NHL:ssä tapahtuu, 13. elokuuta: Gratton Panthersiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun kolmanneltatoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Suomalaislaitahyökkääjä Niklas Hagman on hyväksynyt Florida Panthersin yksivuotisen jatkosopimustarjouksen. Lisäksi Panthers on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen vapaa agentti -keskushyökkääjä Chris Grattonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 900,000 dollaria. Grattonista tuli vapaa agentti, kun Colorado Avalanche osti miehen sopimuksen ulos heinäkuun 29. päivä.

Gratton aloitti viimeisimmän NHL-kauden Phoenix Coyotesin riveissä, mutta siirtyi maaliskuun 9. päivä 2004 tehdyn vaihtokaupan seurauksena Colorado Avalancheen. Kanadalaishyökkääjä pelasi joukkueiden kokoonpanoissa yhteensä 81 ottelua. Kyseisissä mittelöissä 30-vuotias kookas hyökkääjä saalisti 32 pistettä.

Bryan Allen jatkaa Canucks-paidassa

Puolustaja Bryan Allen on NHL:n pelaajayhdistyksen nettisivujen mukaan hyväksynyt seuran tarjoaman sopimustarjouksen. Uusi sopimus on vuoden mittainen ja arvoltaan 941 441 dollaria. Allen on Canucksin ensimmäisen kierroksen varaus (yhteensä neljäs varattu pelaaja) vuodelta 1998. Hän on pelannut Vancouverin joukkueessa 139 ottelua tehoin 7+8=15. Lisäksi isokokoinen puolustava puolustaja on ottanut NHL:ssä 173 jäähyminuuttia.

Lisää Capitals-sopimuksia

Washington Capitals on hankkinut vapaana agenttina olleen laitahyökkääjä Boyd Kanen. Kane ja Capitals sopivat tuoreesta sopimuksesta, jonka yksityiskohtia ei kuitenkaan kertonut. Kane kuului vielä viime kaudella Philadelphia Flyersin organisaatioon.

Lisäksi Capitals on tenhyt sopimuksen puolustaja Jamie Hewardin kanssa. Jatkosopimukset saivat laitahyökkääjä Matt Pettinger ja puolustaja Louis Robitaille.

Blues soi ja sopimuksia syntyy

Keskushyökkääjä Ryan Johnson ja puolustaja Trevor Byrne ovat hyväksyneet St. Louis Bluesin yksivuotiset jatkosopimustarjoukset. Lisäksi jatkosopimukset Bluesin kanssa allekirjoittivat puolustaja Mike Stuart ja laitahyökkääjät Mark Rycroft sekä Mike Glumac. Pelaajista Johnson, Stuart ja Rycroft ovat esiintyneet NHL-jäillä. Muut ovat farmipelaajia.

Armstong jatkossakin Penguin

Pittsburgh Penguins on tehnyt jatkosopimuksen laitahyökkääjä Colby Armstrongin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Armstrong on pelannut viimeiset kolme kautta Penguinsin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Paholaismaisia sopimuksia

New Jersey Devils on sorvannut sopimuksia farmi- ja junioripelaajien kanssa. Tuoreet sopimukset saivat maalivahti Frank Doyle, keskushyökkääjä David Clarkson sekä laitahyökkääjät Jason Ryznar ja Barry Tallackson. Sopimusten yksityiskohtia ei kerrottu.

Sopimuspaperia kului myös Dallasissa

Laitahyökkääjä David Oliver ja maalvahti Mike Smith ovat hyväksyneet Dallas Starsin tarjoamat yksivuotiset jatkosopimustarjoukset. Lisäksi keskushyökkääjä Yared Hagos allekirjoitti kaksi vuotta kattavan pahvin Starsin kanssa.

Hurricanes-hyökkäykseen lisää sopimuksia

Carolina Hurricanes on tehnyt yksivuotiset sopimukset hyökkääjien Mike Zigomanisin, Colin Forbesin ja Gordie Dwyerin kanssa. Kaikkien sopimusten arvo on 450,000 dollaria. Kaikki kolme pelaaja viettivät viime kauden Hurricanesin farmijoukkueessa Lowell Lock Monstersissa.

Sabres-ykkönen jatkaa

Buffalo Sabres ilmoitti ykkösmaalivahtinsa Martin Bironin hyväksyneen minimikorotuksen palkkaansa. Näin 27-vuotias veräjänvartija jatkaa seurassa ainakin toistaiseksi.

Biron on pelannut koko ammattilaisuransa varaajaseuransa Sabresin riveissä. Parhaita otteitaan Biron esitti kaudella 2001-02, jolloin hän torjui 72 ottelussa prosentilla 91,5 ja päästi taakseen 2,22 maalia ottelua kohti.

Lyhyt jatkosopimus voi kuitenkin merkitä Bironin Sabres-uran päättymistä, sillä niskaan hengittävät jo Mika Noronen ja huippulupaus Ryan Miller.

Jatkosopimuksia Ottawassa

Ottawa Senators ilmoitti tehneensä jatkosopimukset viiden viime kaudella AHL:n Binghamton Senatorsissa pelanneen pelaajansa kanssa.

Nimekkäin senaattorina jatkava on keskushyökkääjä Jason Spezza, jonka sopimus on yksivuotinen. Spezza nakutti menneellä kaudella AHL:ssä tehot 32+85 ja hänet valittiin koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toinen tulevaisuuden tähti, venäläispakki Anton Voltshenkov, jatkaa seurassa kaksi seuraavaa kautta, hyökkääjät Antoine Vermette ja Chris Neil, sekä puolustaja Christoph Schubert yhden.

Bulis otti QO:n

Montreal Canadiensin tsekkilaituri Jan Bulis on hyväksynyt seuran tarjoaman minimikorotuksen palkkaansa ja jatkaa siis Canadiensissa tulevallakin kaudella. Edellisellä NHL-kaudella pisteet 13+17 nakutellut taituri tienaa kaudesta hiukan yli miljoonaa taalaa.

Froloville pitkä jatkosopimus

Los Angeles Kings taas satsasi tulevaisuuteen tekemällä venäläislaituri Aleksandr Frolovin kanssa peräti viiden vuoden jatkosopimuksen. Frolov teki kaudella 2003-04 NHL:ssä 24 maalia, enemmän kuin yksikään toinen Kings-pelaaja, ja syötti yhtä monta.

- Hän on hyvin lahjakas hyökkääjäpelaaja, joka on 23-vuotiaana jo ehtinyt tarjota organisaatiollemme merkittäviä palveluksia, GM Dave Taylor kehui suojattiaan.

NHL:ssä tapahtui 12. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle