TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

NHL:ssä tapahtuu: Hossa Chicagoon, Cammalleri Montrealiin, Habibulin Edmontoniin, Komisarek Torontoon

NHL / Uutinen
NHL:n jokakesäiset vapaiden agenttien hullut päivät ovat alkaneet. Toistaiseksi suurimman pommin on pudottanut Chicago Blackhawks, joka teki peräti 12 vuoden sopimuksen Marian Hossan kanssa. Suomalaisittain merkittävimpiä uutisia ovat Jere Lehtisen jatkosopimus Dallasiin ja Ville Koistisen siirtyminen Floridaan.

Montreal Canadiens kiinnitti viime kaudella Calgaryssa 39 maalia paukuttaneen Mike Cammallerin viisivuotisella sopimuksella. Miehen tienestit ovat 6,0 miljoonaa dollaria kaudesta.

Pienikokoinen Cammalleri oli UFA-markkinoilla monen seuran toivelistalla. Yhteensä mies paukutti viime kaudella 82 ottelussa pisteet 39+43=82.

Komisarek Maple Leafsiin

Montrealissa viime kaudella luutinut kovaotteinen puolustaja Mike Komisarek siirtyy Torontoon. Hän tahkosi päättyneellä kaudella 66 ottelua ja summasi pisteet 2+9=11. Komisarek oli myös joukkueensa eniten taklannut ja laukauksia blokannut pelaaja.

Jenkkipakki solmi Maple Leafsin kanssa viisivuotisen sopimuksen, joka takaa hänelle 4,5 miljoonan dollarin vuositulot.

Toronto ja Atlanta kaupoilla

Toronto Maple Leafs lähetti Atlantaan tshekkipakki Pavel Kubinan sekä oikeudet Tim Stapletoniin. Vastineeksi Maple Leafs sai puolustaja Garnet Exelbyn ja laitahyökkääjä Colin Stuartin.

Fiddler Nashvillesta Phoenixiin, Zanon Minnesotaan

Nashville Predatorsin paidassa viime kaudella 78 ottelua pisteein 11+6=17 tahkonnut Vernon Fiddler siirtyy kantrikaupungista Arizonan helteisiin. Hyökkääjä solmi Coyotesin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 2,2 miljoonaa dollaria.

Puolustaja Greg Zanon jatkaa uraansa puolestaan Minnesota Wildissa kolmivuotisella sopimuksella, jonka kokonaisarvo on 5,8 miljoonaa dollaria. Hän tahkosi Predatorissa viime kaudella 82 ottelua ja teki pisteet 4+7=11.

Huskins jatkaa San Josessa

Kesken päättyneen kauden Anaheimista San Joseen siirtynyt puolustaja Kent Huskins on solminut Sharksin kanssa jatkosopimuksen. Paperi kattaa kaksi seuraavaa kautta ja on yhteisarvoltaan 3,4 miljoonaa dollaria.

Påhlsson Columbukseen

Kesken päättyneen kauden Anaheimista Chicagoon siirtynyt sentteri Samuel Påhlsson jatkaa uraansa Columbus Bluejacketsin riveissä. Tuore sopimus on pituudeltaan kolme kautta ja tuo Påhlssonin tilille 2,65 miljoonan dollarin tulot vuosittain.

Viime kaudella puolustavana hyökkääjänä tunnettu ruotsalainen iski 65 ottelussa pisteet 7+11=18.

Sullivan jatkaa Nashvillessa

Hyökkääjä Steve Sullivan ja Nashville Predators pääsivät yhteisymmärrykseen, ja solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin mukaan pian 35-vuotta täyttävä Sullivan tienaa 3,75 miljoonaa dollaria kaudesta.

Sullivan pelasi päättyneellä kaudella 41 ottelua ja teki tehot 11+21=33.

Begin Dallasista Bostoniin, Bitz jatkaa

Hyökkääjä Steve Begin siirtyy Dallas Starsista Boston Bruinsin riveihin. 31-vuotias hyökkääjä allekirjoitti Bruinsin kanssa yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 850 000 dollaria. Päättyneellä kaudella Begin iski Dallasissa 62 ottelussa pisteet 7+5=12.

Lisäksi Boston solmi jatkosopimuksen Byron Bitzin kanssa. Paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Koistinen muuttaa Miamin lämpöön

Suomalaispakki Ville Koistinen jatkaa uraansa Miamin auringon alla. Pari edellistä kautta Nashvillen organisaatiossa pienelle NHL-vastuulle jäänyt Koistinen solmi Floridan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 2,5 miljoonaa dollaria.

Koci Tampasta Denveriin

Tampassa pelannut tshekkihyökkääjä David Koci siirtyy Colorado Avalancheen vuoden sopimuksella. Päättynellä kaudella 28-vuotias laituri pelasi 37 ottelua ja summasi pisteet 1+1.

Rupp Penguinsiin

Hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins kiinnitti riveihinsä 29-vuotiaan Mike Ruppin. Hän pelasi päättyneellä kaudella New Jerseyssä 72 ottelua ja teki pisteet 3+6=9. Miehen tuore paperi on kahden vuoden mittainen.

Habibulin Oilersin maalille

Edmonton Oilers kiinnitti ykkösvahdikseen venäläisveteraani Nikolai Habibulinin. 36-vuotias veräjänvartija torjui viime kaudella Chicagon riveissä. Hän pelasi 40 ottelua torjuntaprosentilla 91,9.

Miehen tuore sopimus on nelivuotinen ja takaa 3,75 miljoonan dollarin vuositulot. Edmonton joutui maalivahtimarkkinoille, kun seuran edelliskauden ykkösvahti Dwayne Roloson lähti vapaille markkinoille ja päätyi lopulta New York Islandersiin.

Hossalle pitkä sopimus Chicagoon

Chicago vahvisti jo entuudestaan kovaa miehistöään slovakkitähti Marian Hossalla. Kaksi peräkkäistä finaalitappiota kokenut Hossa siirtyy Chicagoon huimalla 12 vuoden sopimuksella, joka tuo 29-vuotiaalle tehohyökkääjälle $5.2 miljoonan vuosiansiota.

Hossa teki viime kaudella runkosarjassa 40 maalia ja oli Red Wingsin paras maalintekijä. Hän on pelannut yhteensä 775 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 339 maalia ja 719 pistettä.

Blackhawks teki myös kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Tomas Kopeckyn kanssa. 27-vuotias slovakki pelasi viime kaudella Detroitissa ollen joukkueen toisiksi ahkerin taklaaja. Kopecky teki 79 pelissä 6 maalia ja 19 pistettä ja hänelle kirjattiin 110 jäähyminuuttia.

Kovanaama Laperriere Flyersiin

Kovista otteistaan ja vinosta nenästään tunnettu Ian Laperriere siirtyy Philadelphia Flyersiin kolmen vuoden sopimuksella. Kontrahdin arvo on 3.5 miljoonaa dollaria. Erinomaisena pukukoppipelaajana sekä aggressiivisena hyökkääjänä tunnettu Laperriere on pelannut 1001 NHL-ottelua viidessä eri seurassa.

Clemmensen Floridaan

Päättyneellä kaudella New Jerseyssä loukkaantunutta Martin Brodeuria erinomaisesti tuurannut Scott Clemmensen torjuu jatkossa Florida Pantherissa. Mies solmi seuran kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle 1,2 miljoonan vuositulot.

Eric Cole jatkaa Carolinassa

Voimahyökkääjä Eric Cole jatkaa Carolina Hurricanesissa seuraavat kaksi kautta. Tuoreen jatkosopimuksen arvo on 5.8 miljoonaa dollaria. Isokokoinen Cole on pelannut koko uransa Carolinassa lukuun ottamatta puolen kauden visiittiä Edmontonissa viime kaudella. Kanadalaissyntyinen Cole on pelannut kahta vajaat 500 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 322 tehopistettä.

Canadiens vahvisti puolustustaan

Buffalo Sabresissa viimeiset kautta pelannut tsekkipuolustaja Jaroslav Spacek sekä Stanley Cupin Pittsburghin riveissä voittanut Hal Gill siirtyvät Montrealiin. 35 vuotiaan Spacekin sopimus on kolmivuotinen ja tuo miehelle 3,8 miljoonan vuosiansiot. Gillin sopimus kattaa kaksi kautta ja on arvoltaan 4.5 miljoonaa dollaria.

Spacek on pelannut 10 kautta NHL:ssä edustaen Buffalon lisäksi Edmontonia, Chicagoa, Columbusta ja Floridaa. Hän oli viime kaudella Sabresin tehokkain puolustaja 8 maalilla ja 45 pisteellä.

Gill on pelannut 11 kautta NHL:ssä. Hän pelasi olkapäävamman takia viime kaudella vain 62 ottelua. 34-vuotias Gill on pelannut kaikkiaan 851 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 151 pistettä.

Maalivahti Boucher takaisin Philadelphiaan

247 ottelua NHL:ssä pelannut Brian Boucher siirtyy Philadelphiaan kahden vuoden sopimuksella. Vuonna 1977 syntynyt maalivahti pelasi vuosituhannen vaihteessa Flyersin tolppien välissä vaihtelevalla menestyksellä. Viime kaudella San Josen kakkosvahtina torjuneen Boucherin tuoreen sopimuksen arvo on 1.85 miljoonaa dollaria.

Greene jatkaa Devilsissä

New Jersey Devils ja puolustaja Andy Greene solmivat jatkosopimuksen, jonka tarkempia tietoja ei annettu julkisuuteen. Kyseessä on useampivuotinen paperi. Jenkkipakki pelasi Devilsissä päättyneellä kaudella 49 ottelua ja summasi pisteet 2+7=9.

Matt Walker Chicagosta Tampaan

Blackhawksissa päättyneellä kaudella 65 ottelussa pisteet 1+13=14 tehnyt pakki Matt Walker jatkaa uraansa Tampa Bayssa. Mies solmi Lightningin kanssa nelivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 6,8 miljoonaa dollaria.

Tampan viime kauden pakeista Lucas Krajicek on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen. 26-vuotias tshekki tahkosi viime kaudella 71 ottelua ja teki pisteet 2+17=19.

Andersson Budaj`n aisapariksi

Denver Postin mukaan Colorado Avalanche kiinnitti Floridassa päättyneellä kaudella torjuneen Craig Anderssonin kaksivuotisella sopimuksella. 28-vuotias maalivahti pelasi viime kaudella 31 ottelua torjuntaprosentilla 92,4.

Scott Niedermayer jatkaa ainakin vuoden Anaheimissa

Lähes kaiken urallaan voittanut puolustaja Scott Niedermayer jatkaa uraansa vielä ainakin yhden kauden. Mies on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Sopimuksen arvo on 6 miljoonaa dollaria. 35-vuotias kanadalainen teki viime kaudella 59 tehopistettä.

Donald Brashear Manhattanille

Kovista nyrkeistään tunnettu Donald Brashear siirtyy New York Rangersiin. Sopimus on kahden kauden mittainen ja arvo on 1.4 miljoonaa dollaria per vuosi. Viime kaudella Brashear suojeli tähtiä Washingtonin paidassa. Urallaan kanadalainen hyökkääjä on pelannut 989 NHL-ottelussa ja kerännyt niissä huimat 2561 jäähyminuuttia.

Ward jatkaa Nashvillessä

Isokokoinen Joel Ward jatkaa Nashville Predatorsissa seuraavat kaksi kautta. Viime kaudella pirteästi tulokkaana pelannut kanadalainen teki hyökkääjän tontilla 35 pistettä viime kaudella.

Montador Buffaloon

Monipuolisena pelaajana tunnettu Steve Montador siirtyy Bostonista Buffaloon. Sopimuksen pituus on kaksi vuotta ja arvo noin kolme miljoonaa dollaria. Montador, 29, on pelannut urallaan 368 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 68 tehopistettä sekä 604 jäähyminuuttia. Mies pystyy pelaamaan sekä puolustajan että hyökkääjän tonteilla.

Knuble siirtyi Washingtoniin

Washington Capitals hankki lisää maalintekovoimaa Philadelphiasta. Flyersissä viimeiset neljä kautta pelannut kookas laitahyökkääjä Mike Knuble siirtyy pääkaupunkiin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus on yhteisarvoltaan 5.2 miljoonaa dollaria.

Knuble iski viime kaudella 27 maalia Philadelphiassa. Hänen toistaiseksi paras kautensa oli 2003-04, jolloin Knuble teki 82 ottelussa 34 maalia ja 65 pistettä.

Roloson Di Pietron tueksi

Dwayne Roloson teki kahden vuoden sopimuksen New York Islandersin kanssa. 39-vuotias maalivahti siirtyy Long Islandille Edmontonista, jossa pelasi reilut kolme kautta. Roloson on pelannut NHL:ssä jo 11 kautta edustaen neljää joukkuetta. Uusi sopimus on kokonaisarvoltaan $5.2 miljoonaa dollaria.

Roloson torjui viime kaudella Oilersissa 63 ottelussa torjuntaprosentilla 91.5%.

Öhlund Hedmanin tutoriksi

Tampa Bay Lightinin hankki puolustukseensa rutkasti kokemusta, kun se kiinnitti vapaanagentin Mattias Öhlundin riveihinsä. Syksystä 1997 asti Vancouverissa pelannut 32-vuotias pakki allekirjoitti seuran kanssa peräti seitsemän vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle keskimäärin 3,75 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Päättyneellä kaudella Öhlund pelasi Canucksissa 82 ottelua ja teki pisteet 6+19=25.

Conklin jatkaa uraansa St.Louisissa

Maalivahti Ty Conklinin kuudes NHL-seura on St.Louis Blues. Luotettavana kakkosvahtina uraa luonut Conklin on teki Bluesin kanssa kahden vuoden sopimuksen, arvoltaan 2.6 miljoonaa dollaria. Conklin pelasi viime kauden Detroitissa ja on aiemmin pelannut Pittsburghissa, Buffalossa, Columbusissa ja Edmontonissa.

Conklin on pelannut 149 ottelua NHL:ssä voittaen näistä 73.

Boothille pitkä jatkosopimus

Florida Panthers teki peräti kuuden vuoden mittaisen jatkosopimuksen 24-vuotiaan laitahyökkääjän David Boothin kanssa. Booth nousi kolmannella liigakaudellaan yhdeksi Panthersin hyökkäyksen johtohahmoista. Hän oli viime kaudella Panthersin paras maalintekijä 31 osumallaan.

Tuore sopimus tuo Boothille keskimäärin 4,25 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Colton Orr Torontoon

Toronto Maple Leafs teki ensimmäisen liikkeensä, kun joukkue kiinnitti New York Rangersissa viime kaudella pelanneen kovaotteisin Colton Orrin nelivuotisella sopimuksella. Paperi takaa hänelle miljoonan dollarin tulot kaudessa.

Orr pelasi viime kaudella Rangersissa 82 ottelua ja keräsi pisteet 1+4=5. Jäähyminuutteja fyysiselle pelaajalle merkittiin 193 kappaletta.

Dvorak jatkaa Floridassa

Florida Panthers ja hyökkääjä Radek Dvorak ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperi takaa tshekkihyökkääjälle ensi kaudesta 1,6 ja seuraavasta 1,8 miljoonan dollarin tulot.

Dvorak pelasi viime kaudella Panthersin riveissä 81 ottelua ja teki pisteet 15+21=36.

Sedinit pysyvät Vancouverissa

Ruotsalaiskaksoset Daniel ja Henrik Sedin allekirjoittivat jatkosopimukset Vancouver Canucksin kanssa juuri ennen kuin heistä olisi tullut rajoittamattomia vapaita agentteja.

TSN:n mukaan vuonna 1999 seuraan varatut hyökkääjät allekirjoittivat viisivuotiset sopimukset, jotka takaavat kummallekin 6,1 miljoonan dollarin tulot kaudessa. Viime kaudella kummatkin summasivat talven saldoksi 82 tehopistettä.

Bouwmeesterille viiden vuoden sopimus Calgaryyn

Calgary Flames on solminut viiden vuoden mittaisen ja reilun 33 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Jay Bouwmeesterin kanssa. Flames hankki 25-vuotiaan puolustajan pelaajaoikeudet Florida Panthersiltä viikonlopun varaustilaisuudessa.

- Valitsimme Jayn tärkeimmäksi pelaajaksi, johon aioimme rahamme kohdistaa. Halusimme mahdollisuuden neuvotella hänen kanssaan muutamaa päivää etuajassa, siksi teimme kaupan menneenä viikonloppuna, kertoi Flamesin manageri Darryl Sutter TSN:lle.

Christensen pysyy Anaheimissa

Kesken päättyneen kauden Atlantasta Anaheimiin siirtynyt hyökkääjä Erik Christensen ja Ducks ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. 25-vuotiaan kanadalaisen viime kauden yhteistehot 64 ottelussa olivat 7+21=28.

Lehtinen jatkaa Dallasissa

Suomalaishyökkäjä Jere Lehtinen ja Dallas Stars ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. Paperi takaa laiturille 1,5 miljoonan dollarin perustulot ja mahdollisesti miljoonan edestä bonuksia.

- Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Jeren mukaan ensi vuoden joukkueeseemme. Hän on ollut joukkueen kulmakiviä jo vuosien ajan ja uskomme hänen olevan jatkossakin tärkeä hyökkääjä meille. Jere on kovan tason ammattilainen ja uskomme hänen toipuvan vammoistaan ensi kauteen mennessä, näkee Starsin GM Joe Nieuwendyk.

Lehtinen ei ole edustanut NHL-urallaan muita seuroja kuin Dallasia. Viime kaudella 36-vuotias laituri teki 48 ottelussa pisteet 8+16=24.

Montreal ja Rangers kaupoilla

Montreal Canadiens ja New York Rangers tekivät merkittävän pelaajakaupan, jossa Kanadaan matkaa sentteri Scott Gomez ja New Yorkiin laituri Chris Higgins.

Alaskasta maailmalle ponnistanut Gomez on pelannut kaksi edellistä kautta Rangersissa. Tuota ennen mies kiekkoili New Jerseyn riveissä. Viime kaudella 29-vuotias sentteri teki 77 ottelussa pisteet 16+42=58. Miehen voimassa oleva sopimus kestää aina kevääseen 2014 saakka ja takaa hänelle 7,35 miljoonan dollarin vuosiansiot.

- On hienoa saada tämän tason pelaajan riveihimme. Hän on erinomainen pelinrakentaja ja loistava luistelija. Kahden Stanley Cup -voiton miehenä hän tuo joukkueeseemme kokemusta ja hän tulee auttamaan meitä menestymään, kertoo Canadiensin GM Bob Gainey TSN:lle.

Sentterin kylkiäisinä Montrealiin matkaavat hyökkääjä Tom Pyatt ja puolustaja Michael Busto.

Higginsistä tulee tänä kesänä rajoitettu vapaa-agentti. 26-vuotias jenkkilaituri pelasi viime kaudella 57 ottelua ja teki pisteet 12+11=23. Hänen palkkakuittiinsa merkittiin 1,7 miljoonan dollarin ansiot.

Higginsin ohella Isoon Omenaan muuttavat pakit Ryan McDonagh, Doug Janik ja Pavel Valentenko.

Niemi jatkaa Chicagossa

Chicago Blackhawks on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Antti Niemen ja keskushyökkääjä Jake Dowellin kanssa. Niemen sopimus on pituudeltaan yksivuotinen, kun taas Dowelin paperi kattaa kaksi seuraavaa vuotta.

Budaj´lle vuosi lisää

Colorado Avalanche maalivahti Peter Budaj on tehnyt seuran kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen. Varsin keskinkertaisesti menneestä kaudesta huolimatta Budaj sai selvän palkankorotuksen 0,8 miljoonasta taalasta 1,25 miljoonaan taalaan.

Oduya jatkaa Devilseissä

Puolustaja Johnny Oduya on tehnyt monivuotisen sopimuksen vanhan seuransa New Jersey Devilsin kanssa. Sopimuksen tarkasta kestosta ja palkan suuruudesta ei ole vielä tietoa. Viime kaudella 27-vuotias Oduya pelasi runkosarjan kaikki 82 ottelua ja teki niissä 29 pistettä (7 maalia, 22 syöttöä).

Jokinen hyörii yhä hurrikaanina

Carolina Hurricanesin toimitusjohtaja Jim Rutherford ilmoitti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen kanssa. Sopimuksen arvo on yhteensä 3.4 miljoonaa dollaria. Jokinen siirtyi Hurricanesiin kesken viime kauden Tampa Baysta.

- Jussi oli hyvä lisäys meidän joukkueeseen päättyneellä kaudella ja hän nousi hyvin esille pudotuspeleissä, sanoi Rutherford.

Kalajoella syntynyt Jokinen on pelannut neljä kautta NHL:ssä merkauttaen niissä yhteensä 172 tehopistettä.

Bluesin Winchesterille ja Weaverille jatkot

St. Louis Blues solmi sopimukset puolustaja Mike Weaverin sekä hyökkääjä Brad Winchesterin kanssa. Molemmista olisi tullut rajoittamaton vapaa-agentti heinäkuun 1. päivä. Sopimuksien yksityiskohtia ei annetta julkisuuteen, mutta TSN:n kertoo paperien olevan yksivuotisia.

Weaver pelasi viime kaudella Bluesissa 58 ottelua ja keräsi näissä seitsemän syöttöpistettä. Hyökkääjä Winchester tahkosi puolestaan 64 kamppailua uransa ennätyspisteillä 21+13=34.

Blake jatkaa San Josessa

Puolustaja Rob Blake on solminut vuoden jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Tuoreen sopimuksen arvo on 3.5 miljoonaa dollaria. 35-vuotias kanadalainen teki viime kaudella 10 maalia 73 ottelussa.

Guerin jatkaa vielä ainakin yhden kauden

Uransa toista Stanley Cupia päättyneellä kaudella juhlinut Bill Guerin on solminut yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Sopimuksen arvo on 2 miljoonaa dollaria. Amerikkalaislaitahyökkääjä siirtyi siirtojen takarajan kynnyksellä pingviinipaitaan NY Islandersista. Guerin oli merkittävässä roolissa Pittsburghin edetessä vuosituhannen ensimmäiseen mestaruuteensa.

- Olemme innoissamme tästä sopimuksesta. Bill toi merkittävän panoksen joukkueeseemme keväällä, kehui seuran toimitusjohtaja Fred Shero.

Guerin on pelannut urallaan 1185 NHL-ottelua ja merkauttanut niissä 811 tehopistettä sekä 1585 jäähyminuuttia.

Craig Adams jatkossakin pingviini

Neloskentän raataja Craig Adams on allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen Pittsburghin kanssa. Mies siirtyi joukkueeseen waiver-listalta kesken viime kauden.

Bollandille pitkä jatkosopimus

Chicago Blackhawks sekä David Bolland ovat solmineet viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kanadalaissentteri ansaitsee keskimäärin 3.375 miljoonaa dollaria per kausi tulevista kausistaan Chicagossa. Läpimurron päättyneellä kaudella tehnyt 23-vuotias Bolland kokosi 81 ottelussa 19 maalia sekä 47 tehopistettä.

Venäläislegenda jättää NHL:n

Washington Capitalsissa viime kaudella pelannut venäläishyökkääjä Sergei Fjodorov palaa kotimaahansa ja liittyy Metallurg Magnitogorskiin kahden vuoden sopimuksella. Joulukuussa 40 vuotta täyttävän hyökkääjän veli pelaa niin ikään Metallurgissa.

Sergei Fjodorov aloitti NHL-uransa Detroitissa jo kaudella 1990-1991. Miehen uran paras kausi oli 1993-1994, jolloin hän nakutti 120 pistettä ja voitti Hart Trophyn, Selke Trophyn sekä Lester B. Pearson Awardin. Parhaan puolustavan hyökkääjän tittelin hän saavutti toistamiseen kauden 1995-1996 pääteeksi. Stanley Cup -voittoa mies juhli vuosina 1997, 1998 ja 2002.

Hän ehti edustaa NHL-urallaan Detroitin ja Washingtonin lisäksi myös Anaheimia ja Columbusta. Yhteensä mies tahkosi 1248 ottelua tehden 483 maalia ja 696 syöttöpistettä.

Tkachukille vuoden jatkosopimus

Veteraanihyökkääjä Keith Tkachukin ura jatkuu vielä ainakin yhden kauden verran. St. Louis Blues ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen amerikkalaisen voimahyökkääjän kanssa.

Tkachuk rikkoi päättyneellä kaudella viidennentoista kerran urallaan 20-maalin rajan. Mies on pelannut urallaan 1134 NHL-ottelua.

Phoenix ja Florida kaupoilla

Phoenix Coyotes on kaupannut Steve Reinprechtin Florida Panthersiin. Vaihdossa Phoenix saa hyökkääjä Stefan Meyerin. Reinprechtin sopimus Panthersin kanssa kattaa seuraavat kolme kautta.

Samalla Phoenix ilmoitti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen Petr Pruchan kanssa.

Cody McLeod jatkaa Coloradossa

Hyökkääjä Cody McLeod on tehnyt kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. Sopimuksen arvo on 3.1 miljoonaa dollaria. McLeod teki päättyneellä kaudella 35 pistettä pelaamissaan 79 ottelussa. Jäähyjä mies keräsi 162 minuuttia.

Goligoskille kolmen vuoden jatkosopimus

Stanley Cup -juhlistaan vähitellen toipuvat Pittsburgh Penguins ja puolustaja Alex Goligoski ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. Päättynyt kausi oli 23-vuotiaan ensimmäinen NHL:ssä. Hän nakutti 45 ottelussa puolustajalle oivat pisteet 6+14=20. Pudotuspeleissä nuorukainen mahtui kokoonpanoon kahdessa ottelussa.

- Alex on taitava nuori pakki ja erinomainen luistelija. Olemme tyytyväisiä, kun saamme kiinnittää hänet moneksi vuodeksi ja täten rakentaa nuorta joukkuettamme. Hän keräsi tällä kaudella arvokasta kokemusta. Hän on yksi erinomainen esimerkki joukkueemme hienosta tulevaisuudesta, hehkuttaa Penguinsin GM Ray Shero seuran verkkosivuilla.

Chiarelli jatkaa Boston-pamppuna

Boston Bruins on solminut useampivuotisen jatkosopimuksen GM Peter Chiarellin kanssa. Tuoreen paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Chiarellin kokoama Bruins-lauma pelasi loistavan kauden 2008-2009. Bostonilaiset voittivat runkosarjassa Itäisen Konferenssin ja olivat koko NHL:n toisia. Pudotuspeleissä matka pysähtyi toisella kierroksella Carolinaa vastaan.

Hatcherin hokkarit naulaan

Philadelphia Flyersissa viime vuodet kiekkoillut Derian Hatcher on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan. Mies joutui jättämään koko viime kauden väliin loukkaantumisten vuoksi.

Urallaan mies ehti pelata yhteensä 1045 NHL-ottelua Philadelphian, Minnesotan, Detroitin ja Dallasin riveissä. Miehen uran kohokohta oli Stanley Cup voitto Dallasissa 1999, jolloin hän toimi joukkueen kapteenina. 37-vuotias Hatcher on ainoa yhdysvaltalaissyntyinen pelaaja, joka on saanut kapteenina nostaa Stanley Cupin käsivarsilleen.

Hatcher jatkaa kuitenkin Flyersin organisaatiossa. Mies perii Eric Desjardinsin tehtävät pelaajien kehitykseen liittyvissä valmennushommissa. Desjardins jatkaa puolestaan työuraansa liike-elämässä jääkiekon ulkopuolella.

Maurice jatkaa Hurricanesin käskijänä

Kesken päättyneen kauden Carolina Hurricanesin päävalmentajan tehtävät vastaanottanut Paul Maurice on solminut pohjoiscarolinalaisseuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Kyseessä on 42-vuotiaan Mauricen toinen jakso seuran päävalmentajana. Edellinen periodi päättyi vuonna 2003 ja toi myös Stanley Cupin keväällä 2002.

Tällä kaudella seura otti Mauricen astuttua ruoriin ryhtiliikkeen ja oli yksi kevään kuumimmista joukkueista. Lopulta vire riitti aina Konferenssin finaaleihin, joissa tuleva mestari Pittsburgh Penguins kuitenkin jyräsi joukkueen yli. Muu Hurricanesin valmennustiimi jatkaa Mauricen tavoin seurassa, ainoastaan rooleihin tehdään pieniä viilauksia.

Emery Venäjältä Philadelphiaan

Viime kaudella KHL:ssä Atlant Mytistshissä pelannut maalivahti Ray Emery palaa NHL-jäille, tällä kertaa Philadelphia Flyersin väreissä. Flyersin ja Emeryn sopimus on yksivuotinen. Virallisesti Flyers voi tehdä sopimuksen Emeryn kanssa vasta, kun NHL:n sopimusmarkkinat alkavat heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Emery pelasi uransa alun Ottawa Senatorsin riveissä, mutta seura osti hänen sopimuksensa viime kesänä ulos useiden pelin ulkopuolisten selkkauksien takia.

- Uskomme, että Ray on hyvä nuori maalivahti, joka on erityinen sekoitus kokoa, kilpailullisuutta ja urheilullisuutta, Flyersin toimitusjohtaja Paul Holmgren arvioi seuran verkkosivuilla.

Viime kaudella Philadelphissa maalia vartioivat Martin Biron ja Antero Niittymäki. Kumpikin heistä on tänä kesänä rajoittamaton vapaa agentti.

Viktor Kozlov palaa kotimaahansa

Washington Capitalsissa viime kaudella hyökännyt Viktor Kozlov muuttaa takaisin Venäjälle. 34-vuotiaan pelaajan pitkään spekuloitu siirto varmistui, kun hän solmi kolmivuotisen sopimuksen Salavat Julajev Ufa -joukkueeseen.

Kozlov aloitti NHL-uransa jo kaudella 1993-1994. Mies ehti Capitalsin ohella edustaa San Josea, Floridaa, New Jerseytä ja New York Islandersia. Päättyneellä kaudella mies tahkosi Yhdysvaltojen pääkaupungissa 67 ottelua pistellä 13+28=41.

Sutter jättää Devilsin

New Jersey Devilsin päävalmentaja Brent Sutter on päättänyt jättää tehtävänsä henkilökohtaisista syistä. Mies palaa takaisin perheensä ja omistamansa Red Deer juniorijoukkueen luo Kanadan Albertaan.

- Paluuseen liittyy monia eri seikkoja. Erityisesti viimeisen vuoden aikana on tapahtunut asioita, jotka ovat tehneet tästä paljon vaikeampaa. Minun täytyy tehdä oikein, ja nyt oikea teko oli ottaa askel taakse sekä arvioida tilanne. Lopulta tulin tähän lopputulokseen, Sutter kertoo Devilsin verkkosivuilla.

Sutter ehti valmentaa Devilsiä kahden kauden ajan. Molempina vuosina joukkue selvisi pudotuspeleihin, mutta tippui ensimmäisellä kierroksella.

Brown jatkaa Ducksissa

Siirtotakarajalla Vancouverista Anaheimiin siirtynyt Mike Brown on solminut Ducksin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin yksityiskohtia ei annettu julkisuuteen.

Hyvänä alivoimapelaajana kunnostautunut 23-vuotias Brown ehti pelata päättyneellä kaudella Ducksissa 28 runkosarjaottelua pisteillä 2+1=3. Pudotuspeleissä mies nousi otsikoihin taklattuaan rajusti Detroitin Jiri Hudleria.

Reasoner pysyy Atlantassa

Atlanta Thrashers julkaisi maanantaina tärkeän sopimuksen, kun 32-vuotias Marty Reasoner jatkaa seurassa kaksivuotisella paperilla. Puolustavassa roolissa pelaavan hyökkääjän arvosta joukkueelle kertoo se, että hänet valittiin viime kaudella pelaajiston keskuudessa tärkeimmäksi pelaajaksi.

- Hän on todella fiksu pelaaja. Voimme peluuttaa häntä kaikissa tilanteissa. Hän on järkevä puolustussuuntaan ja erinomainen alivoimapelaaja. Meidän joukkueemme alivoima ei viime kaudella toiminut, mutta tilastojenkin perusteella hän teki todella hyvää työtä ollessaan jäällä, kertoo Atlantan GM Don Waddell seuran verkkosivulla.

Viime kausi oli Reasonerin ensimmäinen Thrashersissa. Puolustuspelin lisäksi mies onnistui myös kentän toisessa päässä, kun hän iski 14+16=30. Maalimäärä on miehen NHL-uran ennätys.

Krejcille kolmen vuoden sopimus

Boston Bruins julkaisi tärkeän sopimuksen, kun viime kaudella NHL:n tehotilaston lukemalla +36 voittanut David Krejci jatkaa seurassa. 24-vuotias tshekki nakutti 82 ottelussa tehopisteet 22+51=73.

TSN:n mukaan Krejcin tuore sopimus on kolmivuotinen. Se takaa hänelle ensi kaudella 3,5, seuraavalla 3,75 ja kolmannella 4 miljoonan dollarin tulot.

Rypienille jatkosopimus

Vancouver Canucks ja hyökkääjä Rick Rypien ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Rypien on kuulunut seuran organisaatioon jo viiden kauden ajan. Päättyneellä kaudella 25-vuotias kanadalainen pelasi NHL:ssä vain 12 ottelua, sillä hän kärsi nivusvammasta. Näissä otteluissa mies saalisti kolme maalia.

- Rick pelaa hyvällä intesiteetillä ja energisesti aina astuessaan jäälle. Hän on tärkeä osa joukkuettamme, kertoo GM Mike Gillis seuran verkkosivuilla.

Oilersille uudet käskijät

Edmonton Oilers on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Pat Quinnin. Hänen avukseen seura palkkasi Tom Renneyn. Lisäksi Kelly Buchberger jatkaa joukkueen valmennustiimissä. Oilers lähti etsimään uutta käskijää, kun seura erotti Craig MacTavishin huhtikuussa.

Quinn on kokenut kiekkomies, sillä hänellä on kokemusta Philadelphian, Los Angelesin, Vancouverin ja Toronton organisaatioista. Hänet on valittu vuoden valmentajaksi 1979 ja 1992. Viime ajat hän on työskennellyt Kanadan maajoukkueen parissa, viimeisimmäksi alle 18-vuotiaiden päävalmentajana.

Renney oli puolestaan viime kaudella New York Rangersin käskijänä. Hänet vapautettiin tehtävästään helmikuussa, ja tilalle astui John Tortorella.

McClement jatkossakin Bluesin mies

St. Louis Blues kiinnitti keskushyökkääjä Jay McClementin kolmivuotisella jatkosopimuksella. Paperin arvo on 4,35 miljoonaa dollaria.

McClement pelasi viime kaudella Bluesin kaikki 82 runkosarjaottelua ja summasi pisteet 12+14=26. Mies tunnetaan hyvänä kahden suunnan pelaajana, ja hän tahkosi päättyneellä kaudella eniten alivoimaminuutteja koko liigassa. 26-vuotias kanadalainen ei ole edustanut NHL:ssä muita seuroja kuin Bluesia.

Salmela jatkaa Atlantassa

STT:n mukaan suomalaispuolustaja Anssi Salmela on solminut Atlanta Thrashersin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperi on yksisuuntainen.

Puolustaja siirtyi kesällä 2008 Tapparasta New Jerseyn organisaatioon. Kesken kauden mies siirtyi Atlantaan vaihdossa Niclas Hävelidiin. NHL:ssä Salmelalle kertyi yhteensä 26 ottelua, joissa hän teki tehot 1+5. Suurimmaksi osaksi talvi sujui kuitenkin AHL:n puolella. Mies oli myös Leijonien mukana kevään MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle