JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

NHL:ssä tapahtuu: Crombeen St. Louisiin, Stastny ja Colorado pitkään jatkosopimukseen

NHL / Uutinen
NHL on alkanut ja tapahtumia riittää. Seuraavasta voit lukea viimeisimmistä pelaajasiirroista, loukkaantumisista ja pelikielloista.

St. Louis Blues on napannut hyökkääjä B.J Crombeenin waiver-listalta, jonne Dallas Stars asetti kanadalaisen päivä sitten.

Crombeen on pelannut ammattilaisurallaan 23 NHL-ottelua Dallas Starsin paidassa, joissa on syntynyt seitsemän tehopistettä ja 65 jäähyminuuttia. 188 senttinen ja 95 kiloinen voimahyökkääjä edusti Porin Ässiä kaudella 2006-2007.

Stastny ja Colorado pitkään jatkosopimukseen

Colorado Avalanche on ilmoittanut tehneensä viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Paul Stastnyn kanssa. Sopimus pitää 22-vuotiaan keskushyökkääjän Avalanchessa aina kauden 2013-2014 loppuun saakka.

- Paulista on kehittynyt yksi jääkiekon nuorista tähtipelaajista ja hänet tunnetaan jo yhtenä kokonaisvaltaisimmista pelaajista liigassamme, hehkutti Coloradon toimitusjohtaja Francois Giguere.

Stastny on tehnyt pelaamissaan 164 NHL-ottelussa 164 tehopistettä. Viime kaudella tämä legendaarisen Peter Stastnyn poika oli Avalanchen paras pistemies. Hyvä kausi palkittiin myös valinnalla vuotuiseen tähdistöotteluun.

McDonald pitkään sivussa

St. Louis Bluesin hyökkääjä Andy McDonald on sivussa pelikentiltä kahdeksan viikkoa jalkavamman vuoksi. Mies loukkaantui St. Louisin ja Montrealin välisessä ottelussa, joka päättyi Canadiensin voittoon 3-2.

McDonald on Bluesin paras pistemies 18 pisteellään.

Stars ja Penguins vaihtoivat puolustajia

Dallas Stars ja Pittsburgh Penguins vaihtoivat keskenään veteraanipuolustajia. Pingviinit saivat Teksasista Philippe Boucherin ja Tähdet Pennsylvaniasta vanhan tutun Darryl Sydorin.

Boucher on kaksikosta nuorempi, 35-vuotias, kun kolmatta kertaa Stars-kokoonpanoon palaava Sydor on jo täyttänyt 36 vuotta. Kovasta laukauksestaan tunnettu Boucher on koonnut tällä kaudella kuudessatoista pelissä kolme tehopistettä, kaikki syöttöjä. Sydor on pelannut vain kahdeksan ottelua, joissa tehnyt yhden maalin ja antanut yhden syötön.

Molemmilla pelaajilla on menossa sopimuksensa viimeinen vuosi ja kausipalkka on 2,5 miljoonaa dollaria.

Ference pitkään sivussa


Boston Bruinsin puolustaja Andrew Ference on sivussa seuraavat kahdeksan viikkoa. Hän mursi jalkansa saadessaan Montrealin Andrei Markovin lyöntilaukauksen jalkaansa Bruinsin voitto-ottelussa Canadiensia vastaan.

Ference on yksi joukkueensa top neljä -puolustajasta. Hän pelaanut ottelussa keskimäärin yli 22 minuuttia ja kerännyt alkukauden aikana seitsemän syöttöpistettä. Plusmiinus-tilaston lukema +9 on joukkueen paras.

Beaucheminin sairastuvalle, Ryan ylös


Anaheim Ducksin puolustaja Francois Beaucheminin on mahdolllisesti sivussa koko loppukauden polvivamman vuoksi. Hänen vasemman polvensa eturistiside repesi ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

27-vuotiaan Beaucheminin loukkaantuminen oli Duckseille paha isku, sillä hän muodostaa yhdessä Chris Prongerin ja Scott Niedermayerin kanssa Anaheimin puolustuksen selkärangan. Kolmikko pelaa keskimäärin yli 25 minuuttia ottelusssa, kun taas muiden pakkien jääaika on viidentoista ja kymmenen minuutin huippeissa.

Beaucheminin korvaamaan Ducksit kutsuivat farmistaan Iowasta puolustaja Brett Festerlingin. Lisäksi palkkakattoon tultua tilaa Anaheim pystyi vihdoinkin nostamaan NHL:ään nuoren hyökkääjälupaksen Bobby Ryanin. Vuonna 2005 tilaisuuden kakkosena otettu Ryan on pelannut AHL:ssä tehokkaasti (14 ottelua, 19 pistettä), mutta on joutunut pysyttelemään Iowassa, koska Anaheimin palkkabudjetissa ei ole ollut hänelle tilaa.

Pöckille pelikieltoa


New York Islanders puolustaja Thomas Pöck on saanut viiden ottelun pelikiellon. Pöck taklasi kyynärpäällä Ottawa Senatorsin hyökkääjää Ryan Shannonia. Taklauksen jälkeen ensimmäistä NHL-otteluaan pelannut Shannon jouduttiin auttamaan pukuhuoneeseen, sillä omin avuin hän ei sinne selvinnyt.

- Ymmärrän liigan tiukan linjan päähän kohdistuneisiin taklauksiin. Olen ollut yhteydessä Ryaniin, pyytänyt häneltä anteeksi ja toivon hänen toipuvan mahdollisimman nopeasti, Pöck kertoi lausunnossaan.

Lasse Kukkonen waiversiin


Philadelphia Flyers on lähettänyt suomalaispuolustaja Lasse Kukkosen farmiin waiversien kautta. Kukkonen on pelannut tällä kaudella Philadelphiassa seitsemän ottelua ja antanut näissä yhden syötön. Viime kaudella Kukkonen pelasi Flyersissa 53 ottelua ja teki 1+4=5 pistettä.

Vancouverissa jälleen puolustajien loukkaantumisia


Vancouver Canucksin puolustajat joutuivat jättämään viime kaudella NHL:n eniten pelejä väliin loukkaantumisten vuoksi. Tämäkään kausi ei näytä alkavan kovin lupaavasti, sillä Vancouver joutuu tulemaan toimeen vähintään seuraavat kaksi viikkoa ilman joukkueen alkukauden eniten pelannutta puolustajaa Kevin Bieksaa.

Bieksa sai Nashvillea vastaan joukkuekaveri Michel Ouelletin laukauksen jalkaan. Hän pelasi kipujen kanssa kolme joukkueen edellistä peliä, mutta kivut vain pahenivat. Bieksa on pelannut tällä kaudella Canucksin paidassa 13 ottelua ja tehnyt näissä 3+8=11 pistettä. Tehopörssissä hän on plussalla viiden merkinnän verran.

Bieksan lisäksi Vancouverin suomalaispuolustaja Sami Salo kärsii olkapäästä. Salon pelaaminen joukkueen seuraavissa peleissä on epävarmaa. Puolustajien loukkaantumiset tulivat joukkueelle pahaan aikaan, sillä Vancouver pelaa lauantaista eteenpäin 10 päivän sisään peräti kuusi ottelua.

St. Louis lähetti Pietrangelon juniorisarjaan


St. Louis Blues lähetti joukkueen lupaavan puolustajan Frank Pietrangelon takaisin hänen viime kauden juniorijoukkueeseen, OHL:ssa pelaavaan Niagara Ice Dogsiin. Pietrangelo varattiin tämän vuoden varaustilaisuudessa neljäntenä pelaajana kaikista. Hän pelasi NHL:ssa tällä kaudella yhteensä kahdeksan ottelua ja antoi näissä peleissä yhden syötön.

Jim Vandermeer sairauslistalle


Calgary Flamesin kovaotteinen puolustaja Jim Vandermeer joutuu olemaan kentiltä sivussa vähintään kuusi viikkoa. Vandermeer kärsii nilkasta. Fyysinen puolustaja on pelannut alkukaudesta Calgaryn puolustuksessa päälle 17 minuuttia ottelua kohden.

Jarkko Ruudulle kahden pelin pelikielto


NHL langetti Ottawa Senatorsin suomalaishyökkääjälle Jarkko Ruudulle kahden ottelun pelikiellon. Syynä on Montreal-ottelussa tapahtunut taklaus, joka kohdistui Montrealin hyökkääjää Maxim Lapierrea päähän. Kovana taistelijana tunnettu Lapierre ei loukkaantunut tilanteessa.

Ruudulle tuomittiin taklauksesta alunperin vain kahden minuutin jäähy ryntäyksestä, mutta NHL:n kurinpitovaliokunta katsoi tilanteen uudelleen ja tuomitsi pelikiellon. Ruutu on sivussa torstain ja lauantain otteluista NY Islandersia vastaan.

Luongo viikon ykköstähti


Maalivahdit miehittivät marraskuun ensimmäisen viikon tähdistön. Vancouver Canucksin Roberto Luongo oli ykkönen, Columbus Blue Jacketsin Steve Mason kakkonen ja Washington Capitalsin Brent Johnson viikon kolmostähti.

Luongo pelasi kolme perättäistä nollapeliä, ensin Nashvilleä, sitten Phoenixia ja lopuksi Minnesotaa vastaan. Yhteensä hän torjui kolmessa ottelussa 81 laukausta ja hänen ansiostaan Canucks nousi Luoteisen divisioonan kärkipaikalle.

Roolie Mason voitti kolme ensimmäistä NHL-otteluaan. Ensin kaatui Edmonton, sitten Montreal rangaistuslaukauskisan jälkeen ja lopuksi kolmas voitto neljän päivän sisään Calgarystä.

Johnson hävisi yhden pelaamastaan kolmesta ottelusra, mutta tappio tuli vasta jatkoajalla. Näin Washington keräsi Johnsonin johdolla kolmesta ottelusta viisi pistettä. Vetraanin torjuntaprosentti kolmesta ottelusta oli 95,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,63. Ottawan ja Carolinan pelaajat onnistuivat ohittamaan Johnsonin kahdsti, mutta New York Rangersin pelaajat vain kertaalleen.

Kostopoulokselle kolmen pelin panna


Montrealin kovaotteinen hyökkääjä Tom Kostopoulos on saanut liigalta kolmen ottelun pelikiellon. Syy rangaistukseen on Kostopouloksen taklaus Toronton Mike Van Ryniin, joka sai tilanteesta nenämurtuman sekä aivotärähdyksen.

Kostopoulos saa palata kaukaloihin 17. päivä marraskuuta, kun Montreal kohtaa St. Louisin.

Philadelphia ja Tampa Bay kaupoilla


Philadelphia Flyers hankki Tampa Bay Lightningilta puolustaja Matt Carlen ja ensi kesän kolmannen kierroksen varausvuoron. Vaihtokaupassa Tampa Bay sai Flyersilta hyökkääjä Steve Downien, puolustaja Steve Emingerin ja ensi kesän neljännen kierroksen varausvuoron.

Kiekollinen puolustaja Carle pelasi tällä kaudella Tampa Bayssa 12 ottelua, joissa hän teki 1+1 pistettä. Vuonna 2006 parhaalle yliopistopelaajalle myönnettävän Hobey Baker Awardin voittanut Carle on pelannut aikaisemmin myös San Josessa. Hänen toistaiseksi paras NHL-kausi nähtiin kaudella 2006-07, jolloin hän pelasi San Josen paidassa 77 peliä ja teki 11 maalia ja 42 pistettä.

Puolustaja Eminger pelasi tällä kaudella Philadelphiassa 12 ottelua ja antoi näissä kaksi syöttöä. Yhteensä hän on pelannut NHL:ssä 224 runkosarjan ottelua ja tehnyt 45 pistettä. Energinen hyökkääjä Downie pelasi puolestaan tällä kaudella Philadelphiassa kuusi ottelua ilman tehopisteitä. Kesän 2005 Flyersin ykkösvaraus on pelannut NHL:ssä 38 ottelua ja tehnyt 12 pistettä.

Brassard lokakuun NHL-tulokas


Columbus Blue Jacketsin keskushyökkääjä Derick Brassard on valittu NHL:n ensimmäisen kuukauden tulokkaaksi. Brassard johtaa tulokkaiden pistepörssiä ja myös joukkueensa sisäistä pistepörssiä tehtyään yhdeksän pistettä, neljä maalia ja viisi syöttöä, kymmenessä ottelussa. Brassard on Sinitakkien ensimmäisen keierroksen varaus vuodelta 2006.

Kolme muuta vahvaa ehdokasta kuukauden tulokkaaksi olivat kahdeksan pistettä yhdeksässä ottelussa tehnyt Chicagon hyökkääjä Kris Versteeg, Brassardin seurakaveri Jakub Voracek sekä Dallasin ruotsalainen kohurookie Fabian Brunnström.

Semin lokakuun ykköstähti


Washington Capitalsin laituri Aleksandr Semin, New York Rangers maalivahti Henrik Lundqvist ja Nashville Predatorsin puoloustaja Shea Weber on nimetty lokakuun tähtipelaajiksi.

Ykköstähti Semin johtaa NHL:n pistepörssiä 16 pisteellä (kahdeksan maalia, kahdeksan syöttöä). Kakkostähti Lundqvistilla on NHL-vahdeista eniten voittoja ja Weber puolestaan johtaa puolustajien pistepörssiä 11 pojolla (neljä maalia, seitsenän syöttöä).

Kolme Anaheimin ankkaa viikon ykköstähtenä


Anaheim Ducksin kolmikko Ryan Getzlaf, Corey Perry ja Teemu Selänne on valittu NHL:n viikon ykköstähdeksi. Kolmikko takoi neljässä ottelussa yhteensä muikeat 28 pistettä. Trion tehokkain oli Getzlaf, joka teki 10 pistettä. Gezlafin kahdeksasta syötöstä viisi tuli voitto-ottelussa Detroitia vastaan. Getzlaf syötti pelissä kaikki Ankkojen maalit. Perry kokosi viikon aikana pisteen sentteriään vahemmän. Myös Selänteellä oli yhdeksän pisteen viikko. Suomalaisen viikon kohokohta oli kypärätemppu Detroit-ottelussa.

Viikon kakkostähti oli Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas. Hän pelasi nollapelit peräkkäisissä otteluissa Edmontonia ja Vancouveria vastaan. Boston voitti molemmat pelit 1-0. Vaikka Thomas kärsikin tappion Calgaryä vastaan, niin hänen varma työskentelynsä takasi Bostonille 5-1 voiton vielrailleesta Dallasista. Viikon neljässä ottelussa Thomasin torjuntaprosentti oli erinomainen 97,0%.

Viikon kolmas tähti oli Philadelphia Flyersin laituri Simon Gagne. Vakavista aivotärähdyksistä toipunut hyökkääjä teki kolmessa pelissä yhteensä kahdeksan pistettä, kolme maalia ja viisi syöttöä.

Parrish Dallasiin


Surkeasti kauden aloittanut Dallas Stars on hankkinut riveihinsä laitahyökkääjä Mark Parrishin. Sopimus on yksivuotinen ja kaksisuuntainen palkan ollessa 500 000 dollaria NHL:ssä ja 100 000 AHL:ssa.

Floridaa, NY Islandersia, Los Angelesia ja Minnesotaa urallaan edustanut Parrish kärsi loukkaantumisista ja heikoista henkilökemioista Wild-valmentaja Jacques Lemairen kanssa viime kaudella. Urallaan amerikkalaishyökkääjä on pelannut 660 NHL-ottelua joissa hän on tehnyt 372 tehopistettä.

DiPietro leikkaukseen

New York Islandersin maalivahdille Rick DiPietrolle on suoritettu polven tähystysleikkaus. Arvioitu toipumisaika on neljästä kuuteen viikkoon.

Kesän aikana DiPietrolta leikattiin sekä lonkka että oikea polvi. Harjoituskaudella hän pystyi pelaamaan vain yhdessä ottelussa ja varsinaisella pelikaudella hän aloitti kolmessa pelissä. DiPietro hävisi molemmat kokonaan pelaamansa ottelut.

Islanders on aloittanut kauden odotetun kehnosti ja on tällä hetkellä NHL:n viimeisenä saalistettuaan 10 pelistä vain 5 pistettä.

Bollille lyhyt pelikielto


Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Jared Bollille on annettu yhden ottelun pelikielto. Colorado-ottelussa Boll aloitti viimeisen viiden minuutin aikana tappelun, mistä on automaattisesti seurauksena yhden ottelun panna. Kiellon vuoksi Boll ei pelaa lauantaisessa ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Nashville kaupoilla


Nashville Predators hankki organisaatioon kaksi uutta pelaajaa. Hyökkääjä Hugh Jessiman ostettiin New York Rangersilta ja puolustaja Tim Ramholt Philadelphia Flyersista. Vastineeksi Predators joutui antamaan hyökkääjä Josh Grattonin Philadelphiaan ja Jessimanista maksettava hinta määritellään vasta myöhemmin.

Sekä Jessiman että Ramholt ovat pelanneet pääosan urastaan farmiliigoissa. Molemmmat pelaajat ovat isokokoisia kavereita, joita aikanaan on pidetty hyvinkin lupaavina pelaajina. Jessiman on Rangersien ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003 ja sveitsiläissyntyinen Ramholt Calgaryn toisen kierroksen varaus samalta vuodelta.

Nashville lähetti molemmat hankkimansa pelaajat seuran farmijoukkueeseen Milwaukeen AHL:ään.

Bogosian sivuun


Atlanta Thrashersin junioripuolustaja Zach Bogosian mursi vasemman jalkansa Philadelhiaa vastaan käydyssä ottelussa. Atlanta tiedottajan mukaan vamma ei vaadi leikkaushoitoa. Bogosian oli Atlantan ensimmäisen kierroksen varaus viime kesän draftissa ja hän ehti pelata kahdeksassa NHL-ottelussa ennen loukkaantumistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle