NHL:ssä neljä rankkarivoittoa

Yhdeksän ottelun NHL-kierros tarjosi runsaasti tasaisia vääntöjä. Neljässä ottelussa jouduttiin rangaistuslaukauksiin, yhdessä voittaja selvisi jatkoajalla. Suomalaisista tehokkain oli Antti Laaksonen, jolle merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Boston – Montreal 3-1

Thomas Plekanec vei Montrealin johtoon ensimmäisessä erässä, mutta osuman jäädessä Montrealin ainoaksi, Boston vei voiton. Toisessa erässä ajassa 31.00 tasoituksen iski Glen Murray, joka palasi loukkaantumisen jälkeen Bostonin kokoonpanoon, oltuaan kymmenen peliä pois.

Vain 1.13 Murrayn osuman jälkeen Boston siirtyi ottelussa johtoon. Osuman viimeisteli Patrick Bergeron. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Brad Boyes.

Saku Koivu, MON: 0+0, -1, 0 lauk, 2 PIM, jääaika: 20.13

Ottawa jyräsi Penguinsin erikoistilanteissa

Pittsburgh – Ottawa 2-7

Ottawan erikoistilannepelaaminen oli liikaa Pittsburghille joukkueiden kohtaamisessa. Senators teki kolme maalia ylivoimalla ja toiset kolme alivoimalla, kun Penguins kaatui 7-2.

Ilman flunssan takia levännyttä Sidney Crosbya pelannut Penguins teki molemmat maalinsa ennen kuin Ottawa sai kuparisensa rikki. Penguinsin maalit tekivät Michel Ouellet sekä Ryan Malone, jonka osuma vei Pittsburghin 2-0-johtoon ajassa 25.23.

Ottawa nousi tasoihin alivoimalla Christoph Schubertin istuessa jäähyllä. Ensin maalinteossa onnistui Antoine Vermette ja ennen jäähyn päättymistä myös Mike Fisher. Johto- ja voittomaalin teki Zdeno Chara vielä ennen erän loppua. Tällä kertaa ylivoimalla.

Viimeisessä erässä Ottawa onnistui vielä neljästi. Maalintekijöinä sekä yli- että alivoimalla onnistunut Daniel Alfredsson, ylivoimamaalin tehnyt Dany Heatley sekä ottelun ainoan tasakentällisin tehdyn Ottawa-maalin viimeistellyt Anton Voltshenkov.

- Teimme muutamia huonoja ratkaisuja ja sen vuoksi menetimme pelin. Tasakentällisin pärjäsimme hyvin, kommentoi Penguins-luotsi Michel Therrien.

- Peleissä joudutaan takaa-ajoasemaan ja on pakko opetella taistelemaan sieltä voittoon, me onnistuimme, totesi puolestaan Jason Spezza.

Jani Rita, PIT: 0+0, +/-0, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 8.34

Millerin torjunnat takasivat Sabresille voiton

Buffalo – Philadelphia 4-2

Sabres-maalivahti Ryan Miller oli ratkaisevassa roolissa, kun Buffalo jätti Philadelphian pisteittä. Ykköstähdeksi valittu Miller torjui ottelussa 21 kertaa. Mukaan mahtui todella tärkeitä torjuntoja.

Maalinteon ottelussa aloitti Philadelphia. Simon Gagne oli unohtunut yksin lähietäisyydelle ja pisti kiekon ohi Millerin. Taylor Pyattin maalin myötä erätauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemista.

Toisessa erässä Sabres karkasi kahden maalin johtoon. Ensin onnistui Brian Campbell b-pisteen kaarelta ja myöhemmin Philadelphian maalia vartioinut Robert Esche torjui Jochen Hechtin laukauksen ylöspäin, mutta kiekko pomppi maaliin.

Kolmannessa erässä Millerille tapahtui lapsus, kun purkukiekko päätyi suoraan Mike Knublen lapaan. Knuble pääsi laukomaan kavennuksen. Knublen osuma jäi kuitenkin lopulta laihaksi lohduksi, sillä Jason Pominville pääsi pistämään kiekon tyhjään verkkoon kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua.

Joni Pitkänen, PHI: 0+0, -2, 2 lauk, 0 PIM, jääaika: 24.06

Sami Kapanen, PHI: 0+0, -1, 2 lauk, 0 PIM, jääaika: 18.42

Teppo Numminen, BUF: 0+1, +1, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 22.23

Toni Lydman, BUF: 0+0, -1, 0 lauk, 0 PIM, jääaika: 21.42

Reinprecht rankkarisankari ensimmäisessä Phoenix-esiintymisessään

Phoenix – Los Angeles 2-1 rl

Phoenixin ja Los Angelesin ottelussa ei maaleilla mässäilty. Molemmat joukkueet onnistuivat varsinaisen peliajan aikana kertaalleen. Maalit syntyivät toisessa erässä. Aleksander Frolov siirsi Los Angelesin 1-0-johtoon ajassa 25.47, tasoituksesta vastasi Dave Scathard nelisen minuuttia myöhemmin.

Maalittoman kolmannen erän ja jatkoajan myötä ottelussa mentiin rangaistuslaukauksiin. Niissä ratkaisijaksi nousi ensimmäistä kertaa Phoenix-paidassa esiintynyt Steven Reinprecht, jonka osuma oli rangaistuslaukauksien ainoa. Reinprechtin otteisiin oltiinkin tyytyväisiä:

- Hän pelasi todella hyvin. Hän oli varmasti väsynyt. Hän pelasi keskiviikkona Calgaryssa ja lensi sitten Phoenixiin. Hän näytti todella hyvältä ja toi keskustaamme vauhtia. Tämä oli häneltä hyvä alku ja oli mukavaa nähdä hänen tekevän voittomaali, kommentoi Reinprehtin uusi valmentaja Wayne Gretzky.

Columbuskin rankkarivoittoon

Edmonton – Columbus 1-2 rl

Columbus ja Edmonton pelasivat lähes 55 minuuttia ilman maaleja. Ensimmäisen osuman iski Steve Staios ajassa 54.52. Voittoon asti osuma ei riittänyt, vaan Columbus tuli tasoihin 2.02 myöhemmin Nikolai Zherdevin osumalla.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua ja rangaistuslaukauksissakin sitä saatiin odotella kahdeksansiin laukojiin asti. Columbuksen sankariksi nousi lopulta entinen Edmontonin pelaaja Jason Chimera.

Hyvin sujuneet ottelut luovat Blue Jacketsiin uskoa:

- Mielestäni olemme yhtä hyviä kuin useimmat lännen joukkueet. Kun olemme terveenä, pystymme haastamaan useimmat joukkueet, pohti Columbuksen GM Doug MacLean.

Rangers selvästi Islandersia vahvempi

NY Islanders - NY Rangers 2-5

New Yorkin paikallisderbyssä avauserän maaleista vastasi vierailija Rangers. Se johti peliä 0-2 ensimmäisen erän jälkeen Fjodor Tjutinin ja Steve Rucchinin osumilla. Toinen erä päättyi ensimmäisen tapaan 0-2, Martinit Rucinsky ja Straka vastasivat maaleista, tilanne jo 0-4.

Islanders nousi kahden maalin päähän päätöserässä, jenkkihyökkääjä Mark Parrishin osumilla, mutta Rangersin tsekkitähti Jaromir Jagr sinetöi taululle numerot 2-5, kun peliä oli jäljellä reilut kolme minuuttia.

- Olimme liian varovaisia, se yllätti minut. Luulin, että olisimme olleet valmiita otteluun. Emme pelanneet sillä tasolla, mitä oli tarkoitus, Islanders-luotsi Brad Shaw manaili pelin jälkeen.

Islanders-puolustaja Aleksei Zhitnik oli sivussa, ja Janne Niinimaa -kaupassa New Yorkiin matkannut John Erskine otti venäläispuolustajan paikan yön ottelussa.

Bluesin rookie Lee Stempniak loisti jälleen

St.Louis - Chicago 6-5rl

St.Louisissa nähtiin runsaasti maaleja. Avauserän osumista vastasi kotijoukkue Blues, tarkemmin sanottuna Scott Young ja Vladimir Orszagh.

Toisessa erässä Blues siirtyi vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen 3-0-johtoon Petr Cajanekin osumalla. Tästä vain 15 sekuntia, ja Chicagon Tyler Arnason kavensi tilanteeksi 3-1. Muutamaa minuuttia myöhemmin onnistui Duncan Keith, ja Chicago nousi jo maalin päähään.

Ja taas ei peli pitkään ehtinyt vanheta, vajaat kaksi minuuttia tästä, ja Blues siirtyi 4-2 johtoon, viime aikoina loistavasti pelanneen Lee Stempniakin maalilla. Erässä nähtiin vielä kaksi osumaa, Chicagon kavennusosuman teki Michael Holmqvist, ja St.Louisin johtoa lisäsi, kukapa muukaan, kuin Lee Stempniak.

Päätöserä oli vieraiden. Ensin Rene Bourque kavensi, ja erän loppuvaiheilla Duncan Keith viimeisteli illan toisen osumansa, ja tasoitti pelin 5-5:een. Jatkoajalla ei maalia syntynyt. Rl-kisassa nousi ratkaisijaksi tuttu hahmo. Curtis Sanfordin pysäytettyä Michal Holmqvistin yritys, oli Lee Stempniakilla mahdollisuus sinetöidä ratkaisu ottelulle. Eikä Stempniak erehtynyt, ja voitto Bluesille. Stempniakin illan saldo 2 maalia, sekä rl-kisan voitto-osuma.

Steve Sullivan ratkaisi Nashvillelle

Nashville - Colorado 4-3ja

Nashville ja Coloradon yhteenotossa maalihanat avasi Coloradon Brett Clark, jonka 0-1-osuma jäi avauserän ainokaiseksi. Toisessa erässä nähtiin myös vain yksi maali, sen teki kotijoukkueen Scott Walker.

Päätöerässä Colorado siirtyi ensin johtoon Cody McCormickin maalilla, jonka Nashville kuittasi, kun Mike Sillinger osui tolppien väliin. Avanlance yritti toistakin irtiottoa, Joe Sakicin osumalla, mutta myös tämän Predators kuittasi, ja vei pelin jatkoajalle Scott Walkerin illan toisella osumalla. Jatkoajan sankariksi nousi Predators-hyökkääjä Steve Sullivan, jonka maalilla Nashville kuittasi voiton.

Coloradon puolustaja Ossi Väänänen jätti pelin kesken loukattuaan nilkkansa.

Kimmo Timonen, Nas, 0+0, -1, 1 laukaus, 26.31

Antti Laaksonen, Col, 0+2, +/- 0, 3 laukausta, 15:38

Ossi Väänänen, Col, 0+0, +/- 0, 1:45

Toskalan huippupeli ei auttanut Sharksia

Minnesota – San Jose 3-2rl

Vesa Toskala torjui San Josen maalilla 30 laukausta sekä kolme rankkaria rangaistuslaukauskisasssa, mutta lopulta taipui Brian Rolstonin edessä. Rolston oli viides laukoja. Mikko Koivun yritys päättyi ohilaukaukseen Wildin ensimmäisenä ampujana. Minnesotan Manny Fernandez torjui kaikki viisi San Josen rankkaria.

Itse ottelussa avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Wild meni johtoon Randy Robitaillen ylivoimaosumalla. Sharks tasoitti pelin kun Scott Thornton ohitti Fernandezin. Toisessa erässä Joe Thornton teki Jonathan Cheechoon jättösyötöstä Sharksien johtomaalin, mutta Marian Gaborik upotti rankkarin viisi minuuttia ennen loppua. Mark Smith peitti kiekon maalivahdin alueella ja seurauksena oli rangaistuslaukaus.

- Yritin siivota kiekkoa pois maaliviivalta. En tiennyt että se on laitonta, mutta otan täyden vastuun asiasta. Eikä minun edes olisi alunperin pitänyt olla maalin edustalla tilanteessa, Smith kertoi virheestään.

Vesa Toskala, SJ: 30 torj, 93,8%

Mikko Koivu, MIN: 0+0, +/-0, 5:52 jääaika