BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

NHL:ssä tapahtuu, 12 elokuuta: Muir Capitalsiin, runsaasti muita uusia sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun kahdenneltatoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Uuden työehtosopimuksen myötä myös seuroilla on mahdollisuus viedä palkkaneuvottelut välimieskäsittelyyn, mutta uutta käytäntöä käyttivät tänä vuonna vain San Jose Sharks ja Florida Panthers. Sharks-hyökkääjä Aleksandr Koroljuk ja Panthers-maalivahti Roberto Luongo ovat ensimmäiset seurojen välimieskäsittelyyn ilmoittamat pelaajat.

Torontossa tukku sopimuksia

Hyökkääjät Nikolai Antropov ja Clarke Wilm ovat hyväksyneet Toronto Maple Leafsin jatkosopimustarjoukset. Sopimukset ovat yksivuotisia.

Antropov pelasi työsulun aikana Venäjän pääsarjan Jaroslavl Lokomotivissa sekä Kazan AK Barsissa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias kazakstanilainen viiletti 62 ottelussa Maple Leafsin kokoonpanossa tehoin 13+18.

Wilm kiekkoili viime kauden Maple Leafsin farmijoukkueessa St. John's Maple Leafsissa. Kaudella 2003-04 kokenut 28-vuotias Wilm esiintyi kymmenessä ottelussa Toronton hyökkäyksessä. Pääasiassa kanadalainen tahkosi farmiotteluita.

Samalla Maple Leafs ilmoitti tehneensä tulokassopimuksen hyökkääjä Roman Kukumbergin kanssa. Slovakkihyökkääjä on Maple Leafsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2004. Kukumberg pelasi viime kauden Venäjän pääsarjan Nizhnekamsk Neftekhimikin joukkueessa. Venäläisjoukkueen riveissä 25-vuotias slovakki saalisti 55 ottelussa 21 pistettä.

Lisäksi Maple Leafs on tehnyt yksivuotisen sopimuksen farmihyökkääjä Mike Hoffmanin kanssa.

Slegr mesikämmen jatkossakin

Boston Bruins on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Jiri Slegr kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Muir matkaa pääkaupunkiin

Työsulun aikana Espoon Bluesissakin piipahtanut puolustaja Bryan Muir siirtyy Washington Capitalsiin. Capitals hankkin Muirin Los Angeles Kingsistä. Kingsin saatavuudet vaihtokaupasta määritellään myöhemmin tulevaisuudessa. Farmisarjojen ja NHL-kaukaloiden välillä pitkään matkannut kanadalaispuolustaja on pelannut NHL:ssä kaikkiaan 181 ottelua.

Atlantassakin sopimuksia

Hyökkääjät Stephen Baby ja Kevin Doell sekä maalivahti Michael Garnett ovat allekirjoittaneet sopimukset Atlanta Thrashersin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Enkelten kaupungissa kuluu sopimuspaperia

Los Angeles Kings on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset laitahyökkääjien Jeff Giulianon ja George Parrosin kanssa. Sekä Giuliano että Parros ovat pelanneet kiekkourallaan pääasiassa farmisarjoissa.

Miller ja Sabres sopimukseen

Maalivahtilupaus Ryan Miller torjuu jatkossakin kiekkoja Buffalo Sabresille. Miller hyväksyi Sabresin tarjoaman yksivuotisen jatkosopimustarjouksen. Yhdysvaltalaisvahti on pelannut viimeiset kolme kautta pääasiassa Sabresin farmijoukkueessa Rochester Americansissa. NHL-kaukaloissa Miller on esiintynyt 18 ottelussa.

Blue Jackets -takalinjoilla lisää raameja

Columbus Blue Jackets solmi yksivuotisen sopimuksen puolustaja Jeff MacMillanin kanssa. MacMillan vietti viime kauden AHL:n Hartford Wolf Packissa. Kovaotteinen puolustaja on pelannut NHL:ssä ainoastaan neljä ottelua Dallas Starsissa kaudella 2003-04.

Myös mahtiankkoja sopimuksiin

Laitahyökkääjät Chris Kunitz ja Travis Moen ovat päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksista Anaheim Mighty Ducksin kanssa. Sopimukset kattavat yhden vuoden.

Kunitz vietti viime kauden Anaheim Mighty Ducksin farmijoukkueessa Cincinnati Mighty Duckissa. Kaudella 2003-04 kanadalainen pelasi 21 ottelua Anaheimin kokoonpanossa.

Moen siirtyi Mighty Ducksin omistukseen Chicago Blackhawksista draft-viikonloppuna tehdyssä pelaajakaupassa, jossa Windy Cityyn matkasi Mikael Holmkvist. Moen pelasi viime kauden Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Toissa kaudella räväkkä laituri viiletti kaikissa 82 runkosarjaottelussa Blackhawks-kokoonpanossa.

Sopimuspahvi pyöri hurrikaanissa

Carolina Hurricanes on tehnyt jatkosopimukset laitahyökkääjien Jesse Boulericen ja Erik Colen kanssa. Sopimukset ovat yksivuotisia. Boulericen sopimuksen arvo on 501,600 dollaria, Colen 1,14 miljoonaa dollaria.

Kovaotteinen Boulerice pelasi viimeisimmällä NHL-kaudella 76 ottelua Hurricanesin riveissä. Yhdysvaltalaishyökkääjän tilastoihin merkittiin kuusi maalia, yksi syöttöpiste ja 127 jäähyminuuttia. Kovaa taklaava Cole puolestaan pelasi kaudella 2003-04 80 mittelössä Hurricanesin hyökkäyksessä. Kyseisissä mittelöissä jenkkilaituri ampui 18 maalia ja antoi 24 maaliin johtanutta syöttöä. Työsulun aikana Cole kiekkoili Saksan pääsarjan Berlin Polar Bearsissa.

Schwab löi hokkarit naulaan

Maalivahti Corey Schwab lopettaa aktiivipelaajauransa. Viimeisimmällä NHL-kaudella New Jersey Devilsissä pelanneen 34-vuotiaan Schwabin uudet haasteet odottavat Tampa Bay Lightningin apulaismaalivahtivalmentajana ja maalivahtien kykyjenetsijänä. Schwab työskentelee pääasiassa Lightningin farmijoukkueiden, AHL:n Sprigfield Falconsin ja ECHL:n Johnstown Chiefsin, maalivahtien kanssa. Lisäksi Schwabin toimeenkuvaan kuuluu organisaation amatöörilupausten auttaminen.

Pelaajaurallaan Schwab kiekkoili Lightningin riveissä kausien 1996-97 ja 1998-99 välillä. Erittäin luotettavana kakkosmaalivahtina tunnettu Schwab torjui NHL:ssä kaikkiaan 147 ottelussa. Lightningin lisäksi kanadalaisvahti kuului New Jersey Devilsin, Vancouver Canucksin ja Toronto Maple Leafsin kokoonpanoihin.

Long Islandille jälleen uusi puolustaja

New York Islanders on täydentänyt jälleen puolustustaan tekemällä sopimuksen Allan Rourken kanssa. Kanadalaispuolustajan tuoreen sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu. Rourke vietti viime kauden Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Lowell Lock Monstersissa. Kaudella 2003-04 hän esiintyi ensimmäistä kertaa NHL-kaukaloissa pelaten 25 ottelua Hurricanes-nutussa.

Warrener pysyy liekkipaidassa

Puolustaja Rhett Warrenerin kiekkoura jatkuu Calgary Flamesin takalinjoilla. Kanadalaispuolustaja ja Flames sopivat neljä vuotta kattavasta jatkosopimuksesta, jonka arvo on 9,4 miljoonaa dollaria. Warrener pelasi viimeisimmällä NHL-kaudella 77 ottelussa Flames-puolustuksessa. Kyseisissä mittelöissä varmaotteinen puolustaja merkautti tehot 3+14. Ennen liittymistään Flamesin riveihin kaudeksi 2003-04 Warrener kiekkoili Buffalo Sabresissa kausien 1998-99 ja 2002-03 välillä sekä
Florida Panthersissa kausien 1995-96 ja 1998-99 välillä.

McDonell Red Wingsiin

Detroit Red Wings on hankkinut lisää syvyyttä kokoonpanoonsa tekemällä sopimuksen Kent McDonellin kanssa. Laitahyökkääjän sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. McDonell kuului aikaisemmin Columbus Blue Jacketsin organisaatioon. Pääasiassa farmisarjoja tahkonnut kanadalainen on pelannut urallaan vain 32 NHL-ottelua.

Pienempi Bure Kingsiin

Los Angeles Kingsin hyökkäyskalusto vahvistuu Valeri Burella. Kings ja 31-vuotias Bure solmivat yksivuotisen sopimuksen. Taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Bure pelasi sekä Florida Panthersin että Dallas Starsin riveissä. Venäläislaituri iski 68 ottelussa 22 maalia ja antoi 30 maaliin johtanutta syöttöä. Bure ei pelannut missään työsulun aikana.

Huselius jatkaa Floridassa

Hyökkääjät Kristian Huselius ja Stephen Weiss ovat tehneet jatkosopimuksen Florida Panthersin kanssa. Huseliuksen sopimus on yksivuotinen. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. 26-vuotias Huselius pelasi viime kaudella Linköpingin joukkueessa Ruotsin Elitserienissa 34 ottelua tehoin 14+35=49. Kaudella 2003-04 Huselius kiekkoili Floridan NHL joukkueessa 76 ottelua tehoin 10+21=31.

Yhteensä Huselius on pelannut Floridassa 233 ottelua tehoin 53+66=119. Hänen paras kautensa oli tulokaskausi 2001-02, jolloin taitava laitahyökkääjä pelasi 79 ottelua, tehden 23 maalia ja antaen 22 syöttöä. Hänet valittiin kauden jälkeen NHL:n tulokastähdistöön. Huselius on Floridan toisen kierroksen varaus vuodelta 1997.

Hyökkääjä Stephen Weiss teki Floridan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Weiss pelasi viime kauden Chicagon ja San Antonion AHL joukkueissa yhteensä 80 ottelua ja teki näissä pisteet 22+32=54. Hänen edellinen NHL kautensa oli kausi 2003-04, jolloin keskushyökkääjä pelasi Floridassa 50 ottelua tehoin 12+17=29. Yhteensä erinomaisen junioriuran pelannut Weiss on pelannut NHL:ssä 134 ottelua tehoin 19+33=52. Hän oli Floridan ensimmäisen kierroksen varaus (neljäs pelaaja kaiken kaikkiaan) vuoden 2001 Draftissa.

Kings solmi sopimuksia

Los Angeles Kings on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Noah Clarken kanssa. Lisäksi puolustaja Richard Petiot ja maalivahti Yukata Fukufuji allekirjoittivat kaksivuotiset tulokassopimukset Kingsin kanssa. Sopimusten muita yksityiskohtia ei julkistettu.

Viimeisten kolmen kauden aikana Kingsin farmiseurassa Manchester Monarchissa kiekkoillut 26-vuotias Clarke on Kingsin yhdeksännen kierroksen varaus kuuden vuoden takaa.

Petiot, 22, on Kingsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2001. Hän on pelannut viimeiset neljä kautta yliopistosarjoissa.

Japanilainen Fukufuji, 22, torjui kiekkoja viime kaudella ECHL-joukkue Bakersfield Condorsissa. Hän on kalifornialaisjoukkueen kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2004. Fukufuji pelasi Japanin riveissä vuoden 2004 MM-kisoissa.

Mike Leclercille ja Joe DiPentalle sopimukset Ducksiin

Laitahyökkääjä Mike Leclerc on tehnyt vuoden ja 1.140.000USD arvoisen sopimuksen Anaheim Mighty Ducksin kanssa. Leclerc oli rajoitettu vapaa-agentti (RFA). Edellisellä NHL kaudella 28-vuotias isokokoinen laitahyökkääjä kärsi polvivammasta, eikä pelannut kuin 10 ottelua. Leclercin paras NHL kausi oli kausi 2001-02, jolloin hän pelasi kaikki 82 ottelua ja teki näissä 20 maalia, 24 syöttöä, 44 pistettä sekä otti tämän päälle 107 jäähyminuuttia.

Urallaan Leclerc on kuulunut aina Anaheimin organisaatioon. Pelaamissaan 291 ottelussa Leclerc on tehnyt pisteet 54+78=132 sekä ottanut lisäksi 251 jäähyminuuttia. Leclerc on Anaheimin kolmannen kierroksen varaus (kaikkiaan 55 pelaaja) vuoden 1995 Draftista.

Puolustaja Joe DiPenta teki niin ikään Ducksien kanssa yksivuotisen sopimuksen. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. 26-vuotias puolustava puolustaja pelasi viime kaudella Vancouver Canucksin isännöimässä AHL joukkue Manitoba Moosessa 73 ottelua ja teki näissä kaksi maalia ja 10 syöttöä. NHL kokemusta DiPentalta löytyy kolmen ottelun verran Atlantasta kaudelta 2002-03. Fyysinen stay-at-home puolustaja DiPenta teki näissä peleissä maalin ja yhden antoi syötön sekä kirjautti tehotilastoon lukeman +3. DiPanta on Florida Panthersin kolmennen kierroksen varaus vuoden 1998 Draftista.

Svatos, Hinote ja Finger sopimuksiin Coloradon kanssa

Colorado Avalanche pääsi sopimuksiin hyökkääjien Dan Hinoten sekä Marek Svatosin kanssa. Myös puolustaja Jeff Finger oli pahvinkirjoittajien joukossa. Kaikki pelaajat hyväksyivät seuran tarjoaman sopimusehdotuksen.

Hinote on pelannut koko uransa Kalliovuorilla, yhteensä 280 runkosarjan ottelua ja 60 pudotuspeliottelua.

- Dan tuo ison määrän energiaa kokoonpanoomme, kertoi GM Pierre Lacroix seuran nettisivuilla.

Svatos on vuoden 2001 Avalanchen varaus, joka menetti suuren osan kaudest 2003-2004 loukkaantumisen takia. Hän pelasi vain 4 peliä ja teki kaksi maalia. Pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot olivat 1+5. Tuo maali oli voittomaali pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Dallas Starsia vastaan neljännessä ottelussa.

Jeff Finger pelasi kaudella 2004-2005 AHL:n Hershey Bearsissa merkkattaen tehot 4+11 15 ottelussa. Finger varattiin vuonna 1999 numerolla 240 Avalanchen toimesta.

Reinprecht hyväksyi Flamesin tarjouksen

Keskushyökkääjä Steven Reinprecht hyväksyi Calgary Flamesin sopimustarjouksen ja solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimuksen arvoa ei julkistettu. Samalla Flames tiedotti viidestä muusta jatkosopimuksesta.

Reinprecht on pelannut kuuden NHL-kautensa aikana runsaat 300 ottelua Los Angeles Kingsin, Colorado Avalanchen ja Calgaryn riveissä. 29-vutoias kanadalaissentteri hankittiin Flamesiin kaudeksi 2003-2004. Hänen kautensa pilasi kuitenkin ikävä olkapäävamma, joka piti hänet sairastuvalla koko kevään. Työsulkukaudella hän takoi hurjia tehoja Ranskan liigan Mulhouse Scorpionissa.

Flames solmi myös sopimuksen neljän laitahyökkääjän sekä yhden puolustajan kanssa. Kovaluinen Brantt Myhres siirtyy kiekkokiertolaisen urallaan seitsemänteen NHL-seuraansa. Edellisen kerran hän pelasi yhden ottelun Boston Bruinsin paidassa kaudella 2002-2003. Craig MacDonald puolestaan pelasi Bostonissa 18 ottelua kaudella 2003-2004. Kanadalaislaituri on pelannut NHL:ssä myös Carolinan ja Floridan paidassa.

Sopimuksen saivat myös laitahyökkääjät Cam Severson ja David Moss sekä puolustaja Zenith Komarniski. 27-vuotias Severson on pelannut aiemmin 34 ottelua Anaheimissa. Saman ikäinen Komarniski on laajan farmikierroksen ohella pelannut viimeisen kuuden vuoden aikana 21 NHL-ottelua Vancouverin ja Columbuksen paidassa. Moss puolestaan on Flamesin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2001. Hän on pelannut viimeiset neljä kautta yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa.

Shane Endicott jatkosopimukseen Pensin kanssa

Pittsburg Penguins jatkoi keskushyökkääjä Shane Endicottin sopimusta useamman vuoden pahvilla. Sopimuksen ehtoja ei kerrottu julkisuuteen.

Endicott pelasi viime kaudella AHL:n Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa tehden 24 maalia ja 47 pistettä 68 pelissä. 11 pudotuspeliottelussa pisteitä syntyi 2+2.

Thornton pelaa jatkossakin Beantownissa

Keskushyökkääjä Joe Thornton jatkaa myös tulevaisuudessa Boston Bruinsin riveissä. Vahvojen siirtohuhujen kohteena ollut kanadalainen teki kolmivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 20 miljoonaa dollaria. Sopimuksen päätyttyä Thorntonista tulee rajoittamaton vapaa agentti.

Boston tarjosi alkuviikosta Thorntonille jopa viiden vuoden sopimusta, mutta mies ei sitä hyväksynyt. Vuoden mittaisella automaattisella jatkosopimustarjouksella Thorntonista olisi halutessaan tullut vapaa agentti jo ensi kesänä, vasta 27-vuotiaana.

Lindros siirtyy kotiseudulleen

Toronto Maple Leafs vahvisti keskushyökkääjäosastoaan tekemällä Eric Lindrosin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Vapailla papereilla liikkeellä ollut Lindros, 32, pääsee näin edustamaan kotiseutunsa Ontarion ylpeyttä.

Kaudella 2003-04 takavuosien superlupaus keräsi New York Rangersin paidassa 39 ottelussa 32 tehopistettä. Koko 817 ottelun mittaisen NHL-uransa aikana Lindros on tehnyt 356 maalia ja syöttänyt 461. Urallaan Lindros on pelannut 50 Stanley Cupin pudotuspeliä ja nakutellut niissä pisteet 24+33.

Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt Lindros on edustanut Kanadaa kolmissa olympialaisissa ja esiintynyt NHL:n tähdistöottelussa kuusi kertaa. Lisäksi isokokoinen sentteri on palkittu kerran liigan arvokkaimpana (Hart Trophy, 1994-95) ja pelaajien valitsemana parhaana pelaajana (Lester B. Pearson Award, 1994-95).

Tyler Bouckille jatkosopimus

Sami Salon lisäksi myös toinen turkulaisille tuttu pelaaja on tehnyt jatkosopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Tyler Bouck pelasi viime kauden SM-liigassa TPS:n joukkueessa. Pelejä kertyi tilille 40, tehopisteitä 3+7=10 ja jäähyllä Bouck istui yhteensä 100 minuuttia.

Bouckin sopimus on vuoden mittainen ja arvoltaan 450.000 dollaria.

Edellisellä NHL-kaudella Bouck pelasi Vancouverin joukkueessa yhteensä 19 peliä ja teki näissä pisteet 1+2=3 sekä keräsi jäähyjä 23 minuuttia. Pääosa kaudesta meni Canucksin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa, jossa kovana asennepelaajana ja taklaajana tunnettu Bouck pelasi 49 ottelua ja teki näissä pisteet 11+14=25 sekä istui jäähyllä yhteensä 100 minuuttia.

Bouck on Dallasin toisen kierroksen varaus kesältä 1998. NHL:ssä Bouck on pelannut yhteensä 73 ottelua ja tehnyt näissä pisteet 3+7.

Atlantassa jatkosopimuksia

Atlanta Thrashers on tehnyt maalivahti Pasi Nurmisen lisäksi neljän muun pelaajansa kanssa jatkosopimukset. Uudet sopimukset hyväksyivät puolustajat Andy Sutton ja Tomas Kloucek sekä laitahyökkääjät Brad Larsen ja Francis Lessard. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Isokokoinen puolustaja Andy Sutton pelasi edellisellä NHL-kaudella Atlantassa ja teki uransa parhaat pisteet kahdeksan maalia, 13 syöttöä ja 21 pistettä. Urallaan Sutton on pelannut 301 runkosarjaottelua tehoin 17+47=64 pistettä. Hän on edustanut Atlantan lisäksi San Josea ja Minnesotaa.

Puolustaja Tomas Kloucek siirtyi Atlantaan Nashvillesta joulukuussa vuonna 2003. 25-vuotias Tshekki pelasi tuolla kaudella Nashvillessa ja Atlantassa yhteensä 42 ottelua tehoin 0+1. Tämän lisäksi Kloucek otti 35 jäähyminuuttia. Kloucek on alunpelin New York Rangersin viidennen kierroksen varaus vuoden 1998 Draftista. Urallaan polvivammoista kärsineellä puolustajalla on takanaan 140 NHL-ottelua ja näissä hän on tehnyt pisteet 2+8=10 sekä ottanut 248 jäähyminuuttia.

Laitahyökkääjä Brad Larsen siirtyi Atlantaan Coloradosta vuoden 2004 helmikuussa waiver Draftin kautta. Coloradossa Larsen pelasi kaudella 2003-04 yhteensä 26 ottelua tehoin 2+2 ja Atlantassa miehen tilille kirjattiin kuusi ottelua, joissa mies jäi pisteittä. Viime kauden Larsen kiekkoili Atlantan farmijoukkue Chicago Wolvesien riveissä 75 ottelua ja teki pisteet 26+23=49. Urallaan taklauksista pitävä Larsen on kiekkoillut NHL:ssä 98 ottelua tehoilla 4+12=16. Lisäksi hän on pelannut 21 playoff ottelua Coloradossa tehoilla 1+1.

26-vuotias Francis Lessard kiekkoili kaudella 2003-04 Atlantassa 62 ottelua ja teki näissä pisteet 1+1 sekä otti 181 minuuttia jäähyjä. Urallaan tappelijana kunnostautunut isokokoinen Lessard on pelannut 85 NHL-ottelua ja tehnyt näissä pisteet 1+3 sekä ottanut 268 minuuttia jäähyjä.

Komisarek ja Halak sopimuksiin Canadiensin kanssa

Aiemmin uutisoidun Mike Ribeiron jatkosopimuksen lisäksi Montreal Canadiensin GM Bob Gainey ilmoitti tehneensä yksivuotisen jatkosopimuksen puolustajakolossi Mike Komisarekin kanssa ja kolmevuotisen tulokassopimuksen maalivahti Jaroslav Halakin kanssa.

Sopimusten yksityiskohtia ei julkaistu.

Komisarek on Canadiensin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001. Edellisellä NHL-kaudella hän pelasi 53 ottelua Montrealin paidassa. Kaudella 2004-2005 amerikkalaispuolustaja pelasi runsaat parikymmentä ottelua AHL:n Hamiltonissa toivuttuaan pahasta jalkavammasta.

20-vuotias Halak on Canadiensin yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 2003. Slovakian nuorten maajoukkueen veräjänvartijana edukseen esiintynyt nuorukainen vakuutti Montreal-johdon pelaamalla hyvän kauden QMJHL-liigan Lewistonissa.

NHL:ssä tapahtui 11. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle