NHL:n varaustilaisuus 2009: Kärkivaraukset noudattivat odotettua kaavaa

NHL / Uutinen
Montreal toimii NHL:n vuoden 2009 varaustilaisuuden isäntänä. Tilaisuus käynnistyi Suomen aikaa kahdelta lauantain vastaisena yönä. New York Islanders varasi ensimmäisellä vuorollaan odotetustikin hyökkääjä John Tavaresin. Seuraavatkaan varaukset eivät yllättäneet ketään.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen alkupää ei suurempia yllätyksiä tarjonnut. New York Islanders varasi ensimmäisellä vuorolla John Tavaresin, Tampa Bay Lightning seuraavalla Victor Hedmanin ja Colorado Avalanche omallaan Matt Duchenen.

New York Islandersin ensimmäinen kierros ei pysähtynyt ykkösvaraukseen. Joukkueen GM Garth Snow haki aggressiivisesti toista ensimmäisen kierroksen varausta ja tomun hälvettyä Islanders nousi uudestaan varauskorokkeelle 12:nnella vuorolla. Tällä kertaa lavalta poistui saarelaispaidassa puolustaja Calvin de Haan.

Ruotsalaispelaajien esiinmarssia osattiin odottaa, mutta seitsemän varattua sinikeltaista oli silti yllätys. Hedmanin lisäksi kymmenen ensimmäisen joukossa varattiin Oliver Ekman-Larsson Phoenixiin ja Magnus Pääjärvi-Svensson Edmontoniin.

1. New York Islanders

John Tavares, keskushyökkääjä (CAN)
183 cm, 90 kg, L, s. 20.09.1990
London Knights, OHL, 56, 58+46=104, 54 min.
CSS-ranking: #1 (P-A)Kohuttu, kehuttu, kritisoitu superlupaus. Armoitettu maalintekijä, muttei luistelija luojan armosta. Pitää esikuvanaan Phil Espositoa, mutta skouttien mielestä muistuttaa pelityyliltään enemmän Brett Hullia – erinomainen pelisilmä, loistava laukaus, mutta luistelussa, fyysisyydessä ja puolustuspelaamisessa korjaamisen varaa.

Juniorisarjoissa Tavares on tehnyt jo kaiken mahdollisen – eniten maaleja OHL:n historiassa, kaksi nuorten maailmanmestaruutta ja valinta nuorten MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi. Pelaa pomminvarmasti ensi kaudella NHL:ssä ja tekee ylivoimalla pisteitä. Niin Tavares on tehnyt jokaisessa sarjassa missä hän on tähän mennessä pelannut. Henkisesti kova ratkaisijatyyppi.

2. Tampa Bay Lightning

Victor Hedman, puolustaja (SWE)

198 cm, 100 kg, L, s. 18.12.1990

MoDo, Elitserien, 43, 7+14=21, 52 min.

CSS-ranking: #1 (Eurooppa)Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen Hedman liikkuu luistimillaan todella sulavasti. Koko, voima ja luistelutaito ovat mielenkiintoinen yhdistelmä sinänsä, mutta lisäksi Hedmanin kiekolliset taidot ja pelinlukukyky ovat huippuluokkaa. Nuorukainen oli menneellä kaudella MoDon Elitserien-joukkueen kantavia voimia ja teki aikuisten maajoukkuedebyyttinsä kolmen kruunun riveissä jo 17-vuotiaana.

Vaikka Hedman pystyykin käyttämään kokoaan hyväksi puolustaessaan, hän taklaa suhteellisen harvoin. Jonkinasteista pehmeyttä pidetäänkin hänen ainoana heikkoutenaan.

3. Colorado Avalanche

Matt Duchene, keskushyökkääjä (CAN)

180 cm, 85 kg, L, s. 16.01.1991

Brampton Battalions, OHL, 57, 31+48=79, 42 min.

CSS-ranking: #2 (P-A)Duchenen on sanottu pelityyliltään muistuttavan Steve Yzermania ja Joe Sakicia, mitä parempia esikuvia nuorelle pelaajalla ei voi olla. Sekä pukukopissa että jäällä johtajatyyppi ja on toiminut maajoukkueessa kapteenina. Pelasi erittäin hyvät pudotuspelit (kuusi voittomaalia), vaikka Brampton lopulta hävisi finaalissa Windsorille.

OHL:n Itäisen konferenssin valmentajien äänestyksessä Duchene valittiin konferenssin parhaaksi pelintekijäksi ja taitavimmaksi kiekonkäsittelijäksi. Erinomainen luistelija ja pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin. Kokoa voisi olla enemmän, mutta ei ole peloteltavissa fyysisellä pelillä.

4. Atlanta Thrashers

Evander Kane, keskushyökkääjä (CAN>

180 cm, 73 kg, 160, L, 2.8.1991

Vancouver Giants, WHL, 61, 48+48=96, 89 min.

CSS-ranking: #3 (P-A)Vancouver Giantsin pienikokoinen keskushyökkääjä Evander Kane oli yksi WHL:n luotettavampia maalintekijöitä menneellä kaudella. Kane väläytti maalintekotaitoaan jo tulokaskaudellaan, mutta tuplasi nyt maalimääränsä ja oli WHL:n maalipörssin kakkonen 48 osumalla. Hän oli vähällä jäädä sivuun nuorten MM-kisoista, mutta pääsi lopulta mukaan Kanadan joukkueeseen loukkaantumisien takia ja käytti tilaisuuden tehokkaasti hyväkseen.

Kane ei ole ikäluokkansa taitavin hyökkääjä, mutta hänen terävä laukauksensa ja luontainen maalintekotaitonsa ovat nostaneet hänet korkealle kykyjenetsijöiden listoilla. Pieni kokokaan ei ole ollut ongelma toistaiseksi, Kane on erinomainen luistelija.

5. Los Angeles Kings

Brayden Schenn, keskushyökkääjä (CAN)

183 cm, 89 kg, L, 22.8.1991

Brandon Wheat Kings, 70, 32+56=88, 82 min.

CSS-ranking: #4 (P-A)Toronto Maple Leafsin viime kauden tulokaspuolustajan Luke Schennin pikkuveli pelasi erinomaisen kauden Brandon Wheat Kingsin joukkueessa. Hän oli joukkueensa paras pistemies ja koko sarjan pistepörssin seitsemäs. Eikä tahti hiipunut pätkääkään pudotuspeleissä, 12 ottelussa syntyi 8 maalia ja 18 pistettä.

Schennin vahvuus on hänen monipuolisuutensa ja tasaisuutensa. Hänen pelistään on vaikea löytää selkeitä heikkouksia. Schenn on vahvarakenteinen ja pitää fyysisestä pelistä.

6. Phoenix Coyotes

Oliver Ekman-Larsson, puolustaja (SWE)

187 cm, 80 kg, L, s. 17.7.1991

Leksand, Allsvenskan, 39, 3+14=17, 32 min.

CSS-ranking: #4 (Eurooppa)Ekman-Larsson on taitava puolustaja, joka liikkuu sulavasti ja liikuttaa kiekkoa vauhdilla. Hänen pelityylinsä on rauhallinen ja hän lukee peliä hyvin. Puolustuspäässä Ekman-Larsson on vielä välistä vaikeuksissa vahvempien hyökkääjien kanssa, mutta 187-senttinen varsi antaa varsin hyvät lähtökohdat voimaominaisuuksien parantamiseen.

7. Toronto Maple Leafs

Nazem Kadri, keskushyökkääjä (CAN)

183 cm, 75 kg, L, s. 06.10.1990

London Knights, OHL, 56, 25+53=78, 31 min.

CSS-ranking: #15 (P-A)

Libanonilaiset sukujuuret omaava Kadri on erinomainen pelintekijä ja hoikasta ruumiinrakenteestaan huolimatta peräänantamaton taistelija. Pystyy pelaamaan kaikkia kolmea hyökkääjän paikkaa, mutta luontevimmillaan sentterinä.

Luistelu riittää jo nyt NHL:ään, mutta ennen ammattilaiseksi siirtymistä lihasmassaa pitää hankkia lisää. Rakastaa välillä liikaakin kiekonkäsittelyä taistelutahtonsa vuoksi arvostettu pelaaja joukkueessa.

8. Dallas Stars

Scott Glennie, keskushyökkääjä (CAN)

185 cm, 83 kg, R, 22.2.1991

Brandon Wheat Kings, 55, 28+42=70, 25 min.

CSS-ranking: #7 (P-A)Toinen Brandon Wheat Kingsin huippulupauksista. Scott Glennie naputteli hienot tehot toisella WHL-kaudellaan, vaikka joutuikin huilaamaan pitkän tovin murtuneen kyynärpään takia. Oli joukkueen pudotuspelien tehokkain pelaaja Brayden Schennin kanssa.

Vahva luistelija, kookas voimahyökkääjäraakile. Glennie on käsistään taitava ja hyvä maalintekijä.

9. Ottawa Senators

Jared Cowen, puolustaja (CAN)

196 cm, 99 kg, R, s. 25.1.1991

Spokane Chiefs, 48, 7+14=21, 45 min.

CSS-ranking: #9 (P-A)Järkälemäinen Spokane Chiefsin puolustaja pelaa ikäisekseen kypsää kiekkoa. Varmana puolustavana puolustajana kunnostautunut Cowen on hyvä luistelija ja pystyy myös tukemaan hyökkäyksiä. Hänen laukauksestaan löytyy ruutia ja fyysisien ominaisuuksien varjoon jääneet kiekolliset taidot myös vähintäänkin kelvollisia.

Cowen loukkasi pahasti polvensa keväällä ja hän joutui huilaamaan lähes koko kevätkauden. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen etteikö työtä pelkäämätön nuori puolustaja toipuisi täysin vammasta.

10. Edmonton Oilers

Magnus Pääjärvi-Svensson, laitahyökkääjä (SWE)

186 cm, 90 kg, L, s. 12.4.1991

Timrå, Elitserien, 50, 7+10=17, 4 min.

CSS-ranking: #2 (Eurooppa)Pääjärvi-Svenssonin suurin vahvuus on erinomainen luistelutaito. Hän pystyy ohittamaan puolustajat usein pelkällä nopeudellaan, mutta lisäksi laiturin repertuaariin kuuluvat nopeat harhautukset ja suunnanmuutokset.

Paketin täydentävät nopea rannelaukaus, hyvä peliäly ja epäitsekäs pelityyli. Puolustuspelaamista on pidetty Timrån laiturin heikkoutena, mutta hän on kehittänyt kahden suunnan pelaamistaan kahden Elitserien-kautensa aikana.

11. Nashville Predators

Ryan Ellis, puolustaja (CAN)

175 cm, 74 kg, R, s. 03.01.1991

Windsor Spitfires, OHL, 57, 22+67=89, 57 min.

CSS-ranking: #16 (P-A)Pienikokoinen puolustaja, joka on juniorisarjoissa lyönyt ällistyttävät tehot tiskiin. Voitti päättyneellä kaudella kaiken mahdollisen – nuorten maailmanmestaruuden, OHL:n mestaruuden ja Memorial Cupin.Jos olisi muutaman sentin pitempi, niin haastaisi tasapäisesti kärkikolmikon, sillä peliäly ja laukaus ovat huipputasoa. OHL:n Itäisen konferenssin valmentajien äänestyksessä valittiin älykkäimmäksi pelaajaksi, kovimmaksi laukojaksi ja parhaaksi hyökkääväksi puolustajaksi. Palkittiin OHL:n parhaana puolustajana kaudella 2008-09. Selvitäkseen NHL:ssä Ellisin pitää terävöittää luisteluaan ja hankkia lisää voimaa.

12. New York Islanders (Minnesota Wild)

Calvin de Haan, puolustaja (CAN)

183 cm, 73 kg, L, s. 9.5.1991

Oshawa Generals, OHL, 68, 8+55=63, 40 min.

CSS-ranking: #25 (P-A)Älykäs ja sulavasti luisteleva hyökkäävä puolustaja. Edustanut Kanadaa nuorisomaajoukkueissa hyvällä menestyksellä. Pystyy pelaamaan yhtä lailla tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Fyysisesti vielä raakile – jollei lihasmassaa ala kertyä, niin NHL-ura voi jäädä haaveeksi.

13. Buffalo Sabres

Zack Kassian, laitahyökkääjä (CAN)

190 cm, 95 kg, R, s. 24.01.1991

Peterborough Petes, OHL, 61, 24+39=63, 136 min.

CSS-ranking: #10 (P-A)Draftin paras voimahyökkääjä. Teki runkosarjassa samanlaiset tehot kuin Milan Lucic aikanaan, mutta oli pudotuspeleissä pettymys. Johtajatyyppi, joka tekee sekä kentällä että harjoituksissa kovasti töitä.

Raskastekoisena pelaajana ei ole mikään kiituri luistimilla, mutta hyvä maalintekijä ja osaa myös syöttää. "Iso ja ilkeä" on hänen tavaramerkkinsä myös NHL:ssä, mutta luistelun pitää kehittyä, jos hän haluaa nousta tähtikartalle.

14. Florida Panthers

Dmitri Kulikov, puolustaja (RUS)

185 cm, 83 kg, L, s. 29.10.1990

Drummondville, QMJHL, 57, 12+50=62, 46 min.

CSS-ranking: #11 (P-A)Venäjän Lipetskissä syntynyt Dmitri Kulikov siirtyi täksi kaudeksi QMJHL:aan Drummondvillen riveihin. Venäläisen kausi oli huikea, sillä puolustajana luutiva Kulikov voitti puolustajien pistepörssin, oli liigan vuoden puolustaja ja tulokas. Sen lisäksi hän kahmi kauden päätteeksi muutaman muunkin pokaalin.

Kulikov vaikuttaa jo melko valmiilta pelaajalta NHL:ään. Hän on loistava luistelija, ja hänen potkutekniikkansa on hyvin taloudellinen. Hän pelaisi luultavasti koko 60 minuuttia putkeen, jos vain annettaisiin. Venäläispakki on loistava sekä kiekollisena että omassa päässä ja pärjää fyysisessäkin pelissä. Kulikovin pelistä huokuu älykäs pelinlukeminen. Hän tietää miten rytmittää peliä, ja milloin lähteä hyökkäyksiin vauhdilla mukaan.

15. Anaheim Ducks

Peter Holland, keskushyökkääjä (CAN)

186 cm, 83 kg, L, s. 14.01.1991

Guelph Storms, OHL, 68, 28+39=67, 42 min.

CSS-ranking: #19 (P-A)Ailahtelevasti pelaava taitosentteri. Hollandilla on kaikki tähtisentterin ominaisuudet – kokoa, liikettä, taitoa, peliälyä – mutta viimeinen särmä puuttuu. Pelasi runkosarjassa hyvin, mutta oli pettymys pudotuspeleissä.

Hollandia on verrattu sekä Patrik Marleauhun että Jeff Carteriin, joita molempia pidetään henkisesti hieman pehmeinä pelaajina. Häntä kuitenkin pidetään parempana puolustuspään pelaajana kuin Sharks- ja Flyers-tähteä.

16. Minnesota Wild (NY Islanders,Columbus)

Nick Leddy, puolustaja (USA)

180 cm, 82 kg, L, s. 20.3.1991

Eden Prairie, High-MN, 25, 8+29=37, 22 min.

CSS-ranking: #24 (P-A)Nick Leddy on siitä harvinainen pelaaja, että hän kieltäytyi mahdollisuudesta lähteä USA:n kehitysjoukkueen riveihin. Valinta osoittautui Leddyn kohdalla oikeaksi, sillä hän pelasi hienon kauden lukiojoukkueessaan. Hänet palkittiin arvostetulla Mr. Hockey –palkinnolla, joka jaetaan Minnesotan osavaltion parhaalle lukiokiekkoilijalle.Leddyn vahvin ase on hänen räjähtävä liike. Hän on yksi varaustilaisuuden parhaista luistelijoista. Hän on kehittynyt vuoden aikana selvästi fyysisesti, eikä häntä enää horjuteta helposti kumoon tai irti kiekosta. Hän käynnistää nopeasti hyökkäyksiä, ja pyörittää peliä taidokkaasti viivassa.

17. St. Louis Blues

David Rundblad, puolustaja (SWE)

189 cm, 90 kg, R, s. 8.10.1990

Skellefteå, Elitserien, 45, 0+10=10, 8 min.

CSS-ranking: #6 (Eurooppa)Rundblad on hyökkäävä puolustaja, jonka terävä laukaus, taidokas kiekonkäsittely ja erinomainen syöttötaito pääsevät oikeuksiinsa erityisesti ylivoimapelissä. Puolustuspelaamisessa Rundbladilla on vielä parantamisen varaa. Lähes 190-senttinen varsi antaisi hyvät edellytykset aggressiivisempaan fyysiseen peliin.

18. Montreal Canadiens

Louis Leblanc, keskushyökkääjä (CAN)

183 cm, 82 kg, R, s. 26.1.1991

Omaha, USHL, 60, 28+31=59, 78 min.

CSS-ranking: #13 (P-A)Ensi kautena Harvardin yliopistoon suuntaava kanadalainen Leblanc pelasi viime kaudella USHL:n Omaha Lancersin riveissä, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. 59 pistettä tehnyt Leblanc loisti etenkin maalitilastossa, jossa hän oli kauden päätteeksi kahdeksas.Leblanc on hyvin peliä rytmittävä kiekollinen sentteri. Hänellä on hyvä pelisilmä, hän näkee kentän laajalti ja osaa tehdä oikeat ratkaisut nopeasti. Hyvillä käsillään Leblanc pystyy pelaamaan kiekkoa pienessäkin tilassa, eikä kaihda ahtaita välejä. Hän on erittäin kilpailuhenkinen pelaaja, ja aina valmis taistelemaan joukkueen eteen.

19. New York Rangers

Chris Kreider, keskushyökkääjä (USA)

188 cm, 93 kg, L, s. 30.4.1991

Andover, High-MA, 26, 33+23=56, 10 min.

CSS-ranking: #14 (P-A)Boston Gardenin liepeillä kasvanut Chris Kreider on Central Scoutingin listauksissa nostettu high school -pelaajien ykköseksi. Andoverissa pelaava Kreider aikoo lukion jälkeen aloittaa opinnot Boston Collegessa syksyllä 2010.Kreider on kookas sentteri, joka kuitenkin liikkuu erittäin liukkaasti. Amerikkalaisen lähtönopeus on huimaava, ja hän saavuttaa huippunopeuden jo muutamalla potkulla. Vauhtiin päästessään Kreider pehmeitä käsiään käyttäen ylittää keskialueen taidokkaasti. Nopeine jalkoine ja käsineen Kreider on hyvä myös puolustustehtävissä, ja hänen läpiajouhkansa pitää puolustuksia alati varpaillaan.

Kreiderin kohdalla kysymysmerkiksi on nostettu monesti se, että hän on dominoinut heikompitasoista sarjaa, joten hänen todellista potentiaaliaan on vaikeaa päätellä.

20. New Jersey Devils (Calgary)

Jacob Josefson, keskushyökkääjä (SWE)

183 cm, 85 kg, L, s. 2.3.1991

Djurgården, Elitserien, 50, 5+11=16, 14 min.

CSS-ranking: #3 (Eurooppa)Josefsson pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin ja on varsin kokonaisvaltainen jääkiekkoilija. Taitava pelintekijä saisi kuitenkin kehittää laukaustaan, että voisi syöttämisen sijaan ratkaista useammin itse.

21. Columbus Blue Jackets (Anaheim,Philadelphia)

John Moore, puolustaja (USA)

188 cm, 86 kg, L, s. 19.11.1990

Chicago, USHL, 57, 14+25=39, 50 min.

CSS-ranking: #6 (P-A)Chicago Steelin riveissä USHL-liigassa pelaava John Moore valittiin kauden päätteeksi liigan vuoden puolustajaksi. Hän iski 57 ottelussa 38 tehopistettä, jolla hän oli liigan neljänneksi tehokkain puolustaja. Moore on Central Scoutingin listoilla korkeimmalle rankattu pohjoisamerikkalainen puolustaja.

Mooren huippuominaisuus on hänen luistelunsa. Hänen lähtönopeutensa on huikaiseva, luisteluasento erittäin tanakka ja hän liikkuu ketterästi joka suuntaan. Monissa yhteyksissä Moorea on tituleerattu draftin parhaaksi luistelijaksi. Moorella on hyökkäyspäähän käytössään myös loistava taitovalikoima, hän syöttää kiekkoa kovaa ja tarkasti sekä omaa loistavan laukauksen. Hänen heikkoutensa liittyvät puolustuspäähän, jossa hän välillä ylilukee tilanteita, eikä aina pärjää kaksinkamppailuissa vahvemmilleen.

22. Vancouver Canucks

Jordan Schroeder, hyökkääjä (USA)

173 cm, 80 kg, R, s. 29.9.1990

U. of Minnesota, NCAA, 32, 13+27=40, 29 min.

CSS-ranking: #5 (P-A)Amerikkalainen Jordan Schroeder on yksi draftin kuumimpia hyökkääjänimiä. Kuluneella kaudella Minnesotan yliopistoa edustanut Schroeder iski tehoja 1,3 pisteen ottelukeskiarvolla ja oli samalla liigan tehokkain tulokaspelaaja. Schroeder oli myös huimassa vedossa toisissa nuorten MM-kisoissaan, jossa hän oli USA:n tehokkain pistemies 11 pisteellä ja iski vähintään pisteen jokaisessa ottelussaan. Kahden nuorten MM-turnauksen aikana Schroeder on napannut 15 syöttöpistettä, joilla hän siirtyi USA:n kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Doug Weightin.Schroeder on kokonaisvaltainen hyökkääjä, joka pärjää millä hyökkäystontilla tahansa. Hän on kiekollisesti dominoiva, ja on vaarana vastustajalle jokaisessa vaihdossaan. Hän on nopea, omaa sähäkän laukauksen, jota tosin voisi käyttää useammin. Pituus asettaa rajoitteitaan fyysisessä puolessa, mutta muun muassa Draft Combinessa Schroeder osoitti olevansa melkoinen voimanpesä pieneksi pelaajaksi.

23. Calgary Flames (New Jersey)

Tim Erixon, puolustaja (SWE)

188 cm, 88 kg, L, s. 24.2.1991

Skellefteå, Elitserien, 45, 2+5=7, 12 min.

CSS-ranking: #5 (Eurooppa)Kookkaiden ja taitavien ruotsalaispuolustajien joukkoon kuuluu myös entisen huippupuolustajan Jan Erixonin poika Tim. Erixonin tyyli on rauhallinen ja puolustuslähtöinen, mutta hän pystyy tarvittaessa myös tukemaan hyökkäyksiä.

24. Washington Capitals

Marcus Johansson, keskushyökkääjä (SWE)

180 cm, 82 kg, L, s. 06.09.1990

Färjestad, Elitserien, 45, 5+5=10, 10 min.

CSS-ranking: #8 (Eurooppa)Johansson on ruotsalainen taitoniekka, joka pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin. Hän pelaa luotettavaa kahden suunnan peliä ja esiintyi koko kauden Ruotsin mestaruuden voittaneen Färjestadin miehistössä - siis pelasi 18-vuotiaana hyvän kauden miesten sarjassa.Johanssonin vahvuus on siinä, että hänellä ei ole heikkouksia ja heikkoutensa siinä, että hänellä ei ole mitään aivan erityistä vahvuutta. Suomalaisiin saman ikäisiin ja saman kokoisiin senttereihin verrattuna hän selvästi taitavampi, luovempi, parempi luistelija ja parempi joukkuepelaaja.

25. Boston Bruins

Jordan Caron, oikea laita (CAN)

188 cm, 92 kg, R, s. 2.11.1990

Rimouski, QMJHL, 56, 36+31=67, 66 min.

CSS-ranking: #21 (P-A)Jordan Caron pelasi kuluneella kaudella Memorial Cupin järjestäneen Rimouskin riveissä. Oceanic-paidassa Caron oli joukkueensa paras maalintekijä 36 osumallaan. 16 pudotuspelissä Caron ampui vielä 6 maalia ja antoi 5 syöttöä.Caronin vahvimmat osa-alueet ovat hänen laukauksensa ja maalivainunsa. Kanadalaishyökkääjä taistelee mieluusti kulmissa kiekosta, ja ajaa voimalla maalille. Maalinedustalla Caronilla on riittävästi käsiä ja voimaa tehdä myös tahtomaaleja. Hän ei ole mitenkään järin näyttävä tai räjähtävä pelaaja, mutta tekee hommia vaihdosta toiseen tehokkaasti. Aggressiivinen pelityyli vaatii kuitenkin veronsa, eikä Caron ole kolmella QMJHL-kaudellaan päässyt kertaakaan yli 59 ottelun.

26. Anaheim Mighty Ducks (Columbus,NY Islanders,San Jose)

Kyle Palmieri, hyökkääjä (USA)

178 cm, 87 kg, R, s. 1.2.1991

USA U-18, USDP, 33, 15+15=30, 51 min.

CSS-ranking: #20 (P-A)Kyle Palmieri on Central Scoutingin listoilla korkeimmalle rankattu pelaajan USA:n kehitysjoukkueessa. Tällä kaudella hän teki 33 ottelussa 15 maalia ja antoi yhtä paljon syöttöjä. Sentterinä ja laiturina pelaava Palmieri oli myös osa U-18 kultaa voittanutta ryhmää. Pientä säröä miehen kauteen tekee se, että hänet erotettiin sääntöjen rikkomisen vuoksi USDP:stä.Palmierillä ei ole ole mittaa kuin karvan alle 180 senttiä, mutta mies on erittäin vahvarakenteinen. Hänen pelityyliinsä kuuluu hurjan tempon ylläpitäminen. Hän jaksaa painaa vaihdosta toiseen taistellen. Palmierillä on hyvin silmää maalipaikoille, ja hän tekee paljon töitä vetopaikkoihin päästäkseen. Saatuaan paikan hän käyttää terävää rannekutia mielellään.

27. Carolina Hurricanes

Philippe Paradis, keskushyökkääjä (CAN)

185 cm, 89 kg, L, s. 2.1.1991

Shawinigan, QMJHL, 66, 19+31=50, 74 min.

CSS-ranking: #26 (P-A)Philippe Paradis on Quebécin junioriliigan Shaniwiganin keskushyökkääjä. Paradis oli isossa osassa johdattamassa joukkuettaan tällä kaudella liigan finaaliin, jossa kuitenkin Drummondville oli parempi seitsemännessä ottelussa.Paradis on taitava pelaaja, vaikkeivät tehot ole aivan vielä olleetkaan huippuluokkaa. Hänellä on pehmeät kädet ja hyvä maalivainu. Paras hyökkäyspään avu on kuitenkin hänen laukauksensa. Paradis esitteli tulista kutiaan tämän vuoden Kanadan junioriliigojen Top Prospect –ottelussa, jossa tutkan digitaalit näyttivät lopulta lukua 95,7 mailia tunnissa.

28. Chicago Blackhawks

Dylan Olsen, puolustaja (USA/CAN)

188 cm, 93 kg, L, s. 3.1.1991

Camrose, AJHL, 53, 10+19=29, 123 min.

CSS-ranking: #27 (P-A)Toista kauttaan Albertan junioriliigassa pelaava Dylan Olsen on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta edustaa maajoukkuetasolla Kanadaa. Hän oli mukana vaahteralehtisten joukkueessa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa iski tehot 2+2 ja otti 14 jäähyminuuttia.Olsen onkin fyysinen puolustaja, ja hän haluaa ajaa vastustajaansa kiinni mahdollisimman kovaa. Hän ei kuitenkaan ole mikään pelkkä peruspuolustaja, vaan tukee myös hyökkäyksiä hanakasti ja antaa hyviä ensimmäisiä syöttöjä.

29. Tampa Bay Lightning (Detroit)

Carter Ashton, laitahyökkääjä (CAN)

188 cm, 82 kg, L, 1.4.1991

Lethbridge Hurricanes, 70, 30+20=50, 93 min.

CSS-ranking: #12 (P-A)Vahvaa kahden suunnan pelaamista, kova työmoraali, kokoa ja taitoa, niistä on Carter Ashton tehty. Lethbrige Hurricanesin laitahyökkääjä on voimahyökkääjän prototyyppi. Tarvitsee vielä runsaasti lihasta luidensa ympärille.Ashton onnistui hyvin viime kaudella runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä maalihanat kuivuivat täysin.

30. Pittsburgh Penguins

Simon Despres, puolustaja (CAN)

193 cm, 93 kg, L, s. 27.7.1991

Saint John, QMJHL, 66, 2+30=32, 74 min.

CSS-ranking: #8 (P-A)

Saint Johnissa pelaava Simon Despres pysyi CSS:n listoilla loppuun saakka QMJHL:n kovimpana nimenä. Despres oli tällä kaudella joukkueensa johtava hahmo. Hän iski 66 ottelussa joukkueensa puolustuksen parhaat tehot, 2+30. Sen lisäksi hän oli tehopörssissä mukavasti plussan puolella lukemin +16. Hän toimi myös keväällä Kanadan apukapteenina U-18-kisoissa Fargossa, mutta hieman alakanttiin sujuneet kisat ovat pudottaneet isokokoisen puolustajan osakkeita monissa rankkauksissa.

Despres on kokoisekseen erinomainen luistelija. Hän käsittelee kiekkoa sulavasti, mutta on pohjimmiltaan puolustava pelaaja. Despres pelaa puolustuspäässä mainion pelisilmänsä varassa tilanteita jo ennalta. Iso kroppa kaipaisi kuitenkin hieman lisää lihasta, jotta hän olisi selkeä pelote omassa päässä. Kanadalainen avaa peliä mainiosti, ja harvoin tekee hätäisiä tai huonoja ratkaisuja kiekollisena. Hän on myös loistava vetojen blokkaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle