NHL:ssä tasaisten kotivoittojen ilta

NHL:ssä pelattiin viime yönä kahdeksan ottelua, joista kuusi ottelua päättyi kotivoittoihin. Ainoastaan kovassa kunnossa oleva Vancouver ja Florida ottivat voitot vieraista ja Floridakin vasta jatkoajalla. Illan otteluissa kolmessa pelissä mentiin jatkoajalle.

Minnesota- Vancouver 1-3

Periviholliset Minnesota Wild ja Vancouver Canucks iskivät tämän kauden aikana jo kolmannen kerran yhteen Minnesotassa. Molemmilla oli alla joukkueiden kauden aikaisemmista keskinäisistä otteluista kasassa yksi voitto. Tällä kerralla vierasjoukkue Vancouver pelasi tarkasti ja otti vierasvoiton maalein 1-3.

Fyysisen pelin tähtinä hyörivät vierasjoukkueesta Canucks kapteeni Markus Näslund pelin voittomaalilla sekä kauden kolmannen pelinsä ja kolmannen voittonsa torjunut maalivahti Alex Auld. Suomalaisista Jarkko Ruutu teki kauden ensimmäisen maalinsa ja Sami Salo pelasi puolestaan Canucksin takalinjoilla jälleen päälle 25 minuuttia. Salon pistesarake kasvoi yhdellä maalisyötöllä. Lisäksi hän laukoi viisi kertaa ja oli joukkueensa ahkerin taklaaja viidellä taklauksellaan.

Terävästi ottelun aloittanut Canucks painoi ottelun alussa hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Minnesota maalia. Minnesotan maalivahti Manny Fernandez joutui useaan kertaan kovilla ja lopulta huikeasti kauden aloittanut maalivahti joutui antautumaan erän 13. minuutilla, kun Jarkko Ruutu laukoi maalin edestä Sami Salon siniviivalta lähetetyn syötön maaliin. Minnesota tuli avauserässä kuitenkin vielä tasoihin kauden ensimmäisen maalinsa tehneen Alexander Daiglen komealla ylivoimaosumalla.

Toisessa erässä vierasjoukkue Canucks lisäsi luisteluaan ja onnistuikin tekemään kaksi maalia. Ensin Markus Näslund ja Todd Bertuzzi pääsivät erän 6. minuutilla 2-1 hyökkäykseen ja Näslund laukoi Bertuzzin syötöstä kauden seitsemännen maalinsa. Tämän jälkeen Canucks pelasi erän 11. minuutilla ylivoimaa. Daniel Sedin laukoi maalille matalan laukauksen, jonka Henrik Sedin ohjasi maaliin. Kun kolmas erä ei tuonut enää lisäosumia, Canucks vei pisteet jo toisen kerran kauden aikana Minnesotasta. Vancouver on voittanut jo kuusi peräkkäistä otteluaan.

Colorado rynni lopussa voittoon

Colorado- Edmonton 5-3

Viime viikon perjantaina Coloradolle maalein 7-1 hävinnyt Edmonton jatkoi tappioputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun Colorado ja Edmonton ottivat toisistaan mittaa kauden kolmannen kerran. Pelin sankareiksi nousivat tällä kerralla Coloradon maalivahti David Aebischer 28 torjunnallaan sekä puolustaja Patrice Brisebois pelin voittomaalilla. Edmontonin paras oli Raffi Torres, joka täräytti kaksi maalia ja nosti näin kauden maalimääränsä kuuteen osumaan.

Suomalaispelaajat olivat myös hyvin esillä. Coloradon Antti Laaksonen teki maalin ja antoi yhden syötön, nostaen kauden maalimääränsä neljään osumaan. Coloradon Ossi Väänänen pelasi puolestaan reilut 15 minuuttia ja kirjautti yhden tehopörssimerkinnän. Edmontonin maalilla pelannut Jussi Markkanen otti pelissä 32 torjuntaa ja Oilersin hyökkäyksessä Jani Rita pelasi reilut 10 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Oilers taisteli pelissä tappiosta ja pitkästä tappioputkesta huolimatta hienosti. Colorado meni toisessa erässä 2-0 johtoon Antti Laaksosen ja Wojtek Wolskin maaleilla, mutta vieraat tulivat samassa erässä tasoihin Marc-Andre Bergeronin ja Raffi Torresin maaleilla. Edmonton meni kolmannessa erässä vielä 2-3 johtoon Torresin toisella osumalla, mutta ottelun lopun virheet maksoivat hintansa ja Colorado eteni lopulta voittoon, tekemällä viimeisten kuuden minuutin aikana kolme osumaa. Colorado kohtaa torstain ja perjantain välisenä yönä Vancouverin ja tuolloin Denverilaisyleisön suurin inhokki Todd Bertuzzi luistelee ensimmäistä kertaa sitten tapaus Steve Mooren Pepsi Centerin jäälle.

Phoenix voittoon Nedvedin jatkoaikaosumalla

Phoenix- St.Louis 5-4 ja.

Phoenix Coyotesin ja St.Louis Bluesin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin maalittoman avauserän jälkeen todellista maalijuhlaa, kun joukkueet innostuivat iskemään osumia lähes vuorotahtiin. Maalirikkaassa ottelussa ratkaisu meni aina jatkoajalle saakka ja tuolloin esiin astui kotijoukkue Phoenixin veteraanipelaaja Peter Nedved, joka teki joukkueensa voittomaalin kauden toisella osumallaan.

Ottelun maalikarkelot alkoivat toisen erän ensimmäisellä minuutilla Mike LecLercin kauden neljännellä osumalla. Vieraat vastasivat kuitenkin tähän erän 4. minuutilla kaksi maalia ottelussa tehneen Jamal Mayerin toimesta. Phoenix meni uudelleen johtoon erän 10. minuutilla veteraanihyökkääjä Mike Johnsonin kauden ensimmäisellä osumalla, mutta St. Louis meni erän lopussa 2-3 johtoon Ryan Johnsonin ja Jeff Hogganin maaleilla.

Phonix tasoitti kolmannen erän 2. minuutilla Mike Comrien (1+2) tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa, mutta vieraat menivät jälleen erän 10. minuutilla johtoon Jamal Mayerin ottelun toisella osumalla. Heti Mayersin maalin jälkeen Bluesin veteraanihyökkääjä Dallas Drake otti kuitenkin kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta ja Phoenix pääsi jauhamaan viime otteluissa heikosti toiminutta ylivoimapeliään. Tällä kerralla joukkue kuitenkin onnistui tässä, kun slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy ampui kauden neljännen maalinsa. Tasatuloksessa 4-4 mentiin jatkoajalle, jossa Peter Nedved onnistui viemään kotijoukkueen voittoon.

Phoenix jatkaa pelejään seuraavaksi kotonaan Calgarya ja Dallasia vastaan torstaina ja lauantaina. St. Louis puolestaan jatkaa kolmen pelin vieraspelimatkaansa pelaamalla seuraavat ottelunsa Anaheimia ja Los Angelesia vastaan tulevassa viikonlopussa.

Tulokasmaalivahti Labarbera Kuninkaana

Los Angeles- Anaheim 3-1

Tulokasmaalivahti Jason Labarbera jatkoi hienoja pelejään Los Angeles Kingsin maalilla, kun Kings kukisti Anaheimin maalein 3-1. Labarbera otti kiinni 29 laukausta ja hänet valittiin pelin ykköstähdeksi. Labarbera on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan, eikä ole päästänyt yhdessäkään pelissä yli kahta maalia. Anaheimia vastaan Labarberaa auttoi suuresti myös Los Angelesin hyvin toiminut viisikkopeli. Kings pelasi etenkin avauserässä erittäin hyvin, eikä päästänyt Anaheimia laukomaan ensimmäisten 16 minuutin aikana kuin kaksi kertaa.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun Los Angelesin pienikokoinen Mike Cammalleri ohitti ylivoimalla Anahaimin maalilla pelanneen Ilya Bryzgalovin. Jatkoa seurasi toisen erän 16. minuutilla, kun Los Angelesin veteraanihyökkääjä Luc Robitaille viimeisteli Joe Corvon esityöstä Kings maalinsa numero 546. Robitaille on enää neljän maalin päästä Los Angelesin kaikkien aikojen maalipörssiä johtavasta Marcel Dionnesta. Kolmannen erän 7. minuutilla Anaheim kavensi Andy McDonaldin toimesta, mutta lähemmäs joukkue ei Labarberan ansiosta päässyt ja Kingsin veteraanihyökkääjä Craig Conroy viimeisteli loppunumerot 3-1 vain 16 sekuntia ennen pelin päätöstä.

Anaheimille Los Angelesin kotiluola Staples Center on ollut jo pitkään vaikeuksia tuottava paikka pelata. Anaheim on ottanut Staples Centerissa vain yhden voiton edellisistä 10 ottelusta. Anaheim pelaa seuraavan ottelunsa heti ensi yönä Calgarya vastaan kotona. Los Angeles matkustaa puolestaan lauantaina St. Louisin vieraaksi.

Ribeiro ratkaisi jatkoajalla

Montreal-Philadelphia 3-2 ja

Mike Ribeiro oli ottelun sankari Montrealin voittaessa Philadelphian jatkoajalla. Ribeiro tasoitti ottelun kolmannessa erässä ylivoimamaalilla ja ratkaisi voiton Montrealille kun jatkoaikaa oli pelattu 2.28.

Canadiens oli mennyt meni ottelun ensimmäisessä erässä johtoon Pierre Dagenaisin maalilla, mutta Philadelphia nousi toisessa erässä ohi Mike Richardsin ja Brian Savagen osuttua ylivoimalla.

Ribeiron lisäksi kahden tehopisteen iltaa vietti Montrealista Tomas Plekanec, joka saalisti kaksi syöttöpistettä. Philadelphiasta Mike Richards (1+1) ja Michal Handzus (0+2) paransivat myös pistetilastojaan kahden merkinnän verran. Montrealin maalivahti Jose Theodore sai syöttöpisteen Ribeiron tasoitusmaaliin kolmannessa erässä. Ottelun tappelusta vastasivat ensimmäisessä erässä nahistelleet Mike Komisarek (Montreal) ja Donald Brashear (Philadelphia).

Ottelun suomalaisista Joni Pitkänen istui kaksi pientä jäähyä ja Saku Koivu yhden.

NY Islanders-Atlanta 4-3

Atlantan Ilja Kovaltshuk ja Islandersin Aleksei Jashin viettivät kahden ylivoimamaalin iltaa Islandersin kohdatessa Atlantan. Jashinin tilille merkittiin lisäksi syöttöpiste Miroslav Satanin osumaan, joka avasi maalihanat ottelussa.

Satanin osuma oli ottelun avauserän ainoa. Toisessa erässä Kovaltshuk tasoitti ottelun ja Bobby Holik siirsi Atlantan 2-1-johtoon. Erän puolivälin jälkeen Islanders onnistui maalinteossa kahdesti Jashinin sekä kerran Jason Blaken toimesta. Näin ollen Islanders siirtyi kahden maalin johtoon. Kovaltshukin illan toinen osuma jäi kolmannen erän ainoaksi. Näin ollen pisteet Islandersille.

Islandersin suomalaiskolmikosta Janne Niinimaa ja Tomi Pettinen istuivat kaksi kahden minuutin rangaistusta. Petteri Nokelainen mietti kolttosiaan yhden pienen rangaistuksen verran.

Penguinsin voitoton taival jatkuu

Pittsburgh-Florida 3-4 ja

Pittsburgh Penguins ei pystynyt vieläkään nappaamaan ensimmäistä työsulun jälkeistä voittoaan. Tällä kertaa Penguinsia palkittiin pisteellä jatkoajalle asti venymisestä.

Ottelun avauserässä nähtiin kolme maalia. Nathan Horton vei Floridan johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Pittsburghin ylivoima jauhoi tasoituksen Ryan Malonen osuttua kymmenen minuuttia myöhemmin. Florida kuittasi kuitenkin erävoiton Martin Gelinasin maalilla.

Maalittoman toisen erän jälkeen Lasse Pirjetä toi Pingviinit tasoihin kauden avausmaalilla ajassa 43.00. Ajassa 47.07 Pittsburgh siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Dick Tärnströmin ylivoimaosumalla. Riemua kesti hieman reilut kymmenen minuuttia, sillä ajassa 57.30 Lukas Krajicek tasoitti ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata alle minuutti ennen ratkaisuosumaa. Mario Lemieux oli joutunut ottamaan jäähyn aivan kolmannen erän loppuhetkillä. Jatkoajalle jatkunut jäähy koitui Pittsburghin kohtaloksi. Ratkaisevan kiekon toimitti verkon perukoille Stephen Weiss. Syöttöpisteet Olli Jokiselle ja Sean Hillille.

Yhdeksässä tappio-ottelussaan Penguins on venynyt jatkoajalle tai rangaistuslaukauksiin yhteensä viidesti ja saalistanut näin ollen yhtä monta pistettä. Heikommin kauden on aloittanut ainoastaan Columbus. Floridan kausi on alkanut paremmin. Se on divisioonansa kärjessä kerättyään 12 pistettä kymmenestä ottelusta.

Nashvillen voittokulku jatkuu

Nashville-Chicago 5-3

Nashville Predators otti kauden kahdeksannen voittonsa yhtä monesta pelistä, kun Chicago kaatui maalein 5-3.

Nashville otti vahvan kiinnityksen voittoon jo ensimmäisessä erässä kun se karkasi 3-0-johtoon Martin Eratin, Yanic Perreaultin ja Paul Kariyan maaleilla. Toisessa erässä Chicago nousi jo maalin päähän Jim Dowdin ja Matthew Barnabyn osuttua tolppien väliin.David Legwandin osuman myötä Predators lähti kuitenkin päätöserään kahden maalin johdolla.

Steve Sullivanin osuttua alivoimalla aivan kolmannen erän alussa, Nashvillen johto oli jälleen kolmessa maalissa. Jim Vandermeerin osuma alle kaksi minuuttia ennen ottelun loppua jäi laihaksi lohduksi Chicagolle.

Ottelussa ei säästelty nyrkkejä. Ensimmäinen tappelu nähtiin kun avauserää oli kulunut kolme sekuntia. Vastakkain olivat Matthew Barnaby ja Jeremy Stevenson. Kaiken kaikkiaan ottelussa jaettiin yli 140 jäähyminuuttia.