NHL:ssä tapahtuu viikolla 50: Arnason ja McCabe loukkaantuneet, Rask takaisin farmiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Colorado Avalanchen keskushyökkääjä Tyler Arnason loukkasi ranteensa keskiviikkoisessa Colombus-ottelussa. Vamma vaatii leikkausta ja arvioitu toipumisaika on neljä viikkoa. Myös hyökkääjä Brad Richardsonilla on loukkaantumishuolia. Jo kauden alussa vihoitellut olkapää vaivaa jälleen ja pelaaja joutuu olemaan sivussa viikosta puoleentoista viikkoon.

McCabe sivussa viikkoja

Toronton Maple Leafsin kannattajien suosikkipuolustaja Bryan McCabe loukkaantui ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Toronton valmentaja Paul Maurice kertoi McCaben käden murtuneen kolmesta kohdasta ja parhaassa tapauksessa puolustaja palaaminen kokoonpanoon kestää kuudesta - kahdeksaan viikkoon.

McCabellä on kauden 27 ottelussa koossa neljä maalia ja kahdeksan syöttöpistettä. Hän on pelannut keskimäärin yli 26 minuuttia ottelussa eli Toronton kenttäpelaajista eniten.

Rask Providenceen

Maalivahti Tim Thomasin toivuttua sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon Boston Bruinsin on lähettänyt Tuukka Raskin takaisin farmijoukkue Providence Bruisiin. Rask ehti pelata NHL:ssä neljässä ottelussa (kaksi voittoa, kaksi tappiota, joista toinen varsinaisella peliajalla) torjuntaprosentin ollessa 88,6%.

Thomasin poissa ollessa Phoenixista hankittu Alex Auld on pelannut erinomaisesti. Hän on voittanut viidestä pelistään neljä torjuntaprosentin ollessa 95,5 % ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,40. Thomas puolestaan on koko NHL:n torjuntaprosenttitilaston kärjessä lukemalla 93,6%.

Pihlström sai kutsun ylös

Nashville Predatorsin organisaatioon kesällä HPK:sta siirtynyt Antti Pihlström on saanut ensimmäistä kertaa kutsun "ylös" emoseuraan. Sähäkkä suomalaishyökkääjä on pelannut alkukaudella hyvin farmijoukkue Milwaulkee Admiralsissa tehden kymmenen maalia ja syöttäen viisi. Pihlström on joukkueen paras maalintekijä

Weight Anaheimiin, McDonald St. Louisiin

Palkkakaton halvaanuttamilla pelaajamarkkinoilla tapahtui vihdoinkin jotain, kun St. Louis Blues ja Anaheim Ducks tekivät kaupan keskenään. Kaliforniaan aurinkoon matkasi veteraanisentteri Doug Weight, 21-vuotias laituri Michal Birner ja ensi kesän seitsemännen kierroksen varaus ja St. Louisiin viime kevään pudotuspeleissä onnistunut 30-vuotias keskushyökkääjä Andy McDonald.Kaupan keskeiset pelaajat Weight ja McDonald ovat aloittaneet kautensa varsin nihkeästi. Weight on tehnyt 29 ottelussa neljä maalia ja antanut seitsemän syöttöä ja McDonald on saalistanut 33 ottelussa saman verran maaleja kuin Weight, mutta kerännyt viisi syöttöpistettä enemmän. Birner on pelannut alkukauden St. Louisin farmijoukkueessa Peoriassa ja 18 ottelussa saanut kokoon yhdeksän pistettä (2+7).Kaupan taustalla on myös Anaheimin pyrkimys palkkakulujen pienentämiseen ensi kesää ja kautta ajatellen. Weight tienaa tällä kaudella 3,5 miljoona taalaa, mutta tulee ensi kesänä vapaaksi agentiksi. McDonaldin palkkakattoon vaikuttava lukema on 3,33 miljoonaa dollaria kaudessa, mutta hänen sopimuksensa kestää kauden 2008-09 loppuun asti. Birnerin kahden suunnan sopimuksen arvo on yhteensä 950 000 dollaria tältä ja tulevalta kaudelta. Näin kaupan myötä Ducksin budjettiin vapautui ensi kautta ajatellen kolmen miljoonan taalan verran liikkumatilaa.

Richards ja Flyers pitkään jatkosopimukseen

Philadelphia Flyers ja keskushyökkääjä Mike Richards ovat solmineet peräti 12-vuotisen sopimuksen. Sopimus astuu voimaan ensi kauden alussa ja pitää 22-vuotiaan Richardsin Philadelphiassa kauden 2019-20 loppuun asti. Sopimuksen arvo on 68,4 miljoonaa yhdysvaltain dollaria.

22-vuotias Richards on tehnyt tällä kaudella 35 tehopistettä 29 ottelussa. Näillä tehoilla hän on Flyersin paras pistemies. Richards on Philadelphian ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Smolinski sivussa kuusi viikkoa

Vapaana agenttina Canadiensiin täksi kaudeksi siirtynyt Bryan Smolinski loukkasi oikean polvensa viime viikon ottelussa Buffaloa vastaan. Seuran tiedotteen mukaan mies on sivussa arviolta kuusi viikkoa.

Myös laitahyökkääjä Steve Begin on sivussa kolmisen viikkoa. Hänellä on olkapäävamma. Sen sijaan ykkösvahti Christobal Huet palannee kokoonpanoon tulevana viikonloppuna.

Viikon tähdet valittu

Colorado Avalanchen laituri Milan Hejduk, Detroit Red Wingsin maalivahti Dominik Hasek ja Los Angeles Kingsin sentteri Anze Kopitar nimettiin NHL:n viikon tähtipelaajiksi.

Hejduk teki neljässä ottelussa yhdeksän pistettä (5+4). Jakson huippusaavutus oli kuusi pistettä (3+3) ottelussa St. Louis Bluesia vastaan.

Loukkaantumisesta toipunut Hasek voitti kolme perättäistä ottelua. Torjuntaprosentti ko. otteluissa 94,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo tasan 1.00. Ottelussa Minnesota Wildia vastaan Hasek pelasi nollapelin, mikä oli hänen uransa seitsemäskymmenes seitsemäs nollapeli.Kopitar, 20-vuotias sloveeni, ahnehti kahdeksan (2+6) pistettä neljässä ottelussa, huippuna neljä syöttöpistettä Buffalo-ottelussa. Samalla Kopitar kasvatti perättäisten pisteellisten peliensä määrän kuuteen otteluun.

Jussi Timonen Dallasiin

Philadelphia Flyers on kaupannut suomalaispuolustajansa Jussi Timosen Dallas Starsiin, Flyers-GM Paul Holmgren ilmoitti. Vastineena Timosesta Flyers saa ehdollisen varausvuoron vuoden 2009 varaustilaisuuteen.

Kuluneella kaudella 24-vuotias Timonen on esiintynyt Flyersin farmijoukkue Philadelphia Phantomsin riveissä AHL-liigassa 14 ottelussa, joissa on kirjauttanut 7 syöttöpistettä ja 14 rangaistusminuuttia.

Timonen on Flyersin 5.kierroksen varaus vuodelta 2001. Viime kaudella mies teki NHL-debyyttinsä pelattuaan 14 ottelussa. AHL:ssa miehelle on kertynyt yhteensä 60 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle