NHL:ssä tapahtuu: Holikin hokkarit naulaan

NHL / Uutinen
NHL on täydessä vauhdissa ja tapahtumia riittää. Seuraavasta voit lukea viimeisimmistä pelaajasiirroista, loukkaantumisista ja pelikielloista.

Bobby Holik kertoi New York Postille lopettavansa pitkän uransa. 38-vuotias veteraani pelasi
uransa aikana 1314 runkosarjaottelua keräten niissä 747 pistettä. Holik tunnetaan erityisesti
New Jersey Devilsistä, jonka riveihin mies palasi kuluneelle kaudelle kuuden vuoden jälkeen
lopettamaan uransa. Devilsin paidassa Holik pelasi yhteensä yksitoista kautta voittaen kaksi Stanley Cupia.

- Olen valmis lopettamaan pelaajaurani. Kaipasin perhettäni joka päivä. Tiesin jo kauden loputtua, mutta
halusin lähteä ja päästä kotiin ensiksi, enkä pitää asiasta isoa meteliä. Ennen olin jääkiekkoilija,
mutta nyt olen aviomies ja isä, Holik sanoi New York Postin haastattelussa.

New Jersey Devilsin lisäksi Holik pelasi pelaajaurallaan hänet varanneessa Hartford Whalerissa,
New York Rangersissa sekä Atlanta Thrashersissa.

Keenanille kenkää

Calgary Flames on vapauttanut päävalmentaja Mike Keenanin virastaan. Flames sijoittui runkosarjassa Läntisen Konferenssin viidenneksi, mutta kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tappioon Chicagolle. Keenan ehti valmentaa joukkuetta kaksi kautta.

- Joukkue ei vastannut odotuksiin. Tippumisen jälkeen olemme kolmen viikon aikana tehneet yksityiskohtaisemman analyysin kauden päättymisen syistä. Sen pohjalta uskomme, että tämä muutos on tarpeellinen, kun tavoitteenamme on voittaa Stanley Cup, kertoo seuran GM Darryl Sutter joukkueen verkkosivuilla.

Joukkueen muu valmennusryhmä arviodaan myöhemmin.

Fletcher Wildin GM:ksi

Minnesota Wild nimitti uudeksi GM:kseen Chuck Fletcherin. Hän toimi tätä ennen Pittsburghin apulais GM:nä vuodesta 2006 saakka. Legendaarisen Cliff Fletcherin pojalla on kokemusta myös Anaheimin ja Floridan organisaatioista. Mies aloittaat työnsä Wildissä välittömästi, vaikka Penguinsin kausi onkin yhä kesken.

- Chuck on organisoitunut, sosiaalinen ja hänellä on vahva tausta scouttaamisesta. Hän on työskennellyt nuorten lupausten kanssa ja neuvotellut useita NHL-sopimuksia. Kokemuksensa myötä Chuckilla on erinomaiset johtamistaidot, jotka ovat auttaneet häntä nousemaan näin nopeasti tähän asemaan, analysoi Wildin omistaja Craig Leipold seuran verkkosivuilla.

Bernierille jatkosopimus

Vancouver Canucks allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Steve Bernierin kanssa. Bernierista olisi tullut kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti. Uusi sopimus tuo kanadalaishyökkääjälle vuodessa kahden miljoonan dollarin tulot.

Bernier pelasi kuluvalla kaudella Vancouverin paidassa 81 peliä ja teki 15+17=32 pistettä. Lisäksi hän oli Vancouverin ahkerin taklaaja. Bernier on alunperin San Jose Sharksin ensimmäisen kierroksen varaus kesän 2003 varaustilaisuudesta. Hän on pelannut NHL-urallaan San Josessa, Buffalossa ja Vancouverissa.

Jack Adams Trophy -ehdokkaat julkistettiin


NHL:n parhaalle valmentajalle annettavan Jack Adams Trohyn voittajaehdokkaat on julkistettu. Pyttyä tavoittelevat tänä keväänä Todd McLellan, Claude Julien ja Andy Murray.

McLellan luotsasi San Josen NHL:n runkosarjan voittoon. Julien johdattama Boston Bruins tappeli Sharksin kanssa pitkään koko sarjan voitosta, mutta joutui lopulta tyytymään Itäisen Konferenssin kärkisijaan. Murray valmentama St. Louis kärsi kauden aikana pahoista loukkaantumisongelmista. Lopulta nuori Blues-ryhmä taisteli kuitenkin itsensä Läntisen Konferenssin kuudensiksi ja pääsi täten pudotuspeleihin.

Bill Masterton Trophyn ehdokkaat selvillä

Bill Masterton Memorial Trophyn voittajaehdokkaat on nimetty. Ehdolla ovat NHL:n vanhin pelaaja Detroitin Chris Chelios, lähes kaksi vuotta selkävamman vuoksi pelaamatta ollut ja menestyksellisesti kaukaloon palannut Nashvillen Steve Sullivan ja vakavasta kaulaan osuneesta luistimen viillosta täysin toipunut Floridan Richard Zednik.

Masterton Trophy myönnetään pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle. Voittajan äänestävät jääkiekkotoimittajat.

Hart Trophy -ehdokkaat julkistettiin


NHL:n kenties arvostetuin palkinto, parhaalle pelaajalle ojennettava Hart Trophy, on tänä vuonna kolmen venäläisen kisa.

Pistepörssin voittanut Jevgeni Malkin, maalipörssin voittanut Aleksandr Ovetshkin sekä Detroitin venäläistaituri Pavel Datsjuk ovat ehdolla Hart Trophyn voittajiksi.

Ovetshkin pokkasi viime kaudella saman pystin, joten venäläistähdellä on mahdollisuus voittaa melko harvinaislaatuisesti Hart Trophy toisen kerran putkeen.

Datsjuk on ehdolla myös Selke Trophyyn ja herrasmiespelaajalle ojennettavaan Lady Byng Trophyyn.

Selke Trophy ehdokkaat julkistettiin


NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle myönnettävän Selke Trophyn ehdokkaat on julkistettu. Ehdolla ovat Detroit Red Wingsin Pavel Datsyuk, Philadelphia Flyersin Mike Richards ja Vancouver Canucksin Ryan Kesler. Viime kaudella Selke Trophyn voitti Detroitin Datsyuk.

Brashear pelikieltoon


Washington Capitalsin kovanaama Donald Brashear on asetettu yhteensä peräti kuuden ottelun pelikieltoon. Panna juontaa juurensa Capitalsin ja New York Rangersin väliseen kuudenteen kohtaamiseen.

Ennen ottelun alkua Brashear leikkasi lämmittelyssä Rangersin kenttäpuoliskolle Colton Orrin puheille. Tästä kontaktista Capitals-pelaaja sai yhden ottelun kiellon.

Astetta törkeämpi rike tapahtui sunnuntaisen ottelun kolmannessa erässä. Brashear taklasi pimeästi kulmasta Rangersin Blair Bettsiä pahasti tilanteen jälkeen. Rangers-pelaalta loukkaantui ja poistui taklauksen jälkeen kaukalosta.

Tuosta tempusta Washingtonin kovanaama kuittasi lopulta viiden ottelun kiellon. Täten Brashear on sivussa ratkaisestavasta seitsemännestä pudotuspeliottelusta sekä viidestä seuraavasta pelistä, jotka hänellä ovat edessä joko seuraavassa pudotuspelivaiheessa tai ensi kaudella.

- Brashear taklasi olkapäällä pimeästä kulmasta. Mielestäni taklaus tuli myöhässä ja oli kohdistettu vastustajan päähän, toteaa NHL:n kurinpitoasioista vastaava Colin Campbell.

Niklas Bäckström Vezina-ehdokkaana

Minnesota Wildin Niklas Bäckström on valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta kauden parhaalle maalivahdille ojennettavaan Vezina-palkintoon. Suomalaisvahti oli päättyneellä kaudella jälleen Wildin selkeä ykköskassari ja mies johdatti hyvillä otteillaan Minnesotan pudotuspelien kynnykselle.

- Niklas Bäckström on suurin syy siihen, miksi Minnesota voitti niin monta ottelua tällä kaudella, kehui Columbuksen maalivahti Steve Mason.

Kolmannen NHL-kautensa pelannut Bäckström torjui yhteensä 71 ottelussa 37 voittoa. Nollapelejä mies keräsi kahdeksan torjuntaprosentin ollessa 92,3%.

Muut ehdokkaat ovat juuri Columbuksen tulokasvahti Mason sekä kolmikosta ainoana pudotuspeleissä vielä jatkava Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas. Mason on myös ehdokkaana kauden parhaaksi tulokkaaksi.

Tortorellalle katsomokomennus

New York Rangersin päävalmentaja John Tortorella joutuu olemaan katsomon puolella kuudennasta Washington-ottelusta. Tulisieluinen käskijä hermoistui viidennen ottelun loppupuolella Capitals-yleisöön, ja heitti lopulta vesipullon katsomoon. Miehen nakkaama pullo osui yleisön joukossa ollutta naista käteen.

Tortorella rauhoittui vasta, kun apuvalmentaja Jim Schoenfeld otti miehen käsittelyynsä. Schoenfieldillä on sunnuntaina edessä vielä isompi tehtävä, kun mies johtaa Rangersin peliä. New Yorkin joukkue johtaa ottelusarjaa Washingtonia vastaan 3-2, ja täten jatkopaikka on katkolla sunnuntain ottelussa Madison Square Gardenissa.

- Tässä vaiheessa pudotuspelisarjaa on vaikea antaa toimitsijakieltoa. Olemme kuitenkin tehneet selväski kaikille pelaajille ja muulle henkilöstelle, että NHL ei salli nyt eikä tulevaisuudessa minkäänlaista fyysistä kontaktia fanien kanssa, jyrähtää NHL-pamppu Colin Campbell

- Olemme rangaistuksesta eri mieltä, ja emme kommentoi asiaa enempää, kerrotaan puolestaan Rangersin lehdistötiedotteessa.

Palkintoehdokkaita julkistettu


NHL on ilmoittanut ehdokkaita kauden henkilökohtaisten palkintojen saajiksi.

Liigan herrasmiespelaajalle annettevan Lady Byng palkinnon saajiksi ovat ehdolla Detroitin Pavel Datsjuk, Tampa Bayn Martin St. Louis ja New Jersey Devilsin Zach Parise. Kaikki kolme ovat hyökkääjäpelaajia.

Parhaaksi puolustajaksi ovat ehdolla Bostonin Zdeno Chara, Washingtonin Mike Green ja Detroitin Nicklas Lidström.

Vuoden tulokkaaksi ovat ehdolla Columbuksen maalivahti Steve Mason, Anaheimin hyökkääjä Bobby Ryan ja Chicagon hyökkääjä Kris Versteeg.

Henkilökohtaisten palkintojen voittajat julkaistaan NHL:n palkintoillassa Las Vegasissa kesäkuun kahdeksantenatoista päivänä.

Lucic pelikieltoon

Boston Bruinsin hyökkääjä Milan Lucic joutuu olemaan sivussa joukkueensa seuraavasta ottelusta pelikiellon vuoksi. Lucic löi Montrealia vastaan käytävän ottelusarjan toisessa kohtaamisessa Canadiensin Maxim Laperrieriä käsillään ja mailallaan pään alueelle.

Lucicin tapausta tutkittiin NHL:n puolelta videolta ja lopulta hänelle päätettiin antaa yhden ottelun pelikielto. Heti tilanteen jälkeen mies komennettiin suihkun puolelle poikittaisesta mailasta.

Carcillolle yhden ottelun huili

TSN:n mukaan Philadelphia Flyersin hyökkääjä Daniel Carcillo on asetettu yhden ottelun pelikieltoon. Carcillo taklasi ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Pittsburghin Maxime Talbotia päähän. Hän ei saanut itse tilanteesta jäähyä, mutta pelikielto määrättiin jälkikäteen.

NHL:n mukana Carcillon taklauksessa oli kyse niin sanotusti viestin lähettämisestä pelin lopussa, kun ottelu on jo ratkennut. NHL oli pudotuspelien alla teroittanut seuroille, että tätä kulttuuria ei sallita.

Wildin GM vaihtuu

Muutokset Minnesota Wildin organisaatiossa jatkuvat, kun seura päätti olla jatkamatta GM:nä toimineen Doug Risebroughin työsopimusta. Hän ehti toimia organisaatiossa eri toimissa vuodesta 1999 saakka.

- En voi kiittää Duogia tarpeeksi siitä, mitä hän on tehnyt organisaatiomme hyväksi näiden vuosien aikana. Iso osa menestyksestämme on hänen johtajuutensa ansoita. Hänen vaikutuksensa näkyy täällä vielä pitkään, kertoi seuran omistaja Craig Leipold.

Jo aiemmin seuran päävalmentajana toiminut Jaques Lemaire kertoi itse, että ei jatka enää tehtävässään.

MacTavish erotettiin

Edmonton Oilers on vapauttanut päävalmentaja Craig MacTavishin virastaan. Mies ehti toimia päävalmentajana kesästä 2000 saakka.

MacTavishin ajan huippukohta oli kevät 2006, kun edmontonilaiset selvisivät Stanley Cup -finaaleihin asti. Tuon jälkeen Oilers on jäänyt kolme kertaa peräkkäin ilman pudotuspelipaikkaa ja lopulta edessä oli uuden päävalmentajan etsintä.

- Hyväksyimme molemmat, että on muutoksen aika, kertoi Oilersin GM Steve Tambellini.

Islanders sai pitää ykkösvuoronsa

Runkosarjassa viimeiseksi sijoittunut New York Islanders voitti NHL:n varausarvonnan ja siten oikeuden ykkösvaraukseen.

Tänä kesänä tarjolla olevaa nuorukaisjoukkoa pidetään hyvin tasokkaana. Vahviten ykkösvaraukseksi ovat tarjolla kanadalainen sentteri John Tavares ja ruotsalainen puolustaja Victor Hedman.

Runkosarjassa pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden varausjärjestys:

1. New York Islanders
2. Tampa Bay Lightning
3. Colorado Avalanche
4. Atlanta Thrashers
5. Los Angeles Kings
6. Phoenix Coyotes
7. Toronto Maple Leafs
8. Dallas Stars
9. Ottawa Senators
10. Edmonton Oilers
11. Nashville Predators
12. Minnesota Wild
13. Buffalo Sabres
14. Florida Panthers

Pudotuspeleihin päässeiden joukkueiden varausjärjestys määräytyy osittain playoffsmenestyksen mukaan, joten niiden järjestystä ei pysty vielä määrittelemään.

Giguerelle kenkää

Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere on "vapautettu" tehtävistään. Hän ehti toimia tehtävässään kolme kautta.

Colorado Avalanche sijoittui runkosarjassa kolmanneksi viimeiseksi 69 pisteellä ja hävisi kolmestatoista viimeisestä ottelustaan kaksitoista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta organisaation vuonna 1995 tapahtuneen Denveriin muuttamisen jälkeen, kun seura hävisi kauden aikana enemmän otteluita kuin voitti.

Toimitusjohtajan tehtävät ottaa toistaiseksi hoitaakseen seuran hallintoneuvoston puheenjohtaja ja ex-toimitusjohtaja Pierre Lacroix.

Lemaire lopettaa Minnesotassa

Minnesota Wildin valmentaja Jacques Lemaire on ilmoittanut ettei enää jatka Wildin peräsimessä. 63-vuotias kiekkolegenda ei kuitenkaan aio vetäytyä kiekon parista, vaan etsii ensi kaudeksikin töitä NHL:stä.

Lemaire on ollut Minnesota Wildin päävalmentaja koko joukkueen kahdeksan vuotisen historian ajan. Sitä ennen hän ehti valmentaa Montreal Canadiensia ja New Jersey Devilsiä, missä hän voitti Stanley Cupin tynkäkaudella 1994-95. Pelaajana hän voitti kahdeksan mestaruutta Montrealin paidassa..

Franzenille 11 vuoden jatkosopimus

Detroit Red Wings solmi tärkeän jatkosopimuksen, kun seura kiinni ruotsalaishyökkääjä Johan Franzenin peräti yksitoistavuotiselle paperilla. Tuoreen sopimuksen myötä 29-vuotias pelaaja pysyy Detroitissa aina kevääseen 2020 asti. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

- Hänen esityksensä viimeisen puolentoista kauden ajan ovat olleen mahtavia. Franzen on 29-vuotias ja mielestämme hän lähestyy vasta nyt parasta aikaansa. Odotamme, että hän on joukkueen runkopelaajia tulevaisuudessa ja auttaa joukkuetta meneestymään, pohtii Detroitin GM Ken Holland seuran verkkosivuilla.

Clouston jatkaa Ottawan peräsimessä

Cory Clouston astui Senatorsin peräsimeen helmikuun alussa, kun edellinen päävalmentaja Craig Hartsburg vapautettiin tehtävästään. Cloustonin aikana Ottawa on voittanut 32 ottelustaan 19.

Senatorsissa oltiin tyytyväisiä miehen panokseen ja niinpä hän sai kahden vuoden jatkosopimuksen.

- Olemme antaneet itsellemme uskoa ensi kautta ajatellen. Tiedämme, että paljon työtä on edessä, mutta olemme saaneet selville myös sen, mitä pitää tehdä. Olen onnekas, kun saan tehdä töitä tämän ryhmän kanssa vielä ainakin parin vuoden ajan. Joukkueen todelliset kasvot ovat tulleet esille vasta viimeisen 30 ottelun aikana, ja uskon, että sen tulevaisuus on kirkas, Clouston maalailee joukkueen verkkosivuilla

Weightille vuoden jatko Islandersiin

New York Islanders ja konkarihyökkääjä Doug Weight ovat solmineet yhden vuoden jatkosopimuksen. Mies liittyi joukkueeseen viime kesänä vapaana agenttina.

- Long Island on hieno paikka minulle ja perheelleni. Oli helppo tehdä päätös jatkamisesta. Islanders on ollut hieno organisaatio ja odotan, että voin auttaa joukkueemme kehitystä jatkossakin, Weight miettii joukkueen verkkosivuilla.

Thomasille neljän vuoden jatkosopimus

Boston on tehnyt maalivahti Tim Thomasin kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen. ESPN:n sivuston mukaan sopimus on arvoltaan 20 miljoonaa dollaria. Kahdesta seuraavasta kaudesta 34-vuotias Thomas ansaitsee kuusi miljoonaa taalaa kumpaisestakin ja kaudesta 2011-12 viisi miljoonaa ja sopimuksen viimeisestä vuodesta kolme miljoonaa dollaria.

Thomas johtaa liigan tilastoja sekä päästetyissä maaleissa (2,11 per peli) ja torjuntaprosentissa (93,2%).

Lecavalierin kausi ohi

Tampa Bayn kapteenin Vincent Lecavalierin ranne operoidaan perjantaina. Miehen vamma piti alunperin korjata jo viime kesänä, mutta leikkausta lykättiin hänen olkapäävammansa vuoksi.

- On tietysti pettymys, ettei Vinny voi päättää kautta joukkueen mukana. Meidän mielestämme oli kuitenkin sekä hänen että joukkueen parhaaksi, että ranne operoidaan nyt. Vinny on taistellut vamman kanssa koko kauden ajan, enkä löydä edes tarpeeksi sanoja, jotta voisin kuvailla hänen esityksiään vamman alaisena, huokaa Lighningin GM Brian Lawton seuran verkkosivuilla.

Smythin käsi murtunut

Coloradon hyökkääjä Ryan Smythin kausi on ohi. Mies mursi kätensä ottelussa Phoenixia vastaan. Ennen loukkaantumistaan hyökkääjä oli joukkueensa paras pistemies lukemalla 26+33=59.

Gerber pelikieltoon

Siirtotakarajalla Ottawasta Torontoon siirtynyt maalivahti Martin Gerber on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Sveitsiläisvahti tulistui Toronton ja Washingtonin välisen ottelun lopussa, kun Capitalsin Brooks Laich ronkki pelin tasoihin maalin edestä.

Gerber säntäsi maalin jälkeen ottelun erotuomarin kimppuun ja ampui myös kiekon tätä kohti. Maalivahti komennettiin tilanteesta suihkun puolella ja jälkiäteen hänelle määrättiin lisää pelikieltoa.

Maple Leafsin kannalta kyseinen ottelu sai vielä hyvän lopun, kun varavahti Curtis Joseph esitti huikeita otteita torjuen joukkueelleen lopulta voiton rangaistuslaukauskisassa.

Stastny jälleen sairastuvalle

Coloradon ykköspyssyihin lukeutuva hyökkääjän Paul Stastny joutuu huilaamaan 2-4 viikkoa. Miehen jalkaan tuli murtuma, kun hän blokkasi laukauksen ottelussa Minnesotaa vastaan.

Stastnyn kausi on ollut epäonninen, sillä aiemmin hän oli sivussa 26 ottelua loukkaantumisen vuoksi. Tuolloin mies kärsi käsivammasta, joka tuli niin ikään laukauksen blokkaamisesta.

Mikko Koivu vähintään viikon sivussa

Minnesotan ykkössentteri Mikko Koivu on polvivamman vuoksi sivussa vähintään viikon. Hän loukkaantui sunnuntain ottelussa Edmontonia vastaan. Miehen toipumisennuste on vasta alustava, joten vamma voi vaati myös pitemmän huilin.

Wildin kannalta ykköshyökkääjän loukkaantuminen tuli pahaan aikaan, sillä seura jatkaa tiukkaa taistelua Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Eager kolmen ottelun pelikieltoon

Chicago Blackhawksin laitahyökkääjä Ben Eager on saanut kolmen ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklaus tapahtui Edmontonia vastaan pelatussa ottelussa ja kohteena oli Oilersin laitahyökkääjä Liam Reddox. Eager ei saanut tekosestaan rangaistusta ottelun aikana, vaan tapahtuneeseen puututtiin vasta videonauhojen tarkastelun jälkeen.

Jackman jatkaa Islandersissa

New York Islanders ja hyökkääjä Tim Jackman ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. Hän on pelannut tällä kaudella 57 ottelua ja summannut pisteet 4+2=6.

- Tim ansaitsi jatkosopimuksen, sillä hän on osoittanut tekevänsä mitä vain auttaakseen Islandersia menestymään. Tiedämme, että hän on innoissaan, kun saa jatkaa täällä - ja me olemme yhtä innoissamme, Islandersin GM Garth Snow hehkuttaa.

McCormick pelikieltoon

Colorado Avalanchen hyökkääjä Cody McCormick on määrätty kahden ottelun pelikieltoon. Kanadalaispelaaja osui korkealla mailalla Minnesotan Cal Clutterbuckiin ja sai ottelussa 2+2-minuuttisen.

Jälkikäsittelyssä NHL määräsi hänet kahden ottelun pelikieltoon. Hän palaa kaukaloon maaliskuun 17. päivä, kun Avalanche ottaa jälleen mittaa Minnesotasta.

Rangersille korvaus Tsherepanovista

New York Rangers saa ensin kesän draftiin ylimääräisen varausvuoron. Seuraa saa hyvityksen, koska sen kesän 2007 ykköskierroksen varaus (yhteensä 17.) Aleksei Tsherepanov menehtyi viime lokakuun KHL-ottelussa. Nuori venäläinen sai pelissä sydänkohtauksen, johon 19-vuotias hyökkääjä lopulta menehtyi.

Rangersin GM Glen Sather anoi GM:ien kokouksessa korvaavaa vuoroa, joksi myönnettiin ensi kesän draftin toisen kierroksen 17. vuoro.

Myös Frögrenin polvi hajalla

Huonot uutiset Maple Leafsin alakerrassa jatkuvat, kun ruotsalaispakki Jonas Frögrenin kausi on ohi. Hän loukkasi polvensa lauantain ottelussa ja tutkimuksissa paljastui, että hänen sivuristisiteensä repeytyi. Alustava toipumisennuste on neljä viikkoa, joten käytännössä hänen kautensa on ohi, koska Toronton pudotuspelipaikka on enää kaukainen haave. Jo aiemmin uutisoitiin, että Mike Van Ryninkin kausi on niin ikään paketissa polvivamman vuoksi.

Hyvä uutinen Torontosta on se, että Vesa Toskalan leikkaus onnistui hyvin. Hänen arvioitu toipumisaikansa on kolme kuukautta, joten mies ehtii toipua hyvin ennen seuraavaa kautta.

Robert ripustaa hokkarit naulaan

Gary Roberts, 42, ilmoitti lopettavansa 22 vuotta ja 1224 peliä kestäneen NHL-uransa. Roberts ehti olla vuoden pelaamatta vaikeiden loukkaantumisten takia vuonna 1996, mutta hän palasi kovan kuntoutuksen jälkeen.

Roberts teki NHL:ssä 438 maalia ja antoi 471 syöttöä. Jäähyjä ehti kertyä tilille 2560 minuuttia. Mies ehti voittamaan Stanley Cupin 1989 Calgaryssa. Samassa seurassa, joka varasi miehen 12. pelaajana vuoden 1984 varaustilaisuudessa.

Roberts tunnettiin kovaa työtä tekevänä pelaajana, joka painoi joka vaihdossa täysillä. Samanlaisena pelaajana Roberts halusi ihmisten muistavan hänet, ja viimeiseksi otteluksi jäi Lightningin ottelu maaliskuun ensimmäisenä Calgaryssa.

Roberts pelasi Calgaryn lisäksi Carolina Hurricanesissa, Toronto Maple Leafsissa, Florida Panthersissa ja Pittsburgh Penguinsissa.

Carbonneau sai lähteä Montrealista

Montreal Canadiens on erottanut päävalmentaja Guy Carbonneaun, kertoo TSN.ca-verkkosivusto. Canadiens pelasi hyvän alkukauden, mutta on valunut itäisessä konferenssissa jo viidenneksi. Juhlavuottaan viettävä seura on vain kaksi pistettä playoff-viivan yläpuolella.

Loppukauden Canadiensin valmennusvastuuta kantaa seuran GM Bob Gainey. Muu valmennusjohto jatkaa entisellään. Viimeksi Gainey valmensi Canadiensia kaudella 2005-2006, jolloin Claude Julien sai potkut.

Toronton Van Rynin kausi ohi

Maple Leafs pakki Mike Van Ryn joutuu lopettamaan kautensa ennenaikaisesti, sillä miehen polven sivuside on revennyt. Mies loukkasi polvensa lauantain ottelussa.

Van Ryn on kärsinyt tällä kaudella useista loukkaantumisista ja on pelannut vain 27 ottelua. Näissä hänelle on merkitty pisteet 3+8=11.

Sutherby jatkosopimukseen Starsin kanssa

Keskushyökkääjä Brian Sutherby solmi Starsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Ensi kaudesta mies tienaa 775 000 dollaria ja seuraavasta 850 000.

Sutherby saapui Dallasiin joulukuussa, kun Stars teki pelaajakaupan Anaheimin kanssa. Hän on pelannut tällä kaudella yhteensä 51 ottelua pistein 8+7=15.

- Brian on pelannut tällä kaudella hyvin ja tuonut meille kovuutta ja kokoa, mutta pelannut hyvin myös hyökkäyspäässä. Toivottavasti hän jatkaa kehittymistään myös kahden seuraavan kauden aikana, kertoo Dallasin vara-GM Les Jackson seuran verkkosivuilla.

Islandersin Hunterin kausi ohi

New York Islanderin hyökkääjän Trent Hunterin kausi on paketissa. Mies loukkasi vasemman nilkkansa taklaustilanteessa lauantain ottelussa New Jerseytä vastaan.

Hunter on pelannut tällä kaudella 55 ottelua pistein 14+17=31. Hän on Islandersin maalipörssin piikkipaikalla yhdessä Sean Bergenheimin kanssa.

McLarenin siirto peruttu

Philadelphia Flyers ja San Jose Sharks ovat peruneet pelaajakaupan, jossa Kyle McLaren siirtyi Sharksista Flyersiin kuudennen kierroksen varausoikeutta vastaan. Siirto peruttiin, koska puolustaja ei läpäissyt lääkärintarkastusta.

- Kyle on toiminut tilanteen suhteen ammattimaisesti. Olemme puhuneet hänen kanssaan jo pitempään, ja halusimme antaa hänelle mahdollisuuden pelata NHL:ssä. Valitettavasti tämä kauppa ei toteudu, ja Kyle palaa takaisin kuntouttamaan kättänsä, kertoo San Josen GM Doug Wilson seuran verkkosivuilla.

Hamilton ui Maple Leafsin haaviin

Toronto Maple Leafs vahvisti hyökkäystään, kun seura hankki vapaa-agentin Jeff Hamiltonin. 31-vuotias pelaaja on kiekkoillut tällä kaudella AHL:ssä Chicago Wolvesin riveissä saalistaen 50 ottelussa pisteet 16+37.

- En voi oikein uskoa tätä todeksi. En todellakaan kuvitellut, että saisin vielä mahdollisuuden pelata NHL:ssä, hyökkääjä virkkoi Maple Leafsin verkkosivuilla.

Hamilton on kiertänyt urallaan monessa paikassa. Viime kaudella mies tahkosi NHL:ää Carolinan paidassa, mutta omaa kokemusta myös New York Islandersista ja Chicago Blackhawksista. Lisäksi hän on pelannut useissa AHL-joukkueissa. Suomalaisille Hamilton on tuttu Oulun Kärpistä, jossa hän viiletti kaudella 2001-2002. Euroopassa hän on pelannut Oulun ohella Venäjällä.

Jatkosopimuksia Los Angelesissa

Los Angeles Kings on solminut jatkosopimukset puolustaja Sean O´Donnelin ja maalivahti Erik Ersberkin kanssa. Kummankin sopimus olisi päättynyt kesällä.

37-vuotias pakki on tahkonnut Kingsin tämän kauden kaikki 63 ottelua ja kerännyt niissä 10 syöttöpistettä. Hänen tuore paperinsa on yksivuotinen.

Kahden vuoden sopimuksen allekirjoittanut Ersberg on puolestaan torjonut tällä kaudella 24 ottelussa.

- Pidän joukkueesta ja pelaajistamme. Meillä on nuori ja lupaava joukkue. Haluan olla täällä ja nähdä mihin tämä johtaa, maalivahti miettii Kingsin verkkosivuilla.

Bertuzzi polvileikkauksessa

Calgary Flamesin hyökkääjän Todd Bertuzzin polvi tähystysleikattiin tiistaina. Kanadalaisen jalka oikutteli parin viikon ajan, kunnes se päätettiin lopulta operoida. Bertuzzin odotetaan palaavan kaukaloon noin kuukauden päästä.

Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 57 ottelua ja summannut tehopisteet 15+28=43.

Toskalan kausi ohi

Toronto Maple Leafsin suomalaisvahti Vesa Toskala joutuu leikkaukseen ja miehen kausi on paketissa. Tamperelaisen nivunen on reistallut koko kauden ja lopulta vamma päätettiin hoitaa leikkauksella.

Kanadalaisseura hankki Toskalan korvaajaksi Ottawasta Martin Gerberin. Toronton muut veräjänvartijat ovat konkari Curtis Joseph ja nuori Justin Pogge.

Kuba pysyy Ottawassa

Ottawa Senatorsin siirtolistalla pyörinyt pakki Filip Kuba jatkaa kanadalaisseurassa kolmivuotisella sopimuksella. 32-vuotias tshekkipakki tienaa jatkossa 3,7 miljoonaa dollaria kaudessa.

Kuba on pelannut tällä kaudella 54 ottelua pisteillä 2+27=29. Hän saapui Ottawaan loppukesästä 2008 Tampa Baysta.

Connolly jatkaa Buffalossa

Siirtohujujen kohteena ollut Buffalon sentteri Tim Connolly on solmimut Sabresin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Uuden paperin arvo on yhteensä yhdeksän miljoonaa dollaria.

Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 29 ottelua ja summannut pisteet 11+15=26.

Burrowsille neljän vuoden jatko

Vancouver Canucks allekirjoitti jatkosopimuksen hyökkääjä Alexandre Burrowsin kanssa. Sopimus tuo energiselle hyökkääjälle neljän seuraavan kauden aikana vuodessa keskimäärin kahden miljoonan dollarin tulot. Burrows on pelannut Vancouverissa tällä kaudella 62 ottelua ja tehnyt 16+17=33 pistettä. Jäähyllä kanadalaishyökkääjä on istunut 105 minuuttia.

Burrows pelaa NHL:ssä ja Vancouverissa nyt neljättä kauttaan. Viime kaudella hän teki Vancouverissa 12+19=31 pistettä 82 runkosarjan ottelussa ja istui jäähyllä 179 minuuttia. Hänen viime kauden tehosaldo (+11) oli joukkueensa paras. Burrows tuli NHL:ään varaamattomana pelaajana tehtyään vapaana agenttina sopimuksen Vancouverin kanssa vuoden 2003 syksyllä.

Rinne helmikuun tulokas

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne on valittu helmikuun parhaaksi tulokkaaksi. Mies pelasi kuukauden aikana 12 ottelussa ja voitti niistä yhdeksän. Torjuntaprosentti hänellä oli 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,72.

Rinne on pelannut tällä kaudella jo kuusi nollapeliä, mikä sivuaa Predatorsin seuraennätystä. Päästettyjen maalien keskiarvossa kempeleläinen on koko liigan toisena lukemalla 2,15.

Moreaun vamma pelättyä lievempi

Antti Miettisen mailan silmäänsä saaneen Oilers-kapteenin Ethan Moreaun vamma on pelättyä lievempi. Televisiokanava TSN:n mukaan tutkimuksissa on kuitenkin käynyt ilmi, ettei vamma ole vakava ja sitä ei tarvitse operoida. Silmän näkökyky on myös alkanut vähitellen palautua.

Moreaun paluuaikataulu on vielä hämärän peitossa, mutta kovin pitkää sairauslomaa hän ei tarvinne. Vamman vuoksi Moreau nähdään kaukalossa jatkossa visiirillä varustettu kypärä päässä.

Kovaltshuk helmikuun huippu

Atlanta Thrashersin Ilja Kovaltshuk on nimetty NHL:n helmikuun ykköspelaajaksi. Venäläinen teki kuukauden aikan 21 pistettä - 13 maalia, 8 syöttöä - ja Thrashers onnistui voittamaan puolet (kuusi kahdestatoista) pelaamastaan ottelusta.

Helmikuun ykköspuolustaja oli Washingtonin puolustaja Mike Green. Hän oli kuukauden toiseksi tehokkain pelaaja 20 pisteellä (yhdeksän maalia, 11 syöttöä). Kuukauden aikana Green teki uuden NHL-ennätyksen onnistumalla maalinteossa kahdeksassa perättäisessä ottelussa.

St. Louis Bluesin Steve Mason oli maalivahtien edustaja kuukauden tähdistössä. Mason voitti kahdeksan neljästätoista ottelustaan ja hänen siivittämään St. Louis nousi taistelemaan pudotuspelipaikasta. Hänen torjuntaprosenttinsa helmikuussa oli 93,9 ja kertaalleen hän onnistui pelaamaan nollapelin.

Brodeur viikon ykköstähti

Loukkaantumisesta toipunut New Jersey Devilsin maalivahti Martin Brodeur oli päättyneen viikon NHL:n ykköstähti. Kakkostähti oli Calgary Flamesin laitahyökkääjä Jarome Iginla ja kolmanneksi tähdeksi ylsi Atlanta Thrashersin laituri Iljaa Kovaltshuk.

Brodeur ei haitannut 50 ottelun pelitauko, vaan hän voitti kaikki kolme ensimmäistä otteluaan. Kahdessa viikon kolmesta ottelustaan Brodeur pelasi nollapelin ja torjuntaprosentiksi tuli huikea 97,1 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 0,67. Nollapelit tulivat Colorado Avalanchea ja Philadelphia Flyersia vastaan.

Calgaryn kapteeni teki 10 pistettä (neljä maalia, kuusi syöttöä) kolmessa ottelussa. Tehopyrähdyksen ansiosta hän siirtyi Flamesin kaikkien aikojen pistepörssin ykköseksi ohi Theoren Fleuryn. Kovaltshuk keräsi viikolla kahdeksan pistettä - neljä maalia ja neljä syöttöä. Kapteeninsa ansiosta Thrashers voitti kaksi viikon kolmesta ottelustaan.

Steve Ott ottelun pelikieltoon

Dallas Starsin hyökkääjä Steve Ott on saanut NHL:ltä yhden ottelun pelikiellon. Ott pudotti Anaheim-ottelussa hanskansa yhdessä Ducksien Travies Moenin kanssa, joka loukkaantui tappelussa. Ott osui väännön aikana Moenin silmään.

Ott kärsi rangaistuksensa sunnuntain ottelussa Pittsburghia vastaan ja on jälleen kehissä tiistain kieroksella.

Moreaulle paha silmävamma

Edmonton Oilersin voimahyökkääjä Ethan Moreau sai vakavan silmävamman ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Tapaturma sattui ottelun viimeisillä sekunneilla, kun Antti Miettisen maila osui vahingossa Moreaun silmämunaan.

- Tilanne näytti vakavalta, kommentoi Oilers-valmentaja Craig MacTavish.

Miettinen sai tilanteesta 2+2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Oilers tiedottaa myöhemmin vamman laadusta.

Boogaardille pannaa

Minnesota Wildin kovanaama Derek Boogaard on saanut viiden ottelun pelikiellon taklattuaan Calgary Flamesin hyökkääjä Brandon Prustia päähän joukkueiden välisessä ottelussa. Prust sai taklauksesta aivotärähdyksen.

Witt sai viiden pelin kiellon

New York Islandersin puolustaja Brendan Witt on saanut viiden ottelun pelikiellon. Mies taklasi Toronto-ottelussa törkeästi Niklas Hagmania kyynärpäällään suoraan päähän. Suomalaispelaaja sai tilanteessa aivotärähdyksen ja joutui jättämään kaukalon.

Pannansa aikana Witt menettää palkkatuloja lähes 75 000 dollarin edestä. Kaukaloon hän palaa 10. maaliskuuta, kun Islanders kohtaa jälleen Maple Leafsin.

Rangers hankki kokoa hyökkäykseen

Muutokset New York Rangersissa jatkuvat, kun joukkue poimi waiwer-listalta hyökkääjä Mark Bellin. 28-vuotias pelaaja kuului Toronton organisaatioon ja on tahkonnut koko kauden AHL:ssä Toronto Marliesin riveissä. 56 ottelussa hänelle on merkitty pisteet 12+15=27.

Toronton ohella mies on pelannut NHL:ssä San Josessa ja Chicagossa yhteensä 445 ottelua ja tehnyt liki 200 pistettä. Hän on alunperin Chicagon ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1998.

Tortorella Rangersin peräsimeen

New York Rangersin GM Glen Sather tiedotti seuran kotisivuilla, että aiemmin päivällä erotetun Tom Renneyn tilalle palkattiin Tampa Bay Lightningin entinen päävalmentaja John Tortorella monivuotisella sopimuksella.

Ennen Rangers-pestiä Tortorella toimi seitsemän kauden ajan Tampa Bay Lightingin päävalmentajana ennen kuin sai siirtyä pois Barry Melrosen tieltä viime kesänä. Kaudella 2003-04 Tortorella johdatti Lightningin organisaation ensimmäiseen Stanley Cup -voittoon ja voitti samalla kaudella parhaalle valmentajalle myönnettävän Jack Adams -pystin.

Rangers erotti valmentajansa

New York Rangers on erottanut tsn-verkkosivuston mukaan valmentajansa Tom Renneyn. Joukkue on esiintynyt heikosti viimeisten parin kuukauden aikana ja hävinnyt viimeisistä kahdestatoista ottelustaan kymmenen.

Rangers on tällä hetkellä kuudentena itäisessä konferenssissa, mutta vain kahden pisteen päässä yhdeksännestä sijasta. Renneyn korvaaja ilmoitetaan myöhemmin.

Kaikki NHL-joukkueet, jotka aloittivat kautensa Euroopassa, ovat nyt erottaneet valmentajansa.

Mike Richards viikon ykköstähti

Philadelphia Flyers keskushyökkääjä Mike Richards oli NHL:n viime viikon ykköstähti. Kakkoseksi ja kolmoseksi ylsivät Florida Panthersin maalivahti Tomas Vokoun ja Chicago Blackhawksin kassari Cristobal Huet.

Tehokkaana kahdensuunnan pelaajana tunnettu Richards oli hurjana viikon kahdessa pelissään. Ensin hän teki henkilökohtaisen yhden pelin piste-ennätyksensä Buffaloa vastaan ampumalla kaksi maalia ja antamalla kolme syöttöä. Syöttösaalis kasvoi vielä kahdella ottelussa Pittsburghia vastaan ja lisäksi hän teki yhden alivoimamaalin (kauden seitsemäs av-osuma). Näin viikon saldoksi tuli kahdeksan pistettä kahdessa ottelussa.

Vokoun torjui viikolla kaksi nollapeliä, ensin New Jerseytä ja sitten viikon päätteeksi Boston Bruinsia vastaan. Välillä tuli tappio Chicagolle, mutta siinäkin ottelussa tshekki torjui 38 laukausta.

Huet voitti kolme neljästä pelaamastaan ottelusta. Ensin kaatui Tampa, sitten nollapelillä Florida ja viikon kolmas voitto tuli Dallasista. Myös Minnesotaa vastaan ranskalainen pelasi hyvin, mutta Wildin Josh Harding onnistui vieläkin paremmin Blackhawksin 1-2 tappioon päättyneessä ottelussa.

Kingsin Gauthier pelikieltoon

Los Angeles Kingsin puolustaja Denis Gauthier on saanut kahden ottelun pelikiellon. Hän ajoi kiekontavoittelutilanteessa San Josen Patrik Marleuta käsivarrellaan päähän. Kings-pakki sai ottelussa tilanteesta kaksiminuuttisen.

Gauthier oli aiemmin tässä kuussa viiden ottelun pelikiellossa taklattuaan Montrealin Josh Gorgesia päähän.

Senators ja Islanders pelaajakaupoilla

Ottawa Senators ja New York Islanders aloittivat kaupanteon hyvissä ajoin ennen siirtojen aikarajan umpeutumista maaliskuun neljäntenä päivänä. Senators lähetti New Yorkiin veteraani Dean McAmmondin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron ja sai saarelaisilta hyökkääjä Mike Comrien ja puolustaja Chris Campolin. Kyseessä oleva ensimmäisen kierroksen varausvuoro ei ollut Ottawan oma vuoro, vaan seuran aikaisemmin hankkima San Josen ensimmäisen kierroksen vuoro.

Senators on sarjataulukossa yhdentenätoista ja vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Erityisesti maalinteossa on ollut ongelmia.

- Me emme ole olleet kovinkaan hyviä hyökkäyspäässä ja nyt saimme kaksi kaveria, jotka ovat hyviä siinä, kommentoi Senatorsin toimitusjohtaja Bryan Murray tekemäänsä kauppaa.

Kiekollisena puolustajana tunnettu Campoli on tehnyt tällä kaudella kuusi maalia ja antanut 17 syöttöä 51 ottelussa. Ottawan puolustajista vain Filip Kuba on tehnyt enemmän pisteitä kuin Campoli. Aikaisemminkin Kanadan pääkaupunkilaisia edustanut Comrie hankittiin tuomaan tehoja joukkueen kakkosketjuun. Islandersien riveissä Comrie ehti tehdä tällä kaudella 20 pistettä (seitsemän maalia, 13 syöttöä) 41 ottelussa.

Liigan viimeisenä majaileva Islanders keskittyy jo tulevaisuuden joukkueen rakentamiseen ja siinä apuna tulee olemaan nyt saatu ensimmäisen kierroksen varausvuoro. 35-vuotiaan Dean McAmmondin sopimus päättyy tähän kauteen.

Tampan Meszaroksen ja Rangerin kausi ohi

Tampa Bay Lightningin puolustajat Paul Ranger ja Andrei Meszaros joutuvat kumpikin leikkauttamaan vasemman olkapäänsä maaliskuun alussa. Toipumisaika venyy aina elokuulle asti, joten molempien kausi on tältä erää ohi.

24-vuotias Ranger ja vuotta nuorempi Meszaros ova olleet joukkueen tärkeimpiä pakkeja tällä kaudella ja kumpainenkin on pelannut keskimäärin yli 24 minuuttia ottelussa. Kauden alkajaisiksi hankittu Meszaros on tehnyt 16 pistettä (2 maalia ja 14 syöttöä) ja Ranger kolme pistettä vähemmän (2 maalia ja 11 syöttöä).

Dallasin Richards sivuun kahdeksi kuukaudeksi

Dallas Starsin toiseksi paras pistemies Brad Richards joutuu olemaan sivussa 6-8 viikkoa murtuneen ranteen vuoksi. Vamma tuli voitokkaassa Columbus-ottelussa, jossa Richards teki yhden maalin.

28-vuotias kanadalainen on pelannut Starsissa vuoden verran ja tehnyt sinä aikana 67 runkosarjaottelussa 59 tehopistettä. Aiemmin Richards on pelannut Tampa Bayssa, jossa voitti vuonna 2004 Stanley Cupin ja Conn Smythe Trophyn, mikä ojennetaan pudotuspelien parhaalle pelaajalle.

Parise, Lombardi, Kovaltshuk - viikon tähtitrio

New Jersey Devilsin laituri Zach Parise, Calgary Flamesin keskushyökkääjäMatthew Lombardi ja Atlanta Thrashersin laitahyökkääjä Ilja Kovaltshuk on valittu NHL:n viikon tähdiksi.

Ykköstähti Parise teki neljässä ottelussa kahdeksan pistettä (neljä maalia, neljä syöttöä) ja johdatti Devilsit neljään perättäiseen voittoon. Parise on tehnyt tällä kaudella jo 34 osumaa ja on 34 osumalla maalipörssin kakkosena yhdessä Philadelphian Jeff Carterin kanssa.

Lombardi taiteili seitsemän pistettä (kolme maalia, neljä syöttöä) Flamesin saalistaessa seitsemän kahdeksasta jaossa olleesta pisteestä. Flames jatkaakin vakuuttavasti Luoteisen divisioonan kärjessä.

Atlantan kapteeni Kovaltshuk oli viikon paras maalintekijä viidellä osumallaan. Hän teki yhden maalin sekä Tampaa että Chicagoa vastaan ja päätti viikon uransa yhdennellätoista hattutempulla Anaheim Ducksia vastaan.

Mathieu Schneider Montrealiin

Atlanta Thrashersin kokenut puolustaja Mathieu Schneider on kaupattu Montreal Canadiensiin. Vaihdossa Atlanta saa kesän 2009 toisen kierroksen sekä kesän 2010 kolmannen kierroksen varausoikeudet. Schneiderin lisäksi Canadiens saa kaupan päälle toistaiseksi määrittämättömän varausoikeuden ensi kesän varaustilaisuuteen.

Kanadalainen Schneider on pelannut aiemmin Montrealissa vuosina 1989-1995. Mies voitti Stanley Cupin joukkueessa keväällä 1993. Kahdeksaa eri NHL-joukkuetta urallaan edustanut Schneider on pelannut NHL:ssä 1241 ottelua ja merkauttanut niissä 717 tehopistettä. Ikää miehellä on 39-vuotta.

Sharp sivuun viikoiksi

Chicago Blackhawksin hyökkääjä Patrick Sharp on polvivamman vuoksi sivussa vähintään 2-3 viikkoa. Sharp loukkasi polvensa lauantaina Dallas Starsia vastaan pelatussa ottelussa.

Myös alavartalovammasta kärsivä Nikolai Habibulin on poissa kokoonpanosta. Venäläisvahti huilaa ainakin seuraavat kolme ottelua.

Therienille potkut

Pittsburgh Penguins on erottanut päävalmentajansa Michel Therrienin. Yhdeksän kuukautta sitten Penguinsin Stanley Cupin finaaleihin johdattanut Therrien ei ole saanut Pittsburghia viime kauden tapaiseen iskuun ja joukkue joutuu taistelemaan pudotuspelipaikastaan.

Therrienin tilalle on palkattu 38-vuotias ex-NHL-pelaaja Dan Bylsma, joka on aiemmin valmentanut Penguinsin farmijoukkue Wilkes Barrea.

Plekanec pelikieltoon

Montreal Canadiensin hyökkääjä Tomas Plekanec on asetettu kahden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Plekanec kaatoi keskiviikon ottelussa Edmontonin Denis Grebeshovin jalallaan. Oilers-pakin nilkka vääntyi tilanteessa ja hän on sivussa ainakin kaksi viikkoa.

Ottelussa Plekanec selvisi tempustaan kaksiminuuttisella, mutta jälkikäteen annetun pelikiellon myötä hän menettää palkkatulojaan reilun 17 000 USD:n edestä.

Weight huilaa kuusi viikkoa

New York Islandersin konkarihyökkääjä Dough Weight joutuu olemaan sivussa peleistä kuutisen viikkoa polvivamman vuoksi. Hän törmäsi keskiviikon ottelussa yhteen New Jerseyn Brian Giontan kanssa, ja joutui jättämään kaukaloon tämän jälkeen. Tutkimuksissa selvisi, että hänen polvensa sivuside oli revennyt. Weight on pelannut tällä kaudella 44 ottelussa pisteet 9+26.

Visnovskyn kausi ohi

Edmonton Oilersin puolustajan Lubomir Visnovskyn kausi on ohi. Miehen olkapää tarvitsee leikkaushoitoa, josta toipuminen kestää niin pitkään, ettei häntä enää nähdä kaukalossa tällä kaudella.

Visnovski ehti pelata tällä kaudella 50 ottelua ja teki pisteet 8+23.

Avery farmiin

Dallas Stars on passittanut Sean Averyn AHL:aan Hartford Wolf Packiin. Dallas Starsilla ei ole suoranaista farmijoukkuetta, joten siirto piti neuvotella erikseen Hartfordin kanssa. Aiemmin Avery läpäisi waiver-listan, kun mikään joukkue ei poiminut miestä kyseiseltä siirtolistalta itselleen.

Kesällä neljän vuoden mittaisen sopimuksen Starsin kanssa solminut Avery sai taannoin kuuden ottelun mittaisen pelikiellon NHL:ltä sopimattomien lausuntojen vuoksi.

Viikon tähdet valittu

Los Angeles Kingsin maalivahti Jonathan Quick, Detroit Red Wingsin laituri Marian Hossa ja Washington Capitalsin puolustaja Mike Green on nimetty NHL:n viime viikon tähdiksi.

Ykköstähti Quick voitti kolme perättäistä vierasottelua. Ensiksi tuli nollapeli Ottawaa vastaan, sitten 41 torjuntaa Washingtonin kaadossa ja lopuksi 3-1 voitto huimassa vireessä olevasta New Jerseystä. Quickin ansiosta Los Angeles on noussut kamppailemaan Läntisen konferenssin pudotuspelipaikasta.

Hossa saalisti seitsemän pistettä (kuusi maalia, yksi syöttö) ja johdatti Punasiivet neljään perättäiseen voittoon. Green teki puolustajalle huikeat tehot kolmessa ottelussa - neljä maalia ja kolme syöttöä. Green johtaa puolustajien pistepörssiä ja on tehnyt kuudessa viimeisessä ottelussa maalin. NHL:n ennätys puolustajien maaliputkessa on Bruins-pakki Mike O'Connellin vuoden 1984 tammikussa tekemä seitsemän ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle