NHL:ssä tapahtuu: Rozsival Rangersiin, Zetterberg sopimukseen, Datsjuk Venäjälle

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja syyskuun kuudennelta päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Puolustaja Michal Rozsivalin NHL-ura jatkuu New York Rangersin takalinjoilla. Rangersin ja Rozsivalin välisen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Rozsival kiekkoili työsulun aikana Tsekin pääsarjan Trinec Ocelari HC:n ja Pardubice HC:n riveissä. Viimeisimmällä NHL-kaudella loukkaantumisista kärsinyt Rozsival ei esiintynyt NHL-jäillä ottelussakaan. Sen sijaan tsekkipuolustaja viiletti yhdessä mittelössä Pittsburgh Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Urallaan 27-vuotias Rozsival on tahkonnut 237 NHL-ottelua Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa. Kyseisissä taistoissa tsekkikiekkoilijan tilastoihin on merkitty 18 maalia ja 47 syöttöpistettä.

Lisäksi Rangers on tehnyt sopimukset hyökkääjä Jed Ortmeyerin ja puolustaja Craig Wellerin kanssa. Tulokaskaudellaan 2003-04 Ortmeyer esiintyi Rangers-kokoonpanossa 58 ottelussa tehoin 2+4. Yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi viime kauden Rangersin farmijoukkueessa Hartford Wolf Packissa. Myös Weller vietti viime kauden Wolf Packissa.

Islanders-hyökkäykseen lisää syvyyttä

New York Islandersin hyökkäyskalusto saa lisää syvyyttä laitahyökkääjä Travis Brigleystä. Islanders ja Brigley solmivat yksivuotiset sopimuksen, jonka arvo on 450,000 dollaria.

Kiekkourallaan lähinnä farmisarjoja kiertänyt 28-vuotias Brigley on esiintynyt NHL-jäillä ainoastaan 55 ottelussa. Viimeisimmällä NHL-kaudella kanadalaishyökkääjä pelasi 36 ottelua Colorado Avalanchen riveissä. Työsulun aikana Brigley piipahti Norjan pääsarjan Vålerenga IF:n apuna 21 ottelussa.

Zetterberg pysyy Motownissa

Detroit Red Wings on päässyt sopimukseen ruotsalaishyökkääjä Henrik Zetterbergin kanssa. Sopimus on nelivuotinen ja arvoltaan 2,65 miljoonaa dollaria kaudesta. Sopimuksen päättyttyä Zetterbergistä tulee vapaa agentti.

Viime kaudella Zetterberg pelasi kotimaassaan Timrån joukkueessa ja voitti Elitserienin pistepörssin tekemällä 50 ottelussa 19+31=50 tehopistettä.

Sopimuksen tekeminen kesti epänormaalin kauan Pavel Datsjukin venähtäneiden sopimusneuvotteluiden takia. Detroitin GM Ken Hollandin piti odottaa Datsjukin ratkaisua ennenkuin pystyi tekemään Zetterbergin suhteen elettäkään.

Datsjuk jatkaa Venäjän liigassa

Detroit Red Wingsin taitosentteri Pavel Datsjuk pelannee tulevan kauden Venäjän superliigassa. Datsjuk teki vuoden sopimuksen Avangard Omskin kanssa, mutta Datsjukin oikeudet omistanut Moskovan Dinamo teki vastaavan tarjouksen. Näin Datsjuk jatkaa viimekautisessa seurassaan, puolustavan mestarin Dinamon riveissä myös tulevan kauden Roman Abramovitshin omistaman Avangard Omskin sijasta.

Sopimusneuvottelut Detroit Red Wingsin kanssa tyrehtyivät Omskin palkkatarjoukseen, johon Detroitin ei ollut mahdollista vastata. Eräiden kanadalaislähteiden mukaan Omskin tarjous Datsjukille oli noin kuuden miljoonan dollarin arvoinen.

Datsjukilla on kuitenkin sopimuksessaan NHL-pykälä, joten Detroit voi vielä kaupata miehen toiseen joukkueeseen, jolla on tilaa palkkabudjetissa tarjota miehelle riittävän arvokas sopimus. Tämän pitää tapahtua kuitenkin ennen NHL-kauden alkua.

Damphousse eläkkeelle

37-vuotias hyökkääjä Vincent Damphousse lopettaa uransa. Hän aloitti NHL-uransa Torontossa, josta matka jatkui Edmontonin kautta kotikaupunkiin Montrealiin.

Canadiensin riveissä mies pelasikin ikimuistoisimmat kautensa, kun hän voitti Stanley Cupin vuonna 1993. Samalla kaudella hän teki runkosarjassa 97 pistettä. Montrealin jälkeen hän pelasi vielä San Josessa. Työsulun takia peruuntuneella kaudella hänen piti pelata Colorado Avalanchessa.

Myös Stevensin ura ohi

Myös puolustaja Scott Stevens on ilmoittanut lopettavansa uransa 22 NHL-kauden jälkeen. Stevens ehti urallaan voittaa kolme Stanley Cupia New Jersey Devilsin paidassa. Vuonna 2000 hänet palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana Conn Smythe Trophyllä.

Stevens aloitti uransa jo kaudella 1982-83 Washington Capitalsissa. New Jerseyn riveihin hän siirtyi 1991 käytyään ensin pikavisiitillä St. Louis Bluesissa. Stevens muistetaan erityisesti vastustajan kannalta ikävästä pelityylistään, kovuudestaan ja johtajuudestaan.

Sharks sopimukseen kolmen nuorukaisen kanssa

Piilaaksossa on ollut hyvin hiljaista jääkiekon suhteen tänä kesänä. Sharks ei ole tehnyt sopimuksia yhdenkään uuden pelaajan kanssa, vain omia varauksia on kiinnitetty joukkueeseen. Sama tahti jatkuu nyt kun kolme lupaavaa pelaajaa teki sopimuksen.

Oikeaa laitaa pelaava Jonathan Tremblay teki seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen. 21-vuotias fyysinen laitahyökkääjä pelasi alkukauden ECHL:ssä, mutta teki AHL-debyytin Cleveland Baronsien paidassa helmikuussa. San Jose on varannut miehen vuonna 2003 numerolla 201. Kovanyrkkinen Tremblay ei ole tunnettu pistetehtailijana.

Sharks vahvisti vasenta laitaansa sopimuksella Ryane Clowen kanssa. Clowe oli viime kaudella farmiseura Baronsien arvokkain pelaaja. Syyskuussa 23 täyttävä Clowe oli joukkueen paras maalintekijä, paras syöttäjä, paras pistemies, paras ylivoimamaalien tekijä ja paras +/- tilastossa. Clowe on Sharksien kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2001. Sopimus on niinikään kolmevuotinen.

Sentteri Patrick Rissmiller teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Viime kaudella 27-vuotias saksalaissukuinen sentteri teki 44 tehopistettä Baronsien paidassa. Rissmiller on Sharksien vapaana agenttina tekemä löytö vuodelta 2003. Miestä ei ole NHL:ään varattu.

Slovenian lahja sopimukseen Kingsien kanssa

Los Angeles on tehnyt tulokassopimuksen huippulahjakkaan slovenialaisen Anze Kopitarin kanssa. Kings varasi 18-vuotiaan hyökkääjän tämän kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella 11. pelaajana. Kopitar pelasi viime kaudella Ruotsissa Södertäljen A-junioreissa, tehden 30 pelissä 21 maalia ja 49 pistettä. Hän edusti myös maataan kevään MM-kisoissa Itävallassa.

Kopitaria on pidetty yleisesti ikäluokkansa lahjakkaimpana eurooppalaispelaajana. NHL-sopimuksestaan huolimatta Kopitar pelannee vielä ainakin ensi kauden Södertäljessä.

NHL:ssä tapahtui 2. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle