NHL:ssä tapahtuu viikolla 21: Joseph jatkaa Coyotesin miehenä

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Vaikka kausi on useimpien NHL-seurojenkin osalta jo ohi, lomailuun ei vielä ole aikaa. Tulevaisuuden lupausten ja nykyisten pelaajien sopimukset täytyy saada kuntoon, mikä näkyy siirtolistoilla lukuisina sopimusuutisina. Jatkoaika seuraa sopimusrumbaa tiiviisti viikottaisissa uutisissaan.

Curtis Joseph jatkaa Phoenixissä

39-vuotias veteraanimaalivahti Curtis Joseph on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Phoenix Coyotesin kanssa.

"Cujon" sopimuksen arvo on kaksi miljoonaa dollaria. Viime kaudella Joseph torjui kojoottien paidassa 60 ottelussa, joista voittoja kertyi 32. Hänestä tuli myös kaikkien aikojen kuudes NHL-maalivahti, joka on saavuttanut urallaan 400 voittoa.

Lisää B-hyökkääjiä Blackhawksiin

Chicago Blackhawks ja Adam Berti ovat solmineet kolmivuotisen tulokassopimuksen. Berti on Blackhawksin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Berti kiekkoili kuluvalla kaudella OHL:n Erie Ottersissa sekä Oshawa Generalsissa. Joukkueiden riveissä 19-vuotias hyökkääjä tahkosi kaikkiaan 62 ottelua. Tilastoihin kanadalaishyökkääjä merkkautti 33 maalia, 30 syöttöpistettä ja 52 jäähyminuuttia.

Neljän OHL-kautensa aikana Berti on pelannut 209 ottelua. Ottersin ja Generalsin paidoissa tahkotuissa mittelöissä nuorukainen on iskenyt 76 maalia ja jakanut 90 maaliin johtanutta syöttöä.

Dubnykista Oiler

Edmonton Oilers solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen maalivahti Devan Dubnykin kanssa. 20-vuotias Dubnyk on seuran ykkösvaraus kahden vuoden takaa.

Lähes kaksimetrinen veräjänvartija pelasi junioriuransa Kamloops Blazersin WHL-joukkueessa. Vuodenvaihteessa hän oli Kanadan joukkueen kakkosmaalivahtina voittamassa nuorten MM-kultaa.

Nuori maalintekijä Tampaan

Tampa Bay Lightning ilmoitti tehneensä sopimuksen hyökkääjä Justin Kellerin kanssa. Sopimuksen pituus on kolme vuotta. Yksityiskohtia sopimuksesta ei julkaistu.

Keller, 20, voitti päättyneellä kaudella WHL:n maalipörssin 51 osumalla 72 ottelussa. Hänet muistetaan Memorial Cupin ratkaisumaalista vuodelta 2004, joka ratkaisi ottelun Kelowna Rocketsille.

- Justin Keller on puhdas maalintekijä. Hänellä on taito, jota ei voi opettaa, suitsutti GM Jay Feaster uusinta sopimustaan Lightningin internetsivulla.

Keller pelasi Kelownassa kolme viimeistä kautta, joiden aikana hän teki 107 maalia ja yhteensä 187 pistettä 216 ottelussa. Keller on Lightningin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Blackhawksiin B-hyökkääjiä

Verkkojulkaisu Slam Sportsin mukaan Chicago Blackhawks ja David Bolland ovat solmineet kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Bolland on Blackhawksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Bolland on kiekkoillut neljä viimeisintä kautta OHL:n London Knightsissa.

Kuluneella kaudella 19-vuotias Bolland viiletti 59 mittelössä Knights-kokoonpanossa. Kyseisissä kamppailuissa Bolland saalisti 57 maalia ja 73 syöttöpistettä.

OHL-urallaan Bolland on tahkonnut kaikkiaan 254 ottelua, joissa kanadalaishyökkääjä on ampunut 135 maalia ja antanut 164 maaliin johtanutta syöttöä. Bolland voitti nuorten maailmanmestaruuden Kanadan riveissä vuonna 2006.

Aiemmin Blackhawks ehti jo tehdä sopimukset Michael Blundenin ja Adam Burishin kanssa. Blundenin sopimus on kolmivuotinen, Burishin kaksi-.

Blunden on Blackhawksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2005. Kuluneella kaudella 19-vuotias hyökkääjä kiekkoili OHL:n Erie Ottersissa sekä Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Lisäksi Blunden edusti Kanadaa vuoden 2006 nuorten maailmanmestaruuskisoissa.

Ottersin riveissä Blunden pelasi 60 ottelua, joissa nuorukainen saalisti 46 maalia ja 38 syöttöpistettä. OHL-kauden päätyttyä Blunden siirtyi AHL:n Admiralsiin try-out-sopimuksella.

Admiralsissa kanadalaishyökkääjä tahkosi 11 runkosarjaottelua ja yhden pudotuspeliottelun. Runkosarjassa Blunden merkkautti tilastoihinsa yhden maalin ja viisi syöttöpistettä. Pudotuspeleissä hän jäi pisteittä.

Blunden voitti nuorten maailmanmestaruuden Kanadan joukkueessa vuonna 2006. Kisoissa pelatuissa kuudessa kamppailussa hän iski kaksi maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Burish on Blackhawsin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2002. Burish on kiekkoillut neljä viimeisintä kautta NCAA:n Wisconsinin yliopistojoukkueessa. Joukkueensa kapteenina toiminut 23-vuotias hyökkääjä voitti NCAA-mestaruuden kuluneen kauden päätteeksi.

Runkosarjassa Burish pelasi kaikkiaan 42 mittelöä, joissa hän tehtaili yhdeksän maalia ja jakoi 24 maaliin johtanutta syöttöä. Neljässä pudotuspeliottelussa yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä saalisti yhden maalin ja neljä syöttöpistettä.

MM-kultamitalisti Lundqvist Dallasiin

Ruotsin riveissä MM-kultaa voittanut Joel Lundqvist on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen Dallas Starsin kanssa. 24-vuotias keskushyökkääjä jättää näin Göteborgin taakseen ja siirtyy Texasin lämpöön.

Lundqvist on Starsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2000. Hän teki debyyttinsä Frölunda Indiansin Elitserien-joukkueessa varaustaan seuranneella kaudella 18-vuotiaana. Kaudesta 2002-03 asti hän on kuulunut Ruotsin suurseuran avainpelaajiin.

- Olemme olleet tietoisia ja valmistautuneita tähän mahdollisuuteen siitä asti, kun Joel teki jatkosopimuksen kanssamme vajaa kuukausi sitten, kertoi Frölundan urheilujohtaja Christer Kellgren seuran verkkosivuilla.

- Nyt toivotamme hänelle onnea NHL:ään ja tervetuloa takaisin tänne tulevaisuudessa.

Stars-puolella Lundqvist toivotettiin myös tervetulleeksi.

- Hän on edistynyt mukavasti pelatessaan Ruotsin Elitserienissä ja odotamme kehityksen jatkuvan Stars-organisaatiossa, lausui Stars-GM Doug Armstrong seuran tiedotteessa.

Bruins sopimuksiin eurooppalaishyökkääjiensä kanssa

Boston Bruins ilmoitti maanantaina tehneensä kolmen vuoden tulokassopimukset laituri Martins Karsumsin ja keskushyökkääjä David Krejcin kanssa. Latvialainen Karsums ja tshekkiläinen Krejci ovat kumpikin pelanneet edelliset kaudet Quebecin junioriliigassa QMJHL:ssä.

- Martinsilla on alla vahva kausi Monctonissa ja pudotuspeleissä hän pelannut vieläkin paremmin. David taas on parantanut jokaisella juniorikaudellaan ja hänkin pelasi loistavan kauden, kertoi Bruinsin väliaikainen GM Jeff Gorton seuran verkkosivuilla.

- Uskomme, että molemmat pelaajat ovat erinomaisia lupauksia ja heille annetaan kaikki mahdollisuudet vallata paikka joukkueestamme harjoitusleirillä.

Bruins varasi Karsumsin, 20, ja Krejcin, 19, aluperin peräkkäisillä varausvuoroilla (63:s ja 64:s) vuoden 2004 varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Flames kiinnitti kolme kanadalaishyökkääjää

Calgary Flames ilmoitti tiistaina solmineensa tulokassopimukset kolmen kanadalaishyökkääjän kanssa. Sopimusten ykistyiskohtia ei annettu julkisuuteen.

Nimekkäin kiinnitys on seuran kahden vuoden takainen ykkösvaraus Kris Chucko. 20-vuotias laituri on pelannut kaksi edelliskautta Minnesotan yliopistojoukkueen riveissä.

Lisäksi Flames sorvasi sopimukset saman varaustilaisuuden viimeisellä kierroksella varatulle Adam Cracknellille ja jo vuonna 2002 varatulle David van der Gulikille.

» Lähetä palautetta toimitukselle