NHL:ssä kiireinen yö

NHL:ssä pelattiin sunnuntain vastaisena yönä 13 runkosarjan ottelua. Carolina Hurricanes onnistui puristamaan pisteet Bostonilta. San Josessa vieraillut Avalanche otti helpon 6-1-voiton Peter Forsbergin uran 500. NHL-ottelussa.

Sharks pääsi kotonaan 1-0-johtoon Marco Sturmin pikaisella osumalla. Maaliin sai syöttöpisteen Sharksin suomalaishyökkääjä Teemu Selänne. Tämän jälkeen vieraat menivät kuitenkin menojaan. Ajassa 16:03 Dan Hinote teki avauserän lopputulokseksi 1-3. Maalin syöttäjänä kunnostautui Riku Hahl.

Illan hahmoksi nousi Steve Reinprecht, joka pyssytti Sharksin verkkoon hattutempun. Osaltaan Reinprechtin tulitusta seurasi Miikka Kiprusoff, joka jakoi kuuden maalin saldon puoliksi Jevgeni Nabokovin kanssa. Torjuntoja Kiprusoffille kertyi vain 8.

Carolina voitti Bostonin

Carolina Hurricanes voitti Boston Bruinsin maalein 4-2. Canesin ykköstykki oli Jeff O'Neill, joka teki kaksi ylivoimamaalia. 3-1 -osumaan syöttöpisteen kirjautti Sami Kapanen. Carolina onnistui ottelussa kolmesti seitsemän ylivoimansa aikana.

Ottelun toisessa erässä Sean Hill taklasi Joe Thorntonia, joka lähti taklaajansa perään. Seurauksena useampi kahden minuutin rangaistus. Carolinan puolustuksessa Sean Hill pelasi 28.32 ja Glen Wesley 27.28.

Dallas ja Vancouver niukkoihin voittoihin

Dallas Stars sai huhkia tosissaan Los Angelesissa pisteiden eteen. Kolmannen erän puolivälissä ottelun viimeisen osuman ja samalla Tähtien voittomaalin teki Jere Lehtinen. Lehtisen osumalla Stars vei pisteet maalein 3-2.

Starsin hyökkääjistössä pelasi myös Niko Kapanen 8 minuuttia. Los Angelesin paidassa Mikko Eloranta pelasi 18 minuutin verran.

Vancouver Canucks onnistui kellistämään Florida Panthersin samoin lukemin, 3-2. Canucksin sankari oli Todd Bertuzzi, joka teki kaksi ja syötti kolmannen osuman. Tuon kolmannen maalin teki Markus Näslund, joka oli syöttänyt kaksi aikaisempaa.

Panthersin Olli Jokinen pelasi ottelussa 20 minuuttia ja Niklas Hagman 12. Vancouverin Sami Salo keräsi 21 peliminuuttinsa aikana teholukemakseen +2.

Rangers ja Capitals tasasivat pisteet

New Yorkissa Rangersin vieraaksi saapui Washington Capitals. Capitals joutui pelaamaan ilman Peter Bondraa, joka oli flunssassa. Rangersilta puuttui pitkäaikaissairas Pavel Buren lisäksi Petr Nedved. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

Rangers pääsi ottelussa johtoon ensimmäisessä erässä Eric Lindrosin tehtyä maalin. Toisessa erässä Washington kuitenkin onnistui kahdesti ja siirtyi johtoon. Maalintekijät olivat Mike Grier ja Robert Lang. Molempiin maaleihin syöttäjäksi merkittiin Jeff Halpern. Kolmannessa erässä Rangers onnistui nousemaan tasoihin ylivoimalla. Maalintekijänä Matthew Barnaby.

Ottelun toisessa erässä nähtiin kaksi tappelua. New York Rangersin Gordie Dwyer otti ensin mittaa Jason Doigista ja myöhemmin Alex Henrystä.

Ottelun kolmannessa erässä Jaromir Jagr satutti nilkkansa, eikä pelannut tämän jälkeen kuin yhden vaihdon. Washingtonin puolustuksessa Sergei Gonchar ahersi yli puoli tuntia.

Zednik pelasti pisteen Habsille

Montreal Canadiens pelasi yhdessä illan ottelua isännöineen Edmonton Oilersin kanssa tapahtumarikkaan ottelun. Oilers keräsi täydet pisteet jatkoaikavoitollaan 5-4. Ajassa 7:38 Jason Chimera onnistui ohittamaan Jose Theodoren. Erikoiseksi osuman tekee se, että tässä vaiheessa maali oli Oilersin 3-0-johtomaali.

Canadiens tuli vahvasti takaa ja Saku Koivu onnistuikin tasoittamaan kolmannen erän alussa. Oilers käväisi vielä johdossa, mutta Koivun syötöstä Richard Zednik tasoitti pelin varsinaisen otteluajan viimeisellä minuutilla. Ryan Smith ratkaisi lopulta ottelun voiton jatkoajalla.

Edmontonin Janne Niinimaa pelasi toisen ottelunsa palattuaan tositoimiin polvivamman jälkeen. Niinimaa syötti joukkueensa avausmaalin.

Myös Buffalo ja Pittsburgh jatkoaikavoittoihin

Ottawassa kohtasivat joukkueet, joiden talousasiat ovat viime päivinä olleet esillä. Buffalo ja Ottawa pelasivat vähämaalisen ottelun, joka päättyi Buffalon 2-1 -voittoon jatkoajalla. Ottawan ainoan maalin teki Shaun Van Allen, joka tasoitti pelin toisessa erässä. Sabresin maaleista vastasi Ales Kotalik, joka onnistui alussa ja lopussa. Ensimmäinen maali syntyi, kun peliä oli pelattu vasta 40 sekuntia. Jatkoaikamaalinsa Kotalik viimeisteli 40 sekuntia ennen kuin summeri olisi päättänyt ottelun. Buffalon maalilla pelasi kolmatta kertaa peräkkäin tulokas Ryan Miller.

Pittsburghissa jatkoaikaratkaisijana toimi Martin Straka, joka päätti ylivoimahyökkäyksen maaliin ajassa 60.42. Pingviinit siirtyivät ottelussa jo 2-0 -johtoon ensimmäisessä erässä. Maalintekijöinä Mario Lemieux ja Michal Sivek. Islanders nousi kuitenkin toisen erän lopun maaleillaan tasoihin. Pittsburghin Dick Tärnström joutui jättämään kentän toisessa erässä loukkaannuttuaan. Tärnström pelasi vasta kolmatta peliä edellisen loukkaantumisensa jälkeen. Ottelun tappeluannista vastasivat Eric Cairns ja Steve McKenna.

Chicagossakin jatkoajalle, Blues kyykytti Tampaa

Blackhawks ja Nashville Predators eivät saaneet toisistaan selvyyttä edes jatkoajan turvin, vaan ottelu päättyi tasaisiin 3-3-lukemiin. Nashvillen puolustaja Kimmo Timonen pelasi 20 minuuttia ilman tehoja.

Nashvillen Scott Walker joutui jättämään ottelun kesken niskakipujen takia

St. Louis Blues oli kotonaan avauserän jälkeen tappiolla, mutta voitti Tampa Bayn lopulta selvästi 5-1. Andre Royn maali jäi paitsi avauserän, myös joukkueen viimeiseksi täysosumaksi.

Toisessa erässä Blues latoi kolme osumaa ja varmisteli voittonsa kolmannessa. Joukkueen tehomies oli Petr Cajanek, joka teki kaksi maalia.

Maalivahtien loistoa kahdessa ottelussa

Toronton Ed Belfour kaatoi lähes yksinään New Jersey Devilsin. Belfour koppasi kiekon kiinni 50 kertaa, päästäen ainoastaan yhden maalin selkänsä taakse. Jamie Langenbrunner iski ylivoimalla toisessa erässä. Travis Green ja Tom Fitzgerald vastasivat Toronton maaleista. Toronto laukoi ainoastaan 19 kertaa kohti Devilsin maalia, mutta kaksi laukausta sujahti Martin Brodeurin selän taakse.

Columbuksen Marc Denis pelasi hyvin pelanneen puolustuksen takana nollapelin. Näin Phoenixin neljän pelin voittoputki katkesi. Columbus teki molemmat maalinsa ottelun ensimmäisessä erässä. Ensimmäisessä erässä Columbus laukoi 14 kertaa kahdessa viimeisessä yhteensä 11 kertaa.

Calgarylle voitto Wildista

Minnesota Wild järjesti Flamesille tiukan illan, muttei yltänyt pisteille asti. Polvivammasta toipuneen Rob Niedermayerin takaisin kokoonpanoonsa saanut Calgary vei pisteet maalein 3-2. Flamesin avainpelaaja oli kaksi osumaa viimeistellyt Martin Gelinas.

Antti Laaksonen pelasi Wildin univormussa 17 minuuttia. Minnesotan hyökkääjä Wes Walz oli ottelusta sivussa flunssan takia.