NHL:ssä tapahtuu: Rivers St. Louisiin, Fitzpatrick Vancouveriin, Kessel ja Lombardi sopimuksiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Syracuse Crunchissa viime kauden pelannut maalivahti Andrew Penner siirtyy Pittsburghin organisaatioon. Viime kaudella Penner pelasi 40 AHL-ottelua.

Pennerin lisäksi Penguinsilla on kolme maalivahtisopimusta. Kiekkoja pysäyttelevät Penguins-paidassa Marc-Andre Fleury, Jocelyn Thibault ja Patrick Ehelechner.

Rivers palaa St. Louisiin

St. Louis Blues on tehnyt sopimuksen puolustaja Jamie Riversin kanssa. 31-vuotias Rivers pelasi menneellä kaudella Detroitin ja Phoenixin riveissä yhteensä 33 ottelua keräten kuusi syöttöpistettä.

-Hankimme veteraanipuolustajan tuomaan syvyyttä joukkueeseemme. Jamie tuntee organisaatiomme ja on hienoa saada hänet takaisin St. Louisiin, kommentoi Bluesin presidentti John Davidson tuoretta hankintaa.

Rivers oli St. Louisin kolmannen kierroksen valinta vuoden 1993 varaustilaisuudessa ja on pelannut aiemmin Bluesin paidassa neljän kauden ajan.

Fitzpatrick Canucksiin

Vancouver Canucks on hankkinut syvyyttä puolustukseensa tekemällä sopimuksen Rory Fitzpatrickin kanssa. Menneellä kaudella 31-vuotias Fitzpatrick esiintyi Buffalo Sabresin takalinjoilla 56 ottelussa. Pistetiliään yhdysvaltalaispuolustaja kartutti neljällä maalilla ja viidellä syöttöpisteellä. Pudotuspelien 11 kamppailussa Fitzpatrick saalisti neljä syöttöpistettä.

Kessel aloittaa heti Bruinsissa

NHL:n tämän vuoden varaustilaisuussa viidentenä varattu Phil Kessel on tehnyt Bruinsin kanssa monivuotisen sopimuksen. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

18-vuotias Kessel pelasi viime kauden Minnesotan yliopistojoukkueessa, joka huipentui WCHA:n Vuoden Tulokkaan palkintoon. Hän teki 34 ottelussa 18+33=51 tehopisteet. Kausi jäi hänen ainoakseen yliopistosarjassa.

- Phil on pelaaja, jolla on maailmanluokan nopeus, ja hän on lahjakas hyökkäyspäässä, sanoi Bostonin GM, Peter Chiarelli.

- Uskomme, että hän on valmis aloittamaan kehittymisen ammattilaistasolla, ja olemme innostuneita näkemään hänet harjoitusleirillämme.

Matthew Lombardi sopimukseen Calgaryn kanssa

Hyökkääjä Matthew Lombardi ja Calgary Flames ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuoreesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella 24-vuotias keskushyökkääjä pelasi 55 ottelussa Flames-kokoonpanossa. Kyseisissä taistoissa kanadalainen saalisti kuusi maalia ja 20 syöttöpistettä.

Thrashers ja Ducks kaupoilla

Venäläispuolustaja Vitali Vishnevski, 26, siirtyy Atlanta Thrashersin vahvuuteen. Vaihdossa Anaheim saa keskushyökkääjä Karl Stewartin, 23, oikeudet, ensi kesän toisen kierroksen varausvuoron, sekä ehdollisen varausvuoron.

Vishnevskin mahdollista kauppaamista on spekuloitu siitä lähtien, kun mies allekirjoitti Anaheimin kanssa jatkosopimuksen. Kovaa taklaava puolustaja kuului monen vuoden ajan Anaheimin puolustuksen kärkinimiin, mutta nyt miehellä on edessä muutto itärannikolle. Vishnevski on Anaheimin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1998.

Hyökkääjä Stewart pelasi viime kaudella AHL:n Chicago Wolvesissa. NHL-kokemusta ontariolaisella on 13 ottelun verran.

Canucks solmi jatkosopimuksia

Vancouver Canucks on solminut tuoreet jatkosopimukset puolustaja Kevin Bieksan ja laitahyökkääjä Tyler Bouckin kanssa. Sopimuksien yksityiskohtia ei julkistettu.

Kuluneella kaudella 25-vuotias Bieksa esiintyi Canucks-kokoonpanossa 39 ottelussa. Tulokaspuolustaja merkkautti kuusi syöttöpistettä sekä 77 jäähyminuuttia. Kautensa pääasiassa farmissa viettänyt 26-vuotias Bouck tahkosi vain 12 ottelua Canucks-paidassa. Kyseisissä otteluissa kanadalaishyökkääjä saalisti yhden maalin ja yhden syöttöpisteen.

Flyers-puolustukseen lisää kovuutta

Philadelphia Flyers on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen puolustaja Nate Gueninin kanssa. Fyysiseksi pelaajaksi luonnehdittu 23-vuotias Guenin on kiekkoillut viimeiset neljä kautta Ohio State Universityn joukkueessa.

Francois Beaucheminille uusi sopimus

Anaheim Ducks on solminut viime kauden sensaatiopuolustaja Francois Beaucheminin kanssa sopimuksen, joka kestää aina vuoteen 2009 saakka. Beaucheminilla, 26, oli ennestään sopimus vuoteen 2007 asti.

Beauchemin siirtyi Anaheimiin marraskuussa osana kauppaa, jossa Sergei Fedorov matkasi Columbus Blue Jacketsin riveihin. Kanadalaispuolustaja syttyi Anaheimissa hurjaan vireeseen, ja nousi joukkueen tärkeimpien puolustajien joukkoon. Beauchemin on Montreal Canadiensin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1998.

Phoenix hankki Owen Nolanin

Phoenix Coyotes on solminut vuoden sopimuksen veteraanilaituri Owen Nolanin, 34, kanssa. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä on pelannut viimeksi kaudella 2003-04. Tällä hetkellä Nolan on kuitenkin täysin pelikuntoinen ja tekee tulevalla kaudella paluun NHL-kaukaloihin.

Nolan on pelannut NHL-urallaan reilut 900 runkosarjaottelua, joissa kookas hyökkääjä on saalistanut yli 700 tehopistettä. Pohjois-Irlannissa syntynyt Nolan on Quebecin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1990.

Ian Moran Ducks-puolustukseen

Anaheim Ducks on tehnyt vuoden sopimuksen kokeneen puolustajan Ian Moranin, 33, kanssa. Moran edusti viime kaudella Boston Bruinsia 12 ottelun verran, pistesaldoksi kertyi 1+1=2.

Mies on pelannut urallaan lähes 500 NHL-ottelua. Moran on Pittsburghin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1990.

Hill Islandersin takalinjoille

New York Islanders jatkaa kokeneiden pelaajien haalimista Long Islandille. Tällä kertaa saarelaisten haaviin tarttui 36-vuotias veteraanipuolustaja Sean Hill.

Viime kaudella Florida Panthersin riveissä luutinut Hill on pelannut NHL:ssä 12 kautta kooten tehot 59+205=264.

Godard vaihtaa Flamesin riveihin

Kovaotteisen laitahyökkääjän Eric Godardin NHL-ura jatkuu Calgary Flamesissa, kun osapuolet solmivat tuoreen ammattilaissopimuksen. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 26-vuotias Godard kiekkoili New York Islandersin riveissä 57 ottelussa. Kanadalaishyökkääjä merkkautti tilastoihinsa neljä pistettä ja 115 jäähyminuuttia.

LaVallee ja Thrashers sopimukseen

Atlanta Thrashers on solminut kolmen vuoden mittaisen sopimuksen laitahyökkääjä Jordan LaValleen kanssa. Quebecin junioriliigassa viime kaudella piste/peli-tahtia pelannut yhdysvaltalainen on seuran neljännen kierroksen varaus kesältä 2005. 20-vuotias "power forward" on neljällä QMJHL:n Quebec Rempartsissa pelaamallaan kaudella kerännyt tehot 73+66 225 ottelussa.

Greg Johnson Detroitiin

Detroit Red Wings ilmoitti tehneensä yksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen kokeneen keskushyökkääjän Greg Johnsonin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella 35-vuotias puolustava hyökkääjä pelasi Nashville Predatorseissa 68 ottelua ja teki näissä 11+8=19 pistettä. Johnson teki Red Wingsin paidassa NHL-debyyttinsä kaudella 1993-94. Tämän jälkeen nopeana luistelijana tunnettu Johnson kiekkoili Pittsburghissa, Chicagossa ja Nashvillessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle