BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

NHL:ssä tapahtuu: Coyotes ja Blue Jackets kaupoilla, Woolley Red Wingsiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Phoenix Coyotes ja Columbus Blue Jackets ovat tehneet viisi pelaajaa käsittävän vaihtokaupan. Kaupassa Coyotes saa laitahyökkääjät Geoff Sandersonin ja Tim Jackmanin. Blue Jacketsin riveihin liittyvät laitahyökkääjät Jason Chimera ja Mike Rupp sekä puolustaja Cale Hulse.

Woolley palaa Red Wingsiin

Detroit Red Wings on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Jason Woolleyn kanssa. Kokeneen Woolleyn avulla Red Wings pyrkii paikkaamaan Niklas Kronwallin loukkaantumisen luomaa aukkoa puolustuksessa. Woolley edusti Red Wingsiä kausien 2002-03 ja 2003-04 aikana.

Kovaltshuk sittenkin sopimukseen

Kanadalaisen televisioaseman Sportsnetin verkkosivujen mukaan Atlanta Thrashers on saanut sorvattua jatkosopimuksen laitahyökkääjä Ilja Kovaltshukin kanssa. Sopimus on Sportsnetin mukaan viisivuotinen ja sen arvo on 32,5 miljoonaa dollaria.

Venäläistaiturin sopimusneuvottelut olivat pitkään jumissa, kun seuralla ja pelaajalla oli erimielisyyksiä palkka-asioista. Kovaltshuk ehti jo aloittaa kauden kotimaansa liigan Himikissä, jossa hän teki 11 ottelussa 8 maalia ja syötti 5. Sopimusneuvottelut kuitenkin käynnistyivät uudestaan kuluvalla viikolla ja osapuolet pääsivät kompromissiin palkan suhteen.

Kovaltshuk on pelaamissaan 227 NHL-ottelussa tehnyt 108 maalia ja syöttänyt 97. Edellisellä NHL-kaudella hän jakoi liigan maalikuninkuuden Rick Nashin ja Jarome Iginlan kanssa.

Rangers ja Canucks kaupoilla

New York Rangers ja Vancouver Canucks ovat tehneet pelaajakaupan, jossa Manhattanille matkaa hyökkääjä Fedor Fedorov ja jossa Canucks saa laitahyökkääjä Josef Balej'n sekä ehdollisen varausvuoron.

Balej kiekkoili viime kauden Rangersin farmijoukkueessa Hartford Wolf Packissa saalistaen 42 pistettä 69 ottelussa. Fedorov pelasi kaudella 2004-05 Venäjän pääsarjassa. Venäläisnuorukainen merkkautti Metallurg Magnitogorskin ja Moskovan Spartakin riveissä pelatuissa 29 ottelussa 14 pistettä.

Schrempille tulokassopimus

Edmonton Oilers on sorvannut kolmivuotisen tulokassopimuksen keskushyökkääjä Robbie Schrempin kanssa. Schremp osallistui Oilersin harjoitusleirille, mutta hänet lähetettiin takaisin OHL:n London Knightsiin. Taitavana pelinrakentajana tunnettu 19-vuotias Schremp on Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Senators ja Panthers kaupoilla

Florida Panthers on kaupannut puolustaja Filip Novakin Ottawa Senatorsiin. Vaihtokaupassa Panthers saa ehdollisen kuudennen kierroksen varausvuoron vuoden 2007 draftiin. Novak kiekkoili viime kauden Panthersin farmijoukkueessa San Antonio Rampagessa. Tsekkipuolustaja saalisti 71 ottelussa 13 pistettä. Toissa kaudella 23-vuotias Novak ei pelannut otteluakaan vakavan loukkaantumisen vuoksi.

Kunitz Thrashersiin

Myös Atlanta Thrashers hyödynsi waivers-listaa, nappaamalla laitahyökkääjä Chris Kunitzin listalta. Kunitzin listalle asetti Anaheim Mighty Ducks. Kaksi ensimmäistä ammattilaiskauttaan lähinnä farmijoukkueessa Cincinnati Mighty Ducksissa tahkonnut kanadalaishyökkääjä on esiintynyt NHL-jäillä ainoastaan 21 ottelussa.

Capitals-maalille tungosta

Washington Capitals täydensi kokoonpanoaan waivers-listalle asetetulla pelaajalla, kun organisaatio nappasi maalivahti Brent Johnsonin listalta. Johnsonin listalle laittoi Vancouver Canucks.

Se toinen Robitaille Wildiin

Minnesota Wild on napannut keskushyökkääjä Randy Robitaillen waivers-listalta. Robitaille osallistui Nashville Predatorsin harjoitusleirille ja -otteluihin, mutta joukkue päätti laittaa miehen waivers-listalle. Kanadalaishyökkäjä saalisti neljä pistettä neljässä harjoitusottelussa. Kaudella 2003-04 Robitaille merkautti tilastoihinsa 37 pistettä 69 Atlanta Thrashersin riveissä pelatussa ottelussa.

Blackhawks ja Sabres kaupoilla

Chicago Blackhawks ja Buffalo Sabres ovat tehneet pelaajakaupan, jossa maalivahti Mike Leighton siirtyy Sabresiin ja laitahyökkääjä Milan Bartovic Blackhawksiin. Kummatkin pelaajat laitettiin eilen joukkueidensa toimesta waivers-listalle. Näin ollen sekä Leighton että Bartovic voidaan lähettää suoraan uusien organisaatioidensa farmijoukkueisiin.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt 24-vuotias Leighton torjui 41 ottelussa Blackhawks-farmijoukkue Norfolk Admiralsin maalilla. Urallaan kanadalaismaalivahti on esiintyinyt 43 mittelössä NHL-kaukaloissa. Leighton on Blackhawksin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Bartovic vietti viime kautensa Sabresin farmijoukkueessa Rochester Americansissa. Tsekkihyökkääjä saalisti 69 ottelussa 28 pistettä. Hyvänä luistelijana tunnettu 24-vuotias Bartovic on viilettänyt urallaan 26 NHL-ottelussa. Ruuhkatilanteita kaihtamaton tsekki on merkkauttanut kyseisissä taistoissa tilastoihinsa kaksi maalia ja 10 syöttöpistettä. Bartovic on Sabresin toisen kierroksen varaus vuodelta 1999. Blackhawks lähetti Bartovicin samantien farmijoukkue Norfolk Admiralsiin.

Cleary ja Red Wings sopimukseen

Detroit Red Wings teki vuoden mittaisen sopimuksen try-outilla olleen Daniel Clearyn kanssa. Kanadalaislaiturin sopimus on kaksisuuntainen.

Cleary on Chicago Blackhawksin ykköskierroksen varaus vuodelta 1997. NHL-otteluja 26-vuotiaalle Clearylle on kertynyt jo 329 kappaletta Chicagon, Edmontonin ja Phoenixin riveissä.

Delmore waivereista sinitakkeihin

Columbus Blues Jackets täydensi puolustusosastoaan poimimalla Andy Delmoren waiver-listalta. Detroit Red Wings oli lähettänyt miehen farmiin ja kaikkien pelaajien, joilla ei ole tulokassopimusta, täytyy läpäistä "waiverit" ennen farmiin siirtymistään. Elokuussa vuoden sopimuksen Red Wingsin kanssa tehnyt Delmore ehti olla joukkueen mukana vain vajaat kaksi kuukautta.

Anaheim ja Carolina vaihtoivat pelaajia

Laitahyökkääjä Craig Adams palaa Carolina Hurricanesiin. Hurricanes ja Mighty Ducks tekivät pelaajakaupan, jossa puolustaja Bruno St. Jacques siirtyi Mighty Ducksiin ja Adams Hurricanesiin.

Vapaana agenttina ollut Adams allekirjoitti elokuussa sopimuksen Mighty Ducksin kanssa. Tätä ennen kanadalainen vietti viisi kautta Hurricanes-organisaatiossa. Hurricanes lähetti Adamsin samantien farmijoukkue Lowell Lock Monstersiin.

Lähinnä Hurricanes-kokoonpanon ja farmijoukkue Lowell Lock Monstersin välillä matkannut St. Jacques on esiintynyt urallaan NHL-kaukaloissa vain 66 ottelussa. Ennen siirtymistään Hurricanesiin kandalaispuolustaja edusti Philadelphia Flyersiä.

Perreault vakuutti Predatorsin

Nashville Predators on tehnyt sopimuksen veteraanihyökkääjä Yanic Perreaultin kanssa. 34-vuotias keskushyökkääjä sai pelipaikan oltuaan ensin tryoutilla kantrikaupungin joukkueessa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Gilbert Brule Blue Jacketsiin

Columbus Blue Jackets on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen viime kesän ykkösvarauksensa Gilbert Brulen kanssa. Sopimus takaa pienikokoiselle mutta kovaotteiselle hyökkääjälle 850 000 dollarin vuositulot.

Harjoituskaudella Brule naputteli hyvät tehot ja oli Blue Jacketsin pistekärki yhdessä Nikolai Zherdevin kanssa. Brule aloittaa kauden Columbuksessa, mutta voi vielä päätyä takaisin juniorijoukkueensa Vancouver Giantsin vahvuuteen.

Devils ja Lightning kiinnittivät varauksiaan

Tampa Bay Lightning solmi kolmivuotisen sopimuksen vuoden 2004 ensimmäisen kierroksen varauksen Andy Rogersin kanssa. Isokokoinen puolustaja aloittaa pelit kuitenkin WHL:n Prince Georgen riveissä.

New Jersey Devils oli myös liikenteessä sopimusasioissa, kun vuoden 2005 ensimmäisen kierroksen varaus Anders Bergfors solmi pahvin seuran kanssa. Myöskään Bergfors ei vielä pääse NHL-kuvioihin, sillä ura rapakon takana alkaa AHL:n Albanyn riveistä.

Curtis Leschyshyn laittoi hokkarit naulaan

Pitkän NHL-uran tehnyt 36-vuotias puolustaja Curtis Leschyshyn lopettaa. Quebecin vuonna 1988 varaama Leschyshyn pelasi 16 kautta edustaen urallaan viittä eri seuraa ja voitti Stanley Cupin vuonna 1996 Colorado Avalanchen riveissä.

Kronwall leikkauspöydälle

Detroitin puolustaja Niklas Kronwall joutuu polvileikkaukseen ja on sivussa pelikentiltä seuraavat 4-6 kuukautta. Ruotsalaispakin vasemman polven nivelsiteet vaurioituivat harjoituspelissä Coloradoa vastaan, kun Dan Hinoten lonkkataklaus osui miehen polveen.

Canadiens ja Rangers kaupoilla

Montreal Canadiens on kaupannut hyökkääjä Marcel Hossan New York Rangersiin. Canadiens sai korvaukseksi hyökkääjä Garth Murrayn, joka lähetettiin saman tien Canadiensin farmijoukkue Hamilton Bulldogsiin.

Hossa, joka on esittänyt hyviä otteita Canadiensin harjoitusleirillä, on montrealilaisjoukkueen ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000. Pelaamissaan 59 NHL-ottelussa hän on tehnyt 10 maalia ja 19 pistettä.

Rangersin vuonna 2001 kolmannella kierroksella varaama Murray on tähän mennessä pelannut NHL:ssä 20 ottelua, joissa on syntynyt yksi maali.

Kingsin kokoonpanoon kovuutta

Laitahyökkääjä ja nyrkkisankari Ken Belanger palaa Los Angeles Kingsiin. Belanger ja Kings solmivat tuoreen vuoden kattavan sopimuksen. Kokenut Belanger edusti Kingsiä viimeksi kaudella 2002-03. Kyseinen kausi päättyi Belangerin osalta kuitenkin vain neljän ottelun jälkeen, kun mies sai vakavan aivotärähdyksen ja joutui huilaamaan koko loppukauden. Kaudella 2001-02 Belanger esiintyi 43 ottelussa Kings-kokoonpanossa.

Viime kaudella 31-vuotias Belanger pelasi yhden ottelun UHL:n Adirondack Frostbiten joukkueessa. Urallaan kanadalainen kovanaama on tahkonnut kaikkiaan 243 NHL-ottelua. Toronto Maple Leafsin, New York Islandersin, Boston Bruinsin ja Kingsin riveissä pelatuissa mittelöissä Belangerin tilastoihin on merkattu 23 pistettä ja 688 jäähyminuuttia.

Senators-puolustukseen uusia kasvoja

Ottawa Senatorsin puolustuskalusto täydentyy Brennan Evansilla. Vapaana agenttina ollut 23-vuotias puolustaja ja Senators solmivat yksivuotisen sopimuksen. Evans pelasi viime kaudella AHL:n Lowell Lock Monstersissa. Kaudella 2003-04 Evans teki ensiesiintymisensä NHL-jäillä, kun kanadalaiskiekkoilija esintyi kahdessa pudotuspeliottelussa Calgary Flamesin takalinjoilla.

Fistric ja Stars sopimukseen

Puolustaja Mark Fistric ja Dallas Stars ovat sorvanneet tuoreen kolmivuotisen sopimuksen. Fistric on Starsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Kanadalaispuolustaja on kiekkoillut viimeiset neljä kautta WHL:n Vancouver Giantsissa.

Wall Mighty Ducks -organisaatioon

Anaheim Mighty Ducks on vahvistanut maalivahtiosastoaan vapaa agentti Mike Wallilla. Mighty Ducks ja Wall solmivat kolmivuotisen sopimuksen. Wall on viettänyt viimeiset neljä kautta WHL:ssä Prince George Cougarsissa ja Everett Silvertipsissä.

Roy pelikieltoon

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Andre Roy asetettiin jo harjoituskaudella pelikieltoon. Hyökkääjä näytti Washingtonin hyökkääjä Robin Gomezille kaksikon toisen tappelun jälkeen kurkunviilto-liikkeitä. Liiga on aiemminkin puuttunut vastaaviin tapauksiin, mm. keskisormen näyttämiseen ja muihin epäsoveliaisiin eleisiin.

Roy sai kahden ottelun pelikiellon runkosarjan alkuun.

Devilsissä sopimuksia

Asbury Park Pressin mukaan hyökkääjä Pascal Rheaume ja New Jersey Devils ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvoa ei julkistettu. Viime kauden 32-vuotias Rheaume kiekkoili Devilsin farmijoukkueessa Albany River Ratsissa, jossa kanadalainen saalisti 78 ottelussa 49 pistettä. Urallaan lukuisia eri NHL-organisaatioita kiertänyt Rheaume on esiintynyt NHL-jäillä kaikkiaan 305 ottelussa tehoin 39+52.

Laddille tulokaspahvi

Carolina Hurricanes ja laitahyökkääjä Andrew Ladd ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuoreesta sopimuksesta. Sopimus on kolmivuotinen tulokassopimus. Ladd on Hurricanesin ykköskierroksen varaus vuodelta 2004. Kaikkiaan kanadalaishyökkääjä oli varaustilaisuuden neljäs valinta.

Ladd tienaa sopimuksen kahdelta ensimmäiseltä kaudelta 688 940 dollaria. Kolmannelta kaudelta kanadalaisnuorukainen nettoaa 984 200 dollaria. Lisäksi 19-vuotiaan Laddin tilipussi pullistuu 590 520 dollarin arvoisella allekirjoitusbonuksella, joka maksetaan sopimuksen kahdella ensimmäisellä kaudella. Mikäli Ladd onnistuu täyttämään sopimuksen tietyt ehdot, hän voi ansaita bonuksina korkeintaan 850 000 dollaria kaudessa. Sopimus on kaksisuuntainen, joten mahdollisesti farmissa pelatessaan Laddin palkka on 70 300 dollaria.

Viime kaudella Ladd pelasi viimeisen juniorikautensa WHL:n Calgary Hitmenissä. Kanadalainen saalisti 65 runkosarjaottelussa 45 pistettä. Lisäksi Laddin tilastoihin merkittiin 167 jäähyminuuttia.

Devils helpotti budjettiongelmiaan

Liigan uuden palkkakaton kanssa ongelmiin joutunut New Jersey Devils joutui p
akon edessä kauppahommiin päästäkseen 39 miljoonan dollarin palkkakaton alle ennen kauden alkua. Kaupan kohteeksi joutui laitahyökkääjä Jeff Friesen, joka kaupattiin Washingtoniin. Va

ihdossa Devils sai vielä määrittelemättömän varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Friesen on kymmenen NHL-kautensa aikana tehnyt 208 ja syöttänyt 285 maalia. San Josen alunperin varaama Friesen on Sharksin ja Devilsin lisäksi pelannut Anaheimissa. Anaheimiin Friesen siirtyi kaupassa, joka vei Teemu Selänteen San Joseen. Friesen oli voittamassa Stanley Cupia Devilsille vuonna 2003.

NHL:ssä tapahtui viikolla 38

» Lähetä palautetta toimitukselle