TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

NHL:ssä tapahtuu, 17. elokuuta: Leschyshyn Avalancheen, Stümpel Panthersiin, Joseph Coyotesiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun seitsemänneltätoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Konkaripuolustaja Curtis Leschyshyn palaa Colorado Avalancheen. Kanadalaiskiekkoilijan ja Avalanchen välisen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Leschyshyn edusti Avalanchea ja tämän edeltäjää Quebec Nordiquesia kausien 1988-89 ja 1996-97 välillä. Leschyshyn on Nordiquesin ykkösvaraus vuodelta 1988.

Leschyshyn pelasi viimeisimmällä NHL-kaudella Ottawa Senatorsissa. Veteraanipakki teki viisi pistettä 56 ottelussa. Senatorsin lisäksi 35-vuotias Leschyshyn on pelannut NHL-urallaan Minnesota Wildissa, Carolina Hurricanesissa, Hartford Whalerissa, Washington Capitalsissa, Colorado Avalanchessa ja Quebec Nordiquesissa. Kyseisten joukkueiden takalinjoilla Leschyshynin tilille on kertynyt muhkeat 1033 NHL-ottelua.

Stümpel Floridan lämpöön

Keskushyökkääjä Josef Stümpel on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Vapaana agenttina olleen slovakin sopimuksen arvo on 3,25 miljoonaa dollaria.

Stümpel pelasi työsulun aikana Tsekin pääsarjan Slavia Prahassa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 33-vuotias Stümpel kiekkoili Los Angeles Kingsin riveissä. Kokenut slovakialainen tehtaili 64 ottelussa 37 pistettä. Urallaan Stümpel on tahkonnut kaikkiaan 758 NHL-ottelua. Kingsin ja Boston Bruinsin kokoonpanoissa pelatuissa mittelöissä veteraanin tilastoihin on merkattu 151 maalia ja 397 syöttöpistettä.

Koci pysyy Penguinsissa

Puolustaja David Kocin kiekkoura jatkuu tulevaisuudessakin Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa. Tsekkipuolustajan ja Penguinsin välisen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Koci on pelannut viimeiset neljä kautta Penguinsin farmijoukkueissa ECHL:n Wheeleng Nailersissa ja AHL:n Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Bourque Capitalsiin

Washington Capitals on tehnyt sopimuksen laitahyökkääjä Christopher Bourquen kanssa. Sopimus on kolmen vuoden pituinen. Taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu.

Bourque on Capitalsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Kausi 2004-05 oli yhdysvaltalaishyökkääjälle tulokaskausi NCAA:n Boston Universityn joukkueessa. Kauden lopulla 19-vuotias Bourque esiintyi myös kuudessa ottelussa Capitalsin farmijoukkueessa Portland Piratesissa tehoin 1+1. Christopher on NHL-puolustajalegenda Raymond Bourquen poika.

Samalla Capitals ilmoitti solmineensa jatkosopimuksen puolustaja Dwayne Zingerin kanssa. Urallaan pääasiassa farmisarjoja tahkonnut kanadalainen on pelannut vain seitsemän ottelua Capitalsissa. Lisäksi seura sorvasi sopimuksen puolustaja Mark Wottonin kanssa. Vapaana agenttina ollut Wotton kuului aikaisemmin Dallas Starsin organisaatioon.

CuJo Coyotesiin

Phoenix Coyotes on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Curtis Josephin kanssa. Sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Joseph, 38, on pelannut NHL:ssä kaudesta 1989-90 alkaen, jolloin hän aloitti uransa St. Louis Bluesissa. Hän on lisäksi edustanut Edmonton Oilersia, Toronto Maple Leafsia ja Detroit Red Wingsiä, jonka riveissä hän torjui kahtena edellisenä NHL-kautena.

Holmqvist sittenkin Blackhawksiin

Elitserienin Linköping HC:n kanssa jo sopimuksen tehnyt laitahyökkääjä Mikael Holmqvist pelaa tulevalla kaudella sittenkin Pohjois-Amerikassa. Linköpingin verkkosivut kertovat Holmqvistin hyväksyneen Chicago Blackhawksin sopimustarjouksen.

Holmqvist solmi Linköpingin kanssa kolme kautta kattavan sopimuksen elokuun 14. päivä. Sopimuksessa oli kuitenkin NHL-ehto, joka astui voimaan NHL:n ja IIHF:n tehdessä uuden siirtokorvaussopimuksen. Uudessa tilanteessa Blackhawks tarjosi 26-vuotiaalle Holmqvistille sopimuksen, josta ruotsalaishyökkääjä ei voinut kieltäytyä.

Sopimuskynä viuhui Kalliovuorilla

Colorado Avalanche solmi ison kasan uusia sopimuksia. Puumerkkinsä sopimuspapereihin raapustivat maalivahdit David Aebischer, Peter Budaj, Tom Lawson ja Vitali Kolesnik, puolustaja Brett Clark sekä hyökkääjä Paul Healey. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Aebischer torjui kiekkoja työsulun aikana kotimaansa pääsarjan Luganossa. Kaudella 2003-04 sveitsiläisvahti esiintyi 62 ottelussa Avalanche-maalilla merkkauttaen tilastoihinsa päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,09 ja torjuntaprosentiksi 92,40%.

Budaj on pelannut kolme viimeisintä kautta Avalacnhen farmijoukkueessa Hershey Bearsissa. Slovakkikassari on Avalanchen toisen kierroksen varaus vuodelta 2001.

Lawsonille viime kausi oli nuorukaisen toinen täysi kausi AHL:ssä ja Hershey Bearsissa. Avalanchen hankki kanadalaisen vapaana agenttina kesäkuun 3. päivä 2003.

Kolesnik on kuulunut Kazakstanin maajoukkueeseen vuodesta 1999 lähtien. Torjuntaprosentilla 95,20% Kolesnik sijoittui maalivahtien tilastoissa kolmanneksi Itävallan vuoden 2005 maailmanmestaruuskisoissa.

Pitkään farmisarjoja kolunnut Clark on kuulunut Avalanche-organisaatioon vuodesta 2002 lähtien. Viime kauden kanadalaispuolustaja pelasi Avalanchen farmijoukkueessa Hershey Bearsissa. Kaudella 2003-04 Clark esiintyi NHL-jäillä ja Avalanche-puolustuksessa 12 ottelussa.

Vapaana agenttina ollut Healey pelasi viime kaudella AHL:n San Antonia Rampagessa ja Edmonton Roadrunnersissa. Urallaan kokenut kanadalainen on tahkonnut ainoastaan 75 NHL-ottelussa.

Kings-lupaus sopimukseen

Los Angeles Kings on tehnyt monivuotisen tulokassopimuksen laitahyökkääjä Dany Roussinin kanssa. Roussin on Kingsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2005. Kanadalaishyökkääjä on pelannut viisi viimeisintä kautta QMJHL:n Sherbrooke Beaversissa ja Rimouski Oceanicissa.

Mogilny palaa Devilsiin

New Jersey Devils hankki nimekkään paluumuuttajan solmimalla kaksivuotisen sopimuksen Aleksandr Mogilnyn kanssa. Venäläishyökkääjä tienaa sopimuksella yhteensä seitsemän miljoonaa dollaria.

Mogilny, 36, on pelannut Devilsissä aiemmin vuosina 1999-2001. Hän siirtyi keväällä 2001 vapaana agenttina Toronto Maple Leafsiin, mutta halusi nyt palata seuraan, jossa voitti uransa toistaiseksi ainoan Stanley Cupin.

Kaudella 2003-2004 Mogilny kärsi vaikeasta lonkkavammasta, joka piti hänet sivussa ison osan kaudesta. Työsulkukaudella hän keskittyi ainoastaan itsensä kuntouttamiseen. Kaiken kaikkiaan Mogilny on urallaan pelannut runsaat tuhat NHL-ottelua ja tehnyt niissä muhkeat 1095 tehopistettä. Hänen aiempia seurojaan ovat New Jerseyn ja Toronton lisäksi Buffalo Sabres sekä Vancouver Canucks.

Lecavalier pysyy pitkään Tampassa

Keskushyökkääjä Vincent Lecavalier pystyy Tampa Bay Lightningin vahvuudessa pitkään. Lecavalier ja Lightning solmivat neljän vuoden pituisen jatkosopimuksen. Sopimus on arvoltaan 27,5 miljoonaa dollaria.

Lecavalier pelasi työsulun aikana Venäjän pääsarjan AK Bars Kazanin joukkueessa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias kanadalainen viiletti 80 runkosarjaottelussa Lightningin hyökkäyksessä. Kyseisissä kamppailuissa Lecavalier tälläsi 32 maalia ja jakoi 34 maalisyöttöä. Pudotuspeleissä hän teki 16 pistettä 23 ottelussa. Kauden päätteeksi Lecavalier voitti Stanley Cup -mestaruuden.

Lahjakas Lecavalier on Lightningin ykkösvaraus vuodelta 1998. Hän on pelannut koko NHL-uransa samassa organisaatiossa. Lightning-paidassa pelatuissa 467 ottelussa Lecavalier on ampunut 146 maalia ja antanut 181 maaliin johtanutta syöttöä.

Aitkenista Canadien

Montreal Canadiens on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Johnathan Aitkenin kanssa. Sopimuksen muita yksityiskohtia ei julkistettua.

Aitken pelasi kaudella 2003-04 Chicago Blackhawksin riveissä 41 ottelua, joissa hän syötti yhden maalin. Jäähyminuutteja miehelle kertyi 70.

NHL:ssä tapahtui 16. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle