NHL:ssä tapahtuu: McCabe pari viikkoa sivussa

NHL / Uutinen
NHL on jo alkanut ja joukkueet hioavat kokoonpanojaan. Pelaajia loukkaantuu ja vaihtaa joukkuetta tai liigaa ja tässä uutisessa voi lukea niistä asioista lisää.

McCabe pari viikkoa sivussa


Florida Panthersin puolustaja Bryan McCabe on sivussa seuraavat pari viikkoa selkävamman vuoksi. McCabe loukkasi selkänsä Florida avausottelussa Carolina Hurricanesia vastaan törmätessään Hurricanesin Dennis Seidenbergin kanssa.

Hyvänä ylivoimapuolustajana tunnettu McCabe siirtyi syyskuussa Toronto Maple Leafsistä Floridaan vaihdossa Mike Van Ryaniin.

Edlerille jatkosopimus


Vancouver Canucks allekirjoitti neljä vuotta kestävän jatkosopimuksen puolustaja Alexander Edlerin kanssa. Uusi sopimus astuu voimaan tämän kauden jälkeen ja se tuo nuorelle ruotsalaispuolustajalle vuodessa 3.25 miljoonaa dollaria.

Isokokoinen ja hyvin liikkuva Edler, 22, murtautui viime kaudella Vancouverissa seuran luottopelaajien joukkoon. Hän puki 75 otteluun ja teki näissä kahdeksan maalia ja 20 pistettä. Yhteensä hän on pelannut NHL:ssä 98 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 9+14=23 pistettä.

- Alex on lahjakas, hyvin kiekkoa liikuttava puolustaja, joka näkee kentän erinomaisen hyvin nuoreksi pelaajaksi. Hän on ottanut isoja askelia kehityksessään viime vuosien aikana ja hänen tulevaisuutensa vaikuttaa hyvältä, Vancouverin toimitusjohtaja Mike Gillis kertoi.

Edler oli Vancouverin kolmannen kierroksen varaus kesän 2004 varaustilaisuudessa. Hän edusti Ruotsia viimeksi pelatuissa MM-kisoissa ja osallistui viime kauden aikana pidettyyn nuorten lupausten tähdistöotteluun.

Kopitarille pitkä jatkosopimus


Los Angeles Kings ja keskushyökkääjä Anze Kopitar ovat solmineet seitsemän vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 47,6 miljoonaa dollaria ja kestää kauden 2015-16 loppuun asti. Tämän kauden Kopitar pelaa vielä vanhalla tulokassopimuksellaan.

- Anze on erityislaatuinen pelaaja, mutta sen lisäksi hän on osoittanut hyvää työmoraalia ja sen tyyppistä luonnetta, mitä me tarvitsemme pitääksemme joukkueemme ytimen kunnossa, kehui toimitusjohtaja Dean Lombardi 21-vuotiasta tähtipelaajaansa.

- Olen onnellinen saadessani olla osa tätä seuraa seuraavan kahdeksan vuoden ajan. Nyt voin keskittyä jääkiekkoiluun ja siihen mitä haluan tehdä, eli tuomaan Stanley Cupin Los Angelesiin, NHL:n ensimmäinen sloveeni kommentoi pitkään sopimukseen päättyneitä neuvotteluita.

Kopitar on alun perin Losin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2005, hänet otettiin tilaisuuden yhdentenätoista pelaajana. Kopitar voitti viime kaudella joukkukeen sisäisen pistepörssin 77 pisteellä (32 maalia ja 45 syöttöä) ja tämän aluksi uusi valmentaja Terry Murray nimitti hänet joukkueen varakapteeniksi.

Alfredsson leikkaukseen

Ottawa Senatorsin kapteenin Daniel Alfredssonin polvi leikataan. Senatorsien onneksi Alfredssonin leikkaus on pieni ja ruotsalaisen pitäisi olla pelikunnossa jo kahden viikon kuluttua.

Alfredsson loukkasi polvensa sunnuntaisessa Pittsburgh-ottelussa. Lääkäreiden mukaan Alfredsson olisi pystynyt pelaamaan joitakin otteluita ilman toimenpiteitä, mutta loppujen lopuksi polvi olisi pitänyt leikata. Ottawan johdon mielestä oli parempi suorittaa operaatio mahdollismman nopeasti.

Tsn.ca -sivuston mukaan Jarkko Ruutu nousee Alfredssonin paikalle Ottawan ykkösketjuun Dany Heatleyn ja Jason Spezzan rinnalle.

Malhotra sairastuvalle, Dorsett ylös


Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Manny Malhotra kärsii "alavartalon" vammasta ja hänet on laitettu loukkaantuneiden pelaajien listalle. Hänen paikalleen Columbus on kutsunut hyökkääjä Derek Dorsettin.

Hyvänä puolustavana pelaajana tunnettu Malhotra pelasi viime kaudella sinitakeissa 71 ottelua, joissa teki 29 pistettä (11+18). Dorsettilla ei ole aikaisempaa NHL-kokemusta.

Zigomanis Pittsburghiin


Phoenix Coyotes myi hyökkääjä Mike Zigomaniksen Pittsburgh Penguinsiin myöhemmin määriteltävää korvausta vastaan.

Zigomanis pelasi viime kaudella Kojooteissa 33 ottelua, joissa teki kaksi maaalia ja antoi kolme syöttöä. 27-vuotias hyökkääjä on alunperin Carolinan toisen kierroksen varaus, mutta ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä vaan on pelannut pääosan urastaan AHL:ssä.

O'Sullivanille sopimus


Los Angeles Kings allekirjoitti jatkosopimuksen hyökkääjä Patrick O'Sullivanin kanssa. Sopimus on kolmevuotinen. Viime kaudella 23-vuotias taitava hyökkääjä pelasi Los Angelesissa 82 ottelua ja teki uransa selvästi parhaat tehot 22 maalia ja 53 pistettä. Hän siirtyi Los Angelesiin ensimmäisen kierroksen varauksen kanssa kesällä 2006 vaihdossa slovakkihyökkääjä Pavol Demitraan.

Useita pelaajia waiversiin


Toronto Maple Leafs laittoi hyökkääjät Mark Bellin ja Boyd Devereauxin sekä puolustaja Staffan Kronwallin waiversiin. Aikanaan lupaavana voimahyökkääjävä pidetty Bell siirtyi Torontoon kesällä 2007, mutta hänen pelinsä on ollut erilaisten syiden vuoksi vaikeaa Torontossa. Viime kaudella Bell kärsi loukkaantumisista, eikä pelannut kuin 35 ottelua.

Vancouver Canucks asetti waiversiin hyökkääjät Matt Pettingerin ja Jason Krogin. Pettinger tuli viime kaudella Vancouveriin Washingtonista vaihdossa Matt Cookeen. Hän on pelannut urallaan 354 NHL-ottelua. Kesällä Vancouverin kanssa sopimuksen tehnyt Krog oli puolestaan viime kaudella AHL:n arvokkain pelaaja ja pistepörssin voittaja.

Calgary Flames laittoi waiversiin puolustajat Rhett Warrenerin ja Anders Erikssonin sekä hyökkääjä Jamie Lundmarkin. Calgaryn monivuotinen luottopuolustaja Warrener joutui waiversiin pitkälle ison palkan vuoksi. Hän on pelannut NHL:ssä 714 runkosarjan ottelua.

San Jose Sharks laittoi waiversiin puolustaja Kyle McLarenin. Isokokoinen ja fyysinen puolustaja on pelannut NHL:ssä 719 runkosarjan ottelua. Detroit Red Wings laittoi waiversiin energiahyökkääjä Aaron Downeyn. Bostonilta saman kohtalon koki NHL:ssä 556 ottelua pelannut hyökkääjä Peter Schaefer, joka iski kaudella 2005-06 Ottawassa 50 pistettä kaudessa.

Brule AHL:aan


Edmonton Oilers lähetti hyökkääjä Gilbert Brulen AHL:aan. Entinen junioritähti pelasi Oilersin paidassa neljä harjoituspeliä tekemättä pisteitä. Edmonton vaihtoi menneenä kesänä Brulen Columbuksesta, jonne siirtyi parhaimmillaan NHL:ssä 27 maalia kaudessa iskenyt hyökkääjä Raffi Torres.

Ryan Hollwegille kahden pelin pelikielto


Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Ryan Hollweg sai NHL:lta automaattisen kahden pelin pelikiellon, syyllistyttyään kolmanteen laitataklaukseeen tai takaa päin tulleeseen taklaukseen viimeisten 41 pelin sisällä. Hollweg jättää väliin pelikieltonsa vuoksi Toronton kauden avauksen Detroitia vastaan torstaina ja joukkueen kauden kotiavauksen lauantaina, kun vastaan luistelee Montreal.

Luke Schennille tulokassopimus


Toronto Maple Leafs allekirjoitti puolustaja Luke Schennin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Fyysinen Schenn oli menneenä kesänä Toronton ensimmäisen kierroksen varaus, ja koko varaustilaisuuden viidentenä varattu pelaaja. Viime kaudella hän pelasi WHL-seura Kelowna Rocketsissa 57 peliä ja teki 28 pistettä.

Walker sivussa noin kuusi viikkoa


Carolina Hurricanesin hyökkääjä Scott Walker joutuu olemaan kentiltä sivussa arviolta noin kuusi viikkoa. Urallaan useista loukkaantumisista kärsineen fyysisen laitahyökkääjän vasen käsi leikattiin. Carolina joutuu aloittamaan kauden myös ilman toista luottohyökkääjää, kun Justin Williams on loukkaantumisen vuoksi sivussa muutaman kuukauden.

Vancouver ja Tampa Bay kaupoilla


Vancouver Canucks ja Tampa Bay Lightning tekivät neljän pelaajan pelaajakaupan. Kaupassa Vancouver saa puolustaja Shane O'Brienin ja hyökkääjä Michel Ouelletin. Tampa Bayhin matkustavat puolestaan puolustaja Lukas Krajicek ja hyökkääjä Juraj Simek.

Puolustaja O'Brien pelasi viime kaudella Tampa Bayssa 77 ottelua ja teki 21 pistettä. Fyysinen puolustaja istui 154 minuutin verran jäähyllä. Hyökkääjä Ouellet pelasi viime kaudella Tampa Bayssa puolestaan 64 ottelua ja teki näissä 17+19=36 pistettä. O'Brien aloittaa kautensa Canucksin NHL-miehistössä. Ouellet menee puolestaan kiekkoilemaan farmiseura Manitoban paitaan.

Tampa Bayhin matkannut sulavasti luisteleva puolustaja Krajicek pelasi viime kaudella Canucksin paidassa 39 peliä ja teki 11 pistettä. Nuori laitahyökkääjä Simek pelasi Vancouverin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa 66 peliä ja keräsi AHL:n tulokaskaudellaan 17 pistettä.

Hodgsonille tulokassopimus


Vancouver Canucks allekirjoitti hyökkääjä Cody Hodgsonin kanssa tulokassopimuksen. Hodgson oli Vancouverin menneen kesän ensimmäisen kierroksen varaus. Viime kaudella keskushyökkääjä pelasi OHL-seura Brampton Battalionissa 68 peliä ja teki 40+45=85 pistettä.

Kauden lopulla Hodgson toimi Kanadan kultaa voittaneen 18-vuotiaiden MM-joukkueen kapteenina 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Hodgsonin harjoitusleiri Vancouverissa on mennyt hyvin ja nuori hyökkääjä on vielä mukana seuran vahvuudessa, kun joukkue on pelannut kaikki harjoituspelinsä.

Chelios loukkaantui


NHL:n vanhin pelaaja, Detroit Red Wingsin Chris Chelios joutuu aloittamaan kauden sairastuvalla. Chelios mursi sääriluunsa harjoitusottelussa Montrealissa Canadiens-laukausta blokatessaan. Arvioitu tervehtymisaika on 3-6 viikkoa.

Iki-nuori, 46-vuotias, Chelios on aloittamassa kahdettakymmenettäviidettä kauttaan NHL:ssä, Red Wingseissäkin hän on pelannut jo yhdeksän vuotta.

O'Donnell Losiin


Anahein Ducks on kaupannut puolustaja Sean O'Donnellin Los Angeles Kingsiin. Ducks puolestaan sai ehdollisen varausvuoron vuoden 2009 draftista.

36-vuotias O'Donnell on Kings-faneille vanha tuttu, sillä hän Losissa vuodet 1994-2000. Viime kaudella hän pelasi runkosarjassa kaikki 82 ottelua tehden kaksi maalia ja antaen seitsemän syöttöä. Hän pelasi myös kaikki kuusi Anaheimin pudotuspeliottelua tehoin 1+1. Luotettevana ja kovaotteisena puolustavana puolustajana tunnettu O'Donnell on pelannut NHL:ssä yli yhdeksänsataa ottelua, tehnyt niissä vajaat kaksisataa pistettä ja istunut jäähyllä lähes 1600 minuuttia.

Gaustadt sairastuvalle


Buffalo Sabresin keskushyökkääjä Paul Gaustadin peukalo joudutaan leikkamaan. Gaustadt vahingoitti oikean käden peukalonsa tappelussa harjoitusottelussa Minnesota Wildia vastaan. Leikkauksesta toipumisennuste on kolmesta neljään viikkoon.

Viime kaudella 26-vuotias Gaustadt pelasi tähän astisen uransa parhaan kauden. Hän pelasi kaikki 82 ottelua, teki 36 pistettä (10+26) ja kokosi 136 jäähyminuuttia. Isokokoisen, vahvan ja keskimäärin yli 17 minuuttia ottelussa pelanneen Gaustadtin poissaolo alkakaudesta on selvä takaisku viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneelle Buffalolle.

Luongosta Vancouverin kapteeni


Vancouver Canucksin uuden kapteenin etsiminen päättyi viimein. Joukkue valitsi uudeksi kapteeniksi maalivahti Roberto Luongon. Valinta on harvinainen, sillä NHL:n pitkässä historiassa vain kuusi maalivahtia on toiminut joukkueensa kapteenina. Luongoa edeltävä kapteeniksi valittu maalivahti oli kaudella 1947-48 Montreal Canadiensin Bill Durnan.

Vancouverin varakapteeneiksi valittiin Willie Mitchell, Mattias Öhlund ja Ryan Kesler. Joukkue nimesi kolme varakapteenia, koska Luongo ei voi NHL:n sääntöjen mukaan saada maalivahtina kapteenille normaalisti annettavaa C-kirjainta.

Luongon puheoikeutta tuomaristoon päin suorittaa joukkueen kapteeneista Mitchell. Erilaisiin peliseremonioihin joukkueen kapteeneista osallistuu puolestaan seuraa nykyisistä pelaajista pisimpään edustanut Öhlund.

Tampa Bay kaupoilla


Tampa Bay Lightning on myynyt hyökkääjä Nick Tarnaskyn Nashville Predatorsiin vaihdossa vuoden 2009 draftin kuudennen kierroksen varausvuoroon. Vuoro on ehdollinen, sillä jos Tarnasky pelaa 55 ottelua Nashvillessä, saa Lightning viidennen kierroksen varauksen.

Habibulin waiversiin

Chicago Blackhawks on laittanut maalivahti Nikolai Habibulinin waivers-listalle.

Alkava kausi on Habibulinin neljäs eli viimeinen vuosi Chicagon kanssa solmitusta 27 miljoonan taalan sopimuksesta. Blackhawks teki heinäkuun alussa neljän vuoden 22 miljoonan dollarin sopimuksen maalivahti Cristobal Huet'n kanssa ja on siitä lähtien yrittänyt kaupata kallispalkkaista Habibulinia jonnekin muualle. Koska tässä ei ole onnistuttu, Chicagon toimitusjohtaja kokeilee, suostuisiko joku NHL-organisaatio ottamaan Habibulinin ilmaiseksi.

Gontshar leikkaukseen


ESPN:n sivuston mukaan Pittsburgh Penguinsin puolustaja Sergei Gontsharin vasen olkapää joudutaan leikkaamaan. Olkapää meni sijoiltaan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa ja leikkauksesta toipumisajaksi on arvioitu 4-6 kuukautta.

Viime kaudella Gontshar sai Penguinsin puolustajista eniten jääaikaa ja oli joukkueen tehokkain puolustaja (12 maalia ja 53 syöttöä). Joukkueen sisäisessä pistepörssissä hän oli kolmas Jevgeni Malkinin ja Sidney Crosbyn jälkeen.

Gontsharin loukkaantuminen saattaa Pittsburghin hankalaan tilanteeseen, sillä jo ennestään toinen heidän hyökkäävistä puolustajistaan, yhdysvaltalainen Ryan Whitney, on pitkällä sairauslomalla. Whitney on jalkaleikkauksen vuoksi sivussa joulukuuhun asti.

Richardson jatkaa Ottawassa


Ottawa Senators on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen 39-vuotiaan Luke Richardsonin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen.

Isokokoinen puolustaja on vuoden 1987 ensimmäisen kierroksen varaus. Richardson on pelannut 1415 NHL-ottelua viidessä eri joukkueessa. Viime kaudella mies teki yhdeksän tehopistettä 76 ottelussa Senators-paidassa.

Richardson oli try-outilla Ottawan harjoitusleirillä ja vakuutti otteillaan seurajohdon.

Mathieu Schneider Atlantaan

Anaheim Ducks löysi viimein ostajan vetereenipuolustaja Mathieu Schneiderille. Anaheim kauppasi 39 vuotiaan Schneiderin Atlantaan, josta Anaheimiin siirtyivät 37 vuotias puolustaja Ken Klee sekä hyökkääjät Brad Larsen ja Chad Painchaud. Kaupan myötä Anaheim sai palkkamenonsa NHL:n palkkakaton alle.

Schneider pelasi Anaheimissa vain yhden kauden. Menneellä kaudella kiekollisesti taitava puolustaja kiekkoili 65 ottelua ja teki 39 pistettä. Atlanta on Schneiderille NHL-uran kahdeksas joukkue ja tuleva kausi on hänelle 19. NHL-kausi. Schneiderilla on yksi Stanley Cupin voitto, kun hän oli voittamassa Montrealille Stanley Cupia vuonna 1993.

Kennedylle kahden vuoden jatkosopimus

Pittsburgh Penguins allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Tyler Kennedyn kanssa. Kennedy teki viime kaudella NHL-debyyttinsä ja pelasi lopulta Penguinsin paidassa 55 ottelua tehoin 10+9=19 pistettä. Kennedy on Pittsburghin neljännen kierroksen varaus kesän 2004 varaustilaisuudesta.

Murray jatkaa San Josessa

San Jose Sharks vahvisti puolustuspään sopimustilannetta jatkamalla ruotsalaisen Doug Murrayn kanssa tehtyä sopimusta neljällä vuodella. Viime kaudella varsinaisen läpimurtonsa tehnyt puolustaja tunnetaan järisyttävän kovista taklauksistaan joista suomalaisetkin kiekkokatsojat saivat nauttia viime kevään maailmanmestaruuskisoissa. Sopimuksen rahallisesta arvosta joukkue ei tyylilleen uskollisesti antanut tietoja, mutta ESPN-urheilukanavan mukaan vuosipalkkio nousisi 2,5 miljoonaan dollariin.

Fyysisen pelin lisäksi Murray on lisännyt peliinsä himpun verran perusvarmaa kiekollistakin osaamista, josta kiitokseksi hän pelasi viime kauden päätteeksi jopa ensimmäisessä puolustajaparissa yhdessä sittemmin Chicagoon päätyneen Brian Campbellin kera.

Kiitokseksi uudesta sopimuksesta Murray iski yön harjoitusottelussa Anaheimia vastaan maalin sekä tappeli vielä viime kaudella Sharksin farmissa pelanneen kovanaama Brennan Evansin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle