TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL:ssä tapahtuu viikolla 1: Colaiacovo sivussa, Smyth sivussa viikkoja

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Toronton puolustaja Carlo Colaiacovo loukkasi oikean polvensa ottelussa Philadelphiaa vastaan. Colaiacovo on päässyt pelaamaan viisi ottelua pitkän loukkaantumisen jälkeen loukkaannuttuaan uudestaan. Poissaolon pituudesta ei ole tietoa.

Smyth pitkään sivussa

Colorado Avalanchen laitahyökkääjä Ryan Smyth tulee olemaan sivussa suunnilleen seuraavat kahdeksan viikkoa. Syynä on joulukuun viimeisenä päivänä Phoenix-ottelussa saatu vamma oikeassa nilkassa.

Jo ennestään Avalanchen tähtihyökkääjistä loukkaantuneiden listalla Joe Sakic. Seuran onneksi joulukuun puolivälistä alkaen rannettaan sairastanut Tyler Arnasonin ilmoitetaan olevan pian pelikunnossa, joten sairastuvan puolelle jäävät toistaseksi Smyth, Sakic ja niskakivuista kärsivä puolustaja Kurt Sauer.

Toewsila polvivamma


Chicago Blackhawksin keskushyökkääjä Jonathan Toews joutuu noin 3-4 viikoksi sairauslomalle polvivamman vuoksi. Toewsin vamma ei kuitenkaan vaadi leikkausta. Tulokashyökkääjä loukkasi oikean polvensa tiistaina Los Angeles Kingsiä vastaan pelatussa ottelussa.

Kuluvalla kaudella 19-vuotias Toews on saalistanut 15 maalia ja 17 syöttöpistettä. Maaleillaan kanadalainen on tällä kaudella eniten täysosumia ampunut tulokas. Toews on Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006.

Bruins ja Ducks vaihtokaupoilla


Boston Bruins ja Anaheim Ducks ovat tehneet pienen pelaajakaupan. Boston sai puolustaja Shane Hnidyn ja kuudennen kierroksen varausvuoron ja Anaheim puolestaan hyökkääjä Brandon Bochenskin.

Hnidyllä on tältä kaudelta koossa yksi maalia ja kaksi syöttöä 33 ottelussa. Viime kaudella hän pelasi Atlanta Thrashersissä ja on edustanut myös Ottawa Senatorsia ja Nashville Predatorsia.

Bochenskilla on maalitili tältä kaudelta vielä avaamatta, mutta syöttöjä on kertynyt kuusi kahdessakymmenessä ottelussa. Farmisarjoissa erittäin tehokkaana pelaaja tunnettu Bochenski on onnistunut NHL:ssäkin tekemään 21 maalia ja antamaan 26 syöttöä 101 ottelussa. Hän on pelannut Bostonin lisäksi myös Ottawa Senatorsissa ja Chicago Blackhawkseissa.

Joulukuun 2007 tähtipelaajat


Joulukuun parhaiksi pelaajiksi on valittu Ottawan Jason Spezza, Detroitin Pavel Datsjuk ja San Josen Jevgeni Nabokov.

Spezza teki joulukuussa eniten pisteitä, yhteensä 25 (10 maalia ja 15 syöttöä). Hän keräsi merkintöjä kolmessatoista neljästätoista ottelusta ja yhdeksässä pelissä hän teki enemmän kuin yhden pisteen. Sarjaan sisältyi kymmenen perättäisen ottelun pisteputki, jonka aikana Spezza teki 20 pistettä. Spezza on pistepörssissä kymmenennellä sijalla.

Datsjuk teki joulukuun neljässätoista ottelussa seitsemän maalia ja antoi 15 syöttöä. paras saldo kertyi Montreal Canadiensia vastaan joulukuun neljäntenä päivänä. Siinä pelissä Datsjuk taituroi kaksi maalia ja lisäksi antoi yhden syötön. Datsjuk on pistepörssissä yhdeksäntenä tehtyään 49 pistettä 40 ottelussa.

Nabokov voitti viidestätoista pelaamastaan ottelusta kymmenen ja hävisi viisi, joista yhden lisäajalla. Torjuntaprosentti jakson aikana oli 92,5 ja päästettyjen keskiarvo nippa nappa alle 2 eli 1,96. Kahdesti hän onnistui pelaamaan nollapelin; Phoenixia vastaan 7. joulukuuta ja St. Louisia vastaan 28. joulukuuta. Nabokov on aloittanut jokaisen San Jose Sharksin ottelun tällä kaudella!

Bäckström kuukauden tulokas


Washington Capitalsin keskushyökkääjä Nicklas Bäckstrom on valittu joulukuun tulokkaaksi. Ruotsalainen keräsi kuukauden aikana 14 pistettä kolmessatoista ottelussa. Pistesaldo koostui viidestä maalista ja yhdeksästä syötöstä.

Viikon 52 tähdet


Vuoden 2007 viimeisen viikon tähdet on valittu. Ykköstähdeksi valittin Washington Capitalsin hyökkääjä Alexandr Ovetshkin, kakkostähdeksi New York Rangersin hyökkääjä Jaromir Jagr ja kolmannen tähtimaininnan sai San Jose Sharksin maalivahti Jevgeni Nabokov.

Ovetshkin saalisti viikon aikana seitsemän pistettä (viisi maalia, kaksi syöttöä). Voittopelissä Tampa Bay Lightningia vastaan venäläinen antoi yhden syötön, jatkoaikatappiossa Pittsburgh Penguinsia vastaan hän teki maalin ja viikon lopuksi teki neljä maalia ja antoi yhden syötön Capsien kaataessa 8-6 konferenssi johtavan Ottawa Senatorsin.

Jagr teki myös viikon aikana seitsemän pistettä (neljä maalia, kolme syöttöä). Kaksi maaleista tuli Carolina Hurricanesia vastaan, maali ja kolme syöttöä Toronto Maple Leafsia vastaan ja yksi osuma Montreal Canadiensin verkkoon.Nabokov voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Torjuntaprosentti otteluissa oli 94,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,34. Voitetut vastustajat olivat Los Angeles Kings (3-2), St Louis Blues (1-0, nollapeli siis), Nashville Predators (5-2). Huomattavaa on että kaikki voitot tulivat vieraissa!

» Lähetä palautetta toimitukselle