NHL:ssä tapahtuu viikolla 4: Beechin vaellus jatkuu

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Pittsburgh Penguins on poiminut hyökkääjä Kris Beechin waiver-listalta. Tämä on jo neljäs kerta kuukauden sisään kun Beech on poimittu waiver-listalta. Beech aloitti kauden Columbus Blue Jacketsin farmijoukkueessa, mutta marraskuussa hänet kutsuttiin emojoukkueeseen, missä hän pelasi 16 ottelussa hyvin tehoin 4+5. Tammikuussa Columbus yritti lähettää hänet farmijoukkueeseensa, mutta Vancouver tuli väliin ja poimi Beechin waiver-listalta.

Vancouverissa hyökkääjä ehti pelata neljä ottelua, joissa teki maalin ja antoi yhden syötön, ennen kuin Canucksit yrittivät lähettää hänet AHL:ään. Taas väliin iski toinen NHL-joukkue, sillä Washington Capitals poimi miehen omaan organisaatioonsa.

Capsit yrittivät lähettää Beechin vahvistamaan farmijoukkuettaan, mutta tällä kertaa väliin iski miehistövajauksesta kärsivä Penguins-ryhmä. Pingviinien hyökkääjistähän ovat sivussa Sidney Crosbyn lisäksi Gary Roberts ja Tyler Kennedy.

Pian 27 vuotta täyttävä Beech on alunperin Washingtonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1999. Isokokoinen sentteri ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä, vaikka on saanut antaa näyttöjä jo 193 ottelun verran.

Torontossa olkapäävammoja

Kaksi Maple Leafs-hyökkääjää loukkasi olkapäänsä tappio-ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Alexander Steen loukkasi oikean ja avausottelunsa NHL:ssä pelannut Darryl Boyce vasemman olkapäänsä. Boyce on sivussa toistaiseksi ja Steen parisen viikkoa. Maple Leafsilta on olkapäävamman vuoksi sivussa myös Aleksandr Ponikarovski, joka parantelee vammaansa vielä ainakin parisen viikkoa.

Brashear jatkaa Washingtonissa

Washington Capitals teki yhden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Donald Brashearin kanssa. Uusi sopimus kestää kauden 2008-09 loppuun. Brashear on pelannut tällä kaudella Washingtonissa 50 ottelua ja tehnyt 3+3=6 pistettä. Fyysisestä pelistä tunnettu Brashear johtaa Washingtonin jäähypörssiä 72 jäähyminuutilla.

Kovaltshukille pelikielto

Atlanta Thrashersin hyökkääjä Ilja Kovaltshuk sai NHL:ltä yhden ottelun pelikiellon. Kovaltshuk teloi tiistain ottelussa NY Rangersin puolustajaa Michal Rozsivalia. Kovaltshukille annettiin välittömästi tapahtuman jälkeen viiden minuutin jäähy ja pelirangaistus. Kovaltshuk on parhaillaan NHL:n maalipörssissä toisena. Maaliahne hyökkääjä on tehnyt kauden 51 ottelussa 37 maalia.

Pittsburghin Kennedy jättää nuorten tähdistöottelun väliin

Nuorten tähdistöpeliin valittu Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Tyler Kennedy joutuu jättämään nuorten tähdistöpelin väliin. Tällä kaudella tulokaskauttaan NHL:ssä pelaava Kennedy kärsii nielutulehduksesta. Kennedy on pelannut Penguinsin paidassa 31 ottelua ja tehnyt 8+4=12 pistettä. Hän johtaa tulokkaiden voittomaalitilastoa neljällä voittomaalilla.

Washington poimi Beechin

Washington Capitals ilmoitti poimineensa hyökkääjä Kris Beechin waivers-listalta. Beechin laittoi waiversiin Vancouver Canucks, jonne hyökkääjä siirtyi alle kaksi viikkoa sitten Columbuksesta. Beech on pelannut tällä kaudella yhteensä 20 NHL-ottelua ja tehnyt 6+5=11 pistettä.

Islandersin Campolin kausi ohi

NY Islandersin puolustaja Chris Campoli joutuu olkapääleikkaukseen. Leikkaus merkitsee sitä, että kiekollisesta pelistä tunnettu puolustaja joutuu sairauslistalle koko loppukaudeksi. Campoli ehti pelata Islandersin paidassa tällä kaudella 46 ottelua ja tekemään näissä 4+14=18 pistettä.

Islanders tiedotti myös tehneensä sopimuksen puolustaja Freddy Meyerin kanssa. Uusi sopimus kaksivuotinen ja ulottuu kauden 2009-2010 loppuun. Meyer on pelannut NHL:ssä ennen Islanders-uraa Phoenixissa ja Philadelphiassa. Meyer siirtyi tällä kaudella Islandersiin, kun Phoenix oli laittanut puolustajan waivers-listalle.

Colorado lähetti Mark Rycroftin Columbukseen

Colorado Avalanche kauppasi hyökkääjä Mark Rycroftin Columbus Blue Jacketsiin. Vaihdossa Avalanche saa puolustaja Darcy Campbellin ja keskushyökkääjä Philippe Dupuisin. Tällä kaudella Avalanchen farmiseurassa Eriessa kiekkoillut Rycroft pelasi viime kaudella Coloradon paidassa 66 runkosarjan ottelua ja teki näissä 6+6=12 pistettä.

Bryzgalov jatkaa Phoenixissa

27-vuotias Ilja Bryzgalov on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Phoenix Coyotesin kanssa. Sopimuksen arvo on huhujen mukaan 12,75 miljoonaa dollaria. Huhuarvo siksi, että seura ei julkista palkkojaan sopimusten yhteydessä.

Coyotes nappasi Bryzgalovin viime marraskuussa Anaheimin waiver-listalta ja venäläisvahti onkin noussut Phoenixin tärkeimmäksi pelaajaksi. Hän onkin saanut Arizonan lämmössä aikaiseksi 16 voittoa 28 startista ja ottelukohtainen päästettyjen maalien keskiarvo on 2.33.

» Lähetä palautetta toimitukselle