TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

NHL:ssä tapahtuu viikolla 25: Canucks-valmennus uudistuu kokonaan, Brind´Amour jatkosopimukseen

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Canucks-valmennus kokonaan uusiksi

Vancouver Canucks ilmoitti tänään, että seuraa pitkään palvelleet kakkosvalmentajat Mike Johnston ja Jack Mcllhargey eivät jatka seuran uuden valmentajan Alain Vigneaultin alaisuudessa. Canucksin uudeksi ykkösvalmentajaksi kuluneella viikolla tullut Vigneault haastatteli Johnstonia ja Mcllhargeyta keskiviikkona ja ilmoitti perjantaina, että entisten kakkosvalmentajien ja Vigneaultin näkemykset eivät vastaa toisiaan. Käytännössä tämä ilmoitus tarkoitti sitä, että uusi valmentaja haluaa ns. "omat miehensä" kakkosvalmentajikseen.

Johnston ehti toimia Vancouverissa kakkosvalmentajana vuodesta 1999. Hän oli ehdolla viime kesänä Anaheimin uudeksi valmentajaksi ja pääsi viimeisten kahden ehdokkaan joukkoon, mutta Ducks päätti palkata valmentajaksi Randy Carlylen. Jack Mcllhargey toimi puolestaan Vancouverin organisaatiossa erilaisissa tehtävissä viimeiset 18 vuotta. Hän edusti seuraa pelaajana vuodesta 1977 vuoteen 1980.

Brind´Amour viisi vuotta Carolinassa

Tuore Selke-trophyn voittaja ja Stanley Cupin mestari Rod Brind´Amour jatkaa Carolinassa seuraavat viisi kautta. Sopimuksen arvo on 18 miljoonaa dollaria. Brind´Amour on ensi kaudella 36, joten sopimus jatkuu miehen 40-vuotispäivän yli.

Pierre-Marc Bouchard jatkaa vuoden

Wildin yksi nuorista taitohyökkääjistä jatkaa seurassa ainakin seuraavan vuoden. Pienikokoinen ja taitava pelintekijä Pierre-Marc Bouchard teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuransa kanssa. Viime kaudella syntyi 59 tehopistettä 80 ottelussa.

Boulton ja Larsen jatkavat, Larose takaisin Thrashers-organisaatioon

Puolustavan roolin laitahyökkääjät Brad Larsen ja Eric Boulton jatkavat Thrashersissä. 29-vuotias Larsen sai viime kaudella paljon alivoimavastuuta, mikä poiki myös kolme alivoimaosumaa. Loppuen lopuksi hänen tililleen kertyivät 62:ssa ottelussa tehot 7+8=15, mikä oli myös kanadalaisen uran paras pistesaldo NHL:ssä.

29-vuotiaan Boultonin roolina oli taas toimia pelotteena nelosketjussa, siinä sivussa syntyi myös yhdeksän tehopistettä 51:ssä ottelussa. Toissa kaudella farmiseura Chicago Wolvesissa esiintynyt keskushyökkääjä Cory Larose solmi puolestaan sopimuksen vapaana-agenttina. Viime kaudella 31-vuotias farmijyrä pelasi Sveitsin liigassa Langnaun riveissä tehden 31 pistettä 42:ssa ottelussa. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Yllättäjä Foster jatkaa Wildissä

Kookas puolustaja teki yllättäen läpimurtonsa NHL:ssä ylivoiman viivamiehenä. Minnesota hankki 24-vuotiaan Fosterin vapaana agenttina Atlantasta viime kesänä, ja Foster käytti saamansa peliajan loistavasti hyväkseen. Ennen viime kautta koossa oli vain 5 NHL-ottelua. Viime kaudella pelejä kertyi 58, ja niissä 28 tehopistettä.

Se "toinen Thornton" ei jatka San Josessa

Vuodesta 2000 lähtien San Josessa kiekkoillut Scott Thornton ei jatka San Josessa. 35-vuotiaalla voimahyökkääjällä oli optio tulevasta kaudesta, mutta seurajohto ei optiota käytä. Thornton on täysin vapaa etsimään uutta seuraa. Joe Thorntonin serkku Scott on pelannut NHL:ssä 836 ottelua Toronton, Edmontonin, Montrealin, Dallasin and San Josen paidassa.

Montrealissa valmennusuutisia

Montrealin kiekkofanit saavat yhden elävän legendansa takaisin. Canadiensin päävalmentaja Guy Carbonneau nimesi valmennustiimiinsä vanhan taisteluparinsa Kirk Mullerin. 19 kautta NHL:ssä pelannut Captain Kirk muistetaan Montrealissa ennen kaikkea kevään 1993 mestarijoukkueen avainhahmona. Hän peri myös kapteenin C-kirjaimen Carbonneaulta ennen siirtoaan Dallas Starsiin.

Tutun organisaation lisäksi Muller,40, palaa myös tuttujen työtoverin pariin. Carbonneau-Muller -kaksikko kiekkoili yhdessä yhteensä kahdeksan kautta, lisäksi hän pelasi Dallasissa GM Bob Gaineyn ja valmennustiimin täydentävän Doug Jarvisin alaisuudessa. Muller debytoi valmentajana vasta kaudella 2005-06 luotsatessaan kanadalaisen Queensin yliopiston joukkuetta.

Sakic ei kaipaa maisemanvaihtoa

Colorado Avalanche ja joukkueen monivuotinen kapteeni Joe Sakic ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 5,75 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Sakicista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun alussa.

Sakic oli menneellä kaudella joukkueensa paras pistemies tehoilla 32+55. Koko NHL-uransa samassa seurassa pelannut kanadalainen on 17-vuotisen uransa aikana kiusannut vastustajia 1489 pisteen edestä.

Rolstonin optio käytettiin Minnesotassa

Minnesota pitää kiinni veteraanihyökkäjä Brian Rolstonista. Monipuolisen hyökkääjän sopimuksessa ollut optio käytettiin seuran toimesta. Viime kaudella Rolston oli ykkösnimi lähes kaikissa Wildin statistiikoissa. Mies nähtiin myös Olympialaisissa USA:n riveissä.

Floridassa myös optioita käyttöön

Florida käyttää kahden konkarin optiosta toisen hyväkseen. Puolustaja Sean Hill jatkaa Panthersissa vuoden ajan, mutta ja kakkosmaalivahti Jamie McLennanin optiota ei käytetty.

DiPenta jatkaa ankkapaidassa

Anaheim on solminut vuoden mittaisen jatkopestin puolustaja Joe DiPentan kanssa. 27-vuotias DiPenta pelasi päättyneellä kaudella 72 runkosarjaottelua Anaheimin riveissä, keräten pisteet 2+6=8. DiPenta on Floridan 3. kierroksen varaus vuodelta 1998.

Huselius jatkaa Calgaryssa

Calgary Flames ilmoitti maanantaina tehneensä sopimuksen ruotsalaishyökkääjän kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Huselius tuli kesken viime kauden Floridasta Calgaryyn ja sopeutui oitis joukkueeseen. Hän pelasi pääasiassa Flamesin ykköskentällisessä Iginlan ja Langkown vierellä. Taitavana ja vikkelänä laiturina tunnettu Huselius nakutti kauden aikana yhteensä 47 tehopistettä, joista suurin osa syntyi Flames-paidassa.

Brandon Reid ja Brad Moran sopimukseen Vancouverin kanssa

Vancouver Canucksin manageri Dave Nonis ilmoitti tänään, että seura on tehnyt kahden suunnan sopimukset hyökkääjien Brandon Reidin ja Brad Moranin kanssa.

Vancouverin vuoden 2000 oma varaus (208 kaikista) Reid pelasi kaksi edellistä kautta Euroopassa. Menneellä kaudella pienikokoinen ja nopea keskushyökkääjä kiekkoili Sveitsin liigan Rapperswil-Jonassa 44 ottelua, joissa teki 34 (16+18) pistettä. Kaudella 2004-05 Reid pelasi Saksan liigan Hamburg Freezerseissa 45 ottelua tehoin 18+29=47 pistettä.

Ennen Eurooppaan lähtöään Reid pelasi Manitoba Moosessa kolme kautta ja 206 ottelua, joissa teki yhteensä 55 maalia ja 94 syöttöä, eli 149 pistettä. Reid oli kahtena peräkkäisenä vuonna ennen Eurooppaan lähtöään Manitoban paras pistemies ja pääsi kiekkoilemaan vuonna 2004 AHL:n tähdistöotteluun. NHL:ssä 25-vuotias Reid on pelannut 10 ottelua Vancouverin paidassa ja tehnyt näissä otteluissa 2+4=6 pistettä.

Brad Moran kiekkoili menneen kauden Sveitsin liigan Langnaussa. Loukkaantumisten vuoksi pieleen mennyt kausi tuotti 27-vuotiaalle Moranille 18 ottelua ja 4+4=8 pistettä. Ennen Sveitsiin lähtöä Moran pelasi viisi kautta ja 334 ottelua Syracuse Crunchin AHL-joukkueessa tehoin 98+143=241 pistettä. Hänen paras Crunch-kautensa oli kausi 2004-05, jolloin Moran teki 72 (26+46) pistettä 80 ottelussa. Moran on pelannut urallaan viisi NHL-ottelua ja tehnyt näissä kaksi (1+1) pistettä. Moran on alunperin Buffalo Sabresin seitsemännen kierroksen varaus vuoden 1998 draftista.

» Lähetä palautetta toimitukselle