NHL:ssä runsasmaalisia pelejä

NHL:ssä pelattiin viiden pelin kierros. Yleisölle tarjoiltiin alkukauden tapaan runsaasti maaleja.

Carolina onnistui vihdoin ylivoimalla

Carolina-Washington 7-2

Carolina Hurricanesin ja Washington Capitalsin välinen ottelu oli kaksijakoinen. Avauserää vei vierasjoukkue Washington ja se tekikin ottelun avausmaalin, kun kohutulokas Alexander Ovetshkin sooloili Andrew Casselsin syötön maaliin. Enempää maaleja ei avauserä tarjonnut, vaikka etenkin Washington sai pelata erässä melko paljon ylivoimaa. Erän laukaukset menivät Capitalsille 14-7, mutta Hurricanesin maalilla maalivahtilupaus Cam Ward piti numerot tasaisina.

Toinen erä alkoi Washingtonin kannalta ensimmäistä heikommin, kun joukkueen uusi vahvistus Jeff Friesen otti erän alkuun kakkosen koukkaamisesta. Carolina onnistui Friesenin jäähyn aikana tekemään kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa Matt Cullenin toimesta - joukkue oli päässyt yrittämään ylivoimamaalia tämän kauden aikana peräti 17 kertaa. Washington otti Cullenin maalin jälkeen kuitenkin nopeasti jälleen johdon kun Dainius Zubrusille merkittiin kauden toinen maali reilun minuutin päästä "Canesin" tasoituksesta.

Carolina ei tästä lannistunut, vaan tuli jälleen ylivoimalla tasoihin hienoa toista NHL kauttaan pelaavan Eric Staalin toimesta. Maali oli tänään tehot 1+3 tehneelle Staalille jo kauden viides. Hurricanes sai erään vielä hienon päätöksen, kun tehot 1+2 tehnyt veteraanipuolustaja Bret Hedican onnistui tekemään kauden avausmaalinsa. Hurricanes lähti kolmanteen erään näin 3-2 kotijohdossa.

Hurricanes ratkaisi pelin lopullisesti kolmannnen erän ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana Eric Colen, Justin Williamsin ja Rod Brind'Amourin kauden avausmaaleilla. Brind'Amourin 6-2 maali riitti Olaf Kolzigille ja Caps maalille luisteli kauden ensimmäistä kertaa Brent Johnson, joka joutui kaivamaan kiekon maalistaan vielä kerran Niklas Nordgrenin ammuttua NHL-uransa avausmaalin. Näin Carolina otti kauden toisen voittonsa ja lisäsi Washingtonin puolustuspelin tuskaa. Capitalsille on tehty kauden viidessä pelissä jo kolme kertaa seitsemän maalia tai enemmän.

Washingtonin positiivisiin puoliin kuuluu tällä hetkellä kohutulokas Alexander Ovetshkinin peli. Carolinaa vastaan Ovetshkin teki maalillaan Caps historiaa - pisin tulokkaiden pisteputki kauden alusta laskettuna. Kauden viidessä ottelussa Ovetshkin on tehnyt nyt neljä maalia ja kuusi pistettä. Carolina saa olla puolestaan tyytyväinen kahden nuoren pelaajansa, keskushyökkääjä Eric Staalin ja maalivahti Cam Wardin esityksiin. Staal keikkuu NHL:n pistepörssin kärjessä kahdeksalla (5+3) pisteellään.

Danis vei tulokasmaalivahtien taiston

Atlanta-Montreal 0-2

Montreal Canadiensin tulokasmaalivahti Yann Danis oli Atlantalle ohittamaton yön kierroksella. Ensimmäisen NHL-pelinsä pelannut Danis teki komeat 32 torjuntaa ja jatkoi legendaarisen Montrealin hienoa kauden alkua. Joukkue on voittanut nyt kauden viidestä pelistään neljä - kova saavutus, kun joukkue on pelannut neljä viidestä pelistään lisäksi vieraissa.

Edellisissä kahdessa pelissä komeat 15 maalia tehneelle Atlantalle tappio oli puolestaan kauden toinen. Sikäli yön ottelu oli Atlantalle ihmeellinen, että kun tehohyökkääjä Ilja Kovaltshuk oli nyt siirtynyt viime peleissä maalijuhlia viettäneeseen ryhmään, joukkue jäikin maaleitta. Atlantan maalissa pelasi Danisin tavoin uran ensimmäisen NHL-pelinsä pelannut Michael Garnett. Danisin tavoin myös Garnett onnistui maalillaan hienosti, ottamalla 29 torjuntaa.

Ottelu alkoi Montrealilta varsin hienosti, mutta myös onnekkaasti. Peliä oli pelattu vain reilu kolme minuuttia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Atlantan maalissa. Jan Bulis merkkautti maalin, joka monen silmissä meni maaliin Bobby Holikin mailasta. Enempää maaleja erässä ei nähty. Toinen erä pelattiin maaleitta, vaikka joukkueet ampuivat yhteensä peräti 31 laukausta. Jäähyjen täyttämässä kolmannessa erässä Saku Koivu siirsi vieraat jo 0-2 johtoon Francis Bouillonin ja Alexandr Perezhoginin syötöistä. Koivun kauden toinen maali ja viides piste jäi ottelun viimeiseksi maalimerkinnäksi.

Minnesota tyrmäsi Vancouverin

Minnesota-Vancouver 6-0

Minnesotan ja Vancouverin väliset ottelut ovat menneet viime kausina yleensä Minnesotalle, vaikka Canucks onkin menestynyt runkosarjassa selvästi illan vastustajaansa paremmin. Voiton avaimet olivat tällä kertaa Canucksilta pahasti kateissa ja heti ottelun avauserä näytti, mitä tuleman pitää. Kotijoukkue Minnesotan puolustaja Andrei Zjuzin iski ottelun avausmaalin pelin kolmannella minuutilla ja näissä numeroissa mentiin erätauolle, vaikka kotijoukkueella oli lisämaaleihinkin paikkoja. Minnesota vei avauserän laukaukset nimiinsä peräti 11-3.

Toisen erän alussa Canucks sai paremmin pelistä kiinni, mutta Minnesota onnistui siinä missä se on vahvimmillaan; joukkue kyttäsi vastustajansa virheitä ja iski tehokkaasti vastaan. Hienon alkukauden pelannut isokokoinen Marc Chouinard teki kotijoukkueelle erän 11 minuutilla 2-0 -johdon ja toinen isokokoinen hyökkääjä, tulokaskauttaan pelaava Matt Foy iski erän 17 minuutilla ylivoimalla jo 3-0 -lukemat. Toisen erän kahdeksannella minuutilla Wild-yleisön "suuri suosikki" Todd Bertuzzi ja Wildin puolustaja Alex Henry ottivat toisistaan mittaa nyrkein.

Canucks tuli kolmanteen erään hurjalla temmolla ja vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Minnesotan maalivahtia Dwayne Rolosonia, mutta erässä peräti 18 torjuntaa ottanut veteraanimaalivahti kesti vieraiden painostuksen. Canucks maalilla pelannut Dan Cloutier oli puolestaan virkaveljeään heikompi ja Minnesota onnistui tekemään erässä vielä kolme lisämaalia Pierre-Marc Bouchardin, Matt Foyn (illan saldo kaksi maalia) ja Brian Rolstonin toimesta.

Illan tähti oli 33 torjuntaa tehnyt Dwayne Roloson, joka pysäytti vieraiden hyvän kolmannen erän pelin. Pelkästään Rolosonista Minnesotan voitto ei kuitenkaan ollut kiinni, sillä kotijoukkue luisteli yleensä luistelukisoissa hyvin menestyvältä Canucksilta jalat alta ja aiheutti vieraille kauden ensimmäisen varsinaisella peliajalla tulleen tappion. Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen perjantaina.

Coloradon vahva alku ei riittänyt

Colorado-Nashville 4-5

Edellisissä kahdessa pelissä voitot Calgarysta ja Dallasista ottanut Colorado kohtasi yöllä toistaiseksi voitosta voittoon marssineen Predators-ryhmän. Colorado sai peliin hienon alun, kun veteraanilaitahyökkääjä Steve Konowalchuk ampui kiekon avauserän 12 minuutilla ohi Predatorsin maalivahdin Tomas Vokounin. Coloradon hallitsema avauserä päättyi näihin 1-0 -numeroihin.

Toinen erä alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi ja "Avs" siirtyi erän toisella minuutilla kahden maalin johtoasemaan puolustaja Kurt Sauerin laukauksella. Erän puolessa välissä kotijoukkue sai vielä lisää virtaa peliinsä, kun hienon alkukauden pelannut Marek Svatos iski kauden viidennen maalinsa ja siirsi Coloradon jo 3-0 -johtoon. Tähän Avsin pelin positiiviset asiat sitten jäivätkin. Nashville nousi erän lopussa kolmen maalin takaa maalin päähän gooni Darcy Hordichukin ja puolustaja Marek Zidlickyn kauden avausmaaleilla.

Sama tahti jatkui heti kolmannen erän alussa kun Nashvillen kesällä hankkima, vielä viime kaudella Denverissa pelannut Paul Kariya iski vieraat tasoihin kauden toisella maalillaan. Vaikka Colorado vastasikin tähän vielä puolustaja John-Michael Lilesin kauden ensimmäisellä maalilla erän neljännellä minuutilla, Nashvillen Steve Sullivanin ja Marek Zidlickyn ylivoimamaalit erän kuudennella ja 13 minuutilla veivät vieraat voittoon.

Zidlickyn pelin voittomaali syntyi ylivoimalla, jonka aiheutti Avalanche-maalivahti David Aebischer tyhmällä tempullaan, kun mies esti maalin ohi luistellutta Simon Gamachea. Nashville jatkaa tappiotonta kulkuaan tämän kauden runkosarjassa. Coloradolle tappio oli kauden toinen.

Sharks vei sinitakkeja kotiavauksessaan

San Jose-Columbus 4-1

Wayne Primeau iski kaksi maalia ja Jevgeni Nabokov torjui 26 kertaa, kun San Jose Sharks otti voiton kauden ensimmäisessä kotiottelussaan. Lähes 17 500 katsojaa pääsi todistamaan suosikkijoukkueensa nopeatempoisen hyökkäyspelin tehokkuuden Sharksin kotiluolan ensimmäisessä tosipelissä 17 kuukauteen.

Marco Stürm aloitti maalinteon ensimmäisen erän seitsemännellä minuutilla ja Primeau teki kauden ensimmäisen maalinsa vain reilua minuuttia myöhemmin. Toisessa erässä Sharks ratkaisi ottelun lopullisesti, kun Scott Thornton hakkasi maalin edestä hailauman 3-0-johtoon ja Primeau osui heti perään toistamiseen.

Erän laukaisutilastot kertovat yksipuolisuudesta: Sharks laukoi kohti Marc Denisin vartioimaa maalia peräti 22 kertaa, kun Nabokov selvisi 5 torjunnalla. Kolmannessa erässä slovakkipakki Radoslav Suchy pilasi Nabokovin toiveet nollapelistä kaukolaukauksellaan.

Ottelussa jaettiin yhteensä 19 kaksiminuuttista, mutta kaikki viisi maalia syntyivät tasakentällisin. Sharksin saksalaishyökkääjä Marcel Goc joutui jättämään kentän kolmannessa erässä. Vastustajan laukauksen polvellaan torjunut Goc ei ilmeisesti kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa sen vakavammin.