NHL:ssa tapahtuu: Chris Higginsille ja Brent Burnsille jatkosopimus, Tom Poti NY Islandersin takalinjoille

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Atlanta Thrashers on tehnyt sopimukset yliopistosarjoissa pelanneiden maalivahti Dave Caruson ja hyökkääjä Brett Sterlingin kanssa. Sopimusten pituuksia tai muita yksityiskohtia ei julkistettu. 24-vuotias Caruso on siitä erikoinen sopimuspelaaja Thrashers-organisaatioon, että hän on viettänyt lapsuutensa Atlantan läheisyydessä Roswellissä. Viimeiset kautensa hän on pelannut Ohion osavaltion yliopistojoukkueessa CCHA:ssa. Caruson torjuntaprosentti 96 ottelussa on 91,9.

Sterling on seuran viidennen kierroksen varaus kesältä 2003. Hän on pelannut Yhdysvaltojen juniorimaajoukkueissa ja oli mukana myös USA:n alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2004, kun se voitti maailmanmestaruuden Suomessa järjestetyissä kisoissa. 22-vuotias Sterling keräsi WCHA-liigassa Coloradon joukkueessa yhteensä neljän kauden aikana tehot 108+76 150:ssä ottelussa.

Higginsille vuoden jatkopahvi Canadiensiin

Montreal Canadiensin viime kauden positiivisin yllättäjä Chris Higgins on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen. Canadiens varasi amerikkalaisen hyökkääjän ensimmäisellä kierroksella vuonna 2002 ja hänen NHL-debyyttinsä tapahtui kautta myöhemmin Higginsin päästessä kokeilemaan Montrealissa kahden ottelun verran. Viime kaudella hän vakiinnutti paikkansa Canadiensista ja raivasi tiensä aina joukkueen ykkösketjuun kauden loppupuolella. Higgins teki tulokaskaudellaan 23 maalia ja 38 pistettä 80 ottelussa.

Burns jatkaa Minnesotassa

21-vuotias puolustaja Brent Burns teki kaksivuotisen jatkosopimuksen Minnesotaan. Sopimuksen arvo on 1,65 miljoonaa, eli 825.000 dollaria kaudessa. Burns on pelannut urallaan paljon myös laitahyökkääjänä, mutta Wildissä pelipaikka on juurtunut puolustajan tontille.

Poti vaihtoi seuraa, mutta pysyi New Yorkissa

NY Islanders on solminut vuoden sopimuksen puolustaja Tom Potin, 29, kanssa. Poti edusti päättyneellä kaudella toista New Yorkin seuraa, Rangersia, saalistaen 23 tehopistettä pelaamissaan 73 runkosarjaottelussa. Potin odotetaan tuovan tehoa Islandersin ylivoimaan, joka oli menneellä kaudella lähes luokatonta.

Tom Poti on Edmonton Oilersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1996. Mies on edustanut urallaan Oilersia ja Rangersia, Islanders on Potin NHL-uran kolmas seura.

Jättiläismäinen Emmerson sopimukseen Wildin kanssa

Wild teki sopimuksen viime vuonna varaamansa Riley Emmersonin kanssa. Kaksi viimeistä kautta WHL:ssä Tri-Cityn joukkueessa pelannut 204,5 senttinen ja 104 kiloinen puolustaja on yksi NHL:n kookkaimmista pelaajista, sillä vain Bostonin Zdeno Chara on pidempi. Emmerson on pelannut myös laitahyökkääjän tontilla.

Kahdella WHL-kaudella on syntynyt tehot 1+1 ja rangaistusminuutteja kertyi 170.

Weaver sopimukseen Kingsin kanssa

Puolustaja Mike Weaver on Sportsnet.can mukaan tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. 28-vuotias pienikokoinen puolustaja pelasi viime kaudella kuninkaiden riveissä loukkaantumisten takia vain 53 ottelua, joissa teki pisteet 0+9.

Kiekollisena varsin taitava Weaver on edustanut aiemmalla NHL-urallaan Atlanta Thrashersiä. Thrashersin organisaatiossa viettämillään kolmena kautena hän joutui tosin pelaamaan pääasiassa farmissa. Kingsin farmiseurassa Manchester Monarchsissa pelaamansa hyvän työsulkukauden jälkeen avautui kuitenkin viime kaudeksi paikka NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon. Weaver keräsi Monarchsissa toissa kaudella esimerkiksi saldon +35 plus/miinus -tilastoonsa.

Lisäksi Kings on solminut kaksi seuraavaa kautta kattavan sopimuksen hyökkääjä Gabe Gauthier'n kanssa. Vapaana agenttina ollut 22-vuotias yhdysvaltalainen viiletti viime kaudella NCAA:n Denverin yliopistojoukkueessa.

Letowski hurrikaanipaitaan

Stanley Cup -mestari Carolina Hurricanes on vahvistanut rivejään hyökkääjä Trevor Letowskilla. Vapaana agenttina ollut Letowksi ja Hurricanes solmivat kaksivuotisen sopimuksen, joka takaa Letowskille 800 000 dollarin vuosiansiot.

Kuluneella kaudella 29-vuotias Letowski pelasi 81 ottelua Columbus Blue Jacketsissa. Kanadalaishyökkäjän tilastoihin merkattiin 10 maalia ja 18 syöttöpistettä.

Lisäksi Hurricanes on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen hyökkääjä Pat Dwyerin kanssa. Kuluneella kaudella 23-vuotias yhdysvaltalainen kiekkoili AHL:n Chicago Wolvesissa.

Torontossa tukku sopimuksia

Toronto Maple Leafs on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjien Nikolai Antropovin ja Ben Ondrusin kanssa. Antropovin sopimus on yksivuotinen. Ondrusin sopimusen sijaan kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Venäläisvahvistus Blackhawksiin

Chicago Blackhawks on tehnyt yksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Denis Arhipovin kanssa. Kuluneella kaudella 27-vuotias Arhipov kiekkoili Venäjän pääsarjan Himik Mytitshin joukkueessa, jossa miehen saldoksi jäi 50 ottelussa 16 pistettä.

NHL:ssä Arhipov on pelannut viimeksi kaudella 2003-04. Venäläiskiekkoilija saalisti Nashville Predatorsin riveissä pelatuissa 72 ottelussa 21 21 pistettä. Arhipovin paras NHL-kausi on 2001-02, jolloin hyökkääjä merkkautti 82 taistossa 20 maalia ja 22 syöttöpistettä. Arhipov on Predatorsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1998.

Valko-Venäjän tähti Canadiensiin

Valko-Venäjän joukkueen tähdeksi kevään MM-kisoissa noussut sähäkkä laitahyökkääjä Mihail Grabovski on tehnyt tulokassopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Grabovski teki MM-kisoissa seitsemässä ottelussa viisi maalia ja yhdeksän pistettä ollen samalla joukkueensa paras pistemies ja koko turnauksen maalipörssin jaetulla neljännellä sijalla.

Canadiensin parin vuoden takainen viidennen kierroksen varaus yllätti nousemalla 20-vuotiaana Venäjän pääsarjassa joukkueensa tehokkaimmaksi hyökkääjäksi kaudella 2004-05. Grabovski on ehtinyt pelata Superliigassa jo yhteensä 153 ottelua ja on tehnyt näissä 32 maalia ja 81 pistettä.

Lisäksi Canadiens on tehnyt jatkosopimukset keskushyökkääjä Mike Ribeiron ja puolustaja Jean-Phillippe Coten kanssa. Molempien sopimukset ovat vuoden mittaiset.

Menneellä kaudella 16 maalia ja 51 pistettä viimeistelleen Ribeiron sopimus on arvoltaan 1,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. AHL:ssä valtaosan kaudesta puolustanut Cote pelasi Canadiensin riveissä kahdeksan ottelua pisteittä.

Radivojevic siirtyy Minnesotaan

Minnesota Wild tiedotti torstaina napanneensa vapailta markkinoilta laitahyökkääjä Branko Radivojevicin. Slovakialainen nimihirviö pelasi menneellä kaudella Philadelphia Flyersissa.

Peräänantamattomana taistelijana tunnettu Radivojevic on Wildin kolmas slovakkipeluri. Varaustilaisuuden yhteydessä seura hankki Marian Gaborikin rinnalle Pavol Demitran. Kansalaisuus ei kuitenkaan ollut Wildin apulaismanagerin Tom Lynnin mukaan ratkaiseva tekijä.

- Hän [Radivojevic] ei pelaa stereotyyppistä eurooppalaiskiekkoa. Halusimme hänet karskin pelityylinsä vuoksi ja uskomme hänen sopeutuvan tänne hyvin.

Lisäksi Wild tiedotti jatkaneensa jättiläistappelijansa Derek Boogaardin sopimusta ensi kauden loppuun asti. Kaksimetrinen Boogaard murtautui viime kaudella yllättäen Wildin kokoonpanoon ja nousi nopeasti fanien suursuosikiksi.

Janik Tampaan

Tampa Bay Lightning on tehnyt NHL-sopimuksen puolustaja Doug Janikin kanssa. Janik pelasi viime kaudella Buffalo Sabresissa ja esiintyi Itäisen konferenssin loppuotteluissakin. Sopimus on kaksisuuntainen ja sen arvoa tai pituutta ei kerrottu.

- Doug Janik on kokenut puolustaja, jonka uskomme olevan lähellä vakituista pelipaikkaa NHL:ssa, kertoi toimitusjohtaja Jay Feaster tiedotteessa.

Janik on pelannut urallaan 10 NHL-ottelua Buffalon paidassa ja 376 AHL-ottelua Rochesterissa. Yhdysvaltalaispelaaja on Buffalon toisen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Pokulok aloittaa NHL-uransa Capseissa

Washington Capitals on tehnyt tulokassopimuksen puolustaja Sasha Pokulokin kanssa. Pokulok oli Capitalsin ykkösvaraus vuoden 2005 varaustilaisuudessa. Montrealissa syntynyt kookas puolustaja on pelannut kaksi viimeistä kautta Cornellin yliopistojoukkueessa.

- Hän [Pokulok] on kehittynyt pelaajana mukavasti kahtena viime vuonna Cornellissa. Olemme luottavaisia sen suhteen, että hän on valmis siirtymään ammattilaiseksi.

Pokulok valittiin vuonna 2006 Kanadan nuorten MM-kisajoukkueeseen, mutta hän ei päässyt pelaamaan yhdessäkään ottelussa.

Konkari Wesley jatkaa kauden verran

Veteraanipuolustaja Glen Wesley jatkaa kiekkouraansa vielä yhden kauden, kun Wesley ja Carolina Hurricanes sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen arvo on 1,2 miljoonaa dollaria. Mennyt kausi oli 37-vuotiaalle Wesleylle uran kahdeksastoista. Kokenut kanadalainen merkkautti tilastoihinsa 64 runkosarjaottelussa kaksi maalia ja kahdeksan syöttöpistettä.

Blue Jackets -takalinjoille vahvistuksia

Columbus Blue Jackets on solminut sopimuksen maalivahti Ty Conklinin ja puolustaja Tomas Kloucekin kanssa. Kummatkin sopimukset ovat niin sanotusti kaksisuuntaisia.

Conklin torjui kuluneella kaudella Edmonton Oilersin organisaatiossa. Conklinin tilille kertyi kuitenkin vain 18 ottelua NHL-jäillä. Kyseisissä kamppaluissa Conklinin torjuntaprosentiksi muodostui 88,00 prosenttia ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,80.

Kloucek tahkosi menneen kauden AHL:n Chicago Wolvesissa. Tsekkipuolustajan tilastoihin merkittiin 33 ottelussa yksi syöttöpiste ja 94 jäähyminuuttia. Lisäksi Kloucek pelasi yhden ottelun Atlanta Thrashersin kokoonpanossa.

Oilers-puolustus uudistuu

Edmonton Oilers on tehnyt puolustaja Daniel Tjärnqvistin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kuluneella kaudella 29-vuotias ruotsalaispuolustaja viiletti Minnesota Wildin kokoonpanossa. Tjärqvistin tilille kertyi 60 ottelua, 18 pistettä ja 32 jäähyminuuttia.

Toinen Parise Devilsiin

New Jersey Devils on tehnyt tulokassopimuksen maalivahti Jordan Parisen kanssa. Sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta. Parise vietti viime kauden North Dakotan yliopistojoukkueessa.

Cullen ja Umberger sopimuksiin

Keskushyökkääjä Mark Cullen siirtyy Philadelphia Flyersiin. Cullen ja Flyers sopivat tuoreesta yksivuotisesta sopimuksesta. Kuluneella kaudella 27-vuotias Cullen pelasi uransa ensimmäiset NHL-ottelunsa Chicago Blackhawksissa. Yhdysvaltalaishyökkääjän tilille kertyi 29 runkosarjaottelua, seitsemän maalia, yhdeksän syöttöpistettä sekä kaksi jäähyminuuttia. Pääosan kaudesta Cullen kiekkoili Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa.

Samalla Flyers ilmoitti tehneensä kaksi kautta kattavan jatkosopimuksen 24-vuotiaan hyökkääjän R.J. Umbergerin kanssa. Menneellä kaudella Umberger tahkosi 78 ottelua Flyers-hyökkäyksessä saldolla 20+18.

Panthers-puolustajille sopimuksia

Florida Panthers on solminut tuoreet sopimuksen puolustajien Branislav Mezein ja Bryan Allenin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei kuitenkaan julkistettu.

Bouchard pysyy Long Islandilla

New York Islanders on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen veteraanipuolustaja Joel Bouchardin kanssa. Vakavasta olkapäävammasta toipunut 32-vuotias Bouchard pelasi viime kaudella vain 25 ottelussa tehden tehot 1+8=9. Urallaan Bouchard on pelaamassaan 364 ottelusa kirjauttanut tehot 22+53=75.

Fedotenkolle vuoden jatkopesti

Laitahyökkääjä Ruslan Fedotenko on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa. Tuore sopimus tuo uran parhaan maalimäärän viime kaudella iskeneelle ukrainalaiselle 1,65 miljoonaa dollaria. Fedotenko teki viime kaudella 26 maalia ja yhteensä 41 pistettä 80 ottelussa. Hän teki Tampa Bayn molemmat maalit seitsemännessä finaalissa joukkueen voittaessa Stanley Cupin keväällä 2004.

McLennan palaa Calgaryyn

Viime kaudella Floridassa luukkuvahtina toiminut 35-vuotias Jamie McLennan on tehnyt yhden vuoden ja vajaan 600 000 dollarin sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. McLennan pelasi viime kaudella 17 ottelussa torjuntaprosentilla 90.6%. Hän on pelannut NHL:ssä yhteensä 245 ottelua edustaen Panthersin ohella NY Islandersia ja Rangersia, St.Louis Bluesia, Minnesota Wildia. Kausina 2002-2004 hän pelasi Calgaryssä.

Spacek siirtyy Buffalon takalinjoille

Jos Chris Prongerin siirto pois Edmontonin pakistosta ei riittänyt, lisätään listaan Jaroslav Spacek. Kokenut Tsekki siirtyy vapaana agenttina Buffalon joukkueeseen.

Spacek siirtyi Edmontoniin kauden loppuvaiheessa. Kanadan visiitti jää siis hänen kohdallaan lyhyeksi. 32-vuotias puolustaja teki viime kaudella tehot 12+31 ja jatkoi pudotuspeleissä tekemällä 14 pistettä. Sopimus on monivuotinen, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole julkaistu.

Andy McDonald jatkaa Anaheimissa

28-vuotias keskushyökkääjä Andy McDonald, 28, on allekirjoittanut Anaheim Ducksin kanssa 3 vuoden jatkosopimuksen. Sopimus on arvoltaan 9,9 miljoonaa dollaria, ja McDonald tienaa jokaisesta kaudesta 3,3 miljoonaa dollaria. McDonald saalisti päättyneellä kaudella peräti 85 tehopistettä, ollen Anaheimin toiseksi paras pistemies.

Gaborik kolmen vuoden sopimukseen

Minnesotan kirkkain tähti, slovakkilaituri Marian Gaborik teki kolmivuotisen sopimuksen joukkueen kanssa. Reilusti satsannut Wild on vahvistanut hyökkäyspäätään hankinnoilla ja Gaborikin pitäminen joukkueessa on yksi iso osa uutta ilmettä. Sopimus syntyi vain tuntia ennen määräaikaa. Muussa tapauksessa sopimus olisi viety välimieskäsittelyyn.

Kolmen vuoden sopimus on arvoltaan 19 miljoonaa dollaria. Viime kaudella slovakkitaituri teki 38 osumaa vain 65 ottelussa.

Florida pääsi sopimukseen puolustaja Bryan Allenin ja Branislav Mezein kanssa. Bertuzzi/Luongo-kaupassa hankittu 25-vuotias Allen on koko uransa pelannut Vancouverin paidassa. Allen on Canuksien ykköskierroksen varaus vuodelta -98.

Mezei pelasi viime kaudella vain 10 ottelua loukkaantumisen vuoksi. Niinikään 25-vuotias hyökkääjä on tahkonnut NHL:ssä 138 ottelun verran vielä varsin vaatimattomilla tehoilla.

Sopimusten yksityiskohtia ei julkaistu.

Emery jatkaa vuoden verran Senatorsissa

Viime kauden lopulla ja pudotuspeleissä Senatorsin ykkösmaalivahtina torjunut Rey Emery jatkaa ensi kaudellakin Ottawassa. Vuoden sopimuksesta Emery nettoaa 925.000 dollaria. Viime kaudella Emery poistui kaukalosta 23 ottelua voittaneena 90,2% torjuntaprosentilla ja 2.82 maalikeskiarvolla. Pudotuspeleissä voitot ja tappiot menivät tasan 5-5 lähes identtisillä tilastoluvuilla.

Ottawa hankki kesän aikana Martin Gerberin Carolinasta.

Cole jatkaa Cup-voittajien mukana

Kahteen viimeiseen cup-finaaliin tervehtynyt Erik Cole jatkaa Carolinassa seuraavat kolme kautta. Liigan parhaisiin voimahyökkääjiin lukeutuva Cole joutui jättämään loppukauden lähes kokonaan väliin jouduttuaan Pittsburghin Brooks Orpikin taklauksen uhriksi. Ennen loukkaantumista Cole oli joukkueen kakkosena pistepörssissä ja rikkoi 30 maalin rajan samassa ottelussa ennen loukkaantumistaan. Kolme vuotta Carolinassa on arvoltaan 12 miljoonaa dollaria.

Ott jää Dallasiin

Dallas teki jatkosopimuksen hyökkääjä Steve Ottin kanssa. Kanadalainen Ott pelasi viime kaudella kolmos- ja neloskentissä kaikki 82 ottelua tehoin 5+17.

Georges Laraque Phoenixiin

Phoenix Coyotes ilmoitti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Georges Laraquen kanssa. Sopimus on yhteisarvoltaan 2.4 miljoonaa dollaria. NHL:n ehkä kovimpana tappelija tunnettu Laraque siirtyy Kojoottien riveihin Edmontonista, jossa hän on pelannut koko NHL-uransa ajan. Menneellä kaudella Laraque pelasi Oilersin paidassa 72 ottelua ja teki 2+10=12 pistettä. Jäähyjä isokokoinen 29-vuotias hyökkääjä otti 73 minuuttia.

Dan Cloutier Kingsiin

Vancouver Canucks kauppasi entisen ykkösmaalivahtinsa Dan Cloutierin Los Angelesiin. Vaihdossa Canucks sai ensi kesän toisen kierroksen varauksen ja vuoden 2009 ehdollisen varausvuoron. Vaihtokaupalla Kings sai puolestaan joukkueeseen maalivahdin, joka on tuttu joukkueen uudelle valmentajalle, seitsemän edellistä kautta Vancouverissa valmentajana toimineelle Marc Crawfordille.

Cloutier pelasi menneellä kaudella Vancouverissa vain 13 ottelua, kun aivotärähdys ja polvivammat pilasivat miehen kauden. Hän ehti toimimaan Canucksin ykkösmaalivahtina kaudesta 2000-01 saakka ja vaikka menestys runkosarjassa oli hyvää, Canucks ei mennyt Cloutierin johdattamana kuin kerran pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Canucks hankki pitkään jatkuneen epävarman maalivahtitilanteen vuoksi maalilleen noin kaksi viikkoa sitten Roberto Luongon. Tämä siirto tiesi sitä, että Cloutierin päivät Vancouverissa olivat ohi.

Jeff Halpern Dallasiin

Dallas Starsin manageri Doug Armstrong kertoi tänään seuran tehneen nelivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen hyökkääjän Jeff Halpernin kanssa. Sopimuksen arvoa ei kerrottu julkisuuteen. Halpern pelasi menneellä kaudella Washingtonissa kapteenina. Kauden aikana tilastoihin kertyi 70 ottelussa tehot 11+33=44 pistettä.

Hyvänä puolustavana hyökkääjänä tunnettu Halpern on edustanut koko kuusivuotisen NHL-uransa ajan Washingtonia.
Pelejä Halpern on pelannut runkosarjassa 438 ja tehopisteitä on tullut 87+127=214. Halpern tuli NHL:ään tehtyään vapaana agenttina sopimuksen Washingtonin kanssa maaliskuussa 1999.

- Jeff on monikäyttöinen hyökkääjä, joka tuo joukkueeseemme johtajuutta ja kokemusta. Hän toimi viime kaudella Washingtonin kapteenina, joten me uskomme, että hänestä on meille hyötyä kentällä ja sen ulkopuolella, Dallasin manageri Armstrong kertoi.

Rangers vahvisti puolustustaan Rachunekilla

NY Rangers teki sopimuksen tsekkkipuolustaja Karel Rachunekin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. Menneet kaksi kautta Rachunek pelasi Lokomotiv Jaroslavin joukkueessa Venäjällä. Rachunek kiekkoili edellisen kerran Rangerseissa kaudella 2003-04. Hän on pelannut NHL:ssä yhteensä 258 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 101 (12+89) pistettä. Rachunek on Ottawa Senatorsin yhdeksännen kierroksen varaus vuoden 1997 draftista.

Jeff Friesen Calgaryyn

Calgary Flames teki vuoden sopimuksen hyökkääjä Jeff Friesenin kanssa. Friesenin sopimus on 1.3 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella Friesen pelasi Anaheimissa ja Washingtonissa. Kauden aikana Friesenille kertyi pelejä yhteensä 51 ja tehopisteitä 11 (4+7). Urallaan nopeana luistelija tunnettu Friesen on pelannut 821 runkosarjan ottelua ja tehnyt 504 (212+292) pistettä.

Tanguay sopimukseen Flamesin kanssa

Colorado Avalanchessa koko tähänastisen NHL-uransa pelannut laitahyökkääjä Alex Tanguay on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Calgary Flamesiin. Hän saa sopimuksen ensimmäiseltä vuodelta 5 miljoonaa dollaria, toinen ja kolmas vuosi kartuttavat kanadalaisen palkkapussia 5,375 miljoonalla dollarilla kumpainenkin.

Tanguayn oikeudet siirtyivät Flamesille kesän draft-tilaisuuden yhteydessä tehdyssä kaupassa. Avalanche sai vastaavasti puolustaja Jordan Leopoldin oikeudet, toisen kierroksen varausvuoron kyseiseen varaustilaisuuteen ja ehdollisen toisen kierroksen varausvuoron joko kesälle 2007 tai 2008. Tanguay oli jo 21-vuotiaana vuonna 2001 voittamassa tärkeänä osana Avalanchen joukkuetta Stanley Cupia. Yhteensä kuusi kautta NHL:ssä pelannut laitahyökkääjä keräsi viime kaudella 71 ottelussa pisteet 29+49.

Raycroft ja Maple Leafs kolmen vuoden sopimukseen

26-vuotias maalivahti Andrew Raycroft on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Hän tienaa ensi kaudelta 1,8 miljoonaa dollaria, nousevasti seuraavalta 2 miljoonaa dollaria ja kolmannelta sopimusvuodelta 2,2. Aiemmin 24.6. hänet oli treidattu Boston Bruinsista Maple Leafsiin vaihdossa Tuukka Raskin oikeuksiin.

Kaudella 2003-2004 vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn voittaneen veskarin ura on ollut laskusuhdanteessa. Viime kaudella hän aloitti ykkösveskarina, mutta joutui lopulta antamaan paikan Tim Thomasille, joka lopetti ykkösenä. Myös tammikuulta loppukauden nilkkavamman vuoksi sivussa ollut Hannu Toivonen vei kunnossa ollessaan Raycroftin peliminuutteja.

Tapparassa työsulun aikana kevätkaudella pelanneen maalivahdin viime kauden torjuntaprosentti 87,9 oli ylivoimaisesti Bruinsin maalivahtikolmikon heikoin. Raycroft esiintyi yhteensä 30 ottelussa. Nyt hän hakee nostetta uralleen Maple Leafsin paidassa.

Dallas ja Barnaby sopimukseen

Dallas Stars teki vuoden mittaisen sopimuksen Matthew Barnabyn kanssa. Sopimuksen arvo on 625.000 dollaria. Barnaby pelasi viime kauden Chicago Blackhawksissa. Kauden aikana tilastoihin kertyi 82 ottelua, 28 (8+20) pistettä ja 178 jäähyminuuttia. Urallaan Barnaby on pelannut yhteensä 795 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 293 (112+181) pistettä. Jäähyjä kovana ärsyttäjänä tunnettu Barnaby on ottanut urallaan runkosarjassa 2345 minuuttia.

Paul Albers sopimukseen Minnesotan kanssa

Minnesota Wild ilmoitti tehneensä kolmevuotisen sopimuksen nuoren puolustajan Paul Albersin kanssa. Lahjakkaana kiekollisena puolustajana tunnettu Albers pelasi menneellä kaudella WHL-mestarijoukkueessa Vancouver Giantseissa upean kauden. Hän pelasi Giantseissa 70 ottelua ja teki näissä 17 maalia ja 70 pistettä. Albers voitti WHL:n puolustajien maalipörssin, pistepörssin ja ylivoimamaalipörssin. Lisäksi hänen tehosaldonsa (+38) oli koko WHL:n paras. Hänet valittiin kauden jälkeen WHL:n ensimmäiseen tähdistökenttään ja Memorial Cupin tähdistökenttään.

Reasoner palasi Edmontoniin

Edmonton Oilers kertoi tehneensä kahden vuoden sopimuksen keskushyökkääjä Marty Reasonerin kanssa. Sopimus on yhteisarvoltaan 1.9 miljoonaa dollaria. Reasoner aloitti menneen kauden Edmontonissa ja lopetti Bostonissa, jonne hän siirtyi Sergei Samsonovin kaupan yhteydessä. Kauden aikana pelaamissaan 77 ottelussa 29-vuotias jenkkihyökkääjä teki 34 (11+23) pistettä.

Randy Robitaille Flyersiin

Philadelphia Flyers teki vuoden sopimuksen keskushyökkääjä Randy Robitaillen kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei julkistettu. Menneen kauden 30-vuotias Robitaille pelasi Minnesotassa, 67 ottelua syntyi 40 (12+28) pistettä. Hyvänä aloittajana tunnettu Robitaille on pelannut NHL:ssä yhteensä 385 ottelua ja tehnyt näissä 187 (63+124) pistettä.

Cajanek jatkaa Bluesissa

Petr Cajanek on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen St. Louis Bluesin kanssa. Tsekisentteri Cajanek pelasi menneellä kaudella Bluesin paidassa 71 ottelua, joissa hän teki 10 maalia ja 41 pistettä. 30-vuotias Cajanek on pelannut Bluesin riveissä koko NHL-uransa 192 ottelua. Näissä peleissä Cajanek on tehnyt tehot 31 maalia, 74 syöttöä ja 105 pistettä. Hän on Bluesin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 2001 draftista.

Roenick palaa Arizonaan

Jeremy Roenick on tehnyt yhden vuoden sopimuksen Phoenix Coyotesin kanssa. 36-vuotias hyökkääjä pelasi Arizonan lämmössä kaudet
1996-2001. Hän on pelannut myös Chicagossa sekä Philadelphiassa. Viime kausi, uran heikoin, meni Los Angelesissa ja 58 ottelussa syntyi vain 22 pistettä.
Roenick on NHL:n yksi tehokkaimmista amerikkalaispelaajista kautta aikojen. 1182 ottelussa on syntynyt 1142 pistettä. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Hilbertistä Saarelainen

Hyökkääjä Andy Hilbert on tehnyt vuoden sopimuksen New York Islandersin kanssa. Kuten tavallista, sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.
Hilbert teki viime kauden viimeisissä 19 ottelussa 18 pistettä, kiitos valmentajan joka sijoitti hänet Sidney Crosbyn viereen.
Pittsburgh ei tehnyt Hilbertille sopimustarjousta, joten hänestä tuli vapaa agentti.

- Olen Rick DiPietron ystävä USA Hockey ohjelmasta lähtien ja hän sanoi että Long Island on loistava paikka
pelata jääkiekkoa. Odotan todella näyttäväni organisaatiolle sekä faneille osaamiseni, kertoi itsevarma Hilbert.

Willsie länsirannikolle

Los Angeles Kings ilmoitti tehneensä kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Brian Willsien kanssa. 28-vuotias Willsie on alunperin Colorado Avalanchen kuudennen kierroksen varaus kesältä 1996. Hän siirtyi Washingtoniin waiver-draftissä syksyllä 2003 ja teki menneellä kaudella maali- ja piste-ennätyksensä NHL:ssä. Willsie teki 19 maalia ja yhteensä 41 pistettä 82 pelaamassaan ottelussa. Hän on pelannut yhteensä 200 peliä taalaliigassa ja tehnyt näissä 36 maalia ja 71 pistettä.

Atlanta sopimukseen kolmen uuden pelaajan kanssa

Atlanta Thrashers on tehnyt sopimukset maalivahti Fred Brathwaiten sekä hyökkääjien Jason Krogin ja Darren Haydarin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkaistu.

Brathwaite pelasi viime kaudella Venäjän superliigassa, Kazanin joukkueessa. Siellä hän pelasi 32 ottelua maalikeskiarvolla 2.12 ja torjuntaprosentti oli tasan 90. Brathwaite, 33, on pelannut yhdeksän kautta yhteensä Edmontonin, Calgaryn, St. Louisin sekä Columbuksen joukkueissa. Myös NHL-työsulkukaudella Brathwaite pelasi Kazanin joukkueessa.

Jason Krog, 30, on pelannut kaksi viimeistä kautta Euroopassa. Työsulun aikana hän pelasi Itävallassa, Villachin joukkueessa. Viime kauden hän aloitti Servetten joukkueessa Sveitsin liigassa, tehden lähes pisteen per ottelu. Loppukauden hän vietti Ruotsin Elitserienissä. Krogin tilillä on 175 NHL-ottelua Anaheimissa sekä New York Islandersissa.

Darren Haydar on pelannut kaudella 2002-2003 kaksi ottelua Nashville Predatorsin riveissä. 26-vuotias hyökkääjä on pelannut lähes 300 ottelua AHL:ssa, eikä kunnon näyttöpaikkaa NHL:ssa ole herunut. Haydar vei joukkueensa Milwaukee Admiralsin Calder Cupin finaaliin tänä keväänä ja vuonna 2004 oli auttamassa Admiralsia voittoon Calder Cupista.

Marc Denis kolmeksi vuodeksi Hockey Bayhin

Maalivahti Marc Denis on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa. Sopimuksen arvo on 8,6 miljoonaa dollaria. Denis siirtyi viime viikolla Tampaan vaihdossa suosittuun ruotsalaishyökkääjä Fredrik Modiniin sekä maalivahti Fredrik Norrenaan.

- Kun hankimme Marcin tänne, oli suunnitelmamme yrittää neuvotella monivuotinen sopimus. Ymmärsimme kuitenkin samalla, että hän voisi hylätä sopimuksen ja tulla vapaaksi agentiksi, kertoi Tampan toimitusjohtaja Jay Feaster.

Denis on alkujaan Colorado Avalanchen ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 1995.

Guerin suuntaa St.Louisiin

35-vuotias oikea laitahyökkääjä Bill Guerin on tehnyt vuoden sopimuksen St.Louis Bluesin kanssa. Vast'ikään Blues teki sopimuksen toisen konkarin, keskushyökkääjä Doug Weightin kanssa.

- Bill on toinen Stanley Cup -voittaja, jolla on kyky tuoda yhdistelmä nopeutta, taitoa ja rikkomista kahteen ensimmäiseen ketjuumme, Bluesin presidentti John Davidson sanoi.

Guerin pelasi viimeiset kolme kautta Dallas Starsin paidassa. Viime kaudella syntyivät tehot 13+27=40 70:ssä ottelussa. Ensimmäiselle kierrokselle päättyneissä pudotuspeleissä kokenut kehäkettu keräsi kolme maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön.

Brendan Witt Islandersin takalinjoille

Kovaotteinen 31-vuotias puolustaja Brendan Witt on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen New York Islandersiin.

- Taisteltuamme Brendania vastaan kymmenen kauden ajan, kun hän oli Capitalsissa, meidän kannattajamme ja pelaajamme tietävät, kuinka hienoa on saada hänet omalle puolelleen. Hän ei ikinä jätä vaihtoa väliin. Ei ole kysymystäkään ettemmekö olisi nyt paljon kovempi joukkue Brendan puolustuksessamme, Islandersin GM ja varapresidentti Neil Smith ylisti hankintaansa.

Witt aloitti NHL-uransa Capitalsissa kaudella 1995-1996 eikä siirtynyt pääkaupungin ulkopuolelle kuin vasta kesken viime kauden, kun Nashville Predators tarvitsi fyysisyyttä puolustukseensa. Witt keräsi viime kaudella tehot 1+13 72:ssa ottelussa Capitalsissa ja Predatorsissa.

Kokenut maalivahti Flaherty sopimukseen Canucksin kanssa

Winnipeg Sun kertoi, että kokenut maalivahti Wade Flaherty on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja arvoltaan 450.000 dollaria. Menneellä kaudella Flaherty kiekkoili Canucksin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa 46 ottelua. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2.4 ottelua kohden ja lisäksi hän torjui kauden aikana kuusi nollapeliä. Kauden jälkeen Flaherty valittiin AHL:n toiseen tähdistökentälliseen.

Dallas vahvisti maalivahtiosastoaan

Dallas Stars on vahvistanut maalivahtikalustoaan tekemällä yhden vuoden sopimuksen 24-vuotiaan Mike Smithin kanssa.

- Tavoitteenani on alusta lähtien ollut päästä NHL:ään, joten tämä on suuri hetki minulle, Smith kuvailee tuntojaan NHL-sopimus taskussaan.

Smithillä ei ole vielä yhtään NHL-peliä tilillään. Sen sijaan AHL:stä löytyy kokemusta viimeisen neljän kauden ajalta. Viime kaudella hän keräsi runkosarjassa torjuntaprosentin 91,7 50:ssä pelaamassaan kamppailussa ja oli Starsin farmijoukkue Iowa Starsin tukipilareita joukkueen päästessä pudotuspeleihin.

Metropolitille NHL-sopimus Thrashersiin

Jokereissa vuodet 2003-2005 pelannut 32-vuotias keskushyökkääjä Glen Metropolit on tehnyt NHL-sopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa. Viime kaudella Sveitsin liigan mestaruuden Luganon paidassa voittaneen kanadalaisen sopimuksen pituutta tai muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Viime keväänä Kanadan MM-joukkueessa esiintynyt Metropolit on tehnyt pisteet 10+37 103 NHL-ottelussa yhteensä neljän kauden aikana. Suuri osa ajasta on siis kulunut farmissa. Yhden kauden piste-ennätyksensä taitava pelintekijä keräsi kaudella 2001-2002 Washington Capitalsin riveissä, kun 33 ottelussa syntyivät tehot 1+16.

Rucchinin ja Metropolitin sopimukset tietänevät sitä, että Thrashersin sentterikalusto on melkein valmis tulevalle kaudelle, jos kauppoja ei tehdä. Sopimuksen alla ovat nyt keskushyökkääjät Bobby Holik, Jim Slater, Steve Rucchin ja Glen Metropolit. Thrashersin viime kauden senttereistä muualle siirtyivät Patrik Stefan Dallas Starsiin ja ykkösketjun keskushyökkääjä Marc Savard Boston Bruinsiin. Dallas Starsin kanssa tehdyssä kaupassa toiseen suuntaan siirtynyt Niko Kapanen on vielä ilman sopimusta Thrashersiin.

Shean Donovan Boston Bruinsiin

31-vuotias laituri siirtyy Bruinsiin kaksivuotisella sopimuksella. Hänen paras kautensa ajoittui kaudella 2003-04 kun hän teki Calgaryssa 42 tehopistettä 82 ottelussa. Viime kaudella Donovan tehtaili 20 tehopistettä 80 ottelussa.

Donovan on pelannut urallaan myös Pittsburghissa, Atlantassa, Coloradossa ja San Josessa. Pelejä on kertynyt NHL:ssa 698, ja tehopisteitä 197.

Rucchin Atlantaan

Atlanta Thrashers teki sopimuksen kokeneen keskushyökkääjän Steve Rucchinin kanssa. Rucchinin sopimus on kolmevuotinen ja rasittaa Atlantan palkkakattoa 2.83 miljoonaa dollaria kautta kohden. Menneen kauden 34-vuotias kahden suunnan keskushyökkääjä pelasi NY Rangerseissa. Kauden aikana Rucchin ehti pelata 72 ottelua ja tekemään 36 (13+23) pistettä.

Koko NHL-urallaan kovana taistelija tunnettu Rucchin on pelannut yhteensä 688 runkosarjan ottelua ja tehnyt 468 (166+302) pistettä. Pudotuspeleissä hän on pelannut yhteensä 37 ottelua ja tehnyt 17 (9+8) pistettä. Rucchin pelasi peräti 10 kautta Anaheimissa ennen siirtymistään Rangersiin kesällä 2005.

Spezzalle jatkosopimus

Ottawa Senators ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjän Jason Spezzan kanssa. Spezzan sopimus on kaksivuotinen ja yhteisarvoltaan yhdeksän miljoonaa dollaria. Viime kaudella 21-vuotias hyökkääjä latoi Senatorseissa 19 maalia ja 90 pistettä. Spezza oli menneellä kaudella Ottawan kolmanneksi paras pistemies ja sijoittui koko NHL:n pistepörssissä 14. sijalle.

Spezza varattiin Ottawaan vuoden 2001 draftissa ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi tulokaskauden NHL:ssä kaudella 2002-03, jolloin tilastoihin kertyi 33 ottelussa 21 (7+14) pistettä. Seuraava kausi Ottawan paidassa toi 78 ottelussa 55 (22+33) pistettä. Työsulkukauden 2004-05 Spezza pelasi Senatorsin farmijoukkueessa Binghamtonissa, jossa hän voitti AHL:n pistepörssin. Hänet valittiin hienon AHL-kauden jälkeen myös AHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ward Manhattanille

Puolustaja Aaron Ward on tehnyt sopimuksen New York Rangersin kanssa. Runsaasti kokemusta Manhattanille tuova Ward pelasi viime kaudella 71 runkosarjaottelua ja kaikki 25 pudotuspeliottelua Carolina Hurricanesin paidassa. Runkosarjassa syntyneet tehot 25 olivat miehen uusi ennätys.

Ward sai nimensä Stanley Cupin kylkeen nyt jo kolmannen kerran urallaan. Hän on pelannut yhteensä 552 NHL-ottelua, jotka tällä hetkellä jakauvat tasan Carolinan ja Detroit Red Wingsin kausien välille. Näissä Ward on tehnyt 99 pistettä ja merkkauttanut nimiinsä 501 jäähyminuuttia.

Grier haipaitaan

Buffalo Sabresia viime kaudella edustanut hyökkääjä Mike Grier siirtyy San Jose Sharksin riveihin kolmen vuoden sopimuksella. Tuore sopimus tuo Grierille 1.75 miljoonaa dollaria kaudessa.

Vankkarakenteinen ja fyysistä kiekkoa pelaava 31-vuotias Grier debytoi NHL:ssä Edmonton Oilersin riveissä kaudella 1996-97. Hänen onnistui vakiinnuttaa pelipaikka NHL:stä heti suoraan kolmen yliopistokauden jälkeen. Grier on pelannut yhteensä 693 NHL -ottelua ja on tehnyt näissä 112 maalia ja 267 pistettä.

Puolustaja Eaton Pittsburghiin

Pittsburgh Penguins on tehnyt kahden vuoden sopimuksen puolustaja Mark Eatonin kanssa. Eaton teki viime kaudella tehot 3+1 69 ottelussa Nashville Predatorsin paidassa.
29-vuotias pelaaja on pelannut urallaan Nashvillen lisäksi myös Philadelphia Flyersissa.

Osgood jatkaa Detroitissa

Maalivahti Chris Osgood on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. Sopimus on arvoltaan 850 000 dollaria kaudesta. 33-vuotias Osgood on edustanut punasiipiä jo yhdeksän kauden ajan.

Hinote vaihtaa nuottinuttuun

Dan Hinote on tehnyt monivuotisen sopimuksen St.Louis Bluesin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu. Hinote, 29, on pelannut kuusi viimeistä kautta Colorado Avalanchessa. Hän teki viime kaudella 73 ottelussa 5 maalia ja 8 syöttöä.

- Dan on pelaaja, joka tuo nopeutta ja kovuutta joukkueeseemme. Hän on Stanley Cup-voittaja, jonka pitäisi heti olla fanien suosikki, hehkutti uusinta hankintaansa toimitusjohtaja John Davidson.

Chris Pronger Anaheimiin

Edmonton Oilers on myynyt puolustaja Chris Prongerin Anaheimiin. Vaihdossa Albertan preerialle lähti hyökkääjä Joffrey Lupul, puolustajalupaus Ladislav Smid sekä Mighty Ducksin vuoden 2007 ykköskierroksen varausvuoro, ehdollinen varausvuoro ja Mighty Ducksin vuoden 2008 toisen kierroksen varausvuoro.

Pronger teki 56 pistettä ja oli plussalla kaksi merkintää kauden 2005-2006 päätteeksi. Isokokoinen puolustaja teki elokuussa 2005 5 vuoden ja 31,25 miljoonan dollarin sopimuksen. Oilersin hävittyä Stanley Cup-finaalit Carolinalle Pronger yllätti joukkueen pyytämällä siirtoa muutama päivä kauden päättymisen jälkeen henkilökohtaisiin syihin vedoten.

» Lähetä palautetta toimitukselle