ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

NHL:ssä tapahtuu viikolla 51: Stevensille jatkosopimus, Williams pitkälle sairauslomalle

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Philadelphia Flyers on jatkanut valmentajansa John Stevensin sopimusta yhdellä vuodella. Stevens siirtyi Philadelphian valmentajaksi viime kauden lokakuun 22. päivä. Tätä ennen Stevens ehti valmentaa Flyersin farmiseuraa Philadelphia Phantomsia kuusi kautta ja voittamaan seurassa AHL:n mestaruuden kesällä 2005. Kesällä suuria hankintoja tehnyt Flyers on parhaillaan Atlantic-divisioonassa neljäntenä ja Itäisessä konferenssissa 10. sijalla.

Williams pitkälle sairauslomalle

Carolina Hurricanesin hyökkääjä Justin Williams saattaa joutua olemaan loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Viime kaudella NHL:n tähdistöotteluun valittu Williams kärsii vasemmasta polvestaan ja tarvitsee leikkauksen. Williams on pelannut tällä kaudella Carolinan paidassa 36 ottelua ja tehnyt 9+21=30 pistettä.

Simonille ennätyspitkä pelikielto

New York Islandersin hyökkääjä Chris Simon on saanut 30 ottelun pelikiellon yrityksestään vahingoittaa Pittsburgh Penguinsin hyökkääjää Jarkko Ruutua. Joukkueiden välisen ottelun kolmannessa erässä Simon kamppasi vaihtoaitioiden läheisyydessä Ruudun, astui suomalaisen jalan päälle luistimellaan ja polkaisi luistimenterällä jalkaan.

Pelikielto ennätyksellisen pitkä ja tuomioon vaikuttivat Simonin aikaisemmat jäällä tapahtuneet hölmöilyt. Kyseessä oli jo kahdeksas kerta kun liiga joutuu rankaisemaan Simonia sääntöjen vastaisesta teosta. New York Islanders on jo aikaisemmin siirtänyt Simonin toistaiseksi sivuun joukkueesta.

Chicago ja Philadelphia kaupoilla

Chicago Blackhawks ja Philadelphia Flyers vaihtoivat keskenään pelaajia. Itärannikolle matkasi puolustaja Jim Vandermeer ja läntiseen konferenssiin tappelija Ben Eager.

Vandermeer on aiemminkin pelannut Flyerseissa, joten joukkue ja pelitapa ovat hänelle tuttuja. Chicagon paidassa 27-vuotias Vandermeer on tällä kaudella tehnyt kaksi maalia ja antanut seitsemän syöttöä.

Eagerilla on tällä kaudella vielä pistetili avaamatta, mutta jäähyminuutteja on jo kertynyt 62 minuuttia. Viime kaudella kovaotteinen laituri voitti NHL:n jäähypörssin 233 minuutilla 63 ottelussa.

- Me halusimme energiapelaajan meidän nelosketjuumme ja Ben on sellainen pelaaja, Blackhawksien toimitusjohtaja Dale Tallon kommentoi uusinta hankintaansa.

- Hän on vasta 23-vuotias, osaa luistella ja on hyvin särmikäs pelaaja, Tallon jatkoi Eagerin kehumista.

Viikon tähdet valittu

Calgary Flamesin laituri Jarome Iginla, Dallas Starsin puolustaja Sergei Zubov ja Philadelphia Flyers laituri Joffrey Lupul on nimetty päättyneen viikon kolmeksi tähtipelaajaksi.

Ykköstähdeksi valittu Iginla teki viikon aikana seitsemän maalia Calgaryn voittaessa neljä perättäistä vierasottelua. Calgaryn ja Tampan välisessä maalintekokilpailussa, loppulukemat 9-6 Flamesille, kapteeni ampui kolme maalia ja antoi vielä yhteen osumaan syötönkin. Hän saalisti myös St. Louisia vastaan neljä pistettä, kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Myös Carolinaa ja Floridaa vastaan Iginla onnistui maalinteossa. Tehoviikon aikana hän siirtyi NHL:n pistepörssin kakkoseksi Vincent Lecavalierin kantaan.

Zubov oli Dallasin avainpelaajia Starsin voittaessa kolme perättäistä ottelua. Putken aikana hän keräsi kahdeksan pistettä, yhden maalin ja seitsemän syöttöpistettä. Jokaisessa kolmesta ottelusta hän teki ainakin kaksi pistettä ja Edmontonia vastaan peräti neljä pistettä (maali ja kolme syöttöä). Venäläinen ylivoimaspesialisti johtaa puolustajien pistepörssiä 32 pisteellä (4+28) 33 ottelussa.

Kolmostähden kunnian sai Lupul, joka kokosi neljässä ottelussaan kunnioitettavat kymmenen pistettä. Huippupeli sattui voitto-ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan, jossa Lupul sai hattutempun lisäksi kolme syöttöpistettä. Kanadalaislaituri ampui viikon aikana myös toisen hattutempun - tällä kertaa tappio-ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Morrison sivuun noin 12 viikoksi

Vancouver Canucksin keskushyökkääjä Brendan Morrison joutuu ranneleikkaukseen ja on sivussa noin 12 viikkoa. NHL:ssä peräti 542 peräkkäistä peliä pelannut Morrison loukkasi alunperin ranteensa ennen kautta pelatussa harjoituspelissä syyskuun 26. päivänä. Hyökkääjä kuitenkin sinnitteli joukkueen mukana runkosarjaa 30 ottelua ja teki näissä otteluissa 8+12=20 pistettä. Morrisonin komea peräkkäisten ottelujen putki katkesi viikko sitten Los Angelesia vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Vancouverin sairauslistalla jatkavat Morrisonin lisäksi edelleen hyökkääjät Jeff Cowan ja Brad Isbister sekä pitkäaikaispotilaana puolustaja Kevin Bieksa. Joukkueen kannalta positiivista on kuitenkin se, että tähtimaalivahti Roberto Luongo pelaa kentille muutaman pelin kestäneen loukkaantumisen jälkeen. Luongon paluun jälkeinen ensimmäinen ottelu pelataan tulevana yönä Vancuverissa New Jersey Devilsia vastaan.

Simon sivuun Islandersin joukkueesta

NY Islandersin ja joukkueen hyökkääjän Chris Simonin tiet eroavat toistaiseksi. Islanders laittoi hyökkääjän sivuun miettimään viimeisimpiä tekosiaan, jotka saivat alkunsa lauantain ottelussa Pittsburghia vastaan. Simon kamppasi pelin lopussa Pittsburghin hyökkääjän Jarkko Ruudun, astui Ruudun jalan päälle luistimellaan ja polkaisi Ruutua luistimenterällä jalkaan.

Simon on ollut NHL:ssä aikaisemminkin suurten keskusteluiden kohteena. Hyökkääjä joutui jättämään juuri tämän kauden alla viisi ottelua väliin viime kaudella tapahtuneen törkeyden seurauksena. Simon löi tämän vuoden maaliskuun lopussa mailalla NY Rangersin hyökkääjää Ryan Hollwegia ja sai teostaan 25 ottelun pelirangaistuksen. Näin nopea uusi vakava väkivaltainen käyttäytyminen kaukalossa saattaa poikia Simonille uuden pitkän pelikiellon. NHL ottaa kantaa asiaan torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle