NHL:ssä tapahtuu: Zubov tuorein KHL-muuttaja

NHL / Uutinen
NHL:n siirtoruljanssi on aktiivisimmillaan heinäkuussa. Moni tähtipelaaja on vaihtanut maisemaa ja myös pienemmän roolin pelaajat löytävät vähitellen oman paikkansa liigasta. Kaikki eivät kuitenkaan vaihda seuraa, sillä jatkosopimuksiakin syntyy paljon.

Dallasissa vuodesta 1996 lähtien edustanut puolustaja Sergei Zubov, 39, palaa kotimaahansa Venäjälle. Hän on solminut kaksivuotisen sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa, kertoo venäläislehti Sport-Ekspress.

Zubov teki NHL-debyyttinsä jo vuonna 1992 New York Rangersissä, missä hän voitti myös Stanley Cupin keväällä 1994. Lyhyen Pittsburgh-visiitin jälkeen hän siirtyi Dallasiin. Teksasilaisjoukkueessa hän voitti toisen mestaruutensa 1999 ja jatkoi pelejä tämän vuoden kevääseen asti. Kaikkiaan Zubov pelasi 1068 NHL-runkosarjaottelua ja teki niissä 771 pistettä.

Upshall ja Phoenix jatkosopimukseen

Phoenix Coyotes ja Scott Upshall ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 25-vuotias hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Philadelphia Flyersista Arizonaan. Yhteensä hän tahkosi 74 NHL-ottelua ja summasi ennätyspisteensä 15+19=34.

- Hän esiintyi todella hyvin täällä sen jälkeen, kun hankimme hänet Philadelphiassa. Odotamme hänen olevan tärkeä pelaaja meille ensi kaudella, kertoo Phoenixin GM Don Maloney seuran verkkosivuilla.

Hillen jatkaa Long Islandilla

New York Islanders kiinnitti puolustaja Jack Hillenin kaksivuotisella jatkosopimuksella. 23-vuotias mies pelasi viime kaudella Islandersissa 40 ottelua ja teki tehot 1+5=6.

Pari hyökkääjäsopimusta Edmontonissa

Edmonton Oilers ja hyökkääjä Liam Reddox ovat solmineet jatkosopimuksen. 23-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Oilersissa 46 ottelua ja summasi pisteet 5+7=12.

Lisäksi edmontonilaisseurassa jatkaa hyökkääjä Ryan Potulny. Hän pelasi viime kaudella kahdeksan NHL-ottelua ja keräsi kolme tehopistettä.

Harding jatkaa torjumista Minnesotassa

Minnesota Wild ja seuran kakkosvahti Josh Harding saivat solmittua juuri ennen välimieskäsittelyä jatkosopimuksen. Niklas Bäckströmin hääriessä ykkösvahtina sai 25-vuotias Harding viime kaudella tehtäviä 19 ottelussa ja miehen torjuntaprosentti oli 92,9.

Delmore Detroitiin

Detroit Red Wings on tehnyt sopimuksen puolustaja Andy Delmoren kanssa. Viimeiset kaksi kautta Saksassa pelannut hyökkäävä puolustaja on esiintynyt taalajäillä viimeksi kaudella 2005-2006 Columbuksen paidassa.

32-vuotias veteraani on pelannut urallaan 283 NHL-ottelussa ja edustanut neljää seuraa (Philadelphia, Nashville, Buffalo, Columbus). Tehoja Delmore on tehnyt 43+58=101 pistettä.

Kaberlen ja Hurricanesin tiet eroavat

Carolina Hurricanes osti puolustaja Frantisek Kaberlen sopimuksen viimeisen kauden ulos. 35-vuotias pakki olisi tienannut kaudesta 2009-2010 2,2 miljoonaa dollaria. Nyt mies saa tuosta summasta kaksi kolmasosaa, joka tilitetään hänelle kahden seuraavan kauden aikana.

- Tämä teko on yksi osa Hurricanesin puolustuksen uusimista, yritämme saada kasaan isomman ja fyysisemmän pakiston. Kiitämme Frankia hänen panoksestaan, varsinkin voittomaalista kevään 2006 seitsemännessä finaalissa, toteaa Hurricanesin GM Jim Rutherford.

Viime kaudella Kaberle kantoi Hurricanes-paitaa 30 ottelussa ja teki pisteet 1+7=8.

Kanadalaisseurat vaihtoivat pelaajia ja varausvuoroja

Toronto Maple Leafs ja Calgary Flames ovat tehneet keskenään pienen vaihtokaupan. Ontarioon siirtyivät veteraanikeskushyökkääjä Wayne Primeau ja vuoden 2011 Calgaryn toisen kierroksen varausvuoro ja Albertaan nuori ruotsalaispuolustaja Anton Strålman, hyökkkääjä Colin Stuart ja Leafsin vuoden 2012 seitsemännen kierroksen varausvuoro.

Stuart pelasi viime kauden Atlanta Thrashersissa, mistä hän Pavel Kubina - Garnett Exelby kaupan yhteydessä siirtyi Torontoon. Uransa pääasiassa farmissa viettänyt Stuart teki kauden aikana 33 ottelussa kahdeksan pistettä (5 maalia, 3 syöttöä).

Strålman on ollut Pohjois-Amerikassa kaksi kautta, joiden aikana pelannut NHL:ssä 88 ottelua ja AHL:ssä 57 ottelua. Kaudella 2008-09 hän teki ylhäällä 38:ssa ottelussa 13 pistettä (1 maali, 12 syöttöä) ja farmissa 36:ssa ottelussa 16 pistettä (7 maalia, 9 syöttöä).

33-vuotias Primeau kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja hänellä oli muutenkin vaikeuksia mahtua Flamesin pelaavaan kokoonpanoon. Hän pelasi vain 24:ssä ottelussa eikä onnistunut maalinteossa, syöötöpisteitäkin kertyi vain neljä.

Axelsson palaa Frölundaan

Ruotsalaisen mahtiseuran Frölunda Indiansin hyökkäys vahvistuu entisestään, kun aiemmin kiinnitetyn Joel Lundqvistin lisäksi kokenut Per-Johan Axelsson palaa vanhaa seuraansa. 34-vuotias hyökkääjä solmi seuran kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Syksystä 1997 asti Boston Bruinsin miehistöön kuulunut Axelsson paukutti viime kaudella 75 ottelussa pisteet 6+24=30. Frölundassa hän kiekkoili viimeksi NHL:n työsulkukaudella.

- Frölunda on joukkue sydämessäni. Olen aina tiennyt tulevani takaisin ja nyt aika oli sopiva. Joel Lundqvist puhui Ruotsin mestaruuden voittamisesta, se käy minulle varsin hyvin, Axelsson hymyilee Frölunda verkkosivuilla.

Smaby jatkaa Tampassa

Tampa Bay Lightning jatkoi puolustuksensa rakentamista, kun joukkue solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen Matt Smabyn kanssa. Isokokoinen 24-vuotias jenkkipakki pelasi viime kaudella Lighningissa 43 ottelua ja keräsi neljä syöttöpistettä.

- Hän on iso ja fyysinen pakki, joka luistelee hyvin kokoisekseen kaveriksi. Hän pelasi viime talvena hyvin ja odotan hänen kehityksensä jatkuvan ensi kaudella, hehkuttaa Lightningin GM Brian Lawton seuran verkkosivuilla.

Lundqvist palaa Ruotsiin

Kolmen kauden ajan Dallas Starsin organisaatiossa kiekkoillut ruotsalaishyökkääjä Joel Lundqvist palaa kotimaahansa. Mies liittyy jälleen Frölunda Indiansin riveihin, missä hän on pelannut suurimman osan urastaan. 27-vuotias Lundqvist solmi seuran kanssa peräti kuusivuotisen sopimuksen.

Viime kaudella hyökkääjä pelasi Dallas Starsin riveissä 43 ottelua ja summasi pisteet 1+5=6.

Polak jatkaa Bluesissa

St. Louis Blues ja puolustaja Roman Polak ovat solmineet jatkosopimuksen. Paperin tarkempia tietoja ei annettu julkisuuteen. 23-vuotias tshekkipakki pelasi Bluesissa viime kaudella 69 ottelua ja summasi pisteet 1+14=15.

- Roman pelasi viime kaudella parhaan ammattilaisvuotensa. Hän on hyvä nuori puolustaja, joka kehittyy edelleen. Hän tulee pelaamaan meillä valtavassa roolissa, hehkuttaa Bluesin presidentti John Davidson seuran verkkosivuilla.

Thompson pysyy Long Islandilla

New York Islanders ja hyökkääjä Nate Thompson ovat solmineet vuoden mittaisen kahden suunnan jatkosopimuksen. 24-vuotias Thompson pelasi viime kaudella NHL:ssä 43 ottelua ja teki tehot 2+2=4.

Winnikille sopimus välimiehen avustuksella

Phoenix Coyotes ja hyökkääjä Daniel Winnik ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Paperi syntyi välimiehen avustuksella.

24-vuotias Winnik pelasi Coyotesissa viime kaudella 49 ottelussa ja teki pisteet 3+4=7.

Morris vahvistamaan Bostonin puolustusta

TSN-kanavan mukaan vapaana-agentti liikkunut puolustaja Derek Morris jatkaa uraansa Boston Bruinsin riveissä. 30-vuotias pakki solmi seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 3,3 miljoonaa dollaria.

Morris siirtyi viime kauden siirtotakarjalla Phoenixista New York Rangersiin. Talven yhteistehoiksi mies summasi 75 ottelussa syntyneet 5+15. Uransa aikana Morris on edustanut Rangersin ja Coyotesin lisäksi myös Colorado Avalanchea sekä Calgary Flamesia.

Boston ja Carolina kaupanteossa

Boston Bruins ja Carolina Hurricanes tekivät pelaajakaupan, jossa Pohjois-Carolinaan siirtyy puolustaja Aaron Ward, ja toiseen suuntaan matkaavat hyökkääjä Patrick Eaves sekä ensi kesän neljännen kierroksen varausvuoro.

Ward on tuttu mies Hurricanesille, sillä mies oli mukana joukkueen Stanley Cupin voittaneessa ryhmässä keväällä 2006. 36-vuotias pakki on kiekkoillut pari edellistä kautta Bostonissa. Viime talven tehoiksi miehelle merkittiin 65 otteussa syntyneet 3+7=10.

Eavesille viime kausi oli ensimmäinen kokonainen Carolinan organisaatiossa. Aiemmin hän on kuulunut Ottawan organisatioon. Viime talvena 25-vuotias hyökkääjä teki 74 ottelussa pisteet 6+8=14. Boston asetti Eavesin waiver-listalle välittömästi siirron jälkeen.

Bonk Jaroslaviin

Kaksi edellistä kautta Nashvillessa kiekkoillut tshekkisentteri Radek Bonk siirtyy Venäjälle. Miehen uusi seura on Kari Heikkilän valmentava Jaroslavin Lokomotiv.

Bonk varattiin NHL:ään ja Ottawa Senatorsiin vuonna 1994 koko draftin kolmantena pelaajana. Mies aloitti uransa Ottawassa ja ehti ennen Nashvillen vuosiaan kiekkoilla myös Montrealissa. Vime kaudella 33-vuotias Bonk teki Predatorsissa 66 ottelussa pisteet 9+16=25.

Brodziak sopimukseen ennen välimieskäsittelyä

Kesän draft-tilaisuudessa Edmontonista Minnesotaan kaupattu hyökkääjä Kyle Brodziak on solminut Wildin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. Täten osapuolet välttivät välimieskäsittelyn. Paperin myötä 25-vuotias hyökkääjä tienaa jatkossa 1,15 miljoonaa dollari kaudessa.

Brodziak pelasi viime kaudella Oilersissa 79 ottelua ja summasi pisteet 11+16=27.

Biron täydentämään Islandersin maalivahtitrioa

New York Islanders vahvisti maalivahtiosastoaan, kun joukkue teki vuoden mittaisen sopimuksen Martin Bironin kanssa. Paperin arvo on 1,4 miljoonaa taalaa.

Pian 32 vuotta täyttävä maalivahti pelasi viime kaudella Philadelphiassa. Otteluita hänelle kertyi 55 kappaletta ja päästettyjän maalien keskiarvo oli 2,76. Suurimman osan NHL-urastaan Biron on torjunut Buffalo Sabresissa.

Islandersin maalivahtiosastoon kuuluvat jo ennestään vammoista kärsinyt Rick DiPietro sekä tänä kesänä mukaan liittynyt konkarivahti Dwayne Roloson.

- Lisäämällä Martyn riveihimme saimme kolme ykkösvahtia. Olemme oppineet vakauden tärkeyden viime vuodesta, ja hän auttaa siinä olemalla laadukas vahti, pohtii Islandersin GM Garth Snow seuran verkkosivuilla.

Methot jatkaa Columbuksessa

Columbus Blue Jackets ja puolustaja Marc Methot ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Täten osapuolet välttivät edessä häämöttänen välimieskäsittelyn. 24-vuotias pakki pelasi viime kaudella 75 ottelua ja keräsi tehot 4+17=21.

Zajacille useamman vuoden jatkopaperi

Kohti välimieskäsittelyä menossa ollut New Jerseyn sentteri Travis Zajac ja Devils ovat päässeet yhteisymmärrykseen. Osapuolet solmivat useamman vuoden sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Viime kausi oli menestyksekäs 24-vuotiaalle hyökkääjälle. Hän pelasi Devils-nutussa 82 ottelussa ennätyspisteensä 20+42=62. Miehen tehotilasto näytti puolestaan komeaa lukemaa +33.

- Kolmen edelliskauden aikana Zajac on todistanut olevansa yksi liigan parhaista nuorista hyökkääjistä. Hänestä on kehittynyt yksi runkopelaajistamme ja olemme tyytyväisiä, kun saimme solmittua hänen kanssa monivuotisen sopimuksen, sanoo Devilsin GM Lou Lamoriello seuran verkkosivuilla.

Gerber suuntaa Venäjälle

Viime kauden siirtotakarajalla Ottawasta Torontoon siirtynyt sveitsiläismaalivahti Martin Gerber jatkaa uraansa Venäjällä. Miehen uusi seura on Moskovan alueen HK Atlant. 34-vuotias veräjänvartija solmi seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Gerber on torjunut Pohjois-Amerikassa Ottawan ja Toronton ohella Anaheimin ja Carolinan organisaatioissa. Mies voitti Hurricanesin mukana myös Stanley Cupin vuonna 2006. Euroopan sarjoista hänellä on kotimaansa lisäksi kokemusta Ruotsin Elitserienistä, missä hän torjui NHL:n työsulkukaudella.

Tampa ja Phoenix kaupanteossa

Tampa Bay Lightning ja Phoenix Coyotes tekivät pelaajakaupan, jossa Arizonaan siirtyy hyökkääjä Radim Vrbata ja Miamiin puolestaan puolustaja David Hale ja laitahyökkääjä Todd Fedoruk.

- Olemme iloisia, että voimme tehdä kaupan, joka auttaa molempia joukkueita. Lighningin fanit ilahtuvat, kun saavat nähdä kovuutta ja kokoa, jota Todd tuo meille. David puolestaan tuo syvyyttä puolustukseemme. Radim puolestaan palaa Phoenixiin, missä hän on menestynyt ennenkin, kertoo Lightningin GM Brian Lawton seuran verkkosivuilla.

Vrbata siirtyi Tampaan viime kesänä, mitä ennen hän oli pelannut juuri Coyotesissa. Tuolloin hän teki kaudessa 27 maalia. Viime talvena mies iski Lightningissa 18 ottelussa pisteet 3+3=6. 28-vuotias hyökkääjä vietti osan kaudesta kotimaassaan Tshekissä.

30-vuotias Fedoruk pelasi Phoenixissa viime kaudella 72 ottelua ja teki pisteet 6+7. 28-vuotiaan Halen saldot olivat puolestaan 48 ottelua ja tehot 3+6=9.

Deveaux jatkaa Torontossa

Toronto Maple Leafs kiinnitti isokokoisen hyökkääjän Andrè Deveauxin vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Bahamalla syntynyt kanadalainen edusti Maple Leafsia viime kaudella 21 ottelussa ja saalisti yhden syöttöpisteen.

Plekanec ja Canadiens pääsivät sopuun

Montreal Canadiensin sentteriosasto täydentyy, kun seura pääsi yhteisymmärrykseen Tomas Plekanecin kanssa. 26-vuotiaan tshekin jatkosopimus kattaa ensi talven ja on arvoltaan 2,75 miljoonaa dollaria.

Plekanec pelasi Canadiensissa viime kaudella 80 ottelua ja saalisti tehot 20+19=39. Hän on pelannut koko viisivuotisen NHL-uransa Montrealissa.

Lisin sopimukseen Rangersin kanssa

Lauri Korpikoskeen Phoenixista vaihdettu venäläishyökkääjä Enver Lisin on päässyt yhteisymmärrykseen Rangersin kanssa. Syntyneen sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Pittsburghille kakkosvahti

Pittsburgh Penguins hankki riveihinsä kakkosmaalivahdin, kun seura solmi sopimuksen kokeneen Brent Johnsonin kanssa. 31-vuotiaan vahdin paperi kattaa ensi kauden.

Johnson pelasi viime kaudella Washingtonissa 21 ottelussa torjuntaprosentilla 90,8. Washingtonin lisäksi mies on NHL-urallaan edustanut Phoenixia ja St. Lousia.

Grebeshkov jatkaa Oilersissa

TSN:n mukaan Edmonton Oilers ja venäläispakki Denis Grebeshkov ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka rahallinen arvo on 3,15 miljoonaa dollaria.

Grebeshkov, 25, pelasi viime kaudella Oilers-paidassa 72 ottelua ja summasi pisteet 7+32=39.

Kalinin palaa kotimaahansa

Syksystä 1998 Pohjois-Amerikassa kiekkoillut puolustaja Dmitri Kalinin palaa kotimaahaansa Venäjälle. Mies solmi Salavat Julajev Ufan kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Kalinin aloitti viime kauden Manhattanilla, mutta hänet kaupattiin siirtotakarajalla Phoenixiin. Kauden yhteistehoiksi 28-vuotiaalle pakille kirjattiin 73 ottelussa 2+15=17. Suurimman osan NHL-urastaan hän edusti Buffaloa.

Valabikille jatkosopimus Atlantaan

Atlanta Thrashers ja slovakkipuolustaja Boris Valabik ovat solmineet useamman vuoden jatkosopimuksen, jonka termejä ei kerrottu julkisuuteen. 23-vuotias Valabik pelasi Atlantan paidassa viime kaudella 50 ottelua ja keräsi viisi syöttöpistettä.

Canadiensin maalivahtiosastolle täydennystä

Montreal Canadiens hankki maalivahtiosastolleen syvyyttä, kun joukkue teki sopimuksen Curtis Sanfordin kanssa. Miehen paperi on yksivuotinen ja kaksisuuntainen.

Sanford on kuulunut kahden edelliskauden ajan Vancouverin organisaatioon. NHL-pelejä miehelle on parin talven aikana kertynyt 35 kappaletta. 29-vuotias Sanford on urallaan edustanut myös St. Louis Bluesia.

Boston kiinnitti Hunwickin

Boston Bruins kiinnitti puolustukseensa tärkeän palan, kun joukkue solmi Matt Hunwickin kanssa useamman vuoden jatkosopimuksen. 24-vuotiaan pakin tuoreen paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Hunwick pelasi viime kaudella Bruins-paidassa 53 ottelua. Tulokaskauden pistesaldoksi hän merkkautti 6+21=27. Puolustajan pudotuspelit jäivät kesken, kun hänen pernansa repeytyi.

Dawesille sopimus Flamesiin

Waiver-listalta Phoenixista Calgaryyn napattu hyökkääjä Nigel Dawes on solminut sopimuksen Flamesin kanssa. Paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. Calgaryssa Dawes pääsee tutun komennon alle, sillä joukkueen valmentajat ovat miehelle tuttuja junioriajoilta sekä seura- että maajoukkueesta.

Sekera ja MacArthur sopimukseen Buffalon kanssa

Buffalo Sabres julkaisi kaksi jatkosopimusta. Useamman vuoden paperin solmi Andrej Sekera ja ensi talven kattavan sopimuksen allekirjoitti Clarke MacArthur.

Slovakialaispakki Sekera pelasi viime kaudella Sabresissa 69 ottelua ja summasi pisteet 3+16=19. Kanadalaislaituri MacArthur tahkosi puolestaan 71 kamppailua pistein 17+14=31.

Johnson jatkaa LA:ssa

Päivän merkittävimmästä jatkosopimuksesta tiedotti Los Angeles Kings, joka on tehnyt kaksivuotisen jatkodiilin puolustajalupaus Jack Johnsonin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Johnsonin viime kausi meni pilalle loukkantumisten vuoksi. Jenkkipakki kykeni pelaamaan vain 41 ottelussa, joissa merkkautti tehot 6+5. Johnson oli Kingsien pakistossa maalimäärällään jaetulla kärkisijalla.

Johnson, 22, on vuoden 2005 koko varaustilaisuuden kolmantena varattu pelaaja. Hänet varannut Carolina kauppasi Johnsonin yhdessä Oleg Tverdovskin kanssa Losiin maaliskuussa 2007.

Cory Murphy siirtyy New Jerseyhin

New Jersey Devils hankki puolustukseensa kiekollista osaamista, kun joukkue kiinnitti Cory Murphyn kaksisuuntaisella sopimuksella. Paperin tarkempia tietoja ei kerrottu julkisuuteen.

Murphy vietti viime kauden Floridassa ja pelasi osavaltion molemmissa joukkueissa, Panthersissa ja Lightningissa. Lisäksi pelejä kertyi AHL:ssä. NHL puolella mies ehti tahkota 32 ottelua, joissa tehopisteitä 31-vuotiaalle Murphylle merkittiin 5+11=16.

Wildille uusi maalivahti ja pari muuta pelaajaa

Minnesota Wild teki varasuunnitelman, mikäli joukkue ei pääse yhteisymmärrykseen kakkosvahti Josh Hardingin kanssa. Seura solmi yksivuotisen sopimuksen Wade Dubielewiczin kanssa. 30-vuotias vahti torjui viime kaudella Columbuksen paidassa kolmessa ottelussa ja lisäksi mies tahkosi KHL:ää Ak Bars Kazanissa.

Lisäksi Wild kiinnitti organisaatioonsa Duncan Milroyn ja Jon DiSalvatoren niin ikään vuoden mittaisilla sopimuksilla. Milroyn viime kausi sujui Saksassa, DiSalvatoren AHL:ssä.

Sharksille täydennystä miehistöön

San Jose Sharks julkaisi kerralla peräti viisi uutta vuoden mittaista sopimusta. Jatkopaperin seuran kanssa teki 27-vuotias hyökkääjä Ryan Vesce, joka pelasi viime kauden lähinnä Sharksin farmijoukkueessa, missä hänet valittiin myös AHL:n tähdistökentälliseen. NHL-pelejä hänelle kertyi 10 kappaletta ilman tehopisteitä.

Uusina miehinä Sharksiin liittyvät hyökkääjät Jed Ortmeyer ja Dwight Helminen sekät pakit Joe Callahan ja Danny Groulx.

Ortmeyer on kuulunut parin edellisen kauden ajan Nashvillen organisaatioon, mutta hänen viime kautensa meni pilalle polvivamma vuoksi, eikä NHL-pelejä kertynyt kuin kaksi kappaletta. Helminen kuului puolestaan Carolinan ryhmittymään ja pääsi pelaamana 23 NHL-ottelua, joissa hän rohmusi maalin ja syötön.

Callahan pelasi Islandersin mukana 18 NHL-kamppailua ja merkkautti kaksi syöttöä. Groulxin kausi sujui AHL:n puolella.

Yandle jatkosopimukseen Coyotesin kanssa

Phoenix Coyotes ja 22-vuotias puolustaja Keith Yandle ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Viime kaudella Yandle edusti Coyotesia 69 ottelussa ja summasi pisteet 4+26=30.

- Hän on nuori ja lahjakas hyökkäystaitoinen pakki, joka jatkaa isossa roolissa joukkueessamme, kertoo Coyotesin GM Don Maloney seuran verkkosivuilla.

Dawes neuvottelee Calgaryn kanssa

Kohti välimieskäsittelyä Phoenixin kanssa menossa ollut hyökkääjä Nigel Dawes saa jatkaa sopimusneuvotteluja uuden seuran kanssa. Coyotes asetti miehen waiver-listalle, josta Calgary Flames poimi hänet.

Tänä kesänä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tullut 24-vuotias Dawes siirtyi Phoenixiin siirtotakarajalla New York Rangersissa. Mies pelasi NHL:ssä 64 yhteensä ottelua ja summasi pisteet 11+10=21.

Armstrongille jatkosopimus

Atlanta Thrashers ja hyökkääjä Colby Armstrong pääsivät yhteisymmärykkseen ja solmivat jatkosopimuksen. Paperin yksityiskohtia ei annettu julkisuuteen.

Tammikuussa 2008 Pittsburghista Atlantaan siirtynyt 26-vuotias Armstrong pelasi Thrashersissa viime kaudella täydet 82 ottelua. Miehen tehopisteiksi kirjattiin 18+22=40.

Iso nippu jatkosopimuksia Washingtonissa

Washington Capitals julkaisi tukun jatkosopimuksia, kun seura kiinnitti ensi kaudeksi puolustajat Shaone Morrisonnin ja Jeff Schultz sekä hyökkääjät Eric Fehrin, Chris Bourquen ja Kyle Wilsonin. Kahden vuoden paperin allekirjoitti puolestaan Steve Pinizzotto.

26-vuotias Morrisonn summasi viime kaudella 72 ottelussa pisteet 3+10=13. 23-vuotiaan Schultzin tehot 64 ottelussa olivat 1+11=12 ja niin ikään 23-vuotiaan Fehrin tilastot 61 ottelua ja 12+13=15. Wilsonin, Bourquen ja Pinizzotton kaudet sujuivat puolestaan farmin puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle