NHL:ssä tapahtuu, 16. elokuuta: Sopimustulva ei hellitä

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun kuudenneltatoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

New York Islanders on sorvannut jatkosopimuksen puolustaja Radek Martinekin kanssa. Sopimus kattaa yhden kauden. Loukkaantumisista kärsinyt tsekkipuolustaja tahkosi kaudella 2003-04 47 ottelua Islanders-puolustuksessa. Tilastoihin 29-vuotias Martinek merkkautti seitsemän pistettä ja 43 jäähyminuuttia.

Lisäksi puolustaja Brent Sopel teki kaksivuotisen sopimuksen New York Islandersin kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkaistu. Sopel siirtyi Islandersiin kaksi viikkoa sitten Vancouver Canucksista. Sopelin kahden vuoden sopimus tarkoittaa sitä, että Canucks saa vaihtokaupassa toisen kierroksen varausoikeuden ensi kesän NHL Entry Draftiin.

Sopel pelasi kaudella 2003-04 Vancouverin joukkueessa 80 ottelua tehoilla 10 maalia ja 32 syöttöä. Näillä 42 pisteellään Sopel sijoittui viimeksi pelatulla NHL-kaudella liigan puolustajien pistepörssin sijalle 14. Sopel oli Canucks joukkueen puolustajien piste- ja syöttöpörssien kärkinimi. Tämän lisäksi 28-vuotias hyökkäävä puolustaja ampui 173 laukausta, sai tehopörssiin lukeman +11 ja pelasi noin 22 minuuttia ottelua kohden.

Urallaan Sopel on pelannut 302 NHL ottelua, joista kaikki Vancouverissa. Pelaamissaan otteluissa Sopel on tehnyt tehot 32+93=125 pistettä. Lisäksi hän on saanut 129 minuuttia jäähyjä. Hänen tehopisteensä ovat nousseet jo kolmen viimeisimmän kauden aikana. Sopel teki 27 pistettä kaudella 2001-02, 37 pistettä kaudella 2002-03 ja 42 pistettä kaudella 2003-04. Sopel on Canucksin kuudennen kierroksen varaus vuoden 1995 Entry Draftista.

Balej esiintyy jatkossakin Broadwayllä

New York Rangers solmi jatkosopimuksen slovakkihyökkääjä Josef Balej’n kanssa. Sopimuksen kestoa tai arvoa ei julkistettu.

Balej, 23, on aiemmin pelannut 17 NHL-ottelua Rangersin ja Montreal Canadiensin riveissä. Kaudella 2004-2005 hän pelasi Rangersin farmijoukkueessa Hartfordissa keräten tehopisteet 20+22. Liukkaasti liikkuva laitahyökkääjä siirtyi New Yorkiin keväällä 2004 vaihtokaupassa, joka vei Aleksei Kovalevin Montrealiin.

Sullivan ja Hamhuis kuuntelevat kantria jatkossakin

Laitahyökkääjä Steve Sullivanin ura jatkuu vielä pitkään Nashville Predatorsissa. Sullivan ja Predators sopivat neljä vuotta kattavasta jatkosopimuksesta. Lisäksi puolustaja Dan Hamhuis allekirjoitti yksivuotisen jatkosopimuksen.

Sullivan pelasi viimeisimmällä NHL-kaudella sekä Predatorsin että Chicago Blackhawksin riveissä. Vikkeläjalkainen laituri saalisti joukkueiden paidoissa yhteensä 73 pistettä. Kanadalaishyökkääjä siirtyi Predatorsiin helmikuun 16. päivä 2004.

Hamhuisille kausi 2003-04 oli nuorukaisen tulokaskausi NHL:ssä. Kanadalaispuolustaja esiintyi 80 ottelussa Predators-takalinjoilla. Kyseisissä mittelöissä Hamhuis saalisti 26 pistettä.

Uusia Thrashers-sopimuksia

Atlanta Thrashers on solminut jatkosopimukset rajoitettujen vapaiden agenttien J.P. Vigierin ja Derek MacKenzien kanssa. Hyökkääjien sopimusten yksityiskohtia ei kerrottu.

Kummatkin pelaajat pelasivat työsulun aikana Thrashersin farmijoukkueessa Chicago Wolvesissa. Vigier oli joukkueen paras pistemies 70 pisteellä. MacKenzie saalisti 33 pistettä. Kaudella 2003-04 Vigier viiletti 70 ottelussa Thrashers-kokoonpanossa. MacKenzie on esiintynyt urallaan NHL-jäillä ainoastaan 13 mittelössä.

Lisää Blue Jackets -varauksia sopimuksiin

Columbus Blue Jackets on tehnyt tulokassopimuksen keskushyökkääjä Andrew Murrayn kanssa. Murray on Blue Jacketsin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2001. Kanadalaishyökkääjä on kiekkoillut kolme viimeisintä kautta NCAA:n Bemidji State Universityn joukkueessa.

Wesley ei lähde kulumallakaan Hurricanesista

Veteraanipuolustaja Glen Wesleyn ura jatkuu vielä ainakin yhden kauden Carolina Hurricanesissa. Wesleyn ja Hurricanesin välinen jatkosopimus on yksivuotinen. Sopimuksen on arvo miljoona dollaria.

Kausi 2003-04 oli kokeneelle Wesleylle tämän uran seitsemästoista NHL:ssä ja kymmenes Hurricanes-organisaatiossa. Kyseisellä kaudella 36-vuotias kanadalainen merkkautti kuusi syöttöpistettä 74 ottelussa Hurricanes-takalinjoilla.

Hurricanes solmi myös yksivuotisen sopimuksen puolustaja Chris Hajtin kanssa. 27-vuotias kanadalaispakki on aiemmin pelannut kuusi NHL-ottelua Edmonton Oilersin ja Washington Capitalsin riveissä.

Koltsoville jatkosopimus sittenkin

Pittsburgh Penguins on tehnyt jatkosopimuksen laitahyökkääjä Konstantin Koltsovin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Koltsov pelasi kaikki 82 runkosarjaottelua kaudella 2003-04. Nopeajalkainen laituri iski yhdeksän maalia ja jakoi 20 maaliin johtanutta syöttöä. Työsulun aikana 24-vuotias valkovenäläinen pelasi sekä Minskin Dynamossa että Moskovan Spartakissa.

Torres on öljymies jatkossakin

Laitahyökkääjä Raffi Torres ja Edmonton Oilers ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Sopimus on kaksivuotinen. Taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Torres esiintyi Oilers-kokoonpanossa 80 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kanadalaishyökkääjä ampui 20 maalia ja antoi 14 maaliin johtanutta syöttöä. Työsulun aikana 23-vuotias Torres kiekkoili AHL:n Edmonton Road Runnersissa. Torres siirtyi Oilersiin New York Islandersista vuoden 2003 maaliskuussa.

Wanvig jatkaa, Tetarenko liittyy

Minnesota Wild on tehnyt vuoden sopimukset hyökkääjien Kyle Wanvigin ja Joey Tetarenkon kanssa. Molemmat pelasivat työsulkukauden AHL:ssä Houston Aerosissa.

Wanvig, 24, on pelannut 13 ottelua Wildin riveissä ja NHL:ssä tähän mennessä ja on tehnyt näissä yhden maalin ja syöttänyt yhden osuman. Isokokoinen ja vahva laitahyökkääjä varattiin ensimmäisen kerran kolmannella kierroksella 1999 Boston Bruinsin toimesta, mutta jäi ilman sopimusta ja palautui takaisin varauslistoille ja Minnesotan haaviin toisella kierroksella 2001.

Tetarenko, 27, on pelannut NHL:ssä 73 peliä edustaen Florida Panthersia, Ottawa Senatorsia ja Carolina Hurricanesia. Panthers varasi hänet kesällä 1996 neljännellä kierroksella.

Plekanecille jatkosopimus

Montreal Canadiens on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen tsekkikeskushyökkääjä Tomas Plekanecin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Kladnossa syntynyt Plekanec on Canadiensin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2001. Hän teki Canadiensin kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen vuosi myöhemmin, mutta on tähän mennessä pelannut Pohjois-Amerikassa vain Canadiensin farmiseurassa Hamilton Bulldogsissa lukuunottamatta kahta NHL-peliä kaudella 2003-04. Viime kaudella Plekanec pelasi 80 ottelua Bulldogsin riveissä tehden 29 maalia ja 64 pistettä.

Delmore ja Hackert Wingsiin, Williams ja Bootland jatkosopimuksiin

Detroit Red Wings on tehnyt yksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen Andy Delmoren kanssa. Kanadalaispuolustajan sopimus on kaksisuuntainen ja arvoltaan NHL:n minimipalkka 450 000 dollaria.

Delmore on tunnettu hyvänä ylivoimapelaajana ja hyökkäävänä puolustajana, jolle siunaantuu vastapainoksi pahoja puolustuspään virheitä. Mies ollut koko ikänsä Red Wings -fani ja halusi liittyä joukkueeseen näinkin huonoilla sopimusehdoilla. Tarvittaessa Red Wings voi passittaa miehen farmiin ja palkka putoaa lähes kymmenesosaan.

Edellisen NHL-kauden 28-vuotias Delmore pelasi Buffalo Sabresissa, jossa puolustaja sai tililleen vain 37 ottelua. Näissä syntyi 2+5=7 tehopistettä. Tätä ennen mies pelasi kaksi huippukautta Nashville Predatorsin riveissä. Koko NHL-urallaan Delmore on pelannut 276 ottelua, joissa mies on tehnyt 43 maalia ja 58 syöttöä, yhteensä 101 tehopistettä. Jäähyminuutteja on kertynyt 103 minuuttia. NHL-työsulun takia mies pelasi viime kaudella Saksan DEL-liigassa Mannheim Eaglesin joukkueessa.

Red Wings teki myös jatkosopimukset nuorten hyökkääjien Jason Williamsin ja Darryl Bootlandin kanssa. Molemmat hyväksyivät vuoden mittaiset rajoitetuille vapaille agenteille tarjottavat automaattiset sopimustarjoukset.

Lisäksi Red Wings hankki farmiinsa täydennystä tekemällä sopimuksen saksalaishyökkääjä Michael Hackertin kanssa. Edelliskaudella DEL-liigan Frankfurt Lionsissa pelannut 24-vuotias Hackert teki 49 ottelussa 20 maalia ja yhteensä 38 pistettä. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat jäivät pimentoon.

Gomez pysyy Devilsissä

Keskushyökkääjä Scott Gomez jatkaa New Jersey Devilsissä tulevaisuudessakin. Yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä ja Devils sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen arvo on 2,2 miljoonaa dollaria.

Gomez kiekkoili työsulun aikana ECHL:n Alaska Aces -joukkueessa. Hän loukkasi kauden aikana selkänsä vakavasti. Vamma tapahtui, kun vastustaja löi Gomezia poikittaisella mailalla selkään. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias jenkki pelasi 80 ottelua Devils-hyökkäyksessä. Kyseisissä mittelöissä Gomez iski 14 maalia ja antoi 56 maaliin johtanutta syöttöä.

Sharks sopimuksiin loppujenkin pelaajiensa kanssa

Marleaun ja Sturmin vanavedessä uudet sopimukset allekirjoittivat myös puolustaja Brad Stuart, nyrkkisankari Scott Parker sekä lähinnä Clevelandissa viime kausina pelanneet puolustajat Doug Murray, Garrett Stafford, Matt Carkner, laituri Josh Prudden sekä maalivahti Nolan Schaefer.

Brad Stuart on ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1998, joka on pelannut tasaisesti joukkueen kahdessa ensimmäisessä puolustajaparissa lähes ensimmäisistä peleistään lähtien. Stuart on joka alueella hyvä puolustaja, joka pelaa joukkueessa myös paljon ylivoimaa. Stuartin sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Scott Parker hankittiin joukkueeseen Coloradosta suojelemaan taitopelaajia, ja tämän tehtävän mies onkin kentälle päästessään hoitanut mallikkaasti. Parker on myös johtajia pukukopissa - ollessaan loukkaantuneena hän nostatti joukkueen henkeä puhelimen välityksellä. Sopimuksen mitta on yksi vuosi.

Alexander Korolyuk on ainoa vakiokokoonpanon pelaaja, jolla ei vielä ole sopimusta, mutta joukkue ohjasi hänet välimieskäsittelyyn, joka takaa pelaajalle uuden sopimuksen.

Popovic vielä mahtiankka

Puolustaja Mark Popovic jatkaa Anaheim Mighty Ducksin palkkalistoilla ainakin yhden kauden. Popovicin yksivuotisen jatkosopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Öljymiehillekin sopimuksia

Laitahyökkääjä Ales Hemsky ja Edmonton Oilers ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Tsekkipelaajan Sopimuksen pituus on yksi kausi. Lisäksi Oilers teki kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Matt Greenen kanssa.

Sopimuksia Bluesin rytmiin

St. Louis Blues on sorvannut jatkosopimukset laitahyökkääjien Peter Sejnan ja Jamal Mayersin sekä puolustaja Brett Scheffelmayerin kanssa. Lisäksi Edmonton Oilersista elokuun 3. päivä hankittu puolustaja Eric Brewer teki yksivuotisen sopimuksen seuran kanssa.

King edelleen Canuck

Laitahyökkääjä Jason King on allekirjoittanut yhden vuoden kattavan jatkosopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Pääkaupungissa kului sopimuspahvia

Washington Capitals on päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksista keskushyökkääjien Jeff Halpernin, Brian Sutherbyn ja Graham Minkin sekä laitahyökkääjien Stephen Peatin ja Brian Willsien kanssa. Lisäksi jatkosopimukset tekivät puolustajat Brendan Witt, Nolan Yonkman, Steve Eminger ja Shaone Morrisonn. Myös maalivahti Maxime Ouellet jatkaa Capitalsissa.

Coyotes-kaksikolle jatkot

Keskushyökkääjät Krystofer Kolanos ja Jeff Taffe ovat hyväksyneet Phoenix Coyotesin tarjoamat jatkosopimukset. Tuoreet sopimukset ovat yksivuotisia.

Panthersin eurooppalaisille sopimuksia

Florida Panthers on tehnyt jatkosopimukset laitahyökkääjä Juraj Kolnikin ja puolustaja Filip Novakin kanssa. Sopimukset kattavat yhden vuoden. Lisäksi puolustaja Martin Tuma allekirjoitti kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Buffalossa 11 jatkosopimusta

Buffalo Sabres julkaisi kertaheitolla yksitoista jatkosopimusta. Kymmenen pelaajista on hyökkääjiä ja yksi puolustaja.

Ruotsalainen puolustaja Henrik Tallinder jatkaa yhden kauden mittaisella sopimuksella seurassa. Hyökkääjistä tärkeimmät nimenkirjoittajat ovat saksalainen monikäyttöhyökkääjä Jochen Hecht, venäläinen tuulennopea laitahyökkääjä Maxim Afinogenov, maaliahne kanadalainen J-P Dumont sekä kanadalainen playmaker-sentteri Daniel Briere. Muut sopimuksen tehneet ovat laitahyökkääjät Ales Kotalik, Milan Bartovic ja Jason Pominville. Keskushyökkääjistä jatkaa seurassa myös Tim Connolly, Paul Gaustad ja Michael Ryan.

Jochen Hecht teki kerralla kolmivuotisen sopimuksen, muut sopimukset ovat yhden kauden kattavia.

Canadiens teki sopimuksia

Montreal Canadiens jatkoi yksivuotisten sopimusten johdonmukaista linjaa kiinnittäen Marcel Hossan tulevaksi kaudeksi. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Ottawan Marian Hossan nuorempi veli on Canadiensin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000. 23-vuotias hyökkääjä on kolmen kauden aikana pelannut 59 ottelua Montrealin paidassa tehoin 10+9. Työsulkukaudella Hossa pelasi Elitserienin Mora IK:ssa.

Aiemmin maanantaina Canadiens ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen Saku Koivun kanssa.

Kantrikaupungissa ahkeroitiin jatkosopimuksia

Nashville Predators ilmoitti kolmen hyökkääjän hyväksyneen seuran jatkosopimustarjouksen. David Legwandin, Simon Gamachen ja Darren Haydarin sopimukset ovat yksivuotisia. Lisäksi Predatorsin GM David Poile solmi kaksivuotiset sopimukset nyrkkisankari Darcy Hordichukin sekä puolustaja Greg Zanonin kanssa.

Hordichuk siirtyi Nashvilleen Floridasta heinäkuussa vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoroon. Kaudella 2003-2004 25-vuotias laitahyökkääjä oli koko NHL:n 13. tehokkain jäähyminuuttien keräilijä 158 minuutin saldollaan. Hordichuk on urallaan pelannut yhteensä 130 NHL-ottelua.

Legwand oli vuonna 1998 NHL:n Entry draftin kakkosvaraus. 24-vuotias keskushyökkääjä aloittaa seitsemännen kautensa Predatorsin riveissä. Aiemmin urallaan hän on pelannut 368 NHL-ottelua tehoin 123+194.

Gamache, 24, on aiemmin pelannut 11 NHL-ottelua Nashvillen ja Atlanta Thrashersin paidassa. Kaudella 2004-2005 Milwaukee Admiralsissa pelannut pienikokoinen keskushyökkääjä oli AHL:n pistepörssin viides tehden runkosarjassa yhteensä 86 (29+57) tehopistettä. 25-vuotias Haydar puolestaan teki samassa joukkueessa tehot 24+26. Puolustaja Zanon, 25, on niin ikään pelannut viimeiset kaksi kautta Milwaukeen AHL-joukkueessa.

Flames täydensi hyökkäyskalustoaan

Hyökkääjät Chuck Kobasew ja Matthew Lombardi ovat hyväksyneet Calgary Flamesin jatkosopimustarjoukset. Sopimukset ovat yksivuotiset.

Kobasew pelasi viime kauden Flamesin farmijoukkueessa Lowell Lock Monstersissa. Kauden 2003-04 kanadalaislaituri viiletti Flames-kokoonpanossa. Myös Lombardi esiintyi viime kaudella Lock Monstersissa, tosin vain yhdeksän ottelun ajan. Viimeisin NHL-kausi oli kanadalaiskeskushyökkääjän tulokaskausi NHL:ssä ja Flames-nutussa.

Flames ilmoitti lisäksi tehneensä tulokassopimukset kolmen pelaajan kanssa. Laitahyökkääjä Eric Nystrom on seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002. Myös maalivahti Curtis MacElhinney sekä hyökkääjä Brandon Prust jatkavat uraansa Calgaryn organisaatiossa.

Jatkosopimuksen Flamesin kanssa allekirjoitti myös hyökkääjä Lynn Loyns.

Kvasha ja Asham jatkavat Long Islandilla

New York Islanders on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjien Oleg Kvashan ja Arron Ashamin kanssa. Kummatkin sopimukset kattavat tulevan kauden.

Kvasha oli viimeisimmällä NHL-kaudella Islandersin sisäisessä pistepörssissä jaetulla kärkipaikalla 51 pisteellä. Työsulun aikana 27-vuotias venäläishyökkääjä pelasi Venäjän pääsarjan Tsherepovets Severstalissa sekä Moskovan TsSKAssa.

Asham esiintyi viimeisimmällä NHL-kaudella 79 ottelussa Islanders-nutussa. Kanadalaishyökkääjä tehtaili kyseisissä mittelöissä 24 pistettä. Työsulun aikana 27-vuotias laituri piipahti Sveitsissä Vispin joukkueessa viiden ottelun ajan.

Thrashers ja Slater sopimukseen

Atlanta Thrashers on tehnyt tulokassopimuksen hyökkääjä Jim Slaterin kanssa. Slater on Thrashersin ykköskierroksen varaus vuodelta 2002. Nuorukainen on pelannut neljä viimeisintä kautta NCAA:n Michigan State Universityn joukkueessa.

Villi-Tjärnqvist

Minnesota Wild teki sopimuksen puolustaja Daniel Tjärnqvistin kanssa, josta tuli vapaa agentti. 28-vuotias ruotsalainen on pelannut
kolme kautta Atlanta Trashersissa
ja viimeksi pelatulla kaudella hän teki tehot 5+15. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Työsulkukaudella Tjärnqvist pelasi Djurgårdenin joukkueessa
49 ottelua tehden tehot 12+12 ja hän keräsi 30 jäähyminuuttia.

San Josessa tehtiin myös kaksi sopimusta

Hyökkääjät Patrick Marleau sekä Marco Sturm tekivät sopimukset Sharksien kanssa. Syyskuussa 26 vuotta täyttävä Marleau teki 57 pistettä 80 ottelussa.
Pudotuspeleissä pisteitä tuli 12 17 ottelussa.
Marco Sturm, myös 26 vuotta syyskuussa täyttävä hyökkääjä on Sharksien runkopelaajia Marleaun kanssa. Viimeksi pelatulla kaudella Sturm teki 41 pistettä
64 ottelussa. Hän kärsi loppukaudesta nilkkavammasta eikä pelannut pudotuspelejä lainkaan. Kummankaan hyökkääjän sopimuksen yksityiskohtia ei julkaistu.

Los Angelesissa kolme sopimusta

Puolustajat Joe Corvo sekä Brad Fast tekivät sopimukset länsirannikolla Kingsin kanssa. Molemmat sopimukset ovat yhden vuoden mittaisia eikä niitten
yksityiskohtia kerrottu julkisuuteen.
28-vuotias Corvo teki viimeksi pelatulla kaudella uransa huippupisteet, 8+17 72 ottelussa. Kings varasi miehen vuonna 1997 4.kierroksella ja hän on pelannut
kaikki 122 NHL-ottelua Kingsin paidassa.
25-vuotias Fast teki viime kaudella AHL:n Lowellissa 32 ottelussa 6 pistettä. Hän pelasi myös ECHL:n Florida Everbladesissa 14 ottelua ja teki 7 pistettä.
Alkuperäinen Carolinan varaus kesältä 1999 on pelannut yhden ottelun Hurricanesin paidassa ja teki siinä ottelussa uran ensimmäisen NHL-maalin.
Tämä tapahtui viimeksi pelatulla NHL-kaudella. Samalla kaudella hän pelasi suurimman osan kaudesta Lowellissa.

Lisäksi hyökkääjä Jeff Tambellini allekirjoitti monivuotisen sopimuksen Kingsin kanssa.

NHL:ssä tapahtui 15. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle