TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL:ssä tapahtuu (vko 32): Hannanille pitkä sopimus

NHL / Uutinen
NHL:n toimitusjohtajilla riittää aina tähän aikaan kesästä puuhaa, kun jatkosopimuksia ja pelaajakauppoja valmistellaan kiireisesti. Tämän otsikon alle on koottu viikottain tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä) ja uutista päivitetään sitä mukaan kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Sharks ja Scott Hannan sopuun juuri ennen välimieskäsittelyä

San Jose Sharks ja Scott Hannan solmivat uuden, kolmivuotisen sopimuksen juuri ennen puolustajan välimieskäsittelyä. Sopimuksen rahallinen arvo on yhteensä 7,8 miljoonaa dollaria. Tällä palkalla Hannan nousee Sharksin parhaiten palkatuksi pelaajaksi, mutta vielä ilman sopimusta oleva Jevgeni Nabokov ohittaa Hannanin joukkueen palkkahierarkiassa.

Pitkään tuntemattomuudesta nauttinut Hannan sai viime viikolla kutsun Kanadan World Cup-joukkueeseen loukkaantuneen Rob Blaken tilalle. Hannan on tunnettu erittäin hyvänä puolustavana puolustajana, joka pelaa aina vastustajan ykköstykkejä vastaan. Räväkästä ja vastustajia ärsyttävästä pelityylistä huolimatta Hannan ei istu liikaa jäähyllä ja onkin täten yhä arvokkaampi pelaaja joukkueelleen.

Monipuoliselle Aucoinille iso jatkosopimus

Lauantainen välimieskäsittely toi puolustaja Adrian Aucoinille mukavan palkankorotuksen. Kanadalaiskiekkoilijan yksivuotisen jatkosopimuksen arvoksi määriteltiin 4,25 miljoonaa dollaria. Aucoinin edellisen sopimuksen arvo oli 3,25 miljoonaa dollaria.

Aucoin saalisti menneellä kaudella uransa parhaat pisteet iskemällä 13 maalia ja jakamalla 31 maaliin johtanutta syöttöä. NHL-urallaan 31-vuotias Aucoin on tahkonnut 602 ottelussa. Vancouver Canucksin, Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin riveissä pelatuissa mittelöissä kanukkipakin tilille on kertynyt 83 maalia ja 162 syöttöpistettä.

Hurricanes-maalin tulevaisuus turvattu

Carolina Hurricanes on tehnyt sopimukset maalivahtilupauksien Rob Zeppin ja Craig Kowalskin kanssa. Zeppin sopimus on yksivuotinen. Kowalskin paperi kattaa puolestaan kaksi seuraavaa vuotta.

Zepp, 22, vietti kuluneen kauden pääosin ECHL:n Florida Everbladesin maalilla. Lisäksi kanadalaismaalivahti pelasi kaksi ottelua Hurricanes-farmijoukkueen Lowell Lock Monstersin riveissä.

Kowalski, 23, pelasi menneen kauden Northern Michiganin yliopistojoukkueessa.

Panthers sopimukseen farmilaiturin kanssa

Florida Panthers ja laituri Ryan Jardine ovat sopineet vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen arvoa ei julkaistu.

Panthersin vuonna 1998 neljännellä kierroksella varaama Jardine pelasi viime kaudella vain 22 peliä farmiseura San Antonio Rampagen riveissä. Polvivamman vuoksi suurimman osan kaudesta sivussa ollut 24-vuotias laituri teki kyseisissä otteluissa seitsemän tehopistettä (6+1) ja otti 12 jäähyminuuttia. NHL-otteluita Jardine on pelannut tähän mennessä kahdeksan, kaikki Floridan paidassa kaudella 2001-2002.

Phillips ja Schaefer pysyvät pääkaupungissa

Ottawan puolustaja Chris Phillips ja hyökkääjä Peter Schaefer välttivät välimieskäsittelyn sopimalla monivuotisista jatkosopimuksista suoraan Ottawan kanssa. Phillipsin sopimus on kolmivuotinen, arvoltaan n. kahdeksan miljoonaa dollaria. Schaeferin kaksivuotinen kontrahti puolestaan takaa hänelle 2,5 miljoonan dollarin tulot, joista hän kuittaa ensi kaudella 1,2 miljoonaa. Phillipsin ensi kauden palkka on 2,3 miljoonaa dollaria.

Ottawan pakiston runkomiehiin kuulu Phillips teki kuluneella kaudella henkilökohtaisia piste-ennätyksiä merkkaamalla itselleen 82 pelissä 7 maalia ja 16 syöttöä. Peliaikaa Phillips keräsi keskimäärin 20 minuuttia ottelussa, joka oli Wade Reddenin ja Cdeno Charan jälkeen puolustajista kolmanneksi eniten.

Myös Schaefer teki piste-ennätyksensä viime kaudella. Yhtä peliä vajaa täysi kausi Ottawassa toi mukanaan 15 maalia ja 24 syöttöä. Pisteiden teon lisäksi Schaefer kuului Ottawan vakioalivoimamiehitykseen.

Tellqvist ja Wilm jatkavat vaahterapaidoissa

Toronto Maple Leafs on tehnyt vuoden jatkosopimukset maalivahti Mikael Tellqvistin ja hyökkääjä Clarke Wilmin kanssa. Tellqvistin sopimus on arvoltaan puoli miljoonaa dollaria Wilmin tienatessa ensi kaudesta 450 000 dollaria.

Tellqvist pelasi viime kaudella Maple Leafs-paidassa 11 ottelua ja 23 ottelua farmijoukkue St. John’sin ”baby-Leafsissa”. Tulevaksi kaudeksi 24-vuotiaalle ruotsalaisvahdille on tarjolla kakkosvahdin rooli Eddie Belfourin hoitaessa päätorjuntavastuun.

Lähes 400 NHL-ottelun Wilm kulutti lähes koko viime kauden Toronton farmiseura St. John’s Maple Leafsissa, jossa hän keräsi 47 pelissä tehot 16+17. Wilm kutsuttiin kauden aikana kolmesti ylös, jolloin hän pääsi pelaamaan yhteensä kymmenen ottelua, joissa tilastoihin jäi merkinnöiksi seitsemän jäähyminuuttia.

Hull Phoenixiin seuraavaksi kahdeksi kaudeksi

NHL:n kaikkien aikojen maalitilastossa kolmantena majailevan laitahyökkääjä Brett Hullin ura jatkuu Phoenix Coyotesin riveissä. Hull ja Coyotes solmivat kaksi vuotta kattavan sopimuksen, jonka arvo on 4,5 miljoonaa dollaria. Lisäksi sopimuksen arvo voi kasvaa, mikäli Hull täyttää kauden aikana tietyt ehdot.

Hull viiletti menneen kauden Detroit Red Wingsin hyökkäyksessä. Kokenut hyökkääjä iski 81 ottelussa 25 maalia ja antoi 43 maaliin johtanutta syöttöä. Urallaan 40-vuotias Hull on pelannut 1246 NHL-ottelua. Calgary Flamesin, St. Louis Bluesin, Dallas Starsin ja Detroit Red Wingsin riveissä tahkotuissa mittelöissä veteraanilaiturin tilastoihin on kertynyt 741 maalia ja 649 syöttöpistettä.

NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimpien maalintekijöiden joukkoon lukeutuva Hull on urallaan rikkonut 70 maalin rajan kaudessa kolme kertaa, 50 maalin rajan viisi kertaa, 40 maalin rajan kahdeksan kertaa ja 30 maalia rajan eräti 13 kertaa. Lisäksi Hull on saavuttanut 100 pisteen rajan kaudessa neljä kertaa.

Handzus ja Flyers välttivät välimieskäsittelyn

Keskushyökkääjä Michal Handzusin on allekirjoittanut kolmivuotisen jatkosopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Tuoreen jatkopahvin ansiosta 27-vuotias Handzus ja Flyers välttivät sopimuksen arvon määrittelylle kaavaillun välimieskäsittelyn.

Handzus esiintyi kuluneella kaudella kaikissa 82 runkosarjaottelussa Flyers-hyökkäyksessä. Kyseisissä mittelöissä slovakkisentteri saalisti 20 maalia ja 38 syöttöpistettä. Kuuden NHL-kauden aikana Handzus on komistanut tilastojaan 436 St. Louis Bluesin, Phoenix Coyotesin ja Philadelphia Flyersin riveissä pelatuissa otteluissa 247 pisteellä.

Park pukee Wild-nutun jatkossakin

Minnesota Wild ja hyökkääjä Richard Park ovat päässett yhteisymmärrykseen uudesta jatkosopimuksesta. Yksivuotisen paperin taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella Park iski 73 ottelussa 13 maalia ja antoi 12 maaliin johtanutta syöttöä. Korealaissyntyinen Park on tahkonnut urallaan 308 NHL-ottelua. Pittsburgh Penguinsin, Anaheim Mighty Ducksin, Philadelphia Flyersin ja Minnesota Wildin riveissä pelatuissa mittelöissä 28-vuotias yhdysvaltalaiskiekkoilija on saalistanut 42 maalia ja 47 syöttöpistettä.

Hecht jatkaa Sabresissa

Hyökkääjä Jochen Hecht on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. Hechtin sopimuksen ansiosta elokuun 8. päiväksi kaavailtu välimieskäsittely saksalaishyökkääjän ja Sabresin välillä peruuntuu.

Käsivamma piti Hechtin kaukaloiden ulkopuolella 17 ottelusta kuluneen kauden alusta. Saksan maajoukkueen luottomies kykeni kuitenkin saalistamaan 64 runkosarjaottelussa NHL-uransa parhaat tehot: 52 pistettä. Kuusivuotisella NHL-urallaan 27-vuotias Hecht on kerännyt 333 St. Louis Bluesin, Edmonton Oilersin ja Buffalo Sabresin nutuissa tahkotussa taistossa 196 pistettä.

Hejdukin välimieskäsittely ohi

Coloradon tehohyökkääjä Milan Hejdukin yhden kauden pelipanoksen arvoksi määriteltiin välimieskäsittelyssä 5.7 miljoonaa dollaria. 28-vuotias tsekkilaituri on viimeisen viiden kauden aikana nakuttanut runkosarjapeleissä muikeat 183 osumaa, joten välimiehen ehdotus 2.5 miljoonan dollarin palkankorotuksesta tuskin tuli yllätyksenä Avalanchen johdolle.

Exelby ja Thrashers sopivat jatkosta

Atlanta Thrashers solmi jatkosopimuksen puolustajalupaus Garnet Exelbyn kanssa. 22-vuotias pakki teki päättyneellä kaudella läpimurtonsa NHL-tasolle keräten 71 ottelussa 134 jäähyminuuttia sekä tehot 1+9=10.

Cullen siirtyy Hurricanesiin

Keskushyökkääjä Matt Cullenin NHL-ura jatkuu Carolina Hurricanesissa. Vapaana agenttina Hurricanesin kanssa yksivuotisen sopimuksen tehneen yhdysvaltalaiskiekkoilijan kontrahdin taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Cullen vietti menneen kauden Florida Panthersin riveissä. Isokokoinen hyökkääjä saalisti 56 ottelussa kuusi maalia ja 13 syöttöpistettä. Ennen siirtymistään Panthersiin kaudella 2002-2003 Cullen pelasi runsaat kuusi kautta Anaheim Mighty Duckissa. Mighty Ducks- ja Panthers-nutuissa pelatuissa 513 NHL-ottelussa 27-vuotiaan jenkkisentterin tilastoihin on kertynyt 77 maalia ja 154 syöttöpistettä.

Myös Los Angelesissa sopimuksia

Los Angeles Kings on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset laitahyökkääjä Scott Barneyn ja puolustaja Joe Rullierin kanssa. Kumpainenkin pelaaja vietti kuluneen kauden pääasiassa Kingsin farmijoukkueessa Manchester Monarchsissa.

McCabe ja Antropov jatkavat vaahteranlehtipaidassa

Toronto Maple Leafs tiedotti solmineensa jatkosopimukset kahden rajoitetun vapaan agentin kanssa. Puolustaja Bryan McCaben sopimus on kaksivuotinen. Tuleva kausi tuo profiilipakin tilille 4,5 miljoonaa taalaa ja sitä seuraava 5,5. Viime kaudesta McCabe hankki 3,5 miljoonan dollarin tilin. McCabella on takanaan uransa paras runkosarjakausi, mutta mieheltä on vielä ottamatta askel johtajaksi. McCaben odotetaan oppivan Brian Leetchiltä loput suurpuolustajan elkeet.

Nik Antropov jatkaa Leafs-nutussa vuoden. Palkankorotus on joitakin satoja tuhansia dollareita, kazakstanilainen nousee mljonäärikerhoon 1,325 miljoonan taalan arvoisella kontrahdillaan. Isokokoisen sentterin läpimurtoa on odotettu jo vuosia, mutta miehen kankeat polvet ovat haitanneet menoa.

Wiemer siirtyy tuttuihin maisemiin

Calgary Flames on vahvistanut hyökkäysarsenaaliaan tekemällä sopimuksen vapaa agentti hyökkääjä Jason Wiemerin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Wiemer on tuttu pelaaja Flames-kannattajille, sillä mies vietti runsaat kolme kautta vuosien 1997 ja 2001 välillä Calgaryssä.

Wiemer aloitti kuluneen kauden New York Islandersin palkkalistoilla, mutta pelasi loppukauden Minnesota Wildin riveissä. Väkivahva kanadalainen saalisti 75 Islanders- ja Wild-nutussa pelatussa ottelussa 22 pistettä. Urallaan 28-vuotias Wiemer on pelannut kaikkiaan 677 NHL-ottelua. Tampa Bay Lightningin, Calgary Flamesin, Florida Panthersin, New York Islandersin ja Minnesota Wildin kokoonpanoissa tahkotuissa mittelöissä kanukkihyökkääjän tilastoihin on merkattu 88 maalia, 110 syöttöpistettä sekä 1317 jäähyminuuttia.

Cajanekille tiedossa suurempaa roolia

St. Louis Bluesin GM Larry Pleau lupailee seuran kanssa jatkosopimuksen tehneelle tshekkisentteri Petr Cajanekille ensi kaudeksi sentterin roolia joukkueen kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Viime kaudella 70 pelissä yhteensä 26 tehopistettä (12+14) tehnyt 28-vuotias hyökkääjä tulee ansaitsemaan ensi kaudesta miljoona dollaria.

Tshekin World Cup –joukkueeseen valittu Cajanek on pelannut kaksi kautta Bluesin paidassa keräten 121 pelissä 21 maalia ja 64 pistettä.

Fedotenko ja Eaves sopimuksiin

Stanley Cupin Tampa Bay Lightningille seitsemännessä finaalipelissä kahdella maalillaan ratkaissut Ruslan Fedotenko sai ansaitsemansa palkankorotuksen välimieskäsittelyssä. Ukrainalaislaituri tienaa vuoden mittaisella sopimuksella seuraavasta kaudesta 1,5 miljoonaa dollaria.

Fedotenko oli kovimmassa iskussa kuluneella kaudella nimenomaan pudotuspeleissä, joissa hän teki 12 maalia ja antoi kaksi syöttöä 22 pelissä. Runkosarjan 77 pelissä syntyi henkilökohtainen piste-ennätys, 17+22.

Eaves Pittsburghiin

Boston Collegessa neljä kautta pelannut, Penguinsin vuoden 2001 varaustilaisuuden neljännen kierroksen varaus, Ben Eaves on tehnyt sopimuksen Pittsburghin kanssa. Monivuotisen sopimuksen rahallisia yksityiskohtia ei ole julkaistu, mutta kyseessä on kahdensuunnan sopimus.

Eaves tehtaili Bostonissa viime kaudella 34 pistettä 26 pelissä. Pienikokoinen sentteri (173cm/81kg) oli ehdokkaana kaudella 2002-2003 Hobey Baker –palkinnon saajaksi.

Petrovicky jatkaa Atlantassa

Atlanta Thrashers solmi jatkosopimuksen Ronald Petrovickyn kanssa. 27-vuotias slovakialaishyökkääjä teki päättyneellä kaudella uransa parhaat tehot keräten runkosarjassa 16+15=31. Viidennen NHL-kautensa aloittava Petrovicky on aiemmin urallaan edustanut Calgarya sekä New York Rangersia.

Brewer ja Semjonov jatkavat Oilers-pakistossa

Edmonton Oilers on ilmoittanut tehneensä jatkosopimukset puolustajiensa Eric Brewerin ja Aleksei Semjonovin kanssa. Brewerin sopimus on yksivuotinen ja Semjonovilla kaksivuotinen. Lisäksi venäläisen sopimukseen kuuluu seuran optio kolmannesta vuodesta.

Viime kaudella 25-vuotias Brewer pelasi 77 ottelussa tehden niissä 7+18=25 tehopistettä. Jäähyminuutteja kertyi 67. Koko urallaan kanadalaispakki on pelannut 404 ottelua tehoilla 34+79=113 ja kaikilla neljällä Oilers-kaudellaan mies on tehnyt tasaisesti 7-8 maalia ja yli 20 tehopistettä. Brewer on valittu myös Kanadan World Cup -joukkueeseen.

Menneellä kaudella toisen NHL-kautensa pelannut Semjonov esiintyi Oilers-takalinjoilla 46 ottelussa. Isokokoisen puolustajan pistetili karttui kyseisissä mittelöissä kahdella maalilla ja kolmella syöttöpisteellä. Urallaan 23-vuotias Semjonov on viilettänyt 92 NHL-ottelussa. Edmonton Oilersin riveissä tahkotuissa taistoissa nuoren venäläisen tilastoihin on merkattu 12 pistettä ja 90 jäähyminuuttia.

Zednik ja Canadiens välttivät välimiesoikeuden

Slovakkihyökkääjä Richard Zednik on tehnyt jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Zednik ja eilen sopimuksen allekirjoittanut maalivahti Cristobal Huet olivat ainoat välimiesoikeuteen hakeneet Canadiens-pelaajat. Zednik pelasi viime kaudella 81 peliä ja teki niissä 26 maalia ja tasan 50 pistettä. Pudotuspeleissä hän pelasi yhdessä Saku Koivun ja Aleksei Kovalevin kanssa muodostaen joukkueen tehokkaimman hyökkäysketjun. Tuore sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta.

Zednik, 28, on pelannut yhteensä 512 NHL-ottelua Canadiensin ja Washington Capitalsin paidassa ja on tehnyt näissä 145 maalia ja yhteensä 269 pistettä.

Blake ja Weinhandl jatkavat Islandersissa

Energinen laitahyökkääjä Jason Blake ja New York Islanders ovat solmineet uuden kolmivuotisen sopimuksen. 22 maalia ja yhteensä 45 pistettä 75 ottelussa viime kaudella tehnyt Blake nousi nopeasti Nassau Coliseumin suosikiksi värikkäillä otteillaan.

Lisäksi Islanders ilmoitti, että se on tehnyt vuoden pituisen jatkosopimuksen ruotsalaishyökkääjä Mattias Weinhandlen kanssa. 24-vuotias Weinhandl teki Islesille 8 maalia ja syötti 12 55 ottelussa.

Vokoun torjuu kiekkoja jatkossakin Nashvillessa

Nashville Predatorsin ja Tshekin maajoukkueen ykkösmaalivahti Tomas Vokoun on tehnyt kantrikaupungin seuran kanssa kolmen vuoden pituisen jatkosopimuksen.

Vokoun voitti päättyneellä kaudella Predatorsille 34 ottelua ja päästi taakseen keskimäärin 2.53 maalia torjuntaprosentin ollessa 90.9. Hyvät otteet toivat Vokounille myös kutsun All Star-otteluun.

Hilbertille jatkoa Bostoniin

Kevään MM-kisoissakin USA:n paidassa viilettänyt hyökkääjä Andy Hilbert on hyväksynyt Boston Bruinsin tarjoaman vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus on arvoltaan 825 000 dollaria.

Hilbert pelasi kuluneella kaudella Bostonin paidassa vain 18 ottelua tehden niissä kaksi maalia. Viidessä pudotuspeliottelussa jenkkihyökkääjä yllätti vastustajan maalivahdin kertaalleen.

Kubinalle palkankorotus välimieskäsittelyssä

Puolustaja Pavel Kubina jatkaa kaksi seuraavaa kautta Stanley Cup –mestarijoukkue Tampa Bay Lightningissa. Välimieskäsittelyn tuloksena miehelle määrättiin kahden vuoden sopimuspaperi, joka takaa 3,1 miljoonan dollarin tulot ensimmäisenä kautena ja 3,4 miljoonan dollarin tulot jälkimmäisenä kautena. Kubina tienasi viime kaudesta 2,5 miljoonaa dollaria.

Kubinalla oli tärkeä rooli mestaruuden voittaneen joukkueen puolustuksessa. Runkosarjassa 27-vuotias puolustaja teki piste-ennätyksensä heiluttamalla maaliverkkoa 17 kertaa ja antamalla maaliin johtaneita syöttöjä 18. Samalla jäähyminuutteja kertyi 85 ja plusmiinussaldo positiivisen puolelle kahdeksan verran.

Gauthier jatkaa finalistijoukkueessa

Kovaotteinen puolustaja Denis Gauthier on solminut jatkosopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Gauthier pelasi Flames-paidassa päättyneellä kaudella 80 ottelua tehden niissä yhden maalin, syötti 15 ja keräsi 113 jäähyminuuttia.

Gauthier on pelannut urallaan 384 NHL-ottelua, joissa pisteitä on kertynyt 58 (13 + 45) ja jäähyminuutteja 515.

Pittsburghissa neljä jatkosopimusta

Pittsburgh Penguins ilmoitti, että joukkue on päässyt sopimukseen Ramzi Abidin, Shane Endicottin, Kris Beechin ja Ross Lupachukin kanssa.

Abid pelasi 16 ottelua ja Beech 3 ottelua Penguins-paidassa. Endicott ja Lupachuck viettivät koko kauden farmissa. Sopimusten yksityiskohtia ei kerrottu.

Hunter ja Isles sopimukseen

24-vuotias laitahyökkääjä Trent Hunter on solminut vuoden pituisen jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. Hunter hyväksyi Islandersin sopimustarjouksen, jonka mukaan hänen palkkansa nousee kymmenen prosenttia, joten se on tulevalla kaudella 544 500 taalaa.

Hunter löi itsensä läpi viime kaudella tekemällä 25 maalia ja syöttämällä 26 77 ottelussa ja miehen teholukema +23 oli Islandersin kolmanneksi paras.

Manhattanilla New York Rangers puolestaan ilmoitti tehneensä ammattilaissopimuksen keskushyökkääjä Dwight Helmisen kanssa. Helminen pelasi kolme viime kautta Michigan Wolverines-yliopistojoukkueessa. Rangers hankki Helmisen oikeudet maaliskuussa Edmonton Oilersilta kaupassa, joka lähetti Petr Nedvedin ja Jussi Markkasen Edmontoniin.

Lightning-nuorukaisille jatkopahveja

Laitahyökkääjät Dmitri Afanasenkov sekä Nikita Aleksejev jatkavat Tampassa ainakin yhden kauden. Molemmat pelaajat hyväksyivät
seuran tekemän sopimusehdotuksen.
Afanasenkov, 34, teki viime kaudella tehot 7+11. Pudotuspeleissä venäläishyökkääjä sai aikaiseksi maalin ja kaksi syöttöä ja
pelejä kertyi 23.

Aleksejevin viime kausi meni pipariksi, kun hänen olkapäänsä nousi ylös kuopastaan ja vahingoitti olkapäätä. Aleksejev joutui
leikkaukseen ja toipumiseen meni puoli vuotta. Hän ehti pelata 14 peliä farmissa toipumisensa jälkeen.
Toissa kaudella Aleksejev pelasi Tampassa 37 peliä saalistaen tehot 4+2.

Gontshar jatkaa Bruinsissa

Boston Bruinsin puolustaja Sergei Gontshar oli tämän kesän ensimmäinen välimieskäsittelyn kautta jatkosopimuksen saanut pelaaja. 30-vuotias venäläispakki kuittaa ensi kaudesta 5,5 miljoonaa dollaria, joka merkitsi peräti 51%:n palkankorotusta miehen aiempiin tienesteihin.

Loistavana hyökkäävänä puolustajana tunnettu Gontshar kaupattiin viime kauden siirtotakarajalla joukkuettaan kokeneista pelaajista tyhjentäneestä Washingtonista Bostoniin, mutta toiseksi itäisessä konferenssissa sijoittuneen Bruinsin taru tyrehtyi pudotuspeleissä Montrealia vastaan jo ensimmäiselle kierrokselle. Runkosarjassa Gontshar saalisti 71 ottelussa 11+47=58 pistettä ollen koko liigan tehokkain puolustaja.

Sullivan jatkaa Predatorina

Hyökkääjä Steve Sullivan vältti välimieskäsittelyn viime hetkellä ja teki seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 3,6 miljoonaa dollaria.

Sullivan kaupattiin kesken viime kauden Chicagosta Nashvilleen ja mies yltyi maisemanvaihdoksesta hurjaan pistetahtiin. Nashvillessa pelatuissa 24 ottelussa 30-vuotias kanukki takoi peräti 30 tehopistettä. Koko kauden saldo 80 ottelusta oli 24+49=73 tehopistettä.

Sullivanin tuoman nosteen ansiosta Predators ylsi ensimmäistä kertaa seuran historiassa pudotuspeleihin, mutta joutui nöyrtymään hyvän taistelun jälkeen ensimmäisellä kierroksella Detroit Red Wingsille.

Barnes pidensi sopimustaan

Dallasin hyökkääjä Stu Barnes on tehnyt joukkueen kanssa uuden sopimuksen, joka pitää miehen tähtipaidassa seuraavat kolme vuotta. 33-vuotiaalla kanadalaisella oli vielä vuosi vanhaa sopimusta jäljellä.

Viime kaudella Barnes pelasi 77 ottelussa ja teki niissä 11+18=29 tehopistettä. Ensi kaudesta mies nettoaa 2,8 miljoonaa dollaria.

Huet sai kahden vuoden sopimuksen

Montreal Canadiens teki kahden vuoden sopimuksen ranskalaisen maalivahdin Cristobal Huetin kanssa. 28 -vuotias Huet siirtyi Montrealiin yhdessä Radek Bonkin kanssa Los Angelesin organisaatiosta varaustilaisuuden ensimmäisenä päivänä. Hän pelasi viime kaudella 41 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 90.7%. Päästettyjä maaleja per ottelu kertyi 2.43. Kausi oli Huetille toinen Pohjois-Amerikassa. Hän esiintyi Kingsin paidassa 14 ottelussa kaudella 2002-03.

Tuttuun tapaan Canadiens ei julkistanut sopimuksen tarkempia yksityiskohtia.

St. Jacques pysyy Carolinassa

Carolina Hurricanesin GM Jim Rutherford on ilmoittanut organisaation tehneen yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Bruno St. Jacquesin kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

St. Jacques pelasi menneellä kaudella Hurricanes paidassa ainoastaan 35 ottelussa vatsa- ja olkapäävammojen vuoksi. Urallaan 23-vuotias St. Jacques on tahkonnut kaikkiaan 66 NHL-ottelua Carolina Hurricanesin ja Philadelphia Flyersin riveissä.

Floridassa raapustettiin sopimuksia

Florida Panthers on tehnyt yksivuotisen jatkosopimukset laitahyökkääjien Darcy Hordichukin ja Eric Beaudoinin kanssa. Nyrkkiosaston velvollisuuksista tunnettu 24-vuotias Hordichuk pelasi menneellä kaudella 57 ottelua Panthers-kokoonpanossa. Kautensa farmissa San Antonio Rampagessa aloittanut 24-vuotias Beaudoin esiintyi NHL-jäillä lopulta 30 mittelössä.

Kojootit pysyvät aavikolla

Slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy vältti välimieskäsittelyn ja jatkaa seuraavat kaksi kautta Phoenix Coyotesissa. Kanadalainen hyökkääjälupaus Krystofer Kolanos teki myös seuran kanssa jatkosopimuksen.

Viime kaudella 25-vuotias Nagy teki 55 ottelussa 24 maalia ja syötti 28 osumaa, yhteensä 52 tehopistettä. Hyvää kautta varjosti kuitenkin loukkaantuminen. Mies on iskenyt jo kolmella peräkkäisellä kaudella vähintään 22 maalia. Nagy tienaa jatkosopimuksensa ensimmäisestä kaudesta 2,1 miljoonaa ja jälkimmäisestä 2,6 miljoonaa dollaria.

Kreikkalaiset juuret omaava 23-vuotias Kolanos pelasi viime kaudella 40 ottelua Coyotesin riveissä tehoilla 4+6=10. Puolet kaudesta sujui farmijoukkue Springfield Falconseissa AHL:ssä. Miehen palkka tulevalla kaudella on 650 000 dollaria.

Philadelphiassa sopimuksia

Hyökkääjät Simon Gagne ja Branko Radivojevic hyväksyivät Flyersin tarjoamat vuoden pituiset jatkosopimukset 10% vahimmäispalkankorotuksella eli ns. qualifying offerit. Myös Maalivahti Antero Niittymäki teki jatkosopimuksen, joka on pituudeltaan kaksivuotinen.

Viime kaudella 24-vuotias Gagne pelasi 80 ottelua ja teki niissä tehot 24+21=45. Mies oli Flyersin toisiksi paras maalintekijä Mark Recchin jälkeen. Gagnen sopimus on arvoltaan 2,6 miljoonaa dollaria.

23-vuotias Radivojevic siirtyi Sean Burke-Mike Comrie -kaupassa Phoenixista Philadelphiaan ja teki kauden aikana 77 pelissä tehot 10+22=32. Slovakkihyökkäjän sopimuksen arvo on 660 000 dollaria.

Niittymäki pelasi vime kaudella vain kolme ottelua ylhäällä NHL:ssä, mutta voitti niistä jokaisen. Maalikeskiarvoksi näistä jäi 1,00 päästettyä ottelua kohden torjuntaprosentin ollessa huikea 96,1. 24-vuotias turkulainen tienaa ensi kaudesta 500 000 dollaria.

Jeff Paul Capitalsiin

Washington Capitals lisäsi NHL-tasolla kokemattomien, mutta AHL-tasolla kokeneiden, puolustajien määrää maanantaina tekemällä vuoden sopimuksen 26-vuotiaan Jeff Paulin kanssa. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Paul pelasi viime kaudella sekä Florida Panthersien että New York Rangersien farmijoukkueissa. Paulin teholukemiksi AHL:ssä kertyi loppujen lopuksi 2 maalia, 11 syöttöä, plusmiinus +8 ja 212 jäähyminuuttia 74 ottelussa.

Parrish jatkaa Long Islandilla

New York Islanders on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Mark Parrishin kanssa. Tuoreen jatkopahvin taloudellisia yksityiskohtia ei julkaistu.

Parrish esiintyi menneellä kaudella Islanders-kokoonpanossa nilkkavamman vuoksi ainoastaan 59 ottelussa. Vakavasta vammasta huolimatta 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä iski 24 maalia ja antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä. Viimeiset neljä kautta New York Islandersissa kiekkoillut Parrish on pelannut urallaan kaikkiaan 442 NHL-ottelua. Islandersin sekä Florida Panthersin riveissä tahkotuissa mittelöissä jenkkilaituri on saalistanut 144 maalia ja 110 syöttöpistettä.

Anderson jatkaa tutuissa maisemissa

Maalivahtilupaus Craig Anderson jatkaa Chicago Blackhawksin palkkalistoilla ainakin seuraavan kauden. Nuoren yhdysvaltalaisvahdin yksivuotisen jatkosopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Kuluneen kauden Blackhawks- ja farmijoukkue Norfolk Admirals -maalilla puolittanut Anderson esiintyi NHL-jäillä 21 ottelussa. Blackhawks-nutussa torjutuissa taistoissa Andersonin tilille kertyi kuusi voittoa, 14 tappiota sekä yksi nollapeli. Päästettyjen maalien keskiarvoksi muodostui 2,84 ja torjuntaprosentiksi .905.

Urallaan 23-vuotias Anderson on pelannut 27 NHL-ottelua Chicago Blackhawksin riveissä. Kyseisissä mittelöissä nuoren jenkkikassarin tilastoihin on piirretty kuusi voittoa, 17 tappiota ja kolme tasapeliä. Lisäksi Anderson on tahkonnut 87 ottelua Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa.

Savard sopimukseen

Atlanta Thrashersin ykkössentteri Marc Savard on tehnyt jatkosopimuksen seuransa kanssa. Tulevasta kaudesta mies tienaa 2,7 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella 27-vuotias Savard teki 45 ottelussa peräti 19+33=52 pistettä, mutta kausi päättyi loukkaantumiseen. Kanadalaishyökkääjän neljä edellistä kautta ovat kaikki jäänet kesken loukkaantumisten takia.

Savardin lisäksi Thrashersin kanssa uudet jatkosopimukset allekirjoittivat hyökkääjät Derek MacKenzie ja Brian Maloney sekä puolustajat Tomas Kloucek, Kyle Rossiter ja Luke Sellars

Fischerille kolmivuotinen jatko

Detroit Red Wingsin puolustaja Jiri Fischer teki odotetun jatkosopimuksen seuransa kanssa. Sopimuksen kesto on 3 vuotta ja 24-vuotias tsekki kuittaa ensi kaudesta 1,5 miljoonaa dollaria. Seuraavalla kaudella palkka nousee 1,75 miljoonaan ja viimeisellä 1,9 miljoonaan.

Fischer pelasi viime kaudella 81 ottelua, joissa saalisti tehot 4+15=19. Miehen keskimääräinen peliaika oli 18 ja puoli minuuttia, jäähyminuutteja kertyi 75.

Fyysinen ja isokokoinen Fischer pelasi erinomaisen kauden jo 21-vuotiaana, kun Red Wings voitti viimeisimmän Stanley Cupinsa kaudella 2002. Seuraavalla kaudella miehen kausi päättyi jo 15 ottelun jälkeen polven ristisiteiden katkeamiseen, eikä hän ole vieläkään toipunut hyvän playoff-keväänsä tasolle.

Capitalsissa jatkosoppareita

Washington Capitals on tehnyt vuoden jatkosopimukset maalivahti Maxime Ouelletin, laituri Stephen Peatin ja puolustaja Dwayne Zingerin kanssa. Ouelletin ja Zingerin sopimusten arvoa ei ole julkistettu, Peatin sopimus on arvoltaan 544,500 dollaria.

Adam Oates –kaupassa Philadelphiasta kaudella 2001-2002 Washingtoniin saapunut Maxime Ouellet jakoi Portlandin ykkösveskarin ja Capsien kakkosvahdin torjuntavastuun Rastislav Stanan kanssa kuluneella kaudella. Capsien seuraavaksi ykkösvahdiksi tituleerattu Ouellet pelasi parivaljakosta enemmän AHL:ssa, niinpä Caps-paidassa kertyi vain kuusi ottelua, saldolla 2V-1T-3H. Hyvästä torjuntaprosentista (93%) ja päästettyjen maalien keskiarvosta (1.99) huolimatta 23-vuotiaan Ouelletin kausi Portlandissa ei ollut kovinkaan voitokas. Reilussa 50 pelissä kertyi 15 voittoa, 8 tasapeliä ja 29 tappiota.

Ouelletin tapaan myös laituri Stephen Peat hyväksyi seuran tarjoaman kymmenen prosentin palkankorotuksen mukanaan tuoman sopimustarjouksen. Viime vuosina pääasiassa Capsien nyrkkipukarin roolista vastannut Peat pelasi viime kaudella ennätykselliset 64 peliä, joissa hän teki viisi maalia ja otti 90 jäähyminuuttia. Ennätyksellisistä jäähyminuuteista huolimatta 24-vuotias laituri ei ollut niin fyysinen kuluneella kuin mitä häneltä odotettiin.

28-vuotias farmijyräpuolustaja Dwayne Zinger pääsi maistelemaan viime joulukuussa NHL-ilmapiiriä seitsemän ottelun verran. Kyseisissä otteluissa Zinger merkitsi tilastoihin syötön sekä yhdeksän jäähyminuuttia. Portlandissa Zinger pelasi 68 ottelua tehoin 6+10.

NHL:ssä tapahtui viikolla 31

NHL:ssä tapahtui viikolla 30

NHL:ssä tapahtui viikolla 29

NHL:ssä tapahtui viikolla 28

NHL:ssä tapahtui viikolla 27

» Lähetä palautetta toimitukselle