TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

NHL:ssä tapahtuu viikolla 8: Richards kolmeksi viikoksi sivuun, Schultzille kuusivuotinen jatkosopimus

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Philadephia Flyersin keskushyökkääjä Mike Richards on sivussa seuraavat kolme viikkoa jalkavamman vuoksi. Vamma tuli ottelussa Florida Panthersia vastaan. Richards johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehtyään 23 maalia ja annettuaan 43 syöttöä. Joulukuussa hän solmi organisaation kanssa peräti 12 vuoden jatkosopimuksen.

Richardsin loukkaantuminen tuli joukkueelle pahaan aikaan. Floridalle kärsitty jatkoaikatappio oli jo Flyersin kymmenes perättäinen häviö. Putki sivuaa organisaation entistä tappioennätystä.

Schultzille kuusivuotinen jatkosopimus

Minnesota Wild jatkoi puolustaja Nick Schultzin sopimusta kuudella vuodella. Uusi sopimus kestää kauden 2013-2014 loppuun ja tuo kanadalaispuolustajalle yhteensä 21 miljoonan dollarin tulot. Tällä kaudella 25-vuotias Schultz on pelannut Wildin paidassa 61 ottelua ja tehnyt 1+10=11 pistettä. Schultz on alunperin Minnesotan toisen kierroksen varaus kesän 2000 varaustilaisuudesta. Koko uransa Minnesotaa edustanut Schultz on pelannut yhteensä 428 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 18+55=73 pistettä.

Leikkaus lopettaa Sillingerin kauden

NY Islandersin kokenut keskushyökkääjä Mike Sillinger menee lonkkaleikkaukseen ja joutuu jättämään kauden kesken. Sillinger ei ole pelannut helmikuun 5. päivän jälkeen lonkkavaivan vuoksi. Luotettavana kahden suunnan keskushyökkääjänä tunnettu 36-vuotias Sillinger pelasi tällä kaudella Islandersin riveissä 52 ottelua ja teki näissä 14+12=26 pistettä.

Islandersilta puuttuu loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta lisäksi puolustajat Andy Sutton, Chris Campoli ja Brendan Witt. Olkapäästä kärsivä Campoli joutui jättämään Sillingerin tavoin kauden kesken. Sutton on arvioiden mukaan sivussa neljästä kuuteen viikkoa ja Witt vielä noin kaksi viikkoa.

Steenille kaksivuotinen jatkosopimus

Toronto Maple Leafs ja hyökkääjä Alexander Steen pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Ruotsalaishyökkääjän uusi sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 3.4 miljoonaa dollaria. Tällä kaudella 23-vuotias Steen on pelannut Torontossa 56 peliä ja tehnyt 10+16=26 pistettä. Steen on Toronton ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2002 Entry Draftista.

Hunterille viisivuotinen jatkosopimus

NY Islanders allekirjoitti viisivuotisen ja yhteensä 10 miljoonan dollarin jatkosopimuksen hyökkääjä Trent Hunterin kanssa. Uusi sopimus kestää kauden 2012-2013 loppuun saakka. Hunterista olisi tullut tämän kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti. Isokokoinen Hunter on pelannut tällä kaudella Islandersin riveissä 62 ottelua ja tehnyt näissä kahdeksan maalia ja 32 pistettä.

Vandermeer Calgaryyn

Jim Vandermeer siirtyi Philadelphiasta Calgaryyn. Kaupassa Philadelphia sai vuoden 2009 varaustilaisuudessa kolmannen kierroksen varausvuoron.

Vandermeer on pelannut tällä kaudella 54 ottelua tehden kolme maalia ja antanut 15 syöttöä.

Gagnen pelit pelattu

Philadelphia Flyersin Simon Gagne on koko loppukauden sivussa. Viime viikolla kolmannen aivotärähdyksensä saanut Gagne ilmoitti ettei palaa enää tällä kaudella kentälle.

Lidström kolmisen viikkoa poissa

Detroit Red Wingsin tähtipuolustaja Nicklas Lidström joutuu olemaan kentiltä sivussa vähintään kolme viikkoa. Lidström loukkasi oikean jalan sisäristisiteen maanantain ottelussa Colorado Avalanchea vastaan, kun hän sai Coloradon Ian Laperrieren taklauksen vastaansa. Viisinkertainen Norris Trophy -voittaja Lidström on pelannut tällä kaudella Detroitissa 62 ottelua ja tehnyt näissä 57 pistettä. Lisäksi hän on tehopörssissä 39 merkintää plussalla. Loukkaantuminen on 1238 NHL:n runkosarjan peliä pelanneen ruotsalaispuolustajan uran ensimmäinen vakava loukkaantuminen.

Lukowich sairauslistalle

Tampa Bay Lightningin puolustaja Brad Lukowich joutuu leikkaukseen ja on sivussa kentiltä arviolta kolmesta neljään viikkoa. Tampan konkaripuolustaja kärsii nivusalueen vammasta. Lukowich on pelannut tällä kaudella Lightningissa 54 peliä ja tehnyt 1+6=7 pistettä.

Krajicekin kausi ohi

Vancouver Canucksin puolustaja Lukas Krajicek menee olkapääleikkaukseen ja joutuu jättämään kauden kesken. Krajicek loukkasi olkapäänsä tammikuun 23. päivän ottelussa St. Louis Bluesia vastaan, kun Blues-hyökkääjä Keith Tkachuk taklasi Canucksin tshekkipuolustajaa. Sulavasti luisteleva Krajicek pelasi Vancouverissa tällä kaudella 39 ottelua ja teki näissä 2+9=11 pistettä.

Sutton sivuun 4-6 viikoksi

NY Islandersin puolustaja Andy Sutton joutuu jalkavamman vuoksi sairauslomalle 4-6 viikoksi. Sutton loukkaantui maanantain ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Viime kesänä Islandersiin siirtynyt isokokoinen puolustaja on pelannut tällä kaudella Islandersissa 58 peliä ja tehnyt näissä 1+7=8 pistettä.

Flyers hankki Modryn

Los Angeles Kings on vaihtanut puolustaja Jaroslav Modryn kolmannen kierroksen varausvuoroon tämän vuoden draftissa. Tshekkipuolustaja on tehnyt tällä kaudella tehot 1+5 61 ottelussa. Modry on alkujaan New Jersey Devilsin 9. kierroksen varaus vuodelta 1990.

Tjutin pelaa jatkossakin Big Applessa

New York Rangers on solminut neljän vuoden jatkosopimuksen puolustaja Fjodor Tjutinin kanssa. Tsn.ca-verkkosivuston mukaan 24-vuotias venäläinen saa ensimmäisestä vuodesta 2,25, toisesta 2,7, kolmannesta 3,0 ja viimeisestä vuodesta 3,425 miljoonaa dollaria.

Tällä kaudella Tjutin pelannut Rangersissa 60 peliä tehoin 4 +11. Jääajoissa hän on keskimääräisellä 20 minuutin kellotuksellaan joukkueessa kolmantena Michael Rozsivalin ja Daniel Girardin jälkeen. Taklaustilastossa on Rangers-pelaajiston kärjessä 164:llä taklauksella.

Seabrookille jatkosopimus Chicagoon

Puolustaja Brent Seabrook ja Chicago Blackhawks ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 10,5 miljoonaa dollaria.

Kuluvalla kaudella 22-vuotias Seabrook on esiintynyt 58 ottelussa. Pistetiliään kanadalaispuolustaja on kartuttanut seitsemällä maalilla ja 12 syöttöpisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle