BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

NHL:ssä tapahtuu (vko 28): McLean Avalancheen, Vandenbussche Penguinsiin

NHL / Uutinen
NHL:n toimitusjohtajilla riittää aina tähän aikaan kesästä puuhaa, kun jatkosopimuksia ja pelaajakauppoja valmistellaan kiireisesti. Tämän otsikon alle on koottu viikottain tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä) ja uutista päivitetään sitä mukaan kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Colorado Avalanche lisäsi syvyyttä keskushyökkääjäosastolleen tekemällä kaksivuotisen sopimuksen Brett McLeanin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei ole julkistettu.

Useamman kauden farmisarjoja tahkonnut 25-vuotias McLean lunasti menneellä kaudella paikkansa NHL-kokoonpanossa. Chicago Blackhawksissa pelatuissa 76 ottelussa kanadalaishyökkääjän pistetili karttui 11 maalilla ja 20 syöttöpisteellä. Ennen kulunutta kautta McLean oli esiintynyt NHL-jäillä ainoastaan kahdessa ottelussa.

Hyvänä aloittajana ja tunnollisena työntekijänä tunnettu McLean on alunperin Dallas Starsin yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 1997.

Vandenbussche Penguinsiin

Pittsburgh Penguins hankki kokoonpanoonsa lisää kovuutta tekemällä kaksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Ryan Vandenbusschen kanssa. Tuoreen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella kovaotteinen Vandenbussche esiintyi 65 ottelussa Blackhawks-nutussa. Kanadalaisveteraanin pistetili karttui kyseisissä mittelöissä neljällä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä. Lisäksi energisen kanukin tilastoihin merkittiin 120 jäähyminuuttia.

Urallaan 31-vuotias Vandenbussche on tahkonnut kaikkiaan 290 NHL-ottelussa. New York Rangersin ja Chicago Blackhawksin riveissä pelatuissa mittelöissä kokeneen laiturin tilastoihin on piirretty yhdeksän maalia, 10 syöttöpistettä sekä 660 jäähyminuuttia.

Predators solmi sopimuksia

Nashville Predators solmi kolme uutta sopimusta. Nimensä papereihin raapustivat hyökkääjät Darren Haydar ja Tony Hrkac sekä puolustaja Greg Zanon. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Visnovsky on kuningas jatkossakin

Los Angeles Kings teki nelivuotisen jatkosopimuksen slovakkipuolustaja Lubomir Visnovskyn kanssa. Visnovsky tienaa sopimuksensa ensimmäisellä kaudella 1,8 miljoonaa dollaria.

Pienikokoinen puolustaja teki viime kaudella kahdeksan maalia ja antoi 21 syöttöä 58 pelissä keräten samalla toiseksi eniten jääaikaa Kingsin pelaajista.

Garrett Burnett partioi Anaheimissa jatkossakin

Anaheim on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kovanaamansa Garrett Burnettin kanssa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2005-2006.

Burnett keräsi 2003-2004 tulokaskaudellaan 39 pelissä 184 jäähyminuuttia ja kolme tehopistettä (1+2). 28-vuotias laituri tienaa tulevasta kaudesta 400 000 dollaria.

Thornton Sveitsiin työsulun ajaksi

Bostonin ykköshyökkääjä Joe Thornton on tehnyt sopimuksen Sveitsin liigan HC Davosin kanssa. Sopimuksessa on optio, jonka mukaan Thornton voi pelata NHL:ssä mikäli työsulkua ei tule tai rajoitetun vapaan agentin statuksella oleva Thornton tekee sopimuksen NHL:ään.

Bruinsin kapteenina toimiva seuran entinen ykkösvaraus saalisti viime kaudella 77 ottelussa 73 pistettä (23+50). Hänet on myös nimetty Kanadan World Cup-joukkueeseen.

Mike Riccistä Kojootti

Keskushyökkääjä Mike Ricci on tehnyt monivuotisen sopimuksen Phoenixin Coyotesin kanssa. Ricci teki viime kaudella San Josen riveissä 71 ottelussa tehot 7+19=26. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Sharksissa viimeiset seitsemän kautta pelannut Ricci johti muutama kausi sitten yhtä NHL:n tehokkaimmista kolmosketjuista, mutta sittemmin vauhti on laantunut. Viime kauden päätteeksi Ricci löysi itsensä usein nelosketjusta, kun nuoremmat ja vauhdikkaammat pelaajat löivät itseään läpi.

Veteraanihyökkääjä tuo Coyotesiin mukanaan aimo annoksen johtajuutta ja kokemusta, jotka ovat nuorelle joukkueelle erittäin arvokkaita ominaisuuksia.

Recchi palaa pingviinipaitaan

Mark Recchi on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Vapaana agenttina ollut laitahyökkääjä palaa näin joukkueeseen, jossa aloitti NHL-uransa. Sopimuksen arvo on n. 3,3 miljoonaa dollaria kaudesta ja kolmannelle vuodelle on sekä pelaaja- että joukkueoptio.

Recchi oli viime kaudella Philadelphia Flyersin paras maalintekijä sekä pistemies. 82 ottelussa syntyi tehot 26+49=75. Tuleva kausi on miehelle uran 17. NHL:ssä. Urallaan hän on edustanut Pittsburgh Penguinsia, Montreal Canadiensia sekä Philadelphia Flyersia. 36-vuotias kanadalainen voitti Stanley Cupin kaudella 1991 juuri Penguinsin riveissä.

Rolston Minnesotaan

Keskushyökkääjä Brian Rolston siirtyy vapaana agenttina Minnesota Wildin riveihin. Bostonissa viime vuodet pelannut 31-vuotias jenkki teki Wildin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 9 miljoonaa dollaria.

Viime kausi jäi Rolstonilta aiempia vaisummaksi, 82 ottelussa syntyi tehot 19+29=48. Hänet kuitenkin valittiin USA:n World Cup -joukkueeseen.

Bryzgalov jatkaa ankkapaidassa

Maalivahti Ilja Bryzgalov torjuu tulevaisuudessakin Anaheim Mighty Ducksin riveissä venäläisvahdin allekirjoitettua yksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimukseen sisältyy myös optio.

Uransa pääasiassa farmissa Cincinnati Clevelandissa viettänyt 24-vuotias Bryzgalov on esiintynyt NHL-jäillä ainoastaan kahdessa ottelussa. Menneellä kaudella nuori venäläinen oli AHL:n parhaita maalivahteja saavuttamalla 64 ottelussa 27 voittoa sekä merkauttamalla tilastoihin päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,32 ja torjuntaprosentiksi .919.

Bryzgalov on Mighty Ducksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Columbuksessa sopimuksia

Columbus Blue Jackets on solminut kolme uutta sopimusta. Nimensä papereihin raapustivat keskushyökkääjä Mark Hartigan, puolustaja Andre Lakos sekä hyökkääjä Mattias Trattnig.

Hartigan vietti menneen kauden pääasiassa Blue Jacketsin farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa esiintyen NHL-kaukaloissa ainoastaan yhdeksässä ottelussa. Sekä Lakos että Trattnig kiekkoilivat kuluneella kaudella Euroopassa.

Friesen ja Marshall jatkavat paholaisina

New Jersey Devils on solminut jatkosopimukset Jeff Friesenin sekä Grant Marshallin kanssa. Friesen suostui kolmen miljoonan tarjoukseen, jonka Devils teki jottei tuulennopeasta kahden suunnan laiturista tulisi rajoittamatonta vapaata agenttia. Devilsin toissakauden mestaruuden avainmies Friesen pelasi heikohkon kauden, ja on ollut useiden siirtohuhujen kohteena, sillä toimitusjohtaja Lou Lamoriello tunnetaan tiukkana miehenä raha-asioiden suhteen.

Marshall puolestaan on suostunut periaatteessa usean vuoden sopimukseen, jonka tarkemmat yksityiskohdat tiedotetaan todennäköisesti vielä tämän päivän aikana. Menneellä kaudella kovaotteinen laituri ansaitsi 1,6 miljoonaa dollaria.

Vancouverissa hankintoja farmijoukkueeseen

Vancouver Canucks hankki kolme uutta pelaajaa. Wade Flaherty tulee täydentämään maalivahtiosastoa Nashvillesta, puolustaja Johnathan Aitken siirtyy Chicagosta ja hyökkääjä Lee Goren Floridasta. Kaikki pelaajat olivat vapaita agentteja. Hankinnat on tehty pääsääntöisesti farmijoukkue Manitoba Moosea varten, mikä kärsii pahasta pelaajapulasta.

Wlaherty on 36-vuotias veteraani, joka on aiemmin torjunut NY Islandersissa, Tampa Bay Lightningissa, Florida Panthersissa ja Nashville Predatorsissa. Edellinen kausi kului kuitenkin kokonaan farmissa.

Aitken on 26 vuotias Bostonin vuoden 1996 ykköskierroksen varaus (draftin 8.varaus), jonka NHL-ura ei kuitenkaan ole lähtenyt ruusuisesti koskaan käyntiin. Isokokoinen puolustaja saa nyt uuden mahdollisuuden Kanadan länsirannikolla. Viime kaudella mies pelasi puolet kaudesta Chicagossa ja puolet farmissa. 40 Blackhawks-ottelussa syntyi vain 1 syöttöpiste ja 70 jäähyminuuttia.

26-vuotias Goren on laitahyökkääjä, joka on saanut alle vasta 37 NHL-ottelua. Viime kaudella mies pääsi pelaamaan Floridassa vain 2 ottelua ja kausi sujui pääosin farmijoukkue San Antionio Rampagen riveissä. 67 ottelussa syntyi tehot 27+22=49.

Chelios ei lopeta

NHL:n ikäpresidentti Chris Chelios jatkaa Red Wingsissä vielä yhden kauden. Tuleva kausi on 42-vuotiaalle amerikkalaiselle jo uran 23. NHL:ssä ja 7. Detroitin paidassa. Viime kaudella Chelios pelasi runkosarjassa 69 ottelua tehoilla 2+19=21 ja kausi päättyi kylkiluuvammaan pudotuspelien Calgary-sarjassa.

NHL-uransa aikana Chelios on edustanut kolmea seuraa, Montreal Canadiensia, Chicago Blackhawksia ja Detroit Red Wingsiä. Stanley Cupin mies on voittanut kahdesti, 1986 Montrealissa ja 2002 Detroitissa. NHL:n parhalle puolustajalle myönnettävän Norris Trophyn Chelios on voittanut kolme kertaa (1989, 1993, 1996).

”Chelly” suostui rajuun palkanpudotukseen, sillä viime kauden kuuden miljoonan dollarin tulot putoavat alle kolmen miljoonan. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat selviävät myöhemmin.

Whitfield ja Boumedienne jatkavat Capitalsissa

Capitals on täydentänyt joukkuettaan tekemällä vuoden jatkosopimukset sentteri/laituri Trent Whitfieldin ja puolustaja Josef Boumediennen kanssa.

Whitfield pelasi viime kaudella 44 ottelua, joissa syntyi yhteensä tehot 6+5. Kokeneen duunarihyökkääjän sopimus on arvoltaan 450 000 dollaria.

Boumedienne pelasi Capitalsissa 37 ottelua tehden niissä tehot 2+12=14. Jäähyminuutteja kertyi 30. Ruotsalaisen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Conklin jatkaa Edmontonissa

Jääkiekon MM-kisoissa loistanut Ty Conklin on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Viime kaudella 28-vuotias kanadalainen pelasi 42 ottelua Oilersin riveissä 91,2 torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,42. Hänet on valittu myös USA:n World Cup joukkueeseen.

Moran pysyy Bruinsissa

Ian Moran solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen Boston Bruinsin kanssa. 31-vuotias jenkkipakki pelasi viime kaudella pahan nilkkavamman takia vain 35 ottelua. Näissä syntyi tehot 1+4=5.

Giroux Minnesotaan

Puolustaja Ray Giroux siirtyy vapaana agenttina Minnesota Wildin riveihin. Viime kaudella 27-vuotias kanadalainen kuului New Jerseyn organisaatioon ja pelasi suuriman osan kaudesta Devilsin farmijoukkue Albany River Ratseissa. Devilsin paidassa kertyi yhteensä 11 ottelua, joissa mies saalisti kolme syöttöpistettä.

Nieminen jatkaa Flamesissa

Calgary Flames on käyttänyt option Ville Niemisen sopimuksesta. Näin ollen suomalaislaitahyökkääjä jatkaa albertalaisorganisaation palkkalistoilla ainakin seuraavan kauden ajan.

Nieminen aloitti menneen kauden Chicago Blackhawksin riveissä tahkoten 60 ottelua intiaanipaidassa. Helmikuun 24. päivä tapahtunut vaihtokauppa vei tamperelaisen kuitenkin Flamesiin. Nieminen ehti pelata Flames-nutussa 19 ottelua iskien kolme maalia ja antaen viisi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi Nieminen viiletti 24 pudotuspeliottelussa merkkauttaen tilastoihinsa neljä maalia ja neljä syöttöpistettä.

Urallaan 27-vuotias Nieminen on esiintynyt kaikkiaan 271 NHL-ottelussa. Colorado Avalanchen, Pittsburgh Penguinsin, Chicago Blackhawksin ja Calgary Flamesin riveissä pelatuissa mittelöissä räväkän suomalaisen tilastoihin on piirretty 39 maalia, 52 syöttöpistettä sekä 227 jäähyminuuttia.

Flames ilmoitti myös tehneensä sopimukset seitsemällä vapaalle agentille. Nimet papereihin raapustivat Richie Regehr, Patrik Nilson, Mark Giordano, Davin Heintz, Justin Taylor, Dustin Johner ja Carsen Germyn.

Coyotes ja Blue Jackets kaupoilla

Phoenix Coyotes ja Columbus Blue Jackets suorittivat pienimuotoisen vaihtokaupan. 28-vuotias slovakkipuolustaja Radoslav Suchy siirtyy Phoenixistä Columbukseen Blue Jacketsin neljännen kierroksen varausoikeutta vastaan. Kauppaa tasapainottaa vielä Phoenixin Columbukselle antama kuudennen kierroksen varaus. Molemmat varausvuorot ovat kesän 2005 draftiin.

Wild-hyökkäykseen lisää syvyyttä

Minnesota Wildin GM Doug Risebrough ilmoitti organisaation tehneen sopimuksen vapaa agentti laitahyökkääjä Kirby Law'n kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Philadelphia Flyersin palkkalistoilla viimeisimmät kaudet viettäneen 27-vuotiaan Law'n ura on vierähtänyt pääasiassa farmissa. Flyers-farmijoukkue Philadelphia Phantomsin vakiomiehistöön kuulunut Law on esiintynyt NHL-kaukaloissa ainoastaan yhdekässä ottelussa saalistaen samalla yhden syöttöpisteen.

Conroy Kaliforniaan

Keskushyökkääjä Craig Conroy kiekkoilee seuraavat kolme kautta Los Angeles Kingsin riveissä. Kokeneen kanadalaishyökkääjän tuoreeseen sopimukseen sisältyy myös optio.

Viimeiset viisi kautta Calgary Flamesissä pelanneen 32-vuotiaan Conroyn edellinen sopimus päättyi kuluneeseen kauteen, jolloin veteraanihyökkääjästi tuli vapaa agentti. Näin ollen Conroy oli vapaa valitsemaan minkä organisaation sopimustarjouksen tahansa.

Menneellä kaudella Conroy pelasi 63 ottelussa Flames-kokoonpanossa saalistaen 47 pistettä. Pudotuspeleissä pirteästi esiintynyt Conroy merkkautti tilastoihin 26 mittelössä 17 pistettä.

Kymmenenvuotisella NHL-urallaan Conroy on tahkonnut kaikkiaan 609 ottelussa. Montreal Canadiensin, St. Louis Bluesin ja Calgary Flamesin riveissä pelatuissa mittelöissä kanukkisentterin pistetilasto on karttunut 118 maalilla ja 222 syöttöpisteellä.

Capitalsiin tsekkihyökkääjä

Washington Capitals teki kolmen vuoden sopimuksen 20-vuotiaan tsekkihyökkääjä Jakub Klepisin kanssa. Lisää sopimuksesta täältä.

Blues vahvisti puolustusta veteraanilla

Veteraanipuolustaja Eric Weinrich allekirjoitti kahden vuoden ja $3.5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen St. Louis Bluesin kanssa. 37-vuotias varma kahden suunnan puolustaja on pelannut jo peräti 16 kautta NHL:ssä ja edustanut seitsemää eri seuraa. Viime kaudella Weinrich kaupattiin Philadelphiasta St.Louisiin helmikuussa. Usein MM-kisoissa maataan edustanut Weinrich on pelannut yhteensä 1082 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 371 pistettä.

O'Donnell ja Devereaux Phoenixiin

Boston Bruinsia kolme edellistä kautta edustanut puolustaja Sean O'Donnell on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Phoenix Coyotesin kanssa. Sportsnet.ca kertoo sopimuksen arvoksi 6 miljoonaa dollaria.

Fyysisen puolustajan perikuva O'Donnell on pelannut NHL:ssä jo 10 kauden ajan. Tänä vuonna 33-vuotta täyttävä O'Donnell on tehnyt pelaamissaan 693 NHL-ottelussa 21 maalia ja 140 pistettä sekä kerännyt yhteensä 1235 jäähyminuuttia.

Detroitissa viimeiset neljä kautta kiekkoillut Boyd Devereaux siirtyy Phoenix Coyotesin riveihin. 26-vuotias laitahyökkääjä/sentteri oli vuonna 1996 Edmontonin ykköskierroksen varaus (6. kaikenkaikkiaan), mutta mies ei onnistunut vakuuttamaan Oilersin riveissä. Viimeisenä Oilers-kautena 1999-2000 syntyi uran parhaat tehot 8+19=27.

Detroit hankki Devereaux'n Edmontonista rajoitettuna vapaana agenttina tarjoamalla ylisuurta sopimusta ja Oilers antoi miehen mennä. Kaivattua nostetta uralle ei kuitenkaan tullut, vaan mies epäonnistui myös Detroitissa. Ainoa hyvä hetki osui 2002 pudotuspeleihin, joissa kanadalainen pelasi uransa parasta kiekkoa Pavel Datsjukin ja Brett Hullin kanssa ja voitti Stanley Cupin.

Sopimus Phoenixin kanssa on yksivuotinen ja arvoltaan 650 000 dollaria. Viime kaudella Detroitissa Devereaux tienasi 1.6 miljonaa pelkkänä täytemiehenä eikä Red Wings halunnut jatkaa miehen sopimusta. Pienemmästä palkasta huolimatta odotettavissa on suurempi rooli kentällä ja ehkä uusi alku uralle.

Eric Cairnsista Pantteri

Kivinyrkki Eric Cairns siiryy NY Islandersista Florida Panthersiin. 30-vuotias järkälemäinen (198cm 108kg) puolustaja on pelannut koko 8-vuotisen NHL-uransa ajan New Yorkissa, sekä Islandersin että Rangersin joukkueissa. Mies on urallaan kerännyt 406 NHL-ottelussa kunnioitettavat 1053 jäähyminuuttia. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

NHL:ssä tapahtui viikolla 27

» Lähetä palautetta toimitukselle