NHL:ssä jälleen vauhti päällä

NHL-kaukaloissa oli tällä kertaa vuorossa kuuden ottelun kierros. Yön suomalaismaalareiksi nousivat Olli Jokinen sekä Ville Nieminen. Philadelphiassa Sami Kapanen jäi tehoitta, mutta Flyers sai tasapelissä maalintekoapua odottamattomalta taholta.

Joukkueen kovanaama Donald Brashear teki toisessa erässä tuolloin 2-1-johtoon oikeuttaneen osuman. New Jerseyn Jeff Friesen kuitenkin tasoitti kolmannessa erässä loppulukemiksi 2-2. Brashear sai maalinsa lisäksi myös syöttöpisteen Keith Primeaun ensimmäisen erän osumaan. Primeau puolestaan passasi Brashearin maalin ja ylsi samoihin 1+1-tehoihin.

Roman Cechmanekilla oli Flyersin maalilla hikinen ilta, sillä mies joutui kohtaamaan 36 laukausta. Toisessa päässä Martin Brodeur ei päässyt myöskään helpolla, vaikka selvisikin 10 laukausta vähemmällä.

Kumpikin joukkue pelasi ottelussa vahvasti vajaamiehisenä, sillä isänniltä olivat sivussa John LeClair, Simon Gagne sekä Justin Williams. Devilsiltä sivussa olivat Turner Stevenson sekä Brian Gionta.

Ottelussa nähtiin myös merkkipaaluja, sillä Jamie Langenbrunner pelasi uransa 500. NHL-ottelun. Yön kamppailu oli lisäksi Mark Recchin 500. Flyers-paidassa.

Malik toi pisteet Canucksille

Vancouverin puolustaja Marek Malik tienasi jatkoaikamaalillaan joukkueelle täydet kaksi pistettä. Malikin laukaus ohitti Curtis Josephin kun jatkoaikaa oli pelattu kolme minuuttia ja Canucks korjasi 4-3-voiton.

Ottelun tehomies oli vieraiden Trevor Linden, joka teki maalin ja syötti kaksi. Muista pelaajista ainoastaan isäntien Igor Larionov ylsi kahteen syöttöpisteeseen.

Canucksin paidassa teki ensiesiintymisensä NHL-jäillä suomalaispakki Mikko Jokela. Jokela pelasi 12 vaihdossa reilut viisi minuuttia ja ampui kolme kertaa kohti maalia. Sami Salo puolestaan ei tällä kertaa mahtunut Canucksin kokoonpanoon.

Lemieux myös jatkoaikasankari

Pittsburghissa jatkoajalla juhli kotijoukkue Penguins. Mario Lemieux onnistui ohittamaan Tommy Salon yliajan toisella minuutilla. Ottelu päättyi Detroitin matsin tapaan 4-3.

Penguinsiin New York Rangersista pari viikkoa sitten siirtynyt Rico Fata syötti Lemieux'n jatkoaikamaalin sekä Mikael Samuelssonin viimeistelemän 1-1-tasoituksen ensimmäisessä erässä.

Ottelun suomalaispelaajat olivat hyvin esillä. Edmontonin paidassa pelanneet Janne Niinimaa sekä Jani Rita saivat kumpikin tililleen syöttöpisteen. Rita syötti ottelun avausmaalin ja Niinimaa puolestaan pelin jatkoajalle vieneen 3-3-tasoituksen. Niinimaa ehti olla esillä myös pahassa, sillä mies istui kolme kaksiminuuttista. Penguinsin Ville Nieminen teki toisen ja syötti toisen Pittsburghin toisen erän maaleista.

Jokinen vauhdissa Montrealissa, Amonte vihdoin maalin makuun

Olli Jokinen teki maalin ja syötti yhden, kun Florida kävi nappaamassa pistepotin Montrealista. Myös toinen Panthersin kantavista voimista Viktor Kozlov saalisti tehot 1+1. Floridan maalivahti Roberto Luongo ei antautunut kertaakaan ja pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.

Viime NHL-kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Canadiens-maalivahti Jose Theodore on voittanut vain kerran viimeisissä seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Canadiensin kapteeni Saku Koivu pelasi lähes 19 minuuttia.

Phoenix Coyotesin Tony Amonte oli tehnyt viimeksi maalin 1. tammikuuta, kunnes hän viime yönä onnistui vihdoin maalinteossa. Maalintekijäksi Coyotesiin hankittu Amonte iski kahdesti Columbus Blue Jacketsia vastaan, kun Coyotes voitti 5-2-numeroin.

Coyotes johti jo ensimmäisessä erässä peliä 3-0. Blue Jackets onnistui kuitenkin kaventamaan pelin ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa tekemillä maaleilla 3-2-lukemiin. Coyotesin Ladislav Nagy iski 4-2-maalin toisessa erässä ja Mike Johnson viimeisteli loppunumerot päätöserän loppupuoliskolla.

Leafs ratkaisi kolmannessa erässä

Carolina Hurricanes johti ottelua Toronto Maple Leafsia vastaan 3-2 kahden erän jälkeen. Hurricanes ei kuitenkaan kauaa ollut johtoasemassa kolmannessa erässä, sillä Toronton Tom Fitzgerald tasoitti pelin, kun päätöserä oli vanhentunut vain 15 sekuntia.

Kun ottelua oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia Leafsin kolmannen ketjun ärsyttävä liideri Darcy Tucker ampui 4-3-voittomaalin Kevin Weekesin taakse. Weekes oli muutenkin koko illan ajan melkoisessa tulituksessa, sillä kotijoukkue laukoi peräti 47 kertaa kohti Carolinan maalivahtia.