NHL:ssä tapahtuu: Lukowich Dallasiin

NHL / Uutinen
Vapaiden agenttien sopimuksia tippuu lisää pitkin kesää. Brad Lukowich palaa Dallas Starsiin.

Kokenut puolustaja Brad Lukowich on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Dallas Starsin kanssa. 33-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella Vancouverissa sekä Starsin farmijoukkue Texas Starsissa. Lukowich on juhlinut aiemmin Stanley Cup-voittoa juuri Dallasin paidassa, vuonna 1999.

Jamie Lundmark Nashvilleen

Hyökkääjä Jamie Lundmark on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja arvoltaan 600 000 dollaria. Lundmark on pelannut urallaan 295 NHL-ottelua viidessä eri joukkueessa.

Demitra vaihtaa maata

Kokenut slovakkisentteri Pavol Demitra jättää NHL-kaukalot ja suuntaa Venäjälle. ESPN.comin mukaan miehen uusi osoite on KHL-seura Jaroslavl, jonka kanssa Demitra on tehnyt yksivuotisen sopimuksen.

35-vuotias Demitra on pelannut kaksi viime kautta Vancouver Canucksin riveissä. Kausi 2008-2009 tuotti 53 tehopistettä, mutta viime kausi oli Demitralle vaikea. Demitra pelasi vain 28 ottelua, joissa teki pisteet 3+13=16.

Demitra pelasi NHL-urallaan 847 ottelua seuroinaan Ottawa, St.Louis, Los Angeles, Minnesota ja Vancouver. Noissa otteluissa hän teki pisteet 304+464=768.

Willsie Washingtoniin

Washington Capitals teki yksivuotisen sopimuksen veteraanilaitahyökkääjä Brian Willsien kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Willsie palaa Washingtoniin neljän vuoden tauon jälkeen, pelattuaan Los Angelesissa ja Coloradossa sinä aikana. Kaudella 1999-2000 NHL-uransa aloittanut Willsie pelasi uransa parhaan kauden juuri Capitalsissa kaudella 2005-2006, kun hänelle merkittiin 82 ottelussa tehot 19+22=41. Viime kausi sujui Willsielta farmissa.

Marcel Müller Torontoon

Toronto Maple Leafs ilmoitti tehneensä kaksivuotisen tulokassopimuksen saksalaishyökkääjä Marcel Müllerin kanssa.

22-vuotias Müller teki viime kaudella DEL-liigan Kölner Haien paidassa 24 maalia ja 32 syöttöä 53 ottelussa.

Isokokoinen hyökkääjä pelasi myös Saksan paidassa niin jääkiekon MM-kisoissa kuin Vancouverin olympialaisissa, jossa hän saalisti neljässä ottelussa kaksi maalisyöttöä.

Scott Glennie Dallasiin

Dallas Stars on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen hyökkääjä Scott Glennien kanssa.

Dallas varasi Glennien ensimmäisellä kierroksella vuonna 2009. Glennie pelasi junioriuransa WHL:n Brandon Wheat Kingsissä, jossa hän viimeisteli viime kaudella 66 ottelussa pisteet 32+57=89.

Stone Calgaryyn

Calgary Flames on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ryan Stonen kanssa. Sopimuksen arvo on 500 000 dollaria.

Stone pelasi viime kaudella polvileikkauksen vuoksi vain 27 ottelua, joissa hän saalisti kuusi maalisyöttöä.

Taylor Hall allekirjoitti sopimuksen Oilersin kanssa

Kesän draft-tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana kuulutettu Taylor Hall ja hänet varannut Edmonton Oilers allekirjoittivat sopimuksen. Tulokaspaperi sitoo nuorukaisen Oilersiin kolmen kauden ajaksi.

Palkkatuloja Hall saa tulokkaiden maksimisumman eli 900 000 dollaria kaudessa. Bonusten kanssa ansioit voivat kuitenkin nousta kolmen miljoonan dollarin tasolle. Hall liittyy Oilersin nuorten pelaajien harjoitusleirille jo kuluvalla viikolla.

Vahvistusta Tampan alakertaan

Tampa Bayn puolustus saa vahvistusta, kun Brett Clark liittyy joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella. 33-vuotiaan pakin tuoreen sopimuksen kokonaisarvo on 3,2 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella Clark edusti Colorado Avalanchea 64 ottelussa. Pisteitä miehelle merkittiin 3+17=20. Clarkin palkkapussi kevenee edellistalveen verrattuna huomattavasti, sillä Coloradossa mies kuittasi 3,5 miljoonaa kaudesta.

AHL:n tehomies Oilersin riveihin

AHL:ssä kovaa jälkeä takonut Alexandre Giroux siirtyy Washington Capitalsin organisaatiosta Edmontoniin. 29-vuotias UFA-pelaaja allekirjoitti albertalaisseuran kanssa vuoden sopimuksen.

Giroux latoi AHL:ssä viime kaudella 69 ottelussa pisteet 50+53=103. Kovista lukemista huolimatta mies pääsi pelaamaan NHL:ssä Capitalsin riveissä vain yhdeksässä ottelussa, joissa hän teki lukemat 1+2=3.

Higgins Floridaan

Viime kaudella Calgaryssa ja NY Rangersissa pelannut hyökkääjä Chris Higgins jatkaa pelejään Florida Panthersin riveissä. Miehen tuore sopimus on vuoden mittainen ja 1,6 miljoonan dollarin arvoinen.

27-vuotias Higgins pelasi viime talvena yhteensä 67 ottelua pistein 8+9=17.

Phoenixissa kolme sopimusta

Phoenix Coyotesin ensi kauden joukkueen runko rakentuu, kun joukkue solmi vuoden jatkosopimukset Sami Lepistön ja maalivahti Al Montoyan kanssa. Lisäksi uutena miehenä seuraan siirtyy pienikokoinen hyökkääjä Andrew Ebbett. Hänenkin sopimuksensa on ensi kauden kattava.

27-vuotias Ebbett edusti viime kaudella Minnesota Wildia. Talven 61 ottelussa miehen tilastoihin merkittiin lukemat 9+6=15.

Kaksi jatkosopimusta Kalliovuorilla

Colorado Avalanche on tehnyt jatkosopimukset kahden rajoitetun vapaan agentin, hyökkääjä Daniel Winnikin ja puolustaja Kyle Quinceyn kanssa. Winnik pelasi päättyneellä kaudella Phoenixissa, josta Avalanche hankki hänet varausvuoroa vastaan. 25-vuotias hyökkääjä teki kauden aikana kojoottipaidassa 19 pistettä (neljä maalia, 15 syöttöä).

Quincey siirtyi Denveriin Ryan Smyth-kaupassa vuosi sitten. 24-vuotias puolustaja pelasi Avs-paidassa hyvän kauden tehden 79:ssä runkosarjan ottelussa 29 pistettä (kuusi maalia, 23 syöttöä) ja kellotti yli 23 minuuttia jääaikaa ottelua kohden.

Molempien pelaajien sopimus kestää kaksi vuotta. Quinceyn palkka on ensi kaudella 3 miljoona dollaria ja kaudella 2011-12 3,25 miljoonaa. Winnikin lukemat ovat 0,9 miljoona ja 1,0 miljoonaa.

Lombardi Nashvilleen

Nashville Predators hankki keskushyökkääjäosastolleen vahvistusta tekemällä kolmevuotisen sopimuksen Matthew Lombardin kanssa. Sopimuksen arvo on yhteensä 10,5 miljoonaa dollaria.

Lombardi edusti viime kaudella Phoenix Coyotesia, jonka paidassa mies nakutti tehot 19+34. Toissa kaudella Olli Jokiseen vaihdettu Lombardi on alunperin Calgary Flamesin varaus.

NY Islandersiin neljä uutta pelaajaa

NY Islanders aktivoitui vapaiden agenttien markkinoilla hulinan toisena päivänä, kun se julkisti neljä uutta pelaajasopimusta. Puolustusta vahvistavat Milan Jurcina ja Mark Eaton sekä hyökkäystä Zenon Konopka ja P.A. Parenteau.

Viime kaudella Columbuksessa ja Washingtonissa esiintyneen Jurcinan sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan miljoona dollaria. Jurcina on entuudestaan tuttu ainakin Islanders-valmentaja Scott Gordonille molempien Boston-taustan takia.

Eatonin sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 2,5 miljoonaa dollaria per vuosi. 33-vuotias puolustaja on edustanut NHL-urallaan aikaisemmin Philadelphiaa, Nashvillea ja viimeksi Pittsburghia.

Kovaotteinen Konopka oli viime kaudella NHL:n jäähykuningas 265 minuutin saldollaan. P.A. Parenteaun meriitit olivat puolestaan tehot 3+5 yhteensä 22 ottelussa Rangers-paidassa.

Kubina palaa Lightningiin

Puolustaja Pavel Kubina palaa tuttuihin maisemiin, kun mies allekirjoitti kaksivuotisen Tampa Bayn kanssa. Mies oli mukana, kun Lightning juhli Stanley Cup -voittoa vuonna 2004.

Viime kaudella Kubina edusti Atlantaa 76 ottelussa tehoin 6+32=38.

Leopold Sabresiin

Buffalo Sabres paikkasi Henrik Tallinderin ja Toni Lydmanin menetyksiä tekemällä kolmen vuoden sopimuksen Jordan Leopoldin kanssa.

Leopold, joka on pelannut liigassa seitsemän kautta, kuittaa uudesta sopimuksestaan kolme miljoonaa dollaria vuotta kohti.

- Lähtökohtana oli se, että puolustukseen piti hankkia joku, ja Leopoldin saapumisen myötä asiat ovat vähän paremmalla tolalla, Sabresin toimitusjohtaja Darcy Regier sanoi.

Leopold teki viime kaudella Pittsburghin ja Floridan paidassa pisteet 11+15=26.

Olli Jokinen takaisin Calgaryyn

Calgary Flames on värvännyt keskushyökkääjä Olli Jokisen takaisin riveihinsä. Sopimus on kaksivuotinen ja sen arvo on kuusi miljoonaa dollaria.

Viime kaudella New York Rangersissa pelannut Jokinen, 31, siirtyi kesken viime kauden Calgaryyn, jota hän edusti puolitoista vuotta. Aiemmin Jokinen on pelannut NHL:ssä Florida Panthersissa, Phoenix Coyotesissa, Los Angeles Kingsissa ja New York Islandersissa.

Toni Lydman Anaheimiin

Puolustaja Toni Lydman teki kolmen vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Sopimuksen yhteisarvo on yhdeksän miljoonaa dollaria. 32-vuotias Lydman on pelannut viimeiset viisi kautta Buffalo Sabresissa. Menneellä kaudella hän teki 16 pistettä 67 ottelussa.

Lahden Reippaan kasvatti on pelannut yhteensä 660 NHL-ottelua Sabresin ja Calgary Flamesin paidoissa. Maaleja Lydman on iskenyt 33 ja pisteitä 198. Rangaistusminuutteja hänelle on kirjattu 451.

Antero Niittymäki San Joseen

Antero Niittymäki jatkaa uraansa länsirannikolla, San Josen paidassa. Tampa Bayssa viime kaudella pelannut suomalaismaalivahti jakaa torjuntavastuun saksalaisen Tomas Greissin kanssa. Niittymäki on kuitenkin selvä ykkösmaalivahti. Sopimuksen arvo on neljä miljoonaa dollaria kahdelta kaudelta, palkkakattoa vasten tulee näin kaksi miljoonaa vuodelta.

Mason Atlantan veräjälle

Kaksi edellistä kautta St. Lousin ykkösvahtina torjunut Chris Mason jatkaa uraansa Atlantassa. Mies sorvasi Thrashersin kanssa kaksivuotisen, kokonaisarvoltaan 3,7 miljoonan dollarin sopimuksen.

Brodeurille ruotsalainen aisapari

New Jersey Devils vahvisti rivejään kokeneella maalivahdilla, kun 37-vuotias ruotsalainen Johan Hedberg liittyy joukkueeseen vuoden mittaisella, 1,5 miljoonan dollarin sopimuksella. Viime kaudella Hedberg edusti Atlanta Thrashersia.

Chicago täydensi rivejään

Aktiivisesti pelaajamarkkinoilla häärinyt Chicago Blackhawks kiinnitti UFA-markkinoilta John Scottin. Viime kaudella Minnesota Wildia edustanut 27-vuotias kanadalainen teki 51 ottelussa yhden maalin ja yhden syötön verran tehoja. Miehen miljoonan dollarin arvoinen sopimus on yksivuotinen.

Cullen Wildin riveihin

Viime kaudella Carolinasta Ottawaan siirtynyt hyökkääjä Matt Cullen kiekkoilee kolmen seuraavan kauden ajan Minnesota Wildin riveissä. 33-vuotiaan Cullenin vuositulot nousevat 3,5 miljoonaan dollariin.

Viime kaudella mies pelasi yhteensä 81 NHL-ottelua, joissa tilastoihin merkittiin lukemat 16+32=48.

Lisäksi Minnesotan riveihin liittyy Eric Nystrom kolmivuotisella, yhteensä 4,2 miljoonan dollarin arvoisella paperilla. 27-vuotias jenkkihyökkääjä edusti viime kaudella Calgary Flamesia 82 ottelussa tehoin 11+8=19.

Dallas vahvisti rivejään

Dallas Stars kiinnitti ensimmäisen UFA-päivän loppupuolella kaksi kokenutta pelimiestä, kun hyökkääjä Adam Burish ja maalivahti Andrew Raycroft allekirjoittavat kaksivuotiset sopimukset. Burish tienaa jatkossa 1,15 miljoonaa ja Raycroft 650 000 dollaria kaudessa.

Polvivammasta kärsinyt Burish pelasi viime kaudella Chicagossa vain 13 ottelua, joissa tilastoihin merkittiin lukemat 1+3=4. Raycroft puolestaan torjui Vancouverissa kakkosvahtina.

Hamhuis Vancouveriin

Vancouver Canucks kiinnitti puolustaja Dan Hamhuisin peräti kuuden vuoden ja 27 miljoonan dollarin sopimuksella. Nashville Predatorsin riveissä NHL-debyytistään asti esiintynyt Hamhuis pelasi viime kaudella 78 peliä ja teki näissä 24 pistettä.

Lisäksi Canucks hankki vapailta markkinoilta hyökkääjä Jeff Tambellninin. Hän allekirjoitti yksivuotisen, 500 000 dollarin sopimuksen. 26-vuotias pelaaja edusti viime kaudella New York Islandersia 36 ottelussa tehoin 7+7=14.

Devils haki voimaa takalinjoille

Anton Voltshenkov, yksi parhaista vapaista puolustavista puolustajista, teki pitkän sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Sopimus on kuusivuotinen ja kokonaisarvoltaan 25,5 miljoonaa dollaria. Sopimuksessa on myös kaupat kieltävä pykälä.

Voltshenkov, 28, pelasi viime kaudella 64 peliä Ottawa Senatorsissa. A-Train lempinimen saanut romuluinen venäläinen oli NHL:n tehokkain laukausten blokkaaja ja merkkautti myös 153 taklausta.

Toinen kova vahvistus Devilsin takalinjoille on ruotsalaispakki Henrik Tallinder. Hän solmi seuran kanssa nelivuotisen, kokonaisarvontaan 13,5 miljoonan dollarin sopimuksen.

Koko NHL-uransa Buffaloa edustanut 31-vuotias Tallinder teki viime kaudella 82 ottelussa pisteet 4+16=20.

Foster Edmontoniin

Edmonton Oilers vahvisti puolustustaan, kun se teki kaksivuotisen sopimuksen Kurtis Fosterin kanssa. Sopimus on arvoltaan 3,6 miljoonaa dollaria ja se tuo Fosterille 1,8 miljoonan dollarin vuositulot.

Foster pelasi viime kaudella Tampa Bay Lightningin riveissä uransa parhaan kauden, kun puolustaja tykitti 42 tehopistettä. Hänet tiedetään yhdeksi NHL:n kovimmista siniviivapelotteista.

Whitney Arizonaan

Veteraanihyökkääjä Ray Whitney jatkaa uraansa Phoenix Coyotesin riveissä. 38-vuotias kanadalainen solmi kaksivuotisen sopimuksen, joka takaa kolmen miljoonan dollarin vuositulot.

Whitney on pelannut viisi edellistä kautta Carolina Hurricanesissa. Viime talvena mies iski 80 ottelussa pisteet 21+37=58.

Pittsburghille kaksi kovaa pakkia

Pittsburgh Penguins nappasi kaksi isoa nimeä vapaiden puolustajien listalta. New Jersey Devilsissä koko tähänastisen NHL-uransa pelannut puolustaja Paul Martin ja Phoenix Coyotesissa pelannut Zbynek Michalek allekirjoittivat molemmat viiden vuoden sopimukset Penguinsin kanssa. Martinin sopimus on arvoltaan 25 ja Michalekin 20 miljoonaa dollaria.

Martinin, 29, viime kausi jäi 22 pelin mittaiseksi käsivamman takia. Hän teki otteluissa 2 maalia ja 11 pistettä. Yhteensä Martin on pelannut 400 NHL-ottelua tehoin 26+163.

Michalek, 27, debytoi NHL:ssä Minnesotan paidassa kaudella 2003-04, mutta on sen jälkeen edustanut Coyotesia. Hän pelasi viime kaudella 72 peliä ja teki näissä 10 pistettä.

Bogaard vie nyrkkinsä New Yorkiin

NHL-urallaan ainoastaan Minnesota Wildia edustanut Derek Bogaard heiluttelee nyrkkejään jatkossa New York Rangersin paidassa. Mies solmi joukkueen kanssa nelivuotisen sopimuksen, joka takaa 1,65 miljoonan dollarin vuositulot.

Viime kaudella Bogaard oli Wildin mukana 57 ottelussa, joissa hänelle merkittiin neljä syöttöpistettä ja 105 jäähyminuuttia.

Ellis Tampan maalille

Tampa Bayn ei tarvinnut kauaa etsiä uutta ykkösvahtia, sillä Dan Ellis kirjoitti kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Ellisin sopimus on arvoltaan 3 miljoonaa dollaria ja se tuo maalivahdille 1,5 miljoonan dollarin vuositulot.

Shelley Flyersiin

Philadelphia Flyers hankki hyökkäykseensä kovuutta, kun Jody Shelley teki seuran kanssa kolmen vuoden ja 3,3 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Sopimus tuo Shelleylle 1,1 miljoonan dollarin vuositulot

O'Donnell Flyersiin

Philadelphia Flyers jatkoi jo valmiiksi kivikovan puolustuksensa vahvistamista. Yli tuhannen NHL-ottelun veteraani Sean O'Donnell teki vuoden sopimuksen Flyersin kanssa. O'Donnell pelasi viimeiset kaksi kautta Los Angelesissa. Sopimus on arvoltaan tasan miljoona dollaria.

Malhotra Vancouveriin

30-vuotias keskushyökkääjä Manny Malhotra edustaa jatkossa Vancouver Canucksia. Mies solmi kanadalaisseuran kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka takaa 2,5 miljoonan vuositulot.

Viime kaudella Malhotra pelasi San Josessa 71 ottelua. Pisteitä miehelle merkittiin 14+19=33.

Colby Armstrong Torontoon

Toronto Maple Leafs hankki hyökkäykseensä voimaa, kun Colby Armstrong liittyy joukkueeseen kolmivuotisella sopimuksella. Paperin arvo on kolme miljoonaa vuodessa.

Viime kaudella 27-vuotias romuluinen laituri edusti Atlanta Thrashersia. 79 ottelussa mies iski pisteet 15+14=29.

Auld Canadiensin maalille

Montreal Canadiens vahvisti maalivahtiosastoaan hankkimalla Alex Auldin. 29-vuotias vahti allekirjoitti vuoden sopimuksen, jonka arvo on miljoona dollaria.

Viime kaudella Auld edusti Dallasia ja New York Rangersia. Tositoimiin mies pääsi 24 ottelussa.

Babtshuk palaa Carolinaan

Viime talven Omskissa kiekkoillut Anton Babtshuk palaa NHL:ään. 26-vuotias pakki pukee ylleen tutun paidan, kun hän solmi vuoden sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

KHL:ssä puolustaja summasi 49 ottelussa pisteet 9+13=22. Edellisellä NHL-kaudellaan 2008-2009 mies tahkosi 72 ottelua pistein 16+19=35.

Meszaros Philadelphiaan

Tampa Bay lähetti puolustaja Andrei Meszarosin Philadelphiaan vaihdossa toisen kierroksen varaukseen.
Slovakialaispuolustaja teki viime kaudella tehopisteet 6+11 81 ottelussa.
Meszaros, 24, on alkujaan Ottawan ensimmäisen kierroksen varaus kuuden vuoden takaa.

Sveitsiläisväriä Dallasiin

Dallas Starsin GM Joe Nieuwendyk ilmoitti seuran tehneen sopimuksen sveitsiläisen puolustajan Severin Blindenbacherin kanssa.
Sopimuksen pituutta ei ilmoitettu julkisuuteen.

- Hän on älykäs puolustaja, hyvä liikuttamaan kiekkoa ja hyvä luistelija, kehui Nieuwendyk 27-vuotiasta puolustajaa.

Blindenbacher pelasi viime kaudella Ruotsin Färjestadissa, keräten 19 tehopistettä. Hän osallistui myös Sveitsin paidassa Vancouverin olympialaisiin.

Gontshar Ottawaan

Edelleen huipputehokas puolustajaveteraani Sergei Gontshar jatkaa uraansa Ottawa Senatorsissa. Tuore sopimus on kolmivuotinen ja arvoltaan 16,5 miljoonaa dollaria. Sopimuksessa on mukana myös pykälä, joka kieltää Gontsharin kauppaamisen.

Gontshar on pelannut viimeiset viisi kautta Pittsburghissa. Viime kaudella hän teki 11 maalia ja 50 pistettä 60 ottelussa. Pudotuspeleissä hän osui kahdesti ja syötti 10 maalia 13 ottelussa.

Tanguay palaa Calgaryyn

Alex Tanguay teki vuoden sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Sopimuksen arvo on 1.7 miljoonaa dollaria. Hyökkäystehojaan tuntuvasti viime kausina menettänyt Tanguay pelasi edellisen kerran Flamesissa kaudet 2006-08. Viime kaudella hän teki 10 maalia ja 37 pistettä 80 NHL-ottelussa.

Loukkaantumisista usein kärsinyt Tanguay on pelannut yhteensä 739 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 203 maalia ja 617 pistettä.

Biron vaihtaa joukkuetta, ei kaupunkia

Viime kaudella New York Islandersia edustanut maalivahti Martin Biron pysyy samassa kaupungissa, mutta vaihtaa joukkuetta. 32 vuotias maalivahti solmi kaksivuotisen sopimuksen, joka takaa 875 000 dollarin vuositulot.

» Lähetä palautetta toimitukselle