NHL:ssä jatkoaikavoittoja ja maalirikkaita otteluita

Torstain NHL-kierros oli tapahtumarikas, jossa maalejakin syntyi mukavaan tahtiin. Kierroksen neljässä ottelussa syntyi 30 maalia, joista 11 nähtiin Colorado Avalanchen voittaessa Calgary Flamesin.

Flames – Avalanche 5-6 ja.

Calgaryssä kotijoukkue Flames ja vieraileva Colorado Avalanche tarjosivat maksaneille katsojille kunnollisen vastineen kalliille ottelulipuille. Kotiyleisön harmiksi, Avalanchen puolustaja Derek Morris rokotti entistä seuraansa iskemällä 6-5-voittomaalin jatkoajalla.

Avalanchen maaleista vastasi kuusi eri miestä, ja tehokkaimmat Avsit olivat Alex Tanguay kolmella syötöllä ja Adam Foote maalilla ja kahdella syötöllä. Flamesin maaleista kaksi oli Oleg Saprykinin käsialaa.

Flamesin maalilla pelannut Miikka Kiprusoff torjui 18 laukausta. Toni Lydman sai yhden syöttöpisteen ottelussa. Avalanchen Teemu Selänne ampui joukkueensa 4-3-johtoon alivoimalla toisen erän lopulla.

Nagy kuritti Kingsiä

Coyotes – Kings 6-4

Phoenix Coyotesin 24-vuotias slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy rikkoi omia ennätyksiään Los Angeles Kingsiä vastaan. Nagy ampui kiekon kolmesti Kings-verkkoon ja lisäksi saalisti yhden syöttöpisteen, ja johdatti joukkueensa komeaan 6-4-voittoon.. Hän teki ensimmäistä kertaa NHL-urallaan kolme maalia ja neljä pistettä yhdessä ottelussa. Hattutempullaan Nagy nousi maalipörssissä jaetulle kolmannelle sijalle. Slovakilla on nyt koossa 13 maalia 21 ottelussa.

Myös muut Nagyn ketjun jäsenet, Shane Doan ja Daymond Langkow, olivat hyvällä pelipäällä. Doan keräsi tehot 1+2 ja Langkow syötti kaksi maalia.

Kings oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta Coyotes-vahti Sean Burke pelasi vahvan pelin. Etenkin kolmannessa erässä Burke piti joukkueensa kiinni kahdessa pisteessä torjumalla 19 kertaa. Kaiken kaikkiaan Kings vei laukaukset ottelussa selvästi, 43-23.

Coyotesin suomalaispakki Ossi Väänänen sai vastuuta lähes 21 minuuttia. Kingsin Esa Pirnes pelasi reilut 11 minuuttia.

Canucks voitti jälleen jatkoajalla

Senators – Canucks 2-3 ja.

Vancouver Canucksin maalivahti Dan Cloutier sai tililleen uransa sadannen NHL:n runkosarjavoiton, kun Markus Näslund laukoi voittomaalin jatkoajalla Ottawa Senatorsia vastaan. Cloutier torjui ottelussa 31 kertaa.

Mike Keane vei Canucksin 1-0-johtoon jo toisessa ottelussa peräkkäin, ja toisen erän loppupuolella Daniel Sedin ampui Canucksin jo kahden maalin johtoon. Senators tarvitsi kuitenkin aikaa vain alle minuutin, kun Peter Schaefer ja Jason Spezza toivat isännät tasoihin.

Vancouverin Sami Salo sai syöttöpisteen Näslundin voittomaaliin. Jarkko Ruutu jäi ilman tehopisteitä.

Belfour torjui Leafsille voiton

Thrashers – Maple Leafs 1-3

Toronto Maple Leafsin 38-vuotias maalivahti Ed Belfour on edelleen hyvässä pelivireessä, vaikka pari vuotta sitten miestä oltiinkin jo lähettämässä eläkkeelle. Belfour torjui 31 kertaa, kun Leafs haki pisteet Atlantasta.

Ainoastaan Ilya Kovalchuk onnistui ohittamaan Belfourin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä alle puolitoista minuuttia. Kovalchukin maali oli venäläisen seitsemästoista tällä kaudella. Hän on NHL:n maalitilaston kärkinimi.

Leafs hankki jo avauserässä 2-0-johdon, joka kesti Kovalchukin kavennukseen. Leafsin Owen Nolan varmisti joukkueensa voiton iskemällä kiekon tyhjään Thrashers-maaliin ajassa 59.00.

Kotijoukkueen Tommi Santala sai vaatimattomasti peliaikaa, vain 2 minuuttia 50 sekuntia. Thrashersin maalilla pelannut Pasi Nurminen torjui 28 kertaa. Leafsin Aki Berg pelasi lähes 19 minuuttia.