TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

NHL:ssä tapahtuu, 11. elokuuta: Morris jatkaa Arizonan lämmössä

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun yhdenneltätoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Sopimusta vailla olevien niin sanottujen rajoitettujen vapaiden agenttien takaraja hakeutua sopimusten sovitteluun oli viime yönä. Yksitoista pelaajaa hakeutui välimieskäsittelyyn.

Jatkosopimuksia Ottawassa, New Yorkissa, Dallasissa ja Buffalossa

22-vuotias maalivahtilupaus Ray Emery on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Emery on Senatorsin oma varaus vuodelta 2001 ja hän on ollut seuran palkkalistoilla kolme edelliskautta.

Kausien 2002-04 aikana isokokoiselle veräjänvartijalle on kertynyt yhteensä kuusi NHL-peliä. Pääosin Emery on viettänyt ammattilaisuransa Senatorsin AHL-joukkueessa Binghamtonissa.

Hyökkääjä Blair Betts on tehnyt jatkosopimuksen New York Rangersin kanssa.

Niko Kapasen lisäksi myös Steve Ott on hyväksynyt Dallas Starsin yksivuotisen jatkosopimustarjouksen.

Työsulun aikana Jokereissa pelannut puolustaja Brian Campbell on tehnyt jatkosopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. Sopimuksen arvo on 459,800 dollaria.

Morris hyväksyi Coyotesin tarjouksen

Phoenix Coyotesin puolustaja Derek Morris on allekirjoittanut seuraavan kauden kattavan sopimuksen seuransa kanssa. Morris ansaitsee tulevalla kaudella 2,66 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Seitsemän kautta NHL:ssä kiekkoillut Morris on alunperin Calgary Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1996. Flamesin ja Coyotesin lisäksi hän on edustanut myös Colorado Avalanchea, jonka riveissä teki uransa toistaiseksi parhaat tehot 11+37 kaudella 2002-03. Seuraavalla kaudella Morris teki Avalanchen ja Coyotesin riveissä 32 pistettä 83 ottelussa. Menneellä kaudella hän ei pelannut missään.

Cutta edelleen Capital

Washington Capitals ja 23-vuotias puolustaja Jakub Cutta ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Tsekkipuolustaja on pelannut viimeiset neljä kautta pääasiassa Capitalsin farmijoukkueessa Portland Piratesissa.

Lisäksi Capitals on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Jared Aulinin kanssa.

Sharksin sopimusrumba jatkuu

San Jose Sharks on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Kyle McLarenin ja laitahyökkääjä Niko Dimitrakosin kanssa. McLarenin sopimus on kolmivuotinen, Dimitrakosin sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Kovaa taklaava McLaren pelasi viimeisimmällä NHL-kaudella 64 ottelussa Sharks-puolustuksessa. Kyseisissä mittelöissä 28-vuotias kanadalainen saalisti 24 pistettä.

Dimitrakos piipahti työsulun aikana Sveitsissä SCL Tigers Langnaun joukkueessa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias yhdysvaltalainen iski 68 Sharks-paidassa pelatussa ottelussa yhdeksän maalia ja antoi 15 maaliin johtanutta syöttöä.

Ribeirolle jatkopahvi

Espoo Bluesin paidassa SM-liigaa työsulun aikana pelannut keskushyökkääjä Mike Ribeiro on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Kanadalainen uutistoimisto RDS kertoo sopimuksen olevan arvoltaan noin 1.2 miljoonaa dollaria.

Ribeiro pelasi ennen työsulkua ensimmäisen kokonaisen kautensa NHL:ssä ja onnistui hienosti ollen 65 pisteellään Canadiensin paras pistemies. 25-vuotias Montrealin oma poika on pelannut yhteensä 197 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 102 pistettä. Montreal varasi Ribeiron kesällä 1998 toisella kierroksella.

Simon Blue Jacketsiin

Columbus Blue Jackets on tehnyt yksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Ben Simonin kanssa. Urallaan pääasiassa farmisarjoja kyntänyt yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi viime kauden Atlanta Thrashersin farmijoukkueessa Chicago Wolvesissa. Wolvesin riveissä pelatuissa 53 ottelussa syntyivät tehot 11+10. Simon on esiintynyt ainoastaan 68 NHL-ottelussa.

Islandersiin vahvistuksia

New York Islanders on tehnyt sopimukset puolustaja Brad Lukowichin ja keskushyökkääjä Wyatt Smithin kanssa. Lukowichin sopimus on kaksivuotinen. Smithin sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu.

Lukowich voitti Stanley Cup -mestaruuden viimeisimmällä NHL-kaudella Tampa Bay Lightningin riveissä. Varmaotteinen kanadalainen tahkosi Lightningin takalinjoilla 79 tehoin 5+14. Lukowichillä on Stanley Cup -mestaruus myös Dallas Starsista vuodelta 1999.

Urallaan pääasiassa farmisarjoja kolunnut Smith kuului viime kaudella Nashville Predatorsin palkkalistoille. Yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan ainoastaan 83 NHL-ottelua.

Rullier Rangersiin

Puolustaja Joe Rullierin kiekkoura jatkuun New York Rangersin palkkalistoilla. Rangers ja vapaana agenttina olleen Rullerin tuoreen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Kovaotteinen kanadalaispuolustaja pelasi viime kauden Los Angeles Kingsin farmijoukkueessa Manchester Monarchsissa.

Senators solmi tärkeitä sopimuksia

Ottawa Senators on tehnyt jatkosopimukset Martin Havlatin ja Mike Fisherin kanssa. Havlatin yksivuotinen jatkopahvi on arvoltaan 2,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Fisher allekirjoitti kolmen vuoden mittaisen ja 4,5 miljoonan arvoisen sopimuksen.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Havlat pelasi 68 ottelua ja paukutti omat ennätyksensä niin maaleissa (31), syötöissä (37) kuin pisteissäkin (68). Hän pelasi menneellä kaudella sekä Venäjän että Tsekin sarjoissa.

Työsulun vuoksi Sveitsissä EC Zugissa pelanneen Fisherin NHL-kausi 2003-04 meni piloille loukkaantumisen vuoksi ja hän pelasi vain 24 ottelua.

Zjuzin puolustaa ensi kaudellakin Wildissa

Puolustaja Andrei Zjuzin on solminut yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuransa Minnesota Wildin kanssa. Wildissa lähes kaksi kautta pelanneen puolustajan sopimuksen rahallista arvoa ei julkaistu.

NHL:ssä San Jose Sharksia, Tampa Bay Lightningia, New Jersey Devilsiä ja Wildia edustanut Zjuzin pelasi viime kaudella Venäjällä.

Predators ilmoitti kahdesta sopimuksesta

Nashville Predators on solminut jatkosopimuksen Scott Hartnellin kanssa. Lisäksi seura ilmoitti tehneensä sopimuksen Jeremy Yablonskin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Hartnell on Predatorsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000. Hän teki kaudella 2003-04 Predatorsin riveissä 18 maalia ja 33 pistettä pelaamissaan 68 ottelussa. Kaudella 2004-05 hän kiekkoili Norjan mestaruuden voittaneessa Vålerengenin joukkueessa.

Yablonski on tähän mennessä pelannut lähinnä Pohjois-Amerikan alasarjoissa. Hänene tililtään löytyy yksi NHL-ottelu St. Louis Bluesin riveistä kaudelta 2003-04.

Esche ja Seidenberg jatkavat Phillyssä

Lähelle palkkakattoa pelaajabudjettinsa ajanut Philadelphia Flyers sai solmittua jatkosopimuksia. Maalivahti Robert Esche teki kahden vuoden sopimuksen, ja puolustaja Dennis Seidenberg hyväksyi myös seuran sopimustarjouksen.

Esche saa Flyersissa harteilleen ensimmäistä kertaa ykkösmaalivahdin tehtävät. Phoenix Coyotesissa uransa aloittanut ja neljä kautta liigassa pelannut Esche on aikaisemmin torjunut suurimmaksi ottelumääräkseen 40 peliä. Edellisellä NHL-kaudellaan Esche kirjasi vakuuttavan päästettyjen maalien keskiarvon 2,04.

Saksalainen Seidenberg on pelannut NHL:ssä kahdella kaudella yhteensä 63 ottelua ja tehnyt niissä 13 pistettä. Viime kauden hän edusti Philadelphian AHL-seuraa Phamtomsia tehokkaasti keräten 41 tehopistettä.

Ference pysyy Albertassa

Calgary Flames ilmoitti solmineensa jatkosopimuksen puolustaja Andrew Ferencen kanssa. 26-vuotias kanadalaispakki ansaitsee tulevalla kaudella 750 000 dollaria. Ference on viiden vuoden ja runsaan 250 ottelun NHL-urallaan edustanut Flamesin lisäksi Pittsburgh Penguinsia.

Vancouver ja Cloutier yhteisymmärrykseen

Vancouver Canucksin ykkösmaalivahti Dan Cloutier jatkaa uraansa Canucksissa hyväksyttyään seuran tarjoaman 2,34 miljoonan dollarin korotustarjouksen. Quebecistä lähtöisin oleva maalivahti siirtyi Vancouveriin vuonna 2001 Tampa Baysta vaihdossa puolustaja Adrian Aucoiniin ja toisen kierroksen varaukseen.

Cloutier on ollut menestyksekäs maalivahti runkosarjassa viime vuosina saavuttaen kolmella peräkkäisellä kaudella päälle 30 runkosarjavoittoa. Cloutierin lisäksi NHL-maalivahdeista ainoastaan New Jerseyn Martin Brodeur on kyennyt viime vuosina samaan. Playoffeissa Cloutier ei ole kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla ja hän onkin saanut viimeisen kolmen kauden aikana vain yhden playoff-sarja voiton.

Berg ja Belak viihtyvät edelleen Torontossa

Toronto Maple Leafs solmi jatkosopimukset Aki-Petteri Bergin ja Wade Belakin kanssa.

Hrdina Blue Jacketsiin

Columbus Blue Jackets vahvisti keskushyökkääjäosastoaan solmimalla yksivuotisen sopimuksen Jan Hrdinan kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei julkistettu. Tsekkisentteri on aiemmin NHL-urallaan edustanut Pittsburgh Penguinsia, Phoenix Coyotesia ja New Jersey Devilsiä. Viime kaudella 29-vuotias Hrdina pelasi kotimaassaan 23 ottelua HC Kladnon paidassa.

Bruinsin avainmiehille sopimuksia

Boston Bruins solmi jatkosopimukset vakiokalustoonsa kuuluvien hyökkääjien Sergei Samsonovin ja Per-Johan Axelssonin kanssa. Venäläishyökkääjä tienaa yksivuotisella sopimuksellaan vajaat 2,8 miljoonaa dollaria ja ruotsalaislaituri samanpituisella sopimuksella hieman runsaat miljoonaa dollaria.

Vikkeläjalkainen 26-vuotias Samsonov on tehtaillut aiemmin mukavia tehoja Bruinsin paidassa, mutta kahdella edellisellä NHL-kaudella hän kärsi pahoista loukkaantumisista. Työsulkukaudella Samsonov pelasi kolme ottelua Moskovan Dynamossa.

30-vuotias Axelsson aloittaa kahdeksannen kautensa Bostonin riveissä. Yli 500 NHL-ottelun veteraani on urallaan kerännyt yhteensä 179 tehopistettä NHL:ssä. Päättyneen kauden hän pelasi Elitserienin Västra Frölundassa.

Turek palaa Eurooppaan

Tsekkimaalivahti Roman Turek lopettaa NHL-uransa ja palaa kotimaansa kaukaloihin. Turek pelaa tulevalla kaudella Ceske Budojevicen riveissä. Kansainvälisiltä kentiltäkin tuttu isokokoinen maalivahti edusti kahdeksan NHL-kauden aikana Dallasia, St Louisia sekä Calgarya.

Chicago teki jatkosopimuksia

Keskushyökkääjä Tyler Arnason ja hyökkääjä Mark Bell ovat hyväksyneet Chicago Blackhawksin jatkosopimustarjoukset. Sopimukset kattavat yhden kauden.

Bell kiekkoili työsulun aikana Norjan pääsarjan Trondheimissa. Isokokoinen hyökkääjä saalisti 25 ottelussa 10 maalia 17 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä 25-vuotias kanadalainen tehtaili 11 ottelussa 12 pistettä. Viimeisimmällä NHL-kaudella Bell pelasi kaikki 82 runkosarjaottelua Blackhawks-paidassa. Kyseisissä mittelöissä hän iski 21 maalia ja antoi 42 maaliin johtanutta syöttöä.

Arnason piipahti työsulun aikana Ruotsin Elitserienin Brynäsissä neljän ottelun ajan. Yhdysvaltalaishyökkääjä jäi otteluissa ilman pisteitä. Viimeisimmällä NHL-kaudella 26-vuotias Arnason viiletti Blackhawks-hyökkäyksessä 82 ottelussa. Runkosarjan saldoksi jäi 22 maalia 33 syöttöpistettä.

NHL:ssä tapahtui 10. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle