IFK - JUK
ILV - TAP
JYP - KOO
LUK - KAL
PEL - ÄSS
SAI - KÄR
SPO - HPK
TOR - WSH 2.00
FLA - CAR 2.00
NJD - OTT 2.00
NYR - MIN 2.00
PIT - SJS 2.00
MTL - PHI 2.30
TBL - BUF 2.30
NSH - LAK 3.00
DAL - STL 3.30
EDM - NYI 4.00
VAN - ARI 5.00

NHL:ssä tapahtuu: LaCouture ja Devils sopimukseen

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Laitahyökkääjä Dan Lacouture ja New Jersey Devils ovat solmineet NHL-sopimuksen. Puolustavana hyökkääjänä tunnettu LaCouture osallistui Devilsin harjoitusleirille tryout-sopimuksella. Viime kaudella 29-vuotias kanadalainen pelasi Sveitsissä HC Davosissa sekä Boston Bruinsissa.

Lisää maalivahteja Canucksiin

Vancouver Canucks poimi tänään maalivahti Dany Sabourinin waiver-listalta. Sabourin valittiin viime kaudella AHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja ensimmäiseen tähdistökentälliseen miehen pelatessa Pittsburghin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scrantonissa. Sabourin osallistui tänä vuonna Pittsburghin harjoitusleirille, mutta ei saanut paikkaa NHL:stä ja hänet laitettiin waiver-listalle.

Colorado hankki kovuutta

Colorado Avalanche poimi waivers-listalta isokokoisen tappelijan George Parrosin. Parros korvaa olkapääleikkaukseen joutuneen Brad Mayn ja pukee päälleen uuden joukkueensa pelipaidan heti avauskierroksella Colorado Avalanche - Dallas Stars -ottelussa.

Samassa yhteydessä Denveristä lähettiin kolme pelaajaa farmijoukkueeseen River Ratsiin. Määräyksen Albanyyn saivat puolustajat Jeff Finger ja Johnny Boychuk sekä laitahyökkääjä Matt Murley.

Devils parsi joukkueensa kasaan

New Jersey Devils on solminut viimeiset tarvittavat jatkosopimukset. Uudet sopimukset saivat maalivahti Scott Clemmensen, puolustajat David Hale ja Paul Martin sekä hyökkääjät Brian Gionta ja Erik Rasmussen.

Clemmensenin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 450 000 dollaria. Myös Halen ja Martinin sopimukset kattavat yhden kauden. Halen sopimuksen arvo on 550 000 ja Martinin 2 000 000 dollaria. Rasmussenin yksivuotisen sopimus on arvoltaan 450 000 dollaria. Laitahyökkääjä Giontan sopimus on pisin ja rahakkain. Giontan kolme kautta kattava sopimus tietää yhdysvaltalaiselle 4 000 000 dollarin vuosiansioita.

Devils-sopimuksien tekeminen mahdollistui, kun GM Lou Lamoriello kauppasi kallispalkkaisen puolustajan Vladimir Malahovin San Jose Sharksiin. Lisäksi Aleksandr Mogilny asetettiin pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle, jolloin venäläishyökkääjän palkkaa ei lasketa Devilsin pelaajabudjettiin.

Tanskalaisväriä Predatorsiin

Tanskalaishyökkääjä Kim Staalille on sorvattu NHL-sopimus. Nashville Predators ja Staal sopivat kasisuuntaisen yhden vuoden sopimuksen. Harjoitusleirin kautta sopimuksen hankkinut kokenut hyökkääjä tienaa NHL:ssä 450 000 euroa.

Taannoinen Montrealin varaus teki harjoituspeleissä kahdessa pelissä kaksi maalia, mutta on ollut jo jonkin aikaa Milwaukeessa farmijoukkueen mukana.

Jordan Staalista pingviini

Pittsburgh Penguins on solminut 3-vuotisen sopimuksen viime kesän ensimmäisen varauksensa Jordan Staalin kanssa.

Keskushyökkääjänä pelaava Staal varattiin koko tilaisuuden toisena nimenä heti puolustaja Eric Johnsonin jälkeen. Staal on esittänyt harjoitusleirillä hyviä otteita ja Jevgeni Malkinin ollessa sivussa vielä useamman viikon Penguinsin rosterissa on tilaa Staalille ainakin alkukauden ajan.

Koska Staal on alle 20-vuotias, häntä ei voi lähettää farmiliiga AHL:ään. Penguins voi lähettää Staalin junioriliigaan siihen asti, kunnes hänellä on täynnä kymmenen runkosarjakamppailua. Mikäli kymmenen ottelua täyttyy, pysyy Staal Pittsburghissa koko kauden.

Staalin lisäksi puolustaja Kristopher Letang aloittaa kauden NHL:ssä. Myös Letangia koskee kymmenen NHL-pelin sääntö. Letang on Penguinsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2005 ja oli mukana voittamassa nuorten maailmanmestaruutta Kanadan riveissä viime vuodenvaihteessa.

Park siirtyy Islandersiin

Viime kaudella Vancouverissa kiekkoillut Richard Park siirtyy kahden vuoden mittaisella sopimuksella New York Islandersin riveihin.

Viime kaudella 60 ottelussa tehot 8+10=18 kirjauttanut hyökkääjä kuittaa arvioiden mukaan noin 500 000 dollaria kaudesta.

San Jose Sharks ja New Jersey Devils kaupoilla

San Jose ja New Jersey tekivät kolmen pelaajan pelaajakaupan. New Jersey pääsi eroon kalliista puolustaja Vladimir Malakhovista ja sai vaihdossa kaksi pelaajaa San Josesta. Tärkein osa kaupassa on kuitenkin ykköskierroksen varausvuoro, jonka San Jose kaupassa myös sai.

Vladimir Malakhov muodostui kalliin sopimuksen kanssa ongelmalliseksi pelaajaksi Devilsille. San Jose hankki kokeneen venäläispakin täydentämään rivejään ja tuomaan kokemusta sukupolvenvaihdosta kokevaan puolustukseen.

Devilsiin matkasi vuoden verran Venäjällä kiekkoillut laitahyökkääjä Alex Korolyuk, sekä farmitasolle jumittunut puolustaja Jim Fahey. Korolyuk oli pitkään ollut sopimuserimielisyyksissä San Josen kanssa ja kaupan kautta liukas laitahyökkääjä palannee taas NHL:ään. Jim Fahey on pomppinut farmin ja NHL:n välillä ja ura San Josessa näytti vaipuvan jo farmin puolelle.

Roolipelaaja Pederson Bluesiin

St. Louis Blues on tehnyt alkavan kauden kattavan sopimuksen Dennis Pedersonin kanssa. 31-vuotias keskushyökkääjä osallistui Bluesin harjoitusleirille ns. try-out-sopimuksella ja onnistui vakuuttamaan joukkueen johdon taidoillaan.

Hyvänä roolipelaajana tunnettu Pederson on aiemmin urallaan pelannut 435 NHL:n runkosarjaottelua New Jerseyn, Vancouverin, Phoenixin ja Nashvillen riveissä. Viimeiset kolme kautta hän on kiekkoilut Saksassa.

Mike Dunham Islandersin maalille

New York Islanders päivitti varamaalivahtitilannetta hankkimalla veteraanivahti Mike Dunhamin. Viime kaudella Atlanta Thrashersin riveissä kiekkoja torjunut Dunham teki vuoden sopimuksen Islandersin kanssa.

Urallaan yhdeksän kautta NHL:ssä torjunut Dunham pelasi viime kaudella 13 ottelua voittaen niistä kahdeksan. Dunham oli jo aikasemmin ollut mukana Islandersin syksyn harjoitusleirillä.

Andrew Ference ja Flames jatkosopimukseen

Calgary Flames ja puolustaja Andrew Ference ovat sopineet kolmen vuoden jatkosopimuksen. Ferencellä oli ennestään voimassa Flamesin kanssa sopimus alkavasta kaudesta, joten uuden kontrahdin myötä hän pysyy Calgaryssa aina vuoteen 2010 asti.

Ference pelasi viime kaudella pisteiden valossa parhaan kautensa merkkauttaen tehot 4+27=31. Ference tunnetaan kuitenkin paremmin taitavana luistelijana ja kovana taistelijana, kuin pistenikkarina.

Ylivoimaspesialisti Jeff Hamilton Blackhawksiin

Hyökkääjä Jeff Hamilton ja Chicago Blackhawks ovat solmineet yhden kauden kattavan NHL-sopimuksen. Lähinnä ylivoimapelin erikoismieheksi hankitun Hamiltonin sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Hamilton osallistui Blackhawksin harjoitusleirille tryout-sopimuksella. Erityisesti ylivoimassa loistanut hyökkääjä merkkautti viidessä harjoitusottelussa kaksi maalia ja kuusi syöttöpistettä.

Menneellä kaudella Hamilton kiekkoili New York Islandersin organisaatiossa. Sekä keskus- että laitahyökkääjänä pelaamaan pystyvä Hamilton pelasi Islandersin farmijoukkueessa Bridgeport Sound Tigersissa 39 ottelua tehoin 25+25=49. Lisäksi Hamilton esiintyi Islanders-kokoonpanossa 13 ottelussa tehoin 2+6.

Kiekkourallaan 29-vuotias Hamilton on tahkonnut lähinnä farmisarjoissa. Kaudella 2001-02 yhdysvaltalainen käväisi SM-liigassa ja Kärpissä. NHL:ssä Hamilton on viilettänyt vain 14 kamppailussa New York Islandersin riveissä.

Canadiens ja lupaava Latendresse sopimukseen

Montreal Canadiens teki kolmen vuoden sopimuksen Guillaume Latendressen kanssa. Tulokassopimus tuo 19-vuotiaalle hyökkääjälle 850 000 dollarin vuositulot. Canadiens varasi Latendressen toisella kierroksella kesällä 2005.

Kookas voimahyökkääjä on pelannut viimeiset kolme kautta QMJHL:ssa edustaen Drummondville Voltigeursia. Tuona aikana Latendresse on pelannut yhteensä 169 ottelua ja tehnyt näissä 96 maalia ja 210 pistettä. Rangaistusminuutteja kovaa taklaavalle nuorukaiselle on merkitty 247.

Heti varausvuonnaan Latendresse villitsi Montrealin kiekkoväen, kun hän oli yksi joukkueen harjoitusleirin parhaista pelaajista. Joukkueenjohto oli tuolloin kuitenkin sitä mieltä, että hän ei ollut vielä valmis NHL:ään. Tänä vuonna Latendresse toisti temppunsa ja on tähän mennessä pelattujen harjoitusotteluiden jälkeen Canadiensin paras maalintekijä ja pistemies ja löytyy myös listan kärjestä vertailtaessa rangaistusminuutteja.

Helmille tulokassopimus

Detroit Red Wings on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Darren Helmin kanssa. 19-vuotias kanadalainen on Red Wingsin neljännen kierroksen varaus kesän 2005 draftista.

Vasemmassa laidassa ja sentterinä viihtyvää Helmiä on kuvailtu hyvänä kahdensuunnan hyökkääjänä ja pelottomana työntekijänä, joka viihtyy kovimmissakin ruuhkatilanteissa kuin kotonaan.

Tulevalla kaudella Helm pelaa WHL:n Medicine Hat Tigersin riveissä ja miehen Red Wings -sopimuksen ensimmäisen vuosi astuu voimaan vasta kyseisen WHL-kauden jälkeen.

Stewart Penguinsiin

Hyökkääjä Karl Stewart, 23, siirtyy Pittsburghiin. NHL:n itäisessä konferenssissa pelaava Penguins nappasi miehen waivers-listalta. Stewartille maisemanvaihto ei ollut ensimmäinen tämän vuoden aikana, sillä elokuussa Atlanta kauppasi miehen Anaheimiin, vaihdossa Vitali Vishnevskiin.

Stewartilla on vyöllään 13 NHL-ottelua, joista saldona on yksi syöttöpiste.

Edmonton sopimukseen Bisaillonin kanssa

Edmonton Oilers on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen Sebastien Bisaillonin kanssa. 19-vuotias puolustaja oli koeajalla seuran harjoitusleirillä.

Viime kaudella Bisaillon voitti QMJHL-junioriliigan puolustajien maalipörssin. Hän viimeisteli peräti 35 maalia ja syötti lisäksi 36. Junioriuransa ajan Bisaillon edusti kotikaupunkinsa Val d'Orin seuraa Foreursia.

Myös Chicagossa tuloksellinen koesopimus

Chicago Blackhawks on tehnyt NHL-sopimuksen 25-vuotiaan hyökkääjän Chris Durnon kanssa. Durno osallistui Blackhawksin harjoitusleirille tryout-sopimuksella.

Durno kiekkoili menneellä kaudella ECHL:n Gwinnett Gladiatorsissa ja AHL:n Milwaukee Admiralsissa. Kookas hyökkääjä aloitti kautensa Gladiatorsissa, jossa hän saalisti 13 ottelussa 12 maalia ja kymmenen syöttöpistettä. Loppukauden Durno vietti Admiralsin riveissä. Kanadalainen tehtaili 57 kamppailussa 20 maalia ja 20 syöttöpistettä.

Tuoreesta NHL-sopimuksesta huolimatta Durno aloittaa tulevan kauden Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle