NHL:ssä tapahtuu: Sopimusrintamalla täysi rähinä päällä

NHL / Uutinen
NHL:n sopimusruletin kiihtyessä Jatkoaika seuraa kootusti joukkueiden valmistautumista tulevaan kauteen. Tuoreimmat siirrot ja sopimukset: Salei Keenanin hoiviin, Weight palaa St. Louisiin ja Sydor Dallasiin, McCauley siirtyy Kingsiin, Arnott Predatorsiin, Sillinger Islandersiin, Morrison Arizonan lämpöön sekä Parrish, Johnsson ja Carney Minnesotaan.

Boston vahvisti hyökkäyspäätään Shean Donovanilla. San Josen aikoinaan toisella kierroksella varaama Donovan on kehittynyt hiljalleen luottopelaajaksi NHL:ssä. Siihen tosin tarvittiin useita seuroja ja lukuisia farmikomennuksia. Oikeastaan vasta Calgaryssa Donovan alkoi lunastamaan odotuksia. Ennen työsulkua Donovan teki 42 pistettä, kun ennen sitä vain kahdella kaudella pisteitä oli kertynyt yli 20. Räjähtävän luistelun ansioista 31-vuotias hyökkääjä onkin profiloitunut alivoimapelaajaksi ja karvaajaksi.

Bostonissa Donovan pelaa seuraavat kaksi kautta.

Salei vaihtaa ensi kertaa joukkuetta

32-vuotias valkovenäläispuolustaja Ruslan Salei siirtyy Florida Panthersiin neljävuotisella sopimuksella. Sopimuksen arvo on yhteensä 12,1 miljoonaa dollaria, vuotta kohti Salein palkka on siis noin kolme miljoonaa dollaria.

- Hän on iso, fyysinen ja kilpailukykyinen pelaaja, joka voi ottaa paljon jääaikaa. Hän tulee olemaan johtaja meidän puolustukseemme. Oli meidän tavoitteemme saada kokenut puolustaja, Panthersin GM Mike Keenan kertoi.

Salei on edustanut NHL-urallaan vain ja ainoastaan Mighty Ducksia. Hän pitääkin hallussaan ennätystä ankkojen paidassa pelatuista NHL-otteluista kaudesta 1996-1997 alkaneen NHL-uransa turvin. Kovaotteinen puolustaja pelasi Anaheimissa 594 kamppailua, joissa tilille kertyi 105 pistettä ja 735 jäähyminuuttia.

Weight palaa Bluesiin

St. Louis Blues hankki tuoreen Stanley Cup-voittajan Doug Weightin takaisin riveihinsä. Weight siirtyi keväällä Carolina Hurricanesin paitaan kaupassa, jossa Blues sai vastineeksi mm. Magnus Kahnbergin ja kaksi varausvuoroa. Nyt Weight palasi takaisin sinipaitaan solmittuaan vapaana agenttina kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

- Saimme takaisin pelaajan, joka rakastaa St. Louisia ja Bluesia. Hän on Stanley Cup-voittaja ja tulee olemaan avainasemassa tämän joukkueen eteenpäin viemisessä, kommentoi St. Louisin uusi presidentti John Davidson.

St. Louis solmi sopimuksen myös aikaisemmin Coloradossa pelanneen Dan Hinoten kanssa. Laitahyökkääjän sopimus on kolmivuotinen.

Sydor palaa Dallasiin

Puolustaja Darryl Sydor palaa Dallas Starsiin. 34-vuotias veteraani edusti seuraa vuosina 1996-2003, ennenkuin siirtyi Columbukseen kesällä 2003. Columbuksesta matka jatkui vielä saman kauden aikana Floridaan ja Tampa Bay Lightningiin, jonka riveissä Sydor oli voittamassa keväällä 2004 uransa toista Stanley Cupia.

- Tunnemme Darryl Sydorin hyvin niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Hän vahvistaa puolustustamme välittömästi, Dallas-GM Doug Armstrong kommentoi.

- Darryl on todistanut pystyvänsä voittamaan NHL:ssä ja hän tuo joukkueeseen sellaisen määrän veteraanin johtajuutta, kovuutta ja kokemusta, johon hyvin harva aktiivipelaaja pystyy vastaamaan.

Lightning ei luopunut Sydorista suosiolla, mutta tähtipelaajiensa jättisopimusten myötä seuran oli pakko karsia palkkakulujaan. Sydor tienaa tulevasta kaudesta reilut kaksi miljoonaa dollaria. Vaihtokaupassa Tampa joutui tyytymään neljännen kierroksen varausvuoroon kesäksi 2008.

- Tämä on palkkakattoaikakauden huonoimpia puolia, etenkin kun ottaa huomioon menestyksemme vuonna 2004. Darryl Sydor on yksi kovimmista taistelijoista ja hienoimmista joukkuepelaajista, joka koskaan on kantanut päällään Lightning-paitaa. Hän oli se puuttuva palanen, joka auttoi meitä voittamaan Stanley Cupin ja hänen johtajuutensa on ollut mittaamattoman arvokasta, Lightning-GM Jay Feaster murehti.

- On hirvittävän tuskallista joutua kauppaamaan Syd, mutta palkkakaton myötä, ottaen huomioon tekemämme sitoumukset ja päättämämme tärkeysjärjestyksen, meillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää häntä enää palkkalistoillamme.

Straka jatkaa Manhattanilla

Tshekkihyökkääjä Martin Straka jatkaa uraansa New York Rangersissä. 33-vuotiaan Strakan sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella Straka keräsi runkosarjassa 76 pistettä ja oli voittamassa olympiapronssia Tshekin paidassa.

13 NHL-kautensa aikana Straka on pelannut yhteensä lähes 900 runkosarja- ja pudotuspeliä. Pisteitä pienikokoinen taitohyökkääjä on kerännyt yli 650.

McCauley muuttaa etelään

Keskushyökkääjä Alyn McCauley siirtyy San Jose Sharksista Los Angeles Kingsiin. Kings nappasi 29-vuotiaan McCauleyn vapailta markkinoilta ja teki tämän kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Yhtenä liigan parhaista puolustavista hyökkääjistä tunnettu McCauley ehti pelata Sharksissa reilut kaksi kautta. Hän siirtyi länsirannikolle maaliskuussa 2003 Torontosta. Kingsin nykyinen GM Dean Lombardi oli tuolloin tuomassa McCauleya Sharks-paitaan.

- Alyn on luotettava kahden suunnan pelaaja, jonka kilpailuhenkisyys ja johtajaominaisuudet tekevät hänestä sopivan meille, Lombardi hehkutti tuoreinta hankintaansa seuran kotisivuilla.

Kings on muutenkin ollut yksi pelaajamarkkinoiden aktiivisimmista seuroista. Lauantaina seuran takavuosien puolustajatähti Rob Blake palasi seuraan. Ennen McCauleya Lombardi ehti jo napata Kingsiin myös Scott Thorntonin, toisen itselleen tutun pelaajan.

- Meillä on tänä vuonna kilpailukykyinen joukkue ja odotan innolla kauden alkua, McCauley kommentoi innostuneena voittamiseen satsaavasta uudesta joukkueestaan.

Jason Arnott kantrikaupunkiin

Viime kaudella Dallas Starsissa pelannut 31-vuotias keskushyökkääjä Jason Arnott on tehnyt viisivuotisen sopimuksen Nashville Predatorsiin. Sopimus on arvoltaan yhteensä 22,5 miljoonaa dollaria. Kautta kohti hän tienaa siis 4,5 miljoonaa dollaria.

Oikeastaan koko viime kauden ykkössentteriä etsinyt Predators kaavailee Arnottista paikan täyttäjää ensi kaudeksi.

- Hänellä on kokoa, taitoa ja kokemusta, hänestä saamme ykkössentterin, jota olemme etsineet, GM David Poile sanoi Canadian Pressille sopimuksen varmistuttua.

Kokenut Arnott pelasikin viime kaudella pisteiden valossa parhaan kautensa tekemällä tehot 32+44=76 81 pelaamassaan ottelussa. Yhteensä kanadalainen on pelannut kaksitoista kautta NHL:ssä kolmessa eri seurassa, Starsissa, New Jersey Devilsissä ja Edmonton Oilersissa. Tahkoamissaan 644:ssä ottelussa hän on tehnyt pisteet 276+368.

Larose jatkaa hurrikaanipaidassa

Carolina Hurricanes on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Cory Larosen kanssa. Sopimuksen ensimmäinen vuosi takaa Laroselle 450000 dollarin tienestit ja toinen vuosi 500000 ansiot.

Menneellä kaudella 23-vuotias Larose esiintyi Hurricanes-nutussa 49 runkosarjaottelussa saalistaen 13 pistettä. Pudotuspeleissä Larose viiletti 21 taistossa ja keräsi yhden syöttöpisteen.

Sillingerin matkakertomuksiin uusi luku

NHL:n kaupatuin pelaaja, Mike Sillinger jatkaa uraansa taas uudessa joukkueessa. Tällä kertaa siirto tapahtui vapaana agenttina, eikä pelaajakaupassa. Islanders on Sillingerin 12. seura, minkä avulla hän parantaa omaa ennätystään edustettujen seurojen määrässä.

Viime kaudella Sillinger pelasi loistavan kauden ja latoi 32 osumaa, vaikka onkin tunnettu puolustusspesialistina. Sopimus on kolmivuotinen.

Maalivahti Morrison Phoenixiin

Mike Morrison jäi ylimääräiseksi maalivahdiksi viime kaudella Edmontonissa kun Dwayne Roloson ostettiin joukkueeseen. Kauden loppu sujui Ottawassa, mutta peliaika jäi uudessakin seurassa rajalliseksi. Nyt Morrison hakee peliaikaa Phoenixin joukkueesta.

Wild vahvistui reilusti

Mark Parrish siirtyi Los Angelesista Minnesotaan. Wild vahvisti tehojen puutteesta kärsivää hyökkäystä, samalla yrittäen siirtyä pois passiivisesta pelitavasta. Parrish teki kertaheitolla viiden vuoden mittaisen sopimuksen, ja tienaa 2,65 miljoonaa dollaria joka kaudesta.

518 uran ottelussa Parrish on tehnyt 173 maalia ja antanut 130 maalisyöttöä. Alunperin Coloradon varaama laitahyökkääjä on pelannut NHL:ssä Floridan, New York Islandersin ja Los Angelesin paidassa. Parrish on kotoisin Minneapolisin kupeesta Bloomingtonista, joten Parrish "palaa kotiin".

Pakistoon Wild hankki kaksi kokenutta NHL-pelaajaa. Ruotsalainen Kim Johnsson pelaa Wildissä seuraavat neljä kautta, ja pitkän uran tehnyt Keith Carney kaksi kautta.

Lightning teki myös sopimuksia

Tampa Bay Lightning on tehnyt sopimukset hyökkääjä Nikita Aleksejevin sekä puolustaja Filip Kuban kanssa.

Aleksejev pelasi viime kauden Venäjän pääsarjassa, Omskin joukkueessa. Pisteitä 24-vuotias hyökkääjä teki 6+3 40 ottelussa. Venäläishyökkääjä on Tampan ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2000. Aleksejev ei saanut kauden 2002-2003 jälkeen paikkaa Tampan pelaajistosta, ja hän päätti lähteä takaisin kotimaahansa pelaamaan. Nyt vasen laitahyökkääjä on päättänyt palata NHL:ään ja taistella pelipaikasta. Aleksejevin sopimus on vuoden mittainen.

Vapaaksi agentiksi päätynyt Filip Kuba on myös tehnyt sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa. Pahvin pituus on kolme vuotta, ja sopimuksen arvo on 9 miljoonaa dollaria. Kuba pelasi viime kaudella Minnesota Wildissa, tehden tehot 6+19 ja ollen näin Minnesotan toiseksi tehokkain puolustaja.

Kuba on alkujaan Floridan vuoden 1995 kahdeksannen kierroksen varaus. Miehen reitti on vienyt Floridasta Calgaryn kautta Minnesotaan, jossa hän on pelannut viimeisest 5 NHL-kautta.

Hill ei jatka Floridassa

Florida Panthers on ostanut puolustaja Sean Hillin sopimuksen ulos. Näin ollen 36-vuotiaasta konkarista tulee vapaa agentti. Hill tahkosi menneellä kaudella 78 ottelua Panthers-puolustuksessa. Kyseisissä mittelöissä kanadalaiskiekkoilijan tilastoihin merkattiin kaksi maalia ja 18 syöttöpistettä.

Luvattu kokeneempi kakkosvahti Blackhawksiin

Chicago Blackhawksin GM Dave Tallon lunasti lupauksensa ja hankki seuraan kokeneemman kakkosmaalivahdin, kun Patrick Lalime ja Blackhawks solmivat yksivuotisen sopimuksen. Vapaana agenttina olleen 31-vuotiaan Lalimen sopimuksen arvo on 700000 dollaria.

Kuluneella kaudella Lalime torjui St. Louis Bluesin organisaatiossa. Erittäin heikon kauden pelanneen Lalimen tilastoihin merkittiin 31 NHL-ottelua saldolla 4-18-8. Kanadalaisvahdin torjuntaprosentiksi muodostui 88,10 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,64. Bluesin lisäksi Lalime seisoi farmijoukkue Peoria Rivermenin maalilla 14 mittelössä.

Venäläisväriä Flames-puolustukseen

Calgary Flames vahvisti jo ennestään kovaa puolustustaan solmimalla kahden vuoden sopimuksen venäläisen Andrei Zjuzinin kanssa. Sopimuksen arvo on 2,8 miljoonaa dollaria.

Zjuzin on pelannut viime vuodet Minnesotassa, jossa hän saalisti kuluneella kaudella 18 tehopistettä 57 ottelussa. Zjuzin on vuoden 1996 draftin kakkosvaraus, mutta miehen ura ei ole vielä puhjennut täyteen loistoonsa tähän päivään mennessä.

Johan Hedbergista Thrasher

Atlanta Thrashers solmi ensimmäisen maalivahtisopimuksensa ensi kaudelle, kun 33-vuotias ruotsalainen Johan Hedberg liittyy atlantalaisseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Leksandin kasvatti pelasi viime kaudella Dallas Starsissa 19 ottelua torjuntaprosentilla 89,8.

Hedberg on pelannut yhteensä 156 ottelua Vancouver Canucksin, Pittsburgh Penguinsin ja Dallas Starsin paidassa. GM Don Waddelilla riittää kuitenkin edelleen työtä maalivahtien sopimusten parissa sillä Kari Lehtonen on vielä ilman sopimusta - samoin kaikki muut viime kaudella Thrashers-organisaatioon kuuluneet veskarit.

Rob Blake palaa Kaliforniaan

Los Angeles Kings on tehnyt kahden vuoden sopimuksen puolustaja Rob Blaken kanssa. Sopimuksen arvo on 12 miljoonaa dollaria.

36-vuotias pelaaja Blake on alunperin Kingsien varaus vuodelta 1988 ja ehti pelata Losissa 12 kautta ennen kuin hänet myytiin Coloradoon keväällä 2001. Hän on yhä eniten pisteitä Kingsien peliasussa tehnyt puolustaja. Joukkueen kapteenina hän toimi vuodesta 1996 vuoteen 2001 ja vuonna 1998 Blake voitti NHL:n parhaalle puolustajalle annettavan Norris Trophyn.

- Rob Blake on erityinen pelaaja ja ennen kaikkea erityinen ihminen. Hän kuuluu Kings-uniformuun, totesi seuran tuore toimitusjohta Dean Lombardi sopimuksen julkistamisen yhteydessä.

Robin siirtyessä pelaamaan Denveriin, Coloradoon hänen vaimonsa ja kaksi lastaan jäivät asumaan Manhattan Beachille, Kaliforniaan.

- Tämä oli looginen ja helppo päätös, totesi Blake paluusta NHL-juurilleen.

Gerber siirtyy Ottawaan

Martin Gerberin NHL-ura jatkuu Ottawa Senatorsissa, kun sveitsiläismaalivahti ja Senators pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Menneellä kaudella 31-vuotias Gerber torjui kiekkoja Carolina Hurricanesin maalilla 60 runkosarja- ja kuudessa pudotuspeliottelussa. Gerberin tilastoihin merkittiin 38 voittoa, 14 tappiota sekä kuusi jatkoaikahäviötä. Sveitsiläisen torjuntaprosentti oli 90,60 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,78.

Samalla Senators ilmoitti tehneensä nelivuotisen sopimuksen puolustaja Joe Corvon kanssa. Sopimuksen arvo on 10,50 miljoonaa dollaria.

Blues soi ja sopimuksia syntyy

St. Louis Blues on tehnyt tuoreen nelivuotisen sopimuksen puolustaja Jay McKeen kanssa. Sopimuksen arvo on 16 miljoonaa dollaria. Kuluneen kauden jälkeen vapaaksi agentiksi tullut 28-vuotias McKee kiekkoili aikaisemmin Buffalo Sabresin riveissä. Kanadalaispuolustaja saalisti 75 ottelussa 16 pistettä. Pudotuspeleissä McKee merkkautti 17 mittelössä viisi pistettä.

Lisäksi Blues on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Dallas Draken kanssa. Draken sopimus on arvoltaan 2,2 miljoonaa dollaria. Kokenut 37-vuotias Drake tahkosi menneellä kaudella 62 ottelussa Blues-kokoonpanossa. Kanadalaishyökkääjän tilastoihin merkattiin kaksi maalia ja 24 syöttöpistettä.

Willie Mitchell Canucksiin

Vancouver Canucks hankki puolustaja Willie Mitchellin paikkaamaan joukkueen puolustuksen menetyksiä. Mitchellin kanssa tehty sopimus on nelivuotinen ja arvoltaan 14 miljoonaa dollaria. Mitchell pelasi edellisen kauden alun Minnesota Wildien riveissä ja siirtyi NHL:n siirtotakarajalla Dallas Starsin riveihin. Kauden 2005-06 tilastoihin kirjattiin 80 ottelussa tehot 2+8=10. Lisäksi hän keräsi 113 jäähyminuuttia ja sai tehotilastoon merkinnän +19.

Mitchell on pelannut NHL:n runkosarjassa yhteensä 322 ottelua ja tehnyt näissä 61 (9+52) pistettä. Pudotuspeleissä 29-vuotiaan puolustajan tilastoihin on kerääntynyt 23 ottelua ja 4 (1+3) pistettä. Hän aloitti NHL-uransa New Jerseyssa, josta siirtyi Minnesotaan vaihdossa Sean O'Donnelliin vuonna 2001. Minnesota kauppasi Mitchellin menneen kauden siirtotakarajalla Dallasiin vaihdossa Martin Skoulaan ja Shawn Belleen.

Vahvana puolustavana puolustajana tunnettu Mitchell on syntynyt Vancouverin lähistöllä Port McNeillissa ja kasvanut Vancouverissa. Hän tekee siis paluun kotiseudulleen.

Baumgartner ja Jonsson Flyersiin

Philadelphia Flyers on tehnyt sopimukset puolustajien Nolan Baumgartnerin ja Lars Jonssonin kanssa. Baumgartnerin sopimus on kaksivuotinen, Jonssonin sopimus kattaa ensi kauden.

Baumgartner pelasi kuluneella kaudella Vancouver Canucksissa 70 ottelussa tehoin 5+29. Kausi oli pisteiden ja pelattujen otteluiden määrässä Baumgartnerin uran paras. Jonsson kiekkoili menneellä kaudella Elitserienin HV71:ssä. Ruotsalaispuolustaja saalisti 50 kamppailussa 11 maalia ja 16 syöttöpistettä.

Pothier Capitalsiin monivuotisella sopimuksella

Washington Capitals on tehnyt neljä vuotta kattavan ja kymmenen miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen puolustaja Brian Pothierin kanssa. Menneellä kaudella 29-vuotias Pothier viiletti 77 ottelussa Ottawa Senatorsin riveissä. Yhdysvaltalaispuolustaja saalisti kyseisissä mittelöissä viisi maalia ja 30 syöttöpistettä.

Brown palaa Sharksiin

Keskushyökkääjä Curtis Brown palaa San Jose Sharksiin, kun kanadalaispelaaja teki sopimuksen Sharksin kanssa. Brown kiekkoili viimeksi Sharksissa kaudella 2003-04.

Kuluneella kaudella Brown kiekkoili Chicago Blackhawksissa 71 ottelussa. Erittäin vaisun kauden pelannut 30-vuotias kanukki saalisti vain 15 pistettä. Blackhawks osti Brownin sopimuksen ulos aikaisemmin tällä viikolla. Näin ollen Brownista tuli vapaa agentti.

Tampassa tukku sopimuksia

Tampa Bay Lightning on tehnyt yksivuotiset sopimukset hyökkääjä Anders Karlssonin ja puolustaja Andy Delmoren kanssa. Karlsson pelasi viime kaudella Elitserienin HV71:ssä. NHL:ssä ruotsalaishyökkääjä on pelannut viimeksi kaudella 2001-02 Atlanta Thrashersissä.

Delmore vietti menneen kauden Columbus Blue Jacketsin organisaatiossa. NHL-kaukaloissa Delmore esiintyi kuitenkin vain seitsemässä ottelussa. Pääosan kaudesta kanadalaispuolustaja tahkosi farmissa AHL:n Syracuse Crunchissa.

Arnasonin seuraava mahdollisuus Avalanchessa

Colorado Avalanchen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Tyler Arnasonin kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Arnason aloitti kuluneen kauden Chicago Blackhawksissa, mutta ailahtelevasti pelannut ja laiskasta asenteesta tunnettu 27-vuotias hyökkääjä kaupattiin Ottawa Senatorsiin siirtorajalla. Taitava yhdysvaltalainen saalisti Blackhawksissa pelatuissa 60 ottelussa 41 pistettä, mutta jäi Senators-paidassa viiletetyissä 19 mittelöissä vain neljään syöttöpisteeseen.

Cullen Manhattanin vilinään

Keskushyökkääjä Matt Cullenin uusi NHL-osoite sijaitsee Manhattanilla, kun Cullen allekirjoitti New York Rangersin kanssa monivuotisen sopimuksen. Cullenin ja Rangersin välisen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 29-vuotias Cullen pelasi uransa parhaan kauden pisteiden valossa. Yhdysvaltalaishyökkääjä saalisti 78 ottelussa 25 maalia ja 24 syöttöpistettä.

Lisäksi Rangers teki sopimukset farmimaalivahti Stephen Valiquetten ja tulokaspuolustaja Daniel Girardin kanssa.

Hurricanes-maalille uutta verta

John Grahamen torjuu kiekkoja tulevalla kaudella Carolina Hurricanesin maalilla, kun maalivahti allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Hurricanesin kanssa. Grahame tienaa kaudesta 1,4 miljoonaa dollaria.

Menneellä kaudella 30-vuotias yhdysvaltalaisvahti esiintyi 57 ottelussa Lightning-nutussa. Grahame saalisti 29 voittoa, 22 tappiota ja yhden jatkoaikahäviön. Grahamen torjuntaprosentiksi muodostui 88,90 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,06.

Savardista mesikämmen

Atlanta Thrashersin viime kauden ykkössentteri Marc Savard jatkaa uraansa Boston Bruinsissa. Viisivuotinen sopimus on arvoltaan yhteensä 20 miljoonaa dollaria.

Viime kausi oli Savardin todellinen läpimurto NHL:n eliittiin, kun hän keräsi tehot 28+69=97 82:ssa runkosarjaottelussa. Loistavan pelisilmän omaava pienikokoinen keskushyökkääjä pelasi jo yli piste/peli -tahtia työsulkua edeltäneellä kaudella, mutta silloin loukkaantumiset jättivät hänet 45 pelattuun kamppailuun.

Se toinen Thornton Kingsiin

Los Angeles Kings on tehnyt tuoreen sopimuksen hyökkääjä Scott Thorntonin kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria. Thornton pelasi kaudella 2005-06 San Jose Sharksissa. Haipaidassa kanadalaishyökkääjä tahkosi 71 ottelua tehoin 10+11.

Torontossa tapahtuu

Puolustaja Pavel Kubinan NHL-ura jatkuu Toronto Maple Leafsissa. Kubina ja Maple Leafs solmivat nelivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 20 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella 29-vuotias Kubina kiekkoili 76 ottelussa Tampa Bay Lightningin riveissä. Tshekkipuolustaja saalisti taistoissa tehot 5+33.

Myös jättiläismäinen puolustaja Hal Gill siirtyy vahvistamaan Maple Leafsin takalinjoja, kun Gill ja Maple Leafs sopivat kolmivuotisen sopimuksen. Tuoreen sopimuksen arvo on 6,3 miljoonaa dollaria. Kuluneella kaudella kookas Gill pelasi 80 ottelua Boston Bruinsissa tehoin 1+9.

Lisäksi Maple Leafs on ostanut laitahyökkääjä Tie Domin sopimuksen ulos. Jatkossa 36-vuotias kovaotteinen hyökkääjä on vapaa agentti. Samalla Maple Leafs ilmoitti, ettei seura käytä optiota maalivahti Ed Belfourin sopimukseen.

Tukku Blue Jackets -sopimuksia

Columbus Blue Jackets on tehnyt kolme uutta sopimusta. Puolustaja Anders Eriksson sekä hyökkääjät Aleksandr Svitov ja Jaroslav Balastik allekirjoittivat kaikki yhden kauden kattavan sopimuksen. Erikssonin sopimuksen arvo on 600000 dollaria, Svitovin 450000 dollaria ja Balastikin 525000 dollaria. Samalla Blue Jackets ilmoitti tehneensä tulokassopimuksen puolustaja Kris Russellin kanssa.

Rachunek ja Rangers sopimukseen

New York Rangers ja puolustaja Karel Rachunek ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen, jonka arvo on 1,8 miljoonaa dollaria. Rachunek kiekkoili kuluneella kaudella Venäjällä Jaroslavl Lokomotivin joukkueessa. Tshekkipuolustaja saalisti 45 ottelussa 31 pistettä. NHL:ssä 26-vuotias Rachunek pelasi viimeksi kaudella 2003-04, jolloin puolustaja tahkosi Rangersin ja Ottawa Senatorsin riveissä.

Johnson pysyy pääkaupungissa

Washington Capitals ja maalvahti Brent Johnson ovat päässeet yhteisymmärrykseen yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen arvo on 575,000 dollaria. Johnson pelasi menneellä kaudella 26 ottelua Capitals-maalilla saldolla 9-12-1.

Mason torjuu kantrikaupungissa tulevaisuudessakin

Maalivahti Chris Mason ja Nashville Predators ovat sorvanneet kaksi kautta kattavan jatkosopimuksen. Tuoreen sopimuksen arvo on 2,5 miljoonaa dollaria. Kuluneella kaudella 30-vuotias Mason seisoi Predators-maalilla 23 ottelussa. Mason merkkautti tilastoihinsa 12 voittoa, viisi tappiota sekä yhden jatkoaikahäviön. Masonin torjuntaprosentiksi muodostui 91,30 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,54.

Cowan Kuningas myös ensi kaudella

Los Angeles Kings on käyttänyt optionsa laitahyökkääjä Jeff Cowanin sopimukseen. Näin ollen 29-vuotias Cowan jatkaa Kingissä myös kaudella 2006-07. Kuluneella kaudella Cowan pelasi Kingsissä 43 ottelua tehoin 8+1.

Scott Mellanbyn mittava NHL-ura jatkuu Thrashersissä

40-vuotias laitahyökkääjä Scott Mellanby on solminut vuoden jatkosopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa. Viime kauden loppua kohti otteitaan parantaneen kehäketun sopimuksen arvo on miljoona dollaria. Yhteensä 71:ssä pelaamassaan ottelussa Mellanby keräsi pisteet 12+22. Plus/miinus -tilastoon kanadalaiselle merkittiin plussaa viiden maalin verran.

Ensi kausi on Thrashersin viime kauden kapteenin 21. perättäinen NHL:ssä. Mellanbyn NHL-ura alkoi siis jo kaudella 1985-86, jolloin hän pääsi pelaamaan tosin vain kahdessa kamppailussa Philadelphia Flyersin riveissä, seuraavalla kaudella 1986-87 hän olikin jo mukana philadelphialaisten tappioon päättyneissä Stanley Cup-finaaleissa. Flyers-vuosien jälkeen Mellanby edusti Oilersia, Panthersia ja Bluesia ennen siirtymistään Thrashersiin työsulun alla.

Eric Staal sopimukseen Carolinan kanssa

Hallitseva Stanley Cup -mestari Carolina Hurricanes on kiinnittänyt tähtihyökkääjänsä Eric Staalin, 21, kolmeksi vuodeksi. Staal tienaa sopimuksensa ensimmäisestä vuodesta 4 miljoonaa dollaria, toisesta 4,5 miljoonaa dollaria, ja kolmannesta 5 miljoonaa dollaria. Mies saalisti päättyneellä kaudella runkosarjassa hurjat 100 pistettä, ja pudotuspelitkin sujuivat yli piste per ottelu tahtia. Staal on Carolinan ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Myös puolustaja Mike Commodore, 26, jatkaa uraansa hurrikaanipaidassa. Sopimus on pituudeltaan kaksi vuotta, ja Commodore kuittaa ensimmäisestä vuodesta 1,2 miljoonaa dollaria, kun taas toinen kartuttaa miehen tiliä 1,3 miljoonan dollarin verran. Fyysisen pelin taitajana tunnettu Commodore oli tärkeässä roolissa Carolinan pudotuspelitaipaleella.

Dwayne Roloson jatkaa Edmontonin riveissä

Tsn.ca uutisoi Dwayne Rolosonin, 36, jatkosta Oilers-paidassa. Jatkosopimus on pituudeltaan kolmivuotinen. Rauman Lukkoakin edustanut Roloson kaupattiin siirtojen takarajapäivänä Minnesotasta Edmontoniin, ja miehen kausi oli todellinen menestystarina. Edmonton selvisi aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Loukkaantuminen katkaisi kuitenkin Rolosonin finaalisarjan, eikä Oilers yltänyt Stanley Cupin voittoon asti.

Jamie Langenbrunner ja New Jersey Devils sopimukseen

Tsn.can tietojen mukaan Jamie Langenbrunner, 30, on solminut viiden vuoden sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Jokainen kausi tuo miehen tilille 2,8 miljoonaa dollaria. Langenbrunner keräsi päättyneellä kaudella runkosarjassa 53 tehopistettä.

Francis Bouillon jatkaa Canadiensissa

Montreal on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen Francis Bouillonin, 30, kanssa. Sopimus tuo Bouillonin tilille 1,875 miljoonaa dollaria kautta kohden. Puolustaja keräsi päättyneellä kaudella 22 tehopistettä 67 pelaamassaan runkosarjaottelussa.

Fernando Pisanille monivuotinen jatkosopimus

Nettisivusto Sportsnet.ca:n mukaan Edmonton Oilers on tehnyt jatkosopimuksen Edmontonista kotoisin olevan laitahyökkääjän Fernando Pisanin kanssa. Nelivuotisen sopimuksen arvoksi kerrotaan yhteensä kahdeksan miljoonaa dollaria.

Pisani pelasi menneen kauden runkosarjassa 80 ottelua Oilersin paidassa ja teki näissä otteluissa 37 (18+19) pistettä. Nopea, molempiin suuntiin ahkerasti töitä tekevä laituri oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies pudotuspeleissä, kun hän teki 24 ottelussa 14 maalia ja 18 pistettä.

Skrastins ja Clark jatkavat Coloradossa

Colorado Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere ilmotti seuran tehneen monivuotiset sopimukset vakiopuolustajiensa Karlis Skrastinsin ja Brett Clarkin kanssa. Molemmista pelaajista olisi tullut rajoittamattomia vapaita agentteja, mutta he päätyivät jatkamaan uraansa
denveriläisseuran riveissä.

- Brett ja Karlis pelasivat molemmat erittäin hyvän kauden. Valmentajamme peluuttivat heitä suurimman osan kaudesta vastustajan huippuketjuja vastaan ja he onnistuivat tehtävässään erittäin hyvin, kommentoi Giguere pelaajien kulunutta kautta.

Vuosikausia farmissa pelannut Brett Clark onnistui tällä kaudella vakiinnuttamaan paikkansa ylimmällä sarjatasolla. Hyvin luistelevana ja suhteellisen taitavana pelaajana hän sopii erinomaisesti uuteen NHL:ään. Kuluneella kaudella hän teki 9 maalia ja antoi 27 maaliin johtanutta syöttöä. Jääaikaa tuli keskimäärin hiukan alle 20 minuuttia ottelussa, mikä oli joukkueessa viidenneksi eniten. Denver Postin mukaan 29-vuotiaan Clarkin sopimus on kahden vuoden
mittainen ja yhteisarvoltaan kolme miljoonaa taalaa.

NHL:n hallitseva ”teräsmies” Karlis Skrastins teki viime kaudella uransa toiseksi parhaat pisteet. Puolustava puolustaja Skrastins laukoi kolme maalia - joista kaksi alivoimalla - ja antoi 11 maalisyöttöä. Jäällä hän viihtyi keskimäärin hiukan alle 22 minuuttia per ottelu eli joukkueen kenttäpelaajista kolmanneksi eniten.

Laukausten blokkaamisessa Karlis on NHL:n huippuja, sillä 207:llä torjutulla vedolla hän oli runkosarjan kakkonen Buffalon Jay McKeen jälkeen. Skrastinsin uhrautuva pelityyli huomioiden onkin hämmästyttävää, että hän on pelannut jo 433 ottelua peräkkäin ilman loukkaantumista.
Denver Postin mukaan Skrastinsin kolmivuotisen sopimuksen arvo on 7,2 miljoonaa dollaria.

Boston osti McEachernin ja Green sopimukset ulos

Shawn McEachern ja Travis Green eivät pelaa ensi kaudella Bostonin riveissä. Kummallakin oli vielä vuosi jäljellä sopimuksestaan, he tienaavat 75 prosenttia siitä mitä olisivat normaalisti kaudesta tienanneet. Tämän lisäksi kumpikin saa ryhtyä vapaaksi agentiksi.

- Aiomme mennä ensi kaudella toiseen suuntaan joukkueellamme, sanoi Bruinsin väliaikainen GM Jeff Gorton.

- Koimme, että tämä on tällä hetkellä paras ratkaisu niin joukkueelle kuin pelaajillekin.

McEachernin piti tienata ensi kaudesta 1,1 miljoonaa dollaria ja Greenin 700 000 dollaria. Nyt he tienaavat 825 000 dollaria ja 525 000 dollaria. McEachern, 37, on pelannut 14 kautta NHL:ssa. Hän on edustanut urallaan Pittsburghia, Bostonia, Ottawaa ja Atlantaa. Hänen pistesaldonsa on 256+323=579, 911 ottelussa. McEachern voitti Stanley Cupin Penguinsin riveissä 1992.

Green, 35, on pelannut 13 kautta NHL:ssa, ja on edustanut New York Islandersia, Anaheimia, Phoenixia, Torontoa ja Bostonia. Hän on pelannut NHL:ssa 939 ottelua tehoin 192+261=453.

Stanley Cup -voittajille jatkosopimuksia

Carolina Hurricanes on sorvannut tukun jatkosopimuksia. Laitahyökkääjä Justin Williams allekirjoitti viisi kautta kattavan sopimuksen, jonka arvo on 17,5 miljoonaa dollaria. Laitahyökkääjä Craig Adams puolestaan solmi kolmivuotisen sopimuksen, joka takaa kanadalaishyökkääjälle 600 000 dollaria kaudesta.

Puolustaja Andrew Hutchinsonin sopimus on kaksivuotinen. Sopimuksen ensimmäinen vuosi tuo yhdysvaltalaispuolustajalle 450 000 dollarin tienestit ja toinen vuosi 500 000 dollarin tulot. Myös ruotsalaispuolustaja Niclas Wallin jatkaa Hurricanesissa neljän vuoden jatkosopimuksella. Tuoreen sopimuksen arvo on 6,9 miljoonaa dollaria.

Redden yhä Senaattori

Puolustaja Wade Redden on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkosopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa. Reddenistä olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti lauantaina 1.7. Tuore sopimus takaa 29-vuotiaalle Reddenille 6,5 miljoonaa dollaria kaudesta.

Menneellä kaudella Redden saalisti 50 pistettä 65 runkosarjaottelussa. Pudotuspeleissä kanadalaispuolustaja merkkautti kymmenen pistettä yhdeksässä kamppailussa. NHL-urallaan Redden on tahkonnut kaikkiaan 694 ottelua, joissa on syntynyt 336 pistettä.

Sedineihin uskotaan Canucksissa

Ruotsalaiskaksoset Daniel ja Henrik Sedin ovat tehneet kolmevuotiset jatkosopimukset Vancouver Canucksin kanssa. Sopimuksien vuosikohtaiset palkat ovat 3,58 miljoonaa dollaria.

Daniel Sedin pelasi viime kaudella Vancouverin paidassa runkosarjan kaikki 82 ottelua ja teki näissä otteluissa uransa parhaat pisteet, kun tilastoihin merkittiin 22 maalia, 49 syöttöä ja 71 pistettä. Koko NHL-urallaan Daniel Sedin on pelannut 397 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 222 (83+139) pistettä. Pudotuspeleissä Daniel Sedin on pelannut 31 ottelua ja tehnyt 13 (3+10) pistettä. Daniel Sedin oli voittamassa menneen kauden aikana olympiakultaa Torinon Olympialaisista.

Henrik Sedin pelasi viime kaudella velipoikansa tavoin runkosarjan kaikki 82 ottelua. Hän teki myös uransa parhaat pisteet, kun tilastoihin merkittiin 18 maalia, 57 syöttöä ja 75 pistettä. Hänen 57 syöttöään oli joukkueen korkein syöttömäärä. Henrik Sedin sai aikaan myös joukkueen jaetun korkeimman tehosaldon, +11.

Urallaan pelaamissa 400 NHL:n runkosarjan ottelussa Henrik on tehnyt 221 (62+159) pistettä. Pudotuspeleissä Henrik on pelannut 31 ottelua ja tehnyt näissä 16 (8+8) pistettä. Henrik oli Danielin tavoin voittamassa Ruotsille Torinon olympialaisista kultaa.

Sedinin kaksoset varattiin Vancouveriin vuoden 1999 draftista. Daniel Sedin varattiin varaustilaisuuden toisena pelaajana ja Henrik varattiin kolmantena pelaajana. Sedinit ovat pelanneet koko NHL-uransa ajan Vancouverissa ja kehittyneet tasaisesti koko ajan yhä tärkeämmiksi pelaajiksi Canucksin joukkueelle. Nyt tehty kolmivuotissopimus 25-vuotiaiden kaksosten kanssa olikin siksi joukkueen tulevaisuuden kannalta merkittävä.

- Olemme tyytyväisiä päästessämme Daniel ja Henrik Sedinin kanssa pitkiin jatkosopimuksiin. Olemme nähneet heidän kehittyvän tasaisesti kaikilla osa-alueilla vuosi vuoden jälkeen eteenpäin siitä, kun he tulivat Vancouveriin. Tämä oli merkittävä sopimus joukkueen kannalta, sillä molemmat kaksoset pelasivat viime kaudella uransa parhaan kauden ja saivat menestystä myös kansainvälisesti, Canucksin manageri Dave Nonis kertoi.

Lidström jatkaa edelleen Detroitissa

Viime kauden päätteeksi NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Nicklas Lidström on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. 36-vuotiaan ruotsalaisen palkka tulee olemaan sama kuin viime kaudella, eli 7,6 miljoonaa dollaria kaudesta.

Lidström on voittanut NHL:n parhaalle puolustajalle jaetun Norris Trophyn jo neljä kertaa vuosina 2001, 2002, 2003 sekä 2006 ja niillä hän nousee jo todellisten legendojen joukkoon. Ainoastaan Bobby Orr (8 kertaa), Doug Harvey (7 kertaa) ja Raymond Bourque (5 kertaa) ovat Norris Trophyjen määrässä hänen edellään.

Lidström on pelannut NHL:ssä 1096 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 189+617=806 tehopistettä. Ruotsalaisella on kolme Stanley Cup -voittoa vuosilta 1997, 1998 sekä 2002 ja viimeisimmän voiton päätteeksi päätteeksi hän voitti Conn Smythe Trophyn pudotuspelien parhaana pelaajana.

Viime kaudella Lidström oli NHL:n tehokkain puolustaja 16+64=80 tehopisteellä 80 ottelussa.

Puolustaja Steve McCarthy jatkaa Thrashersissä

Juuri ennen kevään siirtorajan umpeutumista Vancouver Canucksista Atlanta Thrashersiin siirtynyt puolustaja Steve McCarthy jatkaa pelejään Philips-areenalla myös ensi kaudella. 25-vuotias kanadalainen oli selvä vahvistus Thrashers-puolustukseen runkosarjan päätöskierroksilla.

Tehoja myös hyökkäyspäässä ratkaisuihin pystyvä McCarthy kokosi Atlantassa pelaamissaan 16 ottelussa kymmenen pisteen (7+3) verran. Canucksissa oli sitä ennen syntynyt kuusi pistettä (2+4) 51:ssä ottelussa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Jonathan Ferland vuoden jatkosopimukseen Canadiensin kanssa

Montreal Canadiens solmi vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Jonathan Ferlandin kanssa. Kolme kautta Canadiensin farmijoukkueessa Hamiltonissa pelannut Ferland, 23, avasi päättyneellä kaudella myös NHL-uransa. Seitsemässä ottelussa syntyi yksi maali.

Kahden suunnan hyökkääjäksi profiloitunut Ferland on Montrealin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2002.

Guerinille kenkää Dallasista

Dallas Starsin GM Doug Armstrong jatkoi ahkerointia ostamalla ulos veteraanihyökkääjä Bill Guerinin sopimuksen. Guerinilla olisi ollut jäljellä viimeinen vuosi nelivuotisesta sopimuksesta. Pesti oli siinä määrin rahakas, että Stars joutuu maksamaan amerikkalaispelaajalle 4,5 miljoonaa dollaria sopimuksen purkamisesta.

Guerin, 35, on pelannut urallaan yli 1000 NHL-ottelua New Jerseyn, Edmontonin, Bostonin ja Dallasin riveissä.

Johnson ja Walker jatkavat Bluesissa

St. Louisin GM Larry Pleau ilmoitti seuran tehneen jatkosopimukset hyökkääjä Ryan Johnsonin ja puolustaja Matt Walkerin kanssa. 30-vuotias Johnson aloittaa syksyllä kolmannen täyden kautensa sinipaidassa. Nopea hyökkääjä teki viime kaudella pisteitä 3+6=9 ja istui jäähyllä 33 minuuttia.

- Ryan on kehittynyt yhdeksi parhaista alivoimapelaajistamme. Odotamme hänen olevan myös ensi kaudella joukkueemme johtavia pelaajia sillä saralla, totesi Bluesin päävalmentaja Mike Kitchen.

Kovana taklaajana tunnetuksi tullut Walker keräsi viime kaudella 54 pelissä kaksi syöttöpistettä ja 79 jäähyminuuttia. 26-vuotias puolustaja on kärsinyt uransa alkuvuosina useista loukkaantumisista.

- Matt pelasi parhaan ammattilaiskautensa vältyttyään suuremmilta loukkaantumisilta. Hän on päässyt entistä paremmin sisään tähän liigaan ja hänen voi odottaa ottavan suurempaa vastuuta ensi kaudella, Kitchen jatkoi.

Johnsonin sopimus on kaksi- ja Walkerin yksivuotinen.

Klemm ja Tjärnqvist jatkavat Dallasissa

Dallas Stars ilmoitti ottaneensa käyttöön puolustaja Jon Klemmin sopimuksen optiovuoden. Näin joukkueen paras laukauksien blokkaaja jatkaa seurassa tulevallakin kaudella. Menneellä kaudella 36-vuotias Klemm pelasi tähtipaidassa 76 runkosarjaottelua ja keräsi niissä pisteet 4+7=11. Jäähyllä hän istui 60 minuuttia.

- Jon on tuonut joukkueeseemme kahden kautensa aikana kokemusta ja johtajuutta. Hän tasapainottaa puolustustamme hyvällä sijoittumisellaan ja laukauksien torjumisellaan, kommentoi Stars-GM Doug Armstrong seuran kotisivuilla.

Lisäksi Stars teki kahden vuoden jatkosopimuksen Mathias Tjärnqvistin kanssa. Menneen kauden 27-vuotias ruotsalaislaituri pelasi suunnilleen puoliksi Dallasissa ja sen farmijoukkueessa Iowassa.

- Näimme Mathiasin kehittyvän menneellä kaudella niin Dallasissa kuin Iowassakin. Hän on todistanut pystyvänsä johtamaan hyökkäystä AHL:ssä. Odotamme hänen jatkavan otteidensa parantamista ja ottavan sitä kautta vakiopaikan joukkueessamme tulevalla kaudella, Armstrong selvitti seuran tiedotteessa.

McCabelle jättisopimus

Kanadalaisen TSN-uutiskanavan mukaan Bryan McCabe on pitkän vatvomisen jälkeen hyväksynyt Toronto Maple Leafsin tarjoaman viisivuotisen jatkosopimuksen. Sopimus tuonee tehopuolustajalle jopa 5,75 miljoonan dollarin vuositulot. McCabesta olisi tullut vapaa agentti heinäkuun alussa.

McCabe, 31, pelasi tilastojen valossa uransa parhaan vuoden tehden 68 (19+48) pistettä menneellä kaudella. Kanadalaispuolustaja on pelannut yhteensä runsaat 800 NHL-ottelua Toronton, New York Islandersin, Vancouverin ja Chicagon riveissä.

Lisäksi Maple Leafs teki kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä John Pohlin kanssa. Kuluneella kaudella 27-vuotias yhdysvaltalainen esiintyi Maple Leafs -kokoonpanossa seitsemässä ottelussa tehoin 3+1. Pääosan kaudesta Pohl tahkosi AHL:n Toronto Marliesissa.

Canadiens suoritti kevätsiivouksen

Montreal Canadiens siivosi organisaatiostaan pelaajia, joille ei jatkossa löydy pelipaikkaa. Tehokas, mutta yksipuolinen maalintekijä Pierre Dagenais ei saanut sopimustarjousta, jolla Canadiens olisi säilyttänyt laitahyökkääjän pelaajaoikeudet. Myös joukkueen kovanaaman paikan valloittamisessa viime syksynä epäonnistuneet Raitis Ivanans ja farmijyrä Peter Vandermeer saavat etsiä uuden työnantajan.

Muille sopimuksettomille RFA-pelaajilleen Montrealin GM Bob Gainey on tarjonnut jatkosopimusta. Joukossa ovat muun muassa Coloradosta hankittu maalivahti David Aebischer, hyökkääjät Mike Ribeiro ja Michael Ryder sekä puolustaja Mike Komisarek.

Nick Boynton sopimukseen Phoenixin kanssa

Phoenix Coyotesin manageri Michael Barnett kertoi tänään, että seura on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Nick Boyntonin kanssa. TSN:n mukaan sopimuksen vuosipalkka olisi 2.95 miljoonaa dollaria. Boynton kaupattiin tällä viikolla Phoenixiin Bostonista vaihdossa toiseen saman ikäiseen puolustajaan Paul Maraan.

Viime kaudella Boynton pelasi 54 ottelua Bostonissa ja teki näissä 12 pistettä. Hän kärsi kauden aikana loukkaantumisista. Boyntonin uran paras kausi oli kausi 2003-04, jolloin puolustaja iski 80 ottelussa 30 pistettä ja pääsi edustamaan Bostonia NHL:n tähdistö-otteluun. Koko NHL-uralla Boynton on pelannut 299 ottelua tehoin 22+62=84 pistettä. Lisäksi hän on ottanut 397 jäähyminuuttia.

Väänänen ja Laaksonen jatkavat Denverissa

Suomalaiset Ossi Väänänen ja Antti Laaksonen jatkavat Coloradossa. Laaksosella oli ensi kaudesta optio, Väänäselle taas sorvattiin uusi yksivuotinen sopimuspaperi.

Laaksonen pelasi tilastojen valossa parhaan NHL-kautensa viime kaudella. Tehot 16+18=34 ovat kaikki Laaksosen omia ennätyksiä. Coloradossa Laaksonen on profiloitunut alivoimaspesialistiksi. Viime kaudella miehen 80 kiekonriistoa olivat koko NHL:n viidenneksi parhaat lukemat, ja kahdella alivoimamaalilla 32-vuotias laitahyökkääjä jakoi seuran sisäisen tilaston ykköspaikan.

Ossi Väänänen pelasi Coloradossa jo toisen kautensa. Viime kausi jäi vajaaksi jalkavamman takia. Loukkaantuessaan Väänänen johti seuran tehopörssiä +10 lukemallaan.

- Molemmat pelaajat pelasivat vahvan kauden, ja olivat syitä miksi viime kausi oli meille hyvä kovassa divisioonassa ja konferenssissa. Odotamme heiltä isoa panosta myös ensi kaudella, Coloradon toimitusjohtaja Francois Giguere kertoi Avalanchen kotisivuilla.

Barnaby ja Brown ulos Blackhawksista

Chicago Blackhawks karsi palkkakulujaan ostamalla ulos Matthew Barnabyn ja Curtis Brownin sopimukset. Viime kesänä Chicagoon miljoonasopimuksilla pestatut veteraanit eivät sovi Blackhawksin pidemmän aikavälin suunnitelmiin, eikä seuran siksi kannattanut pitää heitä palkkalistoillaan.

- Matthew ja Curtis ovat tyylikkäitä kavereita ja he edustivat Blackhawksia hyvin, kiitteli Blackhawks GM Dave Tallon kaksikkoa seuran kotisivuilla.

- Nyt olemme vain ottamassa erilaisen suunnan. Arvostamme kyllä kaikkea, mitä he tekivät hyväksemme menneellä kaudella.

Barnaby pelasi seuran kaikki runkosarjaottelut ja keräsi niissä 28 (8+20) pistettä sekä 178 jäähyminuuttia. 33-vuotiaan laiturin 1,33 miljoonan dollarin arvoinen sopimus olisi kattanut vielä tulevan kauden.

Puolustavana hyökkääjänä tunnetun Brownin Blackhawks-saldoksi jäi 71 ottelua ja 15 (5+10) pistettä. 30-vuotias keskushyökkääjä sai kahden jäljelläolleen sopimusvuotensa mitätöinnistä kipurahoina runsaat kolme miljoonaa dollaria.

Sopimusten ulosostomahdollisuus tuli NHL-seuroille uuden työehtosopimuksen myötä. Seuroilla on kesäkuun loppuun asti aikaa hankkiutua eroon ylipalkatuista ja -määräisistä pelaajista. Kullekin pelaajalle tulee kuitenkin maksaa korvauksena kaksi kolmannesta sopimuksen jäljelläolevasta arvosta. Korvaussumma lasketaan mukaan myös joukkueen palkkamenoihin vertailtaessa niitä palkkakattoon.

Sullivan sai verokorttinsa takaisin

Boston Bruinsin päävalmentaja Mike Sullivan aloitti päivänsä noutamalla lopputilin Bruinsin toimistolta. Sullivan ehti olla Bruinsin penkin takana kaksi kautta. 38-vuotias Sullivan ehti itsekin pelaamaan NHL:ssä 11 kautta. Viime kaudella Bruins jäi kauas pudotuspelipaikasta ja toissakaudella joukkue putosi ensimmäisellä kierroksella.

- Olenko pettynyt? Olen siinä mielessä, että tämä oli unelmatilaisuus minulle. Kasvoin täällä, olen ollut aina Bruins-fani ja tulen aina olemaan, Sullivan kertoi medialle.

Kaberle jatkaa Carolinassa

Carolina kiinnitti avainpuolustaja Frantisek Kaberlen riveihinsä neljäksi kaudeksi. 32-vuotias tsekkipuolustaja oli viime kaudella joukkueen tehokkain puolustaja 44 tehopisteellään. Kaberle jäi NHL:n historiankirjoihin myös 7. finaalin voittomaalin tekijänä.

Boston ja Phoenix vaihtoivat puolustajia

Boston Bruins kauppasi puolustaja Nick Boyntonin ja vuoden 2007 neljännen kierroksen varausoikeuden Phoenix Coyotesiin, paluupostina tulivat puolustaja Paul Mara ja kolmannen kierroksen varausvuoro joko vuodelle 2007 tai 2008.

Isokokoinen Boynton, 27, kuului pitkään Bostonin tulevaisuuden toivoihin. Vuoden 1999 ykkösvaraus ehti pelata Bruinsin paidassa neljä täyttä kautta. Päättyneellä kaudella hän pelasi 54 ottelua tehoin 5+7.

Hyökkäävänä puolustajana tunnettu Mara, 26, on ehtinyt pelata kuusi NHL-kautta Phoenixin ja hänet varanneen Tampa Bayn riveissä. Viime kaudella Mara keräsi 78 ottelussa komeat 47 tehopistettä (15+32).

Hip Hip Huet!

Montreal Canadiens selkiytti maalivahtitilannettaan solmimalla kaksivuotisen jatkosopimuksen Cristobal Huet'n kanssa. 30-vuotiaasta ranskalaisvahdista olisi tullut vapaa agentti heinäkuun alussa.

- En missään vaiheessa peitellyt sitä, että halusin ensisijaisesti jatkaa Montrealissa. Kun seura osoitti mielenkiintoa, minulla ei ollut syytä katsella muita vaihtoehtoja, Huet kommentoi.

Los Angeles Kingsistä Radek Bonkin kanssa kesällä 2004 hankittu Huet valtasi yllättäen ensimmäisellä kaudellaan Montrealissa ykköstorjujan paikan. Pahasta polvivammasta alkukaudesta toipunut Huet jätti varjoonsa niin Coloradoon kaupatun Jose Theodoren kuin vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyneen David Aebischerinkin. Huikean kevätkauden pelannut ranskalainen keräsi tilastoihinsa liigan parhaan torjuntaprosentin (92,9%) ja palkittiin Roger Crozier Trophyllä.

Laviolettelle pitkä sopimus

Tuore Stanley Cup -voittaja Carolina solmi peräti viisivuotisen jatkosopimuksen valmentaja Peter Lavioletten kanssa. Laviolette johdatti Hurricanesin seurahistorian parhaaseen runkosarjamenestykseen ja lopulta koko liigan mestaruuteen. Kauden aikana amerikkalaisvalmentaja ehti ahkeroida myös Yhdysvaltain maajoukkuen luotsina Olympiaturnauksessa.

- Hänen aggressiivinen, nopeatempoinen pelitapansa luo mahdollisuuden menestyä liigan uusilla säännöillä, ja hänen johtajuutensa on tuonut hienoja tuloksia kaikissa hänen valmentamissaan joukkueissa, perusteli Hurricanesin GM Jim Rutherford pitkää sopimusta.

Vuoden valmentajaksikin ehdolla ollut Laviolette tuli Carolinan valmentajaksi kesken kauden 2003-04 erotetun Paul Mauricen tilalle. Hän on aiemmin valmentanut kahden kauden ajan New York Islandersia ja johdattanut Providence Bruinsin AHL:n mestariksi keväällä 1999.

Vuoteen 2011 ulottuvan jatkosopimuksen saivat myös Lavioletten valmennustiimiin jo aiemmin kuuluneet Kevin McCarthy ja Jeff Daniels.

Anderson Chicagosta Floridaan

Florida hankki itselleen potentiaalisen korvaajan Roberto Luongolle. Luongo kaupattiin ennen varaustilaisuutta viiden pelaajan suurkaupassa Vancouveriin. Maalinsuulle hankittiin Chicagosta Craig Anderson. Canucksista kaupassa siirtynyt Alex Auld on todennäköisin ykkösmaalivahti, mutta MM-kisoissa USA:n maalilla pelannut Anderson tulee tarjoamaan kilpailua maalivahdin tontille.

Malhotra jatkaa Columbuksessa

Rangersin ykköskierroksella vuonna 1998 varaama Manny Malhotra jatkaa Columbuksessa. Kiekkokiertolainen on ehtinyt Rangersin lisäksi pelaamaan myös Dallasissa lyhyehkön NHL-uransa aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle