NHL:ssä iltapäiväkamppailuiden kierros

NHL-kierroksella polkaistiin vauhdilla käyntiin, kun lauantai-illalla Suomen aikaa saatiin päätökseen kuusi ottelua. New York Rangers otti seitsemännen peräkkäisen voiton divisioonavihollisesta Philadelphia Flyersista. Ottelun tehomiehinä häärivät kapteeni Ryan Callahan (3+0), Marian Gaborik (1+3) sekä Brad Richards (0+3).

Alkukaudesta yskähdellyt ylivoimakoneisto näytteli pääroolia New York Rangersin kukistaessa rakkaan vihollisensa Philadelphia Flyersin vieraissa 5-3. Ylivoimaa tarjoutui pelissä paljon runsaan jäähyilyn seurauksena. Neljän tappelun siivittämänä ottelussa jaettiin yhteensä 110 minuuttia jäähyjä.

Illan sankari Ryan Callahan aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Callahan laittoi Gaborikin syötöstä kiekon pienestä kulmasta ohi Flyers-vahti Sergei Bobrovskin. Wayne Simmonds toi kotijoukkueen tasoihin erän puolivälissä ohjaamalla Andrej Meszarosin laukauksen verkkoon. Erätauolle siirryttiin kuitenkin Rangersin johdossa, kun Gaborik viimeisteli kauhden 27. maalinsa ylivoimalla.

Useasti on saanut kuulla NHL-selostajien suusta tällä kaudella, että on epäreilua päästää Claude Giroux vastakkain maalivahdin kanssa. Lausahduksessa on jotain perää, sillä Giroux toi Flyersin tasoihin hienolla harhautuksella läpiajosta. Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist oli jo antamassa anteeksi puolustajien pahaa vaihtovirhettä, mutta Giroux sai työnnettyä kiekon maaliviivalta sisään. Kapteeni Callahanin viimeistelemä ylivoimamaali ottelun puolivälissä oli ottelun käännekohta. Hienon syöttökuvion päätteeksi tullut osuma loi lisää peli-iloa vierailijoiden leiriin. Kotijoukkueella oli kuitenkin takaa-ajoasemassa tilaisuutensa, mutta Rangers-maalilla Lundqvist esitti totutut otteensa mahdollistaen voiton.

Kolmannessa erässä lähinnä hanskattiin pelitilanteiden jälkimainingeissa. Rangers lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla. Maalivahdeista Lundqvist torjui 31 laukausta, Flyers-virkaveljen Bobrovskin jäädessä 21 torjuntaan. Ottelun ainoana suomalaisena Flyersin Kimmo Timonen merkkautti tilastoihin 4 laukausta ja peliaikaa vajaat 24 minuuttia.

Malkin pelipäällä maali-iloittelussa

Pittsburgh Penguinsia edustava Evgeni Malkin vankisti asemaansa liigan pistepörssin kärjessä. Malkin saalisti tehot 1+4 Winnipeg Jetsin vieraillessa Penguinsin kotiluolassa. Penguinsin leiristä pisteiden tehtailussa kunnostautui myös puolustaja Kris Letang. Tällä kaudella reilut 20 ottelua sivussa ollut puolustaja iski tehot 2+1 Penguinsin voittaessa 8-5.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Sean Bergenheim teki kauden 11. maalinsa Florida Panthersin voittaessa kovakuntoisen New Jersey Devilsin 3-1. Bergenheim tasoitti ottelun ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Näin Panthers kiinnittyi vahvemmin divisioonansa kärkipaikalle.