NHL:ssä kymmenen ottelun kierros

NHL-kierroksella pelattiin kymmenen ottelua. Kierros tarjosi kaksi hattutemppua, sekä pitkän rangaistuslaukauskisan, jonka ratkaisumaalia kelataan videoilta vielä pitkään.

Philadelphia - NY Islanders 2-4

Ottelu sai todella vauhdikkaan alun, sillä Jason Blake onnistui ohittamaan toisena peräkkäisenä päivänä pelanneen Antero Niittymäen jo 31 sekunnin jälkeen. R.J. Umberger tasoitti ajassa 1.39.

Umberger teki ottelun toisen ja kauden kolmannen maalinsa vielä avauserän aikana. Iltapäivän sankariksi nousi kuitenkin Blake, joka teki ottelussa kaiken kaikkiaan kolme maalia, viimeisen niistä tyhjiin. Voittomaalista vastasi Brad Lukowich. Mark Parrish syötti kolme Islanders-maalia.

Niittymäki torjui 17 kertaa ja päästi kolme kiekkoa ohitseen. Joni Pitkänen jäi yhden ja Sami Kapanen kaksi maalia miinukselle. Islandersin suomalaispuolustajat Tomi Pettinen ja Janne Niinimaa selvisivät nollasaldolla.

Jatkoaikaratkaisu kuumensi Habs-leirin

Toronto - Montreal 4-3 ja

Jason Allison ja Chad Kilger veivät avauserässä Toronton 2-0-johtoon. Montreal nousi kuitenkin mukaan taisteluun, kun Mike Ribeiro ja Aleksander Perezhogin onnistuivat toisessa erässä.

Jeff O’Neill vei kotijoukkueen vielä johtoon, mutta Tomas Plekanecin osuma viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä vei ottelun jatkoajalle. Craig Rivet sai kaksiminuuttisen varsinaisen peliajan päättyessä, joten Toronto pääsi ylivoimalle.

Sitä kului sekuntia vaille puolitoista minuuttia, ennen kuin Mats Sundin onnistui ohittamaan Jose Theodoren. Tuomaritoiminta ei miellyttänyt Canadiensin valmentaja Claude Julienia, vaikka hän ei sitä suoraan sanonutkaan:

- Lompakkoni ei ole tarpeeksi paksu.

Andrei Markov sai jatkoaikamaalin jälkeen rangaituksen tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

Saku Koivu laukoi viidesti ja jäi yhden maalin plussalle. Aki Berg laukoi kerran ja jäi miinukselle saman verran.

Thrashers-puolustus toimi päätöserässä

Atlanta - Florida 7-4

Ottelun ensimmäisen erän loppu oli tyrmäävä vierasjoukkueen kannalta. Scott Mellanby, Greg de Vries ja Marc Savard veivät Atlantan 3-0-johtoon. Florida ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin jo toisen erän alkupuolella.

Niclas Hävelid vei vielä Thrashersin johtoon, mutta Martin Gelinas tasoitti ja näin toiselle tauolle mentiin 4-4-tilanteessa.

Slava Kozlov teki ottelun voittomaaliksi jääneen osuman heti kolmannen erän alussa. Numeroita kaunistelivat vielä Savard ja Peter Bondra. Viimeisessä erässä Florida laukoi vain kolme kertaa kohti Michael Garnettin vartioimaa maalia.

Senatorsin ykköstykit jälleen vauhdissa

Ottawa - Boston 4-2

Jason Spezza osui kahdesti erän alussa. Ottelun avausmaaliin hän tarvitsi 34 sekuntia. Toisessa erässä Ottawa aloitti ylivoimalla, ja Spezza tarvitsi maalintekoon vain yhdeksän sekuntia.

Avauserän aikana Boston oli tasoittanut pelin Brad Isbisterin maalilla, mutta Spezzan toisen maalin jälkeen Bruins ei pystynyt enää nousemaan taisteluun voitosta.

Dany Heatley teki maalin toisen erän loppupuolella, ja kun Daniel Alfredsson osui tolppien väliin kolmannessa erässä, oli peli selvä. Nick Boynton teki Bostonin lohdutusmaalin 20 sekuntia ennen ottelun loppua.

Bostonin veteraanipuolustaja Brian Leetch palasi joukkueen kokoonpanoon polvivammasta aiheutuneen noin kuukauden tauon jälkeen.

Ottelu aloitettiin hiljaisella hetkellä Ottawa-hyökkääjä Chris Neilin äidin kuoltua auto-onnettomuudessa tiistaina. Chris ei ole pelannut tapahtuman jälkeen.

Blue Jackets vei jumbokamppailun

St. Louis - Columbus 3-4

Myös St. Louisissa maalinteko aloitettiin ottelun ensimmäisellä minuutilla. Avausmaalista vastasi vieraiden Manny Malhotra. Mike Sillinger ja Barret Jackman tekivät kuitenkin avauserässä maalin mieheen ja erätauolle mentiin kotijoukkueen johdolla.

Luke Richardsonin kauden avausmaali tasoitti ottelun toisessa erässä. Blues meni vielä johtoon Jackmanin illan ja kauden toisella osumalla. Päätöserässä vieraat olivat kuitenkin parempia, ja viime kesän ykköskierroksen varaus Gilbert Brule sekä Aaron Johnson väänsivät Columbukselle 4-3-vierasvoiton.

JYP:stä tuttu Jody Shelley sai ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Malik veivasi ratkaisun rankkareissa

NY Rangers-Washington 3-2 rl

NY Rangersin ja Washingtonin välisen ottelun ratkaisu nähtiin rangaistuslaukauksissa, joissa vasta 15. pari toi ratkaisun. Maalintekijänä toimi Marek Malik, jonka ratkaisu ei ollut tyypillisimmästä päästä. Malik veivasi kiekon maaliin maila jalkojensa välissä ja sai kehut myös joukkuekaveri Jaromir Jagrilta:

-Tempun tekemiseen vaaditaan luonnetta. Ei ole helppoa tehdä sitä 20 000 katsojan edessä.

Ottelun varsinaisella peliajalla ensimmäinen onnistuja oli Jason Ward, joka vei Rangersin alivoimalla johtoon, kun Capitals-puolustus oli huolimaton pelin avaamisessa keskialueella. Kun toista erää oli pelattu 14 sekuntia Jed Ortmeyr kasvatti Rangers-johdon lukemiin 2-0.

Capitals tuli tasoihin vielä toisen erän aikana. Kavennuksesta vastasi Chris Clark ja tasoituksen iski verkkoon Brian Willsie. Rangers-vahti Henrik Lundqvist protestoi Willsien maalia vahvasti, sillä esityön tehnyt Matt Pettinger oli työnnetty ruotsalaisen syliin, eikä tämä pystynyt seuraamaan rebound-tilannetta täysipainoisesti.

Ville Nieminen oli yksi pitkässä rangaistuslaukauskilpailussa onnistuneista pelaajista. Peliaikaa Niemiselle kertyi 14.13.

Suomalaiset tehokkaina Starsin voittaessa

Nashville-Dallas 1-3

Nashvillen ja Dallasin välisessä ottelussa maalinteon aloitti Jere Lehtinen ajassa 25.45. Lehtinen avasi Starsin hyökkäyksen ja ehti vielä toisesta aallosta päättämään sen. 2-0-johtoon Stars siirtyi toisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Stu Barnesin laukaus lirui Nashvillen maaliin.

Kolmannessa erässä Predators tuli maalin päähän, kun Scott Hartnell oli unohdettu yksin maalin eteen ylivoimalla. Ottelun viimeisen maalin teki Antti Miettinen, joka ohjasi Trevor Daleyn tulisen siniviivavedon maaliin aivan Predators-vahti Tomas Vokounin läheltä.

Myös Niko Kapanen ja Jussi Jokinen pääsivät pisteille. Kapaselle kaksi, Jokiselle yksi syöttöpiste. Kimmo Timonen uurasti Predators-puolustuksessa yli 25 minuuttia ilman tehopisteitä.

Robitaille ratkaisi Kingsille

Los Angeles-Chicago 3-2

Los Angelesin ja Chicagon välisessä ottelussa maalinteko aloitettiin Kingsin Tim Gleasonin kaksiminuuttisen aikana. Ensin Kingsin Aleksandr Frolov karkasi maalintekoon alivoimalla, mutta vielä saman jäähyn aikana Mark Bell tasoitti ottelun.

Toisen erän alkuun Blackhawks tuli hyvin ja vain 20 sekunnin pelin jälkeen Kyle Calder vei Blackhawksin johtoon. Tämä jäi kuitenkin Chicagon viimeiseksi maaliksi. Los Angeles puolestaan osui vielä kahdesti. Ensin Pavol Demitra tasoitti ottelun maalin lähettyviltä Jassen Cullimoren estelyistä huolimatta. Ajassa 37.24 Luc Robitaille päätti Kingsin ylivoimahyökkäyksen maaliin, päästyään nokikkain Nikolai Habibulinin kanssa.

Los Angeles nousi voitollaan 33 pisteeseen ja on Läntisessä konferessissa toisena. Chicago on kerännyt 18 pistettä ja on lännessä sijalla 13.

Schneider ja Lang tehokkaina

San Jose-Detroit 6-7

Detroitin ja San Josen välillä nähtiin runsasmaalinen ottelu. Mathieu Schneider oli tärkeässä osassa Detroitin voitossa, sillä puolustaja iski hattutempun ja syötti yhden maalin. Robert Langille kirjattiin peräti viisi syöttöpistettä.

Ottelun avauserässä molemmat onnistuivat kerran. Toisessa erässä San Josen Marco Sturm aloitti maalinteon, ennen kuin oli Schneiderin huippuminuutin vuoro. Kaksi osumaa vain 38 sekunnin välein siirsivät Detroitin ottelussa johtoon. Erätauolle lähdettiin lukemista 4-3, sillä Sharksin Mark Smith ja Red Wingsin Mikael Samuelsson osuivat vielä ennen summeria.

Kolmannessa erässä Scott Thornton tasoitti ottelun, mutta Schneiderin kolmas osuma vei Detroitin uudestaan johtoon. Tämän jälkeen Sharks osui kahdesti peräkkäin ja siirtyi 6-5-johtoon. Maalintekijöinä Wayne Primeau ja Marcel Goc. Primeaun maali syntyi alivoimalla.

Tämän jälkeen maalinteossa onnistui enää yksi pelaaja, mutta Detroitin riemuksi Brendan Shanahan pisti kiekon kaksi kertaa reppuun. Tasoitus syntyi ajassa 15.50 ja voittomaalin syntyessä peliä oli jäljellä tasan kolme minuuttia.

San Josen pelaajista tehokkain ottelussa oli maalin ja kaksi syöttöä tililleen saanut Alyn McCauley.

Detroit jatkaa Läntisen konferenssin kärjessä.

Curtis Joseph pysäytti Vancouverin

Phoenix- Vancouver 2-1

Phoenix Coyotesin kokenut maalivahti Curtis Joseph oli kentän tärkein pelaaja, kun Phoenix sai kotonaan vastaansa viime aikoina hyviä otteita esittäneen Vancouverin. Joseph otti kiinni 34 kiekkoa ja turhautti Canucks-pelaajia etenkin ottelun toisessa erässä, jossa Canucks rakenteli useita hyviä maalipaikkoja ja vei laukaukset nimiinsä lukemin 13-5. Muita Phoenixin voiton avainpelaajia olivat viime aikoina Josephin tavoin erittäin hyvin pelannut Ladislav Nagy (1+1) sekä nuori puolustaja Keith Ballard. Vierasjoukkue Canucksista näkyvin pelaaja oli viime aikoina vahvasti pelannut Todd Bertuzzi neljällä laukauksella ja kuudella taklauksella.

Coyotes aloitti ottelun vahvasti ja meni ensimmäisessä erässä reilun 12 minuutin jälkeen jo 2-0 johtoon Sean O'Donnellin ja Nagyn maaleilla. Vierasjoukkueen maalilla tänäänkin pelanneelle Alex Auldille ottelun alku ei näin ollen ollut paras mahdollinen. Ottelun toinen erä oli vierailijoiden, mutta Joseph piti numerot kotijoukkueelle suosiollisina. Ottelun kolmanteen erään Canucks tuli jälleen vahvasti, mutta ei saanut kuin yhden maalin joukkueen kakkosketjun laitahyökkääjän Anson Carterin toimesta. Näin Phoenix otti joukkueiden kolmannessa tämän kauden keskinäisessä ottelussa ensimmäisen voittonsa.

Kotijoukkueen valmentaja Wayne Gretzky oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen maalivahtinsa esityksiin:

-Hän (Joseph) on ollut harvinaisen hyvä. Hän on ollut uskomaton. Hän on ollut ehdottomasti yksi parhaista pelaajista koko tämän kauden NHL:ssä.