NHL:ssä tapahtuu viikolla 27: Devilsissä liikehdintää, Knuble ja Stevenson Philadelphiaan

NHL / Uutinen
NHL:n toimitusjohtajilla riittää aina tähän aikaan kesästä puuhaa, kun jatkosopimuksia ja pelaajakauppoja valmistellaan kiireisesti. Tämän otsikon alle on koottu viikottain tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä) ja uutista päivitetään sitä mukaan kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

New Jersey Devils hankki kovuusosastolle laitahyökkääjä Darren Langdonin Montrealista vapaana agenttina. Miehen palkka tulevalla kaudella on 550 000 dollaria.

Amerikkalaishyökkääjä Erik Rasmussen jatkaa paholaispaidassa ainakin seuraavan kauden. Miehen palkka tulevalla kaudella on 700 000 dollaria.

Flyersiin isoja miehiä

Philadelphia Flyers hankki vapaa agentti -rintamalta kaksi isokokoista hyökkäjää. Bostonia edustanut 31-vuotias Mike Knuble (191cm 104kg) ja New Jerseyssä viime vuodet vääntänyt 32-vuotias Turner Stevenson (191cm 100kg) siirtyvät molemmat Flyersiin kolmivuotisilla sopimuksilla.

Laaksonen ja Laperriere Coloradoon

Antti Laaksosen uusi osoite on Colorado. Avalanche ilmoitti tehneensä Minnesotassa viimeiset neljä vuotta pelanneen Laaksosen kanssa monivuotisen sopimuksen. Laaksonen teki päättyneellä kaudella 12 maalia ja keräsi 12 syöttöä.

Laaksonen mukana Coloradoon matkaa myös Ian Laperriere, joka siirtyy Kalliovuorille kahdeksan Los Angelesissa viettämän vuoden jälkeen. Laperriere teki kymmenen maalia ja syötti 22 osumaa 62:ssa ottelussa. Miehen loppukausi meni pilalle aivotärähdyksen vuoksi.

Barnaby ja Brown Chicagoon, Simon jatkaa Calgaryssa

Yhtenä liigan parhaana ärsyttäjänä tunnettu laitahyökkääjä Matthew Barnaby liittyy Chicago Blackhawksin vahvuuteen. 41 pistettä ja 157 jäähyminuuttia viime kaudella kerännyt Barnaby vietti kauden alun New York Rangersissa, mistä hänet kaupattiin Coloradoon maaliskuussa. Barnabyn sopimus on kolmivuotinen ja arvoltaan 5.25 miljoonaa taalaa.

Lisäksi Blackhawks ilmoitti tehneensä sopimuksen viime kaudella San Josessa ja Buffalossa pelanneen sentteri Curtis Brownin kanssa. Brown teki 80 ottelussa 25 pistettä. Brown sai Blackhawksilta nelivuotisen ja 6.8 miljoonan dollarin sopimuksen.

Rangersista Calgaryyn kaupattu Chris Simon puolestaan jatkaa Calgaryssa loistavien playoff-esitysten jälkeen. Simon teki kauden aikana 28 pistettä ja keräsi 250 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä pisteitä syntyi 7. Samalla Flames ilmoitti hankkineensa vapaana agenttina markkinoilla olleen sentteri Byron Ritchien Floridasta.

Maddenille ja Pandolfolle myös jatkopaperit, Kalinin Venäjälle

New Jersey Devils sai pidettyä kaksi tärkeää hyökkääjää kun seura ilmoitti tehneensä jatkosopimukset John Maddenin ja Jay Pandolfon kanssa.

Venäläislehti Sport-Ekspress kertoo, että Metallurg Magnitogorsk on solminut sopimuksen Buffalo Sabresissa viime kaudet pelanneen venäläispuolustaja Dmitri Kalininin kanssa. Kalinin siirtyy uralilaisseuraan pelattuaan NHL:ssa 296 ottelua, joissa syntyivät tehot 24+68=92.

Jason Doig Capitalsiin

Washington Capitals on tehnyt vuoden jatkosopimuksen puolustaja Jason Doigin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

Vapaana agenttina syksyllä 2002 Capitalsiin tullut Doig pelasi toisen kautensa joukkueessa keräten 65 pelissä tehopisteitä kahden maalin ja yhdeksän syötön verran. 27-vuotiaan Doigin aggressiivinen ja fyysinen puolustuspelaaminen istutti miestä 105 minuutin verran jäähyaition puolella.

Jaroslav Modry Atlantaan

Atlanta Trashersin GM Don Waddell on ilmoittanut organisaation tehneen sopimuksen puolustaja Jaroslav Modryn kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Viimeiset kahdeksan kautta Los Angeles Kingsissä pelannut 33-vuotias Modry jäi menneen kauden jälkeen vapaaksi agentiksi Kingsin jättäessä jatkosopimuksen tekemättä. Kokenut tsekkipuolustaja takoi kuluneen kauden 79 ottelussa viisi maalia ja 27 syöttöpistettä.

Urallaan Modry on pelannut kaikkiaan 490 NHL-ottelua. New Jersey Devilsin, Ottawa Senatorsin ja Los Angeles Kingsin riveissä pelatuissa mitelöissä tsekkiveteraanin tilastoihin on merkattu 40 maalia ja 145 syöttöpistettä.

Hurricanes-ikoni pukee yhä tutun paidan

Veteraanipuolustaja Glen Wesley jatkaa Carolina Hurricanesissa ainakin seuraavan kauden. Kokeneen kanadalaisen yksivuotisen jatkosopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Pitkän uran kiekkoillut Wesley pelasi menneellä kaudella seitsemännentoista NHL-kautensa sekä kymmenennen kauden Hurricanes/Whalers-organisaatiossa. Wesley saalisti kuluneen kauden 74 ottelussa kuusi syöttöpistettä ja merkkautti plus/miinus-tilastoonsa Hurricanes-joukkueen korkeimmat lukemat +18.

Wesleyn Hurricanes-organisaatiossa pelatut 703 ottelua ovat organisaation historian kolmanneksi korkeimmat pelimäärät. Koko urallaan Wesley on tahkonnut 1247 NHL-ottelua Boston Bruinsin, Toronto Maple Leafsin, Hartford Whalersin ja Carolina Hurricanesin riveissä.

Johnson ja Coyotes sopimukseen

Phoenix Coyotes ja maalivahti Brent Johnson ovat päässeet yksimielisyyteen uudesta jatkosopimuksesta. Yhdysvaltalaisvahdin sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Maaliskuussa Coyotes-leiriin siirtynyt Johnson ehti pelata arizonalaisseurassa kahdeksassa ottelussa. Kyseisistä mittelöistä 27-vuotias Johnson voitti yhden, pelasi yhden tasapelin ja hävisi kuusi. Ennen vaihtokauppaa Johnson torjui 10 ottelussa St. Louis Bluesin maalilla.

Viisivuotisella NHL-urallaan Johnson on pelannut kokonaisuudessa 151 ottelua merkkauttaen 77 voittoa, 13 tasapeliä ,53 tappiota sekä 12 nollapeliä. Johnsonin päästettyjen maalien keskiarvoksi on muodostunut 2,28 ja torjuntaprosentiksi .904.

Avalanche teki sopimuksia

Colorado Avalanche ilmoitti solmineensa uusia sopimuksia. Latvialais-puolustaja Karlis Skrastinsin sopimus kestää yhden kauden.
- Karliksen pelaaminen oli yksi avainasia hyvään jääkiekonpelaamiseen viime kaudella joukkueessamme, kehui Avalanchen GM Pierre Lacroix. Krastins, 29, pelasi kaikki 82 peliä saalistaen yhden kauden maaliennätyksensä, 5 maalia sekä lisäksi 8 syöttöä.
Krastins on pelannut urallaan 389 peliä, tehden niissä 18 maalia ja yhteensä 67 pistettä.

Hyökkäjä Chris Gratton teki monivuotisen sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei julkistettu. Grattonin uratilasto kertoo miehen pelanneen 851 peliä, ja maaleja on tullut 174 kappaletta. Syöttöjä isokokoinen hyökkäjä on antanut 296 kappaletta.
Gratton pelasi viime kaudella yhteensä 81 ottelua Phoenixin sekä Coloradon paidoissa tehden 32 pistettä.

Veteraanipulustaja Bob Boughner teki myös monivuotisen sopimuksen joukkueen kanssa.
- Bob Boughner ilmentää kokemusta sekä johtajuutta, kaksi arvokasta asiaa joukkueellemme, ylisti Lacroix.
Boughner tuli Carolinasta ennen siirtotakarajaa viime helmikuussa. Hän ei tehnyt yhtään pistettä 11 pelaamassaan ottelussa Denverissä. Tosin mies kärsi kyynerpäävammasta eikä pystynyt pelaamaan kaikkia otteluita.
Pudotuspeleissä Boughner antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Roikaleen kokoinen hyökkääjä Peter Worrell hyväksyi seuran tekemän sopimustarjouksen.
Worrell kärsi kyynerpäävammasta viime harjoitusleirillä ja hän sai kokoon vain 49 peliä runkosarjassa. Maaleja syntyi vain kolme ja syöttöjäkin yksi.
- Peter kärsi useasti kyynerpäästään, ja hän ei pystynyt näyttämään tasoaan. Uskomme vahvasti että hän pystyy ensi kaudella parempaan, mainosti Pierre Lacroix.

Blackhawks-keskushyökkääjille sopimuksia

Chicago Blackhawks on käyttänyt optionsa keskushyökkääjien Scott Nicholin ja Ajay Bainesin sopimuksista. Optioiden käyttö takaa kumpaisenkin pelaajan pysymisen Windy Cityssä ainakin ensi kauden ajan.

Viime kesänä vapaana agenttina Blackhawks-organisaatioon liittynyt Nichol pelasi kuluneella kaudella 75 ottelussa. Piskuinen ja nopeajalkainen keskushyökkääjä iski kyseisissä mittelöissä seitsemän maalia ja antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä. Nicholin 175 jäähyminuuttia olivat Blackhawks-joukkueen korkeimmat lukemat.

Kaudella 1995-96 NHL-debyyttinsä tehnyt 29-vuotias Nichol on viilettänyt taalajäillä kaikkiaan 208 ottelussa. Buffalo Sabresin, Calgary Flamesin ja Chicago Blackhawksin riveissä pelatuissa mittelöissä kanadalaishyökkääjä tilastoihin on merkattu 20 maalia, 25 syöttöpistettä sekä 415 jäähyminuuttia.

Blackhawksin farmijoukkueen Norfolk Admiralsin kapteenina puurtava Baines voitti menneellä kaudella virginialaisjoukkueen sisäisen pistepörssin 42 pisteellä. Lisäksi kanadalaissentteri saalisti kahdeksassa AHL:n pudotuspeliottelussa yhden maalin ja kolme syöttöpistettä.

Samalla Blackhawks ilmoitti tehneensä yksivuotisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Quintin Laingin kanssa. Menneellä kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa pelannut Laing esiintyi Blackhawks-nutussa kolmessa mittelössä saalistaen yhden syöttöpisteen.

Blackhawks-farmijoukkue Norfolk Admiralsin luottomiehiin lukeutuva 25-vuotias Laing iski AHL:n runkosarjassa 12 maalia ja antoi 10 maaliin johtanutta syöttöä. Kahdeksassa pudotuspeliottelussa tunnollisena työmyyränä tunnettu Laing
kaunisteli tilastojaan viidellä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Lindros vapaata riistaa

Joukkuettaan rajusti nuorentava New York Rangers ei käyttänyt optiotaan keskushyökkääjä Eric Lindrosiin ja näin mies pääsee testaamaan itseään vapaiden agenttien markkinoilla.

Wills jatkaa Washingtonissa, Zubrus Venäjälle

Washington Capitals solmi laituri Brian Willsien kanssa keskiviikkona vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus on arvoltaan 450 000 dollaria, joka on 100 000 vähemmän mitä Willsie ansaitsi kuluneella kaudella. Capitals poimi Willsien Coloradon waiver-listalta ennen kauden alkua. Sähäkkänä laiturina ja joukkuepelaajana tunnettu Willsie saalisti henkilökohtaisen piste-ennätyksensä tehtyään 49 pelissä kymmenen maalia ja annettuaan viisi syöttöä.

Lada Togliattin kotisivujen ja Sports-Expressin mukaan Dainius Zubrus on tehnyt vuoden sopimuksen seuran kanssa. Zubrus liittyy seuran vahtuuteen World Cup-turnauksen jälkeen.

Jälleen sopimuksia Bluesille

St. Louis Blues on ilmoitellut ahkerasti pelaajasopimuksista viime päivinä. Viimeisimmät ovat Dallas Draken ja Aleksandr Havanovin jatkosopimukset.

35-vuotias laitahyökkääjä Drake on edustanut Bluesia viimeiset neljä kautta ja kuuluu joukkueen ehdottomiin runkopelaajiin.

Havanov kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja pelasi vain 48 ottelua. Vasta vanhemmalla iällä NHL:ään noussut Havanov on vakiinnuttanut paikkansa St. Louisin pakistossa. Toissa kaudella mies iski mukavat 33 pistettä pakin paikalta.

Torontossa tärkeitä jatkosopimuksia

Maple Leafs sai tehtyä sopimukset tärkeitten runkopelaajien, Gary Robertsin, Joe Nieuwendykin ja Ed Belfourin kanssa. Kolmikosta olisi tullut vapaita agentteja ellei sopimuksia olisi syntynyt vain muutamia tunteja ennen takarajaa. Lisäksi myös Aki-Petteri Bergille sorvattiin uusi sopimus.

Väkevänä laitahyökkääjänä tunnetun Robertsin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 3,75 miljoonaa dollaria. Kolminkertaisen Stanley Cup -voittaja Nieuwendykin sopimus on myös yksivuotinen, arvoltaan 3 miljoonaa dollaria.

Ed Belfourin jatkotilanne sai ehkä yllättävänkin käänteen, sillä mies kirjoitti monivuotisen jatkosopimuksen Maple Leafsin kanssa. Sopimusneuvotteluista oli aiemmin annettu ymmärtää että osapuolet eivät ole lähelläkään toisiaan, mutta yhteisymmärrys kuitenkin lopulta löytyi. Sopimus on kaksivuotinen ja kolmannelle vuodelle on joukkueoptio.

Bergin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 1,4 miljoonaa dollaria.

Madden pysyy Devilseissä

Hyvänä puolustavana keskushyökkääjänä tunnettu John Madden teki New Jersey Devilsin kanssa jatkosopimukseen. Miehestä olisi tullut vapaa agentti huomiseen mennessä. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Myös Quintalille pahvi

Draft-viikonloppuna Montreal Canadiensista Los Angeles Kingsiin kaupattu puolustaja Stephane Quintal ja Kings ovat päässet yhteisymmärrykseen yksivuotisesta sopimuksesta.

Quintal pelasi viime kaudella Canadiens-puolustuksessa 73 ottelussa saalistaen kahdeksan tehopistettä. NHL-uransa kaudella 1988-89 Boston Bruinsissa aloittanut Quintal on kiekkoillut NHL-jäillä kaikkiaan 1037 ottelussa.

Boston Bruinsin, St. Louis Bluesin, Winnipeg Jetsin, Montreal Canadiensin, New York Rangersin, Chicago Blackhawksin ja Montreal Canadiensin riveissä pelatuissa mittelöissä 35-vuotias veteraani on saalistanut 243 pistettä ja kerännyt 1320 jäähyminuuttia.

Carney pukee ankkapaidan jatkossakin

Anaheim Mighty Ducks ilmoitti käyttäneensä option puolustaja Keith Carneyn sopimuksesta. Täten 34-vuotias Carney pysyy Mighty Ducks -puolustuksen tukena ainakin seuraavat kaksi kautta.

Varmana puolustavana puolustajana tunnettu Carney esiintyi menneellä kaudella Mighty Ducks -kokoonpanossa 69 ottelussa merkauttaen tilastoihin seitsemän pistettä ja 42 jäähyminuuttia.

Kokenut Carney on viettänyt NHL:ssä 13 kautta tahkoten kaikkiaan 798 ottelua. Buffalo Sabresin, Chicago Blackhawksin, Phoenix Coyotesin ja Anaheim Mighty Ducksin riveissä pelatuissa otteluissa veteraanipuolustaja on iskenyt 38 maalia, antanut 142 maaliin johtanutt syöttöä ja istunut 742 minuuttia rangaistusaitiossa.

Bruins ja Girard sopimukseen

Boston Bruins ja puolustaja Jonathan Girard ovat päässeet yhteisymmärrykseen yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Girardin viime kausi kokonaan väliin 24-vuotiaan nuorukaisen toivuttua vuoden 2003 heinäkuussa tapahtuneen auto-onnettomuuden vammoista.

Girard debytoi NHL-jäillä kaudella 2002-2003 pelaten Bruins-puolustuksessa 73 ottelua. Kyseisissä mittelöissä kanadalainen takoi kuusi maalia ja antoi 16 maaliin johtanutta syöttöä.

Nash pysyy Arizonan aavikoilla

Phoenix Coyotesin GM Michael Barnett on ilmoittanut organisaation tehneen kolmivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Tyson Nashin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Peräänantamattomana raatajana tunnettu Nash viiletti kuluneella kaudella Coyotes-hyökkäyksessä 69 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kandalaishyökkääjän tilastoihin merkattiin kolme maalia, viisi syöttöpistetä sekä 110 jäähyminuuttia.

Kuuden NHL-kautensa aikana 29-vuotias Nash on pelannut kaikkiaan 324 ottelua. St. Louis Bluesin ja Phoenix Coyotesin riveissä tahkotuissa mittelöissä räväkän laiturin pistetili on karttunut 27 maalilla ja 31 syöttöpisteellä sekä jäähypenkki kulunut 589 minuutin edestä.

Kotalik jatkaa Sabresissa

Buffalo Sabres käytti option laitahyökkääjä Ales Kotalikin sopimuksesta. Näin ollen 25-vuotias tsekkilaitahyökkääjä jatkaa seurassa ainakin ensi kauden.

Menneellä kaudella Kotalik esiintyi Sabres-kokoonpanossa 62 ottelussa saalistaen 15 maalia ja 11 syöttöpistettä. Urallaan tsekkinuorukainen on pelannut kaikkiaan 143 ottelua Sabres-nutussa iskien 37 maalia ja antaen 28 maaliin johtanutta syöttöä.

St. Louis Blues julkaisi kuusi pelaajasopimusta

Kuluneella kaudella Bluesin paidassa yksitoista tehopistettä tehnyt kolmosketjun keskushyökkääjä Ryan Johnson jatkaa seurassa seuraavalla kaudellakin. USA:n joukkueessa kevään MM-kisoissa edukseen esiintynyt puolustaja Andy Roach puolestaan palaa viiden Saksassa vietetyn DEL-kauden jälkeen NHL:ään. Sopimukseen laittoi myös nimensä 23-vuotias hyökkääjä Jon DiSalvatore, joka rookie-kaudellaan 03-04 iski AHL:n Cleveland Baronsin riveissä 74 pelissä yhteensä tehot 22+24.

Ammattilaissarjoissa pelanneiden pelaajien lisäksi Blues teki sopimukset kolmen junioriliigoissa pelanneen pelaajan kanssa. Laituri DJ King on Bluesin oma kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2002. King pelasi kuluneen kauden WHL:n ja Memorial Cupin voittaneessa Kelowna Rocketsin joukkueessa.

Blues vahvisti puolustuslinjojaan kahdella vapaalla agentilla, kun WHL:ssä pelannut Calgary Hitmenin puolustaja Patrick Wellar ja Dale Hunterin valmennuksessa OHL:ää pelannut Dennis Wideman päätyivät suostumaan Bluesin tarjouksiin. Wellar on alun perin Washington Capitalsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2002. Fyysisenä puolustavana puolustajana tunnettu Wellar ja Capitals eivät päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta, ja niin Wellarista tuli vapaa agentti kesäkuun alussa. Wideman päätyi vapaaksi agentiksi Buffalon kanssa käytyjen samanlaisten vaiheiden jälkeen.

Draper jatkaa Detroitissa pitkään

Kris Draper jatkaa Detroitissa seuraavat neljä kautta. Mies voitti kauden päätteeksi Selke-Trophyn NHL:n parhaana puolustavana hyökkääjänä ja iski kauden aikana maaliennätyksensä 24 osumaa, joista 5 alivoimalla. Mahtava kausi toi palkinnoksi myös valinnan Kanadan World Cup -joukkueeseen.

33-vuotias Draper kuittaa tulevista vuosista yhteensä 11,2 miljoonaa dollaria ja sopimus sisältää lisäksi kauppaamisen estävän pykälän. Todennäköisesti hänestä tulee myös Red Wingsin uusi varakapteeni, jos Brendan Shanahan ei jatka joukkueessa.

Bluesissa jatkosopimuksia

St. Louis Blues ilmoitti tehneensä jatkosopimukset kolmen pelaajan kanssa. Maalivahti Reinhard Divis sekä hyökkääjät Eric Boguniecki ja Mark Rycroft jatkavat Bluesin riveissä.

Divis pelasi viime kaudella 13 ottelua Bluesin maalilla. Kyseiset pelit ovat miehen ensimmäiset NHL-ottelut.

Boguniecki löi itsensä läpi toissa kaudella tehden 49 pistettä, viime kausi meni kuitenkin pilalle, kun hän menetti 53 peliä loukkaantumisen takia.

Rycroft pelasi viime kaudella ensimmäisen NHL-kautensa ja sai saldokseen 70 pelissä tehot 9 maalia ja 12 syöttöä.

Robitaille jatkaa Kingsissä

Los Angeles Kings -ikoni Luc Robitaille jatkaa kalifornialaisseurassa ainakin ensi kauden. Robitaillen yksivuotisen jatkosopimus on arvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Kuluneella kaudella 38-vuotias Robitaille kiekkoili 80 runkosarjaottelussa. Kyseisissä mittelöissä kanadalaisveteraani latoi 22 maalia ja antoi 29 maaliin johtanutta syöttöä. Kunniakkaalla urallaan Robitalle on pelannut kaikkiaan 1366 NHL-ottelussa. Los Angeles Kingsin, Pittsburgh Penguinsin, New York Rangersin ja Detroit Red Wingsin riveissä pelatuissa mittelöissä Robitaille on saalistanut huikeat 653 maalia ja 717 syöttöpistettä.

Urallaan 13 kautta Kings-organisaatiossa kiekkoillut Robitaille on 1370 tehopistellään NHL:n kaikkien aikojen tehokkain vasen laitahyökkääjä.

O'Neill jatkaa Hurricanesissa

Carolina Hurricanes ilmoitti tehneensä vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Jeff O'Neillin kanssa. Sopimuksen ehtoja ei kerrottu.

- Odotamme vahvaa ja tervettä Jeff O'Neilliä ensi kaudelle. Tunnemme että hän on suuri tekijä tulevaisuudessa, kertoi innokkaana Hurricanesin GM Jim Rutherford.

Jeff O'Neill, 28, on Carolinan varaus vuodelta 1994. Hän teki jokaisena kautena 99-00 - 02-03 yli 60 pistettä.
Viime kausi jäi vajaaksi O'Neillillä, hän joutui maaliskuussa olkapääleikkaukseen. Carolinalaishyökkääjä ehti tekemään 67 ottelussa tehot 14+20.

Isokokoinen hyökkääjä on ehtinyt urallaan pelata 8 NHL-kautta. Pelejä on kertynyt 673 ja pisteitä hän on tehnyt 416(198+218).

Dallas ja Carolina kaupoilla

Dallas Stars on vahvistanut hyökkäysarsenaaliaan hankkimalla laitahyökkääjä Jaroslav Svobodan Carolina Hurricanesiin. Vaihtokaupassa Hurricanesiin matkaa vuoden 2005 neljännen kierroksen varausvuoro.

Menneellä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Svoboda esiintyi Hurricanes-kokoonpanossa ainoastaan 33 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä 24-vuotias tsekkihyökkääjä iski kolme maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

NHL-urallaan aikaisemmin ainoastaan Hurricanes-nuttua kantanut Svoboda debytoi taalajäillä kaudella 2001-2002. Kaikkiaan tsekkinuorukainen on pelannut 91 NHL-ottelua merkkauttaen tilastoihin kahdeksan maalia, 14 syöttöpistettä sekä 40 jäähyminuuttia.

- Jaroslav tuo joukkueeseemme lisää kokoa ja odotamme innolla energisyyttä, jota hän lisää Dallas Starsiin kaudella 2004-2005, Stars-GM Doug Armstrong kommentoi tuoretta vahvistusta.

Legwand pysyy kantrikaupungissa

Nashville Predators on ilmoittanut käyttäneensä option keskushyökkääjä David Legwandin sopimuksesta. Näin ollen yhdysvaltalaishyökkääjän pysyy kantrikaupungissa ainakin kauden 2004-2005.

Menneellä kaudella kaikki 82 runkosarjaottelua pelannut Legwand sijoittui Predatorsin sisäisessä pistepörssissä neljännelle sijalle 47 pisteellään. Lisäksi 23-vuotias jenkkihyökkääjä tahkosi kuudessa pudotuspelimittelössä tälläten yhden maalin.

Legwand on Predators-organisaation historian ensimmäinen varaus. Yhdysvaltalaisnuorukainen varattiin vuonna 1998 koko varaustilaisuuden toisena. Ainoastaan Predators-paidassa pelannut Legwand on esiintynyt NHL-jäillä kaikkiaan 362 ottelussa kaunistellen tilastojaan 72 maalilla ja 122 syöttöpisteellä.

McDonald jatkaa ankkapaidassa

Anaheim Mighty Ducks ja keskushyökkääjä Andy McDonald ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuoreesta jatkosopimuksesta. Kanadalaishyökkääjän kaksivuotisen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

McDonald kiekkoili kuluneella kaudella 79 ottelussa Mighty Ducks -kokoonpanossa. Kanadalaishyökkääjän pistetili karttuo kyseisissä mittelöissä 30 pisteellä. Lisäksi McDonald voitti kaapimistaan aloituksista kunnioitettavat 54,2 prosenttia.

Kaudeksi 2000-2001 Mighty Ducksin palkkalistoille liittynyt 26-vuotias McDonald on pelannut NHL-urallaan kaikkiaan 194 ottelua. Kanukkikeskushyökkääjän tilastoihin on kyseisissä mittelöissä merkattu 27 maalia, 53 syöttöpistettä sekä 54 jäähyminuuttia.

Sanderson pukee jälleen sinitakin

Columbus Blue Jackets nappasi waivers-listalta tutun miehen Geoff Sandersonin palatessa ohiolaisorganisaation vahvuuteen. Kaudesta 2000-2001 asti Blue Jackets -hyökkäyksen avainpelaajiin lukeutunut Sanderson kaupattiin menneen kauden siirtorajalla Vancouver Canucksiin. NHL:n lähteiden mukaan kauppaan liittyi kuitenkin sopimus, jonka valtuuttamana Blue Jackets sai kauden päätyttyä napata Sandersonin waivers-listalta takaisin riveihinsä.

Kuluneen kauden Blue Jackets -hyökkäyksessä aloittanut Sanderson ehti esiintyä sinitakkien riveissä 67 ottelussa saalistaen 13 maalia ja 16 syöttöpistettä. Canucks-nutussa 32-vuotias kanadalainen kiekkoili lopulta seitsemässä ottelussa iskien kolme maalia ja antaen neljä maaliin johtanutta syöttöä. Seitsemässä pudotuspelimittelössä Sandersonin tilastoihin merkattiin kaksi pistettä.

Pitkällä urallaan Sanderson on pelannut kaikkiaan 928 NHL-ottelua. Hartford Whalersin, Carolina Hurricanesin, Vancouver Canucksin, Buffalo Sabresin ja Columbus Blue Jacketsin riveissä pelatuissa mittelöissä veteraanilaitahyökkääjän pistetili on karttunut 316 maalilla ja 296 syöttöpisteellä.

Sandersonin paluun yhteydessä Blue Jackets ilmoitti käyttäneensä option maalivahtilupaus Karl Goehringin sopimuksesta. Goehring on viettänyt viimeiset kolme kautta pääasiassa Blue Jacketsin farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle