JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

NHL:ssä jälleen uusia sopimuksia, Leightonille ja Yzermanille jatkopahvit

NHL / Uutinen
Seuraavan NHL-kauden alun hamaan tulevaisuuteen siirtävästä työsulusta huolimatta NHL-joukkueet ovat jälleen tehneet sopimuksia pelaajiensa kanssa.

Chicago Blackhawks on tehnyt sopimuksen organisaation viimeisen rajoitetun vapaan agentin, Michael Leightonin kanssa. Kanadalaismaalivahti ja Blackhawks sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta.

Leighton pelasi viime kaudella sekä Blackhawksin että farmijoukkue Norfolk Admiralsin maalilla. NHL-kaukaloissa 23-vuotias maalivahti esiintyi 34 ottelussa netoten kuusi voittoa, kahdeksan tasapeliä, 18 tappiota sekä kaksi nollapeliä. Päästettyjen maalien keskiarvoksi muodostui 2,99, torjuntaprosentiksi .900. Urallaan Leighton on torjunut 42 NHL-ottelussa.

Yzerman jatkaa tutuissa maisemissa

Detroitin elävä legenda, Steve Yzerman, on sopinut Red Wingsin kanssa vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Mikäli alkavalla kaudella pelataan, olisi kausi Yzermanin 22. niin NHL:ssä kuin Detroitin paidassa.

Joukkueen kapteenina kaudesta 1986-87 lähtien toiminut 39-vuotias hyökkääjä teki kaudella 2003-2004 kahdeksantoista maalia ja 55 pistettä. Pudotuspeleissä Yzerman kerrytti pistesaldoaan 11 ottelussa viiden pisteen verran ennen kuin silmävamma päätti kauden.

Souray kasvatti palkkapussiaan

Sheldon Souray allekirjoitti kolmen vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Viime kausi oli Souraylle läpimurtokausi NHL:ssä. Hän iski puolustajan tontilta 15 maalia ja yhteensä 35 pistettä 63 ottelussa. Jäähyminuutteja miehelle vihellettiin 104. Sourayn hieno kausi keskeytyi kuitenkin polvivammaan maaliskuussa ja hän joutui huilaamaan 17 ottelua.

Souray oli alunperin New Jersey Devilsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1994. Hän siirtyi Montrealiin vuonna 2000 kaupassa, jossa Devils sai Vladimir Malakhovin. Kanadalainen uutistoimisto RDS kertoo tuoreen sopimuksen olevan arvoltaan 9 miljoonaa dollaria.

Canadiens on tehnyt myös kolmen vuoden sopimuksen vuoden 2003 toisen kierroksen varauksensa keskushyökkääjä Cory Urquhartin kanssa.

Kelly jatkaa Ottawan organisaatiossa

Ottawa on tehnyt hyökkääjä Chris Kelly kanssa monivuotisen jatkosopimuksen. Kelly pelasi suurimman osan viime kaudesta farmiseura Binghamton Senatorsin riveissä.

Sedinit jatkavat Vancouverissa

World Cupissa katsojien rooliin joutuneet Sedinin veljekset, Henrik ja Daniel, ovat tehneet vuoden jatkosopimuksen Vancouverin kanssa. Vancouverilaisen radioasema Team 1040:n mukaan kumpikin kaksosista tienaa tulevasta kaudesta 1,35 miljoonaa dollaria. Canucks ilmoitti myös tehneensä kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Alex Auldin kanssa.

St. Louisissa jälleen sopimusryöppy

St. Louis Blues urakoi jälleen sopimusrintamalla. Ruotsalaispuolustaja Christian Backman ja maalivahti Curtis Sanford ovat tehneet joukkueen kanssa jatkosopimukset. Bluesin kesän 2003 varaukset, maalivahti Chris Beckford-Tseu ja hyökkääjä Konstantin Zakharov, puolestaan siirtyvät CHL-junioriliigasta ammattilaiskentille. Sopimuksien yksityiskohtia ei ole julkaistu.

Traversen matka jatkui Dallasiin

Dallas Stars ja veteraanipuolustaja Patrick Traverse ovat sopineet vuoden mittaisesta pestistä. Lähes kolmensadan NHL-ottelun kokenut puolustaja vietti viime kauden Canadiensin farmiseura Hamilton Bulldogsissa.

Suter maksimisopimuksella Nashvilleen

Nashville Predators hankki nuoruutta puolustuslinjoilleen tekemällä kolmen vuoden rookie-tason sopimuksen kesän 2003 ykkösvarauksensa, Ryan Suterin, kanssa. Suterin sopimus takaa nuorelle puolustajalle tulokkaiden maksimipalkkatason. Suter tulee tienaamaan peruspalkkaa kahtena ensimmäisenä kautena 620 000 dollaria ja kolmantena kautena 1,24 miljoonaa dollaria. Allekirjoituspalkkio on arvoltaan 1,24 miljoonaa.

Vanek Buffalo-paitaan

Buffalo Sabres on sopinut kolmivuotisesta sopimuksesta vuoden 2003 ykköskierroksen varauksensa Thomas Vanekin kanssa. Itävaltalaisen kiekkoilun suurin tulevaisuuden toivo on pelannut kaksi edellistä kautta menestyksekkäästi Minnesotan yliopiston joukkuessa. Vanek keräsi viime kaudella 38 pelissä 26 maalia ja 25 syöttöä voittaen toistamiseen joukkueen sisäisen pistepörssin.

Moss jatkaa Edmontonissa

Helmikuussa Vancouverista Edmontoniin kaupattu maalivahti Tyler Moss jatkaa ”Öljyn” riveissä myös ensi kaudella. Vuoden sopimuksen allekirjoittanut 29-vuotias veteraanimaalivahti pelasi koko viime kauden AHL -liigassa. Moss torjui Manitoba Moosen ja Toronto Roadrunnersin riveissä yhteensä 48 pelissä, joissa Moss johdatti joukkonsa 17 kertaa voittoon, viidesti tasapeliin ja 24 kertaa tappioon.

Oilers julkaisi perjantaina myös puolustaja Marc-Andre Bergeronin nelivuotisen jatkosopimuksen. 23-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella Oilersin paidassa 54 ottelua. Noissa otteluissa syntyi puolustajalle kunnioitettavat teholukemat 9+17.

Surovylle monivuotinen jatkopaperi

Pittsburghin slovakkilaituri Tomas Surovy on laittanut nimensä monivuotiseen jatkosopimukseen. Sopimuksen pituutta ja arvoa ei ole julkaistu. Surovy, 22-vuotias laituri, pelasi viime kauden puoliksi Penguinsissa ja AHL-seura Wilkes-Barressa. NHL-kaukaloissa Penguinsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2001 tekaisi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, kun 47 ottelussa saaliiksi tuli 23 (11+12) tehopistettä. Farmipeleissä Surovy pelasi lähes ”piste per peli” –tahdilla; 30 pelissä 14 maalia ja 15 maalisyöttöä.

Surovyn lisäksi Penguins teki kahden vuoden ja kahdensuunnan sopimuksen Saksan DEL-liigassa viime kaudella pelanneen 29-vuotiaan puolustaja Chris Kelleherin kanssa. Sopimus on arvoltaan 450 000 dollari per kausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle