JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

NHL:ssä tapahtuu: Selänne viikoiksi sivuun, Brewer leikkaukseen

NHL / Uutinen
NHL on täydessä vauhdissa ja tapahtumia riittää. Seuraavasta voit lukea viimeisimmistä pelaajasiirroista, loukkaantumisista ja pelikielloista.

Anaheim Ducksin laituri Teemu Selänne on sivussa kokoonpanosta neljästä-kuuteen viikkoon. Selänne loukkaantui ottelussa Edmonton Oilersia vastaan, kun hänen oma luistimensa viilsi haavan vasempaan reiteen Oilersin puolustajan Denis Grebeshkovin taklauksen jälkeen.

Brewer leikkaukseen


St. Louis Bluesin puolustaja Eric Brewer joutuu selkäleikkaukseen välilevyn pullistuman vuoksi. Vielä ei tiedetä tarkkaan milloin Brewer pystyy palamaan pelaavaan kokoonpanoon, mutta päävalmentaja Andy Murray uskoo sen tapahtuvan tämän kauden aikana. Keskimäärin 25 minuuttia ottelussa pelaava Brewer on yksi joukkueen luottopuolustajista.

Loukkaantumisten vaivaama St. Louis on valunut Läntisen konferenssin viimeiseksi. Brewerin lisäksi sairastuvalla ovat tällä hetkellä kokeneet hyökkääjät Paul Kariya ja Andy McDonald, rookielaituri T.J. Oshie, fyysisen osaston erikoismies D.J. King sekä puolustajat Erik Johnson ja Jay McKee.

Talbot jatkaa pingviineissä

Pittsburgh Penguins on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Maxime Talbotin kanssa. 24-vuotias kanadalainen oli Penguinsin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 2002 draftissa.

Viime kaudella Talbot pelasi 63 runkosarjan ottelua tehoin 12+14=26. Kauden kohokohta oli Stanley Cupin viidennessä finaalissa Detroitin verkkoon tehty tasoitusmaali hieman ennen ottelun loppua. Pittsburgh lopulta voitti tuon ottelun ja pakotti sarjan venymään kuuteen otteluun.

Sami Salolla kylkivamma


Vancouver Canucksin suomalaispuolustaja Sami Salo joutuu olemaan sivussa noin neljä viikkoa kylkiluun murtuman vuoksi. Vamma syntyi ottelussa Edmontonia vastaan, kun Ethan Moreau taklasi Saloa kovaa laitaa vasten. Suomalaispuolustaja on ehtinyt pelaamaan 25 ottelua tällä kaudella.

Jussi Jokinen waiver-listalle


Tampa Bay on asettanut suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen niin sanotulle waiver-listalle, josta mikä tahansa joukkue voi poimia miehen riveihinsä. Jokinen ei ole tehnyt maalia viimeisten viidentoista ottelun aikana.

Sundin teki päätöksensä


Mats Sundinin kiekkoura jatkuu Vancouver Canucksissa. Ruotsalaishyökkääja allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo liikkuu kymmenen miljoonan dollarin paikkeilla.

Koska NHL:n siirrot estävä roster freeze käynnistyy perjantaina, Sundin voi liittyä Canucks-kokoopanoon aikaisintaan joulukuun 27. päivä.

Viime kaudella 37-vuotias Sundin takoi Toronto Maple Leafsin riveissä pelatuissa 74 ottelussa 32 maalia antoi 46 maaliin johtanutta syöttöä. Urallaan ruotsalainen on tahkonnut 1305 NHL-ottelua. Quebec Nordiquesin ja Toronto Maple Leafsin paidassa mies on saalistanut 1321 pistettä.

Kessel, Sykora ja Vanek viikon tähdet


Boston Bruinsin laituri Phil Kessel, Pittsburgh Penguinsin laituri Petr Sykora ja Buffalo Sabresin laituri Thomas Vanek on valittu viikon kolmeksi tähdeksi. Maalipörssin ykkösnimi Vanek valittiin kolmostähdeksi, Sykora kakkoseksi ja viikon ykköspelaaja oli hurjassa vireessä oleva Kessel. Bruins-pelaaja teki kahdeksan pistettä neljässä pelissä ja kasvatti oman pisteputkensa jo viiteeentoista otteluun. Kessel on saalistanut tällä kaudella jo yhdeksäntoista osumaa ja on maalipörssin kolmosena Vanekin ja Philadelphian Jeff Carterin jälkeen.

Sutherby Starsiin


Lukuisista loukkaantumisista kärsivä Dallas Stars on hankkinut Brian Sutherbyn riveihinsä. Romuluinen keskushyökkääjä siirtyy Teksasiin Anaheimista. Kyseessä on vaihtokauppa, jossa Dallas lähetti Anaheimille nuoren hyökkääjä David McIntyren ja kuudennen kierroksen varausoikeuden kesän 2010 varaustilaisuudesta.

Sutherby on pelannut urallaan 321 NHL-ottelua, joissa pisteitä on syntynyt 68 kappaletta. Jäähyjä on kertynyt 357 minuuttia. Dallas on ajautunut loukkaantumissumaan, jota Sutherby tulee helpottamaan.

Samalla Dallas Stars ilmoitti, että Sean Avery ei jatka enää joukkueessa. Kesällä neljän vuoden sopimuksen Starsin kanssa tehnyt Avery joutui vaikeuksiin ja pelikieltoon kommenttiensa vuoksi. Averyn kuuden ottelun pelikielto päättyi Nashville-otteluun, mutta Starsin toimitusjohtajista toinen, Brett Hull, ilmoitti, että mies ei enää palaa joukkueeseen. Tarkempi päätös Averyn jatkosta tehdään myöhemmin.

Roenickilla olkapäävamma


San Jose Sharksin keskushyökkääjä Jeremy Roenick on sivussa seuraavat kolmisen viikkoa. Roeick loukkasi olkapäänäsä Sharkseille voittoisassa Anaheim-ottelussa. Pääosin nelosketjussa pelaava veteraanihyökkääjä on koonnut tällä kaudella 28 ottelussa kahdeksan pistettä (kolme maalia, viisi syöttöä).

Roenickin korvaajiksi San Jose kutsui ylös kaksi nuorta laituria, Lukas Kasparin ja Jamie McGinnin.

Sakic sairaslomalle


Colorado Avalanchen kapteenin Joe Sakicin epäonni jatkuu. Sakic ollessa toipumislomalla selkävammastaan - välilevyn pullistumasta - hänelle sattui vahinko kotonaan lumitöitä tehdessä. Puhdistaessaan lumilinkoa hän mursi kolme sormea vasemmasta kädestään. Seuran lääkärien mukaan leikkaushoitoa vaatineesta tapaturmasta toipumiseen meneen ainakin kolme kuukautta. Lääkärit uskovat käden toipuvan entiselleen.

Dandenault sivuun


Montreal Canadiens puolustaja/hyökkäjä Mathieu Dandenault mursi vasemman kätensä ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Vamma syntyi Flames hyökkääjä Dustin Boyd taklatessa Dandenaultia.

Myös toinen Canadiens-pelaaja, hyökkääjä Christopher Higgins loukkaantui samassa ottelussa. Hänen "ylävartalovammansa" vakavuutta ja mahdollisen poissaolon pituutta ei vielä tiedetä.

Monipuolisen, mutta suhteellisen vähän käytetyn Dandenaultin poissaolo ei Montrealissa juurikaan tunnu, mutta kolmena peräätäisenä kautena yli 20 maalia tehneen Higginsin puuttuminen heikentää muutenkin tehottomuudesta kärsinyttä Canadiens-hyökkäystä.

Gillillä olkapäävamma


Pittsburgh Penguinsin puolustaja Hal Gill loukkasi olkapäänsä ottelussa Ottawaa vastaan. Veteraani joutuu olemaan poissa kokoonpanosta kahdesta neljään viikkoon.

Gill on jo neljäs loukkaantunut Penguis-puolustaja tällä kaudella. Sairastupalaisista Ryan Whitneyn uskotaan palaavan piakkoin, mahdollisesti jo ensi viikolla. Sergei Goncharin paluu kaukaloon menee ainakin ensi vuoden helmikuulle, mutta Dallasista hankittu Phillippe Boucher pelannee jo paljon ennen sitä.

Suomalaisväriä viikkotähdistöön


Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne on valittu NHL:n viikon ykköstähdeksi. Rinne voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja onnistui kahdesti pitämään maalinsa puhtaana. Ensimmäinen nollapelli tuli Buffaloa vastaan ja toinen Minnesotaa vastaan. Kolmas voitto tuli Coloradosta, minkä pelaajat onnistuivat kahdesti yllättämään Rinteen.

Viikon kaksi muuta tähtivalintaa olivat Chicago Blackhawksin nuori sentteri Jonathan Toews ja Ottawa Senatorsin keskushyökkääjä Jason Spezza.

Toews teki kolmessa ottelussa kuusi pistettä (neljä maalia, kaksi syöttöä). Toews onnistui jokaisessa ottelussa tekemään ainakin kaksi pistettä. Anaheimia vastaan maali ja syöttö, kaksi maalia Detroitia vastaan ja uudestaan maali ja syöttö murskavoitossa Phoenixista.

Spezza teki viikon aikana neljä maalia. Atlanta Thrashersia vastaan tuli yksi osuma ja Pittsburghia vastaan kypärätemppu. Ottawa voitti pelin 3-2, joten Spezza teki joukkueensa kaikki maalit.

Sakic viikkoja sivussa


Colorado Avalanchen kapteeni Joe Sakic on sivussa ainakin tammikuun puoliväliin asti eli seuraavat kuutisen viikkoa. Sakic on kärsinyt selkävaivoista kauden aikana ja kyennyt pelaamaan vain viidessätoista ottelussa, joissa tehnyt 12 pistettä (kaksi maalia, kymmenen syöttöä).

Nyt selkävaivat yritetään saada kuntoon, jotta tähtihyökkääjä olisi pelikunnossa kevätkaudella. Viime kaudella Sakic oli selkävaivojen (tyräleikkaus) vuoksi sivussa 38 ottelusta, mutta oli pelivireessä pudotuspelien aikaan.

Torres polvileikkaukseen


Columbus Blue Jackets laituri Raffi Torres joutuu polven tähystysleikkaukseen. Arvioitu toipumisaika on kahdesta neljään viikkoon. Aggressiivinen laituri on tehnyt tällä kaudella neljä pistettä (maali, kolme syöttöä) 14 ottelussa.

Kennedyllä polvivamma


Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Tyler Kennedy on sivussa neljästä kuuteen viikkoon polvivamman vuoksi. Sähäkkä Kennedy on ollut tällä kaudella Pingviinien neljänneksi tehokkain hyökkääjä Javgeni Malkinin, Sidney Crosbyn ja Miroslav Satanin jälkeen. Hän on tehnyt 15 pistettä (kuusi maalia, yhdeksän syöttöä) 24 ottelussa.

Jollei Penguinsin toimitusjohtaja Ray Shero yritä hankkia Kennedyn korvaaja siirtomarkkinoilta, niin loukkaantuminen kasvattaa Janne Pesosen mahdollisuuksia saada peliaikaa NHL:ssä.

Averylle kuuden ottelun pelikielto


NHL on asettanut Dallas Starsin kohuhyökkääjä Sean Averyn kuuden ottelun pelikieltoon, josta neljä ottelua on vielä kärsimättä. Avery antoi Calgary-ottelun alla epäkunnioittavia kommenttejä entisistä tyttöystävistään, jotka seurustelevat nykyisin toisten NHL-pelaajien kanssa. Avery oli New Yorkissa NHL:n komissaari Gary Bettmanin juttusilla ja kuulemassa päätöstä pelikiellostaan. Näin kanadalaishyökkääjä ei pelannut Starsin otteluissa Calgarya ja Edmontonia vastaan.

Pelikiellon lisäksi Avery suostui menemään vihanhallintakurssille.

- Sean oli se henkilö, joka ensimmäisenä nosti esille tarpeensa hoitoon. Nyt on tarkoitus saada miehelle henkistä apua ja sen jälkeen katsotaan mitä hänen kanssaan tehdään, sanoi Starsin toimitusjohtaja Brett Hull viitaten Averyn mahdolliseen lähtöön Dallasista.

Mason kuukauden tulokas


Columbus Blue Jacketsin maalivahti Steve Mason on valittu NHL:n lokakuun parhaaksi tulokkaaksi. Mason voitti viisi kahdeksasta pelaamastaan ottelusta ja yksi tappiosta tuli . Hän pelasi kaksi nollapeliä, päästettyjen maallien keskiarvo 2,09 ja torjuntaprosentti 91,9. Mason on Columbuksen toisen kierroksen varaus - tilaisuuden 69:s - vuoden 2006 draftissa.

Masonin joukkuetoveri Derick Brassard on NHL:n ensimmäisen kuukauden tulokas. Nytkin Brassard oli vahvasti ehdolla, mutta tällä kertaa Mason arvioitiin paremmaksi. Muita lokakuussa hyvin onnistuineita rookieta olivat mm. Toronto Maple Leafsin keskushyökkääjä Mikhail Grabovski, Chicago Blackhawksin laituri Kris Versteeg, Pittsburgh Penguinsin puolustaja Alex Goligoski ja Los Angeles Kingsin puolustaja Drew Doughty.

Ovetshkin, Malkin ja MacDonald lokakuun tähdet


Washington Capitalsin laituri Alesandr Ovetshkin ja Pittsburgh Penguinsin sentteri Jevgeni Malkin on nimetty NHL:n kuukauden ykkös- ja kakkostähdeksi. Kolmostähti oli yksi alkukauden yllättäjistä New York Islandersin maalivahti Joey MacDonald.

Ovetshkin teki kuukauden aikana hurjat 25 pistettä (11 maalia, 14 syöttöä) 14 ottelussa. Malkin ei jäänyt pekkaa pahemmeksi, vaan taituroi 23 pistettä (seitsemän maalia, 16 syöttöä) 12 ottelussa.

Tuntemattomuudesta tähtiin nousemassa oleva MacDonald korvasi loistavasti loukkaantuneen Isladersien ykkösvahdin Rick DiPietron. MacDonald aloitti 14 perättäistä ottelua ja voitti niistä peräti kahdeksan. Torjuntaprosentti oli kiitettävä 91,6. Lokakuun aikana hän pelasi maalivahdeista eniten otteluita (14), minuutteja (842) ja joutui kiivaimman tulituksen kohteeksi (439 laukausta).

» Lähetä palautetta toimitukselle