JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

NHL:n sopimusruletti jatkuu: Fedotenkolle vuoden jatko

NHL / Uutinen
NHL:n tämän kesän ensimmäisiä pelaajasopimusuutisia ja kauppoja alkaa ilmestyä pikkuhiljaa. Tämän otsikon alle on koottu tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä) ja uutista päivitetään sitä mukaan kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään. Vuoden 2003 varaustilaisuuden pelaajien sopimustakaraja päättyi. Ilman sopimusta jääneet pelaajat ovat varattavissa uudelleen kesän draftissa.

Ukrainalaishyökkääjä teki Lightningin molemmat maalit vuoden 2004 ratkaisevassa Stanley Cup-finaalissa. Ennen Tampa Baytä Fedotenko edusti Philadelphiaa. Hän siirtyi Tampaan ennen vuoden 2002 varaustilaisuutta kaupassa, jolla Philadelphia hankki kyseisen vuoden neljännen varausvuoron, jolla varattiin Joni Pitkänen.

Bryzgalov jatkaa Mighty Ducksin maalilla

Anaheim Mighty Ducks käytti seuraoption maalivahti Ilja Bryzgalovin sopimuksesta. Lisäksi joukkue on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen puolustaja Nathan Saundersin kanssa.

Bryzgalov on Mighty Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2000. Hänen uransa Pohjois-Amerikassa on pääosin sujunut AHL:ssä, sillä toistaiseksi Bryzgalovin vyöllä on vain kaksi NHL-peliä.

Saunders on Ducksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Daigle jatkaa Wildissa

Minnesota Wild ilmoitti perjantaina tehneensä jatkosopimuksen hyökkääjä Alexander Daiglen kanssa. Daigle, 30, oli kaudella 2003-04 seuran paras maalintekijä ja pistemies tehoillaan 20+31. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Ryan Flinn on jatkossakin kuningas

Kovaotteinen laitahyökkääjä Ryan Flinn on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. Lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen Flinn on urallaan pelannut 29 NHL-ottelua ja kerännyt niissä 79 jäähyminuuttia.

Ozolinsh osa Ducksin uutta tyyliä

Anaheim Mighty Ducksin tuore GM Brian Burke ilmoitti perjantaina tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen latvialaispuolustaja Sandis Ozolinshin kanssa. Ozolinshista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti maanantaina.

- Olemme muuttamassa tyyliämme. Olemme olleet trap-systeemiä käyttävä joukkue, mutta minun joukkueeni eivät pelaa sillä tavalla. Tarvitsimme kaverin, joka pystyy siirtämään kiekkoa joko syöttäen tai luistelemalla ja hän sopii vaatimuksiimme, Burke kuvaili seuransa suunnanmuutosta.

Ozolinshin, 33, palkka kaudella 2003-04 olisi ollut 6,5 miljoonaa dollaria, mutta hänen uskotaan nyt hyväksyneen huomattavasti halvemman tarjouksen.

Kalinin käytti optionsa

Buffalo Sabresin puolustaja Dmitri Kalinin on käyttänyt sopimuksessaan olleen pelaajaoption, joka koskee ensi kautta. Hänen palkkansa tulevalla kaudella on 1,33 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kalinin on Sabresin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1998. Kaudella 2003-04 hän teki Sabresin riveissä 10 maalia ja 34 pistettä 77 runkosarjan ottelussa.

Sabres ilmoitti lisäksi päättäneensä käyttää seuraoption puolustaja Rory Fitzpatrickin sopimuksesta. Optio koskee seuraavaa kautta ja sen mukaan Fitzpatrick tienaa 534 tuhatta dollaria.

Snow torjuu jatkossakin Long Islandilla

NY Islanders tiedotti perjantaina maalivahti Garth Snow'n allekirjoittaneen kolmen vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

Päivää aiemmin 36 vuotta täyttänyt Snow on pelannut Islandersissa vuodesta 2001 lähtien. Hän on ollut luotettava kakkosmaalivahti sekä suureksi avuksi seuran nuorelle ykkösmaalivahdille Rick DiPietrolle.

Hallitseva mestari julkisti sopimuksia

Vuonna 2003 varatut Jonathan Boutin sekä Zbynek Hrdel tekivät sopimuksen NHL-seura Tampa Bay Lightningin kanssa. Molempien sopimukset ovat 3-vuotisia ja normaaleja tulokassopimuksia. Yksityiskohtia sopimuspahvista ei kerrottu.

Boutin pelasi viime kaudella P.E.I. Rocket-joukkueessa 32 ottelua. Näissä peleissä Quebecin Grandbyssa syntynyt maalivahti päästi kiekkoja selkänsä taakse 3.24 kpl ottelukeskiarvolla.
Quebecin kovassa junioriliigassa Boutin myytiin Quebec Rampartsiin missä pelejä ei tullut kuin 10.

- Boutinilla on erittäin hyvät mahdollisuudet näyttää, kuinka hän sopii organisaatioon. Odotamme hänen tekevän kovasti töitä kesän aikana tehdäkseen mahdollisimman hyvän vaikutuksen, kertoi Tampan GM Jay Feaster.

Zbynek Hrdel varattiin hyvin myöhään, vuonna 2003. Yhdeksännellä kierroksella, numerolla 286.
Hän pelasi viime kaudella 56 ottelua Rimouskin joukkueessa Quebecin junioriliigassa. Samassa joukkueessa pelasi muuan Sidney Crosby, josta odotetaan koko NHL:n ykkösvarausta kesän 2005 draftissa. Isokokoinen Hrdel teki 23 maalia ja 58 pistettä Rimouskissa, jolla hän sijoittautui kuudenneksi joukkueessa

- Zbynek Hrdel on erittäin taitava hyökkäyspelaaja jolla on erinomainen pelikäsitys sekä taitavat kädet. Meidän mielestä on tärkeää että hän aloittaa ammattilaisuransa meidän systeemin mukaan jotta hän voi tiedostaa työmoraalin sekä omistautumisen, jotta hän voi pelata Lightningissa, määritteli GM Feaster seuran nettisivuilla.

Calgaryssa sopimuksia penkin taakse

Calgary Flamesin valmentaja-GM Darryl Sutter ilmoitti tehneensä sopimukset Cam Cummingin, Ryan Donallyn sekä Tyler Johnsonin kanssa. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu.

Kuninkaallisia sopimuksia

Los Angeles Kingsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2003 Ryan Munce on allekirjoittanut kolmen vuoden sopimuksen seuran kanssa. Lisäksi joukkue teki jatkosopimuksen Mike Weaverin kanssa.

Vanhoille ja uusille sopimuksia

Columbus Blue Jackets ilmoitti torstaina käyttäneensä slovakialaispuolustaja Radoslav Suchyn sopimuksessa olleen seuraoption. Seura solmi myös kolmen vuoden sopimukset sekä Philippe Dupuis'n että Marc Methotin kanssa. Keskushyökkääjän tontilla pelaava Dupuis oli sinitakkien neljännen kierroksen varaus. Methot on isokokoinen puolustaja, jonka Blue Jackets varasi kuudennella kierroksella.

Viime hetken tulokaspahveja

St. Louis Blues teki viimeisten tuntien aikana sopimuksen puolustaja Zack Fitzgeraldin kanssa. Fitzgerald oli seuran kolmannen kierroksen varaus.

Myös hyökkääjä Lee Stempniak sai sopimuksen Bluesilta.

Bruins teki sopimuksia, Marjamäki jäi ilman

Maalivahti Mike Brown ja keskushyökkääjä Nate Thompson olivat Boston Bruinsin ainoat vuoden 2003 varaukset, jotka saivat sopimuksen torstaina.

Yksi ilman sopimusta jääneistä pelaajista oli Masi Marjamäki, jonka Bruins varasi kaksi vuotta sitten varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Oilers solmi kolme sopimusta

Edmonton Oilers on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen 2003 ykkösvarauksensa Marc-Antoine Pouliot'n kanssa. Lisäksi Oilers ilmoitti Jean-Francois Jacques'n sekä Troy Bodien kanssa tekemistään sopimuksista.

Pouliot oli viime kaudella juniorijoukkueensa Rimouski Oceanicin kapteeni. Hän kokosi 70 runkosarjaottelussa 45 maalia ja 114 pistettä.

Myös Sharks kalasti kolme nimeä sopimuspapereihin

San Jose Sharks kiinnitti kolme lupaustaan sopimuksiin. Viime hetkillä ennen vuoden 2003 varaustilaisuudessa varattujen pelaajien allekirjoitustakarajaa, oikea laituri Steve Bernier, sentteri Josh Hennessy ja maalivahti Patrick Ehelechner tekivät sopimukset.

Bernier ja Hennessy kiekkoilivat viime kaudella Quebecin junioriliigassa QMJHL:ssä. Bernier on Kanadan U18-maajoukkueen kultamitalisti parin vuoden takaa. Hennessy oli QMJHL:n top ten-pistemies toissakaudella. Saksalaismaalivahti Ehelechner puolestaan kiekkoili Ontarion OHL:ssä ja valittiin tulokaskaudellaan All-Stars -joukkueeseen.

Floridassa myös sopimuksia

Florida teki tulokassopimukset yhdysvaltalaisen laitahyökkääjän Stefan Meyerin ja tsekkipuolustaja Martin Lojekin kanssa. Molemmat kuuluvat vuonna 2003 varattujen pelaajien joukkoon, ja koska Lojek on pelannut Kanadan junioriliigoissa, hänet olisi voinut varata uudestaan ilman sopimuksen syntyä.

Sen sijaan joukkue ei päässyt sopimukseen Dany Roussinin kanssa, joten Roussin on varattavissa uudelleen tänä vuonna. Roussin on pelannut Rimouski Oceanicissa Sidney Crosbyn ketjukaverina.

Predators sopimukseen kapteeninsa kanssa

Nashville Predators on tehnyt sopimuksen neljän pelaajan kanssa. Merkittävin jatkosopimus tehtiin Greg Johnsonille, joka on kautta aikain eniten pelejä Predatorsissa pelannut pelaaja. Parhaimmillaan Johnson on yltänyt 50 tehopisteen kauteen NHL:ssä. Johnson toimi Predatorsin kapteenina kaudella 2003-04.

Johnsonin lisäksi Predators ilmoitti käyttäneensä maalivahti Chris Masonin ja hyökkääjä Vernon Fiddlerin sopimuksissa olleet optiot. 29-vuotias Mason teki NHL-debyyttinsä jo kaudella 1998-99, jolloin pelasi Predatorsissa kolme peliä. Tämän jälkeen Mason pääsi NHL:ssä kentälle ainoastaan yhden ottelun verran kaudella 2000-01, kunnes viime kaudella pelasi 17 ottelussa. Fiddler on esiintynyt NHL:ssä kahdella viimeisimmällä kaudella tehden pelaamissaan 36 ottelussa tehot 4+2. Työsulun ajan Fiddler pelasi Milwaukeen farmijoukkueessa, jossa teki 73 ottelussa 42 pistettä.

Jatkosopimukset Predatorsiin saivat myös yhden pelin NHL:ssä tähän mennessä pelannut laitahyökkääjä Libor Pivko ja ennen työsulkua Nashvillen organisaatioon siirtynyt Jerred Smithson, joka on pelannut 30 ottelua Los Angelesin paidassa.

Clarke McArthur Buffalon riveihin

Buffalo Sabres on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen vuonna 2003 varatun Clarke McArthurin kanssa. Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kisamiehistöön kuulunut McArthur pelasi päättyneellä kaudella 55 ottelua WHL:ssä tehden niissä 74 pistettä. Kauden päätteeksi McArthur valittiin WHL:n itäisen konferenssin tähdistökentälliseen.

St. Louis käytti optioitaan

Maalivahti Patrick Lalime sekä puolustajat Andy Roach ja Matt Walker pelaavat ensi kaudella St. Louis Bluesissa, joka käytti optionsa kaikkiin kolmeen.

Kolmikosta Matt Walker on ainoa, joka on esiintynyt St. Louisin paidassa aikaisemmin. Bluesin omalle varaukselle on kertynyt 30 ottelua kahden kauden aikana. Pääasiallinen pelipaikka 25-vuotiaalla Walkerilla on edellisillä kausilla ollut Worchesterin farmijoukkue. Andy Roach puolestaan pelaa tulevalla kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa. Roach on tullut tutuksi MM-kisoissa vakuuttavana rangaistuslaukausten veivaajana.

Kolmikon kokenein pelaaja Patrick Lalime on kaudella 1996-97 alkaneella NHL-urallaan pelannut 322 ottelua. St. Louisiin Lalime hankittiin kesän 2004 aikana, jolloin tehtyyn yksivuotiseen sopimukseen sisältyi nyt käytetty seuran optio toisesta vuodesta. St. Louis on Lalimen kolmas joukkue NHL-tasolla. Suurimman osan urastaan Lalime on pelannut Ottawa Senatorsin riveissä.

Blackhawks sopimukseen neljän varauksensa kanssa

Chicago Blackhawks on tehnyt tulokassopimukset puolustajien Brent Seabrookin ja Dustin Byfuglienin, maalivahti Corey Crawfordin sekä keskushyökkääjä Colin Fraserin kanssa. Kaikki neljä sopimusta kattavat neljä vuotta.

Seabrook on pelannut viimeiset viisi kautta WHL:n Lethbridge Hurricanesissa. Viimeisimällä WHL-kaudellaan Seabrook ampui 12 maalia ja antoi 42 maaliin johtanutta syöttöä. Viime kaudella kanadalaispuolustaja viiletti myös kolmessa runkosarja- ja kuudessa pudotuspeliottelussa Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Lisäksi monipuolinen nuorukainen kuului Kanadan mestaruusjoukkueeseen nuorten maailmanmestaruuskisoissa viime tammikuussa. Seabrook on Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Järkälemäinen Byfuglien tahkosi viime kauden WHL:n Prince George Cougarsissa tehoin 22+36. Myös hyökkääjänä pelaamaan pystyvä yhdysvaltalainen valittiin WHL:n kuukauden parhaaksi pelaajaksi joulukuussa 2004. Byfuglien on Blackhawksin kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Crawford on torjunut viimeiset neljä kautta QMJHL:n Moncton Wildcatsin maalilla. Viimeisimmän kauden päätteeksi kanadalaismaalivahti valittiin liigan kakkos-All-Stars-joukkueeseen. Lisäksi Crawford valittiin QMJHL:n kuukauden maalivahdiksi lokakuussa 2004 ja nimitettiin kauden aikana kaksi kertaa QMJHL:n viikon parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi. Crawford on Blackhawksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Fraserin neljä viimeisintä kautta on kulunut WHL:n Red Deer Rebelsissä. Viime kauden päätteeksi hyvänä puolustavana pelaajana tunnettu Fraser pääsi Seabrookin tavoin pelamaan kolme runkosarja- ja kuusi pudotuspeliottelua Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Niin ikään Seabrookin tavoin Fraser kuului Kanadan joukkueeseen nuorten maailmanmestaruuskisoissa. Fraser on alunperin Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2003, mutta nuorukaisen pelaajaoikeudet siirtyivät Blackhawksille helmikuun 19. päivä tehdyssä vaihtokaupassa.

Sopimuskynä viuhui myös Atlantassa

Puolustaja Jim Sharrow ja hyökkääjä Guillaume Desbiens ovat tehneet sopimukset Atlanta Thrashersin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu. Kumpikin pelaaja on Thrashersin neljännen kierroksen varauksia vuodelta 2003.

Teräskaupungissa tukku tulokaspahvia

Hyökkääjät Ryan Stone, Jonathan Filewich, Daniel Carcillo ja Stephen Dixon sekä puolustaja Paul Bissonnette ovat tehneet sopimukset Pittsburgh Penguinsin kanssa. Kaikki viisi ovat joukkueen varauksia vuodelta 2003.

Pelaajista Stone ja Filewich pelasivat WHL:ssä, jossa kuuluivat sarjan parhaimmistoon. Brandon Wheat Kingsin Stone voitti koko liigan syöttöpörssin ja oli pistepörssissä kakkonen ketjukaverinsa Eric Fehrin jälkeen. Lethbridge Hurricanesin Filewich puolestaan sijoittui kolmanneksi maalipörssissä ja kuudenneksi pistepörssissä.

Muista sopimuksen saaneesta pelaajasta Stephen Dixon oli Kanadan joukkueen mukana voittamassa kultaa nuorten MM-kisoissa. Paul Bissonnette puolestaan teki vaikutuksen jo syksyn 2003 harjoitusleirillä ja oli viimeinen juniori-ikäinen pelaaja, joka tiputettiin lopullisesta joukkueesta. OHL-liigassa Bissonnette on kuulunut puolustajien eliittiin.

Detroit sopimuksiin kahden lupauksen kanssa

Puolustaja Kyle Quinsey sekä hyökkääjä Ryan Oulahen tekivät molemmat 3-vuotiset tulokassopimukset Red Wingsin kanssa. Molempien kesällä 2003 varattujen pelaajien osoitteena ensi kaudella tulee olemaan farmijoukkue Grand Rapids Griffins.

Quinsey (188cm, 87kg) pelasi huippukauden Ontario Hockey Leaguen Missisauga IceDogsien riveissä, vaikka mies kärsi koko kauden tyrävaivoista. 19-vuotias kovaotteiseksi peruspakiksi luonnehdittu Quinsey teki 59 ottelussa 46 tehopistettä.

Oulahen (186cm, 82kg) pelasi myös OHL:ssä Brampton Battalionin joukkueessa ja oli joukkueen kapteeni. 64 ottelussa tämä 20-vuotias puolustava sentteri teki tehot 21+37=58.

Taylor palaa Tampaan

Vuoden 2004 Stanley Cup-mestari Tampa Bay Lightning kokoaa joukkojaan uuteen taistoon.
Tällä kertaa musteentuhlaajana oli 36-vuotias duunariosaston mies Tim Taylor.
Taylor teki kolmen vuoden ja 1,95 miljoonan dollarin sopimuksen.

- On erittäin hieno asia tälle organisaatiolle että Tim tuo johtajuutta tähän joukkueeseen, ja on hyvin, hyvin
hienoa saada hänet takaisin, Tampan GM Jay Feaster jaksoi muistuttaa.

Taylorista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti maanantaina ja hän olisi voinut tehdä sopimuksen minkä
tahansa joukkueen kanssa.
Vuonna 1988 Washington Capitalsin varaama keskushyökkääjä ilmaisi halunsa palata Tampaan ja teki sopimuksen
ennen maanantaita.

- On hienoa palata ja aloittaa jälleen jääkiekon pelaaminen. Olen innoissani mahdollisuuksistamme tehdä tämä
(Stanley Cupin-voitto) taas uudestaan, hehkutti Taylor.

Tampalla on nyt 10 pelaajan kanssa sopimus, yhteisarvoltaan n. 16,27 miljoonaa dollaria. Tampan uskotaan käyttävän
pelaajabudjettiinsa maksimissaan 37 miljoonaa dollaria, jättäen pelivaraa mahdollisille loukkaantumisille tai pelaajasiirroille.

Texasiin uusia laitahyökkääjiä

Dallas Stars on solminut kolmivuotiset sopimukset laitahyökkääjien Janos Vasin ja Fracis Wathierin kanssa. Wathier pelasi viime kauden QMJHL:n Gatineau Olympiquesissa tehoilla 15+20. Vas puolestaan tahkosi menneen kauden Allsvenskanin Halmstadissa pistein 9+8. Vas on Starsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2002, Wathier kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Lisäksi Stars ilmoitti tehneensä sopimukset puolustaja Shawn Bellen sekä laitahyökkääjä B.J. Crombeenin kanssa. Belle on alunperin St. Louis Bluesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003, mutta nuorukaisen oikeudet kaupattiin myöhemmin Starsiin. Crombeen on puolestaan Starsin toisen kierroksen varaus samalta vuodelta.

Sinitakeillekin sopimuksia

Columbus Blue Jackets on tehnyt kaksivuotiset sopimukset puolustaja Duvie Westcottin ja hyökkääjä Joe Motzkon kanssa. Viime kaudella JYPissä pelannut Westcott on tahkonnut kaikkiaan 77 NHL-ottelua tehden niissä 14 pistettä. Motzkon ura on sen sijaan kulunut pääasiassa Blue Jacketsin farmijoukkueessa AHL:n Syracuse Crunchissa.

Fehristä pääkaupunkilainen

Viime kaudella WHL:n vuoden pelaajaksi valittu Eric Fehr on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen Washingtonin kanssa. Capitals varasi hyvänä maalintekijänä tunnetun kookkaan (193cm, 90 kg) laiturin 2003 draftin ensimmäisen kierroksen 18. pelaajana.

Fehr voitti kauden jälkeen myös Bobby Clarke Trophyn WHL:n parhaimpana pistemiehenä. Kahdesti Kanadan U20-MM-kisajoukkueesta viime metreillä pudonnut Fehr teki 71 pelissä 59 maalia ja 111 pistettä. Kanadalaislaituri takoi neljän WHL-kautensa aikana 279 pelissä 155 maalia ja 133 syöttöä.

Kohupelaaja O'Sullivan ja Wild pääsivät yhteisymmärrykseen

Minnesota Wild on tehnyt sopimuksen vuonna 2003 varaamansa Patrick O'Sullivanin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu.

O'Sullivan on Wildin toisen kierroksen varaus, mutta hän on yksi kyseisen varaustilaisuuden mielenkiintoisimmista ja taitavimmista nimistä. Eräiden arvioiden mukaan hän oli pelitaidoiltaan jopa kymmenen parhaan pelaajan joukossa, mutta hänen henkilökohtaiset ongelmansa kaukalon ulkopuolella pelottivat monia seuroja.

Canucks jatkoi kolmen pelaajan sopimuksia

Vancouver Canucks jatkoi tänään kolmen vielä viime kaudella Canucksin farmijoukkue Manitoba Moosessa pelanneen pelaajan sopimuksia. Nimensä papereihin laittoivat maalivahti Wade Flaherty ja laitahyökkääjät Lee Goren sekä Wade Brookbank. Kaikilla kolmella pelaajalla on pitkän farmitaustan lisäksi kokemusta myös NHL maailmasta.

Maalivahti Flaherty oli viime kaudella Manitoba Moosen ykkösmaalivahti. Kokenut 37-vuotias ja 16 kauden kokemuksen omaava maalivahti pelasi runkosarjassa 36 ottelua tilastoilla 19 voittoa, 10 tappiota ja kolme tasapeliä. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 92.2 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 2.18 ottelua kohti. Flaherty pelasi playoffeissa yhtä lukuun ottamatta kaikki Moosen pelit ja johdatti joukkueensa aina konferenssin finaaliin saakka. Flaherty on pelannut pitkällä urallaan myös 120 NHL ottelua. Hän oli voittamassa Milwaukee Admiralsille AHL:n mestaruutta vuonna 2004. Flaherty valittiin tuona keväänä AHL:n playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Voimahyökkääjä Lee Goren pelasi viime kaudella 79 AHL runkosarjaottelua Manitoban paidassa. Viime kesänä Manitobaan siirtynyt Goren oli heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueensa paras maalintekijä 32 osumalla ja sai kasaan hienon +24 tehopörssilukeman. Goren rikkoi samalla Manitoban ylivoimamaaliennätyksen iskemällä kiekon 16 kertaa ylivoimalla maaliin. Ryan Keslerin ja Josh Greenin kanssa kauden lopun pelannut Goren oli Moosen pisteykkönen playoffeissa tekemällä 10 maalia ja 13 pistettä 14 pelissä. Hän teki playoffeissa myös kaksi voittomaalia, joista toisen jatkoajalla. Urallaan Goren on pelannut 37 NHL ottelua, joissa mies on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt kaksi osumaa.

Wade Brookbank pelasi viime kaudella 68 AHL ottelua Manitobassa ja teki näissä organisaation uuden jäähyennätyksen 285 minuuttia. Hyökkääjänä ja puolustajana pelannut kovaiskuinen ja 27-vuotias Brookbank kirjautti tililleen runkosarjassa 10 syöttöä. Playoffeissa Brookbank pelasi yhdeksän ottelua ja hän otti näiden aikana 10 jäähyminuuttia. Brookbank pelasi Vancouverin NHL joukkueessa kaudella 2003-04 20 ottelua ja teki kaksi maalia. Jäähyjä kirjattiin 95 minuuttia ja peliaikaa ottelua kohden vain reilut kolme minuuttia. Urallaan Brookbank on pelannut 29 NHL ottelua tehden kaksi maalia ja ottaen 133 minuuttia jäähyjä.
Brookbank siirtyi Canucksin organisaatioon vuoden 2003 joulukuussa.

Sopimuksilla Canucks halusi varmistaa kahden farmijoukkueensa runkopelaajan pysymisen organisaatiossa. Tappelija Wade Brookbankin roolina tulee olemaan alkavalla kaudella hissiliike NHL:n ja AHL:n välillä. Myös voimahyökkääjä Lee Gorenilla on mahdollisuuksia NHL paikkaan ja häntä tullaankin käyttämään monipuolisuutensa ansiosta NHL:ssä etenkin silloin kun loukkaantumiset vaivaavat Canucksin NHL joukkuetta.

Canucks teki sopimukset myös kolmen nuoren kanssa

Vancouver Canucks on allekirjoittanut pelaajasopimukset vuonna 2003 varaamiensa hyökkääjien Marc-Andre Bernierin and Francois-Pierre Guenetten sekä puolustaja Nathan McIverin kanssa.

Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei ilmoitettu.

Colliton solmi tulokassopimuksen Islandersin kanssa

Myös New York Islanders aloitti vuoden 2003 varaustilaisuudessa valittujen pelaajiensa kanssa sopimusneuvottelut. Ensimmäinen sopimuksen tehnyt pelaaja on Jeremy Colliton, joka allekirjoitti kolmivuotisen tulokaspahvin.

Colliton kiekkoili viime kauden WHL:n Prince Albert Raidersissa. Hyvänä kahdensuunnanpelaajana pidetty 20-vuotias Colliton huilasi kuitenkin osan kaudesta polvivamman vuoksi. Kanadalaishyökkääjä on Islandersin toisen kierroksen varaus.

Mitchell ja Maple Leafs rustasivat sopimuksen

Toronto Maple Leafs on tehnyt monivuotisen sopimuksen hyökkääjä John Mitchellin kanssa. Mitchell vietti viime kauden OHL:n Plymouth Whalersissa, mutta pelasi myös kaksi ottelua Maple Leafsin farmijoukkueessa St. John's Maple Leafsissa. Kanadalaishyökkääjä on Maple Leafsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Lightning niittää vuoden 2003 satoa

Tampa Bay Lightning teki sopimuksen vuoden 2003 draft-valinnan Gerald Colemanin kanssa. Coleman varattiin seitsemännellä kierroksella vuonna 2003. Maalivahti pelasi viime kaudella OHL:n Londonissa torjuntaprosentilla 94,10.
London hankki toisen maalivahdin kesken kauden ja Coleman yritettiin painaa varamaalivahdiksi. Mies ei antanut periksi ja nyt hänet palkitaan sopimuksella.

- Se, että Coleman kesti tämän nuoreksi mieheksi ja se ei tappanut häntä, tekee hänestä vahvan yksilön, suitsuitti Tampan GM Jay Feaster.

Tampan tavoitteena on vielä allekirjoittaa kahden vuonna 2003 varatun lupaavan pelaajan kanssa, kolmannen kierroksen varauksen Jonathan Boutinin sekä yhdeksännen kierroksen Zbynek Hrdelin.

Montreal signasi tulevaisuuden toivoja

Montreal Canadiens on tehnyt kolmivuotiset sopimukset Maxim Lapierren ja Jimmy Bonneaun kanssa. Molemmat pelaajat ovat Canadiensin varauksia vuoden 2003 varaustilaisuudesta.

Lapierre on pelannut viimeiset neljä kautta samassa organisaatiossa, joka on kahtena viime kautena pelannut nimellä Prince Edward Island Rocket. Viime kaudella ärhäkkänä hyökkääjänä pidetty Lapierre teki 52 pistettä 69 ottelussa, joissa hänen tililleen kertyi myöd 139 jäähyminuuttia.

Bonneau on viimeisten kolmen kauden aikana ollut Lapierren joukkuetoveri. Viime kaudella hän teki 22 pistettä 70 ottelussa. Pisteiden lisäksi Bonneaun tilastoihin merkittiin 234 jäähyminuuttia.

Fedorov jatkaa Ducksissa

Anaheim Mighty Ducksin ykkössentteri Sergei Fedorov jatkaa seuraavat 3 vuotta Kalifornian lämmössä. Kesällä 2003 tehty 2-vuotinen sopimus sisälsi lisäksi 3-vuotisen pelaajaoption, jonka venäläinen hyväksyi.

Tähän mennessä ainoalla Anaheim-kaudellaan (2003-04) 35-vuotias Fedorov teki 80 ottelussa 31+34=65 tehopistettä.

Shanahan jatkaa Detroitissa, Red Wingsin valmennusjohto valmis

Brendan Shanahanin agentti ilmoitti tänään, että kanadalainen käyttää 1-vuotisen pelaajaoptionsa tulevasta kaudesta. 36-vuotias Shanahan tulee nettoamaan kaudesta 2,28 miljoonaa dollaria.

Lisäksi Red Wings nimesi uudet apuvalmentajat Paul MacLeanin ja Todd McLellanin päävalmentaja Mike Babcockin rinnalle.

Paul MacLean on Babcockin "oikea käsi" jo Anaheimin ajoilta, jossa miehet ylsivät parhaana saavutuksenaan Stanley Cup -finaaleihin keväällä 2003. 47-vuotias MacLean on entinen Red Wings -pelaaja ja valmentajameriitteihin kuuluu myös UHL-mestaruus Quad-City Mallardsin peräsimestä kaudelta 2000-01.

Todd McLellan on valmentanut neljä viimeistä kautta AHL:n Houston Aerosia. Parhaana meriittinä kanadalaiselta löytyy AHL-mestaruus kaudelta 2002-03.

Entiset apuvalmentajat Barry Smith ja Joey Kocur saavat täten jättää tehtävänsä, mutta ainakin Kocurille on tarjottu mahdollisuutta jatkaa Red Wingsin organisaatiossa pelaajascouttina.

Montoyalle sopimus

New York Rangers teki tulokassopimuksen viime kesän ykkösvarauksensa maalivahti Alvaro Montoyan kanssa. 20-vuotias maalivahtilupaus torjui USA:lle sen historian ensimmäisen mestaruuden edellisissä nuorten maailmanmestaruuskisoissa ja hänet palkittiin turnauksen parhaana torjujana.

Montoya on pelannut viimeiset kolme kautta Michiganin yliopistojoukkueessa. Otteluja hänelle on kertynyt 123, joista Montoya on voittanut peräti 86. Hän oli kuudes varaus kesän 2004 varaustilaisuudessa.

Jaroslav Svoboda jatkaa Starsissa

Dallas Stars käytti seuraoption tsekkiläiseen vasempaan laitahyökkääjään Jaroslav Svobodaan. Sopimus kattaa kauden 2005-06. Svoboda siirtyi Dallasiin Carolinasta kesällä 2004, eli hän aloittaa vasta tulevan kauden alussa pelinsä Dallasissa. 25-vuotias laituri on pukenut yhteensä 91 NHL otteluun Carolinan paidassa ja koko uran NHL tilastot näyttävät kahdeksaa maalia ja 14 syöttöä, eli 22 pistettä. Hänen tähän astisen uran kohokohta oli pelaaminen vuoden 2002 Stanley Cupin finaaleissa Detroitia vastaan. Svoboda oli voittamassa ennen NHL-uraansa kultaa Tsekille nuorten MM-kisoista vuonna 2000.

Hordichuk Nashvilleen

Nashville Predators ja Florida Panthers polkaisivat NHL:n siirtomarkkinat käyntiin. Kovaotteinen laitahyökkääjä Darcy Hordichuk siirtyy Floridasta Predators-paitaan ja Panthers saa kaupassa Nashvillen neljännen kierroksen varausvuoron tulevan lauantain varaustilaisuuteen. Hordichuk on tuttu mies Nashvillen valmennusjohdolle, sillä hän pelasi Predatorsin nykyisen apuvalmentajan Peter Horacheckin alaisuudessa kaudella 2000-01 IHL-joukkue Orlando Solar Bearsissa.

Hordichukin nimeä ei maalintekijöiden joukossa juurikaan ole nähty, mutta mikäli joukkuetoveria kohdellaan kaltoin tämä 24-vuotias kanadalainen on kärppänä paikalla. Hordichuk on pelannut yhteensä 130 NHL-ottelua edustaen Atlantaa, Phoenixia ja Floridaa. Näissä hänelle on tuomittu yhteensä 434 jäähyminuuttia. Atlanta Thrashers varasi Hordichukin kuudennella kierroksella kesällä 2000.

Jeff Carter ja Mike Richards sopimuksiin

Philadelphia Flyers on tehnyt tulokassopimukset hyökkääjien Jeff Carterin ja Mike Richardsin kanssa. Sopimusten tarkkoja yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu.

Carter on pelannut viimeiset neljä kautta OHL:n Sault Ste. Marie Greyhoundsissa. Lisäksi 20-vuotias keskushyökkääjä viiletti viime kaudella kolmessa runkosarja- ja neljässä pudotuspeliottelussa Flyersin farmijoukkueessa Philadelphia Phantomsissa.

Richards on puolestaan kiekkoilut viimeiset neljä kauttaan OHL:n Kitchener Rangersissa. Myös Richards sai maistella AHL-kiekon tunnelmia viime kaudella. Kaksikymmenvuotias keskushyökkääjä pelasi kaikkiaan 14 pudotuspeliottelua Phantoms-nutussa.

Sekä Carter että Richards ovat Flyersin varauksia vuodelta 2003. Carter varattiin ensimmäisellä kierroksella 11. valinnalla, Richards saman kierroksen 24. valinnalla.

Lisäksi Flyers on tehnyt sopimuksen maalivahti Rejean Beaucheminin kanssa. Kanadalaismaalivahti pelasi viime kaudella WHL:n Prince Albert Raidersissa.

Cibak ja Lightning sopimukseen

Slovakkihyökkääjä Martin Cibak on tehnyt sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa.
Sopimus kattaa tulevan kauden ja on yksisuuntainen.
Cibak teki kaudella 2003-2004 tehot 2+7 63 ottelussa. Jäähyjä hän keräsi 30 minuuttia.
Työsulun aikana Cibak kävi pelaamassa mm. oman kotikylänsä HK 32 Liptovsky Mikulas-joukkueessa 4 ottelua sekä
Tshekin Extra-Liigassa 30 ottelua Plzen HC:n paidassa.

Hasek palaa Senatorsiin

"The Dominator" Dominik Hasek jatkaa Ottawassa. Joukkueen johto käytti 40-vuotiaan maalivahdin sopimuksen optiovuoden. Hasek ei ole pelannut Ottawassa otteluakaan, sillä sopimus seuran kanssa tehtiin viime kesänä.

Dominator tienaa 2,28 miljoonaa dollaria kaudestaan.

Työsulkukaudella tsekki ei pelannut otteluakaan.

Calgaryn valmennusporras jatkosopimuksiin

Flamesin keväällä 2004 Stanley Cup-finaaleihin vienyt Darryl Sutter jatkaa Calgaryssa jatkossakin. Myös koko valmennustiimi jatkaa Sutterin apuna. Tähän kuuluvat Rich Preston, Jim Playfair sekä Rob Cookson. Maalivahtivalmentajana jatkaa Dave Marcoux.

Sutter, joka toimii myös seuran toimitusjohtajana, oli tyytyväinen ratkaisuun.

- Saimme valmentajat, jotka ovat olleet mukana kokoajan ja se on mielestäni tärkeää, suitsuitti Sutter kanadalaisen TSN-kanavan nettisivuilla.

Sopimuksien pituuksia ei ilmoitettu.

Tampassa pitkiä sopimuksia penkin taakse

Hallitseva NHL-mestari Tampa Bay jatkoi valmentaja John Tortorellan sekä General Manager Jay Feasterin sopimuksia.
Tortorellan sopimus olisi kattanut vielä tulevan kauden ja sitä pidennettiin nyt kauden 2008-2009 loppuun.
Mestarijoukkueen kokoajalla, Jay Feasterilla oli sopimus myöskin tulevan kauden ajan. Tosin joukkueella oli optio kaudesta 2006-2007.
Nyt GM:n sopimus kattaa vielä kauden 2010-2011.

Joukkueen omistaja Bill Davidson ei piilottanut tyytyväisyyttään.

- Jay ja John ovat tehneet loistavaa työtä ja me luotamme heihin paljon sekä joukkue ensin-ajatteluun, kertoi
Davidson joukkueen kotisivuilla.

Myöskin joukkueen presidentti Ron Campbell oli tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin.

- Stanley Cupin voitto ei ole syy antaa molemmille jatkosopimusta. Jo ennen mestaruuden voittamista molemmat
ovat osoittaneet että heidät on syytä pitää täällä. He ovat saavuttaneet pelaajien luottamuksen ja olemme
hyvillä mielin näkemässä tasapainoista tulevaisuutta täällä, jatkoi Campbell miesten kehumista.

Feaster on liittyi Tampa Bayn organisaatioon lokakuussa 1998 vara-toimitusjohtajaksi.
Helmikuusta 2002 hän on toiminut koko organisaation toimitusjohtajana.

Tortorella toimi kaudesta 2000-2001 lähtien Lightningin apuvalmentajana. Kesken ensimmäisen kauden hänet kuitenkin
ylennettiin toimitusjohtajaksi, kun Steve Ludzik sai monoa tammikuussa 2001.
Tortorella sai kaudella 2003-2004 Jack Adams Trophyn NHL:n parhaana valmentajana ja mies nähtiin apulaisvalmentajana
viime keväänä Itävallan MM-kisoissa USA:n penkin takana.

Robitaille jatkaa Kingsissä

Veteraanihyökkääjä Luc Robitaille jatkaa uraansa ainakin kauden verran Los Angeles Kingsissä. Sopimuksen taloudellisia ehtoja ei julkistettu. Samalla joukkue ilmoitti laskevansa kausikorttien hintoja.

Luc Robitaille on NHL:n kautta aikojen tehokkain vasen laitahyökkääjä. Los Angelesin vuonna 1984 varaamalle Robitaillelle on hänen urallaan kertynyt 653 maalia ja 1370 pistettä. Hän on myös toisena joukkueen kaikkien aikojen tilastossa pelattujen pelien määrällä, maaleilla ja pisteillä laskettuna. Syöttöpisteissä maalinsylkijänä tunnettu Robitaille on neljäntenä.

Kingsin fanit näkevät idolinsa ensi kaudella halvemmalla, sillä uudessa taloudellisessa ympäristössä joukkueilla on varaa laskea lippujen hintoja. Kingsin fanit saavat kausikorttinsa viisi prosenttia edelliskautta halvemmalla irtolippujen hintojen pysyessä kuitenkin samana.

Detroit sopimukseen Mowersin kanssa

Detroit Red Wings teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Marc Mowersin kanssa. 31-vuotias Mowers osoittautui edellisellä pelatulla kaudella varsin käyttökelpoiseksi täytemieheksi, joka pystyi pelaamaan millä tahansa pelipaikalla. Sopimus on arvoltaan NHL:n uuden minimipalkan verran, eli 450 000 dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle