BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

NHL:ssä tapahtuu: Blackburn ja Deadmarsh joutuvat lopettamaan uransa

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

New York Rangersin maalivahtilupaus Dan Blackburn on joutunut lopettamaan uransa. Vasta 22-vuotias Blackburn on kärsinyt viime vuosina hermoviasta vasemmassa olkapäässään. Hän oli pelaamatta koko kauden 2003-04 ja palasi jäälle viime helmikuussa ECHL:ssä, ensi kertaa sitten syksyn 2003 harjoitusleirin.

Blackburn oli mukana Rangersin harjoitusleirillä tänä syksynä, mutta joutui jättämään leirin kesken 15.9. venäytettyään vasemman polvensa sisäsiteen.

Blackburn teki debyyttinsä NHL:ssä kaudella 2001-02 18 vuoden ja 143 päivän iässä, koko liigan historian viidenneksi nuorimpana maalivahtina. Hän ehti ennen loukkaantumistaan edustaa Rangersiä yhteensä 63 NHL-ottelussa.

Vammat lopettavat myös Deadmarshin uran

Voimahyökkääjänä tunnettu Adam Deadmarsh joutuu lopettamaan kiekkouransa 30-vuotiaana aivotärähdysten seurauksena. Vuonna 2000 Deadmarsh sai ensimmäisen vakavan aivotärähdyksensä tappelussa Vancouverin Ed Jovanovskia vastaan. Uran toinen pahempi kolaus syntyi vahingossa oman seuratoverin polvesta.

Deadmarsh aloitti NHL-uransa Quebecissa kaudella 1994-1995. Nordiquesin korvanneen Coloradon paidassa mies loi hyvän uran. Avalanche-paidassa otteluita kertyi runkosarjassa 405 ja play-offseissa 82. Deadmarsh pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa Coloradossa keväällä 1996. Kesken kauden 2000-2001 Deadmarsh kaupattiin Los Angelesiin vaihdossa puolustaja Rob Blakeen.

Pienehköstä koostaan huolimatta Deadmarsh tunnettiin aggressiivisena pelaajana, joka oli myös tehokas. Runkosarjassa pisteitä kertyi 373 ja pudotuspeleissä 66.

Datsjuk sittenkin Detroitiin

Detroit Red Wingsin ja Pavel Datsjukin väliset sopimusneuvottelut on lopultakin saatu päätökseen. Datsjuk hyväksyi 2-vuotisen ja arvoltaan 7,8 miljoonaa dollaria olevan sopimuksen.

Viime kaudella 27-vuotias Datsjuk voitti Moskovan Dinamon paidassa Venäjän Superliigan mestaruuden ja keskushyökkääjä valittiin myös liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Edellisellä pelatulla NHL-kaudella huikeita mailakikkoja esitellyt venäläinen takoi 75 ottelussa 30 maalia ja 38 syöttöpistettä.

Rangersiin nuoruutta

New York Rangers ja puolustaja Marc Staal ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuoreesta sopimuksesta. Sopimus on 18-vuotiaan Staalin ensimmäinen ammattilaissopimus. Kanadalaispuolustaja on Rangersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2005. Viime kauden Staal pelasi OHL:n Sudbury Wolvesissa. Kanukkipakki tehtaili 65 ottelussa 26 pistettä.

Cooke yhä Canuck

Matt Cooke on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Sopimuksen myötä Cooke saa roiman palkankorotuksen. Ennen työsulkua laitahyökkääjä tienasi runsaat puoli miljoonaa dollaria kaudesta, uusi sopimus takaa hänelle peräti 4,6 miljoonan dollarin tulot seuraavien kolmen kauden aikana.

27-vuotias Cooke on pelannut urallaan 379 NHL-ottelua ja kerännyt niissä pisteet 58+81=139. Hänet tunnetaan erinomaisena jäähyjentappajana, karvaajana, ärsyttäjänä ja taklaajana.

San Josessa kaksi sopimusta

San Jose teki jälleen kaksi sopimusta nuorten lupaustensa kanssa. Omiin varauksiinsa tämän kesän käyttänyt Sharks sai nimet paperiin vuoden 2004 ykkösvaraukseltaan Lukas Kasparilta ja vapaan agentin papereilla liikkuneelta Brad Staubitzilta.

Tsekkilaituri Kaspar on tunnettu kiekollisesta taidostaan ja hyökkäyskyvyistään. Litvinovista viime kaudelle Ottawan OHL-joukkueeseen siirtynyt Kaspar teki viime kaudella 51 pistettä ja oli pudotuspeleissä paras tulokkaiden pistepörssissä 20 tehopisteellä. Kasparin sopimus on kolmivuotinen.

Brad Staubitz on niinikään Ottawan OHL-joukkueen pelaaja. Viime kaudella puolustajan pistepörssiin kertyi 26 pistettä 70 ottelussa. Pudotuspeleissä Staubitz oli puolustajien pisteykkönen 20 tehopisteellään.

Blue Jackets sopimusasioilla

Columbus Blue Jackets on tehnyt tulokassopimuksen laitahyökkääjä Adam Pineault'n kanssa. Pineault on Blue Jacketsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi viime kauden QMJHL:n Monctonissa. Nuori, 19-vuotias, Pineault ampui 61 ottelussa 26 maalia ja antoi 20 maaliin johtanutta syöttöä.

Red Wingsin ruotsalaisedustus lisääntyy

Detroit Red Wings täydentää ruotsalaiskommuuniaan jälleen yhdellä naapurimaan edustajalla. Tällä kertaa Wingsiin liittyy 28-vuotias laitahyökkääjä Mikael Samuelsson. Sopimus on vuoden mittainen ja sen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Viime kaudella Samuelsson pelasi Ruotsin Elitserienissä Södertäljen riveissä. NHL:ssä mies on pelannut 188 ottelua yhteensä viidessä eri joukkueessa. Viimeisimpänä mies edusti Florida Panthersia.

» Lähetä palautetta toimitukselle