TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

NHL:ssä tapahtuu, 24. elokuuta: St. Louis jatkaa Lightningissa

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 24. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Laitahyökkääjä Martin St. Louis on solminut Tampa Bay Lightningin kanssa peräti kuusivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 31,5 miljoonaa dollaria. St. Louis, 30, oli yksi floridalaisseuran tärkeimmistä pelaajista, kun se voitti Stanley Cupin kesällä 2004.

Pienikokoinen laituri kävi kauden 2003-04 jälkeen pokkaamassa lisäksi peräti neljä henkilökohtaista palkintoa, tärkeimpinä niistä runkosarjan tärkeimmälle pelaajalle jaettavan Hart Memorial Trophyn ja parhaalle pistemiehelle annettavan Art Ross Trophyn.

Työsulkukaudella St. Louis kiekkoili Sveitsin Lausannessa 23 ottelua, joissa hän keräsi pisteet 9+16.

Ellisillekin jatkoa

Detroit Red Wings teki 2-vuotisen jatkosopimuksen farmihyökkääjä Matt Ellisin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

23-vuotias Ellis siirtyi Red Wingsin organisaatioon kaksi vuotta sitten vapaana agenttina ja kanukki on kunnostautunut hyvänä puolustavana hyökkääjänä. Viime kaudella Ellis oli AHL:n Grand Rapids Griffinsin vaisuhkon kauden yksi parhaimpia onnistujia.

Mies pelasi paljon alivoimaa ja 79 ottelussa tehoja syntyi 18+21=43 pisteen verran. Lisäksi Ellisin plusmiinussaldo (+10) oli joukkueessa dominoineen puolustaja Niklas Kronwallin jälkeen toisiksi paras.

Papineaulle jatko

New York Islanders on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Justin Papineaun kanssa. Näin ollen osapuolet välttivät välimieskäsittelyn.

Kausi 2003-04 oli Papineaun ensimmäinen täysi NHL-kausi. Kanadalaishyökkääjä esiintyi 64 ottelussa Islanders-hyökkäyksessä tehoin 8+5. Työsulun aikana Papineau kiekkoili Islandersin farmijoukkueessa Bridgeport Sound Tigersissä.

Öhlund pysyy vielä pitkään Canucksissa

Vancouver Canucks ja Mattias Öhlund välttivät välimieskäsittelyn osapuolten sopiessa neljä kautta kattavasta jatkosopimuksesta. Öhlund välimieskäsittely oli kaavailtu pidettäväksi perjantaina.

Viimeisimmällä NHL-kaudella ruotsalaispuolustaja tälläsi 14 maalia ja antoi 20 maaliin johtanutta syöttöä 82 Canucks-takalinjoilla pelatussa ottelussa. NHL-urallaan Öhlund on tehnyt 202 pistettä 480 runkosarjaottelussa.

Friesenille jatkopahvi

Jeff Friesen on tehnyt jatkosopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Sopimuksen arvo on 2,28 miljoonaa dollaria kaudessa ja tämä nostaa Devilsin palkkabudjetin jo noin 44 miljoonaan dollariin. New Jerseyn suunnalla tullee siis tapahtumaan varsin isoja peliliikkeitä lähipäivinä.

Friesen, 29, on pelannut yhteensä 770 ottelua NHL:ssä edustaen Devilsin lisäksi Anaheimia ja San Josea. Näissä hän on tehnyt 208 maalia ja yhteensä 493 pistettä. Sharks varasi Friesenin ensimmäisellä kierroksella vuonna 1994 ja hän debytoi NHL:ssä jo seuraavalla kaudella. Friesenin tehokkain kausi toistaiseksi oli 1997-98, jolloin hän iski Sharks -paidassa 31 maalia ja 63 pistettä.

Nuoria lupauksia Lightningin riveihin

Tampa Bay Lightning teki sopimukset kahden nuoren lupauksensa kanssa. Nimensä sopimuspaperiin kirjoittivat keskushyökkääjä John Toffey ja laitahyökkääjä Marek Kvapil. Sopimusten arvoa ei kerrottu, mutta molemmat sopimukset ovat useamman vuoden mittaisia.

Toffey, 22, on pelannut kaksi viime kautta Massachusetts-Amherstin yliopistossa. Tämä 9. kierroksen varaus vuodelta 2002 on tehnyt 64 yliopistopelissään tehot 4+7.

Marek Kvapil on 20-vuotias slovakialainen puhdas hyökkääjä joka varattiin tänä kesänä kuudennella kierroksella. Kvapil pelasi viime kaudella Saginaw Spiritin OHL-joukkueessa 63 ottelua tehden 25 maalia sekä 37 syöttöä ollen näin joukkueen paras pistemies.

Kvapil oli myös Tsekkien U20-joukkueessa MM-kisoissa 2005 mukana tehden 5 pistettä 7 ottelussa joukkueen voittaessa pronssia.

Anaheim poisti pelaajiaan

Kesän siirtomarkkinoilla runsaasti vahvistunut Anaheim Mighty Ducks teki tilaa ylärajoja lähentelevään palkkabudjettiinsa kauppaamalla pois kaksi runkohyökkääjäänsä. Laitahyökkääjä Mike Leclercin uusi seura on Phoenix Coyotes, Steve Rucchinin New York Rangers.

Vaihdossa Mighty Ducks sai Coyotesilta vielä määrittelemättömän varausvuoron vuoden 2007 varaustilaisuuteen, Rangersiltä vastaavan varausvuoron lisäksi farmisarjojen nyrkinheiluttelijan Trevor Gilliesin.

Tuntemattomampi Petr Sykora palaa NHL:ään

Washington Capitals siirtyi askeleen lähemmäs NHL:n työehtosopimuksen edellyttämää palkkabudjetin minimirajaa tekemällä sopimuksen Petr Sykoran kanssa. 26-vuotiaan tsekkihyökkääjän sopimus on yksivuotinen.

Sykora palaa NHL:ään ensimmäistä kertaa sitten kauden 1998-99, jolloin hän pelasi kaksi ottelua Nashville Predatorsin paidassa. Edelliset kuusi kautta Sykora on pelannut Tsekin Extraliigaa kasvattajaseuransa Pardubicen riveissä.

Heatleylle miljoonasopimus

Tiistain jättikaupassa Atlantasta Ottawaan siirtynyt Dany Heatley solmi odotetusti uuden seuransa kanssa monivuotisen sopimuksen. Kolmen seuraavan kauden aikana Heatley tienaa yhteensä 13,5 miljoonaa dollaria.

NHL:ssä tapahtui 23. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle