NHL:ssä kolmen ottelun kierros, Jokisen pisteputki katkesi

Olli Jokinen oli tehnyt vähintään pisteen viimeisissä yhdeksässä ottelussa, mutta viime yönä kuopiolainen jäi pisteittä. Kojootit päihittivät Hurrikaanit Arizonan lämmössä. Yksi Washington Capitalsin maalintekijöistä sai enemmän huomiota osakseen tasapaksulla kierroksella kuin kukaan muu. Miksi?

Washington Capitals johti ottelua Buffalo Sabresia vastaan avauserän jälkeen jo 2-0. Joukkueen supertähti Jaromir Jagr vei Capsin johtoon, kun ottelua oli hieman alle viisi minuuttia vanha. Lähes kymmenen minuuttia myöhemmin Brendan Witt iski illan kohutuimman maalin.

Capitalsin 28-vuotias puolustaja ampui ensimmäisen maalinsa lähes vuoteen. Edellisen kerran punavalo oli vilkkunut Wittin toimesta 26. maaliskuuta vuonna 2002. 485 ottelua kestäneen uransa aikana Witt on tehnyt 16 maalia NHL:n runkosarjassa.

Toisessa erässä Capitals lisäsi johtoaan Peter Bondran ylivoimamaalilla. Ottelua näytti selvältä, mutta Sabres aloitti päätöserässä kirin. Erä oli ehtinyt vanhentumaan alle kolme minuuttia, kun Curtis Brown kavensi Capsin johdon kahteen maaliin. Dimitri Kalinin kavensi 3-2-lukemiin ylivoimalla viidentoista minuutin kohdalla, mutta enempää maaleja Sabres ei onnistunut tekemään Caps-vahti Olaf Kölzigin taakse.

Sabres voitti laukaukset kolmannessa erässä 19-7, mutta kaiken kaikkiaan 35 kertaa torjunut Kolzig oli vireessä. Huonosti ei pelannut myöskään vastapäädyn kollega Martin Biron, jota kohti Capitals laukoi 31 kutia.

Ducks menossa pudotuspeleihin

Anaheim Mighty Ducks oli monta vuotta yksi NHL:n vitseistä. Joukkueella riitti rahaa, mutta joukkueen ainoa NHL:n kärkitason pelaaja oli Paul Kariya eikä joukkueesta edes pyritty tekemään kunnollista. Tällä kaudella Ducks ei ole naurattanut ihmisiä. Ducks on jopa itkettänyt monia, kuten viime yönä Olli Jokista ja Florida Panthersia. Ei ole koskaan kivaa lähteä ilman pisteitä kotimatkalle.

Ducksin maaleista vastasivat viime yönä Florida Panthersia vastaan Kariya ja Petr Sykora. Myös vahvasti pelannut maalivahti Jean-Sebastien Giguere oli Ducksin parhaimmistoa.

Kariya aloitti ottelun maalinteon ensimmäisessä erässä. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Kariya pääsi Samuel Påhlssonin loistosyötöstä yksin läpi ja vetäisi joukkueensa 1-0-johtoon. Kolmannessa erässä nähtiin seuraavat maalit. Ensin tasoitti Panthers Viktor Kozlov, joka katkaisi Ducks-pelaajan purkukiekon ja laukaisi kiekon ylivoimalla ohi Gigueren. Reilut kolme minuuttia Kozlovin osumasta, Sykora vei Anaheimin 2-1-johtoon Adam Oatesin hyvästä syötöstä. Lopuista huolehti Giguere ja Ducks voitti 2-1.

Coyotes ratkaisi päätöserässä

Vaisun alkukauden pelannut Phoenix Coyotes on viime aikoina pelannut vahvasti. Kojootit voittivat viidennen kerran seitsemään peliin. Kyseisen ajanjakson aikana joukkue on hävinnyt ainoastaan kerran.

Coyotesin kotihalli America West Arenaan saapuneet katsojat näkivät ottelun ensimmäisen maalin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Coyotesin Ladislav Nagy iski ylivoimalla kiekon ohi Hurricanesin maalilla pitkästkä aikaa torjuneen Arturs Irben. Kolmannessa erässä Coyotes iski vielä kolmesti ennen kuin Hurricaneskin onnistui saamaan punavalon vilkkumaan.

Ottelun neljän viimeisen minuutin aikana vierasjoukkue yllätti Coyotesin maalilla loisto-ottelun pelanneen Sean Burken kaksi kertaa, mutta herätyskellon olisi pitänyt soida pari tuntia aiemmin. Nyt se ei auttanut ja Coyotes korjasi potin 4-2-lukemin.