NHL:ssä tapahtuu: Svatosille jatkosopimus, York Columbukseen

NHL / Uutinen
Heinäkuun alku on ollut NHL-joukkueiden toimistoilla kiireellistä aikaa. Siirtorintamalla tapahtuu vieläkin, vaikka suurin ruljanssi on jo takana päin.

Colorado Avalanche ja laitahyökkääjä Marek Svatos välttivät välimieskäsittelyn tekemällä kahden vuoden jatkosopimuksen.

Loukkaantumisherkkä Svatos teki päättyneellä kaudella 26 maalia vaikkei pystynyt pelaamaan 16 viimeisessä ottelussa eikä pudotuspeleissä. Peräti kuusi Svatosin maaleista oli voittomaaleja.

Mike York Sinitakiksi


Columbus Blue Jackets teki yhden vuoden sopimuksen laituri-sentteri Mike Yorkin kanssa. Viime kaudella York pelasi Phoenixissa 63 ottelua, joissa teki kuusi maalia ja antoi kahdeksan syöttöä.

Kolmekymppinen hyökkääjä on pelannut NHL:ssä jo 578 ottelua ja koonnut niissä 322 pistettä, 127 maalia ja 195 syöttöä. Urallaan hän on ehtinyt edustaa jo viittä eri seuraa NY Rangersia, Edmonton Oilersia, NY Islandersia, Philadelphia Flyersia ja viime kaudella siis Coyotesia.

Peverley yhä Predator


Nashville Predators on jatkanut sentteri Rich Peverleyn sopimusta kahdella vuodella. Ensimmäisenä sopimusvuotenaan Peverley saa NHL:ssä pelatessaan 475 000 taalaa ja 100 000 taalaa, jos joutuu farmiin. Sopimuksen toisesta vuodesta Peverleylle pullitetaan 500 000 taalaa, pelaa hän sitten NHL:ssä tai AHK:ssä.

Peverley pelasi viime kaudella 33 ottelua Predators paidassa ja onnistui tekemään viisi maalia ja antamaan viisi syöttöä. Hän pelasi myös kaikki kuusi pudotuspeliottelua ja saalisti niissä kaksi syöttöpistettä.

Gervais jatkaa Islandersissa


Puolustaja Bruno Gervais on tehnyt jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. Sopimuksen pituus on kolme vuotta ja kokonaisarvo 2.2225 miljoona dollaria.

Viime kaudella Gervais antoi 13 maalisyöttöä ja pelasi keskimäärin tasan 20 minuuttia ottelussa. 23-vuotias pelaaja on pelannut NHL:ssä kaikkiaan 138 ottelua ja tehnyt niissä kolme maalia ja antanut 23 syöttöä.

Boston laittoi Murrayn waiversiin


Boston Bruins laittoi kokeneen hyökkääjän Glen Murrayn waiversiin. Murraylla, 35, on vielä yksi vuosi nykyistä, 4.15 miljoonan dollarin sopimustaan jäljellä. Viime kaudella hän pelasi Bostonissa 63 peliä ja teki 17+13=30 pistettä.

Murray on pelannut kaksi kertaa NHL:n tähdistöottelussa. Hän on edustanut Bostonia vuodesta 2001 lähtien. Hän on myös Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 1991 varaustilaisuudesta.

Vancouver teki sopimukset kuuden pelaajan kanssa


Vancouver Canucks teki sopimukset hyökkääjien Mike Brown, Ryan Shannon ja Rick Rypien, sekä puolustajien Nathan McIver, Zach FitzGerald ja Jimmy Sharrow kanssa. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei ilmoitettu.

Kovana taistelijana tunnettu Brown, 23, pelasi viime kaudella Vancouverissa 19 ottelua. Näissä hän teki yhden maalin ja istui jäähyllä 55 minuuttia. Lisäksi hän pelasi Vancouverin farmiseurassa Manitoba Moosessa 54 ottelua, joissa hän teki tehot 10+3 ja istui jäähyllä joukkueensa eniten, 201 minuuttia.

Ryan Shannon, 25, pelasi viime kaudella Vancouverissa 27 ottelua ja teki 5+8=13 pistettä. Loukkaantumisten varjostamalla kaudella nopea ja taitava Shannon pelasi lisäksi Manitobassa 13 peliä ja teki kahdeksan pistettä.

Energinen Rypien, 24, pelasi Vancouverissa 22 ottelua, teki 1+2 pistettä ja istui jäähyllä 41 minuuttia. Lisäksi Rypien pelasi Manitobassa 34 ottelua, teki 3+11=14 pistettä ja istui jäähyllä 81 minuuttia.

Puolustavana puolustaja tunnettu Nathan McIver, 23, kiekkoili viime kaudella Vancouverissa 17 ottelua ilman tehopisteitä. Jäähyllä McIver istui 52 minuuttia. Manitobassa hän pelasi 43 ottelua, teki 3+3 pistettä ja vietti aikaa jäähypenkin puolella 108 minuuttia.

Zach FitGerald, 23, pelasi viime kaudella yhden ottelun NHL:ssä. Manitobassa hän pelasi 48 peliä, teki 5+3 pistettä ja istui jäähyllä 158 minuuttia. Sharrow, 23, pelasi puolestaan Manitobassa 44 ottelua ja teki 5+17=22 pistettä. Sharrow on kuusikosta ainoa, jolla ei ole vielä NHL-pelejä pelattuna.

Martin Rucinsky palaa kotimaahansa


Kokenut tsekkihyökkääjä Martin Rucinsky palaa kotimaahansa Sparta Prahan riveihin. Rucinsky, 37, on pelannut NHL:ssä kaudesta 1991-92 saakka. Hän on edustanut pitkällä urallaan Edmontonia, Quebecia/Coloradoa, Montrealia, Dallasia, NY Rangersia, St. Louisia ja Vancouveria.

Rucinsky on pelannut NHL:n runkosarjassa yhteensä 961 runkosarjan ottelua ja tehnyt 241+371=612 pistettä. Viime kaudella Rucinsky pelasi St. Louissa 40 peliä ja teki 5+11=16 pistettä.

Anaheim jatkoi Carlylen sopimusta


Anaheim Ducks jatkoi valmentaja Randy Carlylen sopimusta kahdella vuodella. Carlylella oli vielä vuosi nykyistä sopimusta jäljellä, joten uusi sopimus kattaa aina kauden 2010-2011 loppuun.

Viime kaudella Anaheim meni Carlylen johdolla runkosarjassa 102 pisteeseen ja Läntisen konferenssin neljänneksi. Kaudella 2006-07 Carlyle johdatti Anaheimin historian ensimmäiseen Stanley Cupin voittoon.

Anaheimissa lisättiin myös hyökkäyksen syvyyttä


Anaheim Ducks allekirjoitti sopimukset hyökkääjien Eric Boguniecki ja Josh Green kanssa. Kummankin hyökkääjän sopimukset ovat yksivuotisia. Boguniecki, 33, pelasi viime kaudella Saksassa Ingolstadtin joukkueessa 16 ottelua ja teki 18 pistettä. Hän on pelannut NHL:ssä yhteensä 178 runkosarjan ottelua ja tehnyt 76 pistettä.

Green nähtiin NHL:ssä viimeksi kaudella 2006-07, jolloin hän pelasi Vancouverissa 57 ottelua ja teki 2+5 pistettä. Isokokoinen puolustava hyökkääjä on pelannut NHL:ssä yhteensä 332 runkosarjan peliä päälle seitsemän kauden aikana.

Detroit sopimuksiin Howardin ja Ericssonin kanssa


Detroit Red Wings teki jatkosopimukset maalivahti Jimmy Howardin ja puolustaja Jonathan Ericssonin kanssa. Kummankin pelaajan sopimukset ovat kolmevuotisia. Isokokoinen ruotsalaispuolustaja Ericsson, 24, pelasi viime kaudella Detroitissa kahdeksan ottelua ja teki yhden maalin. Detroitin kesän 2003 ykkösvaraus Howard, 24, pääsi kokeilemaan viime kaudella Detroitissa puolestaan neljässä ottelussa.

Crawford jatkaa Chicagossa


Chicago Blackhawks teki jatkosopimuksen maalivahti Corey Crawfordin kanssa. Sopimus on yksivuotinen. Viime kaudella 23-vuotias Crawford pelasi Chicagossa viisi ottelua, päästi taakseen keskimäärin 2.14 maalia ottelua kohden ja torjui kiekkoja 92.9% torjuntaprosentilla. Crawford on Chicagon kesän 2003 toisen kierroksen varaus.

San Jose teki sopimukset neljän pelaajan kanssa


San Jose Sharks lisäsi joukkueensa maalivahtiosaston syvyyttä tekemällä tulokassopimukset maalivahtien Timo Pielmeier ja Tyson Sexsmith kanssa. Kummankin maalivahdin sopimukset ovat kolmevuotisia. Sopimusten taloudellisista yksityiskohdista ei tiedotettu.

Sexsmith on pelannut viimeiset kolme kautta WHL-seura Vancouver Giantsin maalivahtina. Menneellä kaudella 19-vuotias maalivahti voitti WHL:n maalivahtien tilastot päästetyissä maaleissa ( 1.89 ), nollapeleissä ( yhdeksän ) ja pelatuissa minuuteissa. Kauden jälkeen hänet valittiin WHL:n toiseen tähdistökentälliseen. Sexsmith on San Josen kolmannen kierroksen varaus kesän 2007 varaustilaisuudesta.

Pielmeier, 18, pelasi viime kaudella puolestaan QMJHL:ssä St. John’sin joukkueessa tulokkaana 63 ottelua ja otti 23 voittoa. Saksassa syntynyt maalivahti on myös San Josen kolmannen kierroksen varaus kesän 2007 varaustilaisuudesta.

Maalivahtien lisäksi San Jose allekirjoitti sopimukset hyökkääjien Riley Armstrong ja Mike Morris kanssa. Kumpikin hyökkääjistä oli rajoitettuja vapaita agentteja ja kummankin uudet sopimukset ovat yksivuotisia. Laitahyökkääjät pelasivat viime kaudella San Josen farmiseura Worcester Sharksissa.

Pittsburghissa sopimuksia


Pittsburgh Penguins teki sopimukset hyökkääjien Jonathan Filewichin ja Jeff Taffen, sekä puolustaja Paul Bissonnetten kanssa. Viisi peliä viime kaudella Pittsburghissa pelanneen Filewichin sopimus on kaksivuotinen, Taffen ja Bissonnetten sopimukset puolestaan yksivuotisia.

Carcillo jatkaa Arizonassa


Phoenix Coyotes on allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen Daniel Carcillon kanssa. 23-vuotias hyökkääjä voitti NHL:n jäähytilaston viime kaudella 324 minuutillaan. Samalla Carcillosta tuli ensimmäinen tulokas liigan historiassa, joka on ylittänyt avauskaudellaan 300 minuutin ja 15 tehopisteen rajan.

Boston ja Wideman jatkosopimukseen


223 NHL-ottelua urallaan pelannut Dennis Wideman on solminut neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen Boston Bruinsin kanssa. 183 senttinen puolustaja pelasi viime kaudella 81 ottelua tehden niissä mukavat 36 tehopistettä.

Dallasiin suomalaisverta


Dallas Stars ja Los Angeles Kings ovat tehneet vaihtokaupan, jossa Lauri Tukonen siirtyy Starsiin ja Richard Clune Kingsiin. Tukonen on ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004, Clune sen sijaan kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2005. Molemmat pelaajat ovat hyökkääjiä.

– Lauri on lupaava ja kehityskelpoinen hyökkääjä, jolla on hyvät kädet ja pelikäsitys, kehui Starsin toimitusjohtaja Les Jackson.

21-vuotias Tukonen on pelannut viime kaudet Los Angelesin organisaatiossa, mutta paikka Kingsin hyökkäyksessä ei ole auennut. Viime kaudella suomalainen pelasi Los Angelesin farmijoukkueessa 62 ottelua ja teki tehot 9+26=35.

Dallasin organisaatiosta Kalifornian lämpöön siirtynyt Clune tunnetaan railakkaasta ja provosoivasta pelityylistään. Mies keräsi viime kaudella AHL:n Iowassa 38 ottelussa peräti 137 jäähyminuuttia.

Nuorempi Fedorov palaa NHL:ään


Venäläishyökkääjä Fjodor Fedorov, 27, palaa Pohjois-Amerikkaan kahden vuoden tauon jälkeen. Vancouver Canucksin ja New York Rangersin riveissä vuosina 2003-2006 vajaat 20 ottelua pelannut Fedorov allekirjoitti nyt sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa.

Fedorov pelasi kaksi edellistä kautta pääosin Venäjällä, mutta kävi myös auttamassa Malmo IF Redhawksia Elitserienin karsinnoissa kaudella 2006-07. Viime kaudella hän edusti Moskovan Dynamoa, teki 49 ottelussa 12 maalia ja 24 pistettä ja merkkautti uudeksi yhden kauden jäähyennätyksekseen 119 minuuttia.

Puolustaja Harrold jatkaa Los Angelesissa


Peter Harrold, 25-vuotias amerikkalaispuolustaja, jatkaa Los Angelesissa kolmen vuoden sopimuksella. Kaudella 2006-07 NHL:ssä debytoinut Harrold on pelannut toistaiseksi pääasiassa AHL:ssä. Viime kaudella hän pelasi 25 NHL-ottelua ja teki näissä kaksi maalia ja viisi pistettä.

Boston Collegen joukkueessa opiskeluvuosinaan kiekkoillut Harrold on pelannut 111 AHL ottelua ja tehnyt näissä 14 maalia ja 77 pistettä. Viime kaudella hän pelasi jo lähes piste per peli tahtia Manchester Monarchsin riveissä.

Kovanyrkki Roy Calgaryyn

Calgary Flames on tehnyt sopimuksen tappelijana tunnetun Andre Royn kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

Roy on pelannut kahdeksan kautta NHL:ssä tehden 65 pistettä 471 ottelussa. Mies on edustanut urallaan Pittsburghia, Ottawaa sekä Tampa Bayta, jossa myös voitti keväällä 2004 Stanley Cupin.

Flamesin toimitusjohtaja Darryl Sutter oli tyytyväinen tuoreeseen hankintaan.

– Andre tuo joukkueeseemme uuden ulottuvuuden osa-alueelle, joka on vielä tärkeä liigassamme.

Roy pelasi viime kaudella 63 ottelua Tampan paidassa keräten tehot 4+3 ja 108 jäähyminuuttia.

Joffrey Lupul jatkaa Flyers-nutussa


Philadelphia Flyers on tehnyt pitkän jatkosopimuksen hyökkääjä Joffrey Lupulin kanssa. 24-vuotias Lupul jatkaa Flyers-nutussa peräti 4-vuotisella jatkokontrahdilla, joka pitää miehen Philadelphissa kauden 2012-13 loppuun asti.

Päättyneellä kaudella Lupul iski 56 runkosarjaottelussa tehot 20+26. Kevään pudotuspeleissä mies komisti tilastojaan 10 (4+6) tehopisteellä 17 ottelussa.

Islanders luottaa tanskalaisvoimaan


New York Islanders ja tanskalainen Frans Nielsen ovat päässeet yhteisymmärrykseen uudesta 2,1 miljoonan dollarin arvoisesta jatkosopimuksesta, mikä pitää 24-vuotiaan hyökkääjän Isles-paidassa kauden 2011-12 loppuun asti.

Viime kaudella 16 runkosarjaottelua Islandersin riveissä pelannut hyökkääjä tekaisi tehot 2+1. AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersissa Nielsen puolestaan pelasi 48 runkosarjaottelua tehoin 10+18.

Stephane Veilleux jatkaa Minnesotassa


Minnesota Wild ja hyökkääjä Stephane Veilleux ovat tehneet 1-vuotisen jatkosopimuksen. Tämän seurauksena seura ja pelaaja välttivät välimiesoikeuteen menon, johon Veilleux oli aiemmin heinäkuun alussa ilmoittautunut.

Päättyneellä kaudella Veilleux, 26, pelasi Wildin riveissä 77 runkosarjaottelua tehopistein 11+7. Kevään pudotuspeleissä mies jäi ilman pisteitä kuudessa ottelussa.

Garth Murraylle sopimus Phoenixiin


Phoenix Coyotes ja vapaana agenttina ollut Garth Murray ovat päässet yhteisymmärrykseen 1-vuotisesta sopimuksesta.

Viime kauden Murray, 25, aloitti Montreal Canadiensin riveissä, mutta vain yhden pelatun ottelun jälkeen Florida Panthers nappasi hyökkääjän riveihinsä waivers-listan kautta. Murray ei Floridassakaan juuri pelatuilla otteluilla päässyt juhlimaan, sillä mies loukkasi olkapäänsä kuudennessa koitoksessa, jonka seurauksena loppukausi kului sairastuvan puolella.

Varsin epäonnisen ja rikkonaisen kauden saldoksi jäi näin ollen seitsemän runkosarjaottelua ilman tehopisteitä. Rangaistusaitiossa Murray sen sijaan ehti vierailemaan 19 minuutin edestä.

Therrien jatkaa Pens-luotsina


Pittsburgh Penguinsin viime keväänä Stanley Cup-finaaleihin luotsannut Michel Therrien jatkaa joukkueen päävalmentajana 3-vuotisella jatkosopimuksella.

Penguinsin lisäksi NHL:ssä Montreal Canadiensin päävalmentajana toiminut Therrien, 44, oli ehdolla NHL:n parhaaksi valmentajaksi kauden 2006-07 päätteeksi. Mies on valmennusurallaan seissyt yhteensä 405 ottelussa NHL-joukkueen penkin takana.

Therrien jatkosopimuksen lisäksi Pens ilmoitti kaupanneensa farmihyökkääjä Tim Brentin, 24, Chicago Blackhawksin riveihin. Vaihdossa Pingviinit sai 23-vuotiaan puolustaja Danny Richmondin.

Ryan Millerille pitkä jatkosopimus


Buffalo Sabres on tehnyt joukkueen ykkösmaalivahtina torjuneen Ryan Millerin kanssa 5-vuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus takaa Millerille 31,75 miljoonan dollarin tulot ja pitää miehen seurassa kauden 2013-14 loppuun asti.

Viime kaudella 28-vuotias maalivahti pelasi Sabres-paidassa 76 runkosarjaottelua saldolla: 36-27-10. Miller päästi selkänsä taakse keskimäärin 2,64 maalia ottelua kohti ja miehen torjuntaprosentti oli 90,6.

Mike Vernon Tampa Bayn johtoportaaseen


Entinen NHL-maalivahti Mike Vernon, 45, liittyy Tampa Bay Lightningin johtoportaaseen. Vernonista tulee seuran varapresidentti Len Barrien avustaja.

NHL:ssä yhteensä 17 kautta Calgary Flamesin, Detroit Red Wingsin, San Jose Sharksin ja Florida Panthersin peliasuissa pelannut Vernon voitti urallaan kaksi Stanley Cupia vuosina 1989 (Flames) ja 1997 (Red Wings).

Calgary sopimukseen farmipuolustajan kanssa


Calgary Flames on tehnyt jatkosopimuksen seuran farmijoukkue Quad City Flamesissa pelanneen Adam Pardyn kanssa.

Päättyneellä AHL:n runkosarjassa 65 ottelua tehoin 5+13 pelannut 24-vuotias puolustaja on Calgaryn 6.kierroksen varaus kesän 2004 draftissa.

Angelo Espositolle tulokassopimus


Atlanta Thrashers on tehnyt 3-vuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Angelo Espositon, 19, kanssa. QMJHL-joukkue Quebec Rempartsin riveissä viimeiset kolme kautta kiekkoillut Esposito teki yhteensä 173 ottelussa tehot 96+150.

Aikanaan 1.kierroksella kesän 2007 Pittsburgh Penguinsin varaamaksi tullut Esposito siirtyi viime kauden siirtotakarajalla yhdessä Colby Armstrongin ja Erik Christensen kanssa Thrashers miehistöön kaupassa, joka vei puolestaan Marian Hossan sekä Pascal Dupuis'n Steeltowniin.

Oilers sopimukseen Drouin-Deslauriersin kanssa


Edmonton Oilers on tehnyt 2-vuotisen jatkosopimuksen maalivahti Jeff Drouin-Deslauriersin kanssa. Päättyneellä pelisesongilla Drouin-Deslauriers, 24, edusti AHL-joukkue Springfield Falconsia.

Mies pelasi Falcons-nutussa yhteensä 57 ottelussa saldolla: 26-23-5. Drouin-Deslauriers päästi 2,90 maalia ottelua kohti, torjuntaprosentin ollessa 91,2.

Shawn Horcoffille pitkä jatkopesti


Edmonton Oilers ja Shawn Horcoff ovat päässeet yhteisymmärrykseen peräti 6-vuotisesta jatkosopimuksesta, mikä takaa hyökkääjälle yhteensä 33 miljoonaa dollaria.

Päättyneellä kaudella Horcoff, 29, pelasi Oilers-paidassa 53 runkosarjaottelussa, joissa syntyivät tehot 21+29. Hyökkääjä edusti Edmontonia myös kuluneen kauden All Star-ottelussa, jossa mies voitti nopeusluistelukilpailun.

Terry Murraysta Kingsien päävalmentaja


Los Angeles Kings on palkannut päävalmentajakseen aiemmin Philadelphia Flyersia, Washington Capitalsia ja Floria Panthersia luotsanneen Terry Murrayn, 57, joka seuraa tehtävässä aiemmin kesällä pois potkittua Marc Crawfordia.

Murray on viime kaudet toiminut Philadelphia Flyersin apuvalmentajana, mutta mies on pitkällä urallaan ehtinyt muun muassa hoitamaan Florida Panthersin GM:n tehtäviä sekä Flyersin kykyjenetsijän tointa. Päävalmentajaurallaan Murray on ehtinyt näkemään NHL-kiekkoa yhteensä 737 ottelun verran.

Tämän lisäksi Kings on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Erik Ersbergin, 26, puolustaja Joe Piskulan, 24, ja hyökkääjien Matt Moulsonin, 24, sekä Gabe Gauthierin, 24, kanssa. Ersbergin, Piskulan ja Moulsonin sopimukset ovat 1-vuotisia, kun taas Gauthierin on 2-vuotinen.

Marty Reasoner Atlantaan


Atlanta Thrashers on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen Marty Reasonerin, 31, kanssa. Urallaan 465 NHL-ottelua pelannut Reasoner on ennen Atlanta-pestiään edustanut Edmonton Oilersia, Boston Bruinsia ja St. Louis Bluesia.

Päättyneellä kaudella Oilers-nutussa esiintynyt hyökkääjä teki tehopisteet 11+14.

Tämän lisäksi Thrashers solmi sopimukset vapaina agentteina olleiden puolustajien Nathan Oystrickin, 25, ja Aaron Romen, 24, sekä hyökkääjien Brett Sterlingin, 24, ja Joey Crabbin, 25, kanssa.

Oystrick, Sterling ja Crabb edustivat päättyneellä kaudella Calder Cupin voittanutta AHL-joukkue Chicago Wolvesia. Rome puolestaan kiekkoilin NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin ja AHL-joukkueiden Portland Piratesin sekä Syracuse Crunchin miehistöissä.

San Jose solmi kaksi sopimusta


San Josen Sharks on kiinnittänyt 1-vuotisilla sopimuksilla puolustajat Matt Kinchin, 28, ja Brett Westgarthin, 26, seuran vahvuuteen.

Viime kaudella AHL-joukkue Binghampton Senatorsin riveissä kiekkoillut Kinch tekaisi 73 runkosarjaottelussa tehopisteet 9+16. Westgarth puolestaan edusti viime kaudella AHL-joukkue Iowa Starsia ja IHL-joukkue Flint Generalsia. Yhteensä 64 ottelua pelannut puolustaja iski neljä maalia ja 13 syöttöä.

Wozniewski St. Louisiin


St. Louis Blues on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen Andy Wozniewskin, 28, kanssa. Viime kaudella Toronto Maple Leafsin takalinjoilla viilettänyt puolustaja teki 48 runkosarjaottelussa 2+7 tehopistettä.

Habs kiinnitti Paciorettyn


Montreal Canadiens on tehnyt 3-vuotisen tulokaskontrahdin Max Paciorettyn kanssa. Pacioretty on Canadiensin 1.kierroksen varaus kesän 2007 draftissa.

– Max Pacioretty on suurella taitomäärällä varustettu nuori pelaaja jolla on potentiaalia pelata NHL:ssä, kommentoi Habs GM Bob Gainey.

Päättyneellä kaudella Pacioretty kiekkoili CCHA-yliopistosarjassa University of Michigan Wolverinesin pelipaidassa. 19-vuotias hyökkääjä teki 37 ottelussa tehot 15+24 ja tuli valituksi CCHA:n vuoden tulokkaaksi sekä tulokkaiden tähtikentälliseen.

Lundmark Calgaryyn


Calgary Flames on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen Jamie Lundmarkin kanssa. Päättyneen kauden alun Venäjän pääsarjassa Moskovan Dynamon riveissä 17 runkosarjaottelua tehoin 2+1 kiekkoillut Lundmark, 27, päätti pelisesonkinsa AHL-joukkue Lake Erie Ottersin miehistössä.

Otters-paidassa pelaamissaan 51 runkosarjaottelussa hyökkääjä takoi 13+20 pistettä. Lundmark on urallaan pelannut New York Rangersin, Phoenix Coyotesin, Los Angeles Kingsin ja Calgary Flamesin sotisovissa yhteensä 232 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 71 (27+44) tehopistettä.

Daniel Paille jatkossakin puhveli


Buffalo Sabres ja hyökkääjä Daniel Paille ovat päässeet sopuun monivuotisesta jatkosopimuksesta. Viime kaudella 24–vuotias Paille iski Sabres-paidassa 77 runkosarjaottelussa tehopisteet 19+16.

Rangers kiinnitti Dawesin


New York Rangers on tehnyt jatkosopimuksen hetken aikaa vapaana agenttina olleen hyökkääjä Nigel Dawesin kanssa.

Päättyneellä kaudella Dawes, 23, esiintyi Rangersin riveissä 61 runkosarjaottelussa tehden 14+15 tehopistettä. Kevään pudotuspeleissä hyökkääjä komisti tilastojaan kahdella maalilla ja kahdella syöttöpisteellä 10 ottelussa.

Tambellini jatkaa saarella


New York Islanders ja Jeff Tambellini ovat tehneet 2-vuotisen jatkosopimuksen, mikä takaa 24–vuotiaalle hyökkääjälle 550 000 dollaria ensimmäisestä ja 625 000 dollaria jälkimmäisestä sopimusvuodesta.

Päättyneellä kaudella Tambellini pelasi Isles-nutussa 31 runkosarjaottelua tehopistein 1+3. Farmijoukkue Bridgeport Sound Tigersin riveissä AHL-liigassa mies oli selkeästi tehokkaampi, takoen 57 runkosarjaottelussa 38+38 tehopistettä.

Islanders ilmoitti myös tehneensä 1-vuotiset ja kaksisuuntaiset sopimukset keskushyökkääjien Jeremy Collitonin, 23, ja Ben Walterin, 24, kanssa.

Brad Winchester ja Jeff Woywitka sopimuksiin Bluesin kanssa


St. Louis Blues on tehnyt sopimuksen voimahyökkääjä Brad Winchesterin kanssa.

Viime kaudella Winchester, 28, pelasi Dallas Starsin riveissä 41 runkosarjaottelua, joissa syntyivät tehot 1+2. Kevään pudotuspeleissä isokokoinen hyökkääjä esiintyi kuudesti ilman tehomerkintöjä.

Samalla Blues ilmoitti tehneensä 1-vuotisen jatkosopimuksen puolustaja Jeff Woywitkan, 24, kanssa. Päättyneellä kaudella Blues-paidassa 27 runkosarjaottelua tehoilla 2+6 pelannut Woywitka ehti edustamaan myös AHL-joukkue Peoria Rivermeniä 52 runkosarjaottelun ja 30 (10+20) tehopisteen verran.

Nashville jatkosopimukseen Kleinin kanssa


Nashville Predators ja Kevin Klein tekivät 2-vuotisen jatkosopimuksen, joka takaa 23–vuotiaalle puolustajalle yhteensä 1,3 miljoona dollaria.

Päättyneellä kaudella Klein pelasi 13 runkosarjaottelua NHL:ssä, tehden tehot 0+2. AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin riveissä puolustaja vietti 9 runkosarjaottelun ajan, joissa tilastoihin merkittiin kolme syöttöpistettä.

Columbus julkaisin tukun sopimuksia


Columbus Blue Jackets on tehnyt 1-vuotiset ja kaksisuuntaiset sopimukset puolustaja Marc Methotin, 23, hyökkääjä Alexandre Picardin, 22, ja hyökkääjä Steve Kellyn, 31, kanssa.

Methot pelasi männäkaudella pääasiassa AHL-joukkue Syracuse Crunchin riveissä. Puolustajalle merkittiin tilastoihin 66 runkosarjaottelussa tehot 7+6. Methot ehti käväisemään myös Nashvillen paidassa 9 runkosarjaottelun verran.

Picard pelasi Methotin tavoin AHL:ssa Syracusen riveissä yhteensä 50 runkosarjaottelua tehopistein 7+13. NHL:ssä Picard pelasi kolme ottelua, joissa ei pisteitä nuorukaisen tilille merkitty.

Kelly puolestaan edusti päättyneellä kaudella AHL:ssa Houston Aerosin joukkuetta sekä NHL:ssä Minnesota Wildia. Aerosin riveissä Kelly teki 10+18 pistettä 48 runkosarjaottelussa, kun taas Wild-nutussa miehelle ei pisteitä merkitty kahden ottelun aikana.

Montrealissa vilkasta


Montreal Canadiens teki 3-vuotisen jatkosopimuksen puolustaja Ryan O’Byrnen kanssa. Viime kaudella 23–vuotias O’Byrne pelasi 33 runkosarjaottelua tehoin 1+6. Kevään pudotuspeleissä miehen tilille merkittiin neljä ottelua ”kiikaritehopistein”.

Canadiens ilmoitti myös tehneensä 1-vuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen hiljattain Minnesota Wildista hankitun puolustaja Shawn Bellen, 23, kanssa. Viime kautensa AHL-joukkue Huoston Aerosin riveissä viettänyt Belle kirjautti tilastoihinsa 63 runkosarjaottelua höystettynä tehoilla 1+2.

Myös hyökkääjä Mike Glumac pisti nimensä Canadiens GM Bob Gaineyn tarjoamaan 1-vuotiseen ja kaksisuuntaiseen sopimuspaperiin. Päättyneellä kaudella Glumac, 28, pelasi pääosin AHL-joukkue Peoria Rivermenin riveissä, jossa miehen tilille merkittiin 75 runkosarjaottelussa tehot 21+28. NHL:ssä St. Louis Bluesin sotisovassa Glumac ehti piipahtamaan neljän ottelun verran.

Phoenix Coyotes teki sopimuksia farmipelaajien kanssa


Phoenix Coyotes on solminut sopimukset viime kaudella farmiliiga-AHL:ssa pelanneiden hyökkääjä Jeff Hogganin, 30, ja puolustaja Ryan Lannonin, 25, kanssa.

Päättyneellä kaudella Providence Bruinsin paidassa pelannut Hoggan merkkautti 71 runkosarjaottelussa tehopisteet 29+31. Hoggan oli myös AHL:s +/- tilaston voittaja lämpöisellä lukemalla +39.

Lannon puolestaan edusti Wilkes-Barre/Scrantonia AHL-kaukaloissa. Runkosarjassa 75 ottelua pelannut Lannon teki tehot 3+10. Kevään pudotuspeleissä miehen tilille merkittiin seitsemän (1+6) pistettä 23 ottelussa.

San Josessa sopimuksia


San Jose Sharks on tehnyt 1-vuotiset sopimukset vapaina agentteina olleiden puolustaja Brendan Buckleyn, 31, ja hyökkääjä Cory Larosen, 33, kanssa.

Päättyneellä kaudella Saksan DEL-liigajoukkue Iserlohn Roostersin riveissä pakitellut Buckley teki 43 runkosarjaottelussa tehot 0+4.

Buckleyn tavoin Euroopassa pelannut Larose edusti viime kaudella Ruotsin Elitserien-joukkue Luleå HF:ää. Larose takoi 43 runkosarjaottelussa tehopisteet 10+18.

Chicago teki sopimuksia


Chicago Blackhawks on tehnyt sopimukset puolustajien Doug Janik ja Aaron Johnson, sekä keskushyökkääjä Colin Fraserin kanssa. Kaikkien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia. Janik ja Johnson liittyvät seuran vahvuuteen vapaina agentteina, Fraser kuului puolestaan viime kaudella Chicagon farmijoukkueen Rockfordin avainpelaajiin.

Doug Janik pelasi viime kaudella Tampa Bay Lightningissa 61 runkosarjan ottelua ja teki 1+3 pistettä. Puolustava puolustaja on pelannut NHL:ssä yhteensä 146 ottelua.

Aaron Johnson kiekkoili viime kaudella NY Islandersin riveissä 30 ottelua. Hänkin on pelannut NHL:ssä Janikin tavoin yhteensä 146 ottelua. Johnson tunnetaan enemmän kiekollisena puolustajana.

Fraser pelasi puolestaan viime kaudella Rockfordissa 75 ottelua ja teki 17+24=41 pistettä. Jäähyllä energinen keskushyökkääjä vietti aikaa 165 minuuttia. Fraser pelasi viime kaudella myös viisi ottelua NHL:ssä ja istui näissä seitsemän minuuttia jäähypenkin puolella.

Dallas Drake lopetti pelaajauransa


Tänä keväänä uransa ensimmäistä Stanley Cup-mestaruutta Detroit Red Wingsien riveissä juhlimaan päässyt 16 NHL-kauden veteraani Dallas Drake, 39, päätti lopettaa pitkän pelaajauransa. Drake ehti edustamaan uransa aikana neljää eri NHL-joukkuetta; Detroitia, Winnipeg Jetsiä, Phoenix Coyotesia sekä St. Louis Bluesia.

NHL:ssä yhteensä 1009 runkosarjaottelua tehopistein 177+300 pelannut Drake tullaan muistamaan erityisesti puolustustaidoistaan ja kovasta tsempistään. Pudotuspeleissä duunarihyökkääjä pelasi 90 ottelua ja saldosi 14+19 tehopistettä.

McCormick ja Willsie Coloradon uusimmat sopimuspelaajat


Colorado Avalanche on solminut vuoden mittaiset sopimukset Cody McCormickin, 25, ja Brian Willsien, 30, kanssa.

Päättyneellä kaudella 40 runkosarjaottelua Avs-miehistössä pelannut hyökkääjä McCormick sai kasaan tehot 2+2. Kevään pudotuspeleissä mies komisti saldojaan yhdellä syöttöpisteellä neljässä ottelussa.

Kahden vuoden tauon jälkeen paluun Coloradoon tekevä Willsie puolestaan edusti viime kaudella Los Angeles Kingsia. Runkosarjassa yhteensä 53 ottelua tehopistein 4+8 pelannut hyökkääjä on alun perin Avalanchen 6.kierroksen varaus kesän 1996 draftissa.

Pittsburghissa sopimuksia


Pittsburgh Penguins on päässyt yhteisymmärrykseen 1-vuotisista jatkosopimuksista hyökkääjiensä Kris Beechin, 27, ja Ryan Stonen, 23, kanssa. Tämän lisäksi Pens ilmoitti tehneensä 1-vuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen hyökkääjä Bill Thomasin, 25, kanssa.

Viime kaudella Columbus Blue Jacketsin, Vancouver Canucksin ja Pittsburgh Penguinsin riveissä pelannut Beech kokosi 25 runkosarjaottelussa tehot 6+5.

Stone puolestaan pelasi Pens-paidassa päättyneellä kaudella NHL-otteluita vain kuusi kappaletta, joissa hänen tililleen merkittiin yksi syöttöpiste. Valtaosan kaudesta mies viiletti AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scrantonin riveissä, jossa mies tahkosi 65 runkosarjaottelua tehoin 11+28. AHL:n kevään pudotuspeleissä Stone komisti saldoaan 17 (5+12) tehopisteellä 23 ottelussa.

Thomas kiekkoili viime kaudella Phoenix Coyotesin riveissä 7 runkosarjaottelua ”kiikaritehoin”. AHL-joukkue San Antonio Rampagen pelipaidassa Thomasille merkittiin 75 runkosarjaottelua ja 24+28 tehopistettä. Kevään pudotuspeleissä mies pelasi San Antonion kaikissa 7 ottelussa, joissa kertyi kolme (1+2) tehopistettä.

Stortini ja Corazzini jatkavat Edmontonissa


Edmonton Oilers on tehnyt sopimukset hyökkääjien Zach Stortinin, 22, ja Carl Corazzinin, 29, kanssa. Stortinin solmiman jatkosopimuksen pituus on kolme vuotta, kun taas vapaana agenttina markkinoilla ollut Corazzini pisti nimensä Oilers GM Kevin Lowen tarjoamaan 1-vuotiseen paperiin.

Päättyneellä kaudella yhteensä 66 runkosarjaottelua Oilers-paidassa pelannut Stortini kirjautti tilastoihinsa tehot 3+9 ja yhteensä 201 rangaistusminuuttia. Corazzini puolestaan urakoi AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin riveissä 80 runkosarjaottelua, joissa kertyivät tehopisteet 24+36.

Dallas jatkoi Dave Tippettin sopimusta


Dallas Stars on jatkanut valmentaja Dave Tippettin sopimusta. Uusi sopimus kestää kauden 2010-2011 loppuun. Dallas teki jo viime vuoden joulukuussa kuusi vuotta seurassa valmentaneen Tippettin kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen.

Tippett on saanut Dallasin hienoon lentoon runkosarjassa. Hänen aikakautensa Starsin runkosarjan saldo 235-127-48, on NHL:n aktiivivalmentajien paras. Hänen aikakaudella Dallas onkin ollut joka vuotinen näky NHL:n pudotuspeleissä. Viime kaudella Dallas eteni aina Läntisen konferenssin finaaleihin saakka, mutta tuleva Stanley Cup -mestari Detroit oli parempi.

Toronto hankki Hollwegin


Toronto Maple Leafs hankki NY Rangersilta hyökkääjä Ryan Hollwegin. Vaihdossa Rangers saa varaustilaisuuden viidennen kierroksen varauksen. Energisenä puolustavana hyökkääjänä tunnettu Hollweg, 25, pelasi viime kaudella Rangersissa 70 ottelua tehden 2+2 pistettä.

Columbus kauppasi Joakim Lindströmin Anaheimiin


Columbus Blue Jackets on kaupannut hyökkääjä Joakim Lindströmin Anaheimiin myöhemmin määräytyvää varausvuoroa vastaan.

Päättyneellä kaudella 24–vuotias ruotsalainen pelasi Blue Jackets-paidassa 25 runkosarjaottelussa, tehden tehopisteet 3+4. Lindström ehti pelata myös AHL-joukkue Syracuse Crunchin riveissä 49 ottelua, joissa syntyivät tehot 25+35.

Fritsche sopimukseen Rangersin kanssa


New York Rangers on päässyt sopimukseen hyökkääjä Dan Fritschen, 23, kanssa. Fritsche siirtyi heinäkuun alussa yhdessä toisen hyökkääjän Nikolai Zherdevin kanssa Columbus Blue Jacketsista Rangers-paitaan. Toiseen suuntaan matkasivat puolustajat Fjedor Tjutin ja Christian Bäckman.

Viime kaudella Fritsche esiintyi Blue Jacketsin riveissä yhteensä 69 runkosarjaottelussa, joissa miehen tilille kirjattiin tehot 10+12.

DiPenta siirtyy Eurooppaan


Anaheim Ducksin riveissä Stanley Cup-mestaruuden keväällä 2007 voittanut puolustaja Joe DiPenta, 29, jättää NHL-kaukalot taakseen ja suuntaa Eurooppaan. Miehen uusi osoite on Ruotsin Elitserien-joukkue Frölunda Indians.

– Hän on erittäin tasainen pelaaja, joka tekee työnsä kaukalossa aina suurella sydämellä, toteaa seuran päävalmentaja Ulf Dahlen.

Päättyneellä kaudella Ducks-paidassa 23 runkosarjaottelussa esiintynyt DiPenta teki tehot 1+4.

Cody McLeod jatkaa kalliovuorilla


Colorado Avalanche ja hyökkääjä Cody McLeod tekivät 1-vuotisen jatkosopimuksen, joka pitää 24–vuotiaan McLeodin myös jatkossa kalliovuorilla. Päättyneellä kaudella mies pelasi Avs-nutussa 49 runkosarjaottelua tehoin 4+5.

Colorado tiedotti myös tehneensä kuusi muuta pelaajasopimusta. Nimensä Avalanche GM Francois Gigueren tarjoamiin kontrahteihin pistivät maalivahdit Jason Bacashihua, 25, ja Tyler Weiman, 24. Myös puolustajat Darcy Campbell, 24, ja Aaron MacKenzie, 27, sekä hyökkääjät Philippe Dupuis, 23, ja Nathan Smith, 26, hyväksyivät Gigueren sopimusehdotukset.

St. Louisille sopimuksia hyökkääjien kanssa


St. Louis Blues teki jatkosopimuksen keskushyökkääjä Jay McClementin, 25, kanssa. Sopimus on yksivuotinen. Viime kaudella puolustuspelistä tunnettu McClement pelasi Bluesissa 81 ottelua ja teki 9+13=22 pistettä.

Yhteensä kanadalaishyökkääjä on pelannut NHL:ssä 229 runkosarjan ottelua ja tehnyt 23+62=85 pistettä. Toissa kaudella McClement pelasi St. Louisissa 81 runkosarjan ottelua tekemällä 8+28=36 pistettä. Hän on St. Louisin toisen kierroksen varaus kesän 2001 varaustilaisuudesta.

Lisäksi Blues teki sopimuksen taistelevan hyökkääjän Matt Foyn kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei ilmoitettu. Foy, 25, pelasi viime kaudella Minnesotassa 28 runkosarjan ottelua tehden 4+4 pistettä.

Blues sorvasi sopimukset lähinnä farmissa pelanneiden hyökkääjien Steve Regierin, 23, ja Cam Paddockin, 25, kanssa.

Regier pelasi päättyneen kauden AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersin riveissä tehden 65 runkosarjaottelussa tehopisteet 19+25. Regieriltä löytyy myös 18 ottelun verran kokemusta NHL-kaukaloista New York Islandersin sotisovasta.

Paddock puolestaan pelasi yhteensä 78 runkosarjaottelua AHL-joukkue Peoria Rivermenin pelipaidassa kirjaten tilastoihinsa 12 maalia ja 13 syöttöä sekä 107 jäähyminuuttia.

Columbus kiinnitti kaksi hyökkääjää


Columbus Blue Jackets teki sopimukset hyökkääjien Craig MacDonaldin ja Derek MacKenzien kanssa. MacDonaldin sopimus on yksivuotinen ja MacKenzien sopimus kaksivuotinen. Molemmat sopimukset ovat kaksisuuntaisia sopimuksia, joten Columbus voi siirrellä halutessaan kaksikkoa farmiseuran ja NHL-seuran välillä.

MacDonald, 31, pelasi viime kaudella Tampa Bayn joukkueessa 65 peliä ja teki 2+9 pistettä. Älykkäänä kahden suunnan hyökkääjänä tunnettu MacDonald on pelannut NHL-urallaan yhteensä 225 peliä. MacKenzie, 26, pelasi puolestaan viime kaudella Columbuksessa 17 peliä ja ampui näissä kaksi maalia. Yhteensä hän on pelannut NHL:ssä 45 ottelua.

Thoresen suuntaa Sveitsiin


Philadelphia Flyersissa ja Edmonton Oilersissa viime kaudella pelannut norjalaishyökkääjä Patrick Thoresen siirtyy kiekkoilemaan Sveitsiin Luganon joukkueeseen. Sopimus on yksivuotinen. Viime kaudella 24-vuotias kahden suunnan hyökkääjä pelasi Flyersin ja Oilersin joukkueissa 38 ottelua tekemällä 2+6 pistettä.

Forsberg jälleen kentiltä sivuun


Colorado Avalanchessa viime kauden lopun kiekkoillut ruotsalainen tähtihyökkääjä Peter Forsberg, 35, kärsii jalan lihasvammasta ja on sivussa kentiltä ainakin tämän vuoden joulun tienoille saakka. Asiasta tiedotti ruotsalainen Expressen-sanomalehti.

Jason Williams Atlantaan


Atlanta Thrashers sekä vapaana agenttina sopimustarjouksia odotellut hyökkääjä Jason Williams, 28, ovat tehneet 1-vuotisen ja 2,2 miljoonan dollarin arvoisen kontrahdin.

Aikanaan NHL:n työsulkukaudella 2004–05 Porin Ässien SM-liigamiehistössä hurmannut rankkarispesialisti pelasi päättyneen kauden Chicago Blackhawksin riveissä. 43 runkosarjaottelussa Williams tilastoi 13 maalia ja 23 syöttöä.

Mike Smith jatkaa Tampassa seuraavat kaksi kautta


Tampa Bay Lightning ja viime keväänä seuraan hankittu maalivahti Mike Smith pääsivät yhteisymmärrykseen 2-vuotisesta jatkosopimuksesta. Lightning hankki Smithin, hyökkääjä Jeff Halpernin, suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen ja varausvuoron Dallasista vaihdossa maalivahti Johan Holmqvistiin ja hyökkääjä Brad Richardsiin helmikuun 26. päivä kuluvaa vuotta.

Päättyneellä kaudella Dallas Starsia ja Tampa Bay Lightningia edustanut Smith, 25, pelasi yhteensä 34 NHL-ottelua, joista miehen tilille merkittiin 15 voittoa ja 19 tappiota. Tähän mennessä kaksi kautta käsittäneellä NHL-urallaan Smith on ehtinyt pelaamaan 57 ottelua ”show’ssa”.

Canucks nappasi Krogin


Vancouver Canucks on hankkinut lisää syvyyttä sentteriosastolleen sainaamalla pienikokoisen ja monet NHL-seurat aiemmalla urallaan kiertäneen Jason Krogin. 198 ottelua NHL:ssä pelanneen hyökkääjän tilastoista löytyy ennen tulevaa kautta 58 (21+37) tehopistettä.

Päättyneellä kaudella AHL-joukkue Chicago Wolvesin riveissä 80 ottelussa 112 (39+73) tehopistettä takonut Krog, 32, jatkoi samaa tahtia kevään pudotuspeleissä. Mies johdatti 24 ottelussa tekemillään 10 maalilla ja 26 syötöllä seuransa Wolvesin aina Calder Cup-voittoon asti.

Lecavalierille mahtisopimus


TSN.ca-nettisivuston mukaan keskushyökkääjä Vincent Lecavalier ja Tampa Bay Lightning ovat tehneet peräti yhdentoista vuoden jatkosopimuksen. Sopimus alkaa kaudesta 2009-10 ja kestää aina kauteen 2019-20. Näin 28-vuotias Lecavalier tullee pelaamaan koko uransa salamapaidassa.

Joukkueen kapteeni Lecavalier ansaitsee sopimuksen kuutena ensimmäisenä vuotena 10 miljoonaa dollaria kaudessa, 8,5 miljoonaa kaudella 2016-2017, neljä miljoonaa kaudella 2017-2018, 1,5 miljoonaa kaudella 2018-2019 ja viimeisenä vuotenaan miljoona taalaa. Palkkakattoon laskettava vuosittainen keskiarvo on sopimuksen keston aikana n. 7,7 miljoonaa taalaa.

Lecavalier oli vuoden 1998 varaustilaisuuden ensimmäinen valinta. Hän on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Tampassa ja tehnyt runkosarjassa 710:ssä ottelussa 602 pistettä. Kaudella 2006-07 Lecavalier oli NHL:n paras maalintekijä ja hänet valittiin NHL:n kakkostähdistön sentteriksi.

Thrashers sopimuksiin hyökkääjäkolmikon kanssa


Atlanta Thrashers teki sopimukset kolmen vapaana agenttina olleen hyökkääjän kanssa, kun seuran sopimustarjouksiin tarttuivat Junior Lessard, 28, Grant Stevenson, 26, ja Mike Hoffman, 27.

Lessard edusti viime kaudella Dallas Starsia ja Tampa Bay Lightningia saaden tilastoihinsa 21 NHL-ottelua höystettynä kahdella (1+1) tehopisteellä. Stevensonin päättynyt kausi kului kokonaisuudessaan AHL:ssä, jossa mies edusti Quad City Flamesia yhteensä 80 runkosarjaottelussa tehopistein 30+43. Hoffman puolestaan sai kasaan kahdeksan (5+3) tehopinnaa 38 ottelussa AHL-joukkue Portland Piratesin riveissä.

Stars kiinnitti nuorukaisen


Dallas Stars teki 3-vuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Jamie Bennin kanssa. Benn, 18, on Dallasin 5. kierroksen varaus kesän 2007 draftissa.

Päättyneen kauden nuorukainen vietti WHL-joukkue Kelowna Rocketsin riveissä. 65 runkosarjaottelussa Bennin tilille kirjattiin 33 maalia ja 32 syöttöpistettä.

Taylor Chorney sopimukseen Edmontonin kanssa


Edmonton Oilers ja 21-vuotias puolustaja Taylor Chorney solmivat tulokassopimuksen, joka kattaa seuraavat kolme kautta. Chorney on Oilersin 2. kierroksen varaus kesän 2005 draftissa.

Viimeiset kolme kautta University of North Dakotan –yliopistojoukkuetta edustanut puolustaja kirjautti päättyneellä pelisesongilla tilastoihinsa 43 ottelussa tehot 3+21.

Florida palkkasi Hultonin apuvalmentajaksi


Florida Panthers nimesi päävalmentaja Peter DeBoerin avuksi päättyneellä kaudella OHL-joukkue Mississauga St. Michael’s Majorsin penkin takana olleen ja samalla seuran apu-GM:nä toimineen Jim Hultonin, 39.

Samalla Panthers tiedotti myös solmineensa sopimuksen seuran videovalmentajan pestistä aiemmin Kanadan maajoukkueen mukana samassa virassa toimineen 32–vuotiaan Jamie Pringlen kanssa.

Krys Kolanos Minnesotaan


Minnesota Wild kiinnitti vapaana agenttina olleen isokokoisen keskushyökkääjä Krys Kolanoksen 1-vuotisen sopimuksen seuran vahvuuteen. Päättyneellä kaudella –vuotias Kolanos edusti AHL-joukkue Quad City Flamesia yhteensä 63 ottelussa, joissa miehen tilille merkittiin tehot 30+33.

Kolanos on aiemmalla urallaan ehtinyt pelaamaan Phoenix Coyotesin ja Edmonton Oilersin pelipaidoissa yhteensä 115 NHL-ottelua 35 (17+18) tehopisteellä höystettynä.

Samalla Wild tiedotti kiinnittäneensä päävalmentaja Jacques Lemairelle apulaisen, kun viime kaudella seuran videovalmentajana toimineen 42–vuotiaan Matt Shaw’n.

Drew MacIntyre Nashvilleen


Nashville Predators ja maalivahti Drew MacIntyre ovat solmineet 1-vuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen. Viimeiset kaksi kautta Vancouver Canucksin organisaatioon kuulunut MacIntyre, 25, pelasi AHL-joukkue Manitoba Moosen riveissä.

Devils teki tulokassopimuksia


New Jersey Devils solmi kaksi tulokassopimusta, kun hyökkääjät Matt Halischuk ja Vladimir Zharkov pistivät nimensä GM Lou Lamoriellon heille tarjoamiin pahveihin.

Viimeiset kaksi kautta OHL-joukkue Kitchener Rangersin riveissä pelannut Halischuk, 20, on Devilsin 4. kierroksen varaus kesän 2007 draftissa. Päättyneellä kaudella nuori hyökkääjä tehoili Rangers-paidassa 40 ottelussa 13 maalin ja 46 syötön edestä.

Zharkov, 20, puolestaan vietti kaksi viime kautta Venäjän pääsarjajoukkue ZSKA Moskovan riveissä. New Jerseyn 4. kierroksen varaus kesän 2006 draftissa merkkautti päättyneellä kaudella tilastoihinsa 30 ottelua tehopistein 5+2.

Islanders hankki puolustajan


New York Islanders kiinnitti puolustaja Joe Callahanin 1-vuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella seuran vahvuuteen. Viime kaudella AHL-joukkue Portland Piratesin pelipaidassa esiintynyt Callahan, 25, merkkautti tehot 1+23 pelaamissaan 65 runkosarjaottelussa. Kevään pudotuspeleissä miehen tilille kirjattiin 12 (1+11) pinnaa 18 ottelussa.

Rangers sopimukseen Denisovin kanssa


New York Rangers ja venäläispuolustaja Vladimir Denisov, 24, pääsivät sopuun tulokassopimuksesta. Viime kaudella AHL-joukkue Lake Erie Monstersin riveissä puolustanut Denisov tekaisi 66 ottelussa kaksi maalia ja kuusi syöttöä.

Ottawassa tukku sopimuksia


Ottawa Senators solmi 1-vuotisen sopimuksen puolustaja Brendan Bellin, 25, kanssa. Päättyneellä kaudella pääasiassa AHL-joukkue San Antonio Rampagen pelipaidassa pelannut Bell sai tililleen myös kaksi NHL-ottelua Phoenix Coyotesin riveissä.

Bellin lisäksi nimensä 1-vuotiseen sopimukseen tyrkkäsi 24–vuotias maalivahti Mitchell O’Keefe. Viime kaudella O’Keefe esiintyi CCHA-joukkue Ferris State Bulldogsin tolppien välissä sekä AHL-joukkue Iowa Starsin sotisovassa.

Samalla seura nimesi viimeiset neljä WHL-joukkue Regina Patsia koutsanneen 41-vuotiaan Curtis Huntin päävalmentaja Craig Hartsburgin apulaiseksi. Huntilla on aiempaakin kokemusta Hartsburgin kakkosena toimimisesta, sillä mies kuului Kanadan U20-maajoukkueen valmennusjohtoon vuosien 2006–2007 MM-kultajoukkueissa.

Doug Sullimanista Phoenixin kakkosluotsi


Phoenix Coyotes palkkasi entisen NHL-hyökkääjä Doug Sullimanin, 48, päävalmentaja Wayne Gretzkyn apulaiseksi tulevaksi kaudeksi. Aiemmin muun muassa New Jersey Devilsin riveissä apuvalmentajan tointa hoitanut Sulliman vietti viimeiset 11 vuotta Wall Streetin bisnes-maailmassa.

Pens teki neljä sopimusta


Pittsburgh Penguins solmi peräti neljä pelaajasopimusta, kun nimensä GM Ray Sheron tarjoamiin 1-vuotisiin kontrahteihin pistivät puolustajat T.J. Kemp, 27, ja Joey Mormina, 26, sekä hyökkääjät Adam Henrich, 24, ja Connor James, 26.

Tampa sopimuksiin Hutchinsonin, Konopkan ja Grattonin kanssa


Tampa Bay Lightning ei tunnu hellittävän millään heinäkuun alusta alkaneilla vapaiden agenttien markkinoilla. Tällä kertaa seuran sopimustarjouksiin tarttuivat puolustaja Andrew Hutchinson sekä hyökkääjät Zenon Konopka ja Chris Gratton.

Hutchinson, 27, pelasi päättyneellä kaudella AHL-joukkue Hatrford Wolf Packin riveissä 67 ottelua tehopistein 18+46. Aiemmalla urallaan puolustaja on ehtinyt merkkauttamaan tilastoihinsa Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin takalinjoilla tehot 10+23 yhteensä 95 NHL-ottelussa.

Konopka, 27, puolestaan kiekkoili viime kaudella AHL-joukkue Syracuse Crunchin pelipaidassa 62 ottelua, joissa miehen tilille kertyi 24+31 tehopistettä. Myös NHL-ympyröissä pelaamaan ehtinyt hyökkääjä pelasi Columbus Blue Jacketsin riveissä kolme ottelua ilman tehomerkintöjä. Konopkalla on aiempaa kokemusta ”show’sta”, sillä mies on Blue Jacketsin lisäksi edustanut Anaheim Ducksia.

Gratton, 33, teki Boltsien kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen, jonka seurauksena mies aloittaa syksyllä jo uransa 16. NHL-kauden. Päättyneellä kaudella Gratton pelasi 60 ottelua joissa miehen tilastoihin merkittiin 10 maalia ja 11 syöttöpistettä.

Urallaan yhteensä 1068 NHL-ottelua pelannut Gratton on ollut tilastomiehille varsin ”työläs” hyökkääjä, sillä miehen tilastoista löytyvät tehopisteet 214+351 höystettynä 1626 rangaistusminuutilla.

Canucks nappasi Mark Cullenin


Vancouver Canucks ja vapaana agenttina markkinoilla seilannut Mark Cullen, 29, solmivat sopimuksen, joka siirtää viime kaudella AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin riveissä pelanneen keskushyökkääjän Kanadan länsirannikolle.

Cullen saldosi viime kaudella AHL-kaukaloissa tilastoihinsa 59 ottelussa tehopisteet 16+31. Miehen uratilastoista löytyy myös NHL-otteluita, sillä Cullen on pelannut 32 ottelua Philadelphia Flyersin ja Chicago Black Hawksin miehistöissä.

Gordon jatkaa Capseissa


Washington Capitals teki 1-vuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Boyd Gordonin kanssa. Viime kaudella Caps-nutussa yhteensä 67 runkosarjaottelussa esiintynyt 24-vuotias Gordon tekaisi 16 (7+9) tehopistettä. Kevään pudotuspeleissä miehen tilille merkittiin 7 ottelua ilman tehomerkintöjä.

Steve Montador Anaheimiin


Anaheim Ducks ja Steve Montador, 28, ovat sopineet 1-vuotisesta pestistä, jonka seurauksena viime kaudella Florida Panthersien riveissä pelannut puolustaja siirtyy Yhdysvaltain itärannikolta länsirannikolle.

Aiemmin urallaan myös Calgary Flamesia edustanut Montador kiekkoili männäkaudella pantteripaidassa 73 runkosarjaottelussa takoen samalla tehopisteet 8+15. Kuusi kautta kestäneen NHL-uransa aikana kovaotteinen puolustaja on kerennyt pelaamaan 290 runkosarjaottelua, joissa miehen tilille on rekisteröity 47 (14+33) tehopistettä ja 461 rangaistusminuuttia.

Sharks kiinnitti Gocin


San Jose Sharks ja saksalaishyökkääjä Marcel Goc, 24, pääsivät yhteisymmärrykseen 1-vuotisesta jatkosopimuksesta, joka takaa Gocille 775,000 dollarin vuosiansiot. Näin ollen hyökkääjä ja seura välttivät välimiesoikeuden, johon Goc oli aiemmin yhdessä 14 muun NHL-pelaajan kanssa ilmoittautunut.

Päättyneellä kaudella Goc pelasi Haiden riveissä 51 runkosarjaottelua tehden kahdeksan (5+3) tehopistettä. Kevään pudotuspeleissä miehen tilille merkittiin neljä kamppailua ilman tehomerkintöjä.

Minnesota ja Montreal kaupoilla


Minnesota Wild ja Montreal Canadiens tekivät pelaajakaupan, jossa Wild sai hyökkääjä Corey Locke, 23, kun taas toiseen suuntaan Canadiensin riveihin liikkui 23-vuotias puolustaja Shawn Belle.

Pistenikkarina tunnetulla Lockella on vyöllään yksi NHL-ottelu päättyneeltä kaudelta, mutta muuten mies on viettänyt ammattilaisuransa AHL:ssä Hamilton Bulldogsien riveissä.

Puolustaja Belle on urallaan ehtinyt esiintymään "show'ssa" yhteensä yhdeksän kertaa, kun muuten miehen ammattilaisura on sujunut Locken tavoin AHL-kaukaloissa.

Tampassa vaihtuu GM


Tampa Bay Lightning ja seuran pitkäaikainen GM Jay Feaster, 45, ovat päässeet neuvotteluissaa yhteisymmärrykseen Feasterin jäljellä olevan 3-vuotisen sopimuksen purkamisesta. Aikanaan vuonna 1998 Lightningin palvelukseen silloisen GM:n Jacques Demersin apulaiseksi palkattu Feaster nousi itse kalifiksi kalifin paikalle helmikuussa 2002, hoitaen virkaa aina tähän kesään asti.

Feasterin valtakauden aikana mies kokosi floridalaisjoukkueeseen varsinaisen tähtipelaajien armeijan hankkimalla riveihinsä muun muassa. Vincent Lecavalierin, Brad Richardsin, Martin St. Louisin, Dan Boylen ja Nikolai Khabibulinin. Edellä mainittujen pelaajien johdolla Lightning lopulta saavutti myös Feasterin uran tämän hetkisen huipun voittamalla Stanley Cupin keväällä 2004.

Strudwick Oilersiin


Edmonton Oilers allekirjoitti yhden vuoden ja 650.000 dollarin sopimuksen vapaana agenttina olleen Jason Strudwickin kanssa. Viimeiset kolme kautta kovaotteinen puolustaja on pelannut NY Rangersin paidassa.

Weaver St. Louisiin


St. Louis Blues teki sopimuksen vapaana agenttina olleen puolustajan Mike Weaverin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Viime kaudella 30-vuotias puolustaja pelasi Vancouverissa 55 ottelua ja antoi yhden maalisyötön. Pienikokoinen, mutta tiukasti taisteleva Weaver on pelannut NHL:ssä yhteensä 204 runkosarjan ottelua.

Washington pääsi yhteisymmärrykseen Fehrin kanssa


Washington Capitals teki yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Eric Fehrin kanssa. Viime kaudella 22-vuotias hyökkääjä pelasi Washingtonin NHL-seurassa ja Washingtonin farmijoukkueen Hershey Bearsin paidoissa. NHL:ssä Fehr pääsi pelaamaan 23 ottelua ja teki 1+5 pistettä. Fehr on Capitalsin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 2003 varaustilaisuudesta.

Filatov sopimukseen sinitakkien kanssa


Columbus Blue Jackets teki kolmivuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Nikita Filatovin kanssa. Filatov oli Columbuksen ensimmäisen kierroksen varaus tämän kesän varaustilaisuudesta. Viime kaudella taitava venäläishyökkääjä pelasi Venäjän juniorisarjassa CSKA:n riveissä 34 ottelua ja teki 32+34=66 pistettä.

Martin Strakan paluu takaisin kotimaahan varmistui


Kokeneen Martin Strakan paluu takaisin kotimaahan varmistui, kun vuodesta 1992 saakka NHL:ssä pelannut Straka kirjoitti vuoden sopimuksen kasvattajaseura HC Plzenin kanssa. Straka ehti pelaamaan pitkällä NHL-urallaan yhteensä 954 ottelua ja tekemään näissä 257+460=717 pistettä. Hän pelasi NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin, Ottawa Senatorsin, NY Islandersin, Florida Panthersin, Los Angeles Kingsin ja NY Rangersin joukkueissa.

Pavol Demitra siirtyy Vancouveriin


Minnesotasta vapaiden agenttien listalle siirtynyt Pavol Demitra on tehnyt sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja yhteisarvoltaan kahdeksan miljoonaa dollaria.

− Koko uransa ajan kaikissa seuroissaan Pavol on pystynyt antamaan vahvan panoksen hyökkäyspeliin, missä tahansa hän onkin pelannut. Hän on vahva kahden suunnan pelaaja, joka on nopea ja hyvä viimeistelijä. Hänen pelintekijänkykynsä vahvistavat meidän ylivoimapeliä, kommentoi Vancouverin GM Mike Gillis siirtoa.

Demitra pelasi kaksi viimeistä kautta Minnesotassa. NHL-uransa hän on aloittanut jo vuonna 1993. Tilille on kertynyt 750 NHL-ottelua ja niissä 281+418=699 pistettä.

Demitran lisäksi Vancouver kiinnitti sopimukseen puolustaja Rob Davisonin. Viime kaudella isokokoinen puolustava puolustaja pelasi sekä San Jose Sharksin, että NY Islandersin paidoissa yhteensä 34 ottelua ja teki 1+1 pistettä. Jäähyllä Davison istui 53 minuuttia.

Ehrhoff jatkaa San Josessa


San Jose Sharks jatkoi Christian Ehrhoffin sopimusta kolmella vuodella. Tuoreen sopimuksen myötä 26-vuotiaan saksalaispuolustajan vuosiansiot nousivat keskimäärin kolmeen miljoonaan dollariin.

Ehrhoff on monipuolinen kahden suunnan puolustaja. Neljän Sharks-kauden hän on pelannut 264 NHL-ottelua ja tehnyt näissä tehot 17+73=90. Ehrhoff on kirjannut jokaisella kaudella plusmerkkisen tuloksen tehotilastoihin. Viime kaudella Ehrhoff teki 77 ottelussa yhden maalin ja 22 pistettä sekä teki arvokasta työtä omassa päädyssä ollen Sharksin eniten laukauksia kropallaan peittänyt pelaaja.

Josh Gorges jatkaa Habs-paidassa


Montreal Canadiens kiinnitti 3-vuotisella jatkosopimuksella sulavaliikkeisen puolustaja Josh Gorgesin, 23, joukkueen riveihin. Gorges tienaa uuden sopimuksensa myötä 1,1 miljoonaa dollaria kaudessa.

Viime kaudella ottelua Habs-paidassa pelannut puolustaja teki tehot 0+9. Kevään 12 pudotuspeliottelua toivat tilastoihin kolme syöttöpistettä. NHL-urallaan yhteensä 165 runkosarjaottelua Montrealin riveissä pelannut Gorges on tehnyt yhden maalin ja 18 syöttöpistettä.

Edmontonissa jatkosopimuksia


Edmonton Oilers solmi 2-vuotiset jatkosopimukset hyökkääjiensä Marc Pouliotin, 23, ja Jean-Francois Jacquesin, 23, kanssa.

Päättyneellä kaudella NHL:n ja AHL-joukkue Hamilton Bulldogsin välillä seilanneet nuorukaiset eivät juuri pisteillä Oilers-paidassa juhlineet. Pouliot komisti saldojaan 24 ottelulla ja seitsemällä (1+6) pisteellä, kun taas Jacques ei yhdeksässä ottelussa pisteitä tehnyt.

LaRose jatkaa Carolinassa


Carolina Hurricanes teki Chad LaRosen kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen, joka takaa 26-vuotiaalle hyökkääjälle 875,000 dollarin vuosiansiot.

Päättyneellä kaudella 58 runkosarjaottelua Canes-paidassa pelannut LaRose takoi taululle tehot 11+12. Urallaan yhteensä 187 runkosarjaottelua “show’ssa” tahkonneen hyökkääjän tilastoista löytyy 18 maalia ja 36 syöttöä.

Nashvilleen lisää kovuutta


Nashville Predators teki vapaana agenttina olleen pugilistihyökkääjä Josh Grattonin kanssa 1-vuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen. Urallaan yhteensä 67 ottelua NHL:ssä Phoenix Coyotesin ja Philadelphia Flyersin riveissä tahkonnut 25-vuotiaan Grattonin tilastoista löytyy kaksi tehtyä maalia ja yksi syöttö sekä 237 rangaistusminuuttia.

Thrashers kiinnitti Boultonin


Atlanta Thrashers teki monivuotisen jatkosopimuksen romuluisen hyökkääjä Eric Boultonin, 31, kanssa. Viime kaudella Boulton rymisteli Thrashers-paidassa 74 runkosarjaottelussa neljän maalin ja viiden syötön edestä.

Jo seitsemän kautta kestäneellä NHL-urallaan Boulton on saldonnut tilastoihinsa 342 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt yhteensä 42 (16+26) tehopistettä sekä 774 rangaistusminuuttia.

Coloradolle uusi kakkosluotsi


Colorado Avalanche palkkasi päävalmentaja Tony Granatolle varsin pätevän apulaisen, kun seura palkkasi entinen NHL-pelaaja Dave Barrin joukkueen kakkosvalmentajaksi.

– Olen todella innoissani päästessäni liittymään Avsien palvelukseen sekä mahdollisuudesta palata takaisin NHL-ympyröihin, sanoi Barr.

Barr valmensi viimeiset neljä kautta OHL-junioriliigassa Guelph Stormin joukkuetta, hoitaen samalla myös seuran GM:n tointa. Barr valittiin kauden 2005–06 päätteeksi OHL:n vuoden valmentajaksi ja viime kesänä mies toimi Kanadan alle 18-vuotiaiden kesäjoukkueen päävalmentajana.

– Dave tuo meille todella paljon kokemusta valmennukseen niin ammattilais- kuin junioritasoiltakin, totesi Avalanchen varapresidentin ja GM:n virkoja hoitava Francois Giguere.

Capitals teki jatkosopimuksia


Päättyneellä NHL-kaudella siirtotakarajalla Washington Capitalsien riveihin siirtynyt kokenut venäläishyökkääjä Sergei Fedorov, 38, solmi seuran kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen mikä takaa miehelle 4 miljoonan dollarin vuositulot.

17 vuotta jo NHL-kaukaloita kolunnut Fedorov vietti esiintyi viime kaudella Columbus Blue Jacketsin ja Washington Capitalsin pelipaidoissa yhteensä 68 ottelussa tekaisten tehot 11+30. Kevään pudotuspeleissä Fedorov komisti tilastojaan viidellä (1+4) tehopisteellä seitsemässä ottelussa.

Washington Capitals solmi myös toisen jatkosopimuksen, kun 25-vuotias hyökkääjä Brooks Laich raapusti puumerkkinsä 3-vuotiseen jatkopahviin. Laicht nettoaa uuden sopimuksen ajalta 6,1 miljoonaa dollaria.

Päättyneellä kaudella piste-ennätyksensä runkosarjassa uusiksi laittanut Laich nakutti tehot 21+16. Pudotuspeleissä mies saldotti seitsemässä ottelussa pisteet 1+5.

Peca ja Hitchcock jatkavat sinitakeissa


Veteraanihyökkääjä Mike Peca solmi Columbus Blue Jacketsin kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen, joka takaa puolustus-spesialistina tunnetuksi tulleelle 34-vuotiaalle kanadalaiselle 1,315 miljoonan dollarin vuositulot.

Kuluneella kaudella Peca merkkautti 65 runkosarjaottelussa tehot 8+26. Alkava NHL-kausi tulee olemaan miehelle jo 14. perättäinen "show'ssa".

Pecan tavoin nimensä seuran tarjoamaan jatkokontrahtiin pisti Columbusta jo kaksi kautta luotsannut 56-vuotias päävalmentaja Ken Hitchcock. Aikanaan Dallas Starsin Stanley Cup-mestaruuteen kauden 1998-1999 päätteeksi luotsannut Hitchcock ja ohiolaisseura sopivat 3-vuotisesta jatkosopimuksesta.

Ray Emery siirtyy Venäjälle


Ottawa Senatorsissa viime kaudella pelannut maalivahti Ray Emery, 25, siirtyy pelaamaan Venäjän pääsarjajoukkue Atlant Mytishchin riveihin 1-vuotisella sopimuksella. Venäjälle ensikertaa urallaan suuntaava Emery tienaa tulevasta pelikaudesta 2 miljoonaa dollaria sekä mahdolliset bonusrahat.

Urallaan viisi kautta NHL-joukkue Ottawa Senatorsin riveissä torjunut ja värikkäistä tempauksistaan tunnetuksi tullut maalivahti johdatti kanadalaisjoukkueen vuosi takaperin aina Stanley Cup-finaaleihin asti, jossa Anaheim Ducks osoittautui liian kovaksi vastukseksi Senatorseille.

St. Louis laittoi sopimustarjouksen Bernierista


St. Louis Blues laittoi sopimustarjouksen Vancouver Canucksin hyökkääjästä Steve Bernierista. Isokokoinen voimahyökkääjän alku Bernier siirtyi Vancouveriin viime viikon perjantaina pelaajakaupassa Buffalosta. Bernier oli rajoitettu vapaa agentti, eli muut seurat pystyivät tekemään hänelle sopimustarjouksia.

Vancouverilla oli viikko aikaa vastata St. Louisin tekemään sopimustarjoukseen Bluesin laittamilla ehdoilla. Canucks vastasi tarjoukseen melkein heti ja piti näin Bernierin oikeudet seuraavaksi kaudeksi itsellään. Bernierista tulee seuraavan kerran rajoitettu vapaa agentti ensi vuoden heinäkuun 1. päivä, ellei Canucks tee tätä ennen hänelle ensi vuoden puolella sopimusta.

Bochenski Tampaan


Hurjana vapaiden agenttien markkinoilla mellastanut Tampa Bay Lightning teki jälleen uuden sopimuksen, kun seuran haaviin jäi 26-vuotias laitahyökkääjä Brandon Bochenski. Päättyneellä kaudella Boston Bruinsia, Anaheim Ducksia ja Nashville Predatorsia edustanut Bochenski saldotti 40 runkosarjaottelussa tehopisteet 3+10. Kevään pudotuspeleissä mies tahkosi kolme ottelua ilman tehomerkintöjä.

Witt jatkaa Islesin riveissä


Romuluinen puolustaja Brendan Witt, 33, allekirjoitti 2-vuotisen jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo on 6 miljoonaa dollaria. Viime kaudella Witt pelasi saarelaisten riveissä 59 runkosarjaottelua tehoin 2+5.

Montreal jatkoi Halakin sopimusta


Montreal Canadiens on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen maalivahti Jan Halakin kanssa. 23-vuotiaan slovakin jatkosopimus on arvoltaan 1,55 miljoonaa dollaria kahdessa kaudessa.

Ottawa hankki Smithin

Ottawa Senators hankki Jason Smithin kahden vuoden sopimuksella. Kokenut Smith pelasi edellisen kauden Philadelphiassa, mutta siirtyi vapaana-agenttina Ottawaan. Smithin sopimus on kaksi vuotinen ja arvoltaan 2,6 miljoonaa dollaria kaudessa.

Pingviinit hankki Lovejoyn


Pittsburgh hankki puolustaja Ben Lovejoyn riveihinsä. Edellisellä kaudella Lovejoy pelasi 72 ottelua AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä. Sopimus on vuoden mittainen.

Blackhawks nappasi Matt Walkerin


Chicago Blackhawks hankki riveihinsä vuoden sopimuksella 28-vuotiaan Matt Walkerin. Puolustaja pelasi edellisen kauden St.Louisin riveissä.

Paul Mara jatkaa Rangersissa


New York Rangers teki puolustaja Paul Maran kanssa 1-vuotisen jatkosopimuksen.

Ottawa vahvistuu Mauldinilla


Ottawa Senators kiinnitti lähinnä farmissa pelanneen hyökkääjä Greg Mauldinin 1-vuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella.

Mojzis Minnesotan riveihin


Minnesota Wild ilmoitti tehneensä monivuotisen sopimuksen viime kaudella Venäjän pääsarjassa kiekkoilleen puolustaja Tomas Mojzisin kanssa.

Stastny jatkaa St.Louisissa


St. Louis Blues teki hyökkääjä Yan Stastnyn kanssa 2-vuotisen jatkosopimuksen.

Anaheim hankki Morrisonin


Anaheim Duck solmi vuoden sopimuksen hyökkääjä Brendan Morrisonin kanssa. Morrison pelasi pitkään Vancouverissa, mutta siirtyi vapaana-agenttina Ducksien riveihin. Keskushyökkääjä tienaa seuraavasta kaudesta 2,75 miljoonaa dollaria.

Maalivahti David LeNeveu on solminut vuoden jatkon Anaheimin kanssa. LeNeveu esiintyi edellisellä kaudella AHL:ssa San Antonion ja Hartfordin riveissä.

Panttereille uusia sopimuksia


Florida Panthers teki yhteensä neljä uutta pelaajasopimusta, kun maalivahti Chris Beckford-Tseu, puolustajat Rory Fitzpatrick ja James DeLory sekä hyökkääjä Steve MacIntyre iskivät nimensä sopimuspapereihin. Beckford-Tseun, Fitzpatrickin ja MacIntyren sopimukset ovat 2-vuotisia, kun taas DeLoryn sopimus on 3-vuotinen.

Carolina jatkoi Seidenbergin sopimusta


Carolina Hurriganes teki jatkosopimuksen puolustaja Dennis Seidenbergin kanssa. Sopimus on vuoden mittainen ja arvoltaan 1,2 miljoonaa dollaria.

Tampa Bay vahvisti hyökkäystään


Sopimukseen salamapaitojen kanssa päätyivät 1-vuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella Wyatt Smith, 1-vuotisella veteraanihyökkääjä Mark Recchi ja monivuotisella sopimuksella NHL-kaukaloihin palaava Jevgeni Artjukhin.

Philadelphialle sopimuksia


Flyers jatkoi TSN:n mukaan GM Paul Holmgrenin sopimusta kolmella vuodella. Samalla Philadelphia ilmoitti signanneensa hyökkääjä Arron Ashamin monivuotisella sopimuksella.

TSN uutisoi myös Flyersissa viime kaudella pelanneen norjalaishyökkääjä Patrick Thoresenin siirtyvän takaisin Euroopan kaukaloihin.

Denis ja Flinn sopimukseen Montrealin kanssa


Maalivahti Marc Denis siirtyy Canadiensin riveihin. Denis pelasi aiemmin Tampa Bay Lightningin riveissä, mutta Tampa osti Denisin sopimuksen ulos. Sopimus Monterealin kanssa on kaksisu

» Lähetä palautetta toimitukselle