IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

NHL:ssä tapahtuu: Sykora Oilersiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Petr Sykoran kanssa. Sopimuksen arvo on 2,9 miljoonaa dollaria. Tshekkihyökkääjä pelasi menneellä kaudella Anaheim Mighty Ducksissa ja New York Rangersissa tehoilla 23+28.

Kokenut Green Kaliforniaan

Kalifornialaisseura Anaheim Ducks on solminut vuoden sopimuksen veteraanisentteri Travis Greenin, 35, kanssa. Green edusti viime kaudella Boston Bruinsia, pelaten 82 ottelua tehoin 10+12=22.

Ensimmäistä kertaa Green ei ankkanuttuun pukeudu, sillä mies edusti Anaheimia jo kaudella 1997-98, pelaten 22 ottelua. Kauden 1998-99 Green vietti kokonaan Kalifornian lämmössä, keräten 30 tehopistettä. Kokenut sentteri on pelannut urallaan lähes 1000 NHL-ottelua. Mies on NY Islandersin toisen kierroksen varaus vuodelta 1989.

Connor James Pittsburghiin

Pittsburgh Penguins on solminut tuoreen sopimuksen laitahyökkääjä Connor Jamesin kanssa. James vietti kauden 2005-06 Los Angeles Kingsissä. Pääasiassa 23-vuotias kanadalainen pelasi farmijoukkueessa Manchester Monarchsissa.

Blue Jackets -puolustukseen täydennystä

Columbus Blue Jackets on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Filip Novakin kanssa. Sopimus on niin sanotusti kaksisuuntainen. Kuluneella kaudella 24-vuotias tshekki kiekkoili Ottawa Senatorsin organisaatiossa.

Bäckman ja Blues sopimukseen

St. Louis Blues on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Christian Bäckmanin kanssa. Kolme kautta NHL:ssa pelanneesta Bäckmanista on kehittynyt yksi Bluesin johtavista puolustajista ja pitkän jatkosopimuksen solmiminen ruotsalaisen kanssa olikin avainasioita joukkueen rakentamisen suhteen.

- Hän on erittäin tärkeä osa organisaatiotamme nyt ja tulevaisuudessa, kommentoi Bluesin hallintoneuvoston puheenjohtaja John Davidson.

26-vuotias Bäckman on urallaan pelannut 122 NHL:n runkosarjaottelua iskien tehot 11+25=36. Viime kaudella loukkaantumiset rajoittivat pelit 52 otteluun, joissa syntyi kuusi maalia ja 12 maalisyöttöä. Hän kuului myös Ruotsin Torinon kisoissa kultaa voittaneeseen olympiajoukkueeseen.

San Jose sai kaksi nimeä paperiin

Sharks piti kiinni hyökkääjä Patrick Rissmilleristä. Kokeneella iällä NHL:ään päässyt Rissmiller on pääsääntöisesti neloskentän pelaaja, mutta onnistui tekemään mukavat tehot vähäisestä peliajasta huolimatta. Runkosarjan 18 ottelussa pitkänhuiskea Rissmiller teki kuusi tehopistettä, ja pudotuspeleissäkin 11 ottelussa pisteitä tuli kolme. Sopimus on kaksivuotinen. Rissmiller oli rajoitettu vapaa agentti.

Uutena miehenä San Josen paidassa nähdään puolustaja Mathieu Biron. Lähinnä reservipakkina ja kauppatavarana tunnettu Biron on Los Angelesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta -98. Kingsissä peliaikaa ei koskaan tullut, mutta Islandersin, Floridan, Tampa Bayn ja Washingtonin paidassa 253 seitsemän kauden aikana. Sharks ja vapailla papereilla liikkunut Biron solmivat vuoden mittaisen sopimuksen. Mathieun velipoika Martin on Buffalon maalivahti Martin Biron.

Jättiläispakki Montrealiin

Montreal Canadiens ilmoitti solmineensa kahden vuoden mittaisen sopimuksen Ryan O'Byrnen kanssa. Kaksimetrinen ja satakiloinen puolustaja on pelannut kolme edellistä kautta yhdysvaltalaisen Cornellin yliopiston joukkueessa.

Sopimuksen taloudellista arvoa ei julkistettu. O'Byrne, 22, on Canadiensin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Buffalo päästi Dumontin vapaaksi agentiksi

Buffalo Sabres on lunastanut välimiesoikeudessa niin sanotun walk away –optionsa hyökkääjä Jean-Pierre Dumontin sopimuksesta. Näin Dumont on vapaa solmimaan sopimuksen minkä hyvänsä seuran kanssa.

Dumontille myönnettiin välimiesoikeudessa yhden vuoden sopimus, arvoltaan 2,9 miljoonaa dollaria. Sabres-johdon mielestä Dumont ei kuitenkaan ole aivan näin ison palkan arvoinen ja niinpä he vapauttivat Dumontin etsimään itselleen uutta palkanmaksajaa.

28-vuotias laitahyökkääjä teki viime kaudella runkosarjassa 40 pistettä (20+20) 54 ottelussa. Pudotuspeleissä hän oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia saalistamalla 18 ottelussa 14 pistettä (7+7).

Viimeisen viiden vuoden ajan Dumont on ollut runkosarjassa varsin tasainen 20 maalin mies. Parhaimmillaan hän on ylivoimassa maalintekijänä ja heikoimmillaan puolustuspäässä. Suhteellisen isosta koostaan huolimatta hän ei ole kovinkaan fyysinen pelaaja.

Legace valitsi St. Louisin

Detroitissa ilman jatkoa jäänyt Manny Legace on tehnyt sopimuksen St. Louis Bluesin kanssa. Legace pelasi erinomaisen runkosarjan (37 voittoa, 8 tappiota) tehokkaan Detroit-koneiston ankkurina, mutta pudotuspeleissä hän alisuoritti muun joukkueen tavoin.

Ennen Legacen sopimusta St. Louisilla oli kokoonpanossaan vain kaksi kokematonta maalivahtia; Jason Bacashihua ja Curtis Sanford.

- Olemme innoissamme saatuamme joukkueeseemme voittoisan veteraani maalivahdin, Bluesin tuore hallintoneuvoston puheenjohtaja John Davidson totesikin sopimuksen julkistamisen jälkeen.

- Mannyn hankkimisen jälkeen maalivahtiosastollamme on riittävästi syvyyttä, Davidson jatkoi molariosastonsa arviointia.

Nuorempi Hossa pysyy Rangersissa

New York Rangers on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen slovakkihyökkääjä Marcel Hossan kanssa. Marian Hossan vähemmän tunnetumpi pikkuveli teki viime kaudella sinipaidoissa ennätyksensä 10 maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Suurikokoinen laituri on pelannut NHL:ssä 123 ottelua Montrealin sekä Rangersin paidassa. Hossa varattiin kesän 2000 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella ja hän edusti Slovakiaa keväällä sekä olympialaisissa että MM-kisoissa.

Lisäksi Rangers on tehnyt tulokassopimuksen puolustaja Michael Sauerin kanssa. WHL:n Portland Winter Hawksissa kiekkoillut yhdysvaltalainen on Rangersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2005.

Caron Windy Cityyn

Chicago Blackhawks on täydentänyt maalivahtiosastoon tekemällä yhden kauden kattavan sopimuksen Sebastien Caronin kanssa. Sopimus on niin sanotusti kaksisuuntainen ja tuo NHL-tasolla 650000 dollarin tienesti.

Caron vietti menneen kauden Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa. Kanadalaisvahti torjui niin NHL-jäillä kuin Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. NHL-kaukaloissa 26-vuotias Caron merkkautti tilastoihinsa kahdeksan voittoa, yhdeksän tappiota sekä viisi jatkoaikahäviötä. Kanadalaisen torjuntaprosentiksi muodostui 26 ottelussa 88,10% ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,98.

Blackhawksin farmijoukkueeseen Norfolk Admiralsiin suuntaava Caron hankittiin paikkaamaan loukkaantunutta maalivahtilupausta Mike Brodeuria Admirals-kokoonpanossa. Brodeur on kärsinyt selkävaivoista. Blackhawks-maalilla torjuvat Nikolai Habibulin sekä Patrick Lalime.

Vigierin ura jatkuu yhä Thrashersissa

Atlanta Thrashers on solminut jatkosopimuksen laitahyökkääjä J.P. Vigierin kanssa. Tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

29-vuotias yhdysvaltalainen pelasi viime kaudella vain 41 ottelua murtuneen jalkaterän ja polvivamman vuoksi. Niissä hän kokosi tehot 4+6. Yhteensä laituri on tehnyt NHL-urallaan pisteet 18+15 141:ssä Thrashers-paidassa pelaamassaan ottelussa.

Nagy välimieskäsittelyn kautta sopimukseen Coyotesin kanssa

Phoenix Coyotes on hyväksynyt välimieskäsittelyn päätöksen ja tehnyt kauden 2006-07 kattavan sopimuksen hyökkääjä Ladislav Nagyn kanssa. Sopimus on arvoltaan kolme miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

- Hän on valtava osa joukkuettamme. Jossakin vaiheessa haluaisimme tehdä monivuotisen sopimuksen hänen kanssaan, mutta nyt tämä yksivuotinen paperi kelpaa kummallekin osapuolelle, Coyotesin GM Michael Barnett sanoi.

Nagy, 27, oli viime kaudella Coyotesin kolmanneksi paras pistemies. Hän iski 15 maalia ja 56 pistettä, mutta pelasi vain 51 ottelua jouduttuaan polvileikkaukseen helmikuussa.

Bruins päästää David Tanaben vapaaksi agentiksi

Bruins on lunastanut välimiesoikeudessa niin sanotun walk away –optionsa Tanaben sopimuksesta. Tanabe on näin ollen vapaa solmimaan sopimuksen minkä hyvänsä seuran kanssa.
Tanabelle myönnettiin välimiesoikeudessa yhden vuoden sopimus, arvoltaan 1 275 000 dollaria. Välimies Edward H. Benn päätti näin kuulusteltuaan Tanabea 3. elokuuta.

- Tämä on yksi vaikeimmista päätöksistä, joka täytyy tehdä ajatellen palkkakattoa, sanoi Bruinsin GM Peter Chiarelli.

- Meidän täytyi tehdä kaksi oleellista lisäystä puolustukseemme, ja olemme hyvin tyytyväisiä syvyyteen, joka meillä on sillä osastolla.

Bruins on hankkinut puolustukseensa Zdeno Charan, Paul Maran ja Jason Yorkin. Heidän lisäkseen kokoonpanossa ovat veteraani Brad Stuart ja nuoret Andrew Alberts, Milan Jurcina ja Mark Stuart, jotka tulevat kilpailemaan ensi kaudella peliajasta. Tanabe katsottiin ylimääräiseksi.

Bruinsilla on kokemusta luopua sopimuksista välimiehen päätöksellä. Näin tehtiin Bryan Berardin tapauksessa vuonna 2003 ja Dmitri Khristichin kanssa vuonna 1998.

Tanabe, 26, on pelannut urallaan kuusi NHL-kautta joukkueinaan Carolina, Phoenix ja Boston. Bruins hankki hänet viime kaudella Phoenixista vaihdossa Dave Scatchardiin. Hän pelasi viime kauden Bostonissa tehoin 4+12=16. Pelejä kertyi Bruinsissa 54 ja jäähyminuutteja 48. Hänen urasaldonsa on 24+70=94, 193 rangaistusminuuttia ja 371 NHL-ottelua.

Buffalo sopimukseen Adan Mairin kanssa

Buffalo Sabres on tehnyt välimieskäsittelyn päätöksen mukaisen sopimuksen hyökkääjä Adam Mairin kanssa. Välimiehet palkitsivat Mairin 675 000 Yhdysvaltain dollarin arvoisella yksivuotisella sopimuksella. Vuosi sitten käyttöönotetun työehtosopimuksen mukaan joukkueiden on automaattisesti hyväksyttävä kaikki alle 1,4 miljoonan sopimukset.

Aivotärähdyksen vuoksi 36 ottelusta sivussa ollut Mair kirjautti viime kaudella seitsemän pistettä ja 47 rangaistusminuuttia pelaamissaan 40 ottelussa. Hänen viimekautinen palkkansa oli 450 000 dollaria.

Boston sopimukseen Jurcinan ja Pelletierin kanssa

Boston Bruins on tehnyt sopimukset puolustajan Milan Jurcinan ja hyökkääjän Pascal Pelletierin kanssa. Slovakki Jurcina pelasi viime kaudella tulokaskautensa Bruinsissa. Hän pelasi 51 ottelua ja tehtaili niissä 6+5=11 tehot. Rangaistusminuutteja kertyi 54. 23-vuotias puolustaja pelasi myös Slovakian maajoukkueessa, niin Torinon Olympialaisissa kuin Latvian MM-kisoissa.

Pelletier aloittaa ensi kaudella kolmannen ammattilaiskautensa. 23-vuotias vasen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Bruinsin farmiseurassa Providencessa 53 ottelua tehoin 20+26=46, ja ennen siirtymistään Providenceen Gwinnettissa ECHL:ssa 21 ottelua tehoin 18+12=30. Providencen pudotuspeleissä mies tehtaili kuudessa ottelussa 2+4=6 tehot.

» Lähetä palautetta toimitukselle