TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

NHL:ssa tapahtuu: Ilja Bryzgalov jatkaa Anaheimin maalilla

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Venäläisvahti Ilja Bryzgalov, 26, allekirjoitti Anaheimin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen ensimmäisenä vuonna Bryzgalov tienaa miljoona dollaria. Toinen kausi on rahakkaampi, siitä mies kuittaa lähes 1,4 miljoonaa dollaria.

Bryzgalov nousi Anaheimin ykkösmaalivahdiksi esitettyään huimia otteita kevään pudotuspeleissä. Venäläinen piti maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti 249 minuutin ja 15 sekunnin ajan.

Anaheim poimi Bryzgalovin vuoden 2000 varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Oilers solmi sopimuksia

Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Aleksei Mikhnovin, 24, kanssa. Mikhnov pelasi menneellä kaudella Venäjän pääsarjan Jaroslavl Lokomotivissa. Venäläishyökkääjä saalisti 40 ottelussa 14 maalia ja kahdeksan syöttöpistettä. Mikhnov on Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Oilers ilmoitti myös tehneensä yhden kauden kattavan jatkosopimuksen puolustaja Mathieu Royn kanssa. Roy kiekkoili pääosan kuluneesta kaudesta AHL:n Hamilton Bulldogsissa. Kanadalaispuolustaja merkkautti 50 ottelussa 19 pistettä. Lisäksi 23-vuotias Roy esiintyi yhdessä kamppailussa Oilers-kokoonpanossa.

Svatos ja Avalanche vihdoin sopimukseen

Colorado Avalanche ja laituri Marek Svatos ovat solmineet yhden vuoden, 1,05 miljoonan dollarin sopimuksen. Viime kaudella tulokaskautensa pelannut Svatos oli yhdessä Joe Sakicin kanssa joukkueen paras maalintekijä 32 osumalla. Peräti yhdeksän laitahyökkääjän maaleista oli voittomaaleja. Svatosin loistava tulokaskausi päättyi pahaan olkapäävammaan reilua kuukautta ennen runkosarjan päättymistä. Luokkaantumisen vuoksi 24-vuotiaalla slovakilla jäi pelaamatta runkosarjan 21 viimeistä ottelua ja pudotuspelit.

- Marek oli seuran avainpelaajia viime kaudella. Hän pelasi huikean kauden ja teki meille monia ratkaisumaaleja. Odotamme hänen olevan ensi kaudellla joukkueemme tärkeimpiä ja tehokkaimpia pelaajia hyökkäyspäässä, totesi Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere tulokashyökkääjästään.

- Olemme hyvin tyytyväisiä tehtyyn sopimukseen ja uskomme Marekin pelaavan ensi kaudella lisääntyvän vastuun ja pelaajasiirtojen myötä todella tuloksellisen kauden, sanoi Svatosin agentti Rich Evans Denver Postissa. Pelaajasiirroilla Evans todennäköisesti viittasi Alex Tanguayn siirtymisellä Calgary Flamesiin, minkä vuoksi Svatosin jääaika ylivoimalla saattaa lisääntyä viime kaudesta.

Taratuhin ja Flames sopimukseen

Hyökkääjä Andrei Taratuhin ja Calgary Flames ovat päässeet yhteisymmärrykseen kaksivuotisesta NHL-sopimuksesta. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 23-vuotias Taratuhin saalisti Venäjän pääsarjan Jaroslavl Lokomotivissa yhdeksän maalia ja 15 syöttöpistettä. Venäläiskiekkoilija on Flamesin toisen kierroksen varaus vuodelta 2001.

Yliopistohyökkääjä Moulson Los Angelesiin

Los Angeles Kings on tehnyt monivuotisen sopimuksen 22-vuotiaan amerikkalaishyökkääjän Matt Moulsonin kanssa. Cornellin yliopistojoukkueessa viimeiset neljä kautta kiekkoillut Moulson oli alunperin Pittsburgh Penguinsin yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 2003. Hän oli viime kaudella kolmannen kerran peräkkäin Cornellin paras maalintekijä ja pistemies. Moulson teki 134 pelaamissaan yliopistosarjan ottelussa 71 maalia ja yhteensä 138 pistettä.

Daleylle jatkosopimus

Dallas Stars on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen lupaavan nuoren puolustajan Trevor Daleyn kanssa. 23-vuotias kanadalainen on joukkueen oma varaus ja hänen uskotaan kehittyvän hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi Starsissa.

- Trevor on osoittanut, että hänellä on hyvä tulevaisuus edessään NHL:ssä. Olemme iloisia hänen jatkosopimuksestaan, sanoi Dallasin manageri Doug Armstrong

Daley pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikki ottelut tehoin 3+11. Jäähyminuutteja 180 senttiselle ja 93 kiloiselle puolustajalle kertyi 87. Daley edusti Kanadaa myös viime kevään MM-kisoissa Latviassa.

Atlantalle yliopisto-pelaaja

Atlanta Thrashers on liittänyt sopimuspelaajiinsa yhden uuden nimen, kun se solmi 23-vuotiaan laitahyökkääjän Joey Crabin kanssa toistaiseksi pituudeltaan tuntemattoman sopimuksen. Crabb on pelannut viimeiset neljä kautta Coloradon yliopistojoukkueessa WCHA:ssa. 159:ssä ottelussa on syntynyt tehot 53+57.

New York Rangersin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2002 omaa myös kokemusta Yhdysvaltojen juniorimaajoukkueista. Kaudella 1999-2000 Crabb oli mukana alle 17-vuotiaiden ringissä ja seuraavalla kaudella vuorostaan alle 18-vuotiaiden mukana.

Peat jatkaa Hurricanesin organisaatiossa

Carolina Hurricanes on solminut yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Stephen Peatin kanssa. Tuore sopimus tietää kovaotteiselle Peatille 450000 dollarin tuloja NHL-tasolla. Farmissa mies ansaitsee 75000 dollaria.

Kulunut kausi jäi 26-vuotiaan Peatin osalta lyhyeksi, sillä kanadalaishyökkääjä pelasi vain yhdeksän ottelua käsi- ja nivusvammojen vuoksi. Peat tahkosi kahdeksan kamppailua AHL:n Hershey Bearsissa ja Lowell Lock Monstersissa. Lisäksi Peat viiletti yhdessä taistossa NHL-jäillä Washington Capitalsin kokoonpanossa ennen kuin mies kaupattiin Carolina Hurricanesin organisaatioon joulukuun 28. päivä.

Ferraro palaa kotikonnuilleen

New York Islanders jatkaa kokeneiden pelaajien haalimista. Tällä kertaa saarelaisten haaviin tarttui 33-vuotias Peter Ferraro. Long Islandilla varttunut oikea laituri New York Rangersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1992.

Lähinnä AHL:ssa kiekkoillut Ferraro on pelannut NHL:ssä yhteensä 92 ottelua, edustaen mm. Washingtonia ja naapuriseura Rangersia. Yksivuotisen sopimuksen tarkempia tietoja ei julkistettu.

Isbisters Hurricanesin riveihin

Carolina Hurricanes on tehnyt yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Brad Isbisterin kanssa. Sopimus takaa 29-vuotiaalle Isbisterille 600 000 dollarin vuosiansiot NHL-tasolla ja 95 000 dollarin tienestit farmissa.

Menneellä kaudella kookas Isbister pelasi 58 ottelussa Boston Bruinsin kokoonpanossa. Kanadalaishyökkääjä saalisti kuusi maalia ja 17 syöttöpistettä.

Kalinin jatkaa Sabresissa

Dmitri Kalinin jatkaa Buffalossa ainakin seuraavat kaksi vuotta, kun hän teki joukkueen kanssa 4 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Venäläis-puolustaja teki viime kaudella tehot 2+16 sekä joukkueen parhaat lukemat tehopörssissä, +14.
Kalinin ehti pelata vain kahdeksan pudotuspeliottelua, ennen kuin hänen loukkaantui Itäisen konferenssin semifinaaleissa Ottawaa vastaan. Tehoja tuli näissä otteluissa 0+2.

Lukas Krajicek sopimukseen Vancouverin kanssa

Vancouver Canucks teki sopimuksen rajoitettuna vapaana agenttina olleen tsekkipuolustajan Lukas Krajicekin kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 600.000 dollaria. Hyvänä luistelijana tunnettu Krajicek siirtyi Vancouveriin tänä kesänä Floridasta yhdessä tähtimaalivahti Roberto Luongon kanssa. Menneellä kaudella Krajicek pelasi Floridan paidassa 67 ottelua ja teki näissä 2+14=16 pistettä.

David Tanabe Carolinaan

Kanadalaisen TSN-uutiskanavan mukaan Stanley Cup -mestari Carolina Hurricanes on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja David Tanaben kanssa. Sopimuksen arvioidaan olevan 900 000 dollarin arvoinen.

Tanabe, 26, on Carolinan ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1999 ja hän on aiemmin urallaan pelannut neljä kautta Hurricanesin riveissä. Viime kaudella hän pelasi 75 ottelua Phoenixin ja Bostonin paidassa.

Boston ja Tanabe eivät päässeet kesällä sopuun uuden sopimuksen ehdoista ja Bruins hylkäsi jopa välitysmiehen sopimusehdotuksen, jolloin amerikkalaispuolustajasta tuli vapaa agentti.

Dumont Predatorsiin

Nashville Predatorsin kerrotaan tehneen kaksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Jean Pierre Dumontin kanssa. Sopimuksen arvo on nettisivusto tsn:n mukaan yhteensä 4.5 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella 28-vuotias Dumont pelasi Buffalossa 54 ottelua ja teki näissä 20+20=40 pistettä.

Dumontista tuli elokuun alussa rajoittamaton vapaa agentti, kun Buffalo Sabres ei vastannut välimieskäsittelyssä Dumontille määriteltyyn 2.9 miljoonan dollarin yhden vuoden sopimukseen.

Trevelyan Bostoniin

Boston Bruins on solminut monivuotisen sopimuksen Hobey Baker –finalistin, T.J Trevelyanin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

22-vuotias Trevelyan pelasi viimeiset neljä kautta St. Lawrencen yliopistossa. Hän tehtaili 150 yliopisto-ottelussa 154 (78+76) tehopistettä ja istui 204 jäähyminuuttia. Trevelyan oli yksi kymmenestä ehdokkaasta Hobey Baker –palkinnon saajaksi, joka annetaan parhaalle yliopistopelaajalle.

Sopimuksia Edmontonissa

Edmonton Oilers on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Toby Petersenin kanssa. Lisäksi seura on tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen laitahyökkääjä Tim Sestiton kanssa.

Petersen on kiekkoillut viimeiset kolme kautta Oilersin organisaatiossa. Pääosan ajastaan 27-vuotias hyökkääjä on kuitenkin viettänyt farmisarjoissa. Kuluneella kaudella yhdysvaltalaishyökkääjä oli Iowa Starsin paras pistemies 73 pisteellä.

Menneellä kaudella 22-vuotias Sestito pelasi ECHL:n Greenville Grrrowlissa. Yhdysvaltalaishyökkääjä merkkautti 72 ottelussa 44 pistettä ja 127 jäähyminuuttia.

St. Jacques yhä ankka

Bruno St.Jacques on tehnyt vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. 26-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella AHL:n Portland Piratesissa ja teki 60 ottelussa 25 pistettä. Tilille tuli yksi NHL-ottelu viime kaudelta nimenomaan Anaheimin paidassa. St.Jacques on pelannut NHL:aa Anaheimin, Carolinan sekä Philadelphian paidoissa, yhteensä 67 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle