TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

NHL:ssä tapahtuu, 2. elokuuta: Markov Predatorsiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun toiselta päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Venäläispuolustaja Daniil Markovin NHL-ura jatkuu Nashville Predatorsissa. Markov siirtyy kantrikaupunkiin Philadelphia Flyersistä. Vaihtokaupassa Flyers saa vuoden 2006 kolmannen kierroksen varausvuoron.

Viimeisimmällä NHL-kaudellaan 29-vuotias Markov pelasi sekä Carolina Hurricanesissa että Philadelphia Flyersissä. Yhteensä venäläisen tilille kertyi 78 ottelua, joissa hän saalisti 19 pistettä. NHL-urallaan Markov on pelannut kaikkiaan 414 ottelua. Toronto Maple Leafsin, Phoenix Coyotesin, Hurricanesin ja Flyersin riveissä tahkotuissa mittelöissä venäläispakin tilille on kertynyt 120 pistettä ja 335 jäähyminuuttia.

Blues soi kun sopimukset syntyvät

St. Louis Blues on tehnyt kolme uutta sopimusta. Nimet papereihin kirjoittivat keskushyökkääjät Trent Whitfield ja Ryan Ramsey sekä laitahyökkääjä Jeff Hoggan. Vapaaksi agentiksi jäänyt 28-vuotias Whitfield kuului vielä viime kaudella Washington Capitalsin organisaatioon. Työsulkukaudella kanadalaishyökkääjä pelasi Capitalsin farmijoukkueessa Portland Piratesissa. Kaudella 2003-04 Whitfield kiekkoili Capitalsin riveissä 44 ottelussa. Hoggan ja Ramsay viettivät kumpikin pääosan viime kaudesta Bluesin farmijoukkueessa Worcester IceCatsissa. Hoggan tehoili 25 pistettä, Ramsay 18 pistettä.

Demitra Kaliforniaan

Huipputaitava Pavol Demitra on tehnyt sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. Viimeiset kahdeksan kautta St.Louisissa pelannut 30-vuotias slovakkihyökkääjä on pelannut yhteensä 553 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 216 maalia ja 519 pistettä. Demitra oli alunperin Ottawa Senatorsin yhdeksännen kierroksen varaus vuonna 1993. Hän pelasi työsulun aikana kotimaansa pääsarjassa HC Dukla Trencinin joukkueessa tehden 54 pelissä 82 pistettä. Demitran sopimus kattaa seuraavat kolme kautta.

Kings on tehnyt sopimuksen myös huikeasti AHL:ssä kaksi viime kautta pelanneen maalivahdin Jason Labarberan kanssa. 25 -vuotiaan kanadalaisen sopimus on kaksivuotinen.

Holik vahvistamaan Atlantan keskustaa

Rangersista ulosostettu Bobby Holik löysi uuden seuran itselleen. Atlanta tarjosi miehelle kolmen vuoden sopimuksen ja Holik paperiin nimensä kirjoitti. Kaksinkertainen Cup-voittaja ja All-Stars pelaaja Holik aloitti NHL-uransa Hartfordissa, loistettuaan Tsekin juniorimaajoukkueen riveissä Robert Reichelin ja Jaromir Jagrin ketjukaverina. Kahden Hartford-kauden jälkeen Holik siirtyi kaupassa ja New Jersey Devilsiin ja oli yksi joukkueen menestyksen ruumiillistuma. Viimeiset kaksi kautta Holik pelasi Rangersissa.

Steve Y jatkaa Detroitissa

Detroitin kapteeni Steve Yzerman jatkaa autokaupungissa uraansa ainakin vielä yhden kauden ajan. 40-vuotias Detroit-ikoni on koko uransa ajan edustanut vain ja ainoastaan Detroitia. Takana miehellä on jo 1453 runkosarjaottelua ja kolme Stanley Cupia. Yzerman on ollut myös Detroitin kapteeni vuodesta 1986 alkaen ja on NHL:n historian pisimpään kapteenina toiminut pelaaja.

Jatkosopimus ja paluumuuttaja Bostoniin

Boston teki jatkosopimuksen maalitykki Glen Murrayn kanssa. Lähes kolme täyttä kautta Bostonissa pelannut Murray teki 111 maalia 236 joukkueen mukana pelaamassaan ottelussa. Jatkosopimus on neljän vuoden mittainen.

Myös Shawn McEachern palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Bruinsiin. Atlantasta siirtynyt laitahyökkääjä pelasi viimeksi Bostonissa kauden 95-96. Ura ennen NHL:ää kului Bostonin yliopistossa. McEachern tuli rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi kun miehen entinen seura Atlanta osti sopimuksen pois. McEachern on pelannut NHL:ää Pittsburghissa, Los Angelesissa, Ottawassa ja Atlantassa. Edellisen työsulun aikana mies pelasi Kiekko-Espoossa. Sopimus on kahden vuoden mittainen.

Lisäksi Bruins on tehnyt nelivuotisen sopimuksen hyökkääjä Dave Scatchardin kanssa.

Philadelphia hankki kokoa takalinjoille

Philadelphia Flyers liittyi ryminällä mukaan vapaa-agenttimarkkinoille. Joukkue lisäsi kerralla ruutia takalinjoillensa tekemällä sopimukset kolmen parimetrisen puolustajan Derian Hatcherin, Mike Rathjen ja Chris Therienin kanssa. Kanadalainen verkkojulkaisu Sportsnet kertoo sopimuksien olevan monivuotisia.

Derian Hatcher, 33, siirtyi kaudeksi 2003-04 vapaana agenttina Dallasista Detroitiin. Hän oli pelannut Starsin organisaatiossa koko siihenastisen NHL-uransa. Työsulkua edeltänyt kausi meni kuitenkin Hatcherin osalta lähes kokonaan sairastuvalla pahan polvivamman takia. NHL -otteluja Hatcherille on kertynyt yhteensä 842, joissa kovaotteinen puolustaja on tehnyt 298 pistettä ja kerännyt 1388 jäähyminuuttia. Hatcher voitti Stanley Cupin Starsin paidassa kaudella 1998-99.

San Jose Sharksissa koko tähänastisen uransa pelannut 31-vuotias Mike Rathje ei ole yhtä fyysinen ja ilkeä puolustaja kuin Hatcher, mutta hän osaa käyttää voimaa ja kokoaan tehokkaasti hyväkseen vastustajan pysäyttämiseksi. Rathje on pelannut yhteensä 671 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 155 pistettä.

Chris Therien, 33, kävi kääntymässä Dallasissa 11 pelin verran keväällä 2004, mutta palaa nyt takaisin Philadelphiaan. Therien on pelannut noita muutamia Stars-paidassa pelattuja pelejä lukuunottamatta koko ammattilaisuransa Flyersin organisaatiossa. Isokokoinen puhtaasti puolustavan puolustajan prototyyppi on pitänyt tasaisen tappavasti plus/miinus -tilastonsa nollan yläpuolella jokaisella NHL-kaudellaan. Therien on pelannut 717 NHL-ottelua, tehnyt näissä 155 pistettä, kerännyt plus/miinus -sarakkeeseen lukeman +136. Jäähyminuutteja miehelle on merkattu yhteensä 551.

Laitahyökkääjä Jon Simin jatkosopimus julkistettiin samassa tilaisuudessa.

Aucoin Chicagoon

Kokenut puolustaja Adrian Aucoin siirtyy neljän vuoden ja 16 miljoonan dollarin sopimuksella Chicago Blackhawksien riveihin. Aucoinin edellinen seura NHL:ssä oli New York Islanders, jossa mies pelasi kolmen edellisen kauden aikana 235 ottelua tehoilla 33 maalia, 80 syöttöä ja 113 pistettä. Viimeksi pelatulla NHL kaudella 2003-04 Aucoin oli NHL:n 11 tehokkain puolustaja tekemällä 44 pistettä. Hänellä oli samalla kaudella liigan puolustajien kolmanneksi paras tehosaldo +29 ja peliaikaa Ottawasta kotoisin oleva puolustaja kirjasi ottelua kohden lähes puoli tuntia.

Hamel jatkaa Senaattorina

Laitahyökkääjä Denis Hamel on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Urallaan pääasiassa farmisarjoja tahkonnut Hamel pelasi viime kauden Senatorsin farmijoukkueessa Binghamton Senatorsissa. Kanadalaishyökkääjä tehtaili 80 ottelussa 78 pistettä.

Andrei Nazarov siirtyy Minnesotaan

Minnesota Wildin fyysinen osasto on turvattu tulevallakin kaudella organisaation tehtyä sopimuksen laitahyökkääjä Andrei Nazarovin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Nazarov on viettänyt kaksi viimeisintä NHL-kauttaan Phoenix Coyotesin riveissä. Viimeisimällä kaudellaan venäläinen pelasi 33 ottelua, joissa tilastoihin merkattiin kolme pistettä ja 125 jäähyminuuttia. NHL-urallaan kovaotteinen Nazarov on pelannut Coyotesin, San Jose Sharksin, Tampa Bay Lightningin, Calgary Flamesin, Boston Bruinsin ja Anaheim Mighty Ducksin kokoonpanoissa 569 ottelua. Kyseisissä mittelöissä 31-vuotiaan venäläislaiturin tilille on kertynyt 124 pistettä ja 1403 jäähyminuuttia.

Kostopoulos jatkaa Kuninkaana

Los Angeles teki kahden vuoden sopimuksen 26-vuotiaan oikean laitahyökkääjän Tom Kostopouloksen kanssa. Yksityiskohtia ei annettu julkisuuteen.

Kostopoulos on pelannut Pittsburghissa 79 ottelua tehoilla 10+16. Edellisellä NHL-kaudella hän pelasi 60 ottelua ja teki 22 pistettä.

Viime kaudeksi Kostopoulos teki sopimuksen Los Angelesin farmijoukkueen Manchester Monarchsin kanssa. Hän oli joukkueen kolmanneksi paras pistemies 71 pisteellä yhtä monessa ottelussa. Pudotuspeleissä hän teki seitsemän pistettä kuudessa ottelussa.

Foote vahvistamaan Blue Jacketsin puolustusta

Columbus Blue Jackets ilmoitti tehneensä sopimuksen Coloradosta siirtyvän Adam Footen kanssa. Näin päättyi kiivas spekulointi Footen tulevasta seurasta.

34-vuotias Foote allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen, mikä takaa Footelle 4,5 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Foote ehti nousta Avalanche-kannattajien suureksi suosikiksi pelattuaan 13 kautta Quebecin-Coloradon organisaatiossa. Foote oli voittamassa Coloradolle kahta Stanley Cupia. Romuluinen puolustaja oli mukana myös Salt Lake Cityn olympialaisissa kultaa voittaneessa Kanadan joukkueessa.

Foote on pelannut urallaan yhteensä 799 NHL-ottelua, joissa tilastoihin on merkitty 55 maalia ja 234 tehopistettä. Jäähyjä Foote on kerännyt kunnioitettavat 1140 minuuttia.

Lisäksi Blue Jackets ja puolustaja Francois Beauchemin sorvasivat kaksivuotisen jatkosopimuksen. Pääasiassa farmisarjoja tahkonnut Beauchemin siirtyi Blue Jacketsiin waivers-listalta syyskuun 14. päivä 2004. Tätä ennen 25-vuotias kanadalaispuolustaja kuului Montreal Canadiensin organisaatioon.

Kovanyrkki Downey Bluesiin

St. Louis Blues hankki kovuutta riveihinsä tekemällä yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Aaron Downeyn kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Downey kiekkoili viimeisimmällä NHL-kaudellaan Dallas Starsin kokoonpanossa. Kanadalaislaiturin tilille kertyi 37 ottelussa kaksi pistettä sekä 77 jäähyminuuttia. NHL-urallaan Downey on tahkonnut Starsin ja Chicago Blackhawksin nutuissa kaikkiaan 120 NHL-ottelua. Kyseisissä mittelöissä kovanyrkkisen hyökkääjän tilastoihin on merkattu viisi pistettä ja 228 jäähyminuuttia.

NHL:ssä tapahtui 1. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle