TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL:ssä tapahtuu: Eric Lindros Dallasiin, Chicagossa ja St. Louisissa sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Andrew Alberts jatkaa Bostonissa

Tulokaskautensa Bruinsissa pelannut Andrew Alberts on solminut yksivuotisen sopimuksen Bostonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 661,300 dollaria. 25-vuotias Alberts teki tulokaskaudellaan 1+6=7 tehot 73 ottelussa, ja istui jäähypenkillä 68 minuuttia.

Boston ilmoitti myös sopimuksista maalivahdin Brian Finleyn, puolustaja Bobby Allenin ja hyökkääjien Nate DiCasmirron, Jeremy Reichin ja Dennis Packardin kanssa.

St. Louis Bluesille sopimuksia

St. Louis Blues on solminut ensi kauden kattavat jatkosopimukset maalivahti Jason Bacashihuan, puolustajien Eric Brewerin, Doug Lynchin, Aaron McKenzien, Tomas Mojzisin ja Jeff Woywitkan sekä hyökkääjien Jon DiSalvatoren ja Peter Sejnan kanssa. Näistä erityisesti Brewerin ja Bacashihuan odotetaan pelaavan tärkeäsää roolissa ensi kauden Blues-joukkueessa.

Joukkue solmi myös monivuotisen jatkosopimuksen nuoren keskushyökkääjä Jay McClementin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

- Luotamme siihen, että Jay nostaa pelinsä uudelle tasolle saadessaan lisää vastuuta eri tilanteissa, Bluesin presidentti John Davidson sanoi.

Viime kaudella 23-vuotias McClement teki tulokkaana 67 pelissä kuusi maalia ja antoi 21 maaliin johtanutta syöttöä.

Jason Morgan Minnesotaan

Minnesota hankki pahan päivän varalle lisää kokemusta keskushyökkääjän tontille. 29-vuotias Jason Morgan siirtyy Wildiin Chicagon joukkueesta. Viime kaudella pelejä NHL:ssä kertyi vain 7, ja koko uralla 40 Los Angelesin, Calgaryn, Nashvillen ja Chicagon riveissä. Sopimus on vuoden mittainen.

Kopecky Detroitiin

Detroit Red Wings on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Tomas Kopeckyn kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja arvoltaan NHL:n minimipalkan verran, eli 450 000 dollaria.

24-vuotias slovakkilaituri pelasi viime kaudella läpimurtokautensa AHL:n Grand Rapidsissa tehden 77 ottelussa 32 maalia ja antaen 40 maalisyöttöä. 191-senttinen 93 kiloinen Kopecky on Detroitin toisen kierroksen varaus kesän 2000 draftista.

Vrbata jatkosopimukseen

Chicago Blackhawks on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Radim Vrbatan kanssa. Blackhawks hankki 24-vuotiaan tshekkihyökkääjän Carolina Hurricanesista joulukuun 30. päivä 2005.

Menneellä kaudella Vrbata esiintyi Blackhawks-kokoonpanossa 45 ottelussa, joissa hyökkääjä saalisti 34 pistettä. Tätä ennen Vrbata ehti pelata 16 kamppailussa Hurricanes-hyökkäyksessä. Hurricanes-paidassa tshekille kertyi pisteitä viisi.

Lisäksi Blackhawks on tehnyt sopimukset hyökkääjä Carl Corazzinin sekä puolustajien David Kocin ja Jordan Hendryn kanssa. Corazzinin ja Kocin sopimukset ovat yksivuotisia. Hendryn sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Iso-E Starsiin

Järkälemäinen keskushyökkääjä Eric Lindros siirtyy uransa ensimmäistä kertaa läntisen konferenssin joukkueseen ja Dallas Starsiin. Lukuisista loukkaantumisista uransa varrella kärsinyt Lindros on tehnyt yksivuotisen sopimuksen teksasilais-seuran kanssa. Kanadalaissentteri pelasi viime kaudella vain 33 ottelua, mutta tällä kertaa huolena ei ollut aivotärähdys vaan vaikea rannevamma.

- Eric on piste per peli -pelaaja ja uskomme, että hänen hankinta on erinomainen asia joukkueellemme, myhäili Dallasin manageri Doug Armstrong.

Lindros on ollut vuosikausia yksi NHL:n puhutuimmista pelaajista, mutta ei aina pelkästään pelillisten asioidensa vuoksi. 33-vuotias voimahyökkääjä varattiin kesällä 1991 ensimmäisenä Quebec Nordiquesin toimesta mutta nuorukainen ei suostunut pelata varaamalleen joukkueelle vaan vaati siirtoa. Se myös tapahtui ja Lindros edusti kahdeksan kautta Philadelphia Flyersiä johdattaen kapteenina joukkueensa parhaimmillaan Stanley Cupin finaaleihin.

Kauden 2000-2001 "E-Train" oli pelaamatta loukkaantumisen vuoksi ja mies palasi NHL-kaukaloihin 2001-2002. Sillä kertaa New York Rangersin sinipaidassa viilettänyt Lindros pelasi Manhattanin ylpeydessä seuraavat kolme kautta ennen siirtoaan kotikaupunkiinsa ja Toronto Maple Leafsiin.

- Olen innoissani päästessäni voittavaan organisaatioon. Dallasilla on Mike Modanon, Jere Lehtisen, Brenden Morrow`n, Sergei Zubovin ja Marty Turcon kaltaisia vahvoja runkopelaajia jo ennestään ja odotan liittymistä joukkueeseen, kommentoi joukkueen uusi pelaaja.

Lindros tulee todennäköisesti ottamaan Starsissa Nashvilleen siirtyneen toisen suurikokoisen sentterin, Jason Arnotin paikan kakkosketjun keskellä. 193 senttinen ja reilu satakiloinen Lindros on tehnyt urallaan 839 pistettä 711 ottelussa kuluttaen jäähypenkkiä 1328 minuutin edestä.

Sharks kiinnitti seitsemän pelaajaa

San Jose teki sopimukset seitsemälle viime kauden pelaajalleen. Monivuotiset sopimukset saivat saksalainen hyökkääjä Marcel Goc ja ruotsalaissyntyinen puolustaja Doug Murray.

Yhden vuoden mittaiset sopimukset saivat farmissa tahkonneet hyökkääjät Tomas Plihal, Craig Vallette sekä viime kauden tulokas Grant Stevenson. Puolustajista vuoden mittaisen sopimuksen saivat Jim Fahey sekä Garrett Stafford. Stafford muistetaan ikävästä farmisarjan välikohtauksesta, missä vastikään Montrealin kanssa jatkosopimuksen tehnyt Aleksandr Perezhogin iski Staffordia mailalla päähän.

Kolme Phoenix-pelaajaa sopimuksiin

Phoenix Coyotesin kolme pelaajaa, maalivahti Philippe Sauve, puolustaja Matthew Spiller ja hyökkääjä Oleg Saprykin ovat hyväksyneet seuran tarjoaman sopimustarjouksen ja jatkavat näin seurassa ensi kauden. Saprykinin sopimus tuo 25-vuotiaalle venäläishyökkääjälle ensi kaudesta 1.064 miljoonaa dollaria. Sauven sopimus on puolestaan 550.000 dollarin arvoinen.

Saprykin siirtyi Phoenixiin kesällä 2004 Calgarysta. Menneellä kaudella hyökkääjä pelasi Phoenixissa 67 ottelua ja teki näissä 11+14=25 pistettä. Maalivahti Sauve siirtyi Phoenixiin puolestaan viime kaudella ja hänenkin entinen seuransa oli Calgary. Kauden aikana 26-vuotias maalivahti pelasi 10 ottelua ja keräsi näistä kolme voittoa. Hän päästi pelaamissaan otteluissa selkänsä taakse keskimäärin 3.97 maalia ottelua kohden. Isokokoinen puolustaja Spiller pelasi puolestaan menneen kauden pääosin Phoenixin farmiseurassa San Antoniossa. Coyotesin NHL-joukkueessa hän pääsi pelaamaan vain kahdeksan ottelua.

Perezhoginille vuoden jatkosopimus

Montreal Canadiens on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen 22-vuotiaan venäläishyökkääjän Aleksandr Perezhoginin kanssa. Viime kausi oli Montrealin kesän 2001 ensimmäisen kierroksen varaukselle ensimmäinen NHL:ssä. Hän pelasi 67 ottelua Canadiens-paidassa ja teki näissä yhdeksän maalia ja 16 pistettä. Perezhogin siirtyi Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2003-04, mutta samaisen kauden pudotuspeleissä mailaniskulla hankittu vuoden pelikielto AHL:ssä palautti hänet NHL:n työsulun ajaksi takaisin Venäjälle ja Avangard Omskin joukkueeseen.

Kolme hyökkääjää Red Wingsiin

Detroit Red Wings on tehnyt sopimukset Krystofer Kolanoksen, Jiri Hudlerin ja Darryl Bootlandin kanssa. Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia.

25-vuotias Kolanos pelasi viime kaudella peräti viidessä eri joukkueessa, Phoenix Coyotesissa, Edmonton Oilersissa, San Antonio Rampagessa, Lowell Lock Monstersissa sekä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. 188-senttinen ja 89-kiloinen kauppakiertolainen pääsi pelaamaan NHL:ssä vain 15 ottelun verran.

Hudler on Red Wingsin kakkoskierroksen varaus vuodelta 2002. Viime kaudella 22-vuotias tsekkitaituri siirrettiin Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapidsissa sentterin paikalta vasempaan laitaan ja mies pelasi läpimurtokautensa. 76 ottelussa Hudler mätti 36+60=96 tehopistettä ollen joukkueensa paras pistemies ja AHL:n kolmanneksi tehokkain pelaaja. AHL:n pudotuspeleissä Hudler oli myös joukkueensä tärkein pelaaja tehden 16 ottelussa 6+16=22 tehopistettä.

Bootlandin sopimuksella Red Wings saa riveihinsä lopultakin kaivattua kovuutta. 24-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella Grand Rapidsissa niin ikään läpimurtokautensa. Valtteri Filppulan sentteröimässä ketjussa oikeaa laitaa tahkonnut Bootland teki 77 ottelussa 27 maalia ja antoi 29 maalisyöttöä. Mies osallistui lisäksi nyrkkitappeluihin kunnioitettavat 21 kertaa. Bootland on Colorado Avalanchen varaus vuodelta 2002, mutta siirtyi Red Wingsin organisaatioon vapaana agenttina kesällä 2002.

Taylor Pyattin oikeudet Buffalosta Vancouveriin

Buffalo Sabres kauppasi hyökkääjä Taylor Pyattin oikeudet Vancouver Canucksille. Vaihdossa toiseen suuntaan matkasi Canucksin neljännen kierroksen varausoikeus vuoden 2007 draftissa. Isokokoinen Pyatt pelasi menneellä kaudella Buffalossa 41 runkosarjan ottelua, joissa hän teki 6+6=12 pistettä. Pudotuspeleissä hyvänä taklaajana tunnettu Pyatt pelasi 14 ottelua ja teki 0+5=5 pistettä. Koko urallaan Pyatt on pelannut Isladersissa ja Sabresissa yhteensä 308 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 42+56=98 pistettä. Jäähyjä Pyatt on ottanut 170 minuuttia.

Edmonton kiinnitti ykkössentterinsä

Edmonton Oilers ilmoitti tehneensä kolmevuotisen jatkosopimuksen seuran ykköskeskushyökkääjän Shawn Horcoffin kanssa. Sopimuksen yhteisarvo on 10.8 miljoonaa dollaria, eli Horcoffin uusi sopimus rasittaa Oilersin palkkakattoa vuodessa 3.6 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella 27-vuotias hyökkääjä pelasi Oilersin paidassa 79 ottelua ja teki näissä 22+51=73 pistettä. Pudotuspeleissä Horcoff pelasi 24 ottelua ja teki 7+12=19 pistettä. Horcoffista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti ensi kesänä.

Auld sopimukseen Panthersien kanssa

Florida Panthers ilmoitti tehneensä vuoden sopimuksen maalivahti Alex Auldin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1.475 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella 25-vuotias maalivahti pelasi Vancouver Canucksin riveissä 65 ottelua, joista hän keräsi 33 voittoa. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2.94 maalia ottelussa ja torjuntaprosentti 90.2%. Auld siirtyi Vancouverista Floridaan tämän vuoden kesäkuussa isossa pelaajakaupassa, kun Panthersien entinen tähtimaalivahti Roberto Luongo matkasi Vancouveriin.

Brashear Washingtoniin

Washington Capitalsin manageri George McPhee ilmoitti tänään, että seura on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen kovaotteisen hyökkääjän Donald Brashearin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen. Brashear on pelannut edelliset neljä kautta Philadelphiassa. Menneellä NHL-kaudella 34-vuotias laitahyökkääjä pelasi 76 ottelua ja teki 4+5=9 pistettä. Jäähyjä tappelutaidoistaan tunnettu Brashear otti 166 minuuttia.

Myös Budaj ja McCormick sopimuksiin Coloradossa

Colorado Avalanche jatkaa jatkosopimusten sorvailua viime kauden pelaajilleen. Tällä kertaa sopimusvuorossa olivat kakkosmaalivahti Peter Budaj ja nuorehko hyökkääjä Cody McCormick.

Slovakiakaissyntyinen Budaj onnistui tulokaskaudellaan hyvin. Hän oli maalilla neljässätoista voitto-ottelussa ja kymmenessä suoraan varsinaisella peliajalla tappioon päättyneessä pelissä. Budajn synkin sarake on rangaistuslaukauskilpailut - joukkue hävisi kaikki kuusi rankkarikisaa, joissa Budaj oli verkon suulla.

- Uskomme että Peter ja Jose Theodore ovat yksi tulevan kauden parhaista veskarikaksikoista, kertoi toimitusjohtaja Francois Giguere Avalanchen ensi kauden maalivahtinäkymistä.

Denver Postin mukaan Budajin kolmivuotisen sopimuksen arvo oli kaikkiaan 2,1 miljoonaa taalaa. Ensimmäisen kauden palkka on 600 000 dollaria, toisen 700 000 ja viimeisen 800 000.

Kovaotteisen McCormickin kahdensuunnan sopimus on kestoltaan vuoden mittainen ja jos hyökkääjä pelaa NHL:ssä, niin palkkaa tulee 495 000 taalaa kaudessa.

Maalivahti Leighton Anaheimiin

Anaheim Ducks on solminut vuoden sopimuksen maalivahti Michael Leightonin kanssa. Leighton, 25, edusti viime kaudella AHL:n Rochester Americansia, pelaten 40 ottelua. Torjuntaprosentiksi otteluista kertyi 88,7. Leighton on urallaan pelannut 43 NHL-ottelua Chicago Blackhawksin paidassa. Mies on Chicagon kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Jon Sim Atlantaan

Viime kaudella Florida Panthersissa ja Philadelphia Flyersissa pelannut Jon Sim on solminut sopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa. Tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

28-vuotias laitahyökkääjä siirtyi Flyersista Panthersiin tammikuussa tehdyssä kaupassa. Kovana työntekijänä tunnettu Sim teki viime kaudella uransa piste-ennätyksen kootessaan tehot 17+15 72:ssa ottelussa. Koko NHL-urallaan hän on pelannut 230 ottelua, joissa on tehnyt 35 maalia ja antanut 33 maaliin johtanutta syöttöä. Sim oli voittamassa Stanley Cupia Dallas Starsin riveissä vuonna 1999.

Thrashers ilmoitti lisäksi tehneensä jatkosopimukset puolustaja Mark Popovicin ja keskushyökkääjä Colin Stuartin kanssa. 23-vuotias Popovic ei ole vielä pelannut NHL:ssä kuin kahdeksan ottelua, joista seitsemän viime kaudella Thrashers-nutussa. Hyvin liikkuva puolustaja siirtyi viime kaudeksi Thrashersin organisaatioon vietettyään sitä ennen kolme kautta Anaheim Mighty Ducksin farmiseura Cincinnati Mighty Ducksissa.

24-vuotias Stuart taas on seuran viidennen kierroksen varaus kesältä 2001. Hän on pelannut kaksi viimeistä kauttaan farmiseura Chicago Wolvesissa AHL:ää. Viime kaudella Stuart teki 78 ottelussa pisteet 13+14.

Danisille jatkosopimus Montrealissa

Canadiens teki vuoden jatkosopimuksen 25-vuotiaan maalivahdin Yann Danisin kanssa. Keväällä 2004 sopimuksen vapaana agenttina Montrealin kanssa tehnyt Quebecissä syntynyt amerikkalaisvahti kiekkoili ennen ammattilaisuransa alkua neljä kautta Brownin yliopistojoukkueessa. Danis pääsi pelaamaan viime kaudella kuusi ottelua Canadiens-paidassa voittaen näistä kolme. Hänestä tuli samalla joukkueen historian kolmas maalivahti, joka on pelannut nollapelin ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

Canadiensilla on nyt sopimus kolmen maalivahdin kanssa. Myös Danis joutuu Waivers-listalle mikäli Montreal haluaisi lähettää hänet farmijoukkueeseen.

Canadiens julkisti samalla jatkosopimukset myös 23-vuotiaiden puolustaja Andrew Archerin ja hyökkääjä Duncan Milroyn kanssa. Uutena miehenä Canadiensin organisaatioon tuli Dallas Starsissa viime kaudella kaksi ottelua pelannut 25-vuotias puolustaja Dan Jancevski. Jancevski pelasi kauden 2004-05 Montrealin farmijoukkueessa Hamilton Bulldogsissa.

Seidenberg ja Sjöström jatkavat Phoenixissa

Phoenix Coyotes ilmoitti tehneensä jatkosopimukset saksalaisen puolustajan Dennis Seidenbergin ja ruotsalaisen hyökkääjän Fredrik Sjöströmin kanssa. Kummankin pelaajan sopimukset ovat kaksivuotisia. Sopimuksien arvoja ei kerrottu julkisuuteen.

Puolustaja Seidenberg siirtyi kesken viime kauden Philadelphiasta Phoenixiin. Phoenixissa Seidenberg kiekkoili 34 ottelua ja teki näissä 1+10=11 pistettä. Koko kauden saldoiksi 25-vuotias kiekollinen puolustaja sai 63 ottelussa 3+15=18 pistettä. Seidenberg on pelannut NHL:ssä yhteensä 126 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä tehot 7 maalia ja 34 pistettä.

Sjöström pelasi puolestaan menneellä kaudella 75 ottelua Kojoottien paidassa ja teki näissä peleissä 6+17=23 pistettä. Koko NHL-uralla 23-vuotias kahden suunnan hyökkääjä on pelannut 132 ottelua ja tehnyt 13+23=36 pistettä. Sjöström on Phoenixin ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2001 draftista.

Dupuis ei lähde pois

Minnesotan laitahyökkääjä Pascal Dupuis jatkaa seurassa yhden kauden ajan. Vuonna 2000 vapaana agenttina seuraan hankittu 27-vuotias laituri on pelannut joukkueessa 286 ottelua tehoin 57+71.

Gregory Campbell jatkaa Pantherseissa

Florida Panthers ilmoitti tehneensä kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Gregory Campbellin kanssa. Menneellä kaudella tulokaskautensa NHL:ssä pelannut 22-vuotias hyökkääjä pelasi Panthersin paidassa 64 ottelua ja teki näissä 3+6=9 pistettä. Puolustavana hyökkääjänä tunnettu Campbell on Floridan neljännen kierroksen varaus vuoden 2002 draftista.

Biron hyväksyi Buffalon sopimustarjouksen

Buffalo Sabres on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen maalivahti Martin Bironin kanssa. Sopimus on arvoltaan 2,1 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Uudesta sopimuksesta huolimatta Biron on pyytänyt Sabresilta siirtoa toiseen seuraan, sillä viime kaudella 29 ottelusta 21 voittoa torjunut Biron on tyytymätön kakkosmaalivahdin rooliinsa. Pelaajakauppaa hän saanee kuitenkin odottaa, kunnes hänet syrjäyttänyt Ryan Miller on tehnyt jatkosopimuksen.

Chicagossa värkättiin sopimuksia

Chicago Blackhawks on tehnyt odotetut jatkosopimukset puolustaja Duncan Keithin ja laitahyökkääjä Rene Bourquen kanssa. Keithin sopimus on peräti neljän vuoden mittainen. Bourquen sopimus kattaa sen sikaan kaksi seuraavaa kautta. Keith tienaa ensi kaudesta miljoona dollaria, Bourque 750000 dollaria.

Kummatkin pelaajat pelasivat menneellä kaudella NHL-tulokaskautensa. Keith oli Blackhawksin positiivisimpia yllättäjiä, sillä piskuinen puolustaja kellotti joukkueen suurimmat minuuttimäärät, yli 23 minuuttia, ottelua kohden. Pistetiliään 23-vuotias Keith kartutti 81 ottelussa yhdeksällä maalilla ja 12 syöttöpisteellä.

Blackhawksin sisäisessä pistepörssissä neljänneksi sijoittuneen 24-vuotiaan Bourquen kausi oli ailahtelevainen. Epätasaisesta pistetehtailusta kärsinyt kanadalainen ampui silti 77 ottelussa 16 täysosumaa ja jakoi 18 maaliin johtanutta syöttöä.

Hurricanesin sopimusrumba lähestyy loppuaan

Carolina Hurricanes on kiinnittänyt viimeisiä vapaita agenttejaan tekemällä sopimukset hyökkääjien Keith Aucoinin ja David Goven kanssa. Kummatkin sopimukset ovat kaksivuotisia ja niin sanotusti kaksisuuntaisia.

Detroitiin täytemiehiä

Detroit Red Wings on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset hyökkääjä Matt Husseyn ja puolustaja Dan Smithin kanssa. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat jäivät pimentoon.

27-vuotias Hussey pelasi viime kaudella AHL:ää Pittsburghin farmijoukkueessa ollen "Baby Penguinsin" paras pistemies 21+30=51 -tehoilla 60 ottelussa.

Kookas peruspakki Dan Smith pelasi viime kaudella Edmontonin farmijoukkueen Hamilton Bulldogsissa 69 ottelua. 29-vuotias kanukki käväisi pelaamassa SM-liigaa Rauman Lukossa kaudella 2001-02.

Molemmat pelaajat ovat todennäköisiä täytehankintoja Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapids Griffinsiin rosteriin.

Montador pysyy Floridassa

Florida Panthers on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Steve Montadorin kanssa. Tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

26-vuotias Montador siirtyi Panthersiin Calgary Flamesin organisaatiosta viime joulukuussa tehdyssä kaupassa. Koko NHL-uransa siihen asti Flamesissä pelannut kovaotteinen puolustaja oli myös mukana vuoden 2004 Stanley Cup -finaaleissa. Yhteensä hän on pelannut kaudesta 2001-02 lähtien 145 NHL-ottelua, joissa on tehnyt viisi maalia ja antanut kymmenen maaliin johtanutta syöttöä. Viime kaudella floridalaisseurassa syntyivät joulukuun siirron jälkeen 51 pelissä pisteet 1+5.

Avalanche sopimukseen Lilesin ja muutaman muun kanssa

Colorado Avalanche ilmoitti tehneensä kahden vuoden sopimukseen puolustaja John-Michael Lilesin kanssa. Amerikkalaissyntyinen hyökkäävä puolustaja teki viime kaudella runkosarjassa 14 maalia ja antoi 35 syöttöä. Joukkueen puolustajista hän oli pistepörssissä kakkonen Rob Blaken jälkeen. Olympiakisoissa Liles edusti USA:n joukkuetta.

- Liles on yksi liigan parhaista nuorista hyökkäävistä puolustajista. Hän on ollut viimeiset kaksi kautta meidän tärkeimpiä puolustajiamme ja erittäin taitavana pelaajana hän tulee auttamaan meidän ylivoimaamme vastaisuudesaskin, kommentoi toimitusjohtaja Francois Giguere sopimusta.

Lilesin lisäksi Avalanche ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen puolustaja Jeff Fingerin ja kolmen vapaiden agenttien papareilla liikkuneen hyökkääjän, Ben Guiten, Matt Murleyn ja Mark Rycroftin kanssa.

Kovaotteinen Finger on Avalanchen oma varaus, joka tähän astisen ammattilaisuransa pelannut AHL:ssä. Giguire ilmoitti uskovansa Fingerin omaavan NHL-potentiaalia, mutta aika näyttää onko pelaaja toimitusjohtajan luottamuksen arvoinen.

Sopimuksen saaneet kolme laituria, Guite, Murley ja Rycroft, tuovat lisää syvyyttä Avalanche-organisaatioon. Viime kaudella pelaajista tehokkain oli Mark Rycroft, joka teki St. Louis Bluesin riveissä kuusi maalia ja antoi neljä syöttöä.

Viiden pelaajasopimuksen lisäksi Avalanche ilmoitti tehneensä sopimuksen Jeff Hackettin kanssa. Hän on seuran uusi maalivahtivalmentaja. Kykyjenetsintäosastoa organisaatio vahvisti palkaamalla Terry Martinin ammatilaispelaajia tarkkailevaksi skoutiksi.

Canucks kiinnitti nuoren puolustajan

Vancouver Canucks teki kolmivuotisen tulokassopimuksen varaamattoman puolustajan Shaun Heshkan kanssa. Heshka pelasi kolme viimeistä kauttaan WHL-joukkue Everett Silvertipsissa. Kaksi viimeisintä kautta Heshka toimi joukkueensa varakapteenina. Menneellä kaudella Heshka oli jaetulla toisella sijalla Everettin pistepörssissä, kun hän teki 66 ottelussa 10+49=59 pistettä. Pisteillään Heshka oli WHL:n puolustajien pistepörssin toinen. Kauden jälkeen tuli myös valinta WHL:n toiseen tähdistökentälliseen.

Afanasenkov jatkaa Tampassa

Dimitri Afanasenkov palaa ainakin vuodeksi Tampaan, kun hän teki joukkueen kanssa jatkosopimuksen.
Sopimuksen arvo on 738 tuhatta taalaa. 26-vuotias venäläishyökkäjä teki viime kaudella yhdeksan maalia ja antoi
kuusi syöttöä 68 ottelua. Pudotuspeleissä syntyi yksi syöttöpiste.

- Tämä on erittäin tärkeä vuosi Affylle. Hänen täytyy näyttää että hän pystyy pelaamaan jatkuvasti kahdessa
ensimmäisessä ketjussa, pelata ylivoimaa ja olla tuottelias pisteiden suhteen. Haluamme neuvotella monivuotisen
sopimuksen hänen kanssaan, mutta hänen on näytettävä osaamisensa ensin, määritteli GM Feaster Afanasenkovin ensi
kauden tavoitteen organisaation puolelta.

Neljän kauden aikana, jonka Afanasenkov on pelannut Tampassa, hän on tehty 16 maalia ja antanut 17 syöttöä 153
ottelussa.

Canadiens hankki Samsonovin ja teki kaksi pelaajakauppaa

Hiljaiseloa siirtomarkkinoilla pitänyt Montreal Canadiens astui keskiviikkona varjoista kirkkaimpaan valokeilaan kahdella pelaajakaupalla ja yhdellä vapaa-agenttisopimuksella. Tuulennopea laitahyökkääjä Sergei Samsonov palaa takaisin tuttuun koilliseen divisioonaan, mutta nyt Bostonin Bruinsin sijaan siis Canadiens-paitaan. Viime keväänä Bostonista Edmontoniin siirtynyt iski 74 runkosarjapelissä 23 maalia ja 53 pistettä. Pudotuspeleissä pienikokoinen venäläinen oli myös varsin tehokas tehden 19 ottelussa 5 maalia ja 16 pistettä.

Samsonov on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista. 27-vuotias Samsonov on alunperin Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1997. Hän on pelannut yhteensä 533 ottelua kahdeksan kauden aikana NHL:ssä ja tehnyt näissä 168 maalia ja 392 pistettä. Tuore sopimus kattaa kaksi kautta ja on arvoltaan 7,05 miljoonaa dollaria.

Canadiens julkisti samalla kaupanneensa laitahyökkääjä Richard Zednikin takaisin Washingtoniin ja hankkineensa tilalle kookkaan hyökkääjän Mike Johnsonin Phoenixista. Canadiens sai Washingtonilta joukkueen kolmennen kierroksen varausvuoron ensi kesällä. Phoenixiin taas matkasi Montrealin neljänenen kierroksen varausvuoro.

Zednik kuului Montrealin runkopelaajiin ja häntä peluutettiin usein Saku Koivun rinnalla joukkueen ykkösketjussa. Viime kausi oli Zednikille kuitenkin vaikea useiden pienien loukkaantumisien takia. Hän pelasi vain 67 ottelua ja teki näissä 16 maalia ja 30 pistettä. Zednik on pelannut yhteensä 579 NHL-ottelua, joista 257 ensimmäistä Washintonissa, ja tehnyt näissä 161 maalia ja 299 pistettä.

Mike Johnson pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä että laiturina. Hän nousi NHL:ään kaudella 1996-97 Toronto Maple Leafsin tarjottua varaamattomalle kanadalaiselle sopimusta. Torontosta tie vei Tampa Bayhin keväällä 2000 ja jo heti seuraavana keväänä Johnson kaupattiin Phoenixiin. Hän on pelannut yhteensä 560 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 116 maalia ja yhteensä 339 pistettä. Viime kaudella hyvin kahteen suuntaan pelaava Johnson esiintyi 80 ottelussa ja teki näissä 16 maalia ja 54 pistettä.

Ryan Carter Anaheimiin

Anaheim Ducks on solminut kahden vuoden sopimuksen keskushyökkääjä Ryan Carterin, 22, kanssa. Carter edusti viime kaudella NCAA-liigan Minnesota State-Mankatoa. Pistesaldo kauden päättyessä oli 19+16=35, ja pelejä kertyi kauden aikana 39.

Aebischer jatkaa Montrealissa

David Aebischer on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Aebischer siirtyi Montrealiin kesken viime kauden Coloradosta vaihdossa Jose Theodoreen. Fribourgissa Sveitsissä syntynyt Aebischer oli Coloradon kuudennen kierroksen varaus kesällä 1997 ja hän on pelannut NHL:ssä viisi kautta. 28-vuotias Aebischer on torjunut kiekkoja 181 ottelussa saldolla 93 voittoa, 61 tappiota, 12 tasapeliä ja kaksi jatkoaikatappiota. Canadiens-paidassa hän ehti pelata vain seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 89,2%.

Genoway ja Wilson ankkanuttuun

Anaheim on solminut kahden vuoden sopimukset laitahyökkääjä Colby Genowayn, 22, ja puolustaja Clay Wilsonin, 23, kanssa. Genoway edusti viime kaudella AHL:n Hartford Wolfpackia, keräten 61 tehopistettä 77 ottelussa. Wilson pelasi samaisen liigan Grand Rapids Griffinsissä 60 ottelua, tehopistein 10+27.

Horton sopimukseen Panthersin kanssa

21-vuotias Nathan Horton on solminut vuoden jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa. Horton pystyy pelaamaan sekä keskellä että oikeassa laidassa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

- Hän on erittäin taitava ja kovasti työtä tekevä hyökkääjä, joka tulee olemaan tärkeässä roolissa seuramme menestyksessä ensi kaudella, Panthersin GM Mike Keenan totesi.

Kanadalainen varattiin Panthersin toimesta koko kesän 2003 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Hän pelasi ensimmäisellä NHL-kaudellaan 2003-2004 55 ottelua, joissa teki pisteet 14+8. Viime kaudella syntyivät suuremmasta ottelumäärästäkin johtuen 71 ottelussa tehot 28+19. Viime vuoden joulukuun 13.päivä hänestä tuli kautta aikojen nuorin hattutempun tehnyt Panthers-pelaaja.

Richardson etelään

Tampa Bay Lightning on ilmoittanut tehneensä yhden vuoden ja puolen miljoonan taalan sopimuksen puolustaja Luke Richardsonin kanssa. 37-vuotias veteraani on pelannut urallaan 1312 NHL-ottelua ja viime kaudella hän aloitti kauden Columbuksessa. Siellä plakkariin tuli 44 ottelua tehoin 1+6. Hänet myytiin siirtotakarajalla Torontoon.

- Näemme Luken erittäin luotettavana, kovaotteisena, tunnollisena ja vahvana työntekijänä puolustuksessamme, joka tuo kokemusta siniviivallemme ja pukuhuoneeseen, määritteli GM Feaster Richardsonia.

Holmqvist jatkaa Chicagossa

Daily Heraldin mukaan hyökkääjä Mikael Holmqvist on tehnyt jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei kuitenkaan vielä julkistettu.

Rajoitettuna vapaana agenttina ollut 27-vuuotias Holmqvist pelasi menneellä kaudella uransa ensimmäisen täyden NHL-kauden. Ruotsalaishyökkääjä viiletti 72 ottelussa Blackhawks-hyökkäyksessä. Pistetilastoon Holmqvist merkkautti kymmenen maalia ja kymmenen syöttöpistettä.

Monenlaisia sopimuksia Los Angelesissa

Los Angeles Kings ilmoitti tehneensä sopimukset kahden puolustajan, Brendan Buckleyn sekä Kevin Dallmanin, kanssa. Sopimusten pituus on kaksi vuotta.

Buckley, 29, pelasi viime kaudella 73 ottelun Peoria Rivermanin joukkueessa ja saavutti tehot 2+9. Buckley on alkujaan Anaheimin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1996. Ura on mennyt pääasiassa farmiliigoissa pelatessa.

Dallman, 25, teki NHL-debyyttinsä viime kaudella Bostonin paidassa. Bruinsissa otteluita kertyi 21 ja yksi syöttöpiste
jäi koristamaan tilastoja. Dallman siirtyi waiversin kautta St.Louisiin joulukuussa ja pelasi 46 ottelua. Pisteitä tilille tuli yhteensä 4+9. Ontariolaislähtöistä pelaajaa ei ole ikinä varattu NHL:ään, vaan hän teki sopimuksen vapaana agenttina Bostonin kanssa vuonna 2002.

Samalla Kings ilmoitti tulevan kauden valmennusportaastaan. Mike Johnston sekä Jamie Kompon ovat uudet apulaisvalmentajat, Bill Ranford harjoittaa jatkossa maalivahteja ja Nelson Emerson tulee toimimaan videovalmentajana sekä pelaajien kehittämisen konsulttina.

Hainsey jatkaa Sinitakeissa

Puolustaja Ron Hainsey ja Columbus Blue Jackets ovat päässeet yhteisymmärrykseen kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksia muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Blue Jackets hankki 25-vuotiaan Hainseyn waivers-listalta marraskuun 25. päivä 2005. Kanadalaispuolustaja esiintyi Blue Jackets -takalinjoilla kaikkiaan 55 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä Hainsey saalisti 17 pistettä.

Vihdoin myös Sabres-sopimuksia

Buffalo Sabresin puolustaja Brian Campbell solmi seuran kanssa monivuotisen jatkosopimuksen ja vältti näin välimieskäsittelyn. Campbell keräsi menneellä kaudella runkosarjassa 44 pistettä, mikä riitti Sabresin puolustajien pistepörssin kärkisijaan. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkaistu.

Lisäksi Sabres teki kovaotteisen hyökkääjän Andrew Petersin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kuluneella kaudella Peters esiintyi vain 28 ottelussa Sabres-kokoonpanossa. Vähäisestä peliajasta huolimatta kanadalaishyökkääjä kulutti jäähypenkkiä 100 minuutin edestä.

Jatkosopimuksista huolimatta Buffalossa riittää huolia tulevan kauden joukkueen kasaamisessa. Seuran pelaajista peräti tusina ilmoitti hakevansa sopimusta välimieskäsittelyn kautta. Seuran voittoennätys, konferenssifinaalipaikka ja useat samanaikaiset läpimurtokaudet voivatkin osoittautua Sabresille kalliiksi. Ainakin Maksim Afinogenoville ja Henrik Tallinderille on luvassa reiluhko palkankorotus. Muista avainpelaajista Daniel Briere ja Tim Connolly hakevat myös arvonnousua välimieskäsittelyn kautta.

Lebda jatkosopimukseen Red Wingsin kanssa

Detroit Red Wings on tehnyt peräti nelivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Brett Lebdan kanssa. Sopimus on arvoltaan 2,6 miljoonaa dollaria. 24-vuotias jenkkipuolustaja pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Red Wings – miehistössä ja vakuutti valmentaja Mike Babcockin jo ensimmäisestä pelistä lähtien. 175-senttinen ja 88-kiloinen Lebda tunnetaan erinomaisista luistelu- ja kiekonkäsittelytaidoistaan. Viime kaudella mies pelasi Red Wingissä 46 ottelua ja teki niissä 3+6=9 tehopistettä. Red Wings hankki Lebdan farmijoukkueeseensa vapaana agenttina kaudella 2003-04.

Simon siirtyy Nolanin hoiviin

Laitahyökkääjä Chris Simon on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen New York Islandersin kanssa. Aikaisemmin Calgary Flamesin laidalla viilettänyt Simon kuittaa kaudesta tasan miljoonan dollarin verran.

34-vuotiaan veteraanin odotetaan tuovan kokemusta Islandersin nuoreen joukkueeseen. Viime Kaudella Simon teki tehot 8+14=22. Jäähypenkkiä kanadalainen ehti kuluttaa 94 minuutin verran. Siirron taustalla on vahvasti päävalmentaja Ted Nolan, joka valmensi Simonia jo tämän viimeisinä juniorivuosina.

Steve Ott jatkaa ärsyttämistään Dallasin paidassa

Dallasin manageri Doug Armstrong ilmoitti myöhään maanantaina tehneensä kaksi uutta sopimusta nuorten pelaajien kanssa. 23-vuotias keskushyökkääjä Steve Ott solmi kahden vuoden jatkosopimuksen vanhan joukkueensa kanssa. Pienikokoinen Ott tunnetaan räväköistä ja provosoivista otteistaan kaukalossa.

Toinen sopimuksen Starsin kanssa allekirjoittanut pelaaja on Marty Sertich, joka siirtyy joukkueeseen Coloradon yliopistosta. Sertich palkittiin vuonna 2005 Hobey Baker -palkinnolla yliopiston parhaimpana pelaajana. Dallasin organisaatiossa pelaa jo ennestään toinen vastaavan palkinnon voittanut nuori pelaaja; Junior Lessard.

Colorado ja Sauer jatkosopimukseen

Colorado Avalanche jatkaa sopimusten tekoa jo viime kaudella joukkueessa pelanneiden puolustajien kanssa. Tällä kertaa vuorossa oli Kurt Sauer. Puolustava puolustaja pelasi viime kaudella vain 37 ottelussa, joissa onnistui tekemään yhden maalin. Alkukaudesta hänellä oli vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon, mutta loppukaudesta löytyi jo jääaikaakin. Denver Postin mukaan sopimus on kestoltaan yhden vuoden mittainen ja arvoltaan 685 000 dollaria. Viime kaudella Sauer tienasi 718 200 taalaa, joten sopimuksen allekirjoittaessaan Sauer sai palkanalennuksen.

Komisarek jatkaa Montrealissa

Kookas 24-vuotias puolustaja Mike Komisarek on tehnyt jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Edellinen kausi oli joukkueen vuoden 2001 ykkösvaraukselle ensimmäinen kokonainen NHL:ssä. Kaudella 2002-03 NHL-debyyttinsä tehneellä Komisarekilla on ollut odotettua enemmän vaikeuksia NHL-vauhtiin tottumisessa, mutta hän paransi selvästi viime kauden loppua kohti. Komisarek pelasi 71 ottelua, teki näissä kuusi pistettä ja merkkautti 116 jäähyminuuttia.

Canadiens julkisti myös kaksi uutta sopimusta. Erinomaiset kaudet juniorijoukkueissaan pelanneet 19-vuotiaat hyökkääjät Mathieu Aubin ja Matt D'Agostini allekirjoittivat molemmat kolmen vuoden tulokassopimukset. Aubin pelasi kolmannen kautensa QMJHL:ssä Lewinston MAINEiacsin joukkueessa ja teki 70 ottelussa 47 maalia ja 103 pistettä. Pisteet riittivät QMJHL:n pistepörssin 11. sijaan.

D'Agostini puolestaan pelasi OHL:ssä Guelph Stromin joukkueessa. Runkosarjassa 25 maalia ja 79 pistettä 66 ottelussa eivät aivan riittäneet OHL:n pistepörssin 20. parhaan joukkoon, mutta pudotuspeleissä D'Agostini kiristi tahtia ja iski 15 ottelussa 8 maalia ja 28 pistettä nousten aina playoffs-pistepörssin viidennelle sijalle. D'Agostini oli Canadiensin kuudennen kierroksen varaus kesällä 2005.

Josh Gratton jatkaa Phoenixissa

Phoenix Coyotes ilmoitti tehneensä yhden vuoden jatkosopimuksen fyysisen hyökkääjän Josh Grattonin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Gratton pelasi viime kaudella Phoenixissa ja Philadelphiassa yhteensä 14 ottelua, joissa 23-vuotias hyökkääjä teki yhden maalin ja otti 30 jäähyminuuttia. Gratton (ja toisen kierroksen varaus) siirtyi Phoenixiin viime kaudella pelaajasiirtojen viimeisenä päivänä Philadelphiasta, jonne lähetettiin vaihdossa puolustaja Denis Gauthieriin.

Sharks lisäsi reservimiehistöön leveyttä

Pitkään eri NHL-joukkueiden kokoonpanossa mukana ollut Patrick Traverse kokeilee onneaan seuraavaksi San Josessa. 32-vuotias puolustaja on pelannut "vain" 249 ottelua NHL:ssä, mutta on ehtinyt edustaa jo viittä eri NHL-seuraa.

Toinen reservipelaaja joka liittyy San Josen joukkueeseen on Mathieu Darche. Niinikään jo varsin kokenut 29-vuotias laitahyökkääjä on puhdas reservihankinta. Urallaan vain 29 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä on kiekkoillut pitkään Kanadassa yliopistokiekkoa, sekä farmikiekkoa Nashvillen ja Columbuksen organisaatiossa. Viime kausi meni Saksassa EV Duisburgin riveissä.

Morrisonn jatkaa Washingtonissa

Puolustaja Shaone Morrisonn ja Washington Capitals ovat sopineet kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Mennellä kaudella 23-vuotias Morrisonn pelasi 80 ottelua Capitals-puolustuksessa. Kyseisissä mittelöissä kanadalaispuolustaja saalisti yhden maalia ja 13 syöttöpistettä.

Oilers haali Hejdan

Edmonton Oilers jatkaa heikentyneiden takalinjojensa tilkkimistä. Nyt albertalaiset hankkivat Buffalo Sabresiltä tshekkipakki Jan Hejdan pelaajaoikeudet. Vaihdossa Sabres sai seitsemännen kierroksen varausvuoron ensi kesälle.

28-vuotias Hejda on pelannut koko uransa Euroopassa. Tshekin maajoukkueen vakiokasvo on pelannut kolme edelliskautta Venäjän pääsarjaa Moskovan TsSKA:n ja viimeksi Himikin riveissä. Ennen Venäjän pestiään hän edusti kotimaassaan Slavia Prahaa.

suomalaisuutisia

Salmelaisen ja Kukkosen sopimukset Blackhawksiin varmistuivat
[lue lisää]

Sabres varasi Hejdan vuoden 2003 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella. 191-senttinen ja 95-kiloinen peruspakki oli tuolloin jo 25-vuotias. Oilers ei vielä julkistanut Hejdan sopimusta, mutta sellainen lienee tekeillä.

Myös Sharpille Blackhawks-sopimus

Chicago Blackhawks jatkoi ahkerana sopimusrintamalla tekemällä kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Patrick Sharpin kanssa. Blackhawks hankki Sharpin Philadelphia Flyersistä joulukuun 5. päivä 2005. Flyersin ja Blackhawksin riveissä pelatuissa 72 ottelussa kanadalaishyökkääjä tehtaili 14 maalia ja 17 syöttöpistettä.

NHL-urallaan 24-vuotias Sharp on pelannut 116 ottelua. Flyers- ja Blackhawks-nutuissa tahkotuissa taistoissa Sharp on saalistanut 19 maalia ja 19 syöttöpistettä. Shark on alunperin Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2001.

White puolustaa jatkossakin Devils-maalia

New Jersey Devils ilmoitti solmineensa sopimukset puolustaja Colin Whiten ja hyökkääjä Mike Ruppin kanssa. Koko NHL-uransa Devilsiä edustanut White sai seuralta peräti kuuden vuoden ja 18 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Rupp taas pelaa tulevan kauden Devilsissä minimipalkalla.

Tshistov on taas Ankka

Venäläishyökkääjä Stanislav Tshistov palaa ankkapaitaan. Tshistov teki Anaheim Ducksin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Hyökkääjä on pelannut kaksi kautta NHL:ssa, ja päättyneellä kaudella mies edusti Venäjän Superliigan Magnitogorskia. Tshistov on Anaheimin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001.

Cleary jatkosopimukseen Detroitin kanssa

Nelosketjun hyökkääjä Daniel Cleary on päässyt yhteisymmärykseen kaksivuotisesta sopimuksesta Detroitin kanssa. Sopimuksen arvo on 650 000 dollaria kaudesta. Cleary oli kauden päättyessä rajoitettu vapaa agentti ja hänen sopimuksensa oli menossa jo välimieskäsittelyyn, mutta osapuolet pääsivät yhteisymmärykseen ennen sitä.

Viime kaudella 27-vuotias Cleary teki Red Wings -paidassa tehot 3+12=15. Kanadalaisella oli tärkeä rooli myös joukkueen alivoimapelissä.

Canucks vahvistuu Marc Chouinardilla

Vancouver Sun sanomalehden mukaan menneellä kaudella Minnesotassa kiekkoillut Marc Chouinard siirtyy Vancouveriin. Sopimus on kaksivuotinen ja puolustavan keskushyökkääjän vuosipalkka on miljoona dollaria. Menneellä kaudella 29-vuotias hyökkääjä pelasi Minnesotassa 74 ottelua ja teki näissä 14 maalia ja 30 pistettä. Urallaan vahvana aloittajana tunnettu Chouinard on pelannut NHL:ssä 278 runkosarjan ottelua ja tehnyt yhteensä 35+74=109 pistettä. Chouinard on Winnipeg Jetsin toisen kierroksen varaus vuodelta 1995.

» Lähetä palautetta toimitukselle