NHL:ssä Toronto jäi nollille, Langkow teki hattutempun, Kariya kaupattu

Ensi järkytys sikseen, kyseessä ei ole Paul Kariya vaan pikkuveli Steve Kariya. Vancouverissa ilman peliaikaa jäänyt nuorempi Kariya siirtyy New Jersey Devilsiin, vastakaupassa Canucks saa suomalaisväriä kun nuori lupaus Mikko Jokela siirtyy Kanadan puolelle.

Mutta sitten itse otteluihin.

Konkurssiuhasta potkua?

Niin Buffalo kuin Ottawa ovat molemmat juustohöylän alla. Silti pelit kulkevat tällä hetkellä paremmin kuin hyvin. Buffalo kaatoi lähinaapurin rajan pohjoispuolelta. Maple Leafs ei saanut kiekkoa ohi Martin Bironin. 201 minuuttia ja 12 sekuntia tehokasta peliaikaa on kulunut siitä kun Saku Koivu ohitti viimeksi Bironin. Toronton pelaajat laukoivat 27 kertaa kohti Buffalon maalia, ilman tulosta. Mukaan mahtui pari läpiajon onnistunutta pysäytystä. Buffalon maalit merkattiin Miroslav Satanille kahdesti, Chris Grattonille ja Taylor Pyattille.

Snow kuin muuri Islandersien maalilla

Garth Snow on lähes täydellinen kakkosmaalivahti. Ei valita roolistaan ja pelaa pelatessaan useinmiten hyvin. Viime yönä Snow torjui huimat 36 entisen seuransa laukausta. Toisaalta kaksi Philadelphian maalia hylättiin, toinen olisi ollut tärkeä tasoitusmaali, Mark Recchi oli osana molempia hylkäyksiä. Toisen maalin Phillyn laituri hakkasi sisään vihellyksen jälkeen maalivahdin suojista, toisessa hän häiritsi maalivahtia ja Pavel Brendlin maali hylättiin. Ainoassa hyväksytyssä Flyersien maalissa Recchi oli syöttäjänä, maalin viimeisteli Kim Johnsson. Islandersien maalit tekivät Peca, Hamrlik ja Parrish.

Langkow tekaisi kolme kojooteille

Daymond Langkow onnistui sytyttämään punalampun kolmesti Edmontonia vastaan. Maalilla Zac Bierk torjui 38 laukausta. Edellisessä ottelussa Calgarya vastaan Bierk torjui 39 kertaa. Kahden viime ottelun torjuntaprosentti on huikea 97.4%. Shane Doan syötti kaikki kolme Langkowin maalia. Muut Phoenixin maalintekijät olivat maaliahne tulokas Ramzi Abid ja Mike Johnson. Teppo Numminen syötti kaksi ensimmäistä osumaa ja tehotilastoon mukavat +3. Edmontonin ainokaisen teki Anson Carter. Jani Rita oli Oilersien ahkerin laukoja ja nuori laituri kokeili Bierkin torjuntataitoja viidesti.

Devils kaatoi Ducksit

Devils ja Ducks pelasivat lähes tasapäin pitkin ottelua. Vasta kolmannessa erässä Devils ratkaisi ottelun. Alivoimalla liigan parhaisiin alivoimakaksikoihin kuuluva Madden-Pandolfo tekaisi voittomaalin. Madden nappasi irtokiekon ja poikittaissyötöstä laukoi maalin Pandolfo. Ex-Anaheim laituri Jeff Friesen teki avausmaalin jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Toisen erän lopussa Adam Oates toi Anaheimin tasoihin. Loppuluvut tyhjiin viimeisteli ilmeisesti liigan pisimmän sukunimen omaava Jamie Langenbrunner kolme sekuntia ennen summeria.

Carolina myllytti Floridaa

Kahden erän laukaustilasto näytti 39-11 Carolinalle. Rod Brind´amouria paikkaava Josef Vasicek viihtyi hyvin Erik Colen kanssa, kaksikko teki tehot 1+1 mieheen. Niclas Wallin teki Carolinan kolmannen maalin. Floridan ainokaisen Arturs Irben taakse teki Peter Worrell.

Tampan ykkösketju himmensi Dallasin tähdet

Tampa Bayn kova ensi erä riitti takaamaan Lightningille voiton. Ensi erässä tehdyt kolme maalia olivat liian kova sana Dallasille, jonka 12 ottelun tappioton putki tuli päätökseen. Tappio oli Dallasille vasta toinen kotikaukalossa. Andre Roy teki kaksi maalia ja Vincent Lecavalier yhden syöttäen loput kaksi erän maaleista. Ketjun kolmas lenkki Ruslan Fedotenko sekä taustalla pelannut pakki Dan Boyle säestivät molemmat kahdella syöttöpisteellä. Kun St.Louis teki toisessa erässä alivoimalla luvuiksi 0-4, Dallas oli lyöty. Lohtua toi Sergei Zubov joka rikkoi Grahamen nollan. Ron Tugnutt aloitti pelin mutta toiseen erään maalinsuulle luisteli Marty Turco. Modanon 993. ottelu Stars/North Stars organisaation riveissä on sen ennätys.

Detroit kaatoi Vancoucerin

Detroitin hurja loppurynnistys toi Wingseille kaksi pistettä. Ottelu oli tasan vielä kolmannen erän puolivälissä mutta kolme nopeaa maalia katkaisivat Canucksien taistelun. Lidström laukoi ensin Cloutierin alta Detroitin kolmannen, perään McCarty ja Holmström veivät Detroitin karkuun. Detroitin ensimmäiset maalit merkattiin Fedoroville ja ensi kertaa NHL-tasolla Patrick Boileaun nimiin. Vancouverin maaleista vastasivat, yllätys yllätys, Näslund ja Bertuzzi. Syöttäjänä molemmissa, yllätys yllätys, ketjun sentteri Brendan Morrison.