NHL:ssä tapahtuu viikolla 47: Fedoruk Wildiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Kovaotteinen hyökkääjä Todd Fedoruk siirtyy Dallasista Minnesotaan. Stars asetti miehen waiver-listalle, josta Wild hänet poimi. Joukkueet joutuvat näin ollen jakamaan miehen 875 000 dollarin palkan.

28-vuotias Fedoruk on tällä kaudella 11 ottelussa saalistanut kaksi syöttöpistettä ja istunut 33 minuuttia.

Carlelle pitkä jatkosopimus

San Jose Sharks on tehnyt puolustaja Matt Carlen kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen. Pahvin kokonaisarvo on 13,75 miljoonaa dollaria.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava 23-vuotias Carle on tällä kaudella tehnyt 18 ottelussa tehot 1+5. Tulokaskaudellaan hän teki 77 ottelussa 42 tehopistettä (11+31).

Viikon tähdet valittu

NHL:ssä on taas valittu päättyneen viikon tähtipelaajat.
Tällä kerralla kunnian saivat viime viikon tapaan ykköstähdeksi valittu Tampa Bayn Vincent Lecavalier, kakkostähdeksi valittu San Josen maalivahti Evgeni Nabokov ja kolmoseksi kiilannut Nashvillen Martin Erat.

Lecavalier johtaa NHL:n pistepörssiä koottuaan viikon kahdessa ottelussa peräti kahdeksan pistettä (4+4). Carolina Hurricanesia vastaan hän takoi viisi pistettä (3+2) ja Washington Capitalsia vastaan kolme (1+2) pistettä. Lightning voitti molemmat ottelut.

Nabokov pelasi viikon sisään kaksi nollaottelua, molemmat Phoenix Coytesia vastaan, ja oli maalin suulla Sharksin voittaessa Dallas Starsin rangaistuslaukauskisassa. Viikon neljännessä ottelussa Nabokov joukkoineen kärsi tappion rangaistuslaukauskisassa Anaheim Duckseille, mutta siinäkin ottelussa hän päästi varsinaisella peliajalla taakseen vain yhden laukauksen.

Erat kokosi kuusi pistettä (3+3) kolmessa ottelussa. Kaksi Eratin maaleista oli otteluiden voittomaaleja. Columbus Blue Jacketsia vastaan hän oli osallisena joukkueen kaikissa neljässä maalissa tehoilla 2+2. Ottelussa Chicago Black Hawksia vastaan hän antoi yhden maalisyötön sekä onnistui tekemään jatkoajalla Predatorseille voitto-osuman.

Getzlaf jatkaa Ducksissa

Anaheim Ducks on tehnyt viiden vuoden jatkosopimuksen keskushyökkääjä Ryan Getzlafin kanssa. Sopimus alkaa ensi kaudesta ja päätyy siten kauteen 2012-13. Se on arvoltaan 26,625 miljoona dollaria eli Getzlaf ansaitsee vuosittain 5,325 miljoonaa taalaa.

Getzlaf oli viime kauden pudotuspeleissä Anaheimin paras pisteiden tekijä seitsemällätoista pisteellä (7+10). Tällä kaudella 22-vuotias sentteri on tehnyt 19 ottelussa seitsemän maalia, antanut 14 syöttöä ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä.

- Olemme todella mielissämme pystyessämme sopimaan näin pitkästä sopimuksesta, totesi Anaheimin toimitusjohtaja Brian Burke.

- Hänellä on lahjakkuuden lisäksi hieno luonne ja työmoraali, mikä on harvinainen yhdistelmä noin nuorelle pelaajalle, Burke hehkutti sopimuksen saanutta kanadalaisnuorukaista.

Sutherby länsirannikolle

Hallitseva Stanley Cup mestari Anaheim Ducks hankki Washingtonista keskushyökkääjä Brian Sutherbyn. Itärannikolle matkasi toisen kierroksen varausvuoro kesän 2009 varaustilaisuudessa.

25-vuotias Sutherbyllä on ollut tällä kaudella vaikeuksia mahtua Capitalsin pelaavaan kokoonpanoon. Viidessä pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt yhden maalin. Kuuden NHL:ssä pelaamansa kauden aikana hän on saanut kokoon 259 ottelua, 26 maalia ja 35 syöttöä. Sutrherby on alun perin Washingtonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Dallas ja Tampa Bay tekivät pienen vaihtokaupan

Dallas Stars ja Tampa Bay Lightning ovat vaihtaneet pelaajia. Kiekollinen AHL-puolustaja Mario Scalzo siirtyy Dallasin farmijoukkue Iowasta Tampa Bayhyn. Vaihdossa Dallasin organisaatioon siirtyy Norfolk Admiralsin puolustaja Bryce Lampman. Molemmat pelaajat siirtyivät suoraan organisaatioiden farmijoukkueisiin.

Öhlundille neljän ottelun pelikielto

Vancouver Canucksin luottopuolustaja Mattias Öhlund sai NHL:ltä neljän ottelun pelirangaistuksen. Öhlund hermostui viime viikon lauantain voittoisassa pelissä Minnesotan Mikko Koivuun, kun suomalaishyökkääjä yritti taklata kyynerpäällä Öhlundia pään seudulle. Hermonsa menettänyt ruotsalaispuolustaja löi Koivua mailalla vasempaan jalkaan ja aiheutti Koivulle noin viikon sairausloman.

Öhlundin menetys on muutenkin puolustajapulasta kärsivälle Vancouverille paha takaisku. Vancouverilta puuttuu jo ennestään takalinjoilta pitkäaikaispotilaina avainpuolustajat Kevin Bieksa ja Sami Salo. Pidemmän aikaa myös loukkaantuneena ollut tshekkipuolustaja Lukas Krajicek palasi kentille viime yön voittoisassa ottelussa Calgarya vastaan, mutta Canucks joutui aikaistamaan osin pakollakin Krajicekin paluuta.

Tärkeiden puolustajien loukkaantumisista huolimatta Vancouver on voittanut viisi peliä joukkueen viimeisistä kuudesta ottelusta.

Chicagon Bourque sivuun muutamaksi viikoksi

Chicago Blackhawks menetti hyökkääjä Rene Bourquen sairauslistoille sunnuntain ottelussa Detroit Red Wingsia vastaan. Bourque teki ottelussa kaksi alivoimamaalia, mutta loukkasi peukalonsa ottelun kolmannessa erässä, kun hän blokkasi laukausta. Bourque on pelannut tällä kaudella Chicagossa 16 ottelua ja tehnyt jo kolme alivoimamaalia.

Viikon 46 sopimus- ja siirtouutiset nähtävissä tästä linkistä

» Lähetä palautetta toimitukselle