NHL:ssä 9 ottelua, Lehtinen teki hattutempun

NHL:ssä oli viime yönä vuorossa yhdeksän ottelun kierros. Jere Lehtinen iski hattutempun Los Angelesin verkkoon. Torontossa kotijoukkue otti 5-2-voiton ilman Joe Thorntonia pelanneesta Boston Bruinsista.

Thornton joutui jäämään sivuun illan ottelusta tulehtuneen kyynärpäänsä takia. Lisää harmia joukkueelle toi Rob Zamuner, joka loukkasi ensimmäisessä erässä jalkansa, eikä palannut enää jäälle.

Toronto paukutti voittoon tarvittavat osumat vasta viimeisessä erässä. Kolmannen erän aluksi Bostonin Glen Murray tasoitti lukemiksi 2-2, mutta sen jälkeen Leafs karkasi kahdessa ja puolessa minuutissa kolmen maalin johtoon. Ratkaisijan roolissa nähtiin Travis Green, joka teki maaleista viimeisen ja syötti voitto-osuman. Lisäksi kovanaama Tie Domi ylsi ottelussa tehoihin 1+1.

Ed Belfour oli tärkeässä roolissa voitosta taisteltaessa. Alkukaudesta kovasti parjattu Belfour pysäytti 40 kiekkoa vain kahden upottua verkkoon asti.

Toronton suomalaispuolustajista Jyrki Lumme merkkautti 19 peliminuuttinsa aikana tililleen syöttöpisteen. Aki Berg ei 16 minuutissa saanut aikaan pisteitä.

Flyers ohitti Buffalon, Kapanen maalasi tasapelissä

Philadelphia Flyers nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-voittoon Buffaloa vastaan. Sabresin Ales Kotalik vei kahdella osumallaan joukkueensa 0-2-johtoon. Philadelphia ehti kuitenkin tasoittaa vielä ennen toisen erän loppua ja päätöserän puolivälissä Justin Williams teki loppulukemiksi 3-2.

Flyersin Tomi Kallio pelasi ottelussa seitsemän minuuttia.

Carolina Hurricanes haki 3-3-tasapelin Atlantasta. Vieraiden tasoitusmaalin iski kolmannen erän puolivälin jälkeen Sami Kapanen. Kapaselle tarjottiin ottelussa vastuuta 18 peliminuutin edestä.

Atlantan paidassa viime vuoden parhaana tulokkaana palkittu Dany Heatley teki kaksi joukkueensa kolmesta osumasta. Yksi maali merkittiin myös viime kauden Calder Trophystä kilpailleelle Ilya Kovalchuckille.

Lehtinen keräsi hatut

Dallsin maalikarkeloissa illan ykkösnimeksi nousi Starsin suomalaishyökkääjä Jere Lehtinen. Lehtinen teki kolme maalia Starsin 7-4-kotivoittoon päättyneessä ottelussa. Hattutemppu oli espoolaisen uran toinen.

Maalivahtien kiusana pyörivät myös ottelun kaksi muuta suomalaishyökkääjää, Starsin Niko Kapanen sekä Kingsin Mikko Eloranta. Eloranta sai tililleen yhden syöttöpisteen, Kapanen kaksi.

Kingsin tehot jakautuivat tasaisesti eri pelaajille. Ainoastaan Mathieu Schneider oli mukana kahdessa osumassa. Dallasin pelaajista Darryl Sydor teki kaksi ja syötti yhden maalin. Lisäksi Brenden Morrow oli ottelussa vauhdissa. Mies ehti tehojensa 1+2 lisäksi tapella kolmannessa erässä Schneiderin kanssa.

Khabibulin varasti shown

Jos ei ilta Dallasissa ollut maalivahtien kannalta mairitteleva, Tampassa veräjänvartijoilla sujui paremmin. Nikolai Khabibulin torjui kaikki 30 Red Wingsin laukausta ja pelasi hienon nollapelin. Curtis Joseph venyi Detroitin maalilla 31 torjuntaan, mutta Brad Richards onnistui yllättämään miehen kertaalleen. Richardsin osumalla Lightning korjasi potin 1-0.

Ottelua pelattiin ilman tilastomerkintöjä lähes puoliväliin asti ennen kuin Igor Larionov huitoi itselleen kaksiminuuttisen ajassa 29:54. Ottelun ainoa osuma syntyi kolmannen erän alussa.

Kumpikin joukkue joutui pelaamaan lievästi varamiehisenä. Detroitin veteraanipuolustaja Chris Chelios oli sivussa jalkavamman takia. Tampa Bayn puolustajista sivussa olivat nivusvammainen Ben Clymer sekä etusormeaan poteva Dan Boyle.

Delmore ratkaisi jatkoajalla, Nieminen maalin makuun

Nashville Predators otti makean jatkoaikavoiton St. Louis Bluesista maalein 2-1. Bluesin ainokaisen teki avauserässä paremmin muista avuistaan tunnettu Reed Low. Maali oli Low'lle kauden toinen. Myös ensimmäinen osumaa tuli Nashvilleä vastaan.

Andy Delmore tasoitti ottelun nelisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua ja pussitti voitto-osuman kun jatkoaikaa oli pelaamatta 16 sekuntia.

Nashvillen maalilla Tomas Vokoun venyi komeisiin torjuntalukemiin. Mies pysäytti laatan 30 kertaa.

Kimmo Timonen oli ottelusta sivussa pohjevamman takia.

Ville Nieminen oli mukana maalinteossa Pittsburghin hävitessä New York Islandersille maalein 6-3. Nieminen iski ottelun viimeisen maalin.

Suomalaista tarkempi oli Islandersin Dave Scatchard, joka teki ottelussa uransa ensimmäisen hattutempun. Jason Blake oli vahvasti tempussa mukana, sillä mies syötti Scatchardin jokaisen osuman.

Habsille katkera tappio

Montreal Canadiens ei ollut tyytyväinen 3-2-tappioonsa New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelun erotuomareista Kerry Fraser hylkäsi Canadiensin Mike Ribeiron tekemän avausmaalin maalivahdin häirinnän takia.

Erityisesti Canadiensin tunteita kuumensi Devilsin voittomaali, jota edelsi maalivahti Jeff Hackettin ja Devilsin Jeff Friesenin yhteentörmäys maalin takana.

Kolmannen erän alkaessa Montreal johti ottelua 2-1 Stephane Quintalin ja Marcel Hossan osumien turvin. Päätöserässä Joe Nieuwendyk teki kuitenkin reilun kolmen minuutin sisään kaksi osumaa ja voitto kääntyi isäntäjoukkue Devilsille.

Montrealin kapteeni Saku Koivu urakoi ottelussa yli 20 minuuttia ja sai syöttöpisteen Quintalin 1-1-tasoitusmaaliin.

Devilsin Colin White jätti kaukalon avauserässä puujalan takia.

Calgary haki pisteet Avsilta

Flamesin Roman Turek oli pisteiden takuumies 31 torjunnallaan kun Calgary haki Denveristä 4-2-voiton. Toisessa päässä Coloradon Patrick Roy ei onnistunut virkaveljensä tavoin ja päästi Flamesin 17 laukauksesta neljä verkkoon.

Avalanche pelasi ilman selkävaivaista huippupuolustaja Rob Blakea.

Calgaryn puolustaja Toni Lydman keräsi joukkueestaan eniten peliminuutteja, 26. Minuuttien aikana teholukemaksi kertyi mainio +2. Coloradon Riku Hahl sai peliaikaa vain vajaat viisi minuuttia.